Találatok a következő kifejezésre: Mit használhatok arcomra hogy (3 db)

Gyakorlatilag majdnem hibátlan a bõröm, semmilyen pattanásom sincsen, viszont eléggé pirosas arcom van és egyenetlen a bõröm színe az arcom egész területén. Van valakinek valami tippje, hogy mit használhatok rá?

Semmiféleképpen nem szeretnék alapozót használni, de hallottam már olyanról, hogy Helia-D vagy BB - meg ilyenek :D Tapasztalatok, tanácsok?

Legjobb válasz: Rosacea-re gondolsz?

Rosacea-re gondolsz?
Kozmetikustól vagy inkább kozmetológustól, esetleg bõrgyógyásztól kérdezz rá, hogy mit érdemes használni.nagyon szép és jó bõröd van, ne tedd tönkre valami gagyi kencével, amit a barátnõ ajánl. Nagyon szerencsés bõröd van, mert ez a típus gyakorlatilag alig ráncosodik, ha igen, akkor is majd csak valamikor 60 év felett.
A hibátlan bõr ugyanúgy ráncosodhat. Ezt így látatlanban nem lehet megállapítani.
Az elsõ tippem nekem is a rosacea
A kérdező hozzászólása: nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, azzal sem vagyok tisztában, hogy miféle az a termék, amit én kiírtam, csak olvastam valahol :D nem sminkelem magam, teljesen natúr vagyok, de egyik nap kipróbáltam valamilyen alapozót, és olyan üde hatást keltett, hogy beleszerettem :D 18 éves vagyok, valószínû még nem fogok ráncosodni, eddig kb. volt 2 kisebb pattim, de anycim bõre is csodaszép -neki sem volt életében vagy három-négy pattanása-, remélem az én bõröm is ilyesmi. egyébként nem, nem olyan pirosodásra gondolok, nincsen semmiféle komoly elváltozás. kicsit piroslok a pofimnál, illetve a szám felett sárgás, de az se vészes :D de csak ha nagyon közelrõl nézem, már-már inkább beteges... :D önbizalmat növelnék ezzel, segíteném a lelkemet, hogy elfogadjam magam :D
A kérdező hozzászólása: szimplán tényleg annyi lenne a kérdésem, hogy ami nem is alapozó, hanem inkább ilyen hidratáló (?) krém, ami színezett, hol lehetne venni, vagy pontosan ennek mi is a neve [link] egy kis szösszenet, ez se biztos, hogy az, csak beírtam gugliba :D
A kérdező hozzászólása: [link] !!!! na pl. ez, lehet van is válasz a kérdésemre :D:D:D
kénes szappan nem jó nagyon kiszárítja a bõrt, csak annak jó , akinek alapból zsíros az arcbõre és megfelelõ hidratálást használ
a bõrgyógyász lenne a legfontosabb. és tényleg próbáld k a kénszappant. ha meg kinyomsz egy pattanást, akkor nagyon tiszta kézzel - esetleg zsepivel csináld.
amit a bõrgyógyász vagy a kozmetikus ajánl...esetleg patikus, de csak akkor, ha nagyon megbízható...a kozmetikus nem mondta amúgy, hogy 4-5 hetente kéne járjál hozzá így látatlanban vichy normaderm termékcsalád de az nem olcsó
kénes szappannal mosd.
"miért, szerinted a ragyás arcbõr száraz ? " a ragyák száma és az arcbõr típusa közt nincs olyan szoros összefüggés, mint képzeled, az enyém száraz, vízhiányos, és a T-vonalon normál, mégis volt olyan idõszakom, hogy tiszta pattanás voltam....a kénes szappan és lemosó nyomát jó pár heg õrzi az arcomon... érdemes elmenni a problémával bõrgyógyászhoz és nem öngyógyítani ... gondolom, nem én voltam az egyetlen, akinek gyógyszert kellett szednie a megfelelõ típusú krém kiválasztása mellett, ezeket a gyógyszereket meg bõrgyógyász írhatja fel ;)
A kérdező hozzászólása: hmm köszönöm a komikat :) és ha kijön 1 pattanás, azzal mit csináljak? nyilván ne nyomjam ki. de ott se maradhat :O
Inkább a zsíros arcbõröddel kellene kezdeni valamit. És nem lenne annyi pattanásod.
jav.:a nemzsíros részeken sem
miért, szerinted a ragyás arcbõr száraz ? egyébként nekem vegyes arcbõröm van, ezt használtam sokáig, nem hidratáltam mással és mégsem szárította, a nemzsír részeken sem. nagyon is jó a kénes szappan az ilyen esetekre.
Szerintem érdemes elballagni ezzel a kérdéssel a bõrgyógyászhoz. Megnézi a bõrtípusodat, felírja, milyen kozmetikumot ajánl.(nem recept, de valószínû gyógyszertárban kapható lesz) 3 perc, ingyen, érdemes :)
elsõ vagyok. a bõrgyógyász is jó ötlet, vele lenne legérdemesebb megbeszélni, viszont sokéves tapasztalatom, hogy a drága kenceficék egyáltalán nem jobbak az egyszerû dolgoknál- pl a kénes szappannál.
Ha nem érdemes öngyógyítani, akkor miért ajánlod rögtön a legdrágább Vichy termékcsaláddal való öngyógyítást ? Sztem nem képzelek semmit, a kénesszappannak pedig nincsenek ilyen vad hatásai, az biztos.

Mit használhatok az arcomra hogy ne legyen száraz?

téllen az arcomon a b?r ngyon kiszárad de a legtobb ilyen krém nem ajánlott a kamaszoknak (15 éves vagyok)inkább az id?sebb korosztálynak. mit használhatok h ne tegyem tönkre a b?r?m??

Legjobb válasz: Télen nem hidratálásra van szükség elsõsorban, hanem zsírosabb krémekre, amik megvédik a bõrt a hideg ellen. Nyugodtan kend be hagyományosabb, zsíros krémmel (pl Hélia D, Nívea, ez jut eszembe, sõt, akár babakrémmel), vagy a bizonyos svéd kozmetikai cégnek van kifejezetten téli hidegre való védõkréme. Sajnos a bõr ezektõl fénylik egy kicsit, de ha az probléma, valamilyen semleges alapozókrémet is használhatsz. Remélem, segítettem.

Télen nem hidratálásra van szükség elsõsorban, hanem zsírosabb krémekre, amik megvédik a bõrt a hideg ellen. Nyugodtan kend be hagyományosabb, zsíros krémmel (pl Hélia D, Nívea, ez jut eszembe, sõt, akár babakrémmel), vagy a bizonyos svéd kozmetikai cégnek van kifejezetten téli hidegre való védõkréme. Sajnos a bõr ezektõl fénylik egy kicsit, de ha az probléma, valamilyen semleges alapozókrémet is használhatsz. Remélem, segítettem.
szia Nagyon száraz bõrre nagyon kell vigyázni, ne mosd szappannal soha. Semilyennel. de itt adok egy oldal linket nézd meg ott találsz olyant ami neked is megfelelõ Ki kell kisérletezni, http://drnonabolt.mlap.hu/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!