Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, hogy a méhlepény (28 db)

Mit jelent hogy a méhlepény a mellső falon tapadt meg és kicsit mélyen van?

12+5hetes vagyok,ma voltunk genetikain,mindent rendben találtak,szép egészséges kis lányom van! Annyit mondott csak a doki,hogy a mells? falon van és kicsit mélyen! de nem probléma. Volt már valakinek így?-hogy kicsit mélyen van? Nem is kérdeztem meg róla semmit,mert ugy elvoltam foglava a picimmel! :)

Legjobb válasz: Szia! Gond nem lesz belöle. Hamarabb fog látszódni a pocakodon, hogy babát vársz. Nekem hátsó fali a méhlepény és még most is alig látni, hogy babát várok. Pedig 5 hónapos el multam.

Szia! Gond nem lesz belöle. Hamarabb fog látszódni a pocakodon, hogy babát vársz. Nekem hátsó fali a méhlepény és még most is alig látni, hogy babát várok. Pedig 5 hónapos el multam.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ, ennek örülök hogy hamarabb fog látszódni! :) Boldog baba várást Neked!
viszont késõbb fogod érezni a mozgolódást. És már kiderült, hogy lány lesz????
Igazad van neked is mert én tényleg nagyon hamar éreztem a rugásokat. És ahhoz képest, hogy pici a hasam, ha lefekszem este, már kivülröl is látszik a baba mozgása. 22hetes kismami.
Semmi olyat nem jelent amin aggódnod kellene ( megjegyzem, nekem hátsófalinak indúlt, majd mellsõ - hátsófali, végül mellsõfalinak írták le) Picit közelebb van a tapadása a méhszájhoz, de ez csak akkor gond, ha fedi is azt, esetedben errõl szó sincs, bodog babavárást!
Szia, offolok, de kíváncsivá tettél, ilyen korán hogy állapították meg, hogy kislány?
A kérdező hozzászólása: Akkor rendben nem aggódom! Hát nem tudom, rá kérdeztünk a doktornõnél, és õ mondta hogy tippelni szoktak, és õ inkább kislányra tippelt..aztán hozzá tette hogy a lányt kevésbé lehet össze téveszteni mint a fiút! Mert ugyebár a lányokra még szokták mondani hogy fiú, mert a csiklójuk kicsit meglehet duzzadva...így fiúnak nézhetik de esetünkben ilyen szó sincs!! Nem mellesleg azt is hozzá tenném, hogy magán klinikán voltunk, nem kórházban, a 12hetes genetikai vizsgálat 1óráig tartott, ami egy integrált tesztet is magában foglal, és a legspécibb legjobb orvosokkal van felszerelve a klinika!
A kérdező hozzászólása: -a legspécibb gépekkel! ezt kihagytam! :)

Mit jelent, hogy a méhlepény a méhszájnál van?

Ma egy kicsit barnáztam így a dokihoz vezetett az utam ? mondta, hogy valószín? ezért van a barnázás, sok pihenést és nyugalmat írt el?. Na persze utrogestant is.

Legjobb válasz: Ne aggodj,nekem is igy volt.Barnáztam én is,16hetesen.Az orvosom azt mondta a méhlepényem a méhszáj mellett huzodik.Pihenjek és no szex.Ezután már csak 1szer barnátam.Szerencsére nem ment rá a méhszájamra.Nagyobb gond akkor van.Császárral kell szülni és korházban is töltheted az idõd.

Ne aggodj, nekem is igy volt.Barnáztam én is, 16hetesen.Az orvosom azt mondta a méhlepényem a méhszáj mellett huzodik.Pihenjek és no szex.Ezután már csak 1szer barnátam.Szerencsére nem ment rá a méhszájamra.Nagyobb gond akkor van.Császárral kell szülni és korházban is töltheted az idõd.
Ahogy nõ a méhed, a lepény vándorol. Valóban nem jó, ha ott van, de lehet, h a következõ vizsgálatkor már nem lesz a méhszájadnál. Nekem is így volt. Ne aggódj, elmegy majd onnan! Most csak annyi a dolgod, h szedd az Utrogestan-t, ami amúgy tényleg jó, meg pihenj sokat!
Szia! Én most 17 hetes vagyok és a 12 hétnél nekem is a méhszájon volt a méhlepény.Véreztem sokat meg görcsöltem is rendeteget, de a sok pihenés meghozta az eredményt.Mára már hátsófali és minden rendben van velünk.Kívánom hogy Neked is minden sikerüljön. A lényeg a sok pihenés fekvés és a nyugalom. A házas életet meg a dokim szerint meg lehet oldani kreatívan:D de a hagyományost pár hétig felejtsd el:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm arik vagytok, de azért egy picit aggodok, na majd 29.-én meglátjuk akkor lesz a köv. ultrahang.

Mit jelent, hogy a méhlepény a mellső falon tapad? Ezt úgy kell elképzelni, mintha egyből a hasamon belül lenne? Vagy inkább a mell felé? Hol helyezkedik el, ha el akarom képzelni?

Legjobb válasz: A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.

A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.
Azt jelenti, hogy ha a baba ki akarna nézni a köldöködön keresztûl akkor nem látna ki mert elötte van a lepény.Tehát ha a tenyeredet a hasadra rakod, akkor az a sorrend: tenyér, hasfal méhfal, lepény, lepényhez köldökzsinórral összekötve baba. Ez a helyzet a legideálisabb!
Nálam is ugyanez a helyzet: hasfal, méhfal, méhlepény, köldökzsinór és a baba. Az orvosom szerint ez így nagyon jó. Ne aggódj, kellemes, örömteli várakozást.Üdv. 27 hetes kismama

Mi jelent, hogy a méhlepény érési jeleket nem mutat? 20 hetes vagyok. Nem gond?

Legjobb válasz: az jó. Ha érett akkor utána elkezd meszesedniés irány szülni!!

az jó. Ha érett akkor utána elkezd meszesedniés irány szülni!!
A kérdező hozzászólása: Huh, köszi!!
Igy van.Az jot jelent..meg nincs itt az ideje szulni..

Mit jelent, hogy a méhlepény mellső fali?

Azt tudom hogy ott tapadt meg,de szokták írni,hogy elöbb látszik a pocak,vagy elöbb érzem mozogni,ha itt vagy ott tapadt meg!!

Legjobb válasz: ha mellsõ fali, akkor késõbb érzed meg a kezeddel kintrõl a rúgásokat, mert egyértelmûen ott a lepény is még....

ha mellsõ fali, akkor késõbb érzed meg a kezeddel kintrõl a rúgásokat, mert egyértelmûen ott a lepény is még....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :( pedig már úgy érezném.... Lassan 15 hetes leszek :)
Nekem is mellsõ fali, 12 hetes vagyok. És már elég jól látszik, mások is észreveszik, de mondjuk vékony is vagyok. És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az elsõnél is ugyanígy látszott, viszont akkor hátsó falon volt. Akkor már a 14. héten éreztem a mozgását. Majd meglátjuk, most mi lesz...
Nekem is mellsõ fali, és 16 hetesen már éreztem a mozgását. Elsõ baba. Apuka még sajnos nem érzi, pedig volt már olyan, hogy ott volt a keze és akkor rúgott a pici. :( 18hkm
Nekem is a mellsõ falon tapad, de még semmi mocorgást nem érzek....16 hetes leszek vasárnap.
Nekem is mellsõ falon tapad, 2 nap múlva leszek 20 hetes és még semmi mocorgás :( Nagyon várom már!
A kérdező hozzászólása: Hát akkor még várat magára a drága, mert nekünk is elsõ baba és vékony sem vagyok, szóval még van pár hetem addig!! :( Sõt még semmi nem látszik, csak a zsírpárnám :) ))

Mit jelent hogy a méhlepény a passzív szakasz határán? Mondott a védőnő valamit hogy rálóg a méhszájra vagy ilyesmi meg hogy a következő uh-on már feljebb kell lennie.

20 hetes vagyok. Nem görcsölök a babával minden rendben. Akinek volt ilyen leírná érthet?en és mire kellett vigyázni. Nekem több pihenést javasolt.

Legjobb válasz: Ha rálóg a méhszájra a lepény, az a szülés szempontjából nem a legjobb hír. Ezt placenta previának hívják, és ha a lepény elfedi a méhszájat, akkor a hüvelyi szülés lehetetlen, garantált a császármetszés. A jó hír az, hogy a terhesség elõrehaladtával a lepény feljebb kúszhat. Amit nem értek, hogy ezt neked miért a védõnõ mondta meg, miért nem a nõdokid. Valamint azt sem, hogy miért nem tiltottak el a házasélettõl, a közösüléstõl. Ha nekem ez lett volna, kérdezés nélkül sem éltünk volna nemi életet a férjemmel. A sógornõmnek ilyen van a 20. hét óta (most 31 hetes), õt teljesen eltiltották a közösüléstõl.

Ha rálóg a méhszájra a lepény, az a szülés szempontjából nem a legjobb hír. Ezt placenta previának hívják, és ha a lepény elfedi a méhszájat, akkor a hüvelyi szülés lehetetlen, garantált a császármetszés. A jó hír az, hogy a terhesség elõrehaladtával a lepény feljebb kúszhat. Amit nem értek, hogy ezt neked miért a védõnõ mondta meg, miért nem a nõdokid. Valamint azt sem, hogy miért nem tiltottak el a házasélettõl, a közösüléstõl. Ha nekem ez lett volna, kérdezés nélkül sem éltünk volna nemi életet a férjemmel. A sógornõmnek ilyen van a 20. hét óta (most 31 hetes), õt teljesen eltiltották a közösüléstõl.
A kérdező hozzászólása: Szia! Csak holnap megyek dokihoz és érdekelt hogy mi is ez valójában. Az eleje óta nem élünk házaséletet mert az elsõ babánk elment úgyhogy ezzel nincs gond. A védõnõ is mondta hogy ez még változhat de köszönöm szépen a felvilágosítást.

Mit jelent hogy a melső falon van a mehlepény? Azt hogy a hasfalon elöl?

Legjobb válasz: Biztos úgy értette, hogy a méh hasfal felöli oldalán. Ami igaz is.

Biztos úgy értette, hogy a méh hasfal felöli oldalán. Ami igaz is.
Dehogy a hasfalon!A méhben!!Semmit nem jelent, nekem is ott tapad, annyi, hogy a baba mozgását én késõbb éreztem meg miatta.Akkor baj csak, ha mélyen tapad, a méhszájnál.De ha az van a leletedre írva, hogy jó helyen, akkor okés. Itt egy link ahol érthetõen le van írva: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. Szép babavárást neked!
igen pontosan azt!
És az nem baj?
Igen, a hasfal felõli oldalon. Szerintem sem úgy gondolta a kérdezõ, hogy a méhén KÍVÜL lenne a méhlepény, azért ennyire nem kellene hülyének nézni....
A kérdező hozzászólása: igen ugy ertettem hogy a hasfal felöli oldalon, de nem a mehen kivûl.köszonom a valaszokat

Mit jelent az hogy a méhlepény 26 hetesen 36 hetesnek felel meg?

Legjobb válasz: kérdésedben ott a válasz. mint minden a terhesség alatt öregszik,öregszik hát a méhlepény is.és most 36 hetesnek felel meg.olyan idõs a méhlepény mintha 36 hetes terhes lennél.

kérdésedben ott a válasz. mint minden a terhesség alatt öregszik, öregszik hát a méhlepény is.és most 36 hetesnek felel meg.olyan idõs a méhlepény mintha 36 hetes terhes lennél.
Sajnos egy kicsit korán öregszik a méhlepényed. Azt hiszem felkészülhetsz lelkiekben arra, hogy sûrûn ellenõriznek majd benneteket. És a babát sajnos nem tudod majd végighordani. Az orvos mérlegel majd. HOgy a baba minél tovább odabent maradhasson, de csak addig amíg a lepény kellõképpen ellátja õt. A koraszülõtt osztályok nagyon jól felszereltek manapság. Szerintem pihenj sokat. Étkezz megfelelõen. És minél nyugodtabb körülményeket biztosíts magatoknak. Szerencsés babavárást kívánok!!
Azt jelenti hogy azonnal hagy abba a dohányzást ha nem akarsz koraszülött gyereket!!!!!!

Ma volt a nővérem dokinál, azt mondta neki, hogy a méhlepény le van tapadva a méhszájra. Ez mit jelent?

2 gyerk?cöt szültem már (sajna császárral), de nem tudom, ez milyen esetleges komplikációt okozhat a szülésnél.Ha valakinek van ilyen tapasztalata,jó lenne ha megosztaná velem, hogy mik a kilátások.....esetleg ? is császáros lesz?Tudom, hogy még sok id? van hátra (12 hetes )bármi változhat, de ha mégsem, akkor???El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A mehszajat fedi a mehlepeny, emiatt jobb, ha nagyon sokat pihen, nehogy verezzel. Meg fiatal a terhesseg, tehat a mehlepeny meg siman feljebb huzodhat,es akkor nem okoz problemat. Ha viszont tovabbra is takarni fogja a mehszajat, akkor nagy eselye van ra, hogy ismet csaszarral szuljon.

A mehszajat fedi a mehlepeny, emiatt jobb, ha nagyon sokat pihen, nehogy verezzel. Meg fiatal a terhesseg, tehat a mehlepeny meg siman feljebb huzodhat, es akkor nem okoz problemat. Ha viszont tovabbra is takarni fogja a mehszajat, akkor nagy eselye van ra, hogy ismet csaszarral szuljon.
Mélyen fekvõ lepény, nekem is ilyen volt még 18 hetesen is, de feljebb vándorolt mint az esetek 90%-ban. Ezért ált. 12 hetes terhességnél még nem is szokták mondani az anyáknak, hogy ha ez a helyzet, merthogy valószinüleg úgyse marad ott. Szóval még nem kell aggódjon:) Szép szülést jó egészséget nekik!
Igen igazuk van az elõttem szólóknak. De iszonyat sokat pihenjen, meleg víz, forró fürdõ, sex, emelés nuku. És ez nagyon fontos!Nekem 3 hét alatt felkúszott de addig semmit nem csináltam. Nem ijeszgetés képpen, de ha az leszakad egy nehéz szatyor emelése miatt, vagy akár mi miatt az nagyon rossz. Ne kövezzetek meg az ijeszgetés miatt, tapasztalatból beszélek. Vigyázz magadra és minden oké lesz!

Mit jelent az, hogy a méhlepény a hátsó falon van és mélyen tapad? 10 hetesen ki volt nyílva a méhszájam! Ez is azt jelenti? Lehet szexuális életet élni? 19 hetes kismami

Legjobb válasz: Ha a méhlepény a hátsó falon tapad, az nagyon jó. Gyakorlatilag az a legjobb. Hogy mélyen tapad, azt nem tudom. A méhszáj kinyílása nincsen összefüggésben ezzel. Az nagyon gázos is lehet. Én vigyáznék a szexszel, ha egyszer már kinyílt a méhszáj, de igazán orvos lenne kompetens a kérdéseidre válaszolni.

Ha a méhlepény a hátsó falon tapad, az nagyon jó. Gyakorlatilag az a legjobb. Hogy mélyen tapad, azt nem tudom. A méhszáj kinyílása nincsen összefüggésben ezzel. Az nagyon gázos is lehet. Én vigyáznék a szexszel, ha egyszer már kinyílt a méhszáj, de igazán orvos lenne kompetens a kérdéseidre válaszolni.
A méhlepény hátul tapad. Szóval nem a köldököd irányában, hanam a másik oldalon. A mélyen tapadás nem olyan jó, nehezen tud majd levállni a szülés után. A méhszáj kinyílásnak ezekhez semmi közük. Ha a dokid nem tilt el a szextõl, akkor lehet szexuális életet élni.
mennyire volt nyitva?az hogy mélyen tapad azt jelenti hogy közzel van a méhszájhoz
Szia! A mélyen tapadó lepény nem azt jelenti, hogy nehezen fog leválni! Hanem azt, hogy a hátsó falon a méhszáj közelében (nem rajta a méhszájon, ez az elöl fekvõ lenne) tapad. Ebbõl sajnos könnyebben fordul elõ vérzés. De! a terhesség elõrehaladtával ez többnyire feljebb fog menni! Nekem is pont ilyen, s én már kétszer véreztem is vele egy keveset, de feljebb is ment! 26 hetes vagyok most

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!