Találatok a következő kifejezésre: Mit illik az orvosnak a (14 db)

Mit illik adni az orvosnak a hálapénz mellé? Nem akrom csak úgy magában a borítékot odaadni.

Tudom,hogy sokan még a hálapénzt is túlzásnak tartják, de én nagyon meg vagyok elégedve az orvosommal. Jó lenne a borítékot valami mellé berakni, de nem tudom mit illik és mit nem. Üveg ital? De milyen? Ha valakinek van ötlete,írjon.

Legjobb válasz: képeslap. Semmit nem tettem a boríték mellé enélkül is elég. Ha még vennél egy üveg bort akkor sem tartanád illendõnek, hogy pl olcsóbbat vegyél. hát ezért semmit.

képeslap. Semmit nem tettem a boríték mellé enélkül is elég. Ha még vennél egy üveg bort akkor sem tartanád illendõnek, hogy pl olcsóbbat vegyél. hát ezért semmit.
A barátom anyukája virágkötõ és gyönyörû férficsokrokat készít-egyszerût-férfiast...szerintem csinálna egy ügyes virágos és mondd, hogy orvosnak lesz, ha ügyes akkor megköti úgy hogy illõ legyen egy szülészethez..ahhoz már csak a boríték kell-én ezt teszem..és egy újszülött müanyagbabalesz a csokor közepén-olyan kiszárítható féle.
Mi egy üveg finom bort adtunk egy díszzacsiban és ott volt benne a boríték is. :) 6 hetes kislány anyukája.
Mi egy üveg skót whiskyt adtunk díszszatyorban és abban volt a boríték is.

Mit gondoltok, idén mennyi lesz a ponthatár az orvosi ill. fogorvosi egyetem bejutásához?

Legjobb válasz: Mi lenne ha visszaolvasnál mielõtt felteszel egy kérdést??! Bocsi, csak ezt hetente 2-3 alkalommal megkérdezik :S Vidéki orvosira 430-at tippelnek, SOTE 15-20 ponttal töb valszeg. A fogorvosi általában egy szinten mozog az orvosi karral pontok alapján.

Mi lenne ha visszaolvasnál mielõtt felteszel egy kérdést??! Bocsi, csak ezt hetente 2-3 alkalommal megkérdezik :S Vidéki orvosira 430-at tippelnek, SOTE 15-20 ponttal töb valszeg. A fogorvosi általában egy szinten mozog az orvosi karral pontok alapján.
Én bízok benne, hogy nem fognak emelkedni a ponthatárok.Nekem is az elsõ az SE-FOK:)
Pesten 450 körül, vidéken 430nak biztosan elégnek kell lennie. Nekem 441 pontom lesz, szerintem nem lesz elég SE-FOK-ra.
A kérdező hozzászólása: http://www.felvi.hu/felveteli/ponthatarok_rangsorok/elmult_e.. habár..tavaly nem volt magas a ponthatár..
A kérdező hozzászólása: Szerintem nagyon nem...nekem 410 körül lesz és félek, hogy sehova sem vesznek fel...még önköltségesre sem...
mit gondoltok elég lesz a 390 pont önköltséges SE-FOK-ra? :/
Nem gondolom, hogy emelkedni fognak a ponthatárok, látva azt, hogy milyen rosszul sikerültek a biosz, kémiák. Lehet, hogy 500-as a pontrendszer, de nem hiszem, hogy sok olyan ember lett volna, aki bevállalt két emeltet, vagy hátrányos helyzetû. Ha minden jól megy, nekem lesz 431 pontom, és én nagyon is bízok benne, hogy még SE-FOK-ra is elég lehet. Ha nem, nem keseredek el, mert Debrecen is nagyon jó:) Neked hogy sikerültek?
Nekem 430 pontom van..ennyi legyen elég:)
szerintem nem fog emelkedni mivel nagyon rosszul sikerültek az érettségik.. fõleg nem 15-20 ponttal nem fog emelkedni, a Heves megyei átlag 50% kémiából (közép) egy másik megyérõl pedig azt hallottam hogy 55% a biosz emelt.. úgyhogy ne aggódjon senki! húzzatok bele szóbelin és tuti lesz minden :D
Emelkedni biztos fognak, csak a kérdés mennyivel...Olyan nincs, hogy nem emelkedik.De már csak 13 nap.

Mi a különbség szülész-nőgyógyászoknál az "orvos", és "szakorvos" rang között? Mindkettő vezethet le szülést, ill. végezhet műtétet?

Legjobb válasz: Az orvos az általános orvos,még bármi lehet belõle,míg a szakorvosnak már van szülész -nõgyógy szakvizsgája.Mindkettõ vezethet szülést és operálhat különben az ált. orvos hogyan tanulná meg.Persze felügyelet mellett.Sõt kell is ilyet végeznie a szakvizsgához.

Az orvos az általános orvos, még bármi lehet belõle, míg a szakorvosnak már van szülész -nõgyógy szakvizsgája.Mindkettõ vezethet szülést és operálhat különben az ált. orvos hogyan tanulná meg.Persze felügyelet mellett.Sõt kell is ilyet végeznie a szakvizsgához.
Egyetértek az elsõ válaszolóval, én rezidensnél szültem ikreket és minden rendben ment.

Mikor kell szólni az orvosnak hogy szeretném ha ő foglalakozna velem a terhesség alatt? És amikor megkérem akkor illik pénzt adni neki?

Legjobb válasz: Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Mit tegyek? Valakinek van ötlete? Az orvosokat miért nem tájékoztatják ezekrõl? A 335/2009. (XII.29. ) Korm. Rendelet ill.49/2009. (XII.29. ) EüM rendelet szerint.

Adókedvezményt szeretnék igénybe venni. Szívizom gyulladásom volt. A 335/2009. (XII.29. ) Korm. Rendelet ill.49/2009. (XII.29. ) EüM rendelet szerint. Minden szakorvosi igazolással és zárojelentéssel rendelkezem ennek ellenére a háziorvos nem hajlandó kitölteni az igazolást. Minden rendeletet bemutattam az orvosnak még a listát is kinyomtattam amin a betegségek vannak felsorolva. Ennek ellenére nem hajlandó kitölteni az igazolást arra hivatkozva, hogy még nem hallott errõl. Nem adószakértõ és, hogy neki nincs ideje ezeket a rendeleteket olvasni. Ami járna azt sem lehet igénybe venni! Ez az ország egy röhej! Mindenhol falba ütközik az ember.

Legjobb válasz: A háziorvosnak orvosi végzettsége van, nem jogi. Egy jogász sem fog agymûtétet végezni.

A háziorvosnak orvosi végzettsége van, nem jogi. Egy jogász sem fog agymûtétet végezni.
Ne a háziorvossal töltesd ki, hanem a szakorvossal. Õ is kiállíthatja. Ha pedig nem találsz ilyet, akkor irány a betegjogi képviselõ.

Mikor illik odaadni a hálapénzt az orvosnak, szülésznőnek?

Első szülésem lesz, van fogadott orvosom, szülésznőm! Kérdezni szeretném mik a tapasztalatok, mikor adtátok a borítékot a szülésznőnek, az orvosnak?? Gondolom, nem egyből, és azonnal a baba kibújását követően..Vagy másnap?Hogy szokott ez történni?Mikor illik odaadni, mikor már hazaenged a kórházból az orvos?És a szülésznőnek? Régóta ismerem az orvost, évek óta hozzá járok, Õ ajánlotta a szülésznőt is, de egyikőjük sem mondott konkrét összeget!Ezért úgy hallottuk/gondoltuk, hogy az orvos a rendszeres terhesgondozás 10X kapja, a szülésznő után meg érdeklődtem, és elég változatos tarifákat mondtak 20-50forint közötti összegekről, más korábban nála szülő kismamák!A szülésznőm nagyon kedves, idősebb, hozzáértő,tapasztalt hölgynek tűnik, CTG után mindíg bezsélek vele pár mondatot!Pont szabin lesz amikor időszerű lesz a szülésem, szóval külön ezért jön be a kórházba!Mi 30.000.-re gondoltunk neki(persze nem tudjuk mi lesz hogy alakul, de így elsőre ennyit szántunk neki)Szerintetek ez az összeg megfeleleő lenne? Írjatok, hogy kinél hogy volt! Köszi a válszokat! 40.hkm (pont egy hetem van a kiírt dátumig)

Legjobb válasz: Szia én szülésznõt nem fogadtam nálunk ez nem szokás az orvosnak akkor adtam oda amikor kiszedte a varratot három éve szültem nekem 20 ezer forintomba került hál istennek ebben a megyében nem szoktak sokat kérni sõt nem is mondják mennyi a tarifa amennyit gondolunk.

Szia én szülésznõt nem fogadtam nálunk ez nem szokás az orvosnak akkor adtam oda amikor kiszedte a varratot három éve szültem nekem 20 ezer forintomba került hál istennek ebben a megyében nem szoktak sokat kérni sõt nem is mondják mennyi a tarifa amennyit gondolunk.
Szia! Én utolsó elõtti nap szóltam a férjemnek, hogy hozzon borítékot meg pénzt, aztán másnap reggel jött a dokim és szót, hogy menjek mert kiszedi a varratokat. Miután kiszedte odaadtam neki a borítékot, 50ezer volt benne. A szülésznõmet meg felhívtam, hogy benn lesz-e aznap mikor megyünk haza, benn is volt pont aznap. Pont mikor a férjem jött hozzám akkor futottunk vele össze és megköszöntük neki is a segítséget, neki összeállítottam egy kis csomagot, krémek, csoki, meg 20ezer forint. Nagyon örült, még meg is könnyezte, pedig már jópár szülésnél ott volt. Ez 2 éve volt. Most egyébként én i bajban vagyok, mert várjuk a kistesót és nem tudom most mennyit adjunk majd, fõleg, hogy tuti császáros leszek (elsõ is az lett végül), de tuti fogadok szülésznõt is, mert õ tényleg végig lelkiismeretesen ott volt velem! 1 heted van? Hú, szurkolok! Szép és könnyû szülést neked!! :-)
Szülésznõm nem volt, de a dokim bejött meglátogatni az utolsó napomon és egyértelmû volt, hogy a pénzért jött.
szóltam nekik h mikor engednek ki minket a kórházból és megkérdeztem h mikor látjuk egymást utoljára, dokinál ez a varratszedés után szokott zajlani, szülésznõnél a beosztástól függ.Az összegek amiket írtál reálisak vagy ennél kevesebb is elég, pénztárcafüggõ.
Nekem szólt a dokim még bent a kórházban, hogy hazamenetelünk elõtt mikor jön meglátogatni. Akkor elég ciki volt, mert a férjem óriási dugóba került, így nem ért oda a borítékkal. Miután megbeszéltünk a dokimmal mindent, és részemrõl egyértelmû volt, hogy nem fizetek, akkor mondta a doki, hogy az anyagiakat intézhetjük a 6 hetes kontrollon is, ugyanis õ még aznap elutazott 2 hétre. Így a varratokat sem õ szedte ki. Tehát alaphelyzetben még a kórházban szokás elintézni, vagy varratszedéskor. :)

üdv nagyon gyakran van Fül Dugulás fül zúgás-om pedig tisztítom a füleim de mégis 4 havonta ki kell mosatni az orvossal de napokig zúg ez nagyon idegesítő mivel lehetne ezt megellőzni? Ill mivel lehetne enyhíteni amig ki nem mossák

fül zúgás

Legjobb válasz: Anyukámnak is volt ilyen. Egyszer egy másik dokihoz került, aki közölte, hogy azért tér vissza, mert gyulladása van. Kapott valami gyógyszert, és elmúlt.

Anyukámnak is volt ilyen. Egyszer egy másik dokihoz került, aki közölte, hogy azért tér vissza, mert gyulladása van. Kapott valami gyógyszert, és elmúlt.
7 hetesen még az anyával kéne lennie. "Mini" Yorki nincsen. Csak 1 méretben létezik. Vidd el egy másik állatorvoshoz!
Sok minden lehet. akár Parvo vírus is. Ha továbra sem eszik, fecskendõböl adjatok neki kamilla teát, nehogy kiszáradjon, és ajánlanám a Calo-Pet nevû vitamint, amit állatorvostól kaphatsz meg. Ez egy olyan készítmény, mely tele van vitaminnal, és ásványi anyagokkal, segít tulvészelni a betegséget. Akár 2 hétig is életben lehet tartani egy kutyát ezzel a krémmel, ha nem is akar mást enni.
A kérdező hozzászólása: parvo virus ellen már megkapta az oltást.a napokban megyünk a következõre
Te jó ég! Mennyi idõsen hoztátok el? Azt írod "a múltkor", meg "három naponta". És mivel miniként adták el, lehet, hogy még annál is fiatalabb volt, mint amit mondtak. Ez nagyon gáz, azonnal orvos, ha még nem késõ! Remélem túléli.
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen hoztuk el, mivel már javában reklámozták és mi nem tudtuk hogy nem szabad ilyen hamar, ha ezt boncolgatjuk szerintem nem jutunk elõrébb. holnap viszem orvoshoz.és ne aggódj túl fogja élni. köszi a kommentet
Azért boncolgatom, mert lehet, hogy köze van hozzá. 6 hetesre mondták, de lehet, hogy csak öt volt, még szopnia kellett volna. Az is lehet, hogy még nem is evett rendesen, így megterhelte a szervezetét a rendes kaja. Ezek olyan picik, nagyon érzékenyen reagálnak minden változásra.
Calo Pet Paszta!Holnap pedig doki!Nyugi túl fogja élni!Remélem minden rendben lesz a kisckutyussal!Azért majd írj mi lett vele!Drukkolok!:) )
Valóban lehet, hogy még fiatalabb mint ahogy mondták ez is benne lehet a dologban. Az a paszta jó de holnap doki. Már most ugye kisállat egészségügyi könyvet adnak a kutyához amibe a doki vezet be adatokat. ha úgy vetted benne a pontos idõ, hogy mikor született és ha minden igaz le is van pecsételve. Legalábbis én nem régen vettem Pulit és az õ könyvében úgy van.
A kérdező hozzászólása: elvittem ma az orvoshoz. tüdõgyulladás és bélgyulladás! a pasztát meg is kaptuk. képzeljétek a doki mondta hogy ennek a kiskutyának a testvérét kezelte pont 1 hete ugyanezzel, ezek szerint ezeket a kiskutyákat betegen árulják! a kicsi egyébként rendbe jön :) szerintetek mit lehet tenni a tenyésztõvel? ez nem normális hogy igy adja oda õket
A kérdező hozzászólása: Igen, mindig beáztatom, de semmi, csak megszagolja és vissza fekszik a földre. arra is gondoltam hogy hiányzik neki az anyukája azért alszik ennyit és ezért ilyen szomorú, a kajáról nem is beszélve
Szegény kicsi , tele van gyógyszerrel. Nem is lehet csodálni, hogy nem eleven. A tápot áztatva adod neki?
Sok minden lehet az oka. Elrontotta a gyomrát. Betegség bújkál benne. Amikor ébren van, mit csinál? Eleven? Nagyon kicsi még, kell neki a sok alvás.
1. Nincs mini yorkitok, mert ilyen nem létezik. 2. Valóban csak száraztápot érdemes adni a kutyának (méghozzá jó minõségût) és ha nem eszik, akkor sem kínálgatni mással, mert válogatóssá teszi és ez lesz az eredménye. 3. Féregtelenítve mikor volt a kutyus?
A kérdező hozzászólása: Már én is tudom hogy korán lett elválasztva.Mivel még korábban nem volt állatom igy megbiztam abban akitõl vettem hogy már el lehet hozni.amikor ébren van se csinál semmit, csak néz maga elé.hiába szeretgetjük , simogatjuk nagyon szomorúnak tûnik. a tápról pedig annyit hogy mindenki a royal cannin-t ajánlotta amit 1 napig evett, másnap már rá se nézett. igaz, hogy a múltkor beteg is volt de közel 48 óráig nem evett, ilyenkor szerintem természetes hogy az ember inkább ad neki konzervet csak legyen valaki a kis gyomrában
A Royal Canin adagolása nagyon el van túlozva! Ha azt követtétek és az alapján nem volt éhes a kicsi másnap, akkor nem csodálom! Egyébként egy kutya máshogy mûködik, mint egy ember. Ha megy a hasa vagy ilyesmi, természetes, hogy diétára fogjátok, de ha nem ilyenrõl van szó, akkor érdemes maradni az eredeti táplálékánál, mert a vége az lesz, hogy válogatós lesz. Keressetek fel egy másik dokit és még egyszer megkérdezem, hogy mikor volt féregtelenítve?
A kérdező hozzászólása: Az ajánlott napi adagnál jóval kevesebbet adtunk neki. Féregtelenítve december 20.án volt. ÉS 3 nappal ezelõtt féregtelenítõ tablettát is kapott más gyógyszerekkel egyetembe mint pl immunerõsitõ és csonterõsitõ
Milyen betegséggel kezelte a doki?
A kérdező hozzászólása: 2 napig hányt amikor elvittük azt mondta valami virus , de nem fejtette ki bõvebben csak adott neki injekciókat 3 napon belül 8 at.ezért is akarok orvost váltani, hát ha a következõ mond is valamit hogy mi miért van
Keressetek fel egy dokit mindenképp, mert itt sajnos bármi lehet. Nem lehet egyértelmûen kijelenteni azt sem, hogy van vmi baja, de azt sem, hogy pusztán válogatós lett... Vizsgáltassátok ki egy másik dokival mindenképp! Szerintem minél elõbb!
Sajnos ez az ember nem tenyésztõ. Csak egy mocskos szaporító!

Tengeri malackánkat elvittük az orvoshoz mert túlságosan megnött a foga. Levágtak neki belöle de azóta nem fütyül ill nem tud fütyülni. Mi lehet az oka? Összefüggésben lehet hogy kicsi a foga elöl?

Legjobb válasz: Adj neki szénát és akkor nem kell menni fogvágásra, mert attól folyamatosan kopik majd. Mellesleg az a fõ tápláléka, mindig kell legyen elõtte! A visítás meg nem függ össze a foggal.

Adj neki szénát és akkor nem kell menni fogvágásra, mert attól folyamatosan kopik majd. Mellesleg az a fõ tápláléka, mindig kell legyen elõtte! A visítás meg nem függ össze a foggal.
Van olyan amit úgy hívnak , hogy fogkoptató kõ . Szinte minden állatokkal foglakozó boltban lehet kapni . Érdemes egyet beszerezni , mert olcsóbb és egyszerûbb megoldás mint a fogak vissza vágása . Sokat segíthet a száraz táp (tengerimalacok részére készült) , a széna , de még a fûzfaág is adható nekik . :)
A fogkoptató kõ nem jó a malacnak. Csak a széna koptatja igazán a fogait. Az, hogy nem tud "fütyülni" (bár nem tudom melyik hang lehet az, az enyémek néha uííí-zni szoktak, vagy mormognak) az persze, hogy összefügghet a foglevágással. Foghúzás után az emberek is másképp tudnak beszélni egy darabig. De az is lehet, hogy azért fütyült, mert fált neki, és most nem fáj. Altatásban vágták? Remélem a hátsó fogait is megnézték, mert a baj általában azzal kezdõdik, hogy ha nem eszik elég szénát, elkezd nõni a hátsó fog, emiatt nem zárnak jól az elsõk és így azok sem tudnak rendesen kopni.
Nem a fütyülõjét vágták le?:D
Mondjuk valamit amivel tudja a fogát kaptatni? Erre még nem gondoltatok? Ha gyakran altatják abba hamar beledöglik
Lehetséges. Én decemberbe kaptam törpenyuszit. Májusra hatalmas foga lett. Állatdoki, levágta. Eltelt egy hónap és még nagyobb mint a multkor a foga. Nem tudom mi lesz, neki se tesz jót hogy havonta altatják.. :/
Nekem van 3 malackám és mi is használunk fog koptató követ . Szerintem is jó , és lehet is nekik adni mert a dobozon amúgy is rajta van hogy tengerimalacnak .
Nálunk az állatkereskedésben a srác ingyen, altatás nélkül, 2 mp alatt szokta levágni a nyuszik fogát. Nekem nincs nyuszim, de láttam már.
Én megvárnám a 12. hetet. Bár attól függ milyen a munkáltató. Az enyém nagyon jól vette, közölte, hogy azonnal tünjek el onnan .
Én 7 hetesen közöltem vele, miután UH-n látható volt a szívhang. Eredetileg azt terveztem, hogy 12 hetesen mondom csak el, de aztán annyit izgultam rajta, hogy barátnõm javaslatára mégis elmondtam. És jól is tettem, mert megnyugodtam, fõnököm is kedvesen fogadta. Sajnos 9 hetesen elment a baba, de ezért is volt jó, hogy tudta a fõnök, mert ahogy barnázni kezdtem egybõl tudtam orvoshoz rohanni, stb., nem kellett még magyarázkodni a munkahelyen.
Ez még nagyon korai terhesség, én is várnék vele, legalább az elsõ genetikai uh-ig(11-13.hét).Ha úgy érzed hogy nem tudsz dolgozni akkor csak simán menj le a háziorvoshoz, a nõdokid által kiálított szakvéleménnyel és õ felvesz betegállományba.Ha olyan helyen dolgozok ami veszélyes akkor simán elmehetsz táppénzre!
Legalább addig várj, amíg van szívhang, és terhesgondozásba vesznek. Akkor már nem tud elküldeni semmilyen indokkal, kénytelen az állapotodnak megfelelõ munkakörbe helyezni és elengedni a vizsgálatokra. Ezenkívül nem esel el egy csomó kedveznénytõl. Semmiképpen ne menj bele, hogy közös megegyezéssel küldjenek el! Ha meg ki akarna tenni, nyugodtan említsd meg neki a munkaügyi bíróságot és az RTLK KLub híreket, amibe bekerülhet. Ha perre megy a dolog, tudira veszít, és végül sokkal több pénzt kell majd leperkálnia, amint amennyi hátrány esetleg most érné. ne hagyd magad! De terhesgondozásba csak akkor tudnak venni, ha már van szívhang. Ez a 6-8. hét, azaz a vérzés kimaradása utáni 2-4. hét.
Szia! Én nyolc hetesen közöltem a fõnökömmel, hogy babát várok. Semmi gond nem volt, nagyon örült, gratulált. Mondjuk nekem muszáj volt, mivel olyan helyen dolgoztam, hogy mosdót is kellett takarítani, 12 óra plusz éjszakás mûszak...stb. sokat könnyítettek a beosztásomon is, és a dokit is mindig meg tudtam oldani.20 hetes voltam, mikor a dokim mondta, hogy talán elég lenne a 12 óra állásból.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!