Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, a flowmetriás (2 db)

36 hetes kismama vagyok, az lehet, hogy azért pici a babaám, mert nem szedtem elevitet? Még csak 2 kg körüli. Ezért csinálhatták a flowmetriás vizsgálatot? Annak az eredménye 2.5. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Nos,anya(3 gyereket szült,mindhármunkat néhány dekával több mint 3 kilóval,és a bátyámat és engem még túl is hordott néhány napot) azt mondta,hogy majdnem egy kilót híznak a babák az utolsó egy hónapban.Hidd el neked is könyebb lesz megszülni egy 3 kilós gyereket,mint egy 4 kilósat.Amúgy ha kicsit túlhordod,akkor még fog hízni. A flowmetriás vizsgálatról nincs infóm,de most rákerestem googleban és nem mást jelent,mint keringésvizsgálat.Üsd be,hogy flowmetria,ott biztos megtalálod a választ.

Nos, anya(3 gyereket szült, mindhármunkat néhány dekával több mint 3 kilóval, és a bátyámat és engem még túl is hordott néhány napot) azt mondta, hogy majdnem egy kilót híznak a babák az utolsó egy hónapban.Hidd el neked is könyebb lesz megszülni egy 3 kilós gyereket, mint egy 4 kilósat.Amúgy ha kicsit túlhordod, akkor még fog hízni. A flowmetriás vizsgálatról nincs infóm, de most rákerestem googleban és nem mást jelent, mint keringésvizsgálat.Üsd be, hogy flowmetria, ott biztos megtalálod a választ.
Nem hiszem, hogy a babád azért kisebb súlyú, mert nem szedtél Elevitet! Az Elevit vitaminpótlásra van, nem a baba súlyát befolyásolja. Hallottam már, hogy volt olyan kismama, aki az Elevitnek tudta be, hogy nagyobb babája született, DE például a barátnõmnek 3100 g-os kislánya született Elevittel. Én személy szerint nem szedem ezt a vitaminbombát, mert rosszul voltam tõle, mégis minden rendben van. A flowmetriával kapcsolatban úgy hallottam, hogy a 36-37. héten mindenkinél elvégzik, tehát ez egy szükséges vizsgálat. Ezt találtam róla a neten: "A szülészeti vizsgálatoknál a flowmetria a méhet ellátó erekben, valamint a magzat ereiben folyó vér áramlásának vizsgálatából áll, melynek eredménye fontos információkat nyújt a magzat állapotáról, illetve egészséges fejlõdésérõl". "Egy adott magzati érszakaszon a véráramlás vizsgálata ultrahang segítségével (ún. Doppler készülékkel). A magzati érszakasz áramlásának sebességét regisztrálják, értékelik. Olyan esetekben javallott, mikor felmerül a lepény elégtelen mûködésének gyanúja, pl. a magzat mérete jelentõsen elmarad attól, amit a terhesség kora alapján várnánk, vagy az anya terhességi toxémiában szenved. A lepénykeringés rosszabbodása esetén a magzati vérkeringés jellegzetesen megváltozik". Sajnos ennél többet nem tudok róla, és azt sem, mi a jó értéktartomány. Az orvosodtól nem kérdezted meg, vagy nem mondott semmit?
Szia! Én már terhesség elõtt elkezdtem szedni az Elevitet, és a babám még mindig inkább le van maradva pár napot az átlag méretektõl. És ennek szerintem összesen annyi oka van, hogy sem én, sem a férjem, sem pedig a család többi tagja nem vmi nagydarab. Amúgy nekem azt mondta a védõnõ, hogy az Elevit tényleg megnöveli a babák súlyát, de mindössze átlag 20dkg-mal! Az pedig nem hiszem, hogy sokat számítana.
Ja, és én is úgy tudom, hogy az utolsó hónapban heti kb. 1/4 kilót gyarapodnak a babák!
én nem szedtem elevitet 4010gmmal született a baba, anyukám se szedett velem elevitet(nem is volt)és 4, 5 kgval születtem, szeintem nincs összefüggésbe.
Szia! Egyálltalán nem biztos hogy a babád kicsi!!!! Rengeteg esetet hallottam már hogy 1 kg eltérés is lehet, amit mondanak és ami a való. Nem tudják 100%-osan mérni! 38 hetes kismama
Biztos nincs összefüggés az Elevit és a babád súlya között. Szomorú is lenne, ha ez így lenne, mert akkor egészen az Elevit feltalálásáig pici babák születtek volna. Ne aggódj ezen, ha mégis kisebb baba lesz, akkor is pillanatok altt utoléri majd a nagyobb súlyú babákat. És még annyit, hogy meg fogod látni, hogy az utolsó hetekben - ha a Te súlyod nem is gyarapszik - mekkorát nõ még a pocid!Boldog babavárást! 40 hetes kismami
Szia! Flowmetriát azért csinálnak, mert kis súlyú a baba, és elõfordulhat, hogy azért, mert az áramlási értékei nem kielégítõek. Nekem az elsõ babánál éppen hasonló kis súly miatt csinálták volna, ha megvárta volna... Kis súllyal, de teljsen egészségesen jött világra. Azóta is igen ellenálló. Most a másodiknál már fobb gép van a kórházban, ahol csak egy kattintással váltanak UH-ról Flow-ra, most ugyan nem kicsi a pici, most a lepényt találtak érettnek. Tehát: igen , a súlya miatt csinálták6csinálják a flowmetriát. Ja, és mindkét gyerekkel szedtem elevitet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!