Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, milyen nyelven van (60 db)

Mit jelent, milyen nyelven van a _mi amore_?

köszi

Legjobb válasz: Szerelmem,olasz

Szerelmem, olasz
Szia. Olaszul amore mio spanyolul pedig mi amor . Azt jelenti szerelmem.
Hát nem jaPENKO, az tuti!

Milyen nyelven van és mit jelent?

Aliquam iaculis, lorem nec vulputate viverra.

Legjobb válasz: Ha ez tényleg a Lorem Ipsum, akkor ez Cicero de Finibus Bonorum Malorum-ból levõ részlet. Ha ez, akkor mondd meg milyen nyelven tanulsz s elküldöm neked, mert ezt még nem mûfordították magyarra. (vagyis nem találtam) Ellenõrizd: "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus..."

Ha ez tényleg a Lorem Ipsum, akkor ez Cicero de Finibus Bonorum Malorum-ból levõ részlet. Ha ez, akkor mondd meg milyen nyelven tanulsz s elküldöm neked, mert ezt még nem mûfordították magyarra. (vagyis nem találtam) Ellenõrizd: "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus..."
elsõ vagyok: elolvasod és ha kérdésed van, kérdezel (már amennyiben érdekel)a lap alján lévõ e-mail cimen.
latinul van. AZ egész email latinul van?
http://hu.lipsum.com/ ezt találtam neked az elsõ kattintásra, és ha vetted volna a fáradtságot, akkor csak ki kell keresned magyar nyelvet és az egész oldal megjelenik magyarul! Kérdezni könnyebb, igaz!?
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy, de egész eddig a google-t bújtam és már feladtam, azért kérdeztem. Hiába nem lehet mindenki olyan tip-top, mint te... Azért köszi...
A kérdező hozzászólása: Vagyis valószínûleg csak azért nem találtam meg, mert a szavakat külön írtam be a keresõbe. Na mind1m, akkor sem kell a tudatlan ember torkának esni. Mindenesetre még mindig gõzöm nincs mi ez és miért küldték nekem emailben...
A kérdező hozzászólása: Igen. Szóval ez akkor latin nem ez a kevert mû-nyelv? És ha igen, mit jelent? Fogalmam sincs miért kaptam ezt az email, de elg furcsa. Mit jelenthet?? LEhet, hogy egyátalán semmit?

Milyen nyelven van a Rojcsik vezetéknév és mit jelent?

Valamilyen szláv vagy balkáni nyelvre gondolok, de akármi más is lehet.

Legjobb válasz: Ha minden szláv nyelvben benne van, akkor szláv eredetû értelemszerûen, és valószínû, hogy eredete elég régmúlt korokra tehetõ vissza, mikor még minden szláv népek valamiféle kapcsolatban lehettek egymással. Hát egy szótárban valami hasonló alakú szavakat keresnék, üss fel egy lengyel szótárt pl.

Ha minden szláv nyelvben benne van, akkor szláv eredetû értelemszerûen, és valószínû, hogy eredete elég régmúlt korokra tehetõ vissza, mikor még minden szláv népek valamiféle kapcsolatban lehettek egymással. Hát egy szótárban valami hasonló alakú szavakat keresnék, üss fel egy lengyel szótárt pl.
A roj fõnév csehül tömeget, gyülekezetet, rajt jelent (még az is lehet, hogy a magyar raj szó is ebbõl a szóból származik, de ennek nem tudtam utánanézni, találgatni meg veszélyes, mert sokszor megtévesztõek az ilyen hasonlóságok). Igei változatában (rojit se) értelemszerûen rajzik, (oda)sereglik jelentése van. A -èík pedig kicsinyítõképzõ alapvetõen, de nagyon sok tulajdonnévben (vezetéknévben) felbukkan (pl Krejèík, Panèík, Benèík, ennek magyar megfelelõje Bencsik, stb). Ennyit tudok, de ha tényleg érdekel, akkor könyvtár és etimológiai szótárak böngészése hasznos lesz.
Rojcik = cseh, román Rojcyk = lengyel Rojchik = orosz Rojsik = juddista
Mi az, hogy "juddista"?
A Rojcsik ezen formában írva magyar nyelven van.
A kérdező hozzászólása: A nevet természetesen csak a magyar formájában tudtam beírni, mert ezt az 1 formát ismertem, ahogyan anyám lánykori nevében van. Nem is tudtam a többi formáról. A második válaszból kiderült, hogy milyen nyelvekben honos még ez a név, csak az nem derült ki, hogy mit jelent ezeken a nyelveken. Erre tud valaki válaszolni? És arra, hogy eredetileg milyen nyelvbõl származik ez a név, és mit jelent azon a nyelven? (Az, hogy milyen nyelven van, azt jelentette nálam, hogy EREDETILEG milyen nyelvben volt honos ez a név, csak nem akartam annyit írni, de most pontosítok.)
A kérdező hozzászólása: A juddista szerintem a jiddis más néven. A Közép- és Kelet-európai zsidók Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban és más környékbeli országokban beszélt félig német, félig héber eredetû nyelve. Érdekes, hogy abban a nyelvben is megvan ez a név, a magyarban is, a románban is és különbözõ szláv nyelvekben is. De vajon honnan származik? Milyen nyelvbõl ered, és mit jelent azon a nyelven? Erre lennék kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak: ezek a "-èík" végû nevek általában milyen nyelvbõl származnak? (Az utolsó 2 válasz nagyon hasznos volt.)
Szláv.

Milyen nyelven van meg hogy mit jelent hogy: meusopu smagnus?

Legjobb válasz: Latin. Meus opus magnus. Szó szerinti fordítás: "a nagy mûvem". Van valami jelentõsége az alkímiában / ezotériában, ez valami jókívánság vagy jelmondat vagy mi a szösz, de azt nem tudom, hogy pontosan mi.

Latin. Meus opus magnus. Szó szerinti fordítás: "a nagy mûvem". Van valami jelentõsége az alkímiában / ezotériában, ez valami jókívánság vagy jelmondat vagy mi a szösz, de azt nem tudom, hogy pontosan mi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm amugy egy gyûrûn láttam a szöveget igy most már össze tudom kötni

Nem tudom milyen nyelven van, ez van a kisbabám ruhájára írva. Mit jelent? "Mamah fait des gateaux" Köszike. (vagy maman)

Legjobb válasz: francia nyelven van: és szerintem azt jelenti hogy: Anyu süteményt készít. (de nem biztos)

francia nyelven van: és szerintem azt jelenti hogy: Anyu süteményt készít. (de nem biztos)
maman lesz és azt jelenti amit az elõttem lévõ írt. A gateau egy francia süti. des gateaux az többes számban van

Ez mit jelent? És milyen nyelven van?

jak siê zaczyna to siê konczy nagrywanie

Legjobb válasz: lengyelül van, de nem tudom mit jelent

lengyelül van, de nem tudom mit jelent
Ugyanaddig tudom, mint az elsõ :D :S
az, hogy azt hogyan indítja el, maga konczy felvétel webfordító így adta ki
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!!

Milyen nyelven van ez a szó/kifejezés, és mit jelent?

Ez: lási rátyi

Legjobb válasz: Romani/ cigány nyelven. Jó éjszakát.

Romani/ cigány nyelven. Jó éjszakát.

Ez: chiisai nori; milyen nyelven van, és mit jelent?

Legjobb válasz: Szövegkörnyezet nincs, csak valakinek ez a felhasználóneve, és fogadtunk, hogy rájövök mit jelent :) keresgettem, annyit találtam, hogy a nori az lehet gesztenye is... Mire gondolhatott, amikor ezt a nevet adta meg?...

A kérdező hozzászólása: Szövegkörnyezet nincs, csak valakinek ez a felhasználóneve, és fogadtunk, hogy rájövök mit jelent :) keresgettem, annyit találtam, hogy a nori az lehet gesztenye is... Mire gondolhatott, amikor ezt a nevet adta meg?...
Japánul van (csiszáj nori). Kicsi 1) szabály 2) ragasztó 3) nori* (ehetõ hínár). 小さい 1) 典 2) 糊 3) 海苔. Mivel nori-nak sok jelentése van kanjitõl függõen, ezért ezt szövegkörnyezet nélkül nem tudom megmondani, de a megfelelõ kanjit meg tudom.
Hát ha nincs kanji, se szövegkörnyezet, akkor bármire. Akár az is lehet, hogy nori ott egy olyan kanji, amit csak nevekben olvasunk nori-nak, tehát kis Nori a neve...Én személy szerint a nori-t (mint étel) találom a legvalószínûbbnek). Gondolom nem esélyes, hogy van hozzá kanji vagy mori lenne véletlenül (mori - erdõ lenne)?

Mit jelent és milyen nyelven van ez?

Ez: Denta vantarda.

Legjobb válasz: Olaszra hasonlít, de nem vennék rá mérget, hogy jelent egyáltalán valamit... Lehet csak véletlenül van benne egy értelmes olasz szó...

Olaszra hasonlít, de nem vennék rá mérget, hogy jelent egyáltalán valamit... Lehet csak véletlenül van benne egy értelmes olasz szó...

Mit jelent a 'staþie' kifejezés? Milyen nyelven van? Hogy kell kiejteni?

Legjobb válasz: Ez románul van, kiejtése sztacije, állomást jelent.

Ez románul van, kiejtése sztacije, állomást jelent.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!