Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, normoton (5 db)

Mit jelent az hogy gravid uterus fundusa: px/5? 3000 a normoton méhfal? Mi az az álló burok?

30 hetesen ezek amúgy jók?

Legjobb válasz: Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.

Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.
nekem nem volt ilyen leletem de miért nem kérdezted meg az orvost? ha itt nem kapsz érdemleges választ javaslom keress egy nõgyógyászt a neten aki tud válaszolni rá. Minden jot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!

Mit jelent az, hogy normotón izomzat?

Legjobb válasz: Az izmot normotonnak ítélhetjük, ha gyengíteni engedi magát, tehát enged a vizsgáló nyomásának ("normál"AK-reakció). Ha viszont ellenáll a nyomásnak, az izmot hypertonként vagy hypotonként határozhatjuk meg. (Kóros AK-reakció.)

Az izmot normotonnak ítélhetjük, ha gyengíteni engedi magát, tehát enged a vizsgáló nyomásának ("normál"AK-reakció). Ha viszont ellenáll a nyomásnak, az izmot hypertonként vagy hypotonként határozhatjuk meg. (Kóros AK-reakció.)
Az izom tónusa azt jelenti, hogy alaphelyzetben mennyire van nak megfeszülve a rostok. Ha egy ember kezét, amikor nem áll ellent, próbálod mozgatni, normotóniás, ha az minden nehézség nélkül megy. Hypotóniás, ha olyan érzés, mintha rongybaba lenne az illetõ és hypertóniás, ha jelentõsebb erõt kell leküzdened.

Mit jelent az, hogy normoton uterus PX/4? 30 hetes kismami vagyok.

Legjobb válasz: Valószínûleg azt jelenti, hogy a méhed normális és a méh magassága 4-es.Ez tökéletes érték.

Valószínûleg azt jelenti, hogy a méhed normális és a méh magassága 4-es.Ez tökéletes érték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!
Szia! :) uterus=méh -> normoton uterus azt jelenti, hogy a méhednek van tartása, de nem feszül, keményedik. Azaz normális a tónusa! :) px= processus xyphoideus, azaz a szegycsont latin neve a számot haránt ujjakban kell nézni -> px/4 a méh fundusa (azaz a méh felsõ része) 4 harántujjal van a szegycsont alsó részétõl. ebben a korban ez teljesen normális. :) még a 34. hétig feljebb fog kerülni, ahogy növekszik a baba px/2-ig, aztán kicsit megereszkedik :) Boldog Várandósságot! :) http://www.fru.szimpatikus.hu


26 hetes vagyok és nemtudom, hogy mit jelent "A normoton gravid uterus fundusa:2/k"? Na meg, ha méhszáj vizsgálat után fáj a balodalon lent az alhasamnál az természetes?

Másnapra már elmúlt, de az nap volt amikor er?sen fájt és alig bírtam menni, aztán meg gyengébben majd nem éreztem.

Legjobb válasz: én ugy tudom hogy a köldök fölött 2 ujjnyira van a méh.

én ugy tudom hogy a köldök fölött 2 ujjnyira van a méh.
igen, igaza van az elõttem szólónak:) csak azóta fáj a hasad ott lent? nem lehet, hogy a méhszalagok nyúlnak? ezt sajnos nem tudom. de hívd fel a dokidat!!
A kérdező hozzászólása: talán másnak is fáj a méhszáj vizsgálat, de már elmúlt. Köszi a válaszokat
A méh tetetje a köldök felett 2 ujjnyival van. Ez teljesen normális ilyenkor. 29 hetesen már a szegycsont alatt lesz. :)
Szia! Ma nekem is volt vizsgálat és hát eléggé fájt, szúrt nekem is. Mindig félek én is a kézi vizsgálattól. 19 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

Mit jelent, hogy normoton gravid uternus fundusa 4/k?

A 28. hétben vagyok

Legjobb válasz: Szia! Azt jelenti hogy a méhed már 4centivel a köldök vonala fölött van. Én 29 hetes vagyok és múlt héten nekem is ennyi volt!

Szia! Azt jelenti hogy a méhed már 4centivel a köldök vonala fölött van. Én 29 hetes vagyok és múlt héten nekem is ennyi volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!