Találatok a következő kifejezésre: Mit jelöl egy (58 db)

A "K" mit jelöl? Pl. Egy hõkapcsolón miért ebben és nem simán celsius fokban tüntetik föl a "hõmérséklet kapcsolási különbséget"?

pl. 8K mit jelent egy ilyen csõtermosztátnál?

Legjobb válasz: Minden bizonnyal a Kelvin-fokra gondolnak. Mivel különbséget jelölnek vele, így ez 8°C hõmérséklet-különbségnek felel meg.

Minden bizonnyal a Kelvin-fokra gondolnak. Mivel különbséget jelölnek vele, így ez 8°C hõmérséklet-különbségnek felel meg.
Több mint valószínû, hogy azért, mert ez az SI mértékegysége.
És a K-hez nem rakjuk ki a fok jelet, hanem simán kelvin.

Mit jelol pontosan a Grand L'école kifejezes? Ez miben mas, mint egy egyetem?

Parizsban szeretnek a gimi utan tanulni es most hirtelen folreppen ez a lehetoseg is. Mi minden kell tudni rola? Mik a kulonbsegek az egyetem es a grand l'école kozott? Melyik milyen kepesitest ad? Etc.

Legjobb válasz: Üdv! A Grande École "Nagy iskolát" jelent, igazából fõiskola. Annyiban különbözik a mi fõiskoláinktól, hogy inkább egyetemi szintû oktatás zajlik benne, van olyan szak, ami magasabb képesítést ad az egyetemnél. Hogy milyen képesítést ad? Az attól függ milyen szakra mégy... Párizsban pl Grande École Militaire van, azaz katonai fõiskola.

Üdv! A Grande École "Nagy iskolát" jelent, igazából fõiskola. Annyiban különbözik a mi fõiskoláinktól, hogy inkább egyetemi szintû oktatás zajlik benne, van olyan szak, ami magasabb képesítést ad az egyetemnél. Hogy milyen képesítést ad? Az attól függ milyen szakra mégy... Párizsban pl Grande École Militaire van, azaz katonai fõiskola.
A kérdező hozzászólása: Waou, sokat haladt elore a dolog! Kint vagyok es megneztunk par sulit. Azthiszem mar megvan melyik lesz:)
Ezekre az idiota ranglistakra ne hallgassal (melyek teljesen ertelmetlenek) hanem oda menj tanulni ahol szimpatikusabb. Ahogy elottem leirtak: ELobb szakot valassz aztan iskolat nem forditva... A kerdezonek meg megjegyzem: grande école es nem grand l'école (bocsanat de tenyleg nem tudtam megallni).
milyen szakon szeretnél tanulni egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: Hm..oszintem most minden bizonytalan..marmint beszelgetni magyarul v franciaul?:D
Én csak mérnök képzésrõl tudok nyilatkozni: ebben a Grand École-ok világhírûek, és jóval magasabbra vannak értékelve, mint az unik.
Bocsi az offért, de én Párizsban tanulok, igaz unin, orvosi. Ha szeretnéd beszélgethetnénk, nekem apum francia, anyum magyar. Amúgy sajnos a kérdésedre nem tudom a választ. De ez komoly, hogy magasabb végzettséget ad? Mert eddig én is azt hittem, hogy az kb olyan, mint a fõsuli. Nem tudom értelmezni, szerintem az egyetem fölött, mint "intézmény", vagy képzési típus nincs, csak a tudományos doktori fokozat. Ezek szerint rosszul tudom? Szerintem ezzel a kérdezõ is megvilágosodna. Feltéve, ha a közgazdász képzés mindkét helyen van, ami igencsak reális.
A kérdező hozzászólása: Francia anyam van, szoval asszem a nyelvvel nem lesz gond. Ja, persze az megvan, h mi szeretnek lenni es mar egyetemet is valasztottunk csak hirtelen felotlott bennem a grand l'école-ok lehetosege, ezzel eddig egyaltalan nem foglalkoztunk. De mar el lett vetve, ugy tunik.
Apropó. A francia nyelvvel mi a helyzet? Azt nagyon jól kell ahhoz ismerni ám...
Hát az a kérdés, hogy mi a célod. Pl: régész akarok lenni, na nézzük ezt hol lehet elvégezni, ilyen és ilyen iskola. Elõször a szakirányt kell kiválasztani és aztán az iskolát, ahol azt tanitják és nem forditva...
A kérdező hozzászólása: Miert mihez mi a megfelelo? V nem ertem ezt a kommentedet.
A kérdés nem az, hogy Grande École vagy Université, hanem az, hogy mi szeretnél lenni. Aztán majd abból jön, hogy melyik iskolatipus.
http://www.topuniversities.com/universities/france/all Mint láthatod, a legjobb intézmények École-ok. Bár ezekbõl jóval kevesebb van, mint University-bõl. Jobban is megválogatják hogy kiket vesznek fel, és kis csoportokban folyik az oktatás, míg az egyetemeken tömegképzés van.
A kérdező hozzászólása: Anyam szerint komolytalan-.-''''' zsiiir, akkor marad l'unniversite.
Hát akkor sok sikert!
A kérdező hozzászólása: En valamilyen kozgazdasagi szakra szeretnek menni, csak ugye rengeteg frissen vegzett dipomas kozgazdasz van, igy ha a grand l'école egy 'magasabb' diplomat ad, akkor az lesz a befuto
Az a különbség, hogy a grand écolok jobbak, mint az egyetemek. Az egyetemen tömegképzés folyik, több 10.000 diákot oktatnak, míg az écolokban csak pár 100 fõs évfolyamok vannak. Nehezebb felvételi, magasabb szintû oktatás, nagyobb értékû diploma.
Milyen szakterületen nézel sulit? Melyikeket nézted?

Mit jelent az, hogy ha egy fiú ismerősnek jelöl egy lányt facebook-on úgy, hogy nincsenek közös ismerőseik?

Ha nincsenek közös ismerőseik, akkor csak úgy találhatta meg a lányt facebook-on, hogy direktben rákeresett.

Legjobb válasz: úgy ,hogy kell neki az ismerõs és random bejelölt...

...vagy lehet hogy arab össze vissza kattintgat mert nem ért a kiirásokból semmi se. Eredetileg csak pizzát akart rendelni és minden üres rublikát beixel biztos, ami biztos.
úgy , hogy kell neki az ismerõs és random bejelölt...
szerintem halálosan beléd esett mint részeg a gödörbe most komolyan az teljesen kizárt hogy: 1.meglátott és bejelölt ismerõsnek csak ugy??
Bejelölt ismerõsnek, mivel ténylegesen ismer, most komolyan, mi olyan bonyolult ezen.
Amíg ezt megindokolni nem tudod, addig csak azt mondanám, hogy mindenki azt csinál, amit õ akar. Ha ismered a srácot, akkor miért ne jelölhetne be?
te így jelölsz , õ úgy jelöl.... am szerelmes beléd és meg akarja kérni a kezed
A kérdező hozzászólása: Én csak azt szoktam ismerõsnek jelölni, akivel van közös ismerõsünk. Nem tudom, más hogy van ezzel ...
bejön neki, jó csaj
Lehet szokott téged kukkolni fürdés közben, de úgy érezte, hogy most már többre vágyik. :S
A kérdező hozzászólása: A fiú és a lány a való életben ismerik egymást, facebook-on viszont valahogy még sincsenek közös ismerõseik.
vagy csak gyüjti az ismerõsöket
úú öcsém... õ azt jelöli be akit ismer te meg azt akit az ismerõseid ismernek ...szerinted?...semmi különös azt csá


Az utcán lévő, négyzet alapú, kis betontömbök, amiknek a tetejébe egy + jel van belevésve, azok mit jelölnek? (kép)

http://kepfeltoltes.hu/120323/8465502581_www.kepfeltoltes.hu..

Legjobb válasz: Szerintem ez egy határkõ.: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=hat%C3%A1rk%C5%91&bav=on.. Magyarázat például: http://www.kislexikon.hu/hatarko.html De google-ban határkõre keresve több magyarázatot is találhatsz

Szerintem ez egy határkõ.: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=hat%C3%A1rk%C5%91&bav=on.. Magyarázat például: http://www.kislexikon.hu/hatarko.html De google-ban határkõre keresve több magyarázatot is találhatsz
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ez mit jelölhet, mert ez a házak között van. Javarészt kisebb füves tereken. Gondolom építészettel kapcsolatos lehet, csak azt nem tudom mi. Határ sincs annyira közel.
A neve határkõ. Lehet, hogy valamilyen földtani határt jelöl.

Egy 7, 62x54r -nél mit jelöl a x54r?

Azt tudom hogy a 7,62 a skuló magjának az átmér?jét adja meg de, a x54r mit jelöl?

Legjobb válasz: az 54 a hüvely hossza milliméterben az R az a rimmed rövidítése, ami azt jelenti, hogy van a lõszernek egy talpacskája, a látványosan nagyobb átmérõjû, mint a lõszer többi része,

az 54 a hüvely hossza milliméterben az R az a rimmed rövidítése, ami azt jelenti, hogy van a lõszernek egy talpacskája, a látványosan nagyobb átmérõjû, mint a lõszer többi része,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Egy L-es pulóvernél az 52/54 mit jelöl?

Legjobb válasz: A felsõruházatok méretét általában a mellbõség határozza meg. Az amerikai méretezésben inchben adják meg a ruhák leglényegesebb méretét. A nadrágnál a 34/32 pl azt jelenti hogy 34 inch derék 32 inch szárhossz. A pulóvernél gondolom 52 mellbõség de az 54 nem tudom mi. Talán derék.

A felsõruházatok méretét általában a mellbõség határozza meg. Az amerikai méretezésben inchben adják meg a ruhák leglényegesebb méretét. A nadrágnál a 34/32 pl azt jelenti hogy 34 inch derék 32 inch szárhossz. A pulóvernél gondolom 52 mellbõség de az 54 nem tudom mi. Talán derék.

A fociban a 16-os vonalnál középen van egy félkör alakú kidomborodás. Ám ha ott felrúgnak valakit az még nem 11-es. Akkor mégis mit jelöl?

Legjobb válasz: A 11-es ponttól pontosan 9.15m-re van az a körív. Ennyire kell lennie a labdátóla pontrúgásnál a szabadrúgást elvégzõ játékoson kívül mindenkinek. A 11-es tulajdonképpen egy nem közvetett (kapura rúgható) szabadrúgás, ezért kell ez a távolság. A pálya közepén is ezért van ott a kör. Azért nem 9, hanem 9.15m, mert ez elvileg pontosan 10 yard. Amikor a foci szabályait Angliában elõször megalkották, akkor ott még yardban mértek.

A 11-es ponttól pontosan 9.15m-re van az a körív. Ennyire kell lennie a labdátóla pontrúgásnál a szabadrúgást elvégzõ játékoson kívül mindenkinek. A 11-es tulajdonképpen egy nem közvetett (kapura rúgható) szabadrúgás, ezért kell ez a távolság. A pálya közepén is ezért van ott a kör. Azért nem 9, hanem 9.15m, mert ez elvileg pontosan 10 yard. Amikor a foci szabályait Angliában elõször megalkották, akkor ott még yardban mértek.

Mit jelöl be egy nőgyógyász azon a papíron mikor elküld vérvételre?

Automata vérkép elég, vagy mi kell még???

Legjobb válasz: szia nekem msot kelelt csináltatnom vérképet olyat amin a vese, máj bla bla bla szerepel tehát a belsõszervi mûködések amit a vérbõl meglehet állapítani

szia nekem msot kelelt csináltatnom vérképet olyat amin a vese, máj bla bla bla szerepel tehát a belsõszervi mûködések amit a vérbõl meglehet állapítani
Ez attól is függ, hogy miért küld vérvételre. Nekem az automata vérkép mellett még kért külömbözõ hormon szinteket és vércukrot is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat...:)

Egy újra tölthető elemnél mi jelöli hogy menyi ideig bírja ki töltés nélkül?

Legjobb válasz: Használat közben vagy magára hagyva? Nem mind1! A kapacitása, amit mAh-ban adnak meg. Annál tovább bírja, minél: - nagyobb a kapacitása - kevesebb fogyasztót pakolnak rá - frissebb az akku (mert ugyebár így nevezik az újratölthetõ elemet) - a számára ideálisabb hõmérsékleti körülmények között tárolják. Stb.

Használat közben vagy magára hagyva? Nem mind1! A kapacitása, amit mAh-ban adnak meg. Annál tovább bírja, minél: - nagyobb a kapacitása - kevesebb fogyasztót pakolnak rá - frissebb az akku (mert ugyebár így nevezik az újratölthetõ elemet) - a számára ideálisabb hõmérsékleti körülmények között tárolják. Stb.
Ki lehet jelentkezni a chat-bõl.
A kérdező hozzászólása: Olyan nincs, hogy csak egy-két embert jelöl ki a barátai közül, akikkel nem akar levelezni, de a többinél elérhetõ?
DE olyat is lehet csinálni ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!