Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, egy cég vagy (2 db)

Mit jelent, ha egy cég vagy egyéni vállalkozó evás?

Legjobb válasz: EVA= egyszerûsitett vállalkozói adó.Bõvebben APEH honlap.

EVA= egyszerûsitett vállalkozói adó.Bõvebben APEH honlap.
Negatívum, hogy az EVA-sok nem számolhatnak el költségszámlákat, csak az elõzõ évekbõl hozott tárgyieszköz kiadások adott évre jutó összegét. Pozitívum, hogy az EVA-sok csupán fixen 25%-át adózzák le jövedelmüknek. Szóval annak éri meg EVA-snak lennie, akinek a költségszámlájához képest nagyon sok bevételszámlája van. Csak két lezárt könyvelési év után választhatja valaki, hogy EVA-s legyen.

Azt akarnám kérdezni hogy amikor felvesznek egy kamionos céghez s kezdő vagy, azt mondják sokan hogy négykézbe kel nyomd a melot vagy ilyesmi aszem de mit jelent ez?

Legjobb válasz: azt jelenti, hogy ketten mentek a kamionnal, te mint újonc, és egy tapasztaltabb, több éve ott lévõ sofõr, te vezetsz 9 órát, õ vezet 9 órát, váltjátok egymást, ha valami van, õ segít, ez azért van hogy tanulj valamit a kintlétrõl, és ha nem tudsz valamit segít.

azt jelenti, hogy ketten mentek a kamionnal, te mint újonc, és egy tapasztaltabb, több éve ott lévõ sofõr, te vezetsz 9 órát, õ vezet 9 órát, váltjátok egymást, ha valami van, õ segít, ez azért van hogy tanulj valamit a kintlétrõl, és ha nem tudsz valamit segít.
A kérdező hozzászólása: aha
Sok szituáció adódhat, amit kezdõként nem tudsz kezelni, nem találkoztál vele, de az árunak oda kell érnie idõben, a cég így biztosítja magát, kezdõként úgyis kevesebb fizetést kapsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!