Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, gyomor (8 db)

Egy diagnózisban mit jelent az, hogy "a gyomor csökkent tónusú, 4 harántujjal ér a cristavonal alá, benne tenyérnyi secretiós réteg"?

Ami f?leg érdekel, az az, hogy mit jelent a cristavonal, és az hol van, meg mi az a secretiós réteg.

Legjobb válasz: A secretios réteg általánosságban váladékot termelõ sejtek rétegét jelenti - gyomor esetében a gyomornedvet termelõ sejtekre gondolhatnak. A crista vonalat sajnos nem tudom, nekem csak a csípõcsont cristái jutnak eszembe, de ezek túl alacsonyan vannak, hogy a gyomor alájuk érjen, és a medencei szervek is útban lennének ehhez.

A secretios réteg általánosságban váladékot termelõ sejtek rétegét jelenti - gyomor esetében a gyomornedvet termelõ sejtekre gondolhatnak. A crista vonalat sajnos nem tudom, nekem csak a csípõcsont cristái jutnak eszembe, de ezek túl alacsonyan vannak, hogy a gyomor alájuk érjen, és a medencei szervek is útban lennének ehhez.
Most ahogy így ellenõriztem magamon, a crista vonal esetleg az alsó bordaíveket összekötõ vonal lehet. Ez kb. megfelel a gyomor helyzetének.
A crista vonal a crista iliaca-ák tetejét összekötõ vonal (a két "csípõt" összekötõ vonal). És pathológiás állapotban (mint a mostani leletben) bizony elõfordulhat, hogy ezen túlér a gyomor, vagyis belelóg a kismedencébe.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönjük neked!
Nagyon szívesen!
Sziasztok! Ha nem társul semilyen más problémával, akkor felszívódik, de lehet végig megmarad, az sem baj! Ez nem szív probléma. Ezt genetikus mondta nekem! Nálunk is volt 16.héten a jobb, majd 2 héttel késõbb már a balba is láttak! Elõször teljes para, aztán megnyugodtam, nem foglalkoztam vele! Szép és egészséges kislányunk született, aki most 5hós! A védõnõ pedig elmondta, hogy egyre több babánál látható ez az izom, valószínû a mûszerek érzékenysége miatt, szinte már minden kimutatható, nem úgy mint régen! Semmi promléma nem lesz belõle! (Lehet nekünk is volt anno, csak akkor ezt még nem látták...)

35 hetes terhes vagyok. Tegnap óta a hasam felső része a gyomor környékén görcsölget és össze-össze rándul. Az alhasam meg folyamatosan fáj. Olyan izomláz szerű fájdalmam van. Ez mit jelent? Mit érzek?

Legjobb válasz: hát, jó kérdés... Nekem a vajúdás olyan volt, hogy csak az alhasam fájt, de van, akinek az egész hasa. Nem lehet, hogy a babád egyre jobban ékelõdik be, attól fáj az alhasad, a gyomrod pedig attól, hogy idõnként megrúgja? Nem tudod felhívni az orvosod, vagy a védõnõt?

hát, jó kérdés... Nekem a vajúdás olyan volt, hogy csak az alhasam fájt, de van, akinek az egész hasa. Nem lehet, hogy a babád egyre jobban ékelõdik be, attól fáj az alhasad, a gyomrod pedig attól, hogy idõnként megrúgja? Nem tudod felhívni az orvosod, vagy a védõnõt?
Ez csak jósló fájás teljesen természetes.A szervezet így készül fel a szülésre.Mostantól, majd egyre gyakrabban érzed ezt és sokkal erõsebben is.Lesz, hogy csak néhány órán át lesz, hogy egy teljes napig akár napokig.Sok sikert és jó babázást:)

Mit jelent pontosan az éh gyomorral való edzés?

Sok helyen olvastam, hogy akkor a leghatékonyabb a zsírégetés, ha éh gyomorra végzünk aerob edzést, mert ilyenkor ténylegesen a raktárakból fedezi az energiaszükségletet, és nem az edzés elõtt bevitt ételbõl.

Legjobb válasz: Fehérjét lehet enni elõtte, ch-t nem tanácsos fogyasztani aerob edzés elõtt. Ha Te kibírod, hogy ebédig csak fehérjét viszel be (amit nem tanácsolok egyébként), akkor mehet ebéd után is. Esetleg tedd át hétvégére az aerobot, a súlyzós edzés vagy kardió meg mehet hét közben.

Fehérjét lehet enni elõtte, ch-t nem tanácsos fogyasztani aerob edzés elõtt. Ha Te kibírod, hogy ebédig csak fehérjét viszel be (amit nem tanácsolok egyébként), akkor mehet ebéd után is. Esetleg tedd át hétvégére az aerobot, a súlyzós edzés vagy kardió meg mehet hét közben.
Az éhgyomri edzés nagy hülyeség, hiszen akkor kb. nincs mibõl "égetni". Tehát energiád se lesz, nem tudsz rendesen edzeni.
Azért szeretek üres gyomorral edzeni, mert sokkal kellemesebb, ha nem feszül a hasam és mozgás közben nem lötyög benne a kaja. A raktárak komolyabb felhasználása edzés után következik, amikor a test elkezdi az izomregenerációt, edzés közben gyors energia kell neki, nincs idõ a raktárakkal bajlódni. A gyomorban a kaja a táplálék minõségétõl függõen 1-12 órát tölt a gyomorban. Minél könnyebben emészthetõ valami, annál kevesebb idõt. Diétánál edzés elõtt kell a ch, edzés után pedig már csak fehérje.

Harmad napja fájdalmak a köldököm felett (gyomor, bél? ) + láz, levertség! Mit jelent?

Harmad napja érzek fájdalmat a gyomromban/belemben, nem tudom pontosan megmondani, hol. Nem megy a hasam és rendes a székletem. Els? nap lázam volt, azóta nincs. Mi lehet ez?

19 hét 4 naposan voltunk genetikai ultrahangon. A doki azt mondta, hogy nem lát gyomor telítettséget. Ez mit jelent? Azért van kis gyomra stb. ugye? Látta volna, ha nem lenne.

Hólyagtelítettséget látott, visszarendelt a gyomor telítettség miatt két hét múlvára. Nem mondott semmi mást.

Legjobb válasz: Ezt igy nehez lenne orvosolni.....ra kellett volna kerdezz a dokitol... azert itt megis csak tapasztalatokrol irnak az emberkek es nem orvosi dolgokrol.

Ezt igy nehez lenne orvosolni.....ra kellett volna kerdezz a dokitol... azert itt megis csak tapasztalatokrol irnak az emberkek es nem orvosi dolgokrol.
Szia! Ne aggódj, nincs semmi baj! A 19.heti UH-n nekem is azt látták, hogy üres a gyomrocskája, sõt, a hólyagja is. De az elõtte való UH-n (vagy a 4D-sen, már nem emlékszem pontosan, melyik volt az) telt gyomor és telt hólyag látszódott. Ott van a kis gyomra és mindene a helyén, csak éppen fel volt dolgozva a kajcsi. :-) Meglátod, a köv. vizsgálaton majd megnyugtat a dokid!!! Boldog babavárást!

Mit jelent, hogy gyomor és hólyagtelítődés látható?

Legjobb válasz: Nem tudom jol ertelmezem e kerdesed,de a picinek mindig tele van talän a holyagja...gondolom ezt akartad irni.ha nem akkor vedd tärgytalannak amit irok.nekünk az van ,hogy a babämnak az egyik veseje nagyobb mint a mäsik es a hugyholyagja mindig legaläbb felig van,mert nem tudja az összes vizeletet kipisilni.ezert mondta az orvosom,hogy ha megszületett kivizsgäljäk,es lehet mütet lesz belöle,hisz ez tablettäval nem helyrehozhato:(:(:(:.szval ha ilyesmi a panaszod akkor midnenkeppen 1000000szer erdeklödj az orvosnäl..:(.

Nem tudom jol ertelmezem e kerdesed, de a picinek mindig tele van talän a holyagja...gondolom ezt akartad irni.ha nem akkor vedd tärgytalannak amit irok.nekünk az van , hogy a babämnak az egyik veseje nagyobb mint a mäsik es a hugyholyagja mindig legaläbb felig van, mert nem tudja az összes vizeletet kipisilni.ezert mondta az orvosom, hogy ha megszületett kivizsgäljäk, es lehet mütet lesz belöle, hisz ez tablettäval nem helyrehozhato:(:(:(:.szval ha ilyesmi a panaszod akkor midnenkeppen 1000000szer erdeklödj az orvosnäl..:(.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!