Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, azt írják, hogy (63 db)

Imgnurnal szeretnék írni xbx 360 játékokat már tudom a beállításokat, csak azt nem tudom hogy a dvd kiterjesztésüt írjam vagy az isot? és mit jelent az hogy az isot "DVD képfájlként" írjam ki

Legjobb válasz: Az isot képfájlként annyit jelent, hogy nem magát a xy.iso-t fogod a dvd-n látni, hanem a tartalmát. Amúgy van a neten pár oldal, ami leírja, hogy kell kiírni a játékokat, linkelek párat. http://rapmp3forflash.uw.hu/XBOX_360.html http://xbox360turn.5mp.eu/web.php?a=xbox360turn&o=RXaU3dukom Itt le van írva lépésrõl, lépésre.

Az isot képfájlként annyit jelent, hogy nem magát a xy.iso-t fogod a dvd-n látni, hanem a tartalmát. Amúgy van a neten pár oldal, ami leírja, hogy kell kiírni a játékokat, linkelek párat. http://rapmp3forflash.uw.hu/XBOX_360.html http://xbox360turn.5mp.eu/web.php?a=xbox360turn&o=RXaU3dukom Itt le van írva lépésrõl, lépésre.
A kérdező hozzászólása: köszi de ezt a weblapot már néztem az utobbi nem irja ki hogy a dvd fájlt írjam ki de azért köszi
A letöltött gamenél kéne lennie egy *.dvd kiterjesztésû fájlnak. Ezt kell kiírnod Ha nincs dvd kiterjesztés akkor olyat kell létrehoznod mint amit az elõzõ válaszadó második linkjében láthattál:) Sok sikert hozzá Ice;)(15/f)
A kérdező hozzászólása: na végre valaki már kinyögte hogy a dvd fájlt irjam ki köszönöm mert eddig csak ezt monták hogy ird ki dvd képfájlként

Ásványvizes palackon mit jelent az, hogy enyhén lúgos? (ph 7, 5) Értem, ok, enyhén lúgos, de mit takar ez bõvebben hogy ennyire kiemelten írják rá? És miért van szavatossága? A víz megromlik? :S

Legjobb válasz: A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.

A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.
A H+ koncentráció a vízben 10^(-7.5) mmol/L, ezt jelenti a 7, 5-ös pH. Lehetne benne még kevesebb H+, akkor még lúgosabb lenne. Ez az oldott ásványi anyagok miatt van, a vegytiszta víz pH-ja 7, 0. Azért van szavatossága, mert a palackozáskor a vízben lehettek baktériumok, amik esetlegesen szaporodhatnak egy idõ után.
*mol/L, bocsánat, elgépeltem.

Mit jelent az hogy rotton kuro? Nem tudom pontosan hogy írják.

úgy tudom olaszul van, de fogalmam sincs hogy kell leírni helyesen,egyszer hallottam, de nagyon érdekelne mit jelent, mert elég érdekesen hangzik, és tetszik :)

Legjobb válasz: én egy filmben hallottam hasonlót, a jelenet szerint egy olasz maffiafõnök összeveszett egy másik maffiózóval, és haragjában mondott valami olyasmit, hogy báffánkúló (sajnos nem tudok olaszul, lehet hogy rosszul betûzöm) http://www.youtube.com/watch?v=r-TCt0wFClw az ominózus jelenet kb 6 perc 40 másodperctõl

én egy filmben hallottam hasonlót, a jelenet szerint egy olasz maffiafõnök összeveszett egy másik maffiózóval, és haragjában mondott valami olyasmit, hogy báffánkúló (sajnos nem tudok olaszul, lehet hogy rosszul betûzöm) http://www.youtube.com/watch?v=r-TCt0wFClw az ominózus jelenet kb 6 perc 40 másodperctõl
Atyám, vak vezet világtalant... :D nem létezik sem "rotton kuro" sem "báffánkúló" kifejezés olaszul. Alighanem a vaffanculo-ra gondoltok, ami a "va a fare in culo" rövidítése, ez szó szerint annyit tesz: "b. szódj s. eggbe" magyarosabban fordítva "b .zdmeg"


Yamaha dt 50! Sok hirdetésnél látom, hogy azt írják, hogy : am6-os blokkal meg minarelli ez mit jelent? Nem az eredeti yamaha blokk van bent? Vagy mit jelent?

Legjobb válasz: Aprilia blokk(olasz) van menne. Az én rieju(spanyol) mocimban is van. Alapbol 102 km/h top speed. Sok alaktrész viszont nagyon ordít.

Aprilia blokk(olasz) van menne. Az én rieju(spanyol) mocimban is van. Alapbol 102 km/h top speed. Sok alaktrész viszont nagyon ordít.
Benne.:) *
A kérdező hozzászólása: Köszi! De akkor ez gyárilag vagy útólag van beletéve a yamahába?
Gyárilag szerelik talán 2004-tõl minarellikkel. De nagyon jó kis blokkok!

Hogy írjam le angolul hogy : Mit jelent az önkéntes munka?

Legjobb válasz: mibõl áll: What does voluntary work involve? mit jelent /definíciót szeretnél/: What does voluntary work mean?

mibõl áll: What does voluntary work involve? mit jelent /definíciót szeretnél/: What does voluntary work mean?

Mi jelent az, hogy BIAS? Barátnőm angolul tanulja a történelmet, és nem tudja megtalálni, hogy mit is jelent, s megkért, hogy írjam ki.

Legjobb válasz: Válasszon http://en.wikipedia.org/wiki/Bias_%28disambiguation%29 De ha írsz egy teljes mondatot, az segít! :)

Válasszon http://en.wikipedia.org/wiki/Bias_%28disambiguation%29 De ha írsz egy teljes mondatot, az segít! :)
Hiába szerepel úgy a szótárban, a bias valóban elfogultságot, részrehajlást jelent (vagyis, hogy valami eltérít az "egyenestõl"), nem egyszerûen beállítottságot. pl. attractiveness bias ha valaki csinos, vonzó, akkor intelligensebbnek érzed, jobban bízol benne.
Az Országh nagyszótár szerint azt IS jelenti, amit én írtam. De te bizonyára jobban tudsz angolul, mint Országh László.
nacionalista beállítottság = nationalist stance nacionalista részrehajlás = nationalist bias Nem ugyanaz.
De pl. nationalist bias, nacionalista beállítottság.
Azt is jelenti, hogy részrehajlás, egyoldalúság.
np, teljesen normális, elüti néha az ember. Inkább az a kérdés, miért BIAS-nak írta a kérdezõ, valami rövidítésrõl lehet szó? A "bias" mint elfogultság teljesen köznapi szó, miért ne találta volna meg a jelentését?
Elfogultságra gondoltam, de úgy tûnik magyarul már nem tudok írni... :(
Elfogultság vagy torzítás. Régen súlyt jelentett, amivel szerencsejátékban csaltak (a kockába rakott súly). Magyarul cinkelésnek hívják az ilyesmit, bár az nem ugyanez. Az elektrotechnikában elõfeszítést jelent a biasing.
elfakultság? :) ) az mi?
bias az kb. azt jelenti, hogy elfakultság bár történelemben lehet más jelentése, ezt csak akkor tudnánk megmondani, ha tudjuk mihez kötni.
tegnap 16:50 Kiadás éve mondjuk 1972?

Mit jelent az hogy "írj reagot! "?

Legjobb válasz: irj reakciót? talán reagálj?

irj reakciót? talán reagálj?
szerintem csak egy üzenetfüggõ kétségbeesett válasza, akinek különös élvezetet okoz, ha írnak neki.
Ez megint egy "modern", kicsavart (és eléggé utálatos) kifejezés. A reagál szóból képzõdött, ami azt jelenti, hogy válaszol valamire. Mennyivel egyszerûbb és értelmesebb az, hogy "válaszolj!", mint az, hogy "írj reagot!"
Többek között szerepjátékokban használatos kifejezés. Amikor a karakteredet szerepelteted: leírod a cselekvését, idézed a beszédét, az a reag.
Szigorúan nézve ez egy "szakkifejezés", amit a közösségi szerepjátékosok használnak. Pont olyan, mint az irl (In real life = a valós életben; avagy IC azaz in caracter = a megszemélyesítendõ szereplõ nevében) PL.: Adva van egy szerepjátékos oldal: Pl a thrillion kincsei, ahol a játékosok egy karaktert választanak. regisztrál a játékra pihenésképpen irl: egy 20 éves kõmûvesfiú, egy 19 éves orvostanhallgató lány, és egy 39 éves programozó. Az egyikük IC egy költõt játszik, a másikuk egy hõsszerelmes leányzót, a harmadik pedig egy koldust. A valós életben (irl) nem találkoznak, csak az internet elõtt. Egy virtuális helyszínen találkoznak, mondjuk egy kocsmában. A költõ éppen egy dalt énekel a közönségnek, mikor a hõsszerelmes lány odamegy hozzá, és dicsérni kezdi. Ez így néz ki az internetes oldalon: Csupaszív csaj (reg123456) [Zsugori kocsmája] *Csupaszív, mintha csak lebegne a karcos hangú költõhoz lép, és így szól: - Dalnokom, az Ön szavai megérintették szívemet.... Végül a lány kinyújtja kezét.* Ez egy reag. Erre fog válaszolni, avagy reagolni a költõ. Bajkeverõ Hans (reg235189) [Zsugori kocsmája] *A dalnok letette a lantját, és egy pohár borért indult volna, mikor egy kellemes idomokkal rendelkezõ hölgy állt meg elõtte, és szóba elegyedett vele. A költõt megbabonázta a szép szempár, hiúságát valósággal dagasztották a lány szavai. - Megtisztel az érdeklõdése, szép hölgy .... elfogadja a kinyújtott kezet, és az egyik távoli asztalhoz invitálja.... Majd megkérdezi a lánytól: - Meghívhatom valamire?* Szeretne csatlakozni hozzájuk a harmadik játékos, és õ is "beleírja magát a történetbe". Telik múlik az irl idõ, mennek a "reagok". Egyszercsak megáll a történet (Pl.: Szegény lány vizsgázik) Ekkor a lány offként( Nem IC, hanem élõ személyként) ír egy kis üzenetet az utolsó rega aljára // egy hétig nem leszek. Esetleg privit (magán, mások által nem látható üzenet, ha a rendszer képes rá.) Mikor a lány visszatér, folytatja a játékot. Elõfordul viszont, hogy a társ nem veszi ezt észre. Ekkor gyakori az "Írj reagot!" üzenet.

Mit jelent, az hogy OMG? Csomóan írják mindenhova mit jelent?

Legjobb válasz: oh my God=Te jó isten..vmi ilyesmi:D

oh my God=Te jó isten..vmi ilyesmi:D
Oh My God = Ó istenem ...
Oh my gade. :)
* god
ne használj skill hacket :D.Ha nem használtál akkor egyszerûen nem tudják felfogni, hogy jobb vagy náluk, és ezért az admin bannolt :)

Ha egy film letöltése mellé ezt írják: "EREDETI Release! NFO + Sample! " akkor az mit jelent? Azt, hogy ez az eredeti film, és nem csak valami kamerás hülyeség?

Legjobb válasz: A sample ezért van.Az egy rövid részlet a filmbõl.Ha az megfelelõ minõség akkor töltsd le csak az egészet. Az eredeti release nem tudom mit takar.

A sample ezért van.Az egy rövid részlet a filmbõl.Ha az megfelelõ minõség akkor töltsd le csak az egészet. Az eredeti release nem tudom mit takar.
Eredeti release gondolom azt jelenti, hogy nem csak valami házi szar, hanem scene csapatok csinálták. NFO az egy leírás a filmrõl, technikai adatok, stb. Sample az pedig egy minta a filmbõl.
Aha.No de akkor mi a "scene csapat"??? :)
Az a csapat, akik a filmet/játékot/stb-t "kiadják" a netre, õk rip-elik (tehát mentik le), töltik fel, stb. Tehát õk azok akiktõl származik a film. Vagy hogy mondjam érthetõbben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!