Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, a bankban a pénz (3 db)

A K&H banknál az elektronikus bankban mit jelent a függő tételek rész? Ugyanis 10645huf-ot ír. Most az az én pénzem? Vagy azt nekem kell befizetni? Vagy mégis mi a fene ez?

Legjobb válasz: A függõ tételek az az, hogy a bank már lefoglalta, de még nem vonta le a számládról. Esetedben pl. költöttél kártyával 10645 Ft-ot ma, vagy tegnap esetleg. Ezt még nem vonta le a számládról a bank, de már lefoglalta, ergo nincs hozzáférésed. Nem kell vele semmit csinálnod, majd leemelik és eltûnik a függõ tételekbõl. Remélem érthetõen írtam le :S

A függõ tételek az az, hogy a bank már lefoglalta, de még nem vonta le a számládról. Esetedben pl. költöttél kártyával 10645 Ft-ot ma, vagy tegnap esetleg. Ezt még nem vonta le a számládról a bank, de már lefoglalta, ergo nincs hozzáférésed. Nem kell vele semmit csinálnod, majd leemelik és eltûnik a függõ tételekbõl. Remélem érthetõen írtam le :S

Mit jelent, ha a bankban a pénz le van kötve?

gondolom mit ,de nem vok benn biztos:)

Legjobb válasz: Azt jelenti hogy amennyi idõre le van kötve, mondjuk 3 hónap annyi ideig az az összeg kamatozik, tehát több lesz a futamidõ végén (amikor lejár a lekötés(3 hónap)), ezalatt az idõ alatt a lekötött összeget nem használhatod, nem veheted ki autómatánál, nem utalhatsz és nem fizethetsz vele csak az úgynevezett látraszóló összeggel, azaz azzal a pénzel ami a számládon van, de nincs lekötve. Eltérõ a különbözõ bankok gyakorlata abban a tekintetben, hogy mi történik ha neked mégis kell a pénz a futamidõ (lekötés) vége elõtt. Ilyenkor általában feltörheted a lekötést, azaz újra a rendelkezésedre áll az összeg, megszûnik a lekötés. Jobb esetben nem kapsz semennyi kamatot, akkor sem ha pl a 2. hónap végén töröd fel, rosszab esetben még "büntetést" is kaphatsz, azaz kevesebb pénzt kapsz vissza, mint amennyitt lekötöttél.

Azt jelenti hogy amennyi idõre le van kötve, mondjuk 3 hónap annyi ideig az az összeg kamatozik, tehát több lesz a futamidõ végén (amikor lejár a lekötés(3 hónap)), ezalatt az idõ alatt a lekötött összeget nem használhatod, nem veheted ki autómatánál, nem utalhatsz és nem fizethetsz vele csak az úgynevezett látraszóló összeggel, azaz azzal a pénzel ami a számládon van, de nincs lekötve. Eltérõ a különbözõ bankok gyakorlata abban a tekintetben, hogy mi történik ha neked mégis kell a pénz a futamidõ (lekötés) vége elõtt. Ilyenkor általában feltörheted a lekötést, azaz újra a rendelkezésedre áll az összeg, megszûnik a lekötés. Jobb esetben nem kapsz semennyi kamatot, akkor sem ha pl a 2. hónap végén töröd fel, rosszab esetben még "büntetést" is kaphatsz, azaz kevesebb pénzt kapsz vissza, mint amennyitt lekötöttél.
Nem veheted ki, amíg a futamidõ( amennyi idõre lekötötted) le nem telik, ill. kiveheted, de nagyon magas kamatveszteséggel, és egyes bankok ilyenkor úgymond bírságot is kiszabnak.

Ezt irja ki a steam vásárláskor, mit jelent? Azt hogy nincs rajt pénz vagy hogy a bank nem enged vásárolni (eddig tudtadm vele)

A vásárlás nem fejez?dött be. A bankkártya-kibocsátó nem fogadta el a bankkártyád adatait. Bizonyos esetekben a bankkártya-kibocsátó „zárolhatja” az összeget a számládon, de nem terheli meg azt. Az alább látható adatokban esetleg el?forduló hibák javítása után próbáld meg újra a vásárlást.

Legjobb válasz: Elrontottad az adatokat, születési évet, helyet, valamit nem úgy adtál meg, ahogy a bank nyilvántartásában szerepel, ilyenkor visszadobják a zárolási kérelmet.

Elrontottad az adatokat, születési évet, helyet, valamit nem úgy adtál meg, ahogy a bank nyilvántartásában szerepel, ilyenkor visszadobják a zárolási kérelmet.
A legsûrûbben elõforduló hiba pl. a kártya érvényességi dátumánál a sorrend. Vagy a 4 számból álló ellenõrzõ összeg beütésénél elütés vagy valami más adat megadása.
A kérdező hozzászólása: de nem változott semmi, egész eddig ezt használtam


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!