Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, a telek (53 db)

Mit jelent a téli gumikon az MS jelzés?

Legjobb válasz: mud+snow Asszem mudnak írják, de a lényeg sár+hó...

mud+snow Asszem mudnak írják, de a lényeg sár+hó...
Pontosan. Sáros latyakos föld, illetve hó esetén sokkal jobb tapadást biztosít ez a fajta gumi. Azt hiszem már az összes téli gumira rárakják ezt a jelet.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)

Mit jelent a tele zöld lámpa?

Mi a különbség a sima és a tele zöld között valaki részletesen plz.

Legjobb válasz: Amikor olyan lámpát látsz, ahol nyilacska formájú a világítós rész, akkor amikor zöldre vált, tudhatod, hogy csakis a te sávodat engedi közlekedni a keresztezõdésben. Kerek, vagyis telezöld akkor, ha mondjuk pl a szembõl jövõket is engedi, akik kanyarodhatnak is, így keresztezik a te utadat.

Amikor olyan lámpát látsz, ahol nyilacska formájú a világítós rész, akkor amikor zöldre vált, tudhatod, hogy csakis a te sávodat engedi közlekedni a keresztezõdésben. Kerek, vagyis telezöld akkor, ha mondjuk pl a szembõl jövõket is engedi, akik kanyarodhatnak is, így keresztezik a te utadat.
A telezöld azt jelenti, hogy abból a sávból, amire vonatkozik, bármerre mehetsz, amerre egyébként a KRESZ engedi. Az "egyszerû" zöldnél van egy nyíl a lámpában, ami mutatja, hogy abból a sávból merrefelé haladhatsz tovább. Vagyis ha mondjuk 2x1 sávon telezöldet kapsz, a sávodból mehetsz egyenesen, jobbra és balra (feltéve, hogy van arrafelé út), viszont az egyszerû zöldnél lehet, hogy csak egyenesen vagy egyenesen és egy kanyarodó irányba enged a lámpa.
Ha a balrakanyarodó sávban állsz, és tele zöldet kapsz, akkor elsõbbséget kell adnod az egyenesen szembejövõnek. Ha balra mutató nyíl van benne, akkor mehetsz simán.
Arra, hogy telezöldbe úgy mégy bele, hogy pl. Te balra kanyarodsz és szembõl jönnek, akkor csak úgy mehetsz bele, ha biztosan nem fogsz megállni a keresztezõdés közepén és gond nélkül le fogsz tudni kanyarodni. Ha már látod, hogy belemennél, de váltana a jelzõlámpa, akkor meg kell álnnod a felfestésen, hiába van még zöld. Szerintem erre mondhatta.
A kérdező hozzászólása: mert én a vizsgán harmadikként mentem be tele zöldbe és meglett a vizsga de mondogatta az oktatóm, hogy nagy szerencsém volt, mire célzott :D?
Hmm... Érdekes, mázli!

Mit jelent a telefon választásnál az hogy havi 10MB díjmentes? Most akor ha megyveszek egy wifis telot 10000 Ft-ért és tovább kell fizetnem hónaponta?

Létszííí segítsetek mert a barátn?mnek szeretném megvenni karácsonyra !

Legjobb válasz: Ha elõfizus (10ért gondolom ja) akkor kell fizetni. Ha feltöltõs akkor nem

Ha elõfizus (10ért gondolom ja) akkor kell fizetni. Ha feltöltõs akkor nem
A kérdező hozzászólása: Na jó magyarázd el érthetõen O.o


mit keres nálad ennyi? velük csencselsz feketén? akkor szokták letiltani.
A kérdező hozzászólása: Aranyos:) .Az eszébe se jut senkinek, hogy a minöség miatt vettem az elöfizetést.Ha megszünt a munkahelyünk majdnem egyszerre csak csencselö vagy tolvaj vagy orgazda lehetek?Bajba került becsületes ember nem???
wifi-n keresztül menni fog. De azért nem tiltanak, mert megszûnik a cég...
A kérdező hozzászólása: Nem céges magántelefonokról van szó.Sajnos az élet kicsit keresztül huzta számitásaimat.Kb négy honapig fizetésképtelenek leszünk addigra felmondják az elöfizetést.Lezárják a telokat.igy jártunk.
ha tenyleg fizeteskeptelenek lesztek, arra nem gondoltal, hogy eladod a 3-as meg a 4-es iphon-t, es abbol fizeted 4 honapig a szamlakat? igy legalabb a 4S megmarad.
Szerintem ne kézileg csináld, szedd le a ROM toolboxot, azzal telepítsd.

Mit jelent Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego számában a Nossa?

Megkérdeztem a spanyol tanáromat, de nem mondta el, csak vigyorgott. Mit jelent?

Legjobb válasz: Mivel a szám portugál, és nem spanyol... A nossa egy szleng, kb. azt jelenti, hogy: jézusom, úristen. Alap jelentése pedig: nosso, nossa - miénk (birtokos nnévmás). Ha kell, írj, és lefordítom az egész zenét.

Mivel a szám portugál, és nem spanyol... A nossa egy szleng, kb. azt jelenti, hogy: jézusom, úristen. Alap jelentése pedig: nosso, nossa - miénk (birtokos nnévmás). Ha kell, írj, és lefordítom az egész zenét.

Mit jelent a jobb vallra tetovalt 5 agu teli csillag?

Legjobb válasz: oke,koszi az infot.kerstem a netem de nem talaltam semmit rola,es gondoltam megkerdezem itt is,jovo heten megyek csinaltatni,de elotte meg megkerdeztem nehogy legyen valami hulye jelentese.

A kérdező hozzászólása: oke, koszi az infot.kerstem a netem de nem talaltam semmit rola, es gondoltam megkerdezem itt is, jovo heten megyek csinaltatni, de elotte meg megkerdeztem nehogy legyen valami hulye jelentese.
> jovo heten megyek csinaltatni Azért ehhez hadd gratuláljak. Fogalmad sincs, hogy az adott jel mit szimbolizál. Nem csak úgy általában, hanem úgy a magad számára sem, hogy számodra miért fontos, mit fejez ki. De azért magadra tetováltatod, hogy egész életedben rajtad legyen. (Jó, persze van mód az eltávolításra is, de akkor meg minek a tetoválás…)
A kérdező hozzászólása: de tudom mit jelent szamomra szemelyes jelentese van, csak azert kerdeztem meg itt is h nehogy legyen vmi hulye jelentese!

Mit jelent a motor hideg téli honapok után mikor rövid utakra járok és lassitásnál bedadog- a "kiégetése"?

Olyankor apu negyedik után megy vele tartosan 90-100at. Én meg ha már melegedett motor jobban húzom sebességeket és én is megyek 90-körül. És utána megszünik ez a dadogás teljesen.

Legjobb válasz: A "kiégetés" azt jelenti, hogy huzamosabb idõn keresztül (10-30 perc) nagy hõterhelésnek tesszük ki a motort. Nem, nem hegyen felfelé kínozzuk, hanem tempósan haladva, egyenletes sebességet tartva megyünk vele. Ez azért kell, hogy valamennyi motoralkatrész biztosan felmelegedjen üzemi hõmérsékletre, kiégjen belõle a korom és a motorolajból is biztosan elpárologjon a belejutott benzin.

A "kiégetés" azt jelenti, hogy huzamosabb idõn keresztül (10-30 perc) nagy hõterhelésnek tesszük ki a motort. Nem, nem hegyen felfelé kínozzuk, hanem tempósan haladva, egyenletes sebességet tartva megyünk vele. Ez azért kell, hogy valamennyi motoralkatrész biztosan felmelegedjen üzemi hõmérsékletre, kiégjen belõle a korom és a motorolajból is biztosan elpárologjon a belejutott benzin.

Mit jelent a francia szállodanevekben a "du"? Pl: Grand Hôtel Du Tonneau D'Or Hotel du Parc Hotel du Louvre Paris És hogy kell a "du"-t kiejteni? Aztán van a "de" Hotel de Paris És hogy kell a "de"-t kiejteni?

Legjobb válasz: a "de" szócska összeolvad a "le" (hímnemû)névelõvel-->du (dü) de (dö) Itt birtokos szerkezetet jelölnek. pl. Párizs Hotele ...

a "de" szócska összeolvad a "le" (hímnemû)névelõvel-->du (dü) de (dö) Itt birtokos szerkezetet jelölnek. pl. Párizs Hotele ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Petõfi Sándor: Téli esték. A "koldussá lett a föld" és a "minden éke, kincse" kifejezés mit jelent?

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: 1848 tavaszán Petõfi több bensõséges idillt írt, a két lekiemelkedõbb talán a Csendes tenger rónaságán (1847. december) és az említett Téli esték (1848. január), melyek részleteiben jelentõs mûvészi értékeket jelenítenek meg. A statikus létértelmezésen úgy képes túlemelkedni, hogy az otthon melegét az ajtón kívüli, zord téli világgal szembesíti, s a kettõ feszültségét állítja a vers középpontjába. Hasonló ellentétet tükröz a A puszta, télen (1848) címû vers beszédhelyzete is. Az általad idézett részletek valójában kulcsszavaknak tekinthetõek, az évszakok változása, a múlandóság motívumai által.

1848 tavaszán Petõfi több bensõséges idillt írt, a két lekiemelkedõbb talán a Csendes tenger rónaságán (1847. december) és az említett Téli esték (1848. január), melyek részleteiben jelentõs mûvészi értékeket jelenítenek meg. A statikus létértelmezésen úgy képes túlemelkedni, hogy az otthon melegét az ajtón kívüli, zord téli világgal szembesíti, s a kettõ feszültségét állítja a vers középpontjába. Hasonló ellentétet tükröz a A puszta, télen (1848) címû vers beszédhelyzete is. Az általad idézett részletek valójában kulcsszavaknak tekinthetõek, az évszakok változása, a múlandóság motívumai által.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!