Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, a gumi (15 db)

Mit jelent a gumin a 82T vagy 82H jelölés? Melyik a jobb? A mostaniak T-sek, de kettőt cserélnem kéne és jó áron tudok szerezni H jelölésűt. Fel lehet tenni így?

Legjobb válasz: A T és a H a sebességindexet jelölik. A T-s gumit max. 190km/h-ig ajánlja a gyártó, a H-s gumit pedig max. 210km/h-ig. Felthetsz különbözõeket (egy tengelyre azonos gumik kellenek), sem a rendõr nem köt bele, sem a stabilitást nem befolyásolja.

A T és a H a sebességindexet jelölik. A T-s gumit max. 190km/h-ig ajánlja a gyártó, a H-s gumit pedig max. 210km/h-ig. Felthetsz különbözõeket (egy tengelyre azonos gumik kellenek), sem a rendõr nem köt bele, sem a stabilitást nem befolyásolja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és szakszerû választ!

Horgászat! Mit jelent a forgó kapocs, mi célt szolgál? Hogyan kell felkötni? Illetve, mit jelent a gumi kapocs? Az miért fontos, és hogyan tanulhatom meg ezeket fel szerelni egy úszós botra?

Kezdő vagyok,sajnos nincs ismerősöm aki tudna segíteni horgászni!

Legjobb válasz: A forgókapocs arra való, hogy összekapcsold vele a damilodat és végszerelékedet. Ha a végszereléked cserélni kívánod, nem kell elvágnod a damilt, csak leszeded a forgókapocsról a csomót.

A forgókapocs arra való, hogy összekapcsold vele a damilodat és végszerelékedet. Ha a végszereléked cserélni kívánod, nem kell elvágnod a damilt, csak leszeded a forgókapocsról a csomót.
mind nácik ! :D
Sebesség és terhelhetõségi indexek. A betûk sebessé indexek, alábbiak szerint: M - 130 km/h N - 140 km/h P - 150 km/h Q - 160 km/h R - 170 km/h S - 180 km/h T - 190 km/h U - 200 km/h H - 210 km/h V - 240 km/h Z - 240 km/h felett Számok terhelhetõségi index: pl.: 88 - 545 kg max 92 - 630 kg max A DOT szám pedig (bár nem volt kérdés)a gyártás dátumára utal. pl.: 4808, => 2008. év 48. hetében gyártott gumi (tehát elsõ kettõ szám az az adott hét száma, az utolsó kettõ pedig a gyártási év utolsó 2 számjegye)


Mit jelent a gumin ez a felirat? :75T M+S

Van el?tte több szám is,de az nekem nem lényeg.Arra lennék tulajdonképpen kíváncsi,hogy jelentheti e azt,hogy téli vagy nyári gumi?Ezt szeretném megtudni.

Legjobb válasz: ezek úgynevezett négyévszakos abroncsok t-s sebességindex-szel (az olyan 190 körüli sebesség lehet?) a 75-ös jelölés... hát nem t'om. azt majd egy gumis.

ezek úgynevezett négyévszakos abroncsok t-s sebességindex-szel (az olyan 190 körüli sebesség lehet?) a 75-ös jelölés... hát nem t'om. azt majd egy gumis.
A 75T a megengedett legnagyobb terhelést és sebességet jelöli, az M+S pedig elméletileg a téli (mud+snow) keveréket jelölné, de - ha jól tudom - csak akkor valóban téli a keverék, ha ezen felirat mellett a téli keveréket jelölõ ábra is szerepel mellette.
Az M+S magyar jelentése sár+hó, tehát biztos, hogy téligumi.
Az M+S felirat önmagában 4 évszakos gumit jelent. http://totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/071109b/ Egy hópihe-szinbólummal kiegészítve jelent téli gumit. A céges autómon is M+S gumi van, nagyon messze van az igazi téli gumitól :S

Mit jelent a gumiknál a gazdaságosság? Ü. anyag fogyasztás, vagy a gumi mennyire kopik? .

http://www.popgom.hu/gumi/gumiabroncs-155-70-13--nyari-abron..

Legjobb válasz: Ebben az értékelésben a fene sem tudja, mit jelent. Általában azt a két dolgot szokta jelenteni, amit írtál: a gyárak által kifejezetten gazdaságosnak, spórolósnak hirdetett abroncsok egyrészt kis gördülési ellenállásúak és csökkentik a fogyasztást, másrészt (részint ebbõl a kis gördülési ellenállásból adódóan) hosszú élettartamúak.

Ebben az értékelésben a fene sem tudja, mit jelent. Általában azt a két dolgot szokta jelenteni, amit írtál: a gyárak által kifejezetten gazdaságosnak, spórolósnak hirdetett abroncsok egyrészt kis gördülési ellenállásúak és csökkentik a fogyasztást, másrészt (részint ebbõl a kis gördülési ellenállásból adódóan) hosszú élettartamúak.

Mit jelent a téli gumikon az MS jelzés?

Legjobb válasz: mud+snow Asszem mudnak írják, de a lényeg sár+hó...

mud+snow Asszem mudnak írják, de a lényeg sár+hó...
Pontosan. Sáros latyakos föld, illetve hó esetén sokkal jobb tapadást biztosít ez a fajta gumi. Azt hiszem már az összes téli gumira rárakják ezt a jelet.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)

Mit jelent, ha a gumi elektronikusan tesztelt?

Legjobb válasz: A gumit az aktus után lehet ellenõrizni, hogy vizet bele és nézni hogy szivárog -e. Mivel a gyárban nem lehet minden gumit feltöltögetni vízzel, mert akkor már nem is mûködne, ezért elektronikus módon ellenõrzik a csomagolás elõtt nem-e sérült és biztonsági okokból szériánként néhányat alaposan megvizsgálnak.

A gumit az aktus után lehet ellenõrizni, hogy vizet bele és nézni hogy szivárog -e. Mivel a gyárban nem lehet minden gumit feltöltögetni vízzel, mert akkor már nem is mûködne, ezért elektronikus módon ellenõrzik a csomagolás elõtt nem-e sérült és biztonsági okokból szériánként néhányat alaposan megvizsgálnak.

Az mit jelent, hogy a gumit elektronikusan tesztelik?

Legjobb válasz: azt hogy a gumit elektronikusan tesztelik.

azt hogy a gumit elektronikusan tesztelik.
Elektronikusan.
A kérdező hozzászólása: de hogy?:D
Milyen gumit? Autógumit, rágógumit, kotont? Ahelyett, hogy beírtad volna a keresõbe és megkaptad volna rá a választ, feljössz ide. Gratula.
A kérdező hozzászólása: Ha megnézed a kategóriát, akkor meglátod, hogy a kérdés a fogamzásgátlás témában írtam ki.Csak gratulálni tudok ahhoz, hogy ti autógumival védekeztek!:)
[email protected] kiírnak egy tök normális kérdést, és a sok tapló lehurrogja. Huhh wazz, Magyarország így szeretlek! Egyébként kedves kérdezõ, Én nem tudom a kérdésedre a választ. :)
hát nem. a szilvás buktát szereti. rá[email protected]ál.
hát ezt beszoptad
Azért röhögnék, ha nem kamu lenne, és tényleg benézted volna a bruttósítást XD
Azt jelenti, hogy te gyõztél párbaj nélkül.
Azt jelenti vetély társad akadt. A bukta. Gyorsan edd meg mielõtt baj lenne


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!