Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, a petezsák (25 db)

Teljesen jó a mérete, ne aggodalmaskodj!:)
A GS: gestatios sack, igen a petezsákot jelenti :) jó ez a méret :)

Valaki segítene, hogy mit jelent a következő adat? Hogy kell ezt értelmezni? Petezsák nagysága: 11, 3 x 7, 0 mm.

Legjobb válasz: korai terhesség, 11x7 mm-es a petezsák gondolom kell menned 1-2 héten belül ismét a dokihoz

korai terhesség, 11x7 mm-es a petezsák gondolom kell menned 1-2 héten belül ismét a dokihoz
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.igen 26-án kell visszamennem uh-ra.kicsit ideges vagyok mert elsõ baba
korán mentél, a következõ alkalommal már várhatóan lesz szívhang is és több adatot is tud mondani a doki, ez még nagyon kezdetleges
A kérdező hozzászólása: elõször nem gondoltam volna, hogy nagyon korán mentem mert lassan 3 hete késik, de ezek szerint késõbb volt a peteérésem és ezért csúszott minden.
az elsõ jól írta

Mit jelent a 11*8 mm-es petezsák, benne szikhólyag?

Csak azért kérdezem,mert ezt egy hete mondták és ma azt írták,hogy 18 mm-es petezsák,szikhólyag látható.Ezt most én értelmezem félre?Nőtt a terhesség?Múlt héten 5 hetet írtak,ma 6-ot.

Legjobb válasz: Igen, nõtt a petezsák, fejlõdik a szikhólyag. Múlt héten 5 hetes voltál, ezen a héten 6 hetes vagy. Szépen fejlõdik a baba.

Igen, nõtt a petezsák, fejlõdik a szikhólyag. Múlt héten 5 hetes voltál, ezen a héten 6 hetes vagy. Szépen fejlõdik a baba.
Hát az a jó ha fejlõdik!!! Múlt héten 5 hetes voltál, azóta eltelt 1 hét, így nyilvánvaló, hogy 6 hetes vagy! Grat! :)
Nem értem mi a problémád. Az a normális, ha növekszik a baba nem? Ha múlt héten 5 hetes voltál, akkor evidens, hogy ezen a héten 6 hetes vagy.


Mit jelent a szabálytalan petezsák? Mi okozhatja?

Legjobb válasz: Nekem szép szabályos volt a petezsálom, és azt mondta a doki, hogy a koraterhesség legfõbb bizonyítéka, hogy minden ok, a szép, kerek zsákocska. Tehát elvileg az nem jó, ha szabálytalan. de gondolom nem minden esetben végzõdik bajjal.

Nekem szép szabályos volt a petezsálom, és azt mondta a doki, hogy a koraterhesség legfõbb bizonyítéka, hogy minden ok, a szép, kerek zsákocska. Tehát elvileg az nem jó, ha szabálytalan. de gondolom nem minden esetben végzõdik bajjal.
Jól van, akkor minden rendben lesz!Boldog babavárást!:)
Elsõ hozzászóló vagyok. Nagyon nagyon gratulálok, örülök, hogy nem lett igazam. Boldog babavárást. Szió.
Hát ne legyen igazam, de én úgy tudom, hogy a szabálytalan petezsák azt jelenti, hogy nem úgy fejlõdik, hogy abban embrió növekedhessen. Nekem nem volt ilyen, de olvastam róla, ilyenkor általában vetélésrõl szól a fórum... remélem tévedek!!!!
Önmagába véve a szabálytalan petezsák még nem jelenti azt, hogy biztosan meg fog szakadni a terhesség.
Nekem szabálytalan volt, meg is ijesztett a doki, missed ab-ra készültünk, mert a szívhangot sem hallotta. Majd aznap amikor operált volna megvizsgált, szívhang volt, de a petezsák maradt szabálytalan. Most 23 hetes vagyok, és semmi gond, minden lelet tökéletes volt. A doki sem tudta mitõl lehetett szabálytalan. Neked van ilyen jellegû gondod?
Mit takar, hogy szabálytalan? Azt hogy nem kerek? Nekem az elsõnél kb. kifli alakú volt-most 1, 5 éves nagy lány, aki benne lakott, és a második is egy hosszúkás, krumplialakkal indult-29 hetes vagyok most. Nem kell kereknek lennie.
Nem akarlak megijeszteni, de nekem 2 éve ugyanezt mondta az orvosom, hogy szabálytalan a petezsák.8 hetesen még nem volt a babámnak szívhangja...és elvetéltem:( remélem minden rendben lesz nálad!!!
A kérdező hozzászólása: Szerdán voltam ellenõrzésen akkor voltam 6 hetes, 21mm-es petezsák, 3mm-es szikhólyag, és normál szívmûködés!!:-))
gs:az a petezsák
gestational sac, azaz petezsák
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. mértékegységet nem írt rá, gondolom mm?
igen, mm:)
A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék, hogy ez megfelel a számított terhességi hétnek? Légyszi válaszoljatok!
Megfelel neki.
szia petezsákot jelent :) nekem 5+3 on 11*9mm es volt a petezsák azóta már 18 hetes a pocaklakó. Boldog baba várást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Utolsó! Neked is boldog babavárást :)

Ha nem szabályos kör alakú a petezsák, hanem inkább hosszúkás, az mit jelent?

kb 5 hetes vagyok UH szerint.

Legjobb válasz: Van amenyik orvos szerint ez bajt jelent, van aki szerint nem lényeges. Nekem 6 hetesen 24 mm-es elnyújtott petezsákom volt, az orvos meg akarta szakítani a terhességem. Elmentem egy másik orvoshoz, aki szerint pedig minden rendben volt. Most 9 hetes vagyok :)

Van amenyik orvos szerint ez bajt jelent, van aki szerint nem lényeges. Nekem 6 hetesen 24 mm-es elnyújtott petezsákom volt, az orvos meg akarta szakítani a terhességem. Elmentem egy másik orvoshoz, aki szerint pedig minden rendben volt. Most 9 hetes vagyok :)
Szia Nekem se kör alakú volt hanem inkább hosszúkás a doki semmit se mondott rá én nem aggódtam miatta egy cseppet se hogy nem éppen kör alakú és itt az 1 hónapos lánykám
A kérdező hozzászólása: akkor itt az ideje, hogy én is megnyugodjak. Nekem sem mondott semmit a doki, csak így utólag nézegettem az UH képet.
Ez az ultrahangos orvos kéztartásától is függ, meg hogy hogy helyezkedik el a méhedben a petezsák. Nekem pl bab alakú a képen, de benne van a kicsi Borsónk és dobog a szíve. Addig nincs gond szerintem, amíg szabályos alakja van. Vetélésemkor szabálytalan volt. Ne aggódj, minden rendben! :)
Azt h nincs benne baba!
Eleinte csak a petezsák látszik(kb 4. hét) aztán már valami kell legyen benne.

Mit jelent, hogy a petezsák széle egyenletlen?

Legjobb válasz: Azt mondják, hogy akkor van minden rendben, ha a petezsák szabályos, akkor van jó erõsen megtapadva. Ha a petezsák széle egyenetlen, akkor lehet kezdõdõ vetélés is, de a dokid nem mondott többet ennél? Én azért szorítok, hogy minden rendben legyen!

Azt mondják, hogy akkor van minden rendben, ha a petezsák szabályos, akkor van jó erõsen megtapadva. Ha a petezsák széle egyenetlen, akkor lehet kezdõdõ vetélés is, de a dokid nem mondott többet ennél? Én azért szorítok, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: De igen, egy másik kérdésemben van róla szó. A lényeg: múlt hét kedden (6 hetesen) voltam uh-on, 10 mm-es petezsákot látott. Ismétlése tegnap volt (7 hetesen), és talált egy 3 mm-es babát szívhang nélkül (5-6mm-esenek kéne lennie), a leleten: "petezsák széle egyenletlen, missed ab?". Ebbõl a petezsákos dolgot nem értettem, és nem is kérdeztem rá, akkor eszembe sem jutott. Na, ma voltam a Mávban uh-n (az eddigi máshol volt), és 6 mm-es élõ embriót látott a doki. Most aztán végképp nem értem, de a lényeg, hogy él a babám!!!! :o))))) Viszont a válaszod alapján számíthatok még mindig vetélésre?
Szia! Megmaradt végül a babád?

Valakinek volt olyan a terhessége elején hogy azt mondták hogy a petezsák nem tölti ki a méhüreget, mit jelent szerintetek?

Doki nem mondta hogy baj annyit mondott hogy egy petezsák biztos van de lehet egy másik is azért nem tölti ki.Nem értem most egy kicsit ?????? nálam

Legjobb válasz: 2 petezsák van,akkor ikrek vannak vagy az más valami

2 petezsák van, akkor ikrek vannak vagy az más valami

Terhes vagyok ha ezt írta a doki a lapomra? Vagy mit jelent ez az egész? Az uterusban 17 mm-es petezsák, benne 2, 5 mm-es embriócsomó, szívműködés biztonsággal nem ítélhető meg!

Legjobb válasz: Most komolyan megnézett ultrahanggal , adott egy ilyen zárót és nem tetted fel a kérdést, hogy ugyan, doktor úr, mondja már meg, tehres vagyok?????? Igen. Petezsákban van embrió, csak még nagyon pici és nincs szívverése, ami látható lenne, majd két hét múlva már lesz.

Most komolyan megnézett ultrahanggal , adott egy ilyen zárót és nem tetted fel a kérdést, hogy ugyan, doktor úr, mondja már meg, tehres vagyok?????? Igen. Petezsákban van embrió, csak még nagyon pici és nincs szívverése, ami látható lenne, majd két hét múlva már lesz.
Azért a doki is mondhatta volna magától! Miért kell úgy rákérdezni? Az a dolga, hogy megmondja, hogy mi van. (Jó, nyílván, ha nem mond semmit, akkor csak rá kell kérdezni.)
Igen, szerintem egyértelmû, kb 3-4 hetes lehetsz.
Ha gondolod nekem írhatsz, bármi kérdésed van szívesen segítek:) Kétlányos 36hkm.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem hogy igazad lesz!! :) am. aki már ebben tapasztaltabb nem tudna nekem írni pár hasznos dolgot errõl az egész témáról!! Légyszi :)
Tuti terhes vagy, csak amíg nincs szívhang nem mondja biztosra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :D Remélem igazuk van a többieknek :D Én lennék a legboldogabb :) :P
:D Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat, sokat segítettetek nekem! am. de szerettünk volna már a párommal babát. és egyébként fel tettem a kérdést a dokinak de nem mondott konkrétan semmi arra utaló választ hogy az lennék, ezért nem is értettem semmit. Ja és am 2 hét múlva van idõpontom :)
Terhes vagy! Nem tervezted?
igen, bizony az egy kis emberke!
Szerintem még korai a terhességed, és még nincs szívhang, a doki gondolom csak a petezsákot látta, de túl korán mentél hozzá. Mikor kell visszamenned? 22/l
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aranyos vagy :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!