Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, egy napja (104 db)

Pontosan mi jelent, hogy "3 naponta" szedjem (gyógyszert)? Három nap kimarad és a 4. napon vegyek be egy pirulát, vagy két nap marad ki, és a 3. napom vegyem be a gyógyszert?

Legjobb válasz: Minden 3.nap szedd! pl. hétfõ, kedd kimarad szerdán bekapod, mad csüt. pént. kimarad szombat beveszed.....Jegyzeteld egy naptáron, mert különben belezavarodsz;)

Minden 3.nap szedd! pl. hétfõ, kedd kimarad szerdán bekapod, mad csüt. pént. kimarad szombat beveszed.....Jegyzeteld egy naptáron, mert különben belezavarodsz;)
4.napon
Ha 4. napon, akkor 4 naponta lenne írva...:P
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :)

2 nappal ezelőtt nem vártam. Most úgy érzem, hogy mindjárt megjön, de semmi. Viszont belül fehér krémes-darabos valami van, akkor vettem észre, mikor felraktam egy tampont a biztonság kedvéért. Ez mit jelent, a nem várt előjele?

Legjobb válasz: Ha nincs meg minek tampon?????? Nem lenne elég egy kisbetét?(biztonság kedvéért) Bocs az off-ért! A folyás semmit nem jelent! Csinálj egy tesztet,az majd megmondja a tutit! :)

Ha nincs meg minek tampon?????? Nem lenne elég egy kisbetét?(biztonság kedvéért) Bocs az off-ért! A folyás semmit nem jelent! Csinálj egy tesztet, az majd megmondja a tutit! :)
A kérdező hozzászólása: azért kellett tampon, mert mikor nekem megjön, akkor az 1. perctõl kezdve nagyon erõs, és most 1 ideig nem leszek wc közelben. és nem akarok elázni. és mint mondtam mindjárt megjön érzésem van. de azért köszi a választ.
Amikor babás lettem, nekem is ilyen darabos fehér krémes pici folyásom volt, és minden percben úgy éreztem, hogy mindjárt megjön, de nem jött.Szerintem csinálj egy tesztet, és írd meg mi lett az eredmény!Drukkolok! 21hetes km
Baba!!!

Hogy van egy katolikus hét? Melyik nap mit jelent? Azt tudom, h a csütörtök az Oltáriszentség, a péntek Jézus, a szombat Szűz Mária napja és a többi?

Legjobb válasz: ??? Eredetileg a napokat a latin nyelvû terminológiában bizonyos istenekhez (Hold, Mars, Mercurius, Iuppiter, Venus és Saturnus, és a Nap) kötötték. A keresztény katolikus kultúrában pedig a középpont a vasárnapon volt, amelyet Úrnapnak (dies Dominica/Domini, vagy csupán dominica) neveztek, és ebbõl az összes napot a szombatig, II - V. feriának nevezték.

??? Eredetileg a napokat a latin nyelvû terminológiában bizonyos istenekhez (Hold, Mars, Mercurius, Iuppiter, Venus és Saturnus, és a Nap) kötötték. A keresztény katolikus kultúrában pedig a középpont a vasárnapon volt, amelyet Úrnapnak (dies Dominica/Domini, vagy csupán dominica) neveztek, és ebbõl az összes napot a szombatig, II - V. feriának nevezték.
A kérdező hozzászólása: bocsánat, rosszul tettem fel a kérdést, melyik nap mit szimbolizál vagy a katolikusok mire emlékeznek? Csíksomlyón láttam egy táblázatot, de már nem emlékszem nagyon rá. Azokban biztos vagyok, amiket a kérdésbe is írtam, meg van olyan nap, ami az angyaloké, van, ami Szent Józsefé.

Egy nap alatt 2-szer a halállal álmodni mit jelent?

Sziasztok,

Legjobb válasz: Azt jelenti, h sokat alszol egy nap! Bocsi, de ezt a kérdést véletlen csíptem el, és nem hiszek az ilyenekben. Ha most valaki azt mondja neked h holnap meghalsz, akkor elhiszed? Az életet az teszi ilyen széppé, hogy sosem tudod, mikor lesz vége. Minden nap úgy kell élned, mintha az utolsó lenne. (persze nem a költekezésben)

Azt jelenti, h sokat alszol egy nap! Bocsi, de ezt a kérdést véletlen csíptem el, és nem hiszek az ilyenekben. Ha most valaki azt mondja neked h holnap meghalsz, akkor elhiszed? Az életet az teszi ilyen széppé, hogy sosem tudod, mikor lesz vége. Minden nap úgy kell élned, mintha az utolsó lenne. (persze nem a költekezésben)
Ha harmadjára is halállal álmodsz akkor sokáig fogsz élni, ha nem akkor korán pusztulsz el:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves kommentárt!
A halállal álmodni azt jelenti, hogy életed egy szakasza lezárult, tehát elmúlt, meghalt. Egy újkorszak kezdõdik számodra, de az hogy milyen lesz, rajtad fogmúlni.
A kérdező hozzászólása: Hát valóban történ egy új dolog, kaptam egy új álláslehetõséget :) Az eddigi munkámat 4 évig csináltam. Köszönöm a kommentárokat :)
szerencse
Atyavilág
sztem egyszerûen a srác balf*sz....
A kérdező hozzászólása: Miért te hány éves vagy 14??
ez az egész egy szar, elõbb az iskolát szeressétek meg, gyerekek vagytok.
A kérdező hozzászólása: UTÀLOM a sulit!!!
ezért vagy még kicsi, mert így látod a dolgokat
Én így öcsémmel beszélek. "Cs. - Cs nigga - Vaccapp? - Te mosogatsz. - ...f*sza... Nincs kedved helyettem elmos... - Nincs." :D 20L (18F)
Csak én nem értem, hogy mit írt le a kérdésben? Amúgy kedves kérdezõ, igen is kicsik vagytok... vagy már felnõttnek érzed magadat ennyi idõsen?:) :D
A kérdező hozzászólása: Nem nem érzem magam felnõttnek. Amúgy az a kérdés hogy mit jelent az hogy tesó???
XDDDDDD Jéjzus ezen síííírok XDD
A kérdező hozzászólása: Min???
Elõzõ: Szerinted a kérdezõ van olyan értelmi szinten hogy érti hogy mi az a népszámlálás? Már azon fennakadt hogy csõvel köszönt a srác. De jó hogy kinõttem már ebbõl a korszakból.. Ja, és igen, kibszottul kicsik vagytok! :)
-csõ -csõ -csõ tesó nagyon jellegzetes ez a szókincs minek vallottátok magatokat népszámláláskor?
Jó akkor nagyok vagytok, na. Most jobb?
A kérdező hozzászólása: Légyszi normális válaszokat . Köszi ! :) ;)
szeerelmes beléd.:)
Ne bunkózzatok már :D Nem látjátok a korukat? Ilyenkor ez még normális :D
A kérdező hozzászólása: ?????? Annyira azért mégse vagyunk kicsik. Szeretem!! <3 <3 XD
Nem tudom, ki hogy van vele, de én már a kérdést nem értem.. Bocsi, lehet egy csõdtömeg vagyok, légyszi világosítsatok fel! :)
A csõlakók mind egymás testvérei.
"Annyira azért mégse vagyunk kicsik." De :)
ááááááh nem vagytok kicsik:D F18
A kérdező hozzászólása: Igen nem vagyunk kicsik!!!
"tesó"knak szoktuk hívni az olyan barátokat akik szinte olyan közel "állnak" hozzánk mint ha a testvérünk lenne.

(19éves vagyok ) Lenne egy olyan kérdésem hogy 1hónapban 3x jött meg a menzeszem. De nem úgy hogy 1-2 napig hanem csak 1 napig. :/ Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Nem igaz, hogy erre nem jön egy nõi válasz sem??? Semmit, fiatal vagy, majd idõvel beáll. Egyik volt bnõm, egyszer fél évig menstruált, nem is tudtunk sexelni egy jót! Azt hiszem õ 17-18 lehetett akkor. (most már 30 :) ) Na nem erõs menstruációra kell gondolni, hanem csak csipp-csöpp. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kell majd szedned, attól is be szokott állni. Mondom ezt én, 32 év ff :)

Nem igaz, hogy erre nem jön egy nõi válasz sem??? Semmit, fiatal vagy, majd idõvel beáll. Egyik volt bnõm, egyszer fél évig menstruált, nem is tudtunk sexelni egy jót! Azt hiszem õ 17-18 lehetett akkor. (most már 30 :) ) Na nem erõs menstruációra kell gondolni, hanem csak csipp-csöpp. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kell majd szedned, attól is be szokott állni. Mondom ezt én, 32 év ff :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ.:) igen, ezzel az a baj h már lassan 1éve szedek gyógyszert.:)

Kilépett elém egy gyalogos 2 napja a nagy hóesésben főútra 40 km/h mehettem-nem a gyalogátkelőnél ment át, nem nézett körül. Lábtörés lett a vége, holnap kijön a kórházból. Ki a hibás szerintetek? Mit jelent a 8 napon belül gyógyuló sérülés?

Legjobb válasz: Szerintem is fuss még egy kört a mögötted jövõ biztosítójánál. Ugye követési távolságot úgy kell tartani, hogy az elõtted haladó hirtelen fékezése esetén is meg tudj mögötte állni. Más tészta, ha mondjuk frontálisan ütköztél volna valakivel és emiatt akkorra lett volna a lassulásod, amekkorára a mögötted jövõ nem is számíthatott. Itt nem ez a helyzet, hiszen a gyalogos a kocsinál jóval könnyebb, a vele való ütközés alig növeli a lassulásodat, így a mögötted jövõnek meg kellett volna tudni állnia. Mindazonáltal valóban elõfordulhat, hogy az adott útviszonyok mellett a 40 km/h-t túl gyorsnak ítéli meg az eljáró hatóság vagy bíróság, ezért nem árt egy jó ügyvéd!

Szerintem is fuss még egy kört a mögötted jövõ biztosítójánál. Ugye követési távolságot úgy kell tartani, hogy az elõtted haladó hirtelen fékezése esetén is meg tudj mögötte állni. Más tészta, ha mondjuk frontálisan ütköztél volna valakivel és emiatt akkorra lett volna a lassulásod, amekkorára a mögötted jövõ nem is számíthatott. Itt nem ez a helyzet, hiszen a gyalogos a kocsinál jóval könnyebb, a vele való ütközés alig növeli a lassulásodat, így a mögötted jövõnek meg kellett volna tudni állnia. Mindazonáltal valóban elõfordulhat, hogy az adott útviszonyok mellett a 40 km/h-t túl gyorsnak ítéli meg az eljáró hatóság vagy bíróság, ezért nem árt egy jó ügyvéd!
Õ a hibás, ha csak úgy kilépett eléd, figyelmetlenül, ráadásul nem is gyalogátkelõhelyen. Ám ha 8 napon belül gyógyuló sérülés, az akkor nm lábtörés, az biztos. Gondolom csak rád akar varrni valamit h fizess kártérítést, de nehogy!
Ajj istenem ezt most komolyan kérdezed? :D Természetesen Õ VOLT A HIBÁS. Még ha gyalogátkelõn történt volna az eset akkor tudnál hivatkozni a csúszós utakra is de így neked semmi gondod nem lehet. Az meg, hogy eltörte a lábát megint csak az õ hibája miatt volt. :D
Oké, de hivatalból is bíróságra viHETi az ügyet a rendõrség vagy pedig a baleset valamely érintettje. Pl. te, ha úgy alakul. Ajánlom figyelmedbe a fenti hozzászólásokban igen gyakori feltételes módot! Btw a relatív gyorshajtás egy olyan szabálysértési kategória, amibe szinte bárki beleeshet, még akár egy alapvetõen defenzíven vezetõ ember is. Az erre hivatkozó végzések sajnos sokszor szülnek az elmarasztaltakban igazságtalanságérzetet, csak még nem találtak ki ennél jobb megoldást.
A kérdező hozzászólása: ok ezeket értem, csak azt nem hogy miért kellene bíróságra menni, ez csak akkor lenne életszerû ha a rendõrségi végzést, határozatot valaki perre viszi. Nem?
Az, hogy kellett volna-e lassabban menned, nem attól függ, hogy mennyivel mentek a többiek elõtted, hanem hogy mit mond a kirendelt igazságügyi szakértõ, és ebbõl mit fogad el a bíró. A gyalogos nyilván nagyrészt hibás abban, hogy eléd lépett. Te vagy hibás vagy relatív gyorshajtásban, vagy nem, ez dõl el a bíróságon. Ha pl. azt mondja a szakértõ, hogy 10 km/óránál ugyanígy következett volna be a baleset ugyanilyen sérüléssel, akkor nem vagy hibás. Ha azt mondja, hogy a 40 megfelelt az útviszonyoknak, akkor sem. A mögötted levõ nyilván hibás, hogy beléd ment, ilyenkor mindig a hátul jövõ viszi a balhét.
Egy a lényeg: TE NEM VAGY HIBÁS SEMMIBEN! A mögötted jövõ biztosítója kifizeti az autód hátulját ért kárt.
A kérdező hozzászólása: Ügyvéd??? Miért, ezt nem értem...... én lehetek mégis a hibás....most sem mennék lassabban , senki nem ment lassabban. aki elõttem ment az még gyorsabban is ment, és a mögöttem jövõ is hiszen azt mondta elõzni akart, azért jött belém. Minek ügyvéd???
"Az õ biztosítója nem fog fizetni mert az a kárszakért nem hivatalos álláspontja eddig hogy mindenért a gyalogos a felelõs." Miért lenne a gyalogos a felelõs azért, mert a mögötted közlekedõ nem tartotta be a követési távolságot?
A kérdező hozzászólása: Igen, a helyszínelõ is azt mondta hogy õ a hibás...az hozzátartozik a történethez hogy a mögöttem jövõ meg nem tartotta be a köv. távolságot, és belém jött. Az õ biztosítója nem fog fizetni mert az a kárszakért nem hivatalos álláspontja eddig hogy mindenért a gyalogos a felelõs. De mit jelent az hogy 8 napon túli, és belüli hol van ez leírva pontosan?
Õ volt a hibás!
Indított eljárást ellened a rendõr? Vagy csak most fognak behívni, hogy kihalgassanak? A lábtörés az nem 8 napon túl gyógyul, tehát súlyos sérülés, a 8 napon belül gyógyuló a könnyû sérülés.
A bíróság dönti el. Ha a szakértõ azt mondja, hogy az adott útviszonyok mellett a 40 km/h nem volt biztonságos (relatív gyorshajtás), akkor kihozhatják, hogy valamilyen százalékban te is hibás vagy.
gondolom volt helyszínen rendõr. ha lelép akkor õ a hibás, fõleg hogy betartottad a sebességet. A gyalogosnak ugyanúgy meg kell adni az elsõbbséget az autónak. Emellett a lábtörés az nem 8 napon belüli.
csendõr volt?majd megvizsgálják hogy az út-és a látási viszonyoknak megfelelõen vezetted-e a kocsit.attól tartok hogy sok lesz az a 40 amivel mentél tehát számíthatsz büntetésre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm Mindenkinek!

Mit jelent ha egy pasi azt mondj egyik nap reggel, hogy lemond rólam távolság miatt, de még az nap este visszavetetné magát a skipre?

Megszólalt a b?ntudata, vagy nem gondolta komolyan csak meg gondolatlanságból mérgében dobott ki?Én meg úgy voltam vele hogy akkor ha már úgysincs esély találkozásra akkor kitörlöm minden elérhet?séget a számára.1évig beszélgettünk skypen úgy hogy már meg csináltattam az út levelemet minden papírt megcsináltattam és erre a fejemhez vágja hogy maradjak otthon a jelenlegi páromnál akit ? érte hagytam volna el gyerekestül , szerintem most jött rá mekkora felel?ség 1 gyermek f?leg ha nem sajátja és na meg mostanában elég sokat itthon van párom és olyankor nem is szoktam bekapcsolni a skypet.Így is úgy is elhagytam volna jelenlegi párom pár nap múlva költözöm albérletbe gyerekest?l.Jahh és egyik pillanatról a másikra 4 nap alatt történtek az események mert besért?dött rajta hogy nekem nincsen feltöltve a telefonom és nem tudom vissza csörgetni. De mikor neki hetekig nincsen feltöltve az nem baj már neki mikor semmi vissza jelzést nem kaptam. Nem fogom vissza venni skipre. Mi a véleményetek, Szerintetek meg rögz?dött benne hogy mindig a skip el?tt ül és beszélget és ez hiányzik neki csak?Mert esze ágában sem volt lejönni azt mondta hogy így legalább egyikünknek sem kell törni a fejünket a bonyolult határ átkelésen.Szerintem be páníkolt......és nagy része amit nekem mesélt mind hazugság de nem értem miért nem szólt hamarabb vagy csak annyira jól elbeszélgettünk mindig hogy sajnált hamarabb kidobni?Jahh és smst is küldött miel?tt küldte a skypen a felkérést hogy ne haragudjak rá...

Legjobb válasz: azt hogy egy lúzer...

azt hogy egy lúzer...
Szerintem sajnos csak beszélgetni kellettél neki, most valószínûleg megijedt, és visszakozik.

Mit jelent az, hogy megszentelünk valamit, pl egy tevékenységet, egy napot stb?

Akár hétköznapi értelemben is, nem csak vallásiban.

Legjobb válasz: Köznapi értelemben a szent "valami" azt jelenti, hogy odaszánjuk valamilyen célra, hogy az csak (vagy legalább elsõsorban) arra legyen fordítva. Pl. "ezt a napot én ma a tanulásnak szentelem" - akkor nyilván ma nem moziba megyek vagy kirándulni, hanem legfõképpen tanulok (azért enni ehetek közben :D). Vallási értelemben értelemszerûen az a szent, ami Istennek/Isten céljaira (ill. nem istenhívõ vallásnál az adott vallási célra) van odaszánva. Ilyen értelemben a "szentelés" általában szigorúbb, vagyis nem elég a "legfõképpen", hanem csakis a "kizárólag" lehet megfelelõ. Pl. ha egy templomi edény Istennek van szentelve, akkor abból soha nem lehet húslevest enni, hanem csakis arra a célra használható, amire szenteltetett.

Köznapi értelemben a szent "valami" azt jelenti, hogy odaszánjuk valamilyen célra, hogy az csak (vagy legalább elsõsorban) arra legyen fordítva. Pl. "ezt a napot én ma a tanulásnak szentelem" - akkor nyilván ma nem moziba megyek vagy kirándulni, hanem legfõképpen tanulok (azért enni ehetek közben :D). Vallási értelemben értelemszerûen az a szent, ami Istennek/Isten céljaira (ill. nem istenhívõ vallásnál az adott vallási célra) van odaszánva. Ilyen értelemben a "szentelés" általában szigorúbb, vagyis nem elég a "legfõképpen", hanem csakis a "kizárólag" lehet megfelelõ. Pl. ha egy templomi edény Istennek van szentelve, akkor abból soha nem lehet húslevest enni, hanem csakis arra a célra használható, amire szenteltetett.
Aznap nem dolgozunk.

Hüvelyi nyilallások? Aggódjak vagy ne aggódjak, mert 2-3 napja érzek nyilallást a hüvelyemben. És nem csak egyet-egyet, hanem mondjuk 5 percig folyamatosan, és kb 3-4 szer egy nap. Mit jelent ez? Kinyílik a méhszájam? Bár nem hiszem h azt így érezném

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Én 36 és szintén elég gyakran érzem a szurkálásokat. Sokszor összefüggésbe tudom hozni a babám mozgásával, de van amikor nem. Annyit vettem észre, hogy csak akkor szúr, ha mozgok is. Nyitva vagyok már egy ujjnyira, de szerintem nem ettõl, mert az egész úgy kezdõdött, hogy éjszaka nagyon fájt a hasam, meg sem tudtam mozdulni, aztán reggel megláttam a nyákdugót, vagy egy részét. Akkor már sejtettem, hogy nyitva vagyok. Aztán az orvos is megerõsített ebben. A nyilallásokat én úgy veszem, hogy ezek a terhesség velejárói, a baba nyom valamit, na meg ugye kezd beilleszkedni a helyére :) Remélem tudtam segíteni!

Hány hetes vagy? Én 36 és szintén elég gyakran érzem a szurkálásokat. Sokszor összefüggésbe tudom hozni a babám mozgásával, de van amikor nem. Annyit vettem észre, hogy csak akkor szúr, ha mozgok is. Nyitva vagyok már egy ujjnyira, de szerintem nem ettõl, mert az egész úgy kezdõdött, hogy éjszaka nagyon fájt a hasam, meg sem tudtam mozdulni, aztán reggel megláttam a nyákdugót, vagy egy részét. Akkor már sejtettem, hogy nyitva vagyok. Aztán az orvos is megerõsített ebben. A nyilallásokat én úgy veszem, hogy ezek a terhesség velejárói, a baba nyom valamit, na meg ugye kezd beilleszkedni a helyére :) Remélem tudtam segíteni!
Elmondom az én esetemet. Az elsõ babánkkal az elejétõl fogva éreztem. Említettema dokinak, aki azt mondta, ha ilyesmit érzek az általában arra utal, hogy nyúlnak a méhszalagok, és rendezõdik át a testem odalent. Tulajdonképpen egyre ritkábban kezdtem érezni a 20. hét környékén, de azért volt néha. Ha volt is, nem igazán aggódtam, hisz arra gondoltam amit a doki mondott. 32. héten vették észre, hogy kinyílt a méhszájam 2 ujjnyira. Azóta sem tudom, hogy a nyilalások amiket éreztem arra utaltak-e, végülis már mindegy is, de kinyílt. Úgyhogy ha mész dokihoz, ezeket mindenképpen említsed meg. Ha a terhesség elején jársz, akkor azért nem kell túlaggódni (mert én most lehet hogy egy vagyok a sok közül, és nem ijesztgetni akartalak) - mert az elején a növekvõ méh tényleg produkálhat ilyen nyilallásokat!
A kérdező hozzászólása: 17.hét, csak korábban még nem volt ilyen, azért érdeklõdtem. köszönöm a válaszokat!
Engem végig kísértek ezek a nyilallások, és idõben szültem, sõt még akkor sem tágultam. Nyugi, ne aggódj.Ez normális.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!