Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, a toxoplazma (8 db)

Mit jelent, ha a toxoplazma leltem IgG része pozitív lett, másik pedig IgM bizonytalan? Ismétlést javasoltak, de így is ki kell várnom a 2 hét kiértékelési időt?

Legjobb válasz: Szia! Az IgG poz. azt jelenti, hogy átestál már toxoplazma fertõzésen valamikor régebben. Nem tudom mi tart 2 hétig az értékelésben. Én a helyedben megsürgetném, mert ez nem játék...de ne ijedj meg, ha az IgM is poz. lesz, akkor adnak majd gyógyszert, de mindenképpen ismételtesd meg.

Szia! Az IgG poz. azt jelenti, hogy átestál már toxoplazma fertõzésen valamikor régebben. Nem tudom mi tart 2 hétig az értékelésben. Én a helyedben megsürgetném, mert ez nem játék...de ne ijedj meg, ha az IgM is poz. lesz, akkor adnak majd gyógyszert, de mindenképpen ismételtesd meg.

A toxoplazma vizsgálatomban ez jött ki toxo-latex. Aglut-pozitiv, toxopl igm negativ, toxopl. igg 255, 656iu-mol pozitiv. Ez akkor mit is jelent?

csak azért kérdem,mert mikor ezt az eredményt megkaptam,az orvosom azt mondta,h kell majd ellenöriztetni.de azota nem ellenörizte.el is felejtettem megkérdezni töle.de csak jövöhét pénteken megyek vissza,majd akkor rákérdezek.

Legjobb válasz: Szia, igg pozítív azt jelenti, hogy már átestél életedben a fertõzésen és van jelenleg védettséged. igm pozitív azt jelenti, hogy a fertõzés valószínû a közelmúltban történt . ezért kell ismételni, ha igm a második esetbe ugyanannyi mint elsõre,vagyis nem változik akkor nem gond , de ha igm változik akkor azt antibiotikummal valószínû kezelni kell..ellenõrzés szükséges, sajnos rendellenességet okozhat, de gondolom az már kiderült volna. Ird be a google-be hogy toxoplazma eredmények és rögtön az elsõ ami feljön tárolt változatát nézd meg ott bõvebben le van írva (babanet.hu rendelõ)

Szia, igg pozítív azt jelenti, hogy már átestél életedben a fertõzésen és van jelenleg védettséged. igm pozitív azt jelenti, hogy a fertõzés valószínû a közelmúltban történt . ezért kell ismételni, ha igm a második esetbe ugyanannyi mint elsõre, vagyis nem változik akkor nem gond , de ha igm változik akkor azt antibiotikummal valószínû kezelni kell..ellenõrzés szükséges, sajnos rendellenességet okozhat, de gondolom az már kiderült volna. Ird be a google-be hogy toxoplazma eredmények és rögtön az elsõ ami feljön tárolt változatát nézd meg ott bõvebben le van írva (babanet.hu rendelõ)

4 hónapos terhes vagyok és a véreredményemen ez van:Mit jelent az hogy a toxoplazma igG 80IU/ml?

Legjobb válasz: [link] Nem pötyögöm be végig, olvasd el. Ez egy fertõzés. Az értéket nem tudom értelmezni talán az orvosod megteszi. Macskád, állataid vannak? A terhes nõknél el szokták ezt a tesztet végezni mert az állatok közelében ez a fertõzés átmegy az emberen. Az egészséges ember nem lesz tõle beteg de kimutatható a vérben, hogy átesett a fertõzésen. Nem tudom, hogy ez az érték, mit jelent lehet semmit csak kimutatták, hogy átestél ezen is. Szerintem a baj lenne akkor már szolt volna a doki. Egyébként a vérvételi leleten a rossz eredmények mellett mindig van egy csillag. Meg ott a határérték is meg a kimutatott érték. Meg tudod nézni benne vagy-e vagy kevesebb/több-e az értéked.

[link] Nem pötyögöm be végig, olvasd el. Ez egy fertõzés. Az értéket nem tudom értelmezni talán az orvosod megteszi. Macskád, állataid vannak? A terhes nõknél el szokták ezt a tesztet végezni mert az állatok közelében ez a fertõzés átmegy az emberen. Az egészséges ember nem lesz tõle beteg de kimutatható a vérben, hogy átesett a fertõzésen. Nem tudom, hogy ez az érték, mit jelent lehet semmit csak kimutatták, hogy átestél ezen is. Szerintem a baj lenne akkor már szolt volna a doki. Egyébként a vérvételi leleten a rossz eredmények mellett mindig van egy csillag. Meg ott a határérték is meg a kimutatott érték. Meg tudod nézni benne vagy-e vagy kevesebb/több-e az értéked.
Írd le kérlek azt is, hogy az IgM-nek mi az értéke, mert a kettõnek együtt van jelentõssége. Én sajnos nagyon jól ismerem a dolgot, úgyhogy fogok tudni segíteni. :)
Ha az igg pozitív, az azt jelenti, hogy toxoplasma átvészeltséged van. Igm?
A kérdező hozzászólása: az igm negatív az iGg re volt ez a 80 írva
Ha az IgM-ed negatív, akkor te már korábban átestél ezen a fertõzésen. Ez jó hír, hiszen így már védett vagy!
Ez az érték egy régmúltban lezajlott fertõzést mutat, azt jelenti, hogy a szervezeted ellenanyagot termel toxoplasma gondii ellen. Nem jelent semmiféle bajt, sõt, még jó is. Súlyos bajt tud okozni, ha terhesen éri az embert a primer fertõzés, de mivel te már túl vagy rajta, nem okozhat problémát.


A nyáron toxoplazma fertőzést diagnosztizáltak nálam, ez pontosan mit jelent?

Mert voltunk orvosnál, de ? nem mondott semmi konkrétat nekem (lehet anyumnak igen csak enm akarja elmondani), a neten rákerestem de semmi használhatót en találtam.15 éves vagyok amúgy és lány...légyszives aki tud róla valamit az irjon...köszönöm

Legjobb válasz: Nem vészes. Ez egy egysejtû élõsködõ. Gyógyszeres kezeléssel megoldható. A macskák 80%-a fertõzött vele. Valószínûleg attól kaptad el. Nem tanultatok róla bioszon? :) Mi igen, és nekem is volt, és semmi bajom :) Szóval nyugi.

Nem vészes. Ez egy egysejtû élõsködõ. Gyógyszeres kezeléssel megoldható. A macskák 80%-a fertõzött vele. Valószínûleg attól kaptad el. Nem tanultatok róla bioszon? :) Mi igen, és nekem is volt, és semmi bajom :) Szóval nyugi.
A kérdező hozzászólása: tanultunk, de nem nagyon érdekeltek akkor ezek a bacik....am köszi, egy picit megnyugodtam
Nem vészes, ez inkább terhesen veszélyes, mert a baának árthat..
A kérdező hozzászólása: értem...köszi
A kérdező hozzászólása: Légyszi válaszoljatok!!!SOS
szerintem erre a kérdésre csak szakértõ tudna válaszolni. beszélj az orvosoddal!
igg pozítív azt jelenti, hogy már áestél életedben a fertõzésen és van jelenleg védettséged. igm pozitív azt jelenti, hogy a fertõzés valószínû a közelmúltban történt . ezért kell ismételni, ha igm a második esetbe ugyanannyi mint elsõre, vagyis nem változik akkor nem gond , de ha igm változik akkor azt antibiotikummal valószínû kezelni kell.. ellenõrzés szükséges, sajnos rendellenességet okozhat, de gondolom az már kiderült volna. Ird be a google-be hogy toxoplazma eredmények és rögtön az elsõ ami feljön tárolt változatát nézd meg ott bõvebben le van írva (babanet.hu rendelõ)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!Ezt már megnéztem, de nem értem, miért lett magasabb az igg értékem, mint az elsõnél!!!:(
Én is voltam szûrésen. Írd meg melyik lett pozitív, akkor tudok bõvebbet.
ha az IgG pozitiv akkor az átesett fertõzést jelent..vagyis védett vagy.ha IgM vagy IgA pozitiv az friss fertõzést mutat tehát fertõzött vagy jelenleg.

Az mit jelent ha a toxoplazmára levett vér pozitív és az értéke 88.432 IU/ml? Ez rossz?

Legjobb válasz: Nekem ugy van,hogy az IgG 88,432 pozitiv és a IgM 0,542 negativ.

A kérdező hozzászólása: Nekem ugy van, hogy az IgG 88, 432 pozitiv és a IgM 0, 542 negativ.
akkor testél, védett vagy, nincs baj
Nekem úgy volt, h. két eredmény volt rajta. Az enyémre azt mondták, h. ha az elsõ pozitív és a második negatív az a legjobb, mert akkor átestem a fertõzésen de nem mostanában (tehát védett vagyok)ezért negatív a második. Nekem mindkettõ negatív lett ami azt jelentette, h. még nem fertõzõdtem soha így nincs is ellenanyagom, tehát vigyázzak 5 hét múva újra megnézik. (de a dokim azt mondta ezzel már nem foglalkozunk mert már 30 hetes voltam) Ha mindkettõ pozitív akkor az friss fertõzést jelent, az gáz. De van rá gyógyszer egyébként szóval nem kell nagyon megijedni. Üdv: 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi, közben utánakerestem a neten, ott is igy van írva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!