Találatok a következő kifejezésre: Mit illik az orvosnak a hálapénz (2 db)

Mit illik adni az orvosnak a hálapénz mellé? Nem akrom csak úgy magában a borítékot odaadni.

Tudom,hogy sokan még a hálapénzt is túlzásnak tartják, de én nagyon meg vagyok elégedve az orvosommal. Jó lenne a borítékot valami mellé berakni, de nem tudom mit illik és mit nem. Üveg ital? De milyen? Ha valakinek van ötlete,írjon.

Legjobb válasz: képeslap. Semmit nem tettem a boríték mellé enélkül is elég. Ha még vennél egy üveg bort akkor sem tartanád illendõnek, hogy pl olcsóbbat vegyél. hát ezért semmit.

képeslap. Semmit nem tettem a boríték mellé enélkül is elég. Ha még vennél egy üveg bort akkor sem tartanád illendõnek, hogy pl olcsóbbat vegyél. hát ezért semmit.
A barátom anyukája virágkötõ és gyönyörû férficsokrokat készít-egyszerût-férfiast...szerintem csinálna egy ügyes virágos és mondd, hogy orvosnak lesz, ha ügyes akkor megköti úgy hogy illõ legyen egy szülészethez..ahhoz már csak a boríték kell-én ezt teszem..és egy újszülött müanyagbabalesz a csokor közepén-olyan kiszárítható féle.
Mi egy üveg finom bort adtunk egy díszzacsiban és ott volt benne a boríték is. :) 6 hetes kislány anyukája.
Mi egy üveg skót whiskyt adtunk díszszatyorban és abban volt a boríték is.

Mikor illik odaadni a hálapénzt az orvosnak, szülésznőnek?

Első szülésem lesz, van fogadott orvosom, szülésznőm! Kérdezni szeretném mik a tapasztalatok, mikor adtátok a borítékot a szülésznőnek, az orvosnak?? Gondolom, nem egyből, és azonnal a baba kibújását követően..Vagy másnap?Hogy szokott ez történni?Mikor illik odaadni, mikor már hazaenged a kórházból az orvos?És a szülésznőnek? Régóta ismerem az orvost, évek óta hozzá járok, Õ ajánlotta a szülésznőt is, de egyikőjük sem mondott konkrét összeget!Ezért úgy hallottuk/gondoltuk, hogy az orvos a rendszeres terhesgondozás 10X kapja, a szülésznő után meg érdeklődtem, és elég változatos tarifákat mondtak 20-50forint közötti összegekről, más korábban nála szülő kismamák!A szülésznőm nagyon kedves, idősebb, hozzáértő,tapasztalt hölgynek tűnik, CTG után mindíg bezsélek vele pár mondatot!Pont szabin lesz amikor időszerű lesz a szülésem, szóval külön ezért jön be a kórházba!Mi 30.000.-re gondoltunk neki(persze nem tudjuk mi lesz hogy alakul, de így elsőre ennyit szántunk neki)Szerintetek ez az összeg megfeleleő lenne? Írjatok, hogy kinél hogy volt! Köszi a válszokat! 40.hkm (pont egy hetem van a kiírt dátumig)

Legjobb válasz: Szia én szülésznõt nem fogadtam nálunk ez nem szokás az orvosnak akkor adtam oda amikor kiszedte a varratot három éve szültem nekem 20 ezer forintomba került hál istennek ebben a megyében nem szoktak sokat kérni sõt nem is mondják mennyi a tarifa amennyit gondolunk.

Szia én szülésznõt nem fogadtam nálunk ez nem szokás az orvosnak akkor adtam oda amikor kiszedte a varratot három éve szültem nekem 20 ezer forintomba került hál istennek ebben a megyében nem szoktak sokat kérni sõt nem is mondják mennyi a tarifa amennyit gondolunk.
Szia! Én utolsó elõtti nap szóltam a férjemnek, hogy hozzon borítékot meg pénzt, aztán másnap reggel jött a dokim és szót, hogy menjek mert kiszedi a varratokat. Miután kiszedte odaadtam neki a borítékot, 50ezer volt benne. A szülésznõmet meg felhívtam, hogy benn lesz-e aznap mikor megyünk haza, benn is volt pont aznap. Pont mikor a férjem jött hozzám akkor futottunk vele össze és megköszöntük neki is a segítséget, neki összeállítottam egy kis csomagot, krémek, csoki, meg 20ezer forint. Nagyon örült, még meg is könnyezte, pedig már jópár szülésnél ott volt. Ez 2 éve volt. Most egyébként én i bajban vagyok, mert várjuk a kistesót és nem tudom most mennyit adjunk majd, fõleg, hogy tuti császáros leszek (elsõ is az lett végül), de tuti fogadok szülésznõt is, mert õ tényleg végig lelkiismeretesen ott volt velem! 1 heted van? Hú, szurkolok! Szép és könnyû szülést neked!! :-)
Szülésznõm nem volt, de a dokim bejött meglátogatni az utolsó napomon és egyértelmû volt, hogy a pénzért jött.
szóltam nekik h mikor engednek ki minket a kórházból és megkérdeztem h mikor látjuk egymást utoljára, dokinál ez a varratszedés után szokott zajlani, szülésznõnél a beosztástól függ.Az összegek amiket írtál reálisak vagy ennél kevesebb is elég, pénztárcafüggõ.
Nekem szólt a dokim még bent a kórházban, hogy hazamenetelünk elõtt mikor jön meglátogatni. Akkor elég ciki volt, mert a férjem óriási dugóba került, így nem ért oda a borítékkal. Miután megbeszéltünk a dokimmal mindent, és részemrõl egyértelmû volt, hogy nem fizetek, akkor mondta a doki, hogy az anyagiakat intézhetjük a 6 hetes kontrollon is, ugyanis õ még aznap elutazott 2 hétre. Így a varratokat sem õ szedte ki. Tehát alaphelyzetben még a kórházban szokás elintézni, vagy varratszedéskor. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!