Találatok a következő kifejezésre: Mit itassak 3,5 (2 db)

Mit itassak a 3, 5 hónapos babámmal?

Ebben a melegben van hogy óránként kér cicit, itthon amúgy is 2-2,5 óránként eszik, de ha elmegyünk valahova gondoltam adnék neki valamit ittni. A víz ebben a melegben felmelegszik, az édesköményes tea pedig nem mindig jó, ha épp nem fáj a hasa. Van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Nyugodtan adj neki forralt,majd lehûtött vizet. Az a legjobb! Otthon meg nyugodtan szoptasd,az a legjobb neki!

Nyugodtan adj neki forralt, majd lehûtött vizet. Az a legjobb! Otthon meg nyugodtan szoptasd, az a legjobb neki!
Szerintem nyugodtan adhatsz neki akkor más 4 hónapos kortól való instant babateát. Ebben a korban már én is adtam neki.
Szia.Én mikkor megyek sétálni elõtte lehûttöm a vizet, és akkor 1órát kibirja hogy nem melegszik annyirra meg.Csak arra vigyázni kell hogy ebben a melegben a kicsi teste is felvan melegedve, és nem szabad vele hideget itatni, inkább legyen langyos.A kicsinek én babavizet adok kevés szöllõcukorral ízesítem.

Kislányom 3 hetes 5 napja nincs kakija huzza fel a lábát de a pukin túl nincs semmi a védőnő meg a gyerekorvos azt mondta itassunk vele mecsek baby teat meg infacol cseppet. De semmi eredmény. Ti mit javasoltok?

Legjobb válasz: -Gripe Water -Espumisan csepp -Baba mosoly tea (ebbe nincs kamilla, csak édeskömény) Még ezek jutottak eszembe.Nekünk az Infacol egyébként tökéletesen be vált. Tornáztasd sokat.Fogd meg a kis lábait a térdénél, és ellentétesen körözz vele, mind kettõt jól nyomd fel (persze óvatosan) a pocijához és onnan 2 felé szét.Ezzel mozgatod a bélrendszerét.Ami még jó, hogy az óramutató járásával megegyezõ irányban határozottan simized a hasát.Próbálj meleget pakolni a pocijára.Pl frissen átvasalt ,még meleg textil pelust. Kitartás..a hasfájás az 1. olyan dolog amit túl kell élnetek.Neked is meg a babának is!!!

-Gripe Water -Espumisan csepp -Baba mosoly tea (ebbe nincs kamilla, csak édeskömény) Még ezek jutottak eszembe.Nekünk az Infacol egyébként tökéletesen be vált. Tornáztasd sokat.Fogd meg a kis lábait a térdénél, és ellentétesen körözz vele, mind kettõt jól nyomd fel (persze óvatosan) a pocijához és onnan 2 felé szét.Ezzel mozgatod a bélrendszerét.Ami még jó, hogy az óramutató járásával megegyezõ irányban határozottan simized a hasát.Próbálj meleget pakolni a pocijára.Pl frissen átvasalt , még meleg textil pelust. Kitartás..a hasfájás az 1. olyan dolog amit túl kell élnetek.Neked is meg a babának is!!!
A kérdező hozzászólása: Anyatejes a pici. pisi mindig van minden nap legalább 4-5 de kaki nincs. semmi mást nem kap a pici. próbáltuk a mecsek baby teát meg az Infacolt de csak pukik jönnek
Kedves Kérdezõ! Mielõtt megijednél fontos tudnod, hogy a kizárólag anyatejjel táplált babák ez elsõ 6 hétben általában 2-3-szor kakilnak naponta, ha viszont mást is kap anyatejen kívül, akkor már változik a helyzet és ritkábban kakilnak. Errõl nem írtál a kérdésedben. Az elsõ 6 hétben az anyatejnek hashajtó hatása van, hogy elindítsa a bélmozgást, ilyen pozitív hatása nincs a tápszernek, így az hosszabb idõt ül a baba beleiben és könnyebben okoz hasfájást. Ha ez többször is elõfordul, akkor érdemes megmutatnod õt egy szakorvosnak is, fõleg akkor, ha õ csak kizárólag anyatejet kapott eddig. Pisi pelusok száma is változott?
A lázmérõzés is egy megoldás, de ahhoz könnyen hozzászokhat, szóval ne alkalmazd rendszeresen, mert késõbb nem fog neki másképp menni a kakilás, csak lázmérõvel. Sokkal jobb a cukros kamillatea vagy Mira víz, esetleg megpróbálhattok hashajtó szirupot is, a gyógyszertárban biztos ajánlanak valamit.
A kérdező hozzászólása: elég sokszor húzza fel a lábát és sír is ahogy erõlködik.. tegnap már nem bírtuk a sírását be vörösödöt ugy sírt így lázmérõt dugtunk s seggébe. szep sárga folyékony kaki jött utána aludt is
utolsó vagyok, javítok: *akkor 2 naponta is elég neki adni (elírtam, bocsi)
Cukros kamillatea (jó cukros legyen, és elég belõle reggelente 3-4 kiskanálkával), vagy amit még tudok ajánlani, az a Mira babavíz. Dm-ben és patikában is lehet kapni, meg kell langyosítani, és ilyen pici babának ebbõl is elég minden reggel 3-4 kiskanállal. Nem nagyon fogja szeretni, mert ez sós ízû, de nagyon hatásos, direkt székrekedésre van. Ha nem szenved, akkor nem 2 naponta is adhatod ezeket neki, nem kell minden nap, csak abban az esetben, ha láthatóan kellemetlen neki, hogy nincs kaki.
Megemészti a szervezete az összes kaját, és nem marad, amit üríthetne. Az infacol hasfájásra van, pontosabban görcsöt oldja, nem az emésztésben segít. Sír is, vagy csak húzza a lábát? Hasfájásra nálunk is az infacol vált be. Én semmit nem itatok vele, de van nálunk kaki, szinte minden nap.
Bár mi nem próbáltuk, de a védõnõm a cukros kamillateát javasolta ilyen esetre. Nem sokat, csak pár kortyot.
Ha kizárólag anyatejet kap, akkor a 4-5 naponkénti kaki az kórosnak tekintendõ az elsõ 6 hétben! Remélem azóta már felkerestetek egy belgyógyászt, aki megvizsgálta a pociját!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!