Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent, a bankban (189 db)

Mit jelent a BA és a BSC kifejezés az egyes szakoknál?

Pl: történelem az BA, de a földrajz az BSc. Mit takar ez?

Legjobb válasz: BA = Bachelor of Arts BSc = Bachelor of Science BA a humán szakok, a BSc a természettudományos szakok elvégzéséért jár.

BA = Bachelor of Arts BSc = Bachelor of Science BA a humán szakok, a BSc a természettudományos szakok elvégzéséért jár.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Mit jelent a baba dolgokon a pl. 0-3;+4 stb?

mert az oké ha mellé írják hogy M-hónap,Y-év.De elég sok dolgon ez nincs odabiggyesztve.F?leg a játékok...

Legjobb válasz: ha az van írva,hogy +3m akkor 3 hónaptól,ha meg az,hogy +3,akkor az évet jelent

ha az van írva, hogy +3m akkor 3 hónaptól, ha meg az, hogy +3, akkor az évet jelent
A 0-3 általában hónapot jelent (pl. tesco-s baba ruháknál), a +4 jelenthet hónapot (általában azt jelenti), a +3 jelent általában évet illeve a +12 = 1 év.
A kérdező hozzászólása: akkor a játszószõnyeg amire az van írva 0-3 az 3éves korig jó.Ez csak egy egyértelmû pl. köszönöm a fölvilágosítást :-)

Mit jelent a Ba Sing Se (Avatár) és milyen nyelven?

A sorozatban azt mondták, hogy a Ba Sing Se jelenése bevehetetlen, innen kapta a nevét a város, és japánból megpróbáltam lefordíttatni, de nem adott ki semmit.

Legjobb válasz: A google fordító kínairól úgy fordította, hogy örök város. Japánról pedig fiatal Goseong, de ennek nem látom az értemét. A google fordító egyébként csak a kanjikat tudja le fordítani ezért nem írt ki semmit. Kanjikkal a város neve 永固城.

A google fordító kínairól úgy fordította, hogy örök város. Japánról pedig fiatal Goseong, de ennek nem látom az értemét. A google fordító egyébként csak a kanjikat tudja le fordítani ezért nem írt ki semmit. Kanjikkal a város neve 永固城.
Az egész Avatar-univerzum az ázsiai kultúrákra épül, azon belül különbözõ országokra. Ha egyébként már a filmbeli változtatásról van szó, akkor a Tûz országa India helyett simán lehetett volna Egyiptom.Már csak a fõistenük, Ré, a nap istene miatt is.Valamiért feltétlenül szükséges volt egy kissé logikátlan országot betenni Japán helyett, akkor már legyen teljesen az. Mert ha A tûz országa Japán, A föld királyság pedig Kína, már rögtön megvan a valóságos történelmi visszautalás Japán agressziójára Kínával szemben.Így szerintem ennek nem kellett volna olyan zavarónak lennie hogy megváltoztassák a filmet(ÉS MIÉRT FEHÉREK KATARÁÉK???) Bár önmagában semmi bajom nem lett volna a kultúrák megkutyulásával ha ÉRT VOLNA VALAMIT A FILM.
jelentése: bevehetetlen város és asszem japánul van
Kedves utolso, itt most a sorozatrol van szo es nem a az M. Night Shyamalan altal rendezett filmrol. A sorozatban igenis Japanrol mintaztak. Csaszarsag a kultura meg minden. Semmi koze sincs Indiahoz az egesznek csak annyi hogy a filmban az indiai rendezo indiaiaknak osztotta a tuz nepe szerepeit...:( http://avatar.wikia.com/wiki/Fire_Nation_colonies
Ebbe beleszólnák mert a Tûz népét Indiáról másolták.
A kérdező hozzászólása: Igen, a sorozatban mondták. Csak nem értettem, hogy miért nem japánból fordították. De fent már mindenre megkaptam a választ :) Köszönöm! ^^
én a mesébõl tudom , amikor sokkának magyarázta a parancsnok a falon a fúrós részben, hogy a város nevének jelentése bevehetetlen város.
Víz az eszkimóknak. Levegõ pedig a tibeti szerzeteseknek.
A kérdező hozzászólása: Köszi! 6! És a víz-levegõ kiknek az alteregója? :)
a bevehetetlen
Azért kínaiból kell, mert a föld népe Kínát, a kínai kultúrát jelképezi. A tûz népe Japán alteregója.
A kérdező hozzászólása: köszi :) nem értem miért kínaiból kell fordítani, de oké :D
örökké erõs*
Valahol még annyit találtam, hogy azt jelenti az örökké erõsen város. Szóval helyes az örök város, és a bevehetetlen város is fordításként.
A kérdező hozzászólása: Öhm, a filmet ne emlegessük együtt a sorozattal, ha kérhetem. :) Az egy szánalom, nem bírtam megnézni az elsõ pár perc után. Felháborító....


a feje tetejétõl a fenekéig mért távolság
Így van , a fejtetõtõl a fenékig, ha uhon figyelsz, látod is, hogy mérik:-)

A CTG papíron melyik mit jelent? A felső a baba szívritmusa az alsó a fájások, vagy az a baba mozgása?

Most voltam el?ször, de a dokim csak futva tudta megnézni mert rohant szüléshez, és nem volt id?m megkérdezni ezeket. Annyit mondott hogy minden rendben, jövöhéten találkozunk.

Legjobb válasz: A felsõ a baba szívverése ami normál esetben 120-160 között kell hogy legyen. Az alsó a baba mozgása hogy milyen erõsen, sürün ficánkol. Bár nem vagyok doki, de szerintem teljesen jó a leleted.

A felsõ a baba szívverése ami normál esetben 120-160 között kell hogy legyen. Az alsó a baba mozgása hogy milyen erõsen, sürün ficánkol. Bár nem vagyok doki, de szerintem teljesen jó a leleted.
a felsõ a baba szive, az alsó a fájások, de jó nagy fájásaid voltak..nem érezted??ezzel lehet nem birod ki jövõhétig
Szia! Ezen gyönyörûen látszik, hogy a baba ébrenléti állapotban volt a CTG alatt, a felsõ görbe mutatja a szívhangját. Feltételezem, hogy mozgolódott közben rendesen, mert akkor felgyorsul és sûrûbb lesz a görbe. Alul a fájásokat láthatod. Ebbõl látszik, hogy valószínûleg még egyelõre nem lesz szülés, mert a szülési fájások úgy néznek ki, hogy teljesen szabályos idõközönként látsz egymás után több "hegyet", nálad ezek még elég össze-visszák és szabálytalanok. Ha szülési fájásaid lesznek, a görbe úgy fog kinézni, mintha szép hegyek emelkednének a papíron, jól elválaszthatóak lesznek egymástól, mind a 10 közeli értékrõl fog indulni. Nálam szülésnél 80-ig ment fel, általában 100ig szokott. Remélem segítettem! Élményekkel teli szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/090911/P9110119_www.kepfeltoltes.. Itt egy kép róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Idõnként mozgott a babám, de nem végig. Néha kinyomta valamijét. Fájást nem igen éreztem, néha egy kis szorító érzést, pedig ahogy itt olvasom a régi kérdések között, van aki 90 körül szül...nekem meg még néhol 100 fölé is felment volna. Bocsi hogy értetlen vagyok. Tehát akkor hogy is van? Ha a baba mozog azt alul látni és akkor fent is látni kell a szívfrekvencián, vagy ha alul fájások (nálam akkor jóslók) akkor a babának is magasabbnak kell lennie a szívfrekv.-nak?
Nem, alul nem a baba mozgásai vannak, hanem a fájások. A felsõ meg a szívhangja. Ha mozog a baba, sûrûsödnek, élénkebbé válnak a szívhangjai (ha mozog, gyorsabban ver a szíve - épp úgy, mint nekünk). A fájások erõssége már csak akkor számít, ha szabályosak, tehát az már tulajdonképpen a vajúdás.

A K&H banknál az elektronikus bankban mit jelent a függő tételek rész? Ugyanis 10645huf-ot ír. Most az az én pénzem? Vagy azt nekem kell befizetni? Vagy mégis mi a fene ez?

Legjobb válasz: A függõ tételek az az, hogy a bank már lefoglalta, de még nem vonta le a számládról. Esetedben pl. költöttél kártyával 10645 Ft-ot ma, vagy tegnap esetleg. Ezt még nem vonta le a számládról a bank, de már lefoglalta, ergo nincs hozzáférésed. Nem kell vele semmit csinálnod, majd leemelik és eltûnik a függõ tételekbõl. Remélem érthetõen írtam le :S

A függõ tételek az az, hogy a bank már lefoglalta, de még nem vonta le a számládról. Esetedben pl. költöttél kártyával 10645 Ft-ot ma, vagy tegnap esetleg. Ezt még nem vonta le a számládról a bank, de már lefoglalta, ergo nincs hozzáférésed. Nem kell vele semmit csinálnod, majd leemelik és eltûnik a függõ tételekbõl. Remélem érthetõen írtam le :S

30-hetes terhes vagyok Bpd:76mm, femur:53cm, ac:255mm, bs:1499g. Nem tudom hogy mi mit jelent? A másik hogy kicsivel sok a magzat vizem ez mit jelent? A babának nincs baja.

Legjobb válasz: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/help/7 De találkoznod kellett volna már - 30 hetes terhesen - ezekkel a rövidítésekkel... A kicsit több magzatvízzel nincs baj, csak ha már kórosan sok, de ha fenn áll ennek a veszélye, akkor az orvos úgyis folyamatosan figyelni fogja!

http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/help/7 De találkoznod kellett volna már - 30 hetes terhesen - ezekkel a rövidítésekkel... A kicsit több magzatvízzel nincs baj, csak ha már kórosan sok, de ha fenn áll ennek a veszélye, akkor az orvos úgyis folyamatosan figyelni fogja!
tedd újra a windowst
Eszköz kezelõben nézd meg. Esetleg nem ártana drivert frissíteni.Ha az eszközkezelõ sem látja hardverhozzáadása varázsló segít.Próbálhatod esetleg másik USB aljzatba dugni.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Teljesen jó a mérete, ne aggodalmaskodj!:)
A GS: gestatios sack, igen a petezsákot jelenti :) jó ez a méret :)

Mit jelent a látogatási tilalom? Megszületik a baba, és apuka 3-4 napig nem is láthatja? És olyankor velem lehet napközben, vagy csak etetésre kapom meg?

Konkrétan a dunaújvárosi kórházban ma azt mondták, hogy látogatási tilalom miatt nem lehet bent a férjem szülésnél, függetlenül attól, hogy be van oltva vagy sem.

Legjobb válasz: Igen!Sajnos ez a helyzet!Baján tavaly elõtt szült a sógornõm, ott is tilalom volt, és csak 5 nap után láttuk a picit, mikor hazahozhatta!A baba egyszobában lehetett az édesanyával, de a hozzátartozók nem mehettek be az épületbe!

Igen!Sajnos ez a helyzet!Baján tavaly elõtt szült a sógornõm, ott is tilalom volt, és csak 5 nap után láttuk a picit, mikor hazahozhatta!A baba egyszobában lehetett az édesanyával, de a hozzátartozók nem mehettek be az épületbe!
Szia! Fehérváron is tilalom van, de a védõnõ azt mondta, h apuka szülésre bemehet, ha jól értettem, mikor viszik haza a picit, akkor is. (de ekkor lehet mást is beengednek helyette, h segítsen cuccolni, de csak 1 vkit), itt a baba veled lehet, de látogatni nem lehet:( Én febr. végén, márc. elején megyek, remélem addigra megszünik ez az egész...
Tudtommal Miskolcon is úgy van, hogy szülni bemehet, de látogatni nem.
A férjem Székesfehérváron simán bement az anyjához az onkológiára. A bejáratnál a kutya sem kérdezte, hogy mit akar. Aztán anyósom kiment a folyosóra, és ott beszélgettek. Nem tudom Dunaújváros mennyire szigorú, de mindenhol kevés a személyzet, szerintem nem tudnak erre nagyon figyelni. A babát tuti nem láthatja, de ha valamire szükséged van, azt be tudja vinni. Én inkább csak emiatt aggódom. Az 1. gyereknél minden nap hosszú listát küldtem a férjemnek, hogy még mit kéne behozni.
Szia.38 hetes kismama vagyok és Székesfehérváron fogok szülni.Itt is tilalom van, de megérdeklõdtem az orvostól, hogy mi apás szülést szeretnénk, hogy a tilalom miatt lehetséges e, annyit felelt, hogy megoldjuk, de az is lehet, hogy addigra már nem lesz tilalom.
És még mi a durva? Sajnos az 1 éves lányomat mûteni kell. És azt mondták, hogy nem maradhatok bent vele, csak ha be vagyok oltva. És a személyzet? Ott csak 50 %-os az oltottság, és hány beteg emberrel találkozik? Nem lenne biztonságosabb, meg jobb is mindenkinek, ha én látnám el? Bocs az offért, de ez a látogatási tilalom tényleg egy vicc.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem értem, hogy miért van az, hogy a beoltott hozzátartózók nem, a nem beoltott kórházi alkalmazottak viszont lehetnek a kismamák közelében?!?!?!?!? Az meg külön vicces, hogy tegnap beszélgettem egy kismamával, akinek volt fogadott szülésznõje, és a doktornõ azt mondta, hogy bemehet az apuka szülésre, ha be van oltva. Erre én ezt elmondtam egy apukának, aki ott sajnálkozott, hogy nem engedik be szülésre. Nagyon megörült, és rögtön be akarta oltatni magát. Mikor mondta szülésznõknek, hogy szeretne bemenni, akkor hülyének nézték, hogy honnan szed ilyen baromságot, hogy oltva bemehet. Kiderült, hogy Dunaújvárosban, legalábbis annál a szülésznõnél az a lényeg, hogy meg legyen fogadva, és akkor apuka is boldog lesz, anyuka is, és õ is... Csak engem háborít ez fel ennyire?!?! Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!