Találatok a következő kifejezésre: Mit illik keresztelőre (19 db)

Nagyszülőknek mit illik keresztelőre vinni? 4 hónapos, fiú unoka.

Legjobb válasz: Keresztelõn csak a keresztszülõk adnak ajándékot. A többi meghívott vendég nem. Nagymamától esetleg kedves dolog egy-egy tányér finom házi sütemény, de más nem szokás ilyenkor. A baba szülei látják vendégül étellel itallal a meghívottakat.

Keresztelõn csak a keresztszülõk adnak ajándékot. A többi meghívott vendég nem. Nagymamától esetleg kedves dolog egy-egy tányér finom házi sütemény, de más nem szokás ilyenkor. A baba szülei látják vendégül étellel itallal a meghívottakat.
Keresztelõ után lesz valami összejövetel és Ti vagytok a nagyszülei a gyermeknek? Süteménnyel készülj ha lesz ilyen családi összeruccanás. Ajándékot ilyenkor nem szoktak adni a gyereknek, max. az újdonsült keresztszülõk.
Ki vagy te? A keresztszülõ a keresztgyermekének visz ajándékot. A többi vendég pedig senkinek, legfeljebb a babának, de nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én nagyszülõ vagyok.

Családtag párjaként mibe illik keresztelőre menni, és mi az ami kényelmes is lenne ilyen kánikulába? 20/L

Legjobb válasz: Tudom, hogy ünnepi, de mégis mi? :-) Képeket linkeljetek légyszíves

A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ünnepi, de mégis mi? :-) Képeket linkeljetek légyszíves
nos ezekre gondoltam, cs ne legyen éppeg olyan kihivo meg semmi féle képpen ne legyen kint a popsid, de annyira visszafogott se legyél, fiatal vagy :D maradj világos szinnél, ne barna .. ha feekete akkor valami világos kiegészitõ ;)
remélem tudtam segiteni :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget :)
igazán nincs mit :)

Mit illik adni keresztelőre az unokaöcsikémnek? Születéskor ami decemberben volt megkapta a nagyajándékot. De most lesz a keresztelő.

Legjobb válasz: Most eltévedtem, hogy ki is az unokaöcsike :)) De nálunk keresztelõre a nagymamák és a keresztszülõk szoktak csak nagyobbat adni (lánynak fülbevaló, keresztelõi ruha ilyesmi), a többi rokonság esetleg apró csörgõt hoz, plüssjátékot, de kaptunk egy csomag pelust is :)

Most eltévedtem, hogy ki is az unokaöcsike :) ) De nálunk keresztelõre a nagymamák és a keresztszülõk szoktak csak nagyobbat adni (lánynak fülbevaló, keresztelõi ruha ilyesmi), a többi rokonság esetleg apró csörgõt hoz, plüssjátékot, de kaptunk egy csomag pelust is :)
Ha nem te leszel a keresztszülõ akkor valami kis ruha vagy játék szerintem megteszi. Nálunk én és a párom lettünk a kereszt szülõk az unoka öcsémnél és mi 15.000 Ft-ot adtunk a szülõknek. Õk jobban tudták hogy épp mire van szüksége a gyereknek. Hisz nõnek mint a gomba. És manapság a pénznek örülnek a legjobban. Üdv. 24 hetes kismami


Keresztelobe mibe illik menni?

Arra gondoltam, hogy fekete cicanaciba és fehér elegáns felsobe( a vallam nem fog látszani, mondták hogy azt nem illik) meg blezerbe( ha hűvösebb lenne a templomban, és alkalmi lapos cipőbe! Ez így jo lenne? Előre is köszi a válaszokat!!

Legjobb válasz: Bocsi, telorol irok... Keresztelore miben illik menni?

A kérdező hozzászólása: Bocsi, telorol irok... Keresztelore miben illik menni?
Én cicanacit nem vennék (mondjuk egyébként sem veszek, de ez egy másik kérdés), szóval az nem templomba való. Egy hosszú vagy térd alattig érõ szoknya megfelelõ lehet. Vagy kosztümnadrág, ami nem farmer. Amúgy rokon vagy?
A cicanadrág szerintem nem illik templomba. Valamilyen szolidabb fekete nadrág kéne inkább. A többi az jó.
Cicanaci baromira nem illõ templomba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!! Van egy sima fekete nadragom, de valószínû, hogy veszek akkor valami egyszerû alkalmi szoknyat!:)
Vegyél szoknyát de csak olyant ami térd alá ér, mert olyan ami térd feltettig ér ugyan úgy nem illik.
A kérdező hozzászólása: Lezajlott a Keresztelo! Vettem egy térdig erõ vallat eltakaro ruhát! (Egyébként volt aki cicanaciban és hosszú felsoben volt, a másik baba családjában) Köszönöm a segítséget!

Keresztelő kérdés? Református keresztelőnek mi a menete, hol kell intézni, és mibe kerül kb? Továbbá mit illik egy kisfiúnak adni keresztelőre? Kislánynak oké, de egy fél évesnél fiatalabb picifiúnak mit szokás?

Legjobb válasz: Ha te vagy a keresztszülõk egyike, akkor ugyanazt, mint a katolikusoknál: Ezüst kiskanál, kisvilla, és ezüst pohárka, belevésve a gyerek keresztneve!

Ha te vagy a keresztszülõk egyike, akkor ugyanazt, mint a katolikusoknál: Ezüst kiskanál, kisvilla, és ezüst pohárka, belevésve a gyerek keresztneve!

Húsvétkor keresztelik akkor már 6 hós kislányomat. Mibe öltöztessem? Még olyankor elég hideg lesz szerintem és különben is mibe illik? Mindenképpen fehérbe?

Legjobb válasz: a fiamnak tavaj máj 1 én volt a keresztelõje.mivel idén már majdnem májusba van húsvét igy leírom miben volt.igaz akkor Õ 8 hónapos volt már.nem muszáj fehérbe öltöztetni,de a keresztszüleitõl fehéret kapott.vettek neki egy pamut(vastag)ujjatlan rugdalózót,aminek nem volt lábfeje.volt hozzá egy kabátka,meg egy sapka,kocsicipõ.nagyon édes volt.az egész tiszta fehér volt,meg volt az elejére hímezve egy fehér maci.alá adtam egy hosszú ujjú bady-t,meg egy fehér pulcsit és arra adtam a kabátkáját az együttesnek.alúlra adtam egy harisnyát meg a rugi volt.már nem emlékszem h adtam e rá még alá plusz nadrágot.de majd pontosan hogy hány réteg ruhát adsz rá akkor tudod meg.sajnos elég szeszéjes olyantályt az idõ,ugy hogy érdemes rétegesen öltöztetni és plusz ruhával készülni,mert ha kell lehet le illetve feladni rá még ruhát.

a fiamnak tavaj máj 1 én volt a keresztelõje.mivel idén már majdnem májusba van húsvét igy leírom miben volt.igaz akkor Õ 8 hónapos volt már.nem muszáj fehérbe öltöztetni, de a keresztszüleitõl fehéret kapott.vettek neki egy pamut(vastag)ujjatlan rugdalózót, aminek nem volt lábfeje.volt hozzá egy kabátka, meg egy sapka, kocsicipõ.nagyon édes volt.az egész tiszta fehér volt, meg volt az elejére hímezve egy fehér maci.alá adtam egy hosszú ujjú bady-t, meg egy fehér pulcsit és arra adtam a kabátkáját az együttesnek.alúlra adtam egy harisnyát meg a rugi volt.már nem emlékszem h adtam e rá még alá plusz nadrágot.de majd pontosan hogy hány réteg ruhát adsz rá akkor tudod meg.sajnos elég szeszéjes olyantályt az idõ, ugy hogy érdemes rétegesen öltöztetni és plusz ruhával készülni, mert ha kell lehet le illetve feladni rá még ruhát.
ja és persze a cipõ rendes cipõ volt, mert õ akkor már felált.meg persze adtam rá sapit.mikor vége lett a keresztelõnek és hazaértünk átöltöztettem sima utca i ruhába, ne legyen csupa kosz a fehér ruha.nálunk volt egy kis ünnepség utána

Keresztelőre mit illik venni a babának? 6 hónapos

Legjobb válasz: Attól függ, hogy kersztszülõ vagy-e. Nálunk a családban csak õk ajándékoznak (Pl. aranylánc, ezüstpohár stb), a többiek nem. Barátnõm kisfia fisher price tanuló kutyust kapott, de szokták ajándékba adni a keresztelõn viselt ruhát is. Sok helyen divat a pénz.

Attól függ, hogy kersztszülõ vagy-e. Nálunk a családban csak õk ajándékoznak (Pl. aranylánc, ezüstpohár stb), a többiek nem. Barátnõm kisfia fisher price tanuló kutyust kapott, de szokták ajándékba adni a keresztelõn viselt ruhát is. Sok helyen divat a pénz.
Én akkor kaptam az elsõ pár fülbevalómat a keresztszüleimtõl.
Mi egy nagy csomag pelenkát vittünk és popsi törlõt. Család barátjánál volt a keresztelõ. Ha van kisebb gyerek annak is érdemes venni valamit mert igen rosszul szokott esni neki ilyenkor, hogy nem kap semmit. Egyrészt tapasztalat nagyobb tesók történeteibõl :)
A kérdező hozzászólása: Nem leszünk keresztszülõk. De közeli rokon.
A kérdező hozzászólása: Ja és egy kicsit pénzéhesek.
Keresztszülõtõl fülbevalót kaptunk, a többiektõl ruhácskákat, játékot, de nem horror összegért, csak átlagos pénzt költöttek. A nagyszülõk adtak pénzt.
én egy triciklit vettem, amit ugyan picit késõbb tud használni (10) hónapos kortól ajánlják, de végülis, ha már ül, akkor jó) és átalakítható, hogy nagyobb gyerek is tudja használni, pár éves korig :)
Nálunk babaszámlára fizettünk be pénzt. Játék, ruha így is van a rokonságtól.
HA még aktuális, akkor ezt nézd meg:http://milibaby.hu/kategoriak/alkalmak/keresztelo_ajandekok/ hátha találsz valamit, ami tetszik.

Római katolikus keresztelőn (kisbaba) mit illik adni olyan plébánosnak, aki nem eszik édességet, nem iszik alkoholt és nem fogad el zsebbe pénzt?

Befizetek a templomnak, de azon felül vm? Könyv? Vallási kegytárgy?

Legjobb válasz: Semmit? Miért kéne adnod? Ha van ebéd a keresztelõ után, akkor arra szokás meghívni.

Semmit? Miért kéne adnod? Ha van ebéd a keresztelõ után, akkor arra szokás meghívni.
vatikáni valutát adj neki!
Tõlünk sem fogadott el semmit a plébános, mi benzinköltséget akartunk neki fizetni... több helyen is szolgál... végül meghívtuk az ebédre keresztelõ után.

1 hónapos babának mit illik/kell venni keresztelőre? Nem mi leszünk a keresztszülők

kisfiú :)

Legjobb válasz: Mekkora értékben gondoltad? Én ruhát vinnék.

Mekkora értékben gondoltad? Én ruhát vinnék.
A kérdező hozzászólása: Pénz nem igazán számít :) Valami egyedit és hasznosat szeretnénk.
Én pénzt adnék egy borítékba. Azt arra költik amire akarják. Vagy vásárlási utalványt egy bababoltba.

Keresztelő lesz vasárnap, mit illik vinni vagy nem kell vinni semmit egy 3hós babának? Mit vegyünk fel?

Legjobb válasz: En is megyek nemsokara, en meseskonyvet viszek a picinek es unneploben, vagy legalabbis elegansan oltozok fel:)

En is megyek nemsokara, en meseskonyvet viszek a picinek es unneploben, vagy legalabbis elegansan oltozok fel:)
Nálunk is most lesz a kisbabámnak, és örülnék ha valakitõl kapna egy nevével hímzett törölközõt vagy plédet.
Ha közeli rokon/testvér gyereke pl./akkor lehet szép kis aranyfülbevalót, kisruhát, ha nem annyira , akkor , ruha , mesekönyv, játék.Felöltözni mindenképpen szépen öltözz!
Nekünk most volt. A férfiak öltönyben nyakkendõvel, nõk kosztümben vagy elegánsabb nyári ruhában. Szerintem a pénz elég ötlettelen béna ajándék, nem is szerettem volna ha azt adnak, de kaptak a gyerekek mesekönyvet, gyerekeknek való bibliát, meg plüss állatot, meg ilyesmiket egyéb kis játékokat. Kb 1 óra de nem baj ha mászkálsz a gyerekkel vagy esetleg sír vagy szaladgál ... Nincs ebben semmi rossz. Ha végképp szakad a cérna vaéamelyikõtök kiviszi sétálni a templomból.
Én úgy tudom pénzt szoktak adni és ünneplõ ruhába illik menni.
Mi amikor keresztelõre mentünk egy tortát vittünk és egy pár játékot a gyereknek. Van aki pénzt ad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!!! És menyi ideig tart egy keresztelõ???? Én még nem voltam.A fiam félórát sem bír ki nyugottan és nagyon eleven.14hós. Jóbb ha itthon hagyom a nagyinak arra az idõre??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!