Találatok a következő kifejezésre: Mit használhatnék ha (104 db)

Írjátok már meg, hogy mire használható ha rátelepítem a számítógépemre: -Adobe Shockwave Player, -Adobe Download Manager, -McAfee Security Scan?

Fontos

Legjobb válasz: Adobe Shockwave Player: Hangszerkesztõ, ha jól tudom. Pl. MP3-ba eltorzítja a hangot vékony, vicces hangra. :) Adobe Download Manager: Letöltésvezérlõ. Bemásolod a linkeket és letölti egyesével vagy ahogy be akarod állítani. McAfee Security Scan: Vírusírtó. De nem ismerem, lehet, hogy tûzfal. Vagy a kettõ kombinációja.

Adobe Shockwave Player: Hangszerkesztõ, ha jól tudom. Pl. MP3-ba eltorzítja a hangot vékony, vicces hangra. :) Adobe Download Manager: Letöltésvezérlõ. Bemásolod a linkeket és letölti egyesével vagy ahogy be akarod állítani. McAfee Security Scan: Vírusírtó. De nem ismerem, lehet, hogy tûzfal. Vagy a kettõ kombinációja.
Az elõzõ válaszolót annyiban javítanám ki, hogy a Shockwave Player olyasmi mint a Flash Player. Egyes flash játékokhoz kell.
Shockwave Player = Flash Player ...ugyanis a technológiát Shockwave Flash-nek hívják teljes nevén.
Magyarán: a flash bizonyos webes tartalmak böngészéséhez és megjelenítéséhez kell. Flahs-ek az animált reklámok, de flash az interaktív ikon, gomb, menü is a weboldalakon, és természetesen legtöbb videomegosztó oldalon flahs-be van ágyazva a videó. Így pl ha nincs Adobe Shockwave/Flash Player telepítve a számítógépre, nem tudsz YouTube videókat nézni.

Mit használhatok, ha éget és viszket a nemi szervem?

Piros és duzzadt. Folyásom nincs, csak a normál fehér, szagtalan. Nem fert?zés, mert a Canesten és a Pimafucin sem használ, kipróbáltam és orvos is látott. 17 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Ha éget és viszket semmiképpen nem normális dolog! Az orvos szerint nem fertõzés,akkor a candida gombára gyanakszom. A húgomnak ugyanez volt a terhessége alatt és õ kapott rá hüvelykúpot amit a patikában kevertek. Elég érdekes orvosod lehet ha ez neki normális!

Ha éget és viszket semmiképpen nem normális dolog! Az orvos szerint nem fertõzés, akkor a candida gombára gyanakszom. A húgomnak ugyanez volt a terhessége alatt és õ kapott rá hüvelykúpot amit a patikában kevertek. Elég érdekes orvosod lehet ha ez neki normális!
Tudom érdekesen hangzik de popsikrém megoldaná a problémád.Ilyenkor magasabb a vérellátás és a bugyi is dörzsöli nekem bevált a popsikrém próbáld meg.37hetes kismama:)
Szerintem sem normális, abszolut a gombás fertõzés tüneteit írtad le. Pécsen van gombaambulancia a bõrklinikán, ha van ilyen a környezetedben , vagy nemibeteg gondozó, keresd fel szerintem. A kup és a kenõcs kéne használjon. A kamillatea biztos nem árt, és a popsikrémet (vagy Gabi babakérém) már én is hallotta, hogy a dörzsölés ellen segít nedvesen tartani a bõrt. Mindenképp járj utána, valami nincs rendben. Megpróbálhatsz nagyon kevés cukrot-fehérlisztet és élesztõt fogyasztani, az csökkenti a candida gomba jelenlétét.
Én a Sudocreme-t javaslom, nagyon jó hámosító, és gyorsan csillapít minden égetõ érzést. Nekem is volt ilyen korábban, nálam sem derült ki, mi okozhatta. A kamillafõzet is jó, ahogy írták mosakodáshoz, és amíg nem múlik el, ne használj se tusfürdõt, se szappant!
Én is kipróbáltam mindent és végül egy 100%os aloe vera tartalmú krém segített. Amúgy ez a növénke és készítményei rengeteg más bajon is segítenek!Sz.tem érdemes utánanézni.
Ezen én is keresztülmentem a 28.héten.Nálam a kiváltó ok az volt, hogy antibiotikumot szedtem.Kaptam egy egyszeri hüvelykenõcsöt, és másnapra kutya bajom volt! Az viszont biztos, hogy ez nem normális!!! Én megkérdeznék egy másik orvost is.
Miért gondolod, hogy nincs fertõzésed? A canesten és a pimafucin csak gomba ellen jó (a pimafucin trichomonas ellen is) E mellett még akármilyen bakteriális fertõzésed lehet. Vettek le kenetet tenyésztésre?

Mire használhatom, ha tudok visszafelé beszélni?

Szavakat, rövid mondatokat hallás után kapásból visszafelé tudom mondani. Mire tudom ezt használni, mire lehet jó?

Legjobb válasz: Privát körben mókázni.

Privát körben mókázni.
Monika show.... esetleg fokusz. Ha nagyon jol nyomod akar a Blikkben is benne lehetsz.
Állásinterjún talán ne dobd be, mert nem sok esélyed lesz, de remekül össze lehet vele zavarni az embereket.
Hát én nem mondanám, hogy túl sokra viheted ezzel a képességeddel, de valóban, ahogy azt már elõttem is írták elszórakoztathatod a haverokat. :D

A Solaris operációs rendszer mire használható ha otthoni felhasználásra nem?

Csak ismerkedek az alternatív operációs rendszerekkel.

Legjobb válasz: internetezésre, képszerkesztésre, szöveg írására, képek nézegetésére stb.

internetezésre, képszerkesztésre, szöveg írására, képek nézegetésére stb.
Na pont nem arra, amit az elsõ ír. Lehetne arra is, de épeszû ember nem teszi. Sokmindenre lehet használni, de nem desktop gépen. Vállalati környezetben használják, szerverekre vagy még erõsebb vasakra telepítik. Az Oracle ezt mondja róla: "The First Cloud OS", azaz a fejlesztõ pl virtualizálásra ajánlja. Itt egy cikk, ami érdekes lehet: http://www.hwsw.hu/hirek/47671/oracle-solaris-11-unix-operacios-rendszer-zfs-virtualizacio-cloud-szerver.html Egyébként mi az alternatív operációs rendszer? Minden alternatív, ami nem Windows? Ez hülyeség. Ha a desktop Windowson kívül is megismernél valami mást, akkor a Linux-szal kezdj! Azt még desktopra is használhatod. Ja és többen úgy állították be az elõzõ kérdéseidnél a Solarist, mintha Linux lenne, pedig nem az. Egyáltalán semmi köze hozzá.
"szerverekre vagy még erõsebb vasakra telepítik" Felébresztetted bennem a trollt. Milyen erõsebb kategória van a szerver felett? Attól, hogy esetleg elosztott rendszerben fut és 1024 mag ketyeg alatta még szerver marad nem? :) Mondjuk nem értek ennyire az infrastruktúrához, de akkor ezek szerint ez olyan mint a Hyper-V? Ez fut a core-ban, de csak futtat több servert? És ingyen használható?
"Milyen erõsebb kategória van a szerver felett?" HPC, például, de egy render farm is dolgozhat úgy hetekig, hogy hozzá sem nyúlnak. Szóval nem egy klasszikus szerver... "ez olyan mint a Hyper-V?" Nem, ez egy oprendszer. Még desktop verziója is van, csak nem akartam mondani, mert a kérdezõ vérszemet kap és mindenáron fel akarja majd tenni. Ingyen letölthetõ, de fogalmam sincs, hogy mi az amihez extra licenc kell.

Szoptatás alatt mit használhatok, ha náthás vagyok és fáj a torkom? Lázam nincs, a baba 4 hós lesz egy hét múlva.

Legjobb válasz: Mézes tea, Stodal szirup köhögésre, esetleg hagymatea (Isteni!), infralámpa (10 perc arcmelegítés, reggel és este), sok orrfújás, sós orrcsepp (feloldja az orrváladékot, és fertõtleníti az orrjáratot). Én most lettem túl rajta. :) Gyógyulást!

Mézes tea, Stodal szirup köhögésre, esetleg hagymatea (Isteni!), infralámpa (10 perc arcmelegítés, reggel és este), sok orrfújás, sós orrcsepp (feloldja az orrváladékot, és fertõtleníti az orrjáratot). Én most lettem túl rajta. :) Gyógyulást!
Septofort torokfertõtlenítõ tabletta, méz, kamilla, inhalálás, meleg fürdõ.Jobbulást:) Köhögésre Stodal szirup nagyon jó!
én torok fájásra ezt ajánlom http://www.kertvarosipatika.hu/kvpt01013196.html ezt maga a nátha kezelésére! http://www.kertvarosipatika.hu/kvpt01013726.html vagy ezt http://www.kertvarosipatika.hu/kvpt01013092.html nekem nagyon bejött már kezdek kimászni a náthából!
Oscillococcilum homeopátiás szer nekem beválik
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

Ha netrisken kötöm meg a kötelezőt akkor mikor használhatom az autót?

Ma megkötöttem,de még kell nekik az adásvételi másolata,meg valamilyen számla is... ,,kötelez? kezdete pedig .: 11.18" ..viszont még ki sincs fizetve,mivel a "banki díjlehívást" választottam.

Legjobb válasz: Rajta kell lennie a papíron, hogy halasztott díjfizetés. Akkor a rajta lévõ dátumig (valószinûleg 12.17 vagy 12.18) használhatod az autót.

Rajta kell lennie a papíron, hogy halasztott díjfizetés. Akkor a rajta lévõ dátumig (valószinûleg 12.17 vagy 12.18) használhatod az autót.

Valaki mindennap be zselézi vagy bewaxolja a haját vagy valamit használ a hajára és nem hullik neki én félek az ilyeneket használni a hajhullás miatt mit használhatok ami nem okoz hajhullást?

Legjobb válasz: Hajhullást akkor okozhat, ha a fejbõrre kerül. Ezt el lehet kerülni, bár attól függ mire kell a zselé... vannak egyébként kíméletesebb zselék, amik természetes anyagokból állnak, ezek nem annyira ártalmasak.

Hajhullást akkor okozhat, ha a fejbõrre kerül. Ezt el lehet kerülni, bár attól függ mire kell a zselé... vannak egyébként kíméletesebb zselék, amik természetes anyagokból állnak, ezek nem annyira ártalmasak.
Én több mint 10 éve zselézem a hajamat és semmi ritkulás hajhullas, pedig szinte mindig van rajta. Ha nem vagy hajlamos a hajhullasra, meg a kopaszodasra akkor sztem nem kell tartanod, ha igen akkor.tök mindeggy hogy zselézed e vagy nem úgy is kopaszodni fox! 25/F
Az elsõnek részben igaza van. De zselét hideg, fagyos idõben semmiképp se használj mert ráfagy a hajadra ami akár le is törhet. A wax hideg idõben jobb mert zsírosabb anyag ami nemigen fagy meg. Jó idõben mindegy. Viszont annyi még, hogy vizes hajra egyiket se kend (fõleg hidegbe ne, de amúgy se.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Candidám van, ha a fogalmzásgátló az oka és abbahagyom, az óvszeren kívül mit használhatnék még ami nem hozná ki?

Yasminellet szedek már több mint fél éve. Az utóbbi 4 hónapban havonta, mindig a ciklus közepén előjött a hüvelygomba. Az elsőt egy nagyon erős antibiotikum kezelés hozta ki, de azóta nem múlik. Már tényleg mindent megtettem a gyógyulás érdekében amit csak lehet. - Candida diétán vagyok (a szigorú szakaszát már 2 hónapja tartom) sosem bűnöztem benne - grapefruit cseppeket szedek - lecseréltem a bugyiaimat hagyományos fazonú pamut bugyikra - a törölközőimet és a bugyikat mindig főzőmosással mosom és vasalom is őket - állandó partnerem van, aki szintén volt kezelve - probiotikumot szedek a bélflóra helyreállítására - fokhagyma kapszulát mindennap, mert az csíraölő - nem használok intim mosakodót meg semmi ilyesmit - soha nem ülök rá idegen wc-re - a sok kezelés után, mindig visszaállítottam a hüvelyflórámat, illetve igyekeztem, most pl gynophylus hüvelykapszulával de miközben használtam, már aközben visszajött a fertőzés Már tényleg csak a fogamzásgátlóra tudok gyanakodni. Viszont ha azt leteszem, akkor mi az a védekezés mód az óvszeren kívül ami nem hozná el ezt a fertőzést? Az óvszerben nem bízom. Valamint ha abbahagyom a fogamzásgátlót, akkor a következő hónapban már nem fog visszajönni a probléma? Van akinek ez segített? 21L

Legjobb válasz: Miért nem bízol az óvszerben? A tabletta mellett a legbiztonságosabb olyan védekezési módszer, ami fiataloknak (nem szült nõknek) is megfelelõ. Ha normálisan használod, nincs vele gond. Ha mindenképp alternatíva kell: spermicid és megszakítás együtt vagy pesszárium és megszakítás együtt. Külön egyiket se ajánlom. De nem gondolnám, hogy ezek az óvszernél nagyobb biztonságot nyújtanak, kb. ugyanannyit. Óvszernél legalább látod ha gond van.

Miért nem bízol az óvszerben? A tabletta mellett a legbiztonságosabb olyan védekezési módszer, ami fiataloknak (nem szült nõknek) is megfelelõ. Ha normálisan használod, nincs vele gond. Ha mindenképp alternatíva kell: spermicid és megszakítás együtt vagy pesszárium és megszakítás együtt. Külön egyiket se ajánlom. De nem gondolnám, hogy ezek az óvszernél nagyobb biztonságot nyújtanak, kb. ugyanannyit. Óvszernél legalább látod ha gond van.
A kérdező hozzászólása: Azért nem bízom az óvszerben, mert a mostani párom ha fáradt, szeretkezés közben néha elpuhul. Persze nem amikor bennem van, de egy pózváltásnál könnyen megesik. Ez nála azért van mert fáradt, tehát reggel pl sosincs ilyen gond. Viszont esténként általában és az óvszerben ha elpuhul akkor mégis mit tudnánk csinálni? Ilyenkor általában a számmal segítek rá neki, de óvszerben nem lenne hatásos.
Hát ilyen helyzetben a többi megoldással is cseszheted, már elnézést a kifejezésért. Azért a spermicid nem hiszem, hogy túl kellemes ízû. Más ötletem nem igazán van. Ha annyira fáradt, miért szexeltek? Miért nem akkor szexeltek, mikor kipihent?:D vagy olyan sosincs? Mondjuk reggeli szex?:P
A kérdező hozzászólása: Mert sajnos nem együtt lakunk hanem külön-külön a szüleinkkel és ritkán tudunk együtt aludni. És azért szexelünk mert kívánjuk. Az elején neki sincs vele gondja csak közben jelenik meg.
Akkor ne nyújtsátok el annyira. Egyébként óvszerben is lehet orál. A biztonságos megoldásokat fent leírtam. De mivel mind a kettõ csak spermiciddel együtt megbízható, így az ugyanúgy nem jó, mint a gumi. Esetleg pesszárium és megszakítás. A többi módszer vagy nem alkalmazható, mert még nem szültél, vagy hormonos, ami ugyanúgy szétcseszi a hüvelyflórád, vagy nem megbízható.
Amióta nem szedem a fogamzásgátlót, sokkal ritkábban van gombám. Évente ha egyszer vagy még ritkábban, s csak ha legyengülök. Míg szedtem, nekem is szinte havonta elõjött. Viszont a nem jól megválasztott óvszer is elõhozhatja a gombát, ha annyira érzékeny vagy (nekem csak a váltás utáni elsõ idõkben okozott problémát). A spermicides óvszereket ilyenkor kerülni kell, mivel sokkal jobban felborítják a hüvelyflórát. Van a dr. Müllernek egy teafás óvszere, azt kifejezetten ilyen esetekre ajánlják. Gomba ellen megelõzésre. Pesten sok helyen kapni, én még nem próbáltam, mert itt helyben nem kapni. http://netbio.hu/spd/NetBio_704148/Dr_Muller_teafa_ovszer_3d.. A teafaolajat önmagában is ajánlom. Langyos vízzel hígítva , külsõ lemosóként nagyon hatásos a gomba ellen. Plusz hajszárítóval szárítsd meg magad odalent. A vizes környezet is kedvez a gombának. Összességében szerintem megéri váltani ebben az esetben tablettáról óvszerre. A tartós, rendszeres idõközönként visszatérõ gombafertõzés ugyanis idõvel meddõségi problémákhoz vezethet. Ha az óvszerben lelankad a párod, akkor finoman kézzel is segíthetsz.

6 hete szültem császárral, kb. 3 napja érzem, hogy a végbél nyílásom nagyon fáj, ha ülök, illetve ha nagy wc-zem. gondolom aranyerem van. Mit ajánlotok? Mit használhatok rá?

szoptatok.

Legjobb válasz: Szia! Sperti krém, és kúp. Nekem bevált, és nekem is kellett sajnos terhesség, és szoptatás alatt is. Ezt szabad használni szoptatás alatt is. Üdv, gyors gyógyulást

Szia! Sperti krém, és kúp. Nekem bevált, és nekem is kellett sajnos terhesség, és szoptatás alatt is. Ezt szabad használni szoptatás alatt is. Üdv, gyors gyógyulást
A kérdező hozzászólása: köszönöm gyors választ és a jó kívánságot.
Ez a Sperti kúp tényleg jó!!
Detto így vagyok, hat hete császároztak és pár napja jött ki az aranyerem.Más tanácsot én sem kaptam.Reméljük hamar múlik.

Ha itt letiltották az üzeneteimet és a kérdéseimet akkor mikor használhatom legközelebb?

(Ez nem az én felhasználóm)

Legjobb válasz: Biztos oka volt. Alapban soha, de egyébként ha írsz a modiknak és megígéred, hogy betartod a szabályokat, akkor esetleg visszaengednek.

Biztos oka volt. Alapban soha, de egyébként ha írsz a modiknak és megígéred, hogy betartod a szabályokat, akkor esetleg visszaengednek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!