Találatok a következő kifejezésre: Mit illik első (50 db)

Mit illik első randin?

Els? randim lesz egy sráccal,? 21,én 15 vagyok.Illik neki ajándékot,egyebet vinni?(Saját készítés?re gondoltam)Hozzá megyünk,ez nagy vétek els? randira?Jól ismerjük egymást,én elég szolid ember vagyok,? pedig közvetlen és perverz (hogy az ? szavaival éljek.)

Legjobb válasz: Szerintem ne vigyél neki semmit...Az ráér késõbb is. Az elsõ randi még nem ígéret semmire, tehát lehet hogy az ajándék korai lenne...És szerintem az se lenne rssz, ha nem nála találkoznátok...Már ha tényleg "perverz" :D

Szerintem ne vigyél neki semmit...Az ráér késõbb is. Az elsõ randi még nem ígéret semmire, tehát lehet hogy az ajándék korai lenne...És szerintem az se lenne rssz, ha nem nála találkoznátok...Már ha tényleg "perverz" :D
bármit szabad amihez kedved van, bár ne add magad könnyen, had küzdjön! :) ajándékot meg nem kell vinni!
Ajándékot semmiképpen ne vigyél, szerintem ha már ajándék, akkor a fiúnak kellene adnia... Mindegy. A helyszínrõl annyit, hogy az elsõ randihoz jobb egy kávézó vagy ilyesmi, de azt írod, jól ismeritek egymást, akkor gondolom, nem most fogtok elõször találkozni :) A lényeg, hogy ne add oda magad könnyen! (És jó értelemben nem baj az, ha "perverz") :)
Senki sem írt neked ócsároló választ, de így érzed nem itt a helyed! Megsértõdni az oviban kell... Csak azért írtam, hogy tud, hogy egy 21 éves pasi valamint egy 15 éves lány máshogy gondolkozik! És bármi megtörténhet nála....de ha félreértetted az már nem az én hibám.... Pá
Szia! Ha már hozzá mentek nem számít, hogy 15 vagy-e vagy 20...Nem azért mondom, de ha a pasi a saját lakásában van egy lánnyal és nincs otthon senki akkor nem ismer határokat! Felesleges is lenne bármit mondani, ha perverz, akkor úgy sem tudja megállni, hogy ne nyúljon hozzád! Merész voltál, hogy igent mondtál, hogy nála legyen a randi...ha megtörténik a baj, ne sírjál!!! Bye
A kérdező hozzászólása: Jó hogy vannak már érdeklõdõk is, hétfõn tudok többet is mondani...
Jaja, hétfõn beszámolót kérünk! :)
Engem is érdekel milyen volt! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki tiltakozott és le akart beszélni, de igenis jó volt.Közvetlen, kedves, romantikus, perverz ugyan, de határtisztelõ.Minden a lehetõ legjobban ment, filmeztünk, beszélgettünk, közelebb kerültünk egymáshoz.
Gratulálok, sok boldogságot nektek! :)
VÁRJUK A FEJLEMÉNYEKET!
Nem kell ajándékot vinni. Nem rokonlátogatásra mész! Amúgy meg ha beismeri hogy közvetlen és perverz, nem kéne felmenni hozzá. Még csak 15 éves vagy, nem tudod megvédni magad! Honnan tudod hogy megbízhatsz benne ha még nem találkoztál vele? Különben is, az hogy neten kedves veled lehet hogy csak egy álarc! Ajánlom neked hogy inkább valami nyilvános helyre menjetek elõször, pl cukrászda.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, azt akartam éreztetni, meg szerintem õ is, hogy nem tutyimutyi, hanem belevaló...Azt hiszem.
Mit jelent az, hogy pozitív értelemben perverz ? :D
A kérdező hozzászólása: Nem kértem ócsárló kommenteket, köszönöm annak aki komolyan vesz.Várom a véleményeket.
A kérdező hozzászólása: Kedves fiú, nincs vele semmi gond, és szerintem tudnék határokat felállítani amit nem lépne át.Ha van olyan, akkor pozitív értelemben perverz...
Szerintem sem kéne hozzá menni! Fõleg ha még be is ismeri hogy perverz!
gratulálok és örülök nektek:D

Mit illik első személyes talira vinni egy nőnek?

Netes (elittárs pont hu) társkeresőn találtunk egymásra.Már elég sokat leveleztünk,sok közös témánk van.Vasárnap lesz az első személyes találkozónk.Én megyek a házukhoz(csak a ház elé),és onnan elmegyünk sétálni,beszélgetni. A helyszín Budapest,zuglói zöldövezet,ő 47 N,én 43 F.Fiatalosak,igényesek vagyunk. Nem tudom,mivel lepjem meg,még ilyen talim sosem volt életemben.

Legjobb válasz: semmiképpen ne valami nagy dologgal, még a végén elijeszted vagy valami :) szerintem egy szolid csokor virág, vagy valami mutatósabb desszert, csokoládé megfelelõ erre a célra :)

semmiképpen ne valami nagy dologgal, még a végén elijeszted vagy valami :) szerintem egy szolid csokor virág, vagy valami mutatósabb desszert, csokoládé megfelelõ erre a célra :)
semmit, csak magadat.
Netes elsõ randira én nem vinnék semmit! Számtalan randimra egyszer sem vittem semmit az elsõ alkalommal, és kiderült hogy nem is várták. Ez egy más kategóriájú ismerkedési forma, hiszen csak most fogjátok elõször látni egymást. Ám ha úgy érzed, valamit vinned "illik", akkor egyetlen szál virágot csak, mintegy jelképesen...
Szerintem csak egy szál virágot. Nem kell csokor! :) SEMMIKÉPP SEM vörös rózsát!
Elsõre szerintem sem kell vinni semmit. Majd ha minden szépen alakul, akkor lehet az utána elkövetkezõre már valamit vinni. De ahogy gondolod. Elég egy kisebb valami is ha nagyon szeretnél most ajándékozni neki.
Attól függ, hogy rosszul éreznéd e magad ha nem viszel semmit.
Ne vigyél semmit sem!
számos elsõ randim volt már netrõl. kaptam már virágcsokrot (túlzásnak tartom), plüsséllatot ( ez aranyos volt 19 éves fejemmel annó, de egy negyvenes nõnek nem biztos hogy bejönne, és kaptam már 1 szál rózsaszín rózsát is. illetve a legtöbbször nem kaptam semmit, többek közt a férjemtõl sem, az elsõ randinkon. virágot is csak hónapokkal késõbb nõnapon kaptam tõle. nálam eddig az 1 szál virág jött be a legjobban:) ha tudod mi a kedvenc virága, szerintem 1 szál beleférhet. egy egész csokrot ne! de az sem baj, ha nem viszel semmit, én sem vártam el soha. 27/N
Egy szép szál virág.Semmi több.

Mit illik első koncertre vinni?

Holnap lesz egyik legjobb baratn?m els? koncertje \ Hárfázni tanul.

Legjobb válasz: Jaj de jó, én is hárfázom, még nem találkoztam ezen az oldalon más hárfás kérdéssel :) Virágot tényleg ne vigyél, hanem valamilyen csokit, pl. van a szív alakú Milka bonbon, az tökéletes, tuti szereti, be lehet tenni a táskájába, de ha úgy jön ki a lépés, akkor meg tudja kínálni belõle a többieket. Ez a legpraktikusabb ajándék egy koncert után.

Jaj de jó, én is hárfázom, még nem találkoztam ezen az oldalon más hárfás kérdéssel :) Virágot tényleg ne vigyél, hanem valamilyen csokit, pl. van a szív alakú Milka bonbon, az tökéletes, tuti szereti, be lehet tenni a táskájába, de ha úgy jön ki a lépés, akkor meg tudja kínálni belõle a többieket. Ez a legpraktikusabb ajándék egy koncert után.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a választ. Lehet csoki lesz. Sajnos én elég tájékozatlan vagyok, nem ilyen komoly zenei környezetben nõttem fel, de ha minden jól megy remélem még sok elõadáson részt veszek. :)
A kérdező hozzászólása: olyan furcsa, 3an vagyunk legjobb barátnõk, azonos életkor, azonos gondolkozás és ennyire külonbözõ pálya: egyikük mûvészlélek, másikuk már dolgozik, én meg nemsokára közgazdász. :) :)


Első randin, ebédnél, mit illik inni? A feszültségoldás miatt biztos jót fog majd tenni egy pohárka bor. De a férfi lehet nem iszik, mert este vezetni fog, akkor ne is rendeljek magamnak vmi alkoholt?

Legjobb válasz: Nekem tetszik ha egy nõ bort kér, pláne ha ügyel az etikettre is és tudja mihez milyen fajtát illik rendelni. Sokkal stílusosabb mint egy pohár víz/kóla/narancslé, de ezeket ki lehet könnyedén magyarázni, elfogadhatóak (nem szeretem az alkoholt, vezetek, stb.). A sör elég prolisnak hat, koktélt/pezsgõt meg jellemzõen sznobok v. lotyók isznak elsõ randin (szóval, ha mondjuk a nõ 'sex on the beach'-t rendel elsõre, az igen hülyén veszi ki magát). Remélem segítettem. 26/F

Nekem tetszik ha egy nõ bort kér, pláne ha ügyel az etikettre is és tudja mihez milyen fajtát illik rendelni. Sokkal stílusosabb mint egy pohár víz/kóla/narancslé, de ezeket ki lehet könnyedén magyarázni, elfogadhatóak (nem szeretem az alkoholt, vezetek, stb.). A sör elég prolisnak hat, koktélt/pezsgõt meg jellemzõen sznobok v. lotyók isznak elsõ randin (szóval, ha mondjuk a nõ 'sex on the beach'-t rendel elsõre, az igen hülyén veszi ki magát). Remélem segítettem. 26/F
"attól, hogy tudom, hogy illik viselkedni egy randin, még nem leszek sznob" Attól persze, hogy nem. De olvasd már vissza hogy mit írtál :)
Õõõõõ, ki is a sznob? :) ))
Kovpet, attól, hogy tudom, hogy illik viselkedni egy randin, még nem leszek sznob. Akkor lennék az, ha nem tudnám, de azt a látszatot akarnám kelteni és még fel is vágnék vele. Én, ha egy lány pizzát iszik sörrel egy normálisabb étteremben az elsõ randin, nem ítélem el, nem lenne kizáró ok, hogy összejöjjek vele. Zavarna ugyan, hogy nem tud viselkedni, de mint minden, ez is tanulható. Ellenben, ha a hölgyemény berendel mondjuk homárt valami drága likõrrel, mert az volt a legdrágább kombináció, hát lehet, hogy nem várom meg a randi végét, pedig úgy illene.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :) étteremben lesz... gondoltam hogy stílusos is ott a bor. akkor nem gáz, ha úgy alakul hogy õ nem iszik én meg igen?
Én megkérdezném, zavarja-e, erre persze azt mondja majd, hogy nem
egy csomó olyan sztori van, hogy a lány össze vissza hányt, a srác meg hazavitte és így jöttek össze. Több éves kapcsolatot is tudok ilyet. Hajrá 23/L
A kérdező hozzászólása: pff hát én nem bebaszni akarok :D

Mi illik egy nálam 13évvel idősebb pasival az első randin?

Egy éve ismerem;de személyesen csak most fogunk találkozni (egy év után újra-eddig egy hétre láttam 1éve)Megzavar engem;hogy van egy fia;aki meg 13évvel fiatalabb nálam.Kapcsolatunk telefonon elég bizalmasnak t?nik;de vajon személyesen is lehet olyan?

Legjobb válasz: nekem is kb azonos volt a helyzetem, bár mi pár hét ismeretség után taliztunk. szerintem nincs semmi különös dolog ebben a helyzetben sem az elsõ randin, fõleg ha elég személyes a kapcsolatotok. viselkedj természetesen, legalább nem kell már jobbnak mutatkoznod, mint mondjuk egy félig-ismeretlen pasival ez elsõ randin. a gyerekével meg ne foglalkozz, ha nem olyan komoly ez a dolog köztetek, valszeg sose fogod látni a fiát.

nekem is kb azonos volt a helyzetem, bár mi pár hét ismeretség után taliztunk. szerintem nincs semmi különös dolog ebben a helyzetben sem az elsõ randin, fõleg ha elég személyes a kapcsolatotok. viselkedj természetesen, legalább nem kell már jobbnak mutatkoznod, mint mondjuk egy félig-ismeretlen pasival ez elsõ randin. a gyerekével meg ne foglalkozz, ha nem olyan komoly ez a dolog köztetek, valszeg sose fogod látni a fiát.
Sehol sincs megszabval, hogy mi illik.Csak magadat add! :)
A kérdező hozzászólása: Fiát ismertem meg elõbb.Jah de 3 napja nem hajlandó telefont sem felvenni;sem az smsemre válaszolni.Kicsit dühít!
nem házas véletlenül? csakmert egy családos embernek néha vannak ien dolgai h nem lehet elérni sokáig :s szal nem hiszem h le akar pattintani ha ennyivel fiatalabb vagy nála :)
A kérdező hozzászólása: sajnos nem.Elhagyta a felesége....vagy valami ilyesmi;lényeg nincsenek együtt;sehogy.
Ne mondj neki semmit, csak mosolyogj és csókold meg újra.
Hmmm, fincsi
Adódik majd, megérzed, mi a jó, lehet, hogy a csend a jó, ne tervezd ezt elõre..
"A francba, eltûnt a rágóm."
nem kell beszélni, csak öleld át és maradjatok úgy, nézz bele a szemébe stb.

A pasim be akar mutatni a szüleinek. Ezzel még nincs is gond, csak ez lesz az első, hogy bemutatkozni kell mennem. Mit illik, mit nem illik, jó tanácsok?

Legjobb válasz: Ha kisebb városban laksz akkor készülj fel a ki kinek a kicsodája kérdéskörre.:) Ezt végig kell hallgatni ahhoz, hogy tudjanak hova rakni.:) Jah és ha esetleg lesz vmi vacsi vagy süti,ne felejtsd el dícsérgetni:)

Ha kisebb városban laksz akkor készülj fel a ki kinek a kicsodája kérdéskörre.:) Ezt végig kell hallgatni ahhoz, hogy tudjanak hova rakni.:) Jah és ha esetleg lesz vmi vacsi vagy süti, ne felejtsd el dícsérgetni:)
A legfontosabbak: - Illemtudó és magabiztos, udvarias legyél - Ne hebegj habogj és ne hazudj magaddal kapcsolatban, ami nem rájuk tartozik azt nem kell mondani, de ne mondj olyat ami nem igaz - Öltöz fel szépen, de ne kihívóan. - Legyél aranyos, okos, stb ami szerinted bejön nekik. De magadat add, ne egy másik embert.
Viselkedj természetesen és ne ess túlzásokba. A bemutatkozásnál légy érthetõ, de ne kiabálj. Ha azt mondja a fiú anyja, hogy õ Gipsz Jakabné, nyugodtan kérdezd meg, hogy hogy szólíthatod.Ne nénizd, csak ha kifejezetten ezt mondja. Apukánál ugyanez érvényes, a bácsizást nehezen dolgozná fel. Politikai vitába ne bonyolódj, haragosokat ráérsz késõbb begyûjteni. Kérdezni fognak az életedrõl, te is nyugodtan tedd ezt. Intim kérdéseket ne tégy fel, ha ilyen kérdést kapsz tereld a szót másra. Egy óránál tovább ne maradj.
legyél illedelmes, udvarias, mosolygós, tájékozott a napi hírekrõl, ne higgyék, hogy csak a bulizás, ilyesmi érdekelnek, komolyabb dolgok meg nem. vigyél valamit mindenképp, ne menj üres kézzel! egy doboz bon-bon, pár szelet süti cukrászdából az ebédhez, kis csokor virág, egy üveg bor, de tökéletes a dobozos üdítõ is. ha van piercinged, azt vedd ki, ne viselj kék, fekete stb. körömlakkot, csinos ruhában legyél, kb. ennyi.
Egyszerûen add önmagad. Pl, ha van piercinged, ne vedd ki!Ezzel önmagad tagadod meg. Persze, értem én, hogy fontos az elsõ benyomás, de inkább megkockáztatja az ember, minthogy késõbb a fejéhez vágják, hogy " de mi nem így ismertünk meg", ami szerintem sokkal megalázóbb. Hidd el, ha látják, hogy értelmes, kedves lány vagy, aki szereti a fiukat, akkor nem fogja õket zavarni sem a piercing, sem a fekete körömlakk. Akik meg ez alapján ítélnek, azoknál valami nincsen rendben.
kultúráltan legyél felöltözve, ha nem vagy tini, akkor gondolom ez nem ér meglepetésszerûen. ne lógasd ki a testrészeidet a ruhából. ne játszd meg magad, de legyél udvarias, érdeklõdõ és nyitott. ne ajánld fel a tegezõdést, ha õk megteszik, nyugodtan fogadd el. mondjuk nekem csak a mostani párom szülei ajánlották ezt föl, de már nem is vagyunk gyerekek:) kb ennyi.
Es keszulj fel a sokasos alap kerdesekre :) Mit dolgozol/ tanulsz? Mik a terveid a jovore? Hol laksz, szulokkel/ szulok nelkul. Mivel foglalkoznak a szuleid? Van-e testvered? Ha igen, ok mit csinalnak?
bizony, bizony!lépj föl magabiztosan, még ha nem is vagy az!A kézfogásod ne legyen gyenge, de erõs se annyira!!És MOSOLYOGJ!!HAJRÁ :)
Ne mutass más képet magadról, mint amilyen vagy. Viselkedj természetesen, kedvesen. Nekik is egy kicsit suta lesz a helyzet eleinte, de egy kis humorral fel lehet oldani a kezdeti nehézségeket. Szívbõl gratulálok, hogy találtál egy magadnak való párt, aki a jelek szerint komolyan is veszi a kapcsolatotokat. Ne parázz, minden jól fog elsülni!!!!!
Én is féltem, mielõtt a párom bemutatott a szüleinek. Én 16 éves vagyok, õ 22. Mikor végre sor került rá, hirtelen megnyugodtam, elõtte nagyon izgatott voltam, de nagyon kedvesek voltak velem és ez megnyugtatott. Kézfogás, bemutatkozás, utána kérdeztek tõlem pár dolgot, elbeszélgettünk néhány percig aztán mentünk a barátom szobájába. Miután elmentem össze-vissza dícsértek, hogy nagyon aranyos, okos, kedves, szép lány vagyok, úgyhogy szerencsére jól sikerült. :) Tényleg öltözz fel csinosan, de ne magamutogatóan, legyél kedves, mosolyogj, hogy ne lássák annyira rajtad, hogy közbe majd össze esel úgy izgulsz. :) Sok sikert! :)
Onmagadat ad, legy termeszetes, mivel nem tudni azt, hogy mi lesz ebbol a kapcsolatbol. S igy nem fognak a kesobbiekben csalodni. Tehat ne jarszd meg magad. Ne felj, de viselkedsz termeszetesen.
Mosolyogj és légy természetes én is azt tudom mondani:) Ja és ha kínálnak valamivel fogadd el:D én annó kicsit beégtem elsõ alkalommal mert semmit nem akartam elfogadni, nagyon zavarban voltam, hát be i szóltak érte. Apósom olyan figura, hogy ha valamit hibázol egybõl megmondja a 2x2-t:D Szóval fogadj el mindent. És ne mond hogy a "pasim" mert szerintem az annyira csitris... Öltözz fel kulturáltan és MOSOLYOGJ :) sok sikert:)

Mit illik az első találkozásnál?

Nemsokára a barátomnál töltök pár napot vendégségben,akkor mutatja be a szüleit is...Illik-e ilyenkor vmi apróságot vinni a szül?knek,vagy az olyan lenne mintha "lekenyerezném" ?ket? És ha igen,mit adhatnék?

Legjobb válasz: Illik,szerintem..csoki,virág(a nõnek)..meg nem tudom.

Illik, szerintem..csoki, virág(a nõnek)..meg nem tudom.
vigyél valamit, pár szelet sütit az ebédhez, esetleg bort, üdítõt, de a virág is tökéletes. sehova nem illik üres kézzel menni, pláne nem egy elsõ bemutatásra a szülõkhöz.
Ha náluk töltesz pár napot vendégségben - tehát az õ ételük eszed, emeled a rezsit :) - akkor egyébként is illik vinni vmit. Ha valószínûleg olyan bemutatás lesz, hogy leültök enni-inni, akkor nyugodtan átadhatsz egy doboz bonbont, házisütit, amit valószínûleg körbekínálnak ott helyben. Ha nem számítasz ilyesmire, és max. köszöntök majd futtában, akkor inkább valami jelképes, nem hivalkodó virágot vigyél.
Ja, ha van még kistesó, vigyél neki csokit.
Ha ott alszol, igen! Akármilyen hülyeséget viszel, örülni fognak neki. Bort és bonbont kellene szerintem. Nem lekenyerezés. Vendégségbe illik ajándékot vinni, pláne, ha több napra mész.
Szerintem nem árt, ha viszel valamit. Én azt érezném furcsának, ha odaállítanál minden nélkül. Jó, persze nem várják el, hogy bármit is vigyél de szerintem sokkalta elegánsabb így, mintha csak mész minden nélkül. Én nõként nem vinnék virágot ilyen alkalomra, az biztos. Bort is csak akkor ha már idõsebbek vagytok, mert hülyén néz ki ha egy fiatal lány bort visz vendégségbe. Véleményem szerint valami jobbfajta és mutatósabb bonbont vigyél vagy valamilyen finomabb süteményt. Vagy süssetek otthon muffint és azt vigyél át egy aranyos kis kosárban/tálban/dobozban. Egyébként én nem értem. Rendben, hogy zavarban leszel de épp azért jó vinni valamit! Mert azzal is telik az idõ és legalább nem csak állsz ott, hanem átadhatod amit vittél és esetleg tudsz fûzni hozzá pár mondatot és megindul a beszélgetés.
Én egyetértek a második válaszolóval, szerintem is teljesen felesleges. Zavarban leszel anélkül is, nem kell még azt fokozni. Én sem vittem az elsõ találkozásnál és nem lett belõle semmi baj.
Én nem vittem. Épp elég zavarban voltam ahhoz, hogy csak bemutatkozzak. /Szerintem felesleges én azt tul eröltetésnek érzem/
Nyugodj meg. A helyzet közel sem olyan komoly.
én nem vinnék, sztem kicsit erõltetett, meg tényleg olyan erõltetetten jó benyomást keltõ...
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat, a muffin, kis tesós ötletek nagyon tetszenek, jó azért tényleg bunkónak érezném ha nem vinnék semmit de a túlerõltetettségtõl is féltem, az ötletek viszont tényleg nagyon jók! Mentek a pontok:) tényleg ezer köszi:)
jól gondolod kérdezõ, nagy bunkóság nem vinni semmit, csak nem akartam korábban így kiírni, mert úgyis csak lepontoztak volna. de ha már te kimondtad, nagyon egyetértek vele! még barátnõhöz sem illik így odamenni, akkor sem, ha senki mással nem futsz össze a családból, az más, ha nincs elõre megbeszélve semmi, csak úgy felugrotok hozzá, de ha elõre megbeszélve megyünk valakihez, rokon, barát, bárki, nem illetlenség, hanem bunkóság nem vinni semmit. másnem egy csomag ropit, ha kevés pénzünk van.

Milyen gyûrût kell vásárolnom sorrendben, hogy meg kérjem barátnõm kezét? Mi az elsõ lépés? Hogyan illik? Hány gyûrût kell vásárolnom?

Legjobb válasz: Általában kövesgyürüvel szokták megkérni a lány kezét.Az eljegyzésen pedig egymás ujjára huzzátok a karikagyürüt.

Általában kövesgyürüvel szokták megkérni a lány kezét.Az eljegyzésen pedig egymás ujjára huzzátok a karikagyürüt.
A lánykéréshez nem kell gyûrû. Legalábbis én nem is szeretnék kövesgyûrûs-letérdelõs mûsort. A karikagyûrût meg célszerû közösen kiválasztani, aztán általában egy családi vacsora keretében szokás felhúzni. De ez én vagyok, más nõknek lehet, hogy más az "igénye".
ékszerboltba*
Bemész az ékszerboltban és a pénztárcádnak megfelelõen választasz egy gyûrût.Kérheted az eladó segítségét és a barátnõd gyûrûsujjának a méretét ki kell elõbb derítened.Pl elcsened az egyik gyûrûjét otthonról :) Ennyi, nem kell túl bonyolítanod.
"kéthavi fizetésedet szokták mondani az árának" Amelyik csajnak ilyen elvárásai vannak, azt már el se szabad venni!! Mi lesz késõbb??!
A lanykeres max egy evvel a lagzi elott van. A fiu viragot vesz az edesanyanak es egy ebed utan unnepekyessen engedelyt ker az apatol. Ha ez megvan megkeri a lany kezet kettesben gyuruvel mindegy milyen Ezutan csaladi ebed vacsora egy mas napon ott az eljegyzest unnepli a csalad itt karikagyurut szokas felhuzni. Erre kovetkezo heten a templomba a pap kihirdeti az eskuvo idopontjat.
"A köves gyûrûvel megkérés Amerikából átvett szokás, de ez NEM eljegyzés. Magyarországon a lánykéréshez nem kell gyûrû, legfeljebb virág. Az eljegyzéshez kell a két karikagyûrû." Ez természetesen nem igaz, hiába capslockol a válaszoló:) ) kísérõgyûrûje nagymamámnak is volt, a 30-as években. És tudod, mit? még az sem Amiból átvett szokás, hogy bal gyûrûsujjon hordják a házasság után a gyûrût, mert ezt is még úgy hordták a háborúk között és után is. (mert csak abból az ujjból megy ér a szívbe). Ma már balkézen szokás hordani az eljegyzési, köves gyûrût, és jobbon házasság után a rendes gyûrût. (Mert a jobb az ész oldala, a bal a szívé.) A kéthavi fizetés nálunk is megvalósíthatatlan lett volna (én írtam az elsõben, hogy ez a szokás), mert akkora értéket nem hordok magamon a villamoson.
A többiek leírtak már minden fontos információt a gyûrû mibenlétérõl, de ha ennyire hagyományos úton akarsz haladni, akkor a szülõket se felejtsd ki a dologból, már ha fennáll a kapcsolat a rokonságban :) Szóval szerintem a leges legelsõ lépés az az, hogy apukától(vagy extrémebb esetben anyukától) megkéred a lánya kezét! :)
A köves gyûrûvel megkérés Amerikából átvett szokás, de ez NEM eljegyzés. Magyarországon a lánykéréshez nem kell gyûrû, legfeljebb virág. Az eljegyzéshez kell a két karikagyûrû.
A kérdező hozzászólása: Tehát elsõ lépés egy gyûrû amivel megkérem a kezét, utána pedig együtt választunk magunknak.
Kéthavi fizetés értékû gyûrût? Aztaa, hogy ezt eddig nem tudtam. Szólok is a férjemnek :) Szerintem teljesen mindegy, ahogy gondolod. Mi csak beszélgettünk róla, hogy mi lenne ha összeházasodnánk. Aztán elmentünk karikagyûrût választani és a kísérõgyûrût is együtt vettük meg. Ha tartani akarod magad a hagyományokhoz, akkor 1 gyûrû lánykéréshez + 2 karika késõbb (hogy azt eljegyzésre vagy esküvõre veszitek, szerintem mindegy).
Kell? Semmit sem kell. Szokás egy gyûrûvel megkérni a lany kezet, sokaknak ez köves gyûrû, de az enyem pl egy arany betétes kerámia. Kevésbé romantikus, de elterjedt az a megoldás, hogy egyutt elmegy a par es jeggyûrût vesz, amit mindketten hordanak.
Hagyományos értelemben: Kísérõgyûrû (=jegygyûrû)(kéthavi fizetésedet szokták mondani az árának, nyilván ez néha megvalósíthatatlan), ami köves, kis gyémántos, arany vagy ezüst. Aztán karikagyûrûket már együtt veszitek, mindkettõtöknek, az meg sima arany karika szokott lenni. Szerintem nézz körül, hogy vannak-e nem használt aranyfülcsik/gyûrûk/nyakláncok/karkötõk otthon nálatok/szüleidnél, és azokat olvasztasd bele, így csak munkadíj lesz:)
Szerintem elég ha egy sima arany gyûrût veszel

Netes társkeresõn mit éremes elsõre írni ha a profilból már szinte mindent megtudtam az illetõrõl?

sokaknak van fent képe,részletesen ki van töltve az adatlapja,profilja szóval nem igazán tudom mivel kéne kezdenem hogy válasz is jöjjön.nem vagyok túl jártas ebben a témában de olyasmivel nem nyithatok neten mint pl a való életben mert az már mind az adatlapon van lakhely,kortól kezdve egészen a hobbijáig bezárólag minden,ha mégis rákérdeznék max azt hinné még olvasni se tudok.próbáltam vmi egyedivel elõállni párszor de nem jött be egy szimpla helló hogyvagy vagy mizuval meg csak így önmagában nem szívesen inditanék.szóval mivel érdemes kezdeni elsõ levélben,nektek mi jött be amire válasz is érkezett?igen tudom hogy a nagy részére sehogy sem jön válasz mert csak dísznek vannak fent de szeretném megpróbálni megkeresni azon kevesek egyikét aki nem azért van fent hanem komolyan gondolná mint én.

Legjobb válasz: "Helló, vettem egy új Aston Martint. Eljönnél velem próbaútra?"

"Helló, vettem egy új Aston Martint. Eljönnél velem próbaútra?"
A kérdező hozzászólása: :) igen erre biztos ugranának.de én komoly lányt keresek aki meg aston martin miatt jönne velem az nem engem akar.meg a próba út elött észre venné hogy nincs ilyen autóm:) de sajnálatos hogy a mai nõk nagyrésze tényleg csak az anyagiakra hajt.
Ez komoly? Ki van írva egy csomó dolog az adatlapjára, és nem tudsz semmit se hozzászólni? Akkor nem is érdemes, mert annyira nincs közös témátok. Azt felejtsd el, hogy olyanokat kérdezel tõle, hogy hol lakik, meg mi a hobbija.
A kérdező hozzászólása: nem mintha visszaírnának egyáltalán szóval mind1 is.ez a kedvencem vki így volt fent társkeresõn és ezt már többször is láttam: nem keresek senkit! ezek után nem is lehet komolyan venniaz egész oldalt sem.akkor mi a ...-nak van ott egyáltalán.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!