Találatok a következő kifejezésre: Mit is a ciszta (19 db)

Mit is takar a ciszta? Hogyan vizsgálnak meg ha az van és meddig nem baj ha nem tudok olyan vizsgálatra menni?

Legjobb válasz: A ciszta egy váladékkel telt tömlõ. A doki úgy magyarázta nkem, hogy olyasmi mint a vízhólyag a lábadon. Leginkább ultrahanggal vizsgálják. Hát ha cisztára gyanakszol, érdemes elmenni dokihoz, nem jó sokáig halogatni.

A ciszta egy váladékkel telt tömlõ. A doki úgy magyarázta nkem, hogy olyasmi mint a vízhólyag a lábadon. Leginkább ultrahanggal vizsgálják. Hát ha cisztára gyanakszol, érdemes elmenni dokihoz, nem jó sokáig halogatni.

HELP! Ma a csípőficam vizsgálaton belenézettem a koponyájába is a kislányomnak, és találtak benne egy cisztát mi lehet ez?

Az van a papírra írva hogy PLEXUS CHOROIDEUS állományban egy 12mm-es kerek,éles kontúrú CYSTOSUS képlet látszik.

Legjobb válasz: Nem tudom mi lehet, csak azt hogy a ciszták általában maguktol felszivodnak, ezért nem is szokták kezelni. Ne aggodj, biztosan nála is rendben lesz minden!!!

Nem tudom mi lehet, csak azt hogy a ciszták általában maguktol felszivodnak, ezért nem is szokták kezelni. Ne aggodj, biztosan nála is rendben lesz minden!!!
A kérdező hozzászólása: igen, de azt mondta a doki, hogy abban az érben amiben az agyvíz folyik le a gerincbe egy értágulat van.Na az értágulat az nem ciszta szerintem.
Nekünk is taláétak cisztát az agyában. Azt mondta a doki, hogy nem kell aggódni. Kialakulhatott még a szüléskor, vagy utána bármikor, amikor picit beverte a fejét - és ilyen, hidd el, rengetegszer elõfordul, amint elkezd önállóan mozogni.
Nekem még pocakban volt a fiam, 20hetesen mondták, hogy van a fejében ilyen ciszta, végig volt is neki, csak a 36.heti uh-n nem látszódott már. Születése után 5hetesen mi is elvittük koponya UH-ra, de már nem látszódot semmi neki, szerencsére. Több mint valószínû, hogy a te babádnak is fel fog szívódni- azért mondták a 3hónapos kontrollt. Reméljük, hogy ott már nem fog látszódni semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát mi is reméljük, hogy elmúlik neki. Azért hétfõn elvisszük a máv kórházba megnézetjük ott is.

Mikor jön meg ha elfogyott a fogamzásgátló? 8 éve szedtem utoljára, most 1 ciszta miatt kellett 1 hónapig szednem és már nem emlékszem, hogy ha tegnap szedtem be az utolsót akkor mikor is fog megjönni?

Legjobb válasz: Mivel 1 hét az az idõ, amikor nem szeded a gyógyszert, az alatt az 1 hét alatt bármikor megjöhet. Lehet, hogy rá 1-2 napra, de az is lehet, hogy csak hétvégén. Ez sok mindentõl függ.

Mivel 1 hét az az idõ, amikor nem szeded a gyógyszert, az alatt az 1 hét alatt bármikor megjöhet. Lehet, hogy rá 1-2 napra, de az is lehet, hogy csak hétvégén. Ez sok mindentõl függ.
Nem lehet megmondani, ahogy az elsõ válaszadó is írta, bármelyik napon megjöhet a szünet alatt.
nekem mindig az utolsó tabi utáni 3-4. napon jön meg
A kérdező hozzászólása: Aha, szóval ha rendszeresen szedném akkor 7 nap múlva kéne kezdeni a következõ levelet és addigra mindenképpen megjönne, az, hogy én többet nem fogok szedni az ebben az esetben teljesen lényegtelen, a lényeg, hogy 7 napon belül várható. Köszi a választ!
Igen, 8. napon kellene elkezdeni, és ebben a hét napban fog megjönni mindenképp.

Mi okozhatja a duzzadt petefészkeket érett, nagy tüszőkkel menstruáció alatt? Egyiken ciszta is van.

Hüvelyi ultrahangot csinált a doktornő, cisztát és óriási tüszőket meg petefészkeket látott. Írt fel egy havi fogamzásgátlót és még valami gyógyszert mellé, egy hónap múlva kell visszamennem. 22 éves vagyok, még sosem szedtem fogamzásgátlót, ha ez számít. :)

Tavasszal cisztám volt. Duphastonal kikezeltük, azóta a ciklusom 28napos. A tüszőrepedésem pedig a 21napon van. Uh és a hőm is mutatta. Mi együtt is voltunk akkor és most vagyok a 32napomon. Mikor csináljak tesztet? Mikor érezhetem a jeleket?

Legjobb válasz: aztaaa, most nagyon fellelkesítettél:DDD én most a 32.napon vagyok. akkor még várjak öt napot legalább mi? mondták már nekem azt is mások hogy így nem is lehetek terhes hogy 21.napon van tüszõrepi és a ciklusom 28.napos.pedig tavaly már egyszer terhes voltam, csak 10hetesen elment.... a folyás lehetséges terhesség elején, ennyire elején?

A kérdező hozzászólása: aztaaa, most nagyon fellelkesítettél:DDD én most a 32.napon vagyok. akkor még várjak öt napot legalább mi? mondták már nekem azt is mások hogy így nem is lehetek terhes hogy 21.napon van tüszõrepi és a ciklusom 28.napos.pedig tavaly már egyszer terhes voltam, csak 10hetesen elment.... a folyás lehetséges terhesség elején, ennyire elején?
Igen várj még, és igen jól írtad:) Azért írtam amit írtam (elsõ válasz), mert írtad, hogy a ciklusod 28 napos. De nem lehet 28 napos, ha az ovu a 21. napon van, mert mensi elõtt 14 nappal van:) Remélem így már sikerült érthetõbben leírnom, mit is akarok:) Mindenesetre várj pár napot, simán lehet baba. Drukkolok.
Ha a 21. napon repedt a tüszõ, akkor még várj 2-3 napot. Hétvégén, ha nem jön meg, akkor tesztelj. A peteérés nem a menstruáció utáni, hanem a menstruáció elõtti 14. napon van, vagyis te még csak a 11. napon vagy, még nemigen ágyazódott be. Türelem, drukkolok!
A kérdező hozzászólása: szia, köszönöm a válaszod. a tüszõrepedést én úgy értem, hogy a mensi elsõ napja a ciklus elsõ napja, igaz?és a 14nap környékén szokott normál esetben a tüszõrepedés lenni, de nekem nem a 14. napon van hanem a 21.napon. jól írom?
Igen, jól írod! Nekem is a 21. ciklusnapomon volt tüszõrepedésem, aznap voltunk együtt, így fiú baba lett :-) Tesztet a 36. napon csináltam. (Mondjuk nem is sejtettem, hogy terhes lehetek). Ezen a napon már 1, 7mm-es petezsák is látszott az ultrahangon.
10:57-es vagyok: Nagyon szorítok neked! Így visszagondolva, én a ciklusom 31. napján éreztem úszás után egy nagyon erõs "na most jön meg" érzést, a 33. nap körül pedig hogy picit mintha feszülne a mellem. Ezen kívül semmit. De ez mindenkinél más. Igaza van elõttem szólónak. Valószínû, hogy mikor ilyen "késõn" van peteérésed, akkor a ciklusod is hosszabb, mint 28 nap. Nekem is hosszabbak a ciklusaim, összevissza jött meg. Szerintem egy-két nap múlva csinálhatsz tesztet. Mikor én csináltam, azonnal elõjött a csík! Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz, remélem jó hírekkel szolgálsz majd! :-)
A kérdező hozzászólása: most már van két csíkos tesztem:DDD jó volt a megérzés!!! most vagyok az ötödik hétben:DD

Most voltam dokinál, úgy néz ki minden rendben a babával, de sajnos egy cisztám is van a baba mellett. Azt mondta ez korai (7hetes) terhességnél gyakori, de nem szerencsés. Hasonló helyzetben jártatok már. Mi lett a vége?

Legjobb válasz: Anyukámnak is volt, amikor velem lett terhes... de élek és virulok :-) Párom nõvérének is volt, amikor az elsõvel volt terhes, de neki sem lett semmi baja szerencsére. Szóval én csak jó példával élhetek.

Anyukámnak is volt, amikor velem lett terhes... de élek és virulok :-) Párom nõvérének is volt, amikor az elsõvel volt terhes, de neki sem lett semmi baja szerencsére. Szóval én csak jó példával élhetek.
Rengeteg kismamának van cisztája, vagy miómája az elsõ trimeszterben. Ki szokott fakadni, vagy fel szokott szívódni. Felesleges aggódnod miatta.
Szia Nekem is volt, kettõ is. De a 8. hétre elmúlt, teljesen felszívódott. Én a 4. héten voltam elsõnek dokinál, akkor állapította meg. A baba teljesen jól van, és még nagyobb is kb másfél héttel, mint amennyinek kellene lennie. :) Tehát nyugi, el fog múlni!! Semmi baj nem lesz! 25 hetes km.
Nekem is volt azt mondta a doki nem kell vele foglalkozni, a legtöbb kismamának van és majd felszívódik. Így is lett, nyugi nincs baj!
Igaza van az elõttem szólókkal, nekem is volt 6 hetesen és felszívódott gond nélkül. Nem tudom, miért ijesztget a doki ilyennel, hogy nem szerencsés!
Úgy értem, egyetértek, csak nem figyeltem az elõbb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, egy kicsit nyugodtabb is vagyok.Nem ijesztgetett, csak fokozott óvatosságra, intett, õ is azt mondta hogy általában el szokott tûnni, hát remélem nálam is így lesz. Köszi mégegyszer is!!!
Nekem 2 cisztám is volt az elején, a 12. héten már csak egy kicsi, és következõleg semmi! Nekem is ezt mondta a dokim, bár én aggódtam azért... Azt mondják, ez amolyan terhességet támogató ciszta. S mint minden ciszta, valamilyen hormont tartalmaz. ritka hogy ezzel a cisztával bármit is kezdeni kell, pláne nem a terhesség alatt, ezt mondta a doki. Meg hogy ha mégsem tûnik el, hát majd a szülés elõtt megbeszéljük. Szerencsére eltûnt.

Pco-ra szedett metformin, pontossan mit csinál a szervezetemben? Csak az inzulinszintet normalizálja vagy segít a ciszták felszívódásában is?

Most derült ki a pco és a dokim met-gyógyszert írt fel, egyenl?re 3 havi adagot.

Legjobb válasz: köszi

A kérdező hozzászólása: köszi
A sejt és szénhidrát anyagcserét hozza rendbe. A PCO arról szól, hogy a több (LH vagy FSH) hormon miatt több petesejt indul fejlõdésnek, de visszamaradnak, azokból lesz a ciszta. Lehet hogy van tüszõrepedés, de lehet hogy nincs.

Pozitív lett a tesztem, és sokak szerint lehet ciszta is. Mik a tünetei? és a gyulladt ciszta tünetei?

Legjobb válasz: Ha pozitív lett a teszted akkor terhes vagy. Egy cisztának többnyire nincsenek tünetei, rengeteg ember éli le úgy az életét, hogy ciszták jönnek, mennek benne (azaz kialakul, elmúlik) és észre sem veszi õket. Azokkal a cisztákkal kell foglalkozni, amelyik gondot okoz pl. elönt a vér, stb... de terhességi tüneteket nem fog okozni. Irány az orvos. Õ úgyis megnéz uh-val is.

Ha pozitív lett a teszted akkor terhes vagy. Egy cisztának többnyire nincsenek tünetei, rengeteg ember éli le úgy az életét, hogy ciszták jönnek, mennek benne (azaz kialakul, elmúlik) és észre sem veszi õket. Azokkal a cisztákkal kell foglalkozni, amelyik gondot okoz pl. elönt a vér, stb... de terhességi tüneteket nem fog okozni. Irány az orvos. Õ úgyis megnéz uh-val is.
Ha cisztád van attól nem lehet pozitív a teszted!Szóval terhes vagy!A ciszta fájdalmas, kellemetlen érzés!Menj el orvoshoz hogy megnézze mi van pontosan.Nem érdemes találgatni.
A kérdező hozzászólása: köszi:) terhességi tüneteim vannak, egész nap hányok, semmi nem marad meg bennem, csak a sós:) és a mellem is meg változott, szédülök.stb.:)
A terhességi teszt a HCG hormont mutatja ki, ami akkor termelõdik a nõ szervezetében, ha terhes , egyébként nincs. / Igaz rosszindulatú daganatok bizonyos típusaiban kimutatható, még férfiaknál is !!, de ott nem jelentkeznek a terhesség típusos tünetei :) / Gratulálok! Örülsz neki ?
A kérdező hozzászólása: Igen:) mert a párommal szeretnénk, és két hónapja vesztettük el az elsõt ami nagyon meg viselt minket. :( köszi a gratulációt és a választ:)
cisztától tuti nem lesz pozitív a teszt. Igy ha pozitív akkor az baba. Hülyeséget mondott az aki ezt a cisztsat mondta.
A kérdező hozzászólása: köszi:) hát úgy láttszik valaki 2gyerek után nem tud enmyit:D biztos nem volt még cisztája:D

Nem tudom, hogy lehet-e káros hatása a babámra, hogy a jobb petefészkemben több cisztát is találtak. Most vagyok 6 hetes terhes és remélem ez nem fog gondot okozni. Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia! Semmi gond nem lesz. A ciszta majd felszívódik magától. Nekem majd a terhesség felét végigkisírték a ciszták. Még a 16.héten is egy petefészekben több 2-3cm-esek voltak. A gond akkor szokott lenni ha a petevezetékben vannak, mert eldurranhat. Nyugi. A babódnak semmi baja nem lehet.

Szia! Semmi gond nem lesz. A ciszta majd felszívódik magától. Nekem majd a terhesség felét végigkisírték a ciszták. Még a 16.héten is egy petefészekben több 2-3cm-esek voltak. A gond akkor szokott lenni ha a petevezetékben vannak, mert eldurranhat. Nyugi. A babódnak semmi baja nem lehet.
Szia! Nekem is 3 cisztám volt a baba mellett a 6 hetes uh-n. Az egyik ciszta nagyobb is volt, mint a baba, de mire a 12 hetes uh-ra mentünk már nem volt egy sem. Ne aggódj nem lesz semmi gond, szépen felszívódik. Ne idegeskedj, mert az árt a babának is. 36 hetes kismama

27mm-es 17. napom a tüszőm. Mikor reped már meg? Meddig nő még? Lehet hogy nem is reped hanem ciszta lesz belőle?

Legjobb válasz: Mikor 2,7cm volt a tuszom a nodokim rogton tuszorepesztot adott. Azt mondtya 3 cm-n felul mar ciszta! Szerintem beszelgess el egy masik orvossal is, talan aki kompetensebb es tesz valamit az ellen, hogy gondod legyen kesobb ebbol.

Mikor 2, 7cm volt a tuszom a nodokim rogton tuszorepesztot adott. Azt mondtya 3 cm-n felul mar ciszta! Szerintem beszelgess el egy masik orvossal is, talan aki kompetensebb es tesz valamit az ellen, hogy gondod legyen kesobb ebbol.
Hát szerintem, ha tovább nõ, akkor az már ciszta gyanús!
Amugy "egeszseges" vagyok, viszont abban a honapban clostyt szedtem orvosi ajanlat nelkul es majdnem porul jartam. Szerintem ne varj arra, hogy magatol megreped, keves az esely ra ekkora meretnel. A normal meret2 cm es 2, 4 cm kozott van. Elso voltam
Nekem elõzõ hónapban 19.napon 32 és 18mm-s tüszõim voltak.Nem lett belõle ciszta sem baba.Webdokinál is rákérdeztem, h ez normális méret-e és azt írta, h igen.Most hónapban 16.napon 24 és 26mm-s tüszõim voltak.De csak 19-20.napon repedtek meg.Tegnap egy exrta halvány tesztem már volt. Hány napos a ciklusod?Naponta 1-2mm-t nõ, de sztem ma holnap megreped a tüszõd.
A kérdező hozzászólása: változo egyik hónapban 28 másikban 32 napos mikor "milyen kedve" van.
Hat velemenyem szerint akkor is tul nagy es kozeledik a ciszta-merethez. Elso voltam

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!