Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, egy cég (9 db)

Mit jelent egy szépészeti cég (pl AVON) tanácsadójának lenni?

Úgy értem, csak kedvezményt kapunk az eredti árból, vagy ezzel pénzt is lehet keresni?

Legjobb válasz: Nagyon nehéz vele ténylegesen pénzt keresni.Igazából annyi a lényeg, hogy eladsz x összegért terméket pár embernek,de mikor be kell fizetned a rendelési összeget,akkor kb az eladási ár 70%-át kell csak befizetni.Ha 100ezres tételt el tudsz adni,akkor csak 70ezret fizetsz be...De ha havonta csak 20ezernyit tudsz eladni,akkor abból csak 4000ft-ot keresel.Szóval nem éri meg....

Nagyon nehéz vele ténylegesen pénzt keresni.Igazából annyi a lényeg, hogy eladsz x összegért terméket pár embernek, de mikor be kell fizetned a rendelési összeget, akkor kb az eladási ár 70%-át kell csak befizetni.Ha 100ezres tételt el tudsz adni, akkor csak 70ezret fizetsz be...De ha havonta csak 20ezernyit tudsz eladni, akkor abból csak 4000ft-ot keresel.Szóval nem éri meg....
Szia! A bruttó árból kapsz kedvezményt, az rendelési összeg függvényében. Mindenki el tudja dönteni, Neki mekkora összeg felel meg. 0-4999 Ft 0% 5000-14.999 Ft 15% 15.000-24.999 Ft 20% 25.000 felett 25% 50.000 felett 35%, amennyiben az elõzõ 3 egymást követõ kampányban 25%-ra voltál jogosult, tehát ha 25.000 felett volt a rendelésed. Szerintem döntse el mindenki, hogy megfelel-e neki, és próbálja ki magát, mint Tanácsadónõ. Vesztenivalód nincs. Nem kell kiváltanod a vállalkozóit, amíg nem éred el az évi 4 millió forintos eladást.

Mit jelent az, hogy egy cég luxuscikkeket gyárt? Tulajdonképpen miket gyárt mit csinál, mivel tevékenykedik?

Legjobb válasz: Ez biztos a Zepter, õ hirdeti magát mint "luxuscikk gyártót" Csak elég fura, Zepteres lámpa, ruha bor stb.., ez már inkább olyan mint egy kínai tömeggyártó cég.

Ez biztos a Zepter, õ hirdeti magát mint "luxuscikk gyártót" Csak elég fura, Zepteres lámpa, ruha bor stb.., ez már inkább olyan mint egy kínai tömeggyártó cég.
Bármilyen termék lehet: parfüm, autók, ruhák, táskák, ékszerek, órák, elektronikai eszközök, mobiltelefonok, minden. Attól luxus, hogy magasabb a minõsége, kézzel készült, drágább alapanyagokból készült, többet költöttek reklámra stb. Pl. Ferrari, Gucci, Chanel,
Az elsõ válaszoló válasza informatív és majdnem pontos. Egy dologt javítanék: a luxuscikkeknél tipikusan nem költenek többet reklámra, mint a hasonló funkciójú tömegtermékeknél. Sõt, tipikusan kevesebbet. Kivételek, persze, lehetnek.

Mit jelent az, ha egy cég feketelistán van az apehnél?

Azt, hogy nem fizette a járulékot Pl? És akkor megszüntetik a tevékenységet, vagy ha kifizeti az adósságot, folytathatja?

Legjobb válasz: Cég esetén legalább 100 milliós tartozásnak kell lenni,hogy listára tegyenek.Ha kifizetted utánna törölnek..

Cég esetén legalább 100 milliós tartozásnak kell lenni, hogy listára tegyenek.Ha kifizetted utánna törölnek..


Egy asszisztensi munkakörben (munkaerőközvetítő cég) mit jelent, hogy: havi riportok lekérdezése?

Legjobb válasz: A vállalatirányítási rendszerükbõl (pl. SAP) "húznak le" riportot, pl.: mekkora az aktív állomány, mennyi volt a bérük, megérkezett-e a kölcsönzõ cégtõl a bér, stb. Tudni kéne, milyen területre keresnek asszisztenst. Ezek a riportok már bejáratottak, nem neked kell kitalálnod melyik riportot futtasd.

A vállalatirányítási rendszerükbõl (pl. SAP) "húznak le" riportot, pl.: mekkora az aktív állomány, mennyi volt a bérük, megérkezett-e a kölcsönzõ cégtõl a bér, stb. Tudni kéne, milyen területre keresnek asszisztenst. Ezek a riportok már bejáratottak, nem neked kell kitalálnod melyik riportot futtasd.

Azt akarnám kérdezni hogy amikor felvesznek egy kamionos céghez s kezdő vagy, azt mondják sokan hogy négykézbe kel nyomd a melot vagy ilyesmi aszem de mit jelent ez?

Legjobb válasz: azt jelenti, hogy ketten mentek a kamionnal, te mint újonc, és egy tapasztaltabb, több éve ott lévõ sofõr, te vezetsz 9 órát, õ vezet 9 órát, váltjátok egymást, ha valami van, õ segít, ez azért van hogy tanulj valamit a kintlétrõl, és ha nem tudsz valamit segít.

azt jelenti, hogy ketten mentek a kamionnal, te mint újonc, és egy tapasztaltabb, több éve ott lévõ sofõr, te vezetsz 9 órát, õ vezet 9 órát, váltjátok egymást, ha valami van, õ segít, ez azért van hogy tanulj valamit a kintlétrõl, és ha nem tudsz valamit segít.
A kérdező hozzászólása: aha
Sok szituáció adódhat, amit kezdõként nem tudsz kezelni, nem találkoztál vele, de az árunak oda kell érnie idõben, a cég így biztosítja magát, kezdõként úgyis kevesebb fizetést kapsz.

Egy cégnek mi a szervezeti egysége? Mit jelent ez a kifejezés?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen! Sokat segítettél :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Sokat segítettél :)

Mit jelent a "Köztartozásról Nyilatkozat (ha a két munkaviszony között nem volt semmi)? Nekem van illeték és tb-, egészségügyi tartozásom még fentmaradt. Egy céghez mennék dolgozni, hol szerezzem be?

Legjobb válasz: Ezt nem beszerezni kell, hanem te nyilatkozol, hogy nincs köztartozásod. Ha van fennálló tartozásod, amire már van végzés, akkor azt be kell jelentened a leendõ munkáltatódnak. Ha illeték és Tb tartozásod van, de csak nyilvántartják a folyószámládon és még nem baszogtatnak érte, akkor általában nem vallják be a munkáltatónak, hanem saját maguk rendezik a fizetésükbõl. Kérjél rá részletfizetést, vagy méltányossági elengedést az APEHtõl.

Ezt nem beszerezni kell, hanem te nyilatkozol, hogy nincs köztartozásod. Ha van fennálló tartozásod, amire már van végzés, akkor azt be kell jelentened a leendõ munkáltatódnak. Ha illeték és Tb tartozásod van, de csak nyilvántartják a folyószámládon és még nem baszogtatnak érte, akkor általában nem vallják be a munkáltatónak, hanem saját maguk rendezik a fizetésükbõl. Kérjél rá részletfizetést, vagy méltányossági elengedést az APEHtõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, nagyon hasznos nekem.

Mi a menete ha öncsődök jelent egy bt beltagja, ha nincs a cégnek munkája, és van adóssága?

Legjobb válasz: Szia! A Bt. beltagja saját vagyonával (ingó és ingatlan) felel a bt. adósságáért. Vagyis a beltagnak kell kifizetnie az adósságot.

Szia! A Bt. beltagja saját vagyonával (ingó és ingatlan) felel a bt. adósságáért. Vagyis a beltagnak kell kifizetnie az adósságot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de úgy gondoltam a kérdést, hogy ha nincs vagyona sem a beltagnak?

Mit jelent, ha egy cég vagy egyéni vállalkozó evás?

Legjobb válasz: EVA= egyszerûsitett vállalkozói adó.Bõvebben APEH honlap.

EVA= egyszerûsitett vállalkozói adó.Bõvebben APEH honlap.
Negatívum, hogy az EVA-sok nem számolhatnak el költségszámlákat, csak az elõzõ évekbõl hozott tárgyieszköz kiadások adott évre jutó összegét. Pozitívum, hogy az EVA-sok csupán fixen 25%-át adózzák le jövedelmüknek. Szóval annak éri meg EVA-snak lennie, akinek a költségszámlájához képest nagyon sok bevételszámlája van. Csak két lezárt könyvelési év után választhatja valaki, hogy EVA-s legyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!