Találatok a következő kifejezésre: Mit használjak, a (809 db)

A sósavat mire használják a lakásban? Használják egyáltalán valamire? Kertben? Vagy csak kémia órán?

Elég h*lye vagyok a témához és ez már ciki :/

Legjobb válasz: Tömény sósavat semmire. De hígított formában a háztartási sósavat pl. WC-ben dugulás elhárításra,nagyon lerakódott vízkõ eltávolítására . Kertben nem használják.

Tömény sósavat semmire. De hígított formában a háztartási sósavat pl. WC-ben dugulás elhárításra, nagyon lerakódott vízkõ eltávolítására . Kertben nem használják.
mivel erõsen maró hatású és elpusztítja a bacikat stb..
azaz sok mindenre fel lehet használni olyan mint a hipó
A kérdező hozzászólása: köszi.jól tudom hogy hypoval nem szabad összekeverni, egymás után alkalmazni vagy mi?
Jól tudod, reakcióba lépnek egymással és mérgezõ (maró) gáz szabadul fel.
A kérdező hozzászólása: az mennyire veszélyes?halálos is lehet vagy túlzok?
Nem túlzol. Kellõ mértékben széttépi a tüdõdet. Nem játék.
A kérdező hozzászólása: az vacak érzés lehet, jó vigyázni tényleg :/

Mit használjak a hajamra ha száraz és töredezett a vége?

4éve festem a hajam. Elöször csaj szőke melír volt benne majd sötét szőke, és abból átment platina szőkére. Egy éve befestette,m sötétbarnára de még mindig nem jött helyre a sok hidrogén miatt. Milyen termékeket ajánlotok? 1 év alatt jó ha nőtt a hajam 2 cm-ert, letörik a vége de nagyon :( Segítsetek!

Legjobb válasz: Sajnos nem is fog helyrejönni. Szétégette az oxi azt a részt, így nem maradt más csak a lenövesztés. Vágasd folyamatosan (2-3 havonta), hogy friss legyen a vége. Hajmosások elõtt használj olajos pakolást és igyál minimum 2-3 liter vizet. Szerezz be egy jó hajvégápolót, amit minden nap használhatsz. Ne fesd, ne használj hajformázót és bánj vele minél óvatosabban.

Sajnos nem is fog helyrejönni. Szétégette az oxi azt a részt, így nem maradt más csak a lenövesztés. Vágasd folyamatosan (2-3 havonta), hogy friss legyen a vége. Hajmosások elõtt használj olajos pakolást és igyál minimum 2-3 liter vizet. Szerezz be egy jó hajvégápolót, amit minden nap használhatsz. Ne fesd, ne használj hajformázót és bánj vele minél óvatosabban.
Fodrászkellékes boltban kapható Kallos placentás (a zöld színû) hajpakolás. 1 kilós kiszerelesében kapható és kb 1000 ft. A legjobb ami létezik!! Próbálkozhatsz még ricinusolajjal is, az is nagyon jót tesz a hajnak, bár én nem kedvelem, mert szinte lehetetlen kimosni a hajadból. A kókuszolajról is jókat hallottam, ezt még nem próbáltam, de ezt csak a töredezett végekre kell kenni, nem az egész hajadra. Az egyik barátnõm az Avonos hajvégápolóra esküszik, állítólag az is nagyon jó, de szintén csak a hajvégproblémáidat fogja megoldani, a szárazságot nem.
Elsõ válaszolónak: De helyre fog jönni a haja. Egy melír nem teszi annyira tönkre. Akinek az egész haja szõke annak se "égeti ki" az oxi a haját, ez hülyeség már bocs. Kérdezõnek: Még annyit tennék hozzá hogy í vízivás valóban fontos és szedj multivitamint, hogy a hajad belülrõl is megkapja a megfelelõ tápanyagokat. A hajsütõt, hajvasalót, hajszárítót pedig tényleg hanyagold amennyire lehet. De A Kallos segíteni fog ez 100%. Nyugodtan rajta hagyhatod a hajadon több órán keresztül, vagy akár egész éjszaka is. Meg fogsz lepõdni a különbségen :)
Neked lehet hülyeség, nekem tapasztalat, "már bocs".
Én is így jártam mondjuk nekem alapból szõke volt a hajam azt festettem sötétbarnára aztán vissza akartam állítani a színét így leszívattam és teljesen tönkre ment.:/ A végébõl vágass 2 havonta. Én argán olajat használok rá meg még ez mellett több féle töredezett meg sérült hajva való termékeket de nem igazán használ a végén javítanak valamennyit de az is inkább azért mert rendszeresen vágatom ugyan olyan száraz sajna. Szerintem csak teljesen akkor fog helyre jönni ha lenõl. Addig meg próbáld kerülni a hajvasalót, hajsütõt és hajfestést.

Mire használják a rózsavizet?

Legjobb válasz: locsolásra használják. "jó reggelt jó reggelt kedves liliomszál, meglocsollak rózsavízzel hogy ne hervadozzál"

locsolásra használják. "jó reggelt jó reggelt kedves liliomszál, meglocsollak rózsavízzel hogy ne hervadozzál"
arab, illetve indiai receptekben láttam limonádét is készíthetsz vele
arctisztításra is lehet használni
Én úgy tudtam, kézmosásra való
hát lehet majd befejezem de tudom mi a vége meg minden, és a dogát is már megirtuk :D de majd ha nagyon unom magam elõveszem azt olvasok :D
A kérdező hozzászólása: De ajánlom h olvasd el nagyon jó könyv!!! Ez parancs!!! Az eleje az tényleg nagyon uncsi, de aztán meg nem tudtam letteni...Úgyhogy ne hagyd abba...
:D gondoltam mert énis olvastam de 320 oldalnál kb abbahagytam uncsi lett
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ Hihi.Amúgy tényleg az Aranyembert olvastam :)
"nesze hát rózsavíz gyöngyöm gyöngyvirágom, hol a tojás, piros tojás? tarisznymba várom."
látom aranyembert olvastál xD amugy nemtom mire használják bocsesz h irtam
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válazokat :) de várok még további válaszokat is!
A kérdező hozzászólása: Szerintem tök jó a vége nagyon izgalmasan le van irva.Remélem is, hogy elõveszed ;)

Mire használják a vazelint?

Tulajdonképen mire jó amikor kicsi voltam 5-6éves az orvérzésemre a doki mindig azt irta fell ...

Legjobb válasz: vazelint orrvérzésre...? Ezt még nem hallottam. Ez ilyen zsíros krém, csak azt tudom amúgy, amire én használom: zsíros alapú SupraColor festéket kb csak ezzel lehet maradéktalanul levakarni az ember bõrérõl. :) A többiek nem tudom, még mire használják.... ;D

vazelint orrvérzésre...? Ezt még nem hallottam. Ez ilyen zsíros krém, csak azt tudom amúgy, amire én használom: zsíros alapú SupraColor festéket kb csak ezzel lehet maradéktalanul levakarni az ember bõrérõl. :) A többiek nem tudom, még mire használják.... ;D
a friss tetoválás kenegetésére is szokták javasolni amíg a bõr megnyugszik.
Anális szexnél hasznos... mint sikosító mûködik.
Orrvérzésre írta fel? Biztos kirepedezett, kiszáradt az orrod széle és azért. Szex kategóriában? :DDD Úgy tudom sikosításra használták anális szexnél amíg nem voltak ilyen jóféle sikosítók.
Hát szerintem inkább a bõrt regenerálja. Vérzést semmiképpen sem csökkent. Ennyibõl testápoló is csökkentené. :D
Tetkónál nem a vérzést csillapítja. Azt gátolja meg, hogy a bõr kiszáradjon. Elõsegíti a szép és gyors sebgyógyulást viszont nem lökõdik ki tõle a festék. Ezért nem lehet bármilyen krémmel kenni. van olyan amitõl 3 nap alatt tökéletes lesz de horror áron. Bocs az offért :D
Nemtom mit nem lehet elhinni...Anno neke is orrvérzésre írták fel... De miel ez a szex kategória, így a válaszom: síkosításra használták/ják,
A kérdező hozzászólása: De komolyan azt irták fel mer kurva sokat vérzett az orrom napi 3-4x de akkor ez most sikositó vagy vérzés csökentö tom h tetkohoz is használják de ot is a vérzést csilapitja nem ?
A vazelin megfelelõ szénatomszámú szénhidrogénekbõl áll. Használják pl pvc lefolyó csövek gumi tömítéseknek megkenésére is. Így könnyebben egymásba lehet dugni az elemeket és a tömítés is jobban ellenáll majd a környezeti hatásoknak. Ha a szexuális vonatkozásban érdekel a felhasználása, igen, síkosítónak szokták használni.

Mire használják a pigmentet?

pl.:

Legjobb válasz: ja, ezt nem arra használják, hogy kötõanyagban feloldják(pl. olaj) és aztán festék lesz belõle?

A kérdező hozzászólása: ja, ezt nem arra használják, hogy kötõanyagban feloldják(pl. olaj) és aztán festék lesz belõle?
a pigment maga anyit jelent, hogy szinezõ anyag. szin. valamit szineznek vele. a festékek stb... egyik alkotója. ha több a pigment, élénkebb a szin. kb enyi. ilyesmi...
festés, festék készítés

A németben mikor használják a Präteritumot, mikor a Perfektet, és mikor a Plusquamperfektet?

Legjobb válasz: A Präteritumot írásban alkalmazzák, levélíráskor. Nevébõl adódóan is mivel "elbeszélõ múltnak" nevezik! A Perfektet: Bármikor amikor múltidejû cselekvést szeretnél mondani. Tehát ez az amit beszédkor használsz! A Plusquamperfekt (régmúlt): Nagyon ritkán használják, de ha igen, akkor olyan esetekben mikor az egyik múltidejû cselekvés idõben megelõzi a másik múltidejû cselekvést!

A Präteritumot írásban alkalmazzák, levélíráskor. Nevébõl adódóan is mivel "elbeszélõ múltnak" nevezik! A Perfektet: Bármikor amikor múltidejû cselekvést szeretnél mondani. Tehát ez az amit beszédkor használsz! A Plusquamperfekt (régmúlt): Nagyon ritkán használják, de ha igen, akkor olyan esetekben mikor az egyik múltidejû cselekvés idõben megelõzi a másik múltidejû cselekvést!

Mire használják a segédszárat? A nagykantár miben különbözik az "egyszerű" kantártól?

Legjobb válasz: Azért használják, mert néha lehet hasznos, például futószárazásnál, ahogy írták, vagy nálunk volt olyan, hogy feltett valaki veirotert, mert elõször ült egy kényszerpihenõ után a lovára, aki kicsit ugrabugrálós volt... Vagy ha most egyszer ráteszed, nem baj, az a baj, mikor valaki ettõl várja a csodát, és azt hiszi, hogy milyen szépen keretben van a lova, száron megy, közben meg csak belekényszeríti, és ahogy leveszi róla, tényleg rosszabb lesz, mint valaha volt..

Azért használják, mert néha lehet hasznos, például futószárazásnál, ahogy írták, vagy nálunk volt olyan, hogy feltett valaki veirotert, mert elõször ült egy kényszerpihenõ után a lovára, aki kicsit ugrabugrálós volt... Vagy ha most egyszer ráteszed, nem baj, az a baj, mikor valaki ettõl várja a csodát, és azt hiszi, hogy milyen szépen keretben van a lova, száron megy, közben meg csak belekényszeríti, és ahogy leveszi róla, tényleg rosszabb lesz, mint valaha volt..
Többféle segédszár létezik, amik közül legtöbbje felesleges. A kikötõszár a futószárazásban hasznos például. Az a baj a segédszárakkal, hogy kezdõk kezébe nem való, a tapasztalt lovasoknak meg már illene azok nélkül is elérni a kívánt célt. Sajnos nem helyettesítik a valódi kiképzést, csak egy hamis keretbe kényszerítik a lovat, ami hosszú távon nem megoldás. A nagykantáron két zabla található. egy feszítõ pelham zabla, és egy csikózabla. A pontosabb, precízebb feladat végrehajtásért használják. Soha nem azért, hogy jobban megtudjuk vele állítani a lovat.
Elvileg "segítség" a lónak a helyes nyaktartásban, támaszkodásban. Gyakorlatilag ez egy közhely! Nem , hogy segít de csak jobban elszarja a lovat. Leveszed róla és már feszít is bele , dugja ki az orrát , maximum futószárazáshoz érdemes segédszárat használni. A nagy kantár egyrészt árban , másrészt igen , abban különbözik , hogy 2 db szár és zabla van. 1db feszítõ zabla+ ehez szár, és még 1 alátétzabla és ehez is jön egy szár. Kezdõnek egyáltalán nem való , hiszen alapból 2 szár van a kezedbe , ezeket tudni is kell fogni, a másik fele pedig az hogy jóval erõsebb , mint egy normál kantár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) 2 zabla? :| Kicsit morbidnak tûnik nekem... Ha ennyire nincs értelmük ezeknek, akkor miért használják õket?
A nagykantár valójában nem olyan morbid eszköz, csak mint minden zablánál, ezt is tudni kell használni. Ugyebár nem hiába hangoztatják, hogy kezdõk kezébe sem feszítõzabla, sem nagykantár, sem a különféle segédszárak nem valók. A nagykantár magasabb díjlovas osztályokban használatos, mert a finom kezû lovasok a legapróbb jelzéssel is képesek egy jól idomított lóval egy nehezebb feladatot is végrehajtani, és közben nem bántják vele a lovat (ha jól használják). A feszítõzabla a tarkóra hat az által, hogy az állra nyomást gyakorol. A segédszárak mire is jók? Gyors megoldásnak jók, de csak hamis illúziót keltenek. Attól még, hogy agyra fõre le van kötve a ló, az nem pótolja az idomítást, és a lovasok képzetlenségét. A futószárazáshoz hasznos a kikötõszár, és talán a martingál az, amire azt mondanám, hogy ér valamit, de a többi csak pót segédeszköz.
Azt még hozzátenném, hogy én is használtam ilyeneket, mert a lovardánkban ez vele járt, szóval csak azért merem azt mondani, hogy feleslegesek, és inkább tanuljatok meg a lovaddal ezek nélkül lovagolni, mert már megtapasztaltam ennek az elõnyeit, és hátrányait. Mindenki téved, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy én mindent jól csináltam. Csak a lényeg, hogy tudjál tovább fejlõdni, és lehagyni a rossz szokásokat.
Kérdezõ: De azt is nézd meg , hogy kik használják a segédszárat!(lovagláshoz) Vagy kezdõk vagy hiányos tudású lovasok. Profi vagy legalábbis egy valamit tudó lovas kezébe 10 esetbõl csak 1-szer láttam. Sok mindent használnak az emberek aminek nincsen semmi értelme.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:) Nem azért kérdeztem, mert használni szeretném, csak érdekelt, mire is jók.:)

1. :Mivel magyarázható néhány fenyőfajnál, hogy idős fenyvesben az évekkel korábban kivágott fa tönkje még tovább él, sőt, bizonyos mértékig vastagodásra is képes? 2. :Mire használják a fenyőtűből nyert illóolajat?

NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON... FONTOS!!!

Legjobb válasz: Nem tudom aktuális-e még,de nagyjából ugyanazért vastagodik a kivágott fa törzse mint amiért egy holttesten még nõ a szõrzet meg a köröm.Még vannak benne élõsejtek amik egy ideig pusztán éjszakai aerob légzésbõl tudnak készíteni annyi energiát ,hogy életbe maradjanak. A fenyõtûbõl nyert illóolajat légúti betegségek kezelésére használják.

Nem tudom aktuális-e még, de nagyjából ugyanazért vastagodik a kivágott fa törzse mint amiért egy holttesten még nõ a szõrzet meg a köröm.Még vannak benne élõsejtek amik egy ideig pusztán éjszakai aerob légzésbõl tudnak készíteni annyi energiát , hogy életbe maradjanak. A fenyõtûbõl nyert illóolajat légúti betegségek kezelésére használják.
természet ismeret 6. osztály, kutass! :D

C -ben mire használják a struct -ot?

Nem vagyok C -b?l nagy "mester", én C++ -os vagyok, C++ -ban meg nem nagyon használjuk ezt.

Legjobb válasz: C++-ban lehet osztályokat írni, inkább azokat használják, nem tudom hogy azokat írtál e már végülis az osztályok elõdje a struct. Egymáshoz összetartozó adatokat raknak egy külön (struct) típusba. Pl Ember típus (egy nyilvántartásba), név, személyi szám, születési dátum attribútumokból állhat például. Ezek az attribútumok külön-külön szintán típusok, pl a név char*, a dátum lehet hogy szintén egy összetett típus (egy struct) év,hónap,nap attribútumokkal, amik már primitív típusokból állnak.

C++-ban lehet osztályokat írni, inkább azokat használják, nem tudom hogy azokat írtál e már végülis az osztályok elõdje a struct. Egymáshoz összetartozó adatokat raknak egy külön (struct) típusba. Pl Ember típus (egy nyilvántartásba), név, személyi szám, születési dátum attribútumokból állhat például. Ezek az attribútumok külön-külön szintán típusok, pl a név char*, a dátum lehet hogy szintén egy összetett típus (egy struct) év, hónap, nap attribútumokkal, amik már primitív típusokból állnak.
Az ugye megvan, hogy a struct egyenértékû a class-al C++-ban? Minimális különbség van, a default láthatóságban. Amúgy annyira egyenértékû a kettõ, hogy pl. forward deklarálhatsz egy structot class-ként (és fordítva). Amúgy ugyanarra jó, mint C++-ban egy virtuális függvényekkel nem rendelkezõ osztály: összetartozó adatok összetartozó kezelése.

Mire használják a gyurmaradírt?

Legjobb válasz: Leginkább szénrajzoknál használják, de grafithoz is jó. Nem keni szét a rajzot, hanem "fölszedi" a szenet/grafitot. Formálható, kisebb darabokat is le lehet belõle szedni, viszont egy idõ után már nem tud többed felszedni.

Leginkább szénrajzoknál használják, de grafithoz is jó. Nem keni szét a rajzot, hanem "fölszedi" a szenet/grafitot. Formálható, kisebb darabokat is le lehet belõle szedni, viszont egy idõ után már nem tud többed felszedni.
Én általában színszedésre használom, vagyis ha grafitrajzot készítek, vele szoktam finomítani a tónusokat. Nagyon hasznos.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Megfelelõ formázással "rajzolhatsz" is fele. Pl élesre formázod vonalakat szedsz ki és kész pár ágdarab. Nagyon jó szemüveg és egyéb átlátszó tárgy csillanására . Csipke stb fehér minta készítésére. Legyen valami alkalmas kis doboz nálad, amiben tárolod, mert nagyon hamar összeszed minden szemcsét. Pasztellhez is használható.
házilag lehet készíteni?ha igen, addtok receptet!?Köszi!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!