Találatok a következő kifejezésre: Mit illik az orvosnak (21 db)

Mit illik illetve mit lehet venni az orvosnak, aki kezelt? Pénzt nem szeretnék, valami ajándékra gondoltam. Várom az ötleteket.

Legjobb válasz: Én egészsgégügyben dolgozom, igaz, nem vagyok orvos, de mi is szoktunk ajándékot kapni, aminek nagyon örülünk, de a pénzt nem fogadjuk el, mert egyrészt kellemetlen, másrészt pedig úgy döntöttünk, hogy nem állunk be a sorba. Ami számomra a legszebb ajándék volt, vagyis a csapat számára, az egy gyönyörû gyümölcskosár volt. Szerintem ennek egy normális orvos is örülne!

Én egészsgégügyben dolgozom, igaz, nem vagyok orvos, de mi is szoktunk ajándékot kapni, aminek nagyon örülünk, de a pénzt nem fogadjuk el, mert egyrészt kellemetlen, másrészt pedig úgy döntöttünk, hogy nem állunk be a sorba. Ami számomra a legszebb ajándék volt, vagyis a csapat számára, az egy gyönyörû gyümölcskosár volt. Szerintem ennek egy normális orvos is örülne!
na végre valami értelmes aki nem elkényezteti az orvost, hanem tényleg meg akarja lepni valamivel :) ) ez kedves gesztus és normálisabb ennek jobban is örül. Én nõorvosnak valami nagyon szép bonbont vennék virággal, férfinak meg italt, esetleg ilyen szép dugó huzó készletet vagy valami ilyesmit.
Én is orvos vagyok, egyszer egyik kollégám egy tortát kapott egy betegtõl, amit együtt ettünk meg :) Örült neki mindenki, és nem sablonos :)
Anyukám gyerekorvos, sokszor kap bonbont, csokit, kávét, sõt, gyakran illatszercsomaggal (no nem azért, mert büdös lenne :D) lepik meg. Szilveszterkor pezsgõket is szokott kapni, és többszor elõfordul, hogy felpucolt csirkével állít haza (ezt általában falusi betegektõl kapja). :)
Az orvosomnak két tündéri kislánya van. Nekik szoktam választani valami aranyos, aktuális meglepetést (játék, könyv, mesefilm, puzzle....). Karácsonykor a feleségének is küldök valami ritka édességet. Nagyon szokott örülni, s ez mindkettõnknek kellemes emberi megoldás (azt tudni kell hogy rendszeresen kell járnom hozzá).
Szerintem 1 üveg bor, vagy valami ajándék kosár..
Én, egy szép, komoly, márkás tollal, és egy határidõnaplóval lepném meg.

Mi a különbség szülész-nőgyógyászoknál az "orvos", és "szakorvos" rang között? Mindkettő vezethet le szülést, ill. végezhet műtétet?

Legjobb válasz: Az orvos az általános orvos,még bármi lehet belõle,míg a szakorvosnak már van szülész -nõgyógy szakvizsgája.Mindkettõ vezethet szülést és operálhat különben az ált. orvos hogyan tanulná meg.Persze felügyelet mellett.Sõt kell is ilyet végeznie a szakvizsgához.

Az orvos az általános orvos, még bármi lehet belõle, míg a szakorvosnak már van szülész -nõgyógy szakvizsgája.Mindkettõ vezethet szülést és operálhat különben az ált. orvos hogyan tanulná meg.Persze felügyelet mellett.Sõt kell is ilyet végeznie a szakvizsgához.
Egyetértek az elsõ válaszolóval, én rezidensnél szültem ikreket és minden rendben ment.

Mit gondoltok, idén mennyi lesz a ponthatár az orvosi ill. fogorvosi egyetem bejutásához?

Legjobb válasz: Mi lenne ha visszaolvasnál mielõtt felteszel egy kérdést??! Bocsi, csak ezt hetente 2-3 alkalommal megkérdezik :S Vidéki orvosira 430-at tippelnek, SOTE 15-20 ponttal töb valszeg. A fogorvosi általában egy szinten mozog az orvosi karral pontok alapján.

Mi lenne ha visszaolvasnál mielõtt felteszel egy kérdést??! Bocsi, csak ezt hetente 2-3 alkalommal megkérdezik :S Vidéki orvosira 430-at tippelnek, SOTE 15-20 ponttal töb valszeg. A fogorvosi általában egy szinten mozog az orvosi karral pontok alapján.
Én bízok benne, hogy nem fognak emelkedni a ponthatárok.Nekem is az elsõ az SE-FOK:)
Pesten 450 körül, vidéken 430nak biztosan elégnek kell lennie. Nekem 441 pontom lesz, szerintem nem lesz elég SE-FOK-ra.
A kérdező hozzászólása: http://www.felvi.hu/felveteli/ponthatarok_rangsorok/elmult_e.. habár..tavaly nem volt magas a ponthatár..
A kérdező hozzászólása: Szerintem nagyon nem...nekem 410 körül lesz és félek, hogy sehova sem vesznek fel...még önköltségesre sem...
mit gondoltok elég lesz a 390 pont önköltséges SE-FOK-ra? :/
Nem gondolom, hogy emelkedni fognak a ponthatárok, látva azt, hogy milyen rosszul sikerültek a biosz, kémiák. Lehet, hogy 500-as a pontrendszer, de nem hiszem, hogy sok olyan ember lett volna, aki bevállalt két emeltet, vagy hátrányos helyzetû. Ha minden jól megy, nekem lesz 431 pontom, és én nagyon is bízok benne, hogy még SE-FOK-ra is elég lehet. Ha nem, nem keseredek el, mert Debrecen is nagyon jó:) Neked hogy sikerültek?
Nekem 430 pontom van..ennyi legyen elég:)
szerintem nem fog emelkedni mivel nagyon rosszul sikerültek az érettségik.. fõleg nem 15-20 ponttal nem fog emelkedni, a Heves megyei átlag 50% kémiából (közép) egy másik megyérõl pedig azt hallottam hogy 55% a biosz emelt.. úgyhogy ne aggódjon senki! húzzatok bele szóbelin és tuti lesz minden :D
Emelkedni biztos fognak, csak a kérdés mennyivel...Olyan nincs, hogy nem emelkedik.De már csak 13 nap.

Mikor kell szólni az orvosnak hogy szeretném ha ő foglalakozna velem a terhesség alatt? És amikor megkérem akkor illik pénzt adni neki?

Legjobb válasz: Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Hogy működik az orvos választás? Mikor illik fizetni? Mikor kell fel kérni, hogy legyen az orvosom? Nálatok hogy volt? Minden tapasztalat érdekel.

A dokimnak nincs magán rendelése, végtelenül rendes aranyos kedves, ezért választottam őt. Az a hír járja, hogy nem egy pénz éhes fajta. De én még is szeretnék neki pénzt adni mert hát még is csak így működik ez. 12 hetes vagyok, sokat voltam már nála (5-6 alkalom) milyen időnként illik neki pénzt adni? Hány hetesen kell felkérni, hogy legyen az orvosom? Hogy kell rákérdezni, hogy mennyi a tarifája?

Legjobb válasz: Nálunk ez elég érdekes volt, egy ismerõs ajánlotta a dokit, elmentünk hozzá, megvizsgált, megállapította a terhességet, majd a vizsgálatok végén a párom nekiszegezte a kérdést: Jogász a végzettségem, úgyhogy ha valami bajuk esik, akkor a gatyáját leperelem! Vállalja? A dokim meg simán igent mondott. Azóta már kettõt szültem nála, mindig nagyon rendes volt velem, velünk, és azóta is mindig hozzá járok.

Nálunk ez elég érdekes volt, egy ismerõs ajánlotta a dokit, elmentünk hozzá, megvizsgált, megállapította a terhességet, majd a vizsgálatok végén a párom nekiszegezte a kérdést: Jogász a végzettségem, úgyhogy ha valami bajuk esik, akkor a gatyáját leperelem! Vállalja? A dokim meg simán igent mondott. Azóta már kettõt szültem nála, mindig nagyon rendes volt velem, velünk, és azóta is mindig hozzá járok.
Nekünk az elejétõl egyértelmû volt, hogy õ az orvosom. Megadta a magán telefonszámát, bármikor hívhattam, amikor 29 hetesen bekerültem visszatartásra, minden nap bejött hozzám megnézni, és én is automatikusan azt diktáltam be a felvételnél, hogy õ az orvosom. Konkrétan nem beszéltünk róla, de amikor közeledett a szülés idõpontja, akkor az egyik vizsgálat után megkérdeztem tõle teendõket, hogy mi hogyan lesz, ha beindul a szülés, és megkérdeztem, hogy õt mikor értesítsem, mert természetesen szeretnénk, ha bent lenne. Õ azt mondta, hogy majd ha a szülõszobán is úgy gondolom, akkor értesítik majd a kórházból, mert volt már olyan, hogy a kismama utolsó pillanatban meggondolta magát. Így is lett, bementünk szülni, és amikor az ügyeletes látta, hogy ebbõl tényleg szülés lesz, pár óra van hátra, akkor behívták õt is. Amikor hazamentünk a kórházból, akkor fizettünk neki.
Mondd el neki még most az elején, hogy szeretnéd, ha õ "vinni végig" a terhességedet és szeretnéd ezt meghonorálni neki, mi a módja ennek. Lehet, hogy nem fog pontos összeget mondani, de szerintem akkor is minden alkalommal "illik" valamennyit adni neki. Nyilván, ha nincs magánrendelése és nem ott fogad, akkor nem kell nagyon túlzásba vinni. A szülést meg elõtte beszéld meg vele. Nekem pl. magánorvosom van és csak a 37. héten beszéltünk konkrétumokról, többek között a tiszteletdíj mértékérõl is:)

Mit tegyek? Valakinek van ötlete? Az orvosokat miért nem tájékoztatják ezekrõl? A 335/2009. (XII.29. ) Korm. Rendelet ill.49/2009. (XII.29. ) EüM rendelet szerint.

Adókedvezményt szeretnék igénybe venni. Szívizom gyulladásom volt. A 335/2009. (XII.29. ) Korm. Rendelet ill.49/2009. (XII.29. ) EüM rendelet szerint. Minden szakorvosi igazolással és zárojelentéssel rendelkezem ennek ellenére a háziorvos nem hajlandó kitölteni az igazolást. Minden rendeletet bemutattam az orvosnak még a listát is kinyomtattam amin a betegségek vannak felsorolva. Ennek ellenére nem hajlandó kitölteni az igazolást arra hivatkozva, hogy még nem hallott errõl. Nem adószakértõ és, hogy neki nincs ideje ezeket a rendeleteket olvasni. Ami járna azt sem lehet igénybe venni! Ez az ország egy röhej! Mindenhol falba ütközik az ember.

Legjobb válasz: A háziorvosnak orvosi végzettsége van, nem jogi. Egy jogász sem fog agymûtétet végezni.

A háziorvosnak orvosi végzettsége van, nem jogi. Egy jogász sem fog agymûtétet végezni.
Ne a háziorvossal töltesd ki, hanem a szakorvossal. Õ is kiállíthatja. Ha pedig nem találsz ilyet, akkor irány a betegjogi képviselõ.

Mikor illik odaadni a hálapénzt az orvosnak, szülésznőnek?

Első szülésem lesz, van fogadott orvosom, szülésznőm! Kérdezni szeretném mik a tapasztalatok, mikor adtátok a borítékot a szülésznőnek, az orvosnak?? Gondolom, nem egyből, és azonnal a baba kibújását követően..Vagy másnap?Hogy szokott ez történni?Mikor illik odaadni, mikor már hazaenged a kórházból az orvos?És a szülésznőnek? Régóta ismerem az orvost, évek óta hozzá járok, Õ ajánlotta a szülésznőt is, de egyikőjük sem mondott konkrét összeget!Ezért úgy hallottuk/gondoltuk, hogy az orvos a rendszeres terhesgondozás 10X kapja, a szülésznő után meg érdeklődtem, és elég változatos tarifákat mondtak 20-50forint közötti összegekről, más korábban nála szülő kismamák!A szülésznőm nagyon kedves, idősebb, hozzáértő,tapasztalt hölgynek tűnik, CTG után mindíg bezsélek vele pár mondatot!Pont szabin lesz amikor időszerű lesz a szülésem, szóval külön ezért jön be a kórházba!Mi 30.000.-re gondoltunk neki(persze nem tudjuk mi lesz hogy alakul, de így elsőre ennyit szántunk neki)Szerintetek ez az összeg megfeleleő lenne? Írjatok, hogy kinél hogy volt! Köszi a válszokat! 40.hkm (pont egy hetem van a kiírt dátumig)

Legjobb válasz: Szia én szülésznõt nem fogadtam nálunk ez nem szokás az orvosnak akkor adtam oda amikor kiszedte a varratot három éve szültem nekem 20 ezer forintomba került hál istennek ebben a megyében nem szoktak sokat kérni sõt nem is mondják mennyi a tarifa amennyit gondolunk.

Szia én szülésznõt nem fogadtam nálunk ez nem szokás az orvosnak akkor adtam oda amikor kiszedte a varratot három éve szültem nekem 20 ezer forintomba került hál istennek ebben a megyében nem szoktak sokat kérni sõt nem is mondják mennyi a tarifa amennyit gondolunk.
Szia! Én utolsó elõtti nap szóltam a férjemnek, hogy hozzon borítékot meg pénzt, aztán másnap reggel jött a dokim és szót, hogy menjek mert kiszedi a varratokat. Miután kiszedte odaadtam neki a borítékot, 50ezer volt benne. A szülésznõmet meg felhívtam, hogy benn lesz-e aznap mikor megyünk haza, benn is volt pont aznap. Pont mikor a férjem jött hozzám akkor futottunk vele össze és megköszöntük neki is a segítséget, neki összeállítottam egy kis csomagot, krémek, csoki, meg 20ezer forint. Nagyon örült, még meg is könnyezte, pedig már jópár szülésnél ott volt. Ez 2 éve volt. Most egyébként én i bajban vagyok, mert várjuk a kistesót és nem tudom most mennyit adjunk majd, fõleg, hogy tuti császáros leszek (elsõ is az lett végül), de tuti fogadok szülésznõt is, mert õ tényleg végig lelkiismeretesen ott volt velem! 1 heted van? Hú, szurkolok! Szép és könnyû szülést neked!! :-)
Szülésznõm nem volt, de a dokim bejött meglátogatni az utolsó napomon és egyértelmû volt, hogy a pénzért jött.
szóltam nekik h mikor engednek ki minket a kórházból és megkérdeztem h mikor látjuk egymást utoljára, dokinál ez a varratszedés után szokott zajlani, szülésznõnél a beosztástól függ.Az összegek amiket írtál reálisak vagy ennél kevesebb is elég, pénztárcafüggõ.
Nekem szólt a dokim még bent a kórházban, hogy hazamenetelünk elõtt mikor jön meglátogatni. Akkor elég ciki volt, mert a férjem óriási dugóba került, így nem ért oda a borítékkal. Miután megbeszéltünk a dokimmal mindent, és részemrõl egyértelmû volt, hogy nem fizetek, akkor mondta a doki, hogy az anyagiakat intézhetjük a 6 hetes kontrollon is, ugyanis õ még aznap elutazott 2 hétre. Így a varratokat sem õ szedte ki. Tehát alaphelyzetben még a kórházban szokás elintézni, vagy varratszedéskor. :)

üdv nagyon gyakran van Fül Dugulás fül zúgás-om pedig tisztítom a füleim de mégis 4 havonta ki kell mosatni az orvossal de napokig zúg ez nagyon idegesítő mivel lehetne ezt megellőzni? Ill mivel lehetne enyhíteni amig ki nem mossák

fül zúgás

Legjobb válasz: Anyukámnak is volt ilyen. Egyszer egy másik dokihoz került, aki közölte, hogy azért tér vissza, mert gyulladása van. Kapott valami gyógyszert, és elmúlt.

Anyukámnak is volt ilyen. Egyszer egy másik dokihoz került, aki közölte, hogy azért tér vissza, mert gyulladása van. Kapott valami gyógyszert, és elmúlt.

Száz nőből hány nem esik teherbe csak úgy? Úgy értem, hogy szeretné, de nem iszik teát nem megy orvoshoz, nem számol, semmi, csak úgy marad, - ill. az ellenkezője. Mi ez az arány?

Legjobb válasz: hát arányt azt nem tudok, de a szerencsések kozé tartozom: mi csak szerettuk volna és néhány honapon belul sikerult is.

hát arányt azt nem tudok, de a szerencsések kozé tartozom: mi csak szerettuk volna és néhány honapon belul sikerult is.
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszönöm!
Szia! Szerintem ha itt akarsz statisztikát állítnai, az fals eredményhez vezet, mert a legtöbb nõ azért kezd el ide irogatni, mert nem megy neki annyira simán a dolog.
Szerintem kb. 15%-a a pároknak, akinek nem sikerül a baba segítség nélkül.
Csak, hogy legyen ellenpélda, szept óta próbálkozunk és még semmi. Ez a 3. clostis hónapom, mert 3 hónapig pé sem volt.
mi négy éve várjuk a csodát
Mi egyetlen alkalommal nem védekeztünk, (én sosem szedtem gyógyszert), és azonnal teherbe estem!:) A kislányunk gyönyörû egy éves csajszi!:)
nálunk is nagyon hamar sikerült: novemberben már nem szedtem a bogyót, dec-ben volt normál mensi és januárban megfogant a baba. Remélem a következõvel is ilyen simán megy majd minden :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, gratulálok! Erre gondoltam, hog yitt számolunk eg yarányt. Persze tudom, nem reprezentatív.
A kérdező hozzászólása: De mégis! Annyi nõ annyi kérdést feltesz. A neten is. Tényleg több lenne itt akinek nem sikerül? Vagymindenütt ennyi? Mert annyi kális babát látni. S azt is kérdezhetnék, hogy NE essek már teherbe, vagy most hogy rögtön beleestem hogy éljek? S ugyanide jutának? Erre az oldalra. Annyi ismerõsrõl is hallom, hog ynem jön a baba.

Mi történhet, ha a lánynak az orvos nem megfelelő tablettát ír fel ill. túl korán kezdi el szedni?

Arra gondolok, hogy én 13 évesen Diane35.öt szedtem talán még korábban az arcomra, b?rgyógyász írta fel. Szedtem egy ideig, majd abba hagytam 15 és fél évesen megint szedtem ugyanezt, majd gracialt, Lindinette 20-at és még volt egy féle amire nem emléxem. Soha nem vettek t?lem vért, vagy vizsgáltak meg, elmentem n?gyógyászhoz és felírta. Nem kérdez?sköftem, mert ? az orvos tudja mit csinál. Vagy ? is felel?tlen lett volna??? Most 22 éves vagyok, 2 éve nem szedek semmit, jöv?re szeretnék már babát. Lehet, hogy a korai fogamzásgátlók miatt nincs jó peteérésem? Lehet más problémám bel?le??? A menszeszem 3-4 napig tart, az els? napban ömlik bel?lem, utána szinte semmi. Ez utalhat a rossz peteérésre???

Legjobb válasz: Nem értem a problémádat, ha nem érzel semmit, akkor honnan gondolod, hogy bajod lenne. A menzeszem nekem is 3-4 napig tart, nekem is elsõ nap rengeteg, uténa már csak kevés, én 5 hónapja szedek tablettát, amugy én is 22 vagyok, de azelõtt is ilyen volt a menzeszem. Nem hinném, hogy gond lenne a gyerekvállalsnál, mert egyre gyakrabban hagsúlyozzák, hogy a tabletta abbahagyása után visszatér a fogamzóképesség, viszont 13 évesen szerintem bagyon korai volt, még ha pattanások miatt is szedted. Nem is volt akkor vormális ciklusod, de hát elmélet ben a doki tudja, mi van. Az hogy nem kérnek vérvételt, te miért nem mondtad, hogy szeretnél?? A doki nem foglalkozik, vele, engem is a kérésemre vizsgált meg. Ez a te felelõtlenséged is, meg se vizsgált még soha?? Ha gyereket akarsz, azért jó lenne kivizsgáltatnod magad.

Nem értem a problémádat, ha nem érzel semmit, akkor honnan gondolod, hogy bajod lenne. A menzeszem nekem is 3-4 napig tart, nekem is elsõ nap rengeteg, uténa már csak kevés, én 5 hónapja szedek tablettát, amugy én is 22 vagyok, de azelõtt is ilyen volt a menzeszem. Nem hinném, hogy gond lenne a gyerekvállalsnál, mert egyre gyakrabban hagsúlyozzák, hogy a tabletta abbahagyása után visszatér a fogamzóképesség, viszont 13 évesen szerintem bagyon korai volt, még ha pattanások miatt is szedted. Nem is volt akkor vormális ciklusod, de hát elmélet ben a doki tudja, mi van. Az hogy nem kérnek vérvételt, te miért nem mondtad, hogy szeretnél?? A doki nem foglalkozik, vele, engem is a kérésemre vizsgált meg. Ez a te felelõtlenséged is, meg se vizsgált még soha?? Ha gyereket akarsz, azért jó lenne kivizsgáltatnod magad.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem fontos, de eszembe jutott, Yadinet szedtem.
A kérdező hozzászólása: 13-15 évesen soha nem is gondoltam volna, hogy vérvétel kellene! Ez az én felelõsségem? Honnan kellet volna tudnom, hogy hogyan is mûködik ez???
A kérdező hozzászólása: Nem én csak félek hogy a tabletta okozot e valami problémát a szervezetemben. Amúgy halt már meg úgy ember, hogy nem érezte, hogy beteg. :(((
Ez igaz, ezért szerintem jó lenne, ha elmennék egy normális nõgyógyászhoz és megvizsgáltatnád magad, az elõbb már írtam, hogy én 5 hónapja szedem és nekem is voltak már furcsa tüneteim, de a nõgyógyász kiröhögött, hogy az biztos nem attól van. Amugy mióta abbahagytad, mindig rendesen megjön, nem volt gond soha?
A kérdező hozzászólása: 14-15 éves koromban, mikor abba hagytam a szedést miníg 5-6 napos menstruációk voltak. majd 3-4 évig folyamatosan szedtem, most hogy megint abba hagytam csak 3-4 naposak és 28-32 napra jönn meg. Keresek egy magánorvost, sajnos az állami orvosokkal az a baj, hogy nem választahatok, mindíg más rendel a kórházban, és soha nem lehet kiszámítani ki van ott.
A kérdező hozzászólása: Talán kétszer volt, hogy nem akart megjönni. Elmentem orvoshoz, de nem nagyon foglalkozott velem, azt mondta a bogyó abba hagyása miatt van.
Honnan szeded, hogy rossz a peteérésed??? Ha megjön minden hónapban, akkor van peteérésed, tehát nem értem a problémádat! Elvileg bármikor teherbeeshetsz, hisz a ciklusod normálisnak mondható! Nekem is volt már olyan, hogy 5-6 napig is megvolt, az elsõ 2 napban szó szerint ömlött a vér belõlem, aztán amikor a köv. alkalommal megjött meg alig volt! Persze amióta tablettát szedek (Gracial-t 4 éve) csak kb. 3 napig tart a mensim és nem ömlik a vér belõlem!
Anno nekem is úgy írták fel 15 évesen a Tri-regolt, hogy nem volt se vérvétel, se semmi, csak megvizsgált az orvos kézzel, meg kenetet vett, de már azzal a lendülettel írta is a receptet. De nem lett belõle semmi bajom, most 21 vagyok és van egy fél éves kisfiam. Bár te elég sokféle gyógyszert szedtél, ami valószínûleg nem egészséges. Én azt tudom javasolni, hogy menj el egy rendes normális nõgyógyászhoz (nem muszáj, hogy magándoki legyen, csak kérdezz utána, hogy kit ajánlanak), és vizsgáltasd meg magad. Amúgy is ajánlott a tervezett teherbeesés elõtt kivizsgáltatni magad, hogy minden rendben van-e. Szóval menj el dokihoz, mondd meg, hogy babát szeretnél, és nézze meg, hogy mennyi esélyed van egy problémamentes terhességre, és egyáltalán a teherbeesésre. És persze említsd meg neki is, amit itt leírtál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!