Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, a kutya (86 db)

Mit jelent a kutya várható élettartalma?

Néhány fajtánál írják, várható élettartalom 15-16 év. De, most ez hogy van? Ha elüti egy kocsi, 1 évesen, akkor mi van, hazudtak? És hogy lehet, hogy egyik fajtánál 14-16 év másiknál meg 9-10 év. Ezt ki dönti el?

Legjobb válasz: Ezen mit nem értesz? Ezek az adatok a gyakorlati életbõl vannak átlagolva. A nagyobb testû kutyák 9-12 évig élnek, a kistestûek tovább elélnek, akár 16-19 évig is. Ezt senki nem dönti el, hanem ez így van. Az emberek miért élnek 70-80 évig? Csak. Mert ennyit bírunk, a szervezetünk megöregszik, elgyengül a szívünk, meghalunk. Az autós gázolások nem számítanak bele...

Ezen mit nem értesz? Ezek az adatok a gyakorlati életbõl vannak átlagolva. A nagyobb testû kutyák 9-12 évig élnek, a kistestûek tovább elélnek, akár 16-19 évig is. Ezt senki nem dönti el, hanem ez így van. Az emberek miért élnek 70-80 évig? Csak. Mert ennyit bírunk, a szervezetünk megöregszik, elgyengül a szívünk, meghalunk. Az autós gázolások nem számítanak bele...
Ki dönti el? Nyilván a tapasztalton alapszik e megfigyelés. És ebbe valóban nem tartozik bele a baleset, csakúgy, mint az embereknél.
Ez olyan, mint az embereknél. A nõk születéskori várható élettartama 77 év Mo-n, ez egy átlag, ebben nincs benne, hogy 22 évesen elüti egy autó. A kutyáknál sincs, ott is átlagosan nézik. Vannak olyan fajták, pl. tacskó, uszkár stb., akik ÁTLAGOSAN tovább élnek 14-16 évig. És vannak olyan faját, akik ÁTLAGOSAN kevesebb ideig élnek, pl. német (a hatalmas mérete miatt), vagy a nyomott orrú fajták, boxer, angol bulldog. Ezeknél nagyon ritka a 14-16 év, míg mondjuk egy tacskónál könnyedén lehetséges.
Ez egy átlagot jelent. Kiszámolták.
* dog (ez lemaradt)
Mondjuk azt, hogy várhatóan annyi ideig fog élni, és csak a természetes halál számít bele ebbe az átlagba, a baleset nem.
Szerintem, ha veszel egy kutyát, és azt mondják, hogy 15 évig elél, majd másnap elcsapja egy platós IFA, akkor még garanciális, nyugodtan vidd vissza. :)
Nem élettartaLma, hanem élettartama, második "l" nélkül.
A kisebb testü kutyák több évig is élnek tacsko meg hasonlok nekünk van olyan idõsházaspár rokonunk akik snauzer vagy milyen kisfajtáju kutyájuk van 2 volt -1gy az erdõbe elveszet másik él és 1 kölyök kutya másfajtáju van az öreg mellet az öreg 26 éves már azt hiszem minél nagyobb 1 fajta annál keveseb évet él. Elötem szólók jol mondták
Ugyanazt, mint az ember várható élettartama.

Neked mit jelent a kutyád? Miért szereted annyira?

Milyen fajta, és mennyi idős? :)

Legjobb válasz: A két kutyám a minden! :D Nem tudom elmondani miért szeretem õket de szeretem <3 :) Két palotapincsi keverék (nem rokonok) az egyik 8 éves (Picur) a másik áprilisban lesz 1 éves (Buborék) :) <3 Csak a Buborék domináns most vele küszködök :/

A két kutyám a minden! :D Nem tudom elmondani miért szeretem õket de szeretem <3 :) Két palotapincsi keverék (nem rokonok) az egyik 8 éves (Picur) a másik áprilisban lesz 1 éves (Buborék) :) <3 Csak a Buborék domináns most vele küszködök :/
A Kutya egy élet érzés. Ahogy mondják: két fajta ember van, akinek van kutyája és akinek lesz. Vagy:lehet élni kutya nélkül, de mi értelme? Vagy: a kutyával kötött barátság az ember legjobb üzlete, morzsákért szolgál élete végéig, és ha kell fel is áldozza azt érted. Személyesen: nincs elõítélete, csak ösztöne, de azok felülmúlják az emberi " érzéseket ".Így pl. ha rossz napom volt a munkában, vagy családi problémáim volt, Õ rögtön érezte , hogy most fickándozhat, vagy csak hízeleghet. 1990-óta van kutyám és a mindennapi elfoglaltságom szerves része a vele való foglalkozás ( már a 3. kutyám van ). Talán már jobban várom az idõt a foglalkozásra mint Õ. A jelenlegi egy német juhász keverék, 1.5 éves.http://kepfeltoltes.hu/view/130329/472603684031_www.kepfelto..
Õ a mindenem :) Lehet, hogy nem egészséges, de így van :) Nyolc hónaposan került hozzám, emberektõl bepisilésig rettegett, de más állatoktól (kutyáktól, de még galamboktól is) is félt rendesen, eleinte ölben kellett levinni a ház elé :) az egyetlen élõlény, akitõl nem félt, a macskánk volt - õt meg akarta enni :) már haladunk, kutyákkal felszabadultan játszik (bár kanokkal problémás), az embereket megugatja, de már nem menekülne bármi áron (sõt, pár emberrel kifejezetten barátságos :) ), a (mostanra már két) macskánkkal pedig együtt alszik, rendszeresen kergetõznek is a lakásban :) megmutatta nekem, hogy milyen értékes is lehet egy másik lény belénk vetett bizalma :) még nincs régóta velem, de máris rengeteget tanultam tõle :) Husky-német juhász jellegû, tizenhét hónapos keverék kan
Alapvetõen depresszióra vagyok hajlamos. A kutyáim adnak keretet az életemnek, akkor is, amikor esetleg nagyon magamba zuhannék, õk ezt nem hagyják. Amúgy is határozottan kedélyjavító hatásuk van. Szóval a kutyák a mindenem, nagyon szeretem õket és nagyon hálás vagyok, hogy õk vannak nekem. 2 cocker spániel.
Amikor megvettem a kutyám jól kerestem hazai átlagban, rá pár hónapra elvesztettem a munkám, el kellett költöznöm az albérletembõl, és kiderült, hogy anyukám beteg. Egyszóval minden összejött. Õ ott volt nekem mindig, még akkor is elviselt ha nem akartam foglalkozni semmivel, jött és felvidított. Nem hagyta, hogy depis legyek, nem értem rá mellette. Csak miatta keltem fel reggel, hogy kivigyem. Nagyon sokkal tartozom neki :) Amstaff 1, 5 éves.
Mert ott vannak mellettem. Mindkét kutyámra számíthatok bármikor. És tényleg sokkal becsületesebbek mint némely ember. Egyébként egy 4 éves amstaffom van és egy 7 éves keverékem
Mert segített rávilágítani egy csomó jellembeli hibámra. MEg kellett tanulnom a vezetõjének lenni, ehhez viszont sok olyan dolgot meg kellett látnom magamban, ami a mindennapi életben is hiányosságok. MEg mert okos és nagyon aranyos. Meg mert egy egész új élet kezdõdött vele. 4 éves keverék, mentett.
Mert hálásabb, és több a jóság benne, mint sok emberben. Ugyan nem tízezreket érõ kutya, nem fajtiszta, mégis nekem többet jelent minden kutyánál. 11 éves lesz idén, mégis nagyon játékos, és szeret rosszalkodni. Bár elõfordul, hogy olyat csinál, ami nagyon nem kéne, mégis nagyon szeretetreméltó kutya. :)
Máltai Selyem kutya 5 éves, és nekem õ nem csak egy 'kutya' hanem annál több. Nekem az egész szívemet bearanyozza, mikor meglátom. Nagyon szeretem õt, szinte mindig mellettem áll, és, ha úgy érzem, hogy egyedül vagyok, tudom, hogy õ ott van nekem. A minap lelépett egy lány kutyával, és azt hittem, hogy összeroppanok. Nagyon sokat jelent nekem, és hál Istennek elõkerült :)
Nekem a kutyám a mindenem! Imádom és belehalnék ha valami baja esne, tudom, hogy ez már túlzás, mert õ "csak" egy kutya, de a szüleim, testvérem után õ a legfontosabb. DE! Mindezek ellenére kutyaként van kezelve, kivéve mikor nem. :) ) Imádom na, de azt vettem észre, ha már átesek a ló túloldalára és állandóan babusgatom, simogatom, akkor fejébe száll a dicsõség, mert utána behívásnál már nem 100 %-ban engedelmes. Õ egy husky keverék, 5 éves.
A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad Miért lenne kár?Fejtsd ki bõvebben!
"megtartom a 3 lépés távolságot" kár... :(
Szia! Nekem van egy kuvaszom, nem bent a házban, én szeretem mint egy kutyát, megtartom a 3 lépés távolságot, azért szeretem annyira mert egy olyan mint egy nagy jegesmedve.Van benne vagy 50-60kg.Kicsi kövér, veszek neki egy jó nagy velõs csontot már alig várja oda adjam neki, mikor oda adom neki 10 percig a szájába van a csont és össze vissza szaladgál hogy megtalálja az ideális helyet hol tudná megenni.Nem úgy van nála hogy bárhol nekiáll enni.
5 éves dalmata, kitûnõ útitárs ha kocsival megyek nyaralni
Amikor szomorú vagyok odajönnek mellém, leülnek, és szavak nélkül felvidítanak. Minden egyes nap tökéletesen kezdõdik, mikor reggel meglátom õket. Sok embernek a kutya csak egy egyszerû állat, de nekem a családtagom, a testvérem. És én tudom, hogy bármikor képesek feláldozni az életüket miattam. Nagyon szeretem õket, és igen, sokkal többre valók, mint a legtöbb ember ismerõsöm. Nekem egy 2 éves kan Golden Retrieverem, és egy 8 éves szuka Colliem. És ide illik egy nagyon szép idézet: "Az embernek legjobb dolog az életében a szabadság, a kutyának errõl lemondani."
6 éves, yorkshire terrier. Õ az elsõ kutyám, egy kis csoda az életemben :) Sulit végeztem vele, nagyon jó eredményt ért el, iszonyatosan kiegyensúlyozott és szófogadó. Sikerült elérnem, hogy édesanyám is megszeresse a kutyákat általa. Nekem õ minden, amit egy kutya adhat. A legjobb barátom, ha lehet ilyet mondani. Most is itt fekszik mellettem, és a feje a lábamon van:) Ha rámosolygok, anélkül, hogy egy szót is szólnék, õ azonnal elkezdi csóválni a farkát :) Az unokaöcsém mellette nõtt fel, a kutyám neve volt az elsõ szó, amit kimondott. És azóta a kutyám is imádja a gyerekeket, és ezt baromi jó látni. Ha meglát egy kisgyereket, azonnal odamegy farokcsóválva, és még soha nem volt olyan, hogy a szülõ, vagy a gyerek ne akarta volna megsimogatni. Mindenkinek ad egy puszit, és már megy is tovább:) Szeretem, hogy szinte mindenki elmosolyodik, ha ránéz (már csak azért is, mert legtöbbször hatalmas faágat cipel a szájában - ne kérdezd, ez az õ hendikepje :D) Szeretem, hogy amióta megvan, sokkal többet mosolyog itthon mindenki, szeretem, hogy a szüleim röhögve kelnek, mert a kutyám nekifutásból bevágja magát az ágyukba. Szeretem, hogy "kötelességem" lemenni vele naponta 3-4-5 alkalommal, és szeretem, hogy találkozunk más kutyásokkal, akikkel mosolyogva köszönhetünk egymásnak, esetleg megkérdezzük egymástól, hogy ki hogy van. Szeretem, hogy reggelente arra kelek, hogy 2 gombszem van tõlem 5 centire, és ahogy megmozdulok, orron nyal, és úgy örül, mintha évek óta nem találkoztunk volna :D És még sorolhatnám... :)
Azért szeretem, mert mikor szomorú vagyok, odajön és csak leül mellém, a fejét pedig nekihajtja a lábamnak. Az a mozdulat nagyon sokat jelent nekem. Golden Retriever, 1 éves májusban
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Jó látni, hogy ennyi idióta ember között akadnak gondos, jó gazdik is :) Az én vizslám 6 éves lesz (de gyorsan megy az idõ...), mikor hozzánk került nem is volt biztos, hogy életben marad. 2 vagy 3 testvére sajnos meg is halt Meg hát a miénk is beteg volt, alig tudott lábra állni. Szerencsére már semmi baja. Õ volt az, aki mindig mellettem állt és õszintén szeretett. Sose fogom tudni meghálálni neki azt amit õ minden egyes nap megtesz értem már lassan 6 éve. Hála neki (és a már 5 éve eltûnt keverék kutyámnak) a jövõben sok kutya életét fogom megmenteni. Ennyivel igazán tartozunk nekik szerintem. Annyira csodálatos lények, hogy ezt nem lehet megmagyarázni, hanem érezni kell :)
A legjobb barátaim. 3 beaglelel élünk együtt. A legöregebb 15 éves, sajnos májrákos, a héten próbálták operálni, de nem sikerült és majdnem belehalt az altatásba, most már talán javulgat. De a gondolatba is belehalok, hoyg el fogom veszíteni. Még nem voltam 16 éves mikro kaptam, vele nõttem fel, õ mindig mellettem volt, ha szerelmi bánatom volt, ha magáynos voltam letörölte a könnyeim, ha boldog voltam velem örült. Azóta van egy kisfiam is akinek szintén a legjobb barátja.

Mit jelent a kutya nevelésében következetesség?

mit is jelent maga a szó mert azt sem tudom :D valaki megtudná magyarázni parasztos megfogalmazásban :D Köszönöm!

Legjobb válasz: az ha valaki mindig ugyanúgy cselekszik, vagyis ugyanazon elvek szerint pl ha azt akarod hogy ne menjen fel az ágyra, akkor SOHA nem engedheted meg neki hogy felmenjen, mert csak így jegyzi meg. ha egyszer így egyszer úgy cselekszel akkor nem vagy következetes

az ha valaki mindig ugyanúgy cselekszik, vagyis ugyanazon elvek szerint pl ha azt akarod hogy ne menjen fel az ágyra, akkor SOHA nem engedheted meg neki hogy felmenjen, mert csak így jegyzi meg. ha egyszer így egyszer úgy cselekszel akkor nem vagy következetes
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm! és ha tiltás módszert változtatom ? pl ha harapdálja a nadrágomat egy kis kutya van amikor ellököm , van amikor dobbantok vagy kõvel teli palackkal elijesztem de nem engedem neki meg csak a módszert váltogatom
Szerintem inkább azt jelenti hogy egy esemény következménnyel fog járni, tehát ha rosszat csinál nem hagyod rá, hanem megneveled.
Ha valamit nem szabad neki, akkor azt soha nem szabad, nem hangulat függõ, hogy most van kedvem fegyelmezni vagy nincs, mert fáradt vagyok, vagy például nálam azt is jelenti, ha rosszat csinál, tegyük fel kiborogatja a kukát, akkor hazamegyek meglátom nem szidom meg, mert nem tudja miért, hanem amikor rajta kapom, akkor leszidom a megfelelõ pillanatban, módon és mértékben.
Szerintem nem azt jelenti, hogy ha nem mehet fel az ágyra, akkor sose mehet. Ha van elég tekintélyed, meg tudod csinálni, hogy csak engedélyre mehessen. Nekem azt jelenti, hogy ha valamit akarok tõle, akkor azt el is érem, vagy nem mondom ki. Tehát ha el szeretném zavarni magamtól, mert szeretném felvenni a cipõm, akkor nem mondom, hogy menj innen, aztán kezdem el magyarázni, hogy most azért nem megy, mert izgul, hogy itt hagyom, hanem elküldöm, ha kell 15-ször is, nem hagyom rá. Ha kimondtam, hogy ül, akkor leültetem ha a fene fenét eszik is, és nem érdekel, hogy így lecsúszok a zöld lámpáról, majd átmegyünk a következõ zöldön. De a legnehezebb része, hogy ha nem vagyok biztos benne, hogy tényleg vissza tudom hívni, le tudom ültetni, el tudom küldeni, mert épp nincs rá idõm, máshol jár az eszem, változnak a külsõ körülmények, akkor lakat a számra, és nem mondom ki, hogy mit akarok. Ha meg mégis kimondtam, akkor nincs apelláta, akkor el is érem, hogy az legyen amit akartam.
A harmadik válaszoló adott helyes választ. Az a lényeg, hogy a felállított szabályokat tûzön-vízen át be kell tartatnod a kutyával, és soha nem engedsz belõlük és nem változtatod meg õket. Ennek addig kell mûködnie, míg a kutya veletek él.
Az is következetesség, ha csak úgy engeded fel az ágyra, ha elõtte megengedted neki, saját magánakcióként ezt nem teheti meg. Tulajdonképpen a következetesség egyenlõ a kiszámíthatósággal a kutya számára: ha rosszat csinál, megbüntetik (és nem dicsérik pl), ha jót csinál, megdicsérik, ha a gazdi kiad egy parancsot, azt meg kell csinálni, ha van egy szabály, azt be kell tartani stb.


Az mit jelent, hogy mikor megsímogatom a kutyámat az egyik lábát mindig rámrakja vagy néha mind kettőt? (ha jelent valamit berni pásztor kutyus)

Legjobb válasz: Bizony,bizony.... Ha rád rakja a lábát, vezér akar lenni. Ha örömében körül ugrál hazajövetelkor, vezér akar lenni. Ha netán még hozzád is bújik ilyenkor, nagyon vezér akar lenni. Kissé túlteng mostanában a vezér, meg a fõnök. Arra nem gondoltok, hogy csupán testi kontaktust akar a kutya a szeretett gazdával? Mivel simogatni nem tud, azt már megtanulta, nem nyaljuk arcon a gazdit,így csak felemelkedéssel jelzi, szeretnék az arcodhoz közel kerülni.A hátsó lábakkal érdekes lenne, így az elsõkkel tud támaszkodni. Na, most mehet a lepontozás:))

Bizony, bizony.... Ha rád rakja a lábát, vezér akar lenni. Ha örömében körül ugrál hazajövetelkor, vezér akar lenni. Ha netán még hozzád is bújik ilyenkor, nagyon vezér akar lenni. Kissé túlteng mostanában a vezér, meg a fõnök. Arra nem gondoltok, hogy csupán testi kontaktust akar a kutya a szeretett gazdával? Mivel simogatni nem tud, azt már megtanulta, nem nyaljuk arcon a gazdit, így csak felemelkedéssel jelzi, szeretnék az arcodhoz közel kerülni.A hátsó lábakkal érdekes lenne, így az elsõkkel tud támaszkodni. Na, most mehet a lepontozás:) )
A szomszéd bernije is mindig ezt csinálja. Amikor simogatja valaki a lábát mindig az emberre rakja. :) Nekem is ezt csinálja. Olyan aranyos. :)
Hát én tuti hogy nemfoglak lepontozni! Szerintem is valami ilyesmi lehet! :)
utolsó: persze, csak a kérdezõ szerintem a simogatást kérdezte elsõsorban, nem?:)
21:43 vagyok persze a simogatásnál azt szeretné, ha folytatnád, de amikor csak úgy odamegy, és rád teszi a lábát, akkor van az, amit korábban írtam.
szerintem csak azt jelenti, hogy azt akarja, hogy simogasd még tovább, ne hagyd abba :)
Kedves utolsó: Tudom, hogy nem itt kellene megkérdeznem, de ha simizem a kutyámat, akkor õ fölemeli az egyik lábát, azért hogy vakargassam a lába alatt is. Ezt minden siminél csinálja, nem egyszeri esetrõl van szó. Akkor õ is azt jelzi, hogy át "szeretné" venni a falkavezérséget? Vagy az csak akkor van, ha a lábamra teszi a mancsát? Köszi és bocsi az OFFért!!!
akkor most mondom, hogy mit jelent. azok a kutyák, akik ezt csinálják, át szeretnék venni a vezér szerepét, mintha azt mondaná: "Gazdi, nem lenne baj, ha mostantól te hallgatnál rám?" ilyenkor le kell venni a lábát rólad, és a fejét megsimizni. a kanok gyakrabban szokták csinálni, de a szukák között is elõfordul. nekem szuka rotim van, és õs is ezt csinálja.
az én németjuhászom is ezt csinálja, , simogtom, és utána rámrakja az 1ik lábát, , nem tudom mit jelent, , jo volna tudni
Az enyém is csinálja ezt. Ilyenkor olyan, mintha azt gondolná, hogy: "Köszönöm, hogy itt vagy nekem". Ilyenkor meg tudnám zabálni! Az enyém kis beagle.
nekem rottweilerem van, és csinálja. a tacskó keverékem pedig nem. 21:34 voltam.

Egy kutyának mit jelent a simogatás?

(azon kívül, hogy az embereknek mit jelent)

Legjobb válasz: Az enyém még nem mondta meg, mit jelent neki, de nagyon élvezi...

Az enyém még nem mondta meg, mit jelent neki, de nagyon élvezi...
Az emlõs állatok ösztönösen kedvelik a simogatást, mert így könnyebben megszabadulnak a bolháktól. A majmok is ezért kurkásszák egymást, a macskák nyalogatják, a lovak harapdálják, stb.
Valahol olvastam, h így megszabadulnak a bolháktól meg a bogaraktól
Szerintem a simogatás nekik olyan mint az emberek közötti puszi vagy ölelés :)

Mit jelent a veszett kutya?

Sehol se találok valami értelmezést róla. És ez az álmom eléggé megmaradt bennem. Nem harapott meg, kerítés mögül néztem.

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszetts%C3%A9g tehát nem azonos az elveszett kutyával.:))

http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszetts%C3%A9g tehát nem azonos az elveszett kutyával.:) )
Úgy tudom, akkor álmodunk veszett kutyával, ha szóbeli támadás ért valaki részérõl, akit a barátunknak hittünk.
a veszettség jelenthet önpusztító örjöngést és az önkontroll teljes elveszítését (mint a betegség utolsó stádiumában) a kutya alak vagy külön szimbólumként szerepel, vagy csak hordozó, mivel rókák mellett kutyákról tudjuk leginkább elképzelni, hogy veszettséget terjesztenek
Hintõpor+fésû+lakk(kutyáknak való)
Van egy erõs szárítógép/vízkicsapó, fõnözõ, ki hogy mondja.Azzal szokták a kutyát szárítani.Már ez magában is látványos eredményt hoz+ szoktak rakni a kutyákra különbözõ kenceficéket, amik tartják a szõrt.Mint a hajhab, hajlakk, csak kutyáknak való. Bõvebben olyan kutyakozmetikust kérdezz errõl, aki használja a gépet. Kozmetikusok még arra is szokták mondani, hogy fõnözik a kutyát, hogy sima szárítóval szárítják, de közben visszafelé fésülik a kutya szárét. Persze ez az elsõ esetben is igaz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mi használ a kutyáknak (jelent esetben a kiskutyámnak) jobban a bolha ellen?

Legjobb válasz: Mi annak idején nyakörvet és sampont használtunk ellene, elég hatásos volt.

Mi annak idején nyakörvet és sampont használtunk ellene, elég hatásos volt.
A kérdező hozzászólása: Nem fogok ugy csinálni ahogy mondtad!! mert te csak 20 %ban adsz jo válaszokat! nem hiszek benned , és ne is álmodj arról hogy kipróbálom! fõleg ha te találtad fel:) )
lol jó buta vagy azt nézed hogy ki hány százalékba add helyes választ lol sajnálom szegény kutyát.
A kérdező hozzászólása: hát ne sajnáld:) mert nem vagyok buta. azért köszi a megjegxzést de senki sem születik zseninek..bocsi
A kérdező hozzászólása: amugy elõre olvasd el h milyen marhaságot írt az akinek én válaszoltam!na annak a kutyáját tényleg sajnálhatod
hová valósi vagy? remélem szoktad vezetni a kutyádat az utcán majd ha tálálkozunk a pitbullommal megöletem a korcsodat. 100%
A kérdező hozzászólása: hát Romániában lakom ugyhogy :) )
az ilyet megfutamodásnak hívják! jópofáskodsz itt nekem miközben félsz!
A kérdező hozzászólása: mitõl félnék?? ha nem is ismersz?:) ) talán a pitbullodtol kellene félnem?:) ) de mind1 [email protected]:) ) nem akarok veszekedést
nah azért.
Minek kell átvágni szerencsétlen lányt/fiut ill. kutyáját?? Õ választ szeretne kapni a kérdésére ugy gondolom.. Nem ilyen 0. IQ.-s emberektõl hazugságokat.. Pitbull?:P Vicces.. szerintem örülnél ha egy csivavád lehet 8 éves fejeddel :) kérdezõnek:Ha valamivel lekezeled a kutyádat akkor amielött visszaengeded a helyére mindeképpen tüzeld el a rongyait és fertõtlenitsd ki a kennelét! mert visszamennek rá
a hipó+ sósav elegye az klórgázt eredményez ami halálosan mérgezõ... Vagy rosszul emlékszem? ezért sem szabad a budit egyszerre a két cuccal tisztítani. Basszus, megáll az agyam.... Fel kéne jelenteni a kedves tanácsadót állatkínzásért. Ez borzasztó... Ilyen baromságot. ha gyereked feje tetves lesz, akkor azt is így irtod ki belõle? Neked kéne hipós sósavban fürdened, nagy állat lehetsz... Egyébként nálunk a frontline hatásos volt bolha ellen, nyakörv nem sokat ér, max ami több ezer forint, de ha víz éri (pl esõ), akkor mehet a szemétbe és jöhet az. de kérd ki állatorvos tanácsát! :)
Úgy csináld ahogy írtam! Hülyegyerek minek fosol ennyire? a szaporító nem ajálhatta ezt mivel a héten találtam fel ezt a keveréket és már használtam is a kutyának semmi baja! én kutyám nem ilyen nyápic szar! gypk!
A kérdező hozzászólása: Nyugi nem próbáltam volna ki!! aki normális az NEM própálja ki.. megfogom fürdetni de a kádunkban , és kutyáknak való samponnal meg ápolóval:)
és nehezen találhattad ki. mert ugyanezt a forróvizes szart ajánlotta a szaporító is ahonnét szereztem egy kutyát. na m1
valami jó bolhairtó sampont és Frontline sprayt
Kiltix, Scalibor, Advantix, Bolfo, Expsot, Practic.
A leggyorsabb és leghatásosabb, ha valamilyen spot-ont teszel rá. 2 óra és kihullik belõle mindegyik. A környezetét pedig mosd fel valamilyen higítható bolhairtó szerrel.
A kérdező hozzászólása: Köszii:D ..épp vettünk a kuytámnak bolhanyakörvet..de nem sokat használ..kipróbálom a javasoltakat:)
En eleve azt hallottam, ill olvastam, hogy a bolhairto nyakorvek nem hasznalnak, sot a termekek tobbsege, amik az ilyen-olyan boltokban talalhatok. Azt irta az olvasmany, hogy sokkal erdemesebb az allatorvos tanacsat kikerni, mert o hatasosabb szereket ismer, mint amiket reklammal probalnak nepszerusiteni.
advantix nagyon jó.
A világon a legeslegjobb módszerét tudom , ami nem kerül több ezres költekezésbe! 1.felforralod a vizet. 2. teszel a hetven fokos vízbe sósavat ecetet hipppót és ilyen csotányölõ erõs port ha a kutyának szép szõrt akarsz akkor még bútortisztitót is! 3. az 50-70 fokos vízbe berakod a kutyát fél órájig , és közben folyamatosan dörzsölöd!!!!!! 4. kiveszed a kutyust a kádból nagyon, nagyon hideg vízzel átmosod a testét! 5. megtörölöd és kész is van. eleinte csípni fogja kicsit de utánna megszokja és a bolhák nem fognak belemenni kb : másfél hónaponként ajánlatos megcsinálni de utánna a kutyának a bõre magátol beveszi a szereket és soha többé nem megy bele bolha! REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI! SOK SIKERT! Próbáld kiiiii!
A kérdező hozzászólása: ?? ez tényleg hatásos?..
Igen hatásos és szerintem a legolcsób! néd már meg azoknak a szereknek az összetevõit amit használsz. szinte ugyanaz és garantálom hogy soha nem lesz baj a bolhákkal! saját magam találtam ki ezt a fürdetési módot mivel sog gondom volt nekem is a bolhákkal , és ez a legjobb módszer!
A kérdező hozzászólása: ok..majd kipróbálom..de sósavat nem fogok bele tenni:) )
NEEEEEE MERD KIPROBALNIIIIII elrontja a bõrét. egy szaporító is ezt ajánlotta a tacsimnak és megd♫8glött pár nap után mert vörös lett a bõre és mégjobban vakarództott. 50-70 fokos vízben leég a kutya te ökör az ember sem bírja eddig. sósav= kimarja a kutyád bõrét , szõrét és minden vútorizémizé meg mi... mekkora ökör ak iezt írta
...úgyértem próbálja ki a saját kisPULYÁJÁN , nem kutyáján- ha esetleg valaki félreolvasta volna!!! Amit "recept" (....) amit leirt az BIZTOS HALÁL a kutyáknak ill.BÁRMILYEN állatkának! Az ilyennek nem engedném az állattartást (bár nem hinném hogy lenne neki, sztem állatútáló az illetõ, állatbarát viccbõl sem ir ilyent!Vagy kishülye kamasz akinek ez "poén", tipikus mai agyatlan netezõ fiatal!) , de a szaporodást sem nagyon -igy sajna még kispulyája sem igen lenne.

Mit jelent a fehér kutya?

A napokban többször láttam egy fehér kutyát. Mindig este, ha egyedül voltam de a város teljesen különböz? helyein. Mindig ugyanabból a z állásból nézett rám, ha tettem felé egy lépést, megvadult és megugatott. Kezd ijeszt? lenni, és arra gondoltam, hogy talán nem véletlen találkoztam vele többször is. Mit gondoltok, mit jelenthet?

Legjobb válasz: Azt, hogy a sintérek csak lopják a napot ahelyett, hogy dolgoznának.

Azt, hogy a sintérek csak lopják a napot ahelyett, hogy dolgoznának.
azt, hogy most volt fürdetve.
Kiválasztott vagy.
A fehér kutya azt jelenti, hogy a kutya fehér színû.
Én meg minden nap fekete kutyát látok. (Lehet azért mert éppen van egy fekete kutyám?)
A kérdező hozzászólása: Ne! Akkor lehet, hogy a fehér egyszer fekete lesz? Akkor Isten a tanúm kolbász fõzök a párából, mi másért jöhetett volna erre a búskomor világra?

Hogy van ez? Miért ragaszkodom ennyire a farkasokhoz (és a kutyákhoz)? Mit jelent a totemük?

Kicsi korom óta farkasbolond vagyok, a szobám a mai napig tele van különböző farkasos díszekkel, plüssökkel, műanyag figurákkal. Ha jól emlékszem minden a Balto- című mesével kezdődött, azt is egy nap 4-5× biztosan megnéztem. Még most is kedvet kapok hozzá. Régebben, amikor még PonyClubbos voltam, és olvasgattam a lovas könyveket(mert imádok olvasni) úgy éreztem, mintha cserben hagynám a farkasokat. Nem tudom, hogy miért éreztem ezt, de így volt. Nem sokkal később volt egy lovas balesetem, talán ez okból, de azóta tartózkodom a lovaktól, és eltűnt az a "cserbenhagyásos" érzés. Amikor állatkertbe mentünk képes voltam csak a farkasoknál állni, és nézni őket 1 órán keresztül.(Tovább is tudtam volna, csak anyáék ideggörcsöt kaptak már:D) Nem féltem tőlük simán benyúltam volna a rácson, de tudtam, hogy nem emberek, talán fenyegetésnek veszik,és nem szerettem volna megcsonkult kézzel hazamenni,pedig bíztam bennük. Na a kutyáktól meg abszolút nem félek. (kivéve az idegbetegektől..azok aztán tudnak harapni, és féltem a hátsó felemet) De hamar összebarátkozok minden kutyaféle élőlénnyel. Valamiért annyira kötődök hozzájuk, és ez nem halványodik már több mint 10 éve, pedig most is csak 16 vagyok :D Van valami oka ennek? Vagy simán véletlen? És mi a farkas totem jelentése? Előre is köszönöm a válaszokat.( de az olyanoktól kíméljetek, hogy az egyik felmenőm farkas volt, vagy vérfarkas vagyok, mert biztos, hogy nem :D) 16/L

Legjobb válasz: Egyértelmûen a farkas a totemállatod, valószínûleg van is egy farkas segítõd. Totemállatként én úgy tudom, hogy a farkas Tanító, de írd be a google-ba, hogy "farkas totem", és olyan hosszú leírásokat hoz ki neked, hogy csak gyõzd végigolvasni :) (nem is másolom be ide inkább :) )

Egyértelmûen a farkas a totemállatod, valószínûleg van is egy farkas segítõd. Totemállatként én úgy tudom, hogy a farkas Tanító, de írd be a google-ba, hogy "farkas totem", és olyan hosszú leírásokat hoz ki neked, hogy csak gyõzd végigolvasni :) (nem is másolom be ide inkább :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, épp most néztem utána. Ami nekem lejött belõle, hogy az egyensúly, és bölcsesség szimbóluma, nem harcol ok nélkül, és az ösztöneire hallgat. Hát igen. Csak azt nem értem, hogy miért éreztem a lovas hobbijaim közben, hogy elfordulok tõlük? Pedig én is tudom, hogy nem, mégis így érzem. egy-egy hobbilovaglás után rendesen bûntudatom volt, aztán mióta nem mentem többé ló közelébe, ez elmúlt.
én is pont ilyen vagyok ez durva én amugyfarkas akarok lenni :D
én is xD
ha hiszel az elõzõ életben akkor lehet hogy farkas voltál am és is farkas akoarok lenni :D
Lhetséges hogy farkasember vagy.
A kérdező hozzászólása: utolsó: Igen, farkasember vagyok, és éjjelente irtom a város lakosait. légy már észnél ember :DD Az elõzõeknek: akkor rokonlelkek vagyunk :D nálatok hogy kezdõdött ez az egész?:)
Biztos. Am lehet, hogy azért nem szeretsz lovagolni, mert a ló lehet a farkas zsákmányállata , és valahogy lealacsonyítónak érzed egy alantasabb lényre rábízni magad... Az én állatom a kerecsensólyom, és én éppen így , , tartózkodom" a tesóm hörcsögétõl. :-)
A kérdező hozzászólása: Jééé, ez de érdekes :D Amúgy van benne valami. De tényleg, most hogy gondolkodom úgy éreztem a "baleset"nél, hogy szánt szándékkal repített le magáról a paci.. Mert vagy 15-20 bakolását ugyan kiültem, de a következõnél kicsúsztam a nyeregbõl, és pont egy darab betonon landoltam tarkóval. Na azóta nem merek ló közelébe menni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!