Találatok a következő kifejezésre: Mit illik az (717 db)

Mit illik az első találkozásnál?

Nemsokára a barátomnál töltök pár napot vendégségben,akkor mutatja be a szüleit is...Illik-e ilyenkor vmi apróságot vinni a szül?knek,vagy az olyan lenne mintha "lekenyerezném" ?ket? És ha igen,mit adhatnék?

Legjobb válasz: Illik,szerintem..csoki,virág(a nõnek)..meg nem tudom.

Illik, szerintem..csoki, virág(a nõnek)..meg nem tudom.
vigyél valamit, pár szelet sütit az ebédhez, esetleg bort, üdítõt, de a virág is tökéletes. sehova nem illik üres kézzel menni, pláne nem egy elsõ bemutatásra a szülõkhöz.
Ha náluk töltesz pár napot vendégségben - tehát az õ ételük eszed, emeled a rezsit :) - akkor egyébként is illik vinni vmit. Ha valószínûleg olyan bemutatás lesz, hogy leültök enni-inni, akkor nyugodtan átadhatsz egy doboz bonbont, házisütit, amit valószínûleg körbekínálnak ott helyben. Ha nem számítasz ilyesmire, és max. köszöntök majd futtában, akkor inkább valami jelképes, nem hivalkodó virágot vigyél.
Ja, ha van még kistesó, vigyél neki csokit.
Ha ott alszol, igen! Akármilyen hülyeséget viszel, örülni fognak neki. Bort és bonbont kellene szerintem. Nem lekenyerezés. Vendégségbe illik ajándékot vinni, pláne, ha több napra mész.
Szerintem nem árt, ha viszel valamit. Én azt érezném furcsának, ha odaállítanál minden nélkül. Jó, persze nem várják el, hogy bármit is vigyél de szerintem sokkalta elegánsabb így, mintha csak mész minden nélkül. Én nõként nem vinnék virágot ilyen alkalomra, az biztos. Bort is csak akkor ha már idõsebbek vagytok, mert hülyén néz ki ha egy fiatal lány bort visz vendégségbe. Véleményem szerint valami jobbfajta és mutatósabb bonbont vigyél vagy valamilyen finomabb süteményt. Vagy süssetek otthon muffint és azt vigyél át egy aranyos kis kosárban/tálban/dobozban. Egyébként én nem értem. Rendben, hogy zavarban leszel de épp azért jó vinni valamit! Mert azzal is telik az idõ és legalább nem csak állsz ott, hanem átadhatod amit vittél és esetleg tudsz fûzni hozzá pár mondatot és megindul a beszélgetés.
Én egyetértek a második válaszolóval, szerintem is teljesen felesleges. Zavarban leszel anélkül is, nem kell még azt fokozni. Én sem vittem az elsõ találkozásnál és nem lett belõle semmi baj.
Én nem vittem. Épp elég zavarban voltam ahhoz, hogy csak bemutatkozzak. /Szerintem felesleges én azt tul eröltetésnek érzem/
Nyugodj meg. A helyzet közel sem olyan komoly.
én nem vinnék, sztem kicsit erõltetett, meg tényleg olyan erõltetetten jó benyomást keltõ...
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat, a muffin, kis tesós ötletek nagyon tetszenek, jó azért tényleg bunkónak érezném ha nem vinnék semmit de a túlerõltetettségtõl is féltem, az ötletek viszont tényleg nagyon jók! Mentek a pontok:) tényleg ezer köszi:)
jól gondolod kérdezõ, nagy bunkóság nem vinni semmit, csak nem akartam korábban így kiírni, mert úgyis csak lepontoztak volna. de ha már te kimondtad, nagyon egyetértek vele! még barátnõhöz sem illik így odamenni, akkor sem, ha senki mással nem futsz össze a családból, az más, ha nincs elõre megbeszélve semmi, csak úgy felugrotok hozzá, de ha elõre megbeszélve megyünk valakihez, rokon, barát, bárki, nem illetlenség, hanem bunkóság nem vinni semmit. másnem egy csomag ropit, ha kevés pénzünk van.

Mire illik az alábbi leírás?

Írnátok nekem olyan dolgokat, amikre az alábbi feltételek mindegyike teljesül?

Legjobb válasz: Ha az érték esetleg 15 ezer fölött van, az is érdekel...

A kérdező hozzászólása: Ha az érték esetleg 15 ezer fölött van, az is érdekel...
hajvasaló hajszárító xd
gránit/mészkõ/márvány házszám tábla

Mit illik az első randin?

Tehát hogy pl. kiöltözzek? Vigyek virágot? Ha igen milyen szín?t? Én fizessem az italt?

Legjobb válasz: Attól függ, hová mentek. Nem szabály a kiöltözésre (azért fel nem ártana), a virág egy kedves gesztus, szín mindegy, ha te hívod meg, igen.

Attól függ, hová mentek. Nem szabály a kiöltözésre (azért fel nem ártana), a virág egy kedves gesztus, szín mindegy, ha te hívod meg, igen.
*Nem=Nincs
sok függ attól, hogy hova mentek. :) nekem az elsõ randevúm a mostani barátommal egyszerû séta volt a parkban. leültünk egy padra, beszélgettünk, aztán megcsókolt. aztán még sétálgattunk, beszélgettünk. szépeket mondott nekem. szóval szerintem semmi extra ajándék nem kell az elsõ alkalommal. :) a kiöltözést csak annyira, amiben jól érzed magad, meg ez is függ attól, hogy hova mentek randizni. ha valami étterembe, akkor természetesen elegánsabban öltözz, de ha valami egyszerûbb a program, akkor csak annyira, amennyire munkahelyre/iskolába. sok sikert.:)
Virágot ne vigyél, azt javaslom, mert el is ijesztheted a lányt. Az italt közös megegyezés alapján lehet fizetni, általában természetesen ha meghívod, te fizetsz. ha õ javasolja, hogy igyatok valamit, akkor lehet megbeszélni. Szmoking helyett inkább javaslom a mindennapi ruhádat, viszont legyen tiszta és vasalt. Nem kell kiöltözni. Legyen kényelmes, de ne mackónadrág. 24f
A kérdező hozzászólása: Okééé, akkor ne vigyek semmiféle ajándékot?
Az elsõ randira nem szokás se ajándékot se virágot venni.Viszont ha már meghívtad randira ne legyél olcsó János!!A vacsorát vagy italt vagy fagyit...bármit szigorúan a pasi fizeti.Ha engeded a lányt fizetni az szerintem a férfira nézve lealacsonyító.Késõbb ha ragaszkodik hozzá természetesen néha meg engedhetõ.De akkor sem az õ részét fizeti ki, hanem meghívhat vmire.Viszont a késõbbi randira már vihetsz meglepit.:) De módjával a kényeztetéssel!Csak légy figyelmes ha fontos számodra.. Sok sikert!

Mit jelent az, hogy egy oldat illó oldat ill. nem illó oldat, ha forráspontról van szó?

Legjobb válasz: Az illó oldatok nagyon gyorsan elpárolognak, míg a nem illók lassabban.

Az illó oldatok nagyon gyorsan elpárolognak, míg a nem illók lassabban.
Van olyan oldat, amelynek minden komponense könnyen elillan (könnyen elforr) és van aminek csak az oldószere, vagy még az sem. A hõvel kapcsolatban minden azért bonyolult, mert van egy intenzív (kiegyenlítõdõ) mennyiség, ez a hõmérséklet, és van egy extenzív (összeadódó) párja, ez a hõmennyiség. A különbözõ folyadékoknak különbözõ a forráspontjuk, de különbözõ a forráshõjük is, azaz 1 kg elforralásához szükséges hõmennyiség is. Ahol ez az elforraláshoz szükséges hõmennyiség kicsi, azokat a folyadékokat nevezzük illékonynak...

Ha bemegyek egy katolikus templomba akkor ha nincs mise, akkor mit illik csinálni, mielőtt leülök? És amikor végzek az imával, akkor mit illik, mielőtt kijövök?

Legjobb válasz: egyrészt a szentelt vízzel illik keresztet vetni az oltár felé fordulva, valamint mielõtt beülsz a padba, illik féltérdre ereszkedni és keresztetvetni ismét, ugyancsak az oltár felé fordulva. Kifelé ugyanez a "menet".

egyrészt a szentelt vízzel illik keresztet vetni az oltár felé fordulva, valamint mielõtt beülsz a padba, illik féltérdre ereszkedni és keresztetvetni ismét, ugyancsak az oltár felé fordulva. Kifelé ugyanez a "menet".
Itt az illem kérdése differenciált. Mert ha hívõként mész oda a fenti formai tiszteletadás, a szokás. Másrészt sok templom, mint mûemlék, jelent érdekességet. Teszem azt egy ateista, zsidó, buddhista nem fog keresztet vetni, nem is kell. A minimális udvariasság, amivel mások hitéletét és templomát nem bántjuk: csend, hosszú nadrág vagy szoknya, kalapot, sapkát nem illik fent hagyni.

Mik a társadalmi normák? Mennyire fontos ismerni az illemet? Az illem neveléstõl függ-e?

Legjobb válasz: Az illemet, etikettet ismerni Hasznos. Az illem nem a neveléstõl függ, de "sokat dob a dolgon". Viszont szerén véleményem szerint ezek csak beidegzõdött gátak, szabályok és nevetséges elvárások. Társadalmi normáknak csúfolva így lehet a legjobban zsinóron rángatni az embereket. Mert az emberek többsége bizony nagyon meg akar felelni a többinek. A kultúra gát. Önszabályozás. Visszatartó erõ. - legalábbis szociopataként biztos. Ha követed, magukhoz vesznek, ha eltérsz, féregkén kezelnek. Tudni kell irányítani magad És a környezeted. Hajrá.

Az illemet, etikettet ismerni Hasznos. Az illem nem a neveléstõl függ, de "sokat dob a dolgon". Viszont szerén véleményem szerint ezek csak beidegzõdött gátak, szabályok és nevetséges elvárások. Társadalmi normáknak csúfolva így lehet a legjobban zsinóron rángatni az embereket. Mert az emberek többsége bizony nagyon meg akar felelni a többinek. A kultúra gát. Önszabályozás. Visszatartó erõ. - legalábbis szociopataként biztos. Ha követed, magukhoz vesznek, ha eltérsz, féregkén kezelnek. Tudni kell irányítani magad És a környezeted. Hajrá.
Hát pl. a gyümölcsleves nem illik össze a töltött káposztával egy menüben.., gondolom igy érted.
Amit az elsõ is írt, általában édes-édessel nem illik össze, vagy egy kiadós leves után elég valami édes tészta, pl, gulyásleves után bukta, fánk, palacsinta, szóval ne egy kiadós második fogás legyen. vagy az alapanyagok, hogy mondjuk egy korhelyleves után ne káposztás tészta legyen a második.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek:)
Még egy szempont:ha a leves piros , akkor a második étel ne legyen az.Pl.gulyásleves után ne legyen pörkölt, vagy paprikásan berántott fõzelék.
Ne mondj neki semmit, csak mosolyogj és csókold meg újra.
Hmmm, fincsi
Adódik majd, megérzed, mi a jó, lehet, hogy a csend a jó, ne tervezd ezt elõre..
"A francba, eltûnt a rágóm."
nem kell beszélni, csak öleld át és maradjatok úgy, nézz bele a szemébe stb.

Rengeteget olvasni itt is, hogy gyakori valook a szexhiany ill. az intimitas hianya. Miert laposodik el, ill. szunik meg a szexualis elet a hazassagban, vagy hosszutavu kapcsolatokban, es ki mit tesz ellene?

Ferfiak es nok tapasztalatait es valaszait is varom!

Legjobb válasz: A mindennapok, a fáradtság... amikor diákok voltunk akkor volt energiánk meg idõnk egymásra rendesen, most meg munka után hullafáradtak vagyunk, otthon fõzés, mosogatás, fürdés után este már csak beszélgetünk egy kicsit aztán elalszunk sokszor... nem jó ez így, tudjuk fejben, de mit tehetnénk? Ha fárasztó a munka hát akkor fárasztó, ez van.

Ennek is rengeteg oka lehet. Nyilván idõvel változik egy kapcsolat szerkezete, más dolgok kerülnek elõtérbe (építkezés, karrier, gyerek), egy nem túl jól mûködõ kapcsolatban, vagy ha nem beszélik meg a problémákat, akkor a felgyülemlett stressz is elveheti az ember kedvét. Nõknél okozhatja akár hormonális változás is. Nyilván az októl függ a "kezelési" módszer. Egy egészséges, boldog kapcsolatban viszont biztos, hogy ilyen nem fordulhat elõ. :)
A mindennapok, a fáradtság... amikor diákok voltunk akkor volt energiánk meg idõnk egymásra rendesen, most meg munka után hullafáradtak vagyunk, otthon fõzés, mosogatás, fürdés után este már csak beszélgetünk egy kicsit aztán elalszunk sokszor... nem jó ez így, tudjuk fejben, de mit tehetnénk? Ha fárasztó a munka hát akkor fárasztó, ez van.
Mert a nagy szerelemben összeházasodnak, és azt hiszik, hogy ez mindig így lesz, és magától fog mûködni a kapcsolat, mint a legelején. Aztán jön a munka, gyerek stb., a szürke hétköznapok, közben nem tesznek semmit a kapcsolatért, és egyszer csak ott tartanak, hogy kihûlt, ellaposodott az egész.
8-as: ez a szerencsés helyzet, - bár nekem furcsa. Akkor van a baj, ha az igények elválnak az idõ folyamán.
Én sosem felejtem el, hogy nekem õ a nagy õ, mert ha ránézek, rögtön eszembe jut és nem akarom, hogy ez az érzés elmúljon.Akármilyen rossz napja volt, ha hazajön és rám néz, a szeme mindig mosolyog.Minden nap szeret.Szóval, megragadom ezeket a pillanatokat, észreveszem és megtartom, történjen bármi, már húsz éve.A szex pedig feldobható, mert az alap, a kémia, müködik és mindketten tudunk változni, együtt.
Mert az emberekbõl hiányzik az érzelmi intelligencia, hogy foglalkozzanak egy kapcsolattal és a párjukkal.
Mi soha nem vittük túlzásba a szexet. De az utóbbi években még a ritkától is ritkábban jutottunk oda. Kb 3 havonta 1x. Különösebben ez egyikünket sem viseli meg, mivel a szex nálunk a legutolsó helyen áll. Hogy ennek mi az oka? Nem a külsõ. Egyszerûen más dolgok fontosabbak, illetve többre értékeljük a szimpla összebújást, mint magát a szexet. Ennyire egyszerû. 28/nõ
Ellaposodik, mert az emberek fásultak, agyonhajszoltak stb. és nincs kedvük a szexhez, és utána jön egy 3-ik, aki izgalmat hoz az életükbe, felébrednek és azt hiszik, hogy ez most már igy fog müködni mindig. Persze vannak más okok is, akik nem igazán szerették egymást, és összekötötték az életüket, és kihül a kapcsolat. A mai világban sokan beszélünk nyiltan a sexrõl, ugyanakkor régen tabu volt, nem tudhatjuk, hogy kinek hogyan laposodott el.
Köszönöm a lepontozást, nyilván valaki magára ismert :)
Hát ha már nem úgy néznek ki mint akkor. Ez szokott fõ ok lenni
A kérdező hozzászólása: Szoval mi a megoldas, hogy lehet ezt elkerülni?

A pasim be akar mutatni a szüleinek. Ezzel még nincs is gond, csak ez lesz az első, hogy bemutatkozni kell mennem. Mit illik, mit nem illik, jó tanácsok?

Legjobb válasz: Ha kisebb városban laksz akkor készülj fel a ki kinek a kicsodája kérdéskörre.:) Ezt végig kell hallgatni ahhoz, hogy tudjanak hova rakni.:) Jah és ha esetleg lesz vmi vacsi vagy süti,ne felejtsd el dícsérgetni:)

Ha kisebb városban laksz akkor készülj fel a ki kinek a kicsodája kérdéskörre.:) Ezt végig kell hallgatni ahhoz, hogy tudjanak hova rakni.:) Jah és ha esetleg lesz vmi vacsi vagy süti, ne felejtsd el dícsérgetni:)
A legfontosabbak: - Illemtudó és magabiztos, udvarias legyél - Ne hebegj habogj és ne hazudj magaddal kapcsolatban, ami nem rájuk tartozik azt nem kell mondani, de ne mondj olyat ami nem igaz - Öltöz fel szépen, de ne kihívóan. - Legyél aranyos, okos, stb ami szerinted bejön nekik. De magadat add, ne egy másik embert.
Viselkedj természetesen és ne ess túlzásokba. A bemutatkozásnál légy érthetõ, de ne kiabálj. Ha azt mondja a fiú anyja, hogy õ Gipsz Jakabné, nyugodtan kérdezd meg, hogy hogy szólíthatod.Ne nénizd, csak ha kifejezetten ezt mondja. Apukánál ugyanez érvényes, a bácsizást nehezen dolgozná fel. Politikai vitába ne bonyolódj, haragosokat ráérsz késõbb begyûjteni. Kérdezni fognak az életedrõl, te is nyugodtan tedd ezt. Intim kérdéseket ne tégy fel, ha ilyen kérdést kapsz tereld a szót másra. Egy óránál tovább ne maradj.
legyél illedelmes, udvarias, mosolygós, tájékozott a napi hírekrõl, ne higgyék, hogy csak a bulizás, ilyesmi érdekelnek, komolyabb dolgok meg nem. vigyél valamit mindenképp, ne menj üres kézzel! egy doboz bon-bon, pár szelet süti cukrászdából az ebédhez, kis csokor virág, egy üveg bor, de tökéletes a dobozos üdítõ is. ha van piercinged, azt vedd ki, ne viselj kék, fekete stb. körömlakkot, csinos ruhában legyél, kb. ennyi.
Egyszerûen add önmagad. Pl, ha van piercinged, ne vedd ki!Ezzel önmagad tagadod meg. Persze, értem én, hogy fontos az elsõ benyomás, de inkább megkockáztatja az ember, minthogy késõbb a fejéhez vágják, hogy " de mi nem így ismertünk meg", ami szerintem sokkal megalázóbb. Hidd el, ha látják, hogy értelmes, kedves lány vagy, aki szereti a fiukat, akkor nem fogja õket zavarni sem a piercing, sem a fekete körömlakk. Akik meg ez alapján ítélnek, azoknál valami nincsen rendben.
kultúráltan legyél felöltözve, ha nem vagy tini, akkor gondolom ez nem ér meglepetésszerûen. ne lógasd ki a testrészeidet a ruhából. ne játszd meg magad, de legyél udvarias, érdeklõdõ és nyitott. ne ajánld fel a tegezõdést, ha õk megteszik, nyugodtan fogadd el. mondjuk nekem csak a mostani párom szülei ajánlották ezt föl, de már nem is vagyunk gyerekek:) kb ennyi.
Es keszulj fel a sokasos alap kerdesekre :) Mit dolgozol/ tanulsz? Mik a terveid a jovore? Hol laksz, szulokkel/ szulok nelkul. Mivel foglalkoznak a szuleid? Van-e testvered? Ha igen, ok mit csinalnak?
bizony, bizony!lépj föl magabiztosan, még ha nem is vagy az!A kézfogásod ne legyen gyenge, de erõs se annyira!!És MOSOLYOGJ!!HAJRÁ :)
Ne mutass más képet magadról, mint amilyen vagy. Viselkedj természetesen, kedvesen. Nekik is egy kicsit suta lesz a helyzet eleinte, de egy kis humorral fel lehet oldani a kezdeti nehézségeket. Szívbõl gratulálok, hogy találtál egy magadnak való párt, aki a jelek szerint komolyan is veszi a kapcsolatotokat. Ne parázz, minden jól fog elsülni!!!!!
Én is féltem, mielõtt a párom bemutatott a szüleinek. Én 16 éves vagyok, õ 22. Mikor végre sor került rá, hirtelen megnyugodtam, elõtte nagyon izgatott voltam, de nagyon kedvesek voltak velem és ez megnyugtatott. Kézfogás, bemutatkozás, utána kérdeztek tõlem pár dolgot, elbeszélgettünk néhány percig aztán mentünk a barátom szobájába. Miután elmentem össze-vissza dícsértek, hogy nagyon aranyos, okos, kedves, szép lány vagyok, úgyhogy szerencsére jól sikerült. :) Tényleg öltözz fel csinosan, de ne magamutogatóan, legyél kedves, mosolyogj, hogy ne lássák annyira rajtad, hogy közbe majd össze esel úgy izgulsz. :) Sok sikert! :)
Onmagadat ad, legy termeszetes, mivel nem tudni azt, hogy mi lesz ebbol a kapcsolatbol. S igy nem fognak a kesobbiekben csalodni. Tehat ne jarszd meg magad. Ne felj, de viselkedsz termeszetesen.
Mosolyogj és légy természetes én is azt tudom mondani:) Ja és ha kínálnak valamivel fogadd el:D én annó kicsit beégtem elsõ alkalommal mert semmit nem akartam elfogadni, nagyon zavarban voltam, hát be i szóltak érte. Apósom olyan figura, hogy ha valamit hibázol egybõl megmondja a 2x2-t:D Szóval fogadj el mindent. És ne mond hogy a "pasim" mert szerintem az annyira csitris... Öltözz fel kulturáltan és MOSOLYOGJ :) sok sikert:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!