Találatok a következő kifejezésre: Mit gondoltok hogy (1916 db)

Mit gondoltok, hogy egy két hasonló korú, de fordított nemű ember párkapcsolatáról is ugyanazt gondolnátok-e? Most volt kint egy kérdés, hogy ti mit gondoltok egy 17 éves lány és egy 35 éves férfi kapcsolatáról.

Legjobb válasz: Hmm, nem szól hozzá senki, nincs anyázás, lepontozgatás... próbáld meg úgy feltenni a kérdést, hogy egy 17 éves fiú és egy 35 éves férfi, mindjárt élénkebb lesz a társalgás :)

Hmm, nem szól hozzá senki, nincs anyázás, lepontozgatás... próbáld meg úgy feltenni a kérdést, hogy egy 17 éves fiú és egy 35 éves férfi, mindjárt élénkebb lesz a társalgás :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, azt hiszem átfogalmazom majd, és újra kirakom a kérdést. Persze nem úgy, ahogy te javasoltad :)
sztem nagyon sok a korkülönbség.

Erről mit gondoltok hogy igy provokálta Alekoszt Béci? Link.

http://www.youtube.com/watch?v=T4cks_uMRf0

Legjobb válasz: LAWL, az elobb Beci meg fenyegetozott is. Befosok. Eddig soha nem gondoltam azt, hogy olyan nagy ertelem beli kulonbsegek vannak odabent, de hogy Becieknek ennyire ne legyen normalis vitakulturaja, az felelmetes. Ja, fenyegetunk, szapulunk, es az nyer, akinek a haverjai hangosabban rohognek a hatterben. Atomvicces.

LAWL, az elobb Beci meg fenyegetozott is. Befosok. Eddig soha nem gondoltam azt, hogy olyan nagy ertelem beli kulonbsegek vannak odabent, de hogy Becieknek ennyire ne legyen normalis vitakulturaja, az felelmetes. Ja, fenyegetunk, szapulunk, es az nyer, akinek a haverjai hangosabban rohognek a hatterben. Atomvicces.
azt, hogy kint kéne maradnia szombaton
Ha láttad volna Alekosz arcát, akkor lerí róla, hogy nevetségesnek tartja az egész helyzetet, amit a Béci provokált ki. De ha nem láttad volna, akkor mindjárt megnézheted:) Remélem, hogy tényleg a Szandi megy vissza.
szemét Béci, én sose bírtam
Es most meg azt mondja, hogy Alekosz nem tud ertelmes valaszt adni. Nembirom. :DDD
a vezír (Béluska) érzi, hogy szorul a hurok és kell feszítsen, úgy gondolja, hogyha megpróbálja Alekoszt lenézni akkor ezzel nyer szimpátiát (mert ideje, hogy a [email protected]ászásán, kanyargózó szemein kívül mást is mutatni), pedig nagyon téved, az emberek nagy részének nem az a szimpatikus aki feszedezik, hogy õ milyen vagány csóró, a mai este után aki még mindig úgy gondolja, hogy Béluska a nyerõ elgondolkozhat... egy ilyen pofátlan [email protected] megérdemli, hogy hazahúzzon nem attól szerethetõ valaki, hogy mást megaláz, lenéz, hanem attól, hogy egyedi, és ezért fog Szandi nyerni, nagyképû görényre nincs már szükség
én másoltam be a másik kérdésbe látod? a %om? :D
Buta emberek vagytok, béci ûberkirály volt, alek meg sem tud szólalni nagy vagy béci hajrá :) ))
ma 20:58 hát az lehet, hogy Béci bent pedánsabb, visszafogja magát, de az emberek kíváncsiságból utánanéznek ha már celeb (lesz) amikor meglátják a fegyveres, pénzverõs képét akkor ki a kétszínû, meg ne haragudjon senki de én olyan emberrõl sok jót nem gondolok, akinek az vagány vagy mittudom én, hogy milyen vagy mivel jobb õ ettõl ha fegyverrel fényképezi magát... milyen példakép ez? az, hogy az Alekosz iszik, az se dícséretre méltó, ha szereti igya, az õ májára iszik, nem az enyémre, eléggé el van nyomva bent õ is, meg az Éva is, valamiben el kell engedjék magukat, ha a piát választották akkor azt választották, az se valami egetrengetõ követnivaló példakép, de nem fegyverrel talál egyezzünk meg... és érdekes módon semmi "olyan" nem derült még ki sem Alekoszról, sem Éváról, a testvérek viszik a díjat
A két hsz ugyanabban a percben írodott szóval sztem erre nem érdemes felvágni, de te tudod. :P De írodhatott volna 1 órával késõbb is a véleményem ugyan az maradt.
"És nem, nem szurkolok a nagyképû büdös cigány Bécinek sem." Johnny89 válasza: (...) Neked meg gratulálok, hogy egy olyan embernek szurkolsz, aki örülhet, hogy még nem vitték ki bilincsben a villából. Magadnak gratulálj Te szerencsés ember. Pontosan ezt próbáltam elmagyarázni, hogy csak azt veszitek észre, amit akartok. És tessék, rögtön, az elsõ hozzászólásoddal amit nekem intéztél, be is bizonyítottad. Kösz szépen! :-)
EZ AZ BÉCI SZÉP VOLT, ÉGESD CSAK MAGAD!!! NÁLAD MÁR CSAK AZ ÉGÕBB AKI RÁD SZAVAZ!! Alek szuper volt, fordított esetben Béci már vérfürdõt rendezett volna, na persze Alek nem beszél így az emberrel, még Bécivel sem.
Tudod mi a különbség az Alekosz és Béci között? Lehet, hogy Aleknak ferde a háta, de legalább van gerince... És nem hányt oda, nézd meg a videót! Egyszerûen csak cigány útra ment a falat, az is a majom ivadék Béci miatt... :D Neked meg gratulálok, hogy egy olyan embernek szurkolsz, aki örülhet, hogy még nem vitték ki bilincsben a villából. (Megjegyezném máshol már volt ilyen) Béci igazi arca: http://kepfeltoltes.hu/110124/vvbeci_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/110310/beci-pozol_www.kepfeltoltes.hu..
Nem, nem kellett volna. De mindenki tudja, ahogy Te is nagyon jól tudod, hogy azért akadt meg a torkán, mert seggrészeg volt. De ha nem azért, akkor mit gondolsz, utána a visongást, a sikítozást, a lányos kacagást is azért csinálta, mert megakadt valami a torkán? Az meg, hogy azért mondjátok, hogy azt akarta elérni, hogy Alekosz megüsse, azt azért mondjátok, mert ez van kiírva, az oldalra, és miért? Mert Éva ezt mondta: "Alek, provokálni akar, hogy megüsd." Erre alapozzátok azt a fene nagy véleményeteket. És nem, nem szurkolok a nagyképû büdös cigány Bécinek sem. De büszkébben lennék ilyen cigány mint a Béci (A villabeli életére, csakis arra gondolok, mielõtt jönnek a válaszok, a lopásról, csalásról.) mint egy ilyen alkoholista mint Alekosz.
itt a provokációról szólt a kérdés, nem arról, hogy hányte alekosz az asztalra, amúgy meg ha hányt volna akkor ne félj mert azt is mutatták volna, evett megakadt a torkán, kiköpt, miért meg kellett volna nyuvadjon?
Annyira, baromi szánalmas, hogy azt nem ítélitek el, hogy az Alekosz odahányt az asztalhoz, ahogy azt sem, hogy amíg a nagypofájú büdös cigány Bécinek föltett valaki egy kérdést, addig az Alekosz végig visította, kiabálta, röhögte az idõt, úgy, hogy a nagypofájú büdös cigány Béci nem tudott szóhoz jutni. Ha valaki Veletek ilyet csinálni, ráb.asznátok az asztalt, hogy, hogy lehet ennyire neveletlen, és primitív, és mi a f.aszt képzel magáról. De így, ti mit láttok a videókból, az adásból, hogy nagypofájú büdös cigány Béci elõzmények nélkül, förtelmes, gusztustalan, undorító, arcátlan módon provokálja Alekoszt. Magyarország ez vagy.
Bécinek a viselkedése nagyon szánalmas és gáz volt. Egyszerûen [email protected] az orrát, hogy az Alekoszt jobban bírják a nézõk, mint az õ nyomorult kormos fejét. Magam részérõl inkább nézek egy "görög félistent", mint egy beképzelt cigányt. Bocs.
A kérdező hozzászólása: :D Nálam evvel a viselkedésével elvágta magát Béci.
A kérdező hozzászólása: milyen jó hogy csak te vagy az okos közülük. ;)
Szegény Bécike próbálja magát magabiztosnak látszatni, de õ is tudja h ez a meccs már le van játszva. Tök mind1 mit csinál, az tuti h Alekosz nyeri meg az egészet. A párbajon meg remélen, Béci takarodik haza, utána meg Gigi kimegy az Évával, és Éva kint hagyja a kis Rácz qrvát!

Mit gondoltok, hogy kiket vásárol fel az OTP?

Melyik két magyar bankot? Egyik biztos hogy kicsi, a másik reálisan vagy a CIB vagy az MKB (előbbi ki akar vonulni, és hatalmas veszteségű, utóbbi 4 éven belül nyíltan eladásra kínálja magát)

Legjobb válasz: A hír láttán egybõl a Cibre gondoltam.

A hír láttán egybõl a Cibre gondoltam.
A kérdező hozzászólása: http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/itt_a_cafolat_nem.. MKB felé ugyan több megkeresés is van, talán az OTP részérõl is, de konkrét döntésrõl még nincs szó!
A kérdező hozzászólása: Ebben csak annyit tudok mondani, hogy az OTP ugyan részben magyar, de én nem szimpatizálok velük, és sokan mások sem. Érdemes magyar bankban gondolkodni, mert az itteni banki megszorításokat, a magyar bankok preferálják a legjobban. Gránitbankot tudom javasolni, de olyan ember, aki nem itt tartja a pénzét meg se fogja gondolni, mert számára ez egy kisbank, számomra ez egy kitörési pont a magyar bankoknál. Egyébként meg ne törjünk ilyen elõre! Az is lehet, hogy beépül az OTP-be, de a kondíciók hasonlóak lesznek.
Elirtam a CIB-et, de a lényeg, hogy magyar oligarchák által futtatott bankban nem bizom meg.
Ha valóban a CIN egyik felvásárlásra váró bank, akkor nekem az a kérdés, hogy melyik másik bankra váltsak?
A kérdező hozzászólása: hát, ahhoz képest hogy válság közepén alakult évrõl évre duplázza, triplázza a méregfõösszegét. Sokkal biztonságosabbnak érzem itt magam, mint bárhol máshol. És nem is kell olyan ellenszenvvel intéznem a pénzügyeimet, mint amit a CIB, MKB és az OTP iránt érzek. Na de a kérdés nem ez volt, ne térjünk el a tárgytól.
Az a "csupa csupa" elõbb utóbb elfog fogyni.Neked nem nagyon fontosak a pénzügyeid ezek szerint. Kólával meg szódával-tinglitangli embereknek tökéletes a Gránit ezt nem tagadom.De aki komolyabban szeret foglalkozni a pénzügyeivel, rá sem néz az ilyen noname cégekre. Hisz nagyjából ez a bank olyan mint a sodexo, és egyéb étkezési utalványok ellenfeléül indított ócska Erzsébet utalvány. Koppintás a köbön. Az ingatlan mint business egyik percben toppon van, másik percben a békasegge alatt. A Nemzeti Színházat és a Mûvészetek Palotáját a Trigránit kivitelezte, de nem az õ tulajdona lásd. Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. Ezt pedig bérli a Müv.Palotája Kft és a színházat üzemeltetõ cég (is). Ha már írunk valamit legyünk pontosak.
A kérdező hozzászólása: Demján Sándoré https://www.granitbank.hu/rolunk/demjan-sandor Állítólag Magyarország leggazdagabb embere már. (kérdésedre válaszolva magyar) Õvé a triganit, westend, Pólus , nemzeti színház, mûvészek palotája. Anyagilag biztos hogy stabil lábakon áll.
Milyen tulajdonban van ez a Gránit Bank?
A kérdező hozzászólása: örülök hogy látod a jövõt. Én csak csupa pozítivakat tudok mondani a gránitról.
Gránitoss??? Fúhh nagyon gáz az a bank, szépen magához édesgeti az embereket az olcsó szolgáltatásokkal aztán majd idõvel õ is emel:) Remélem nem az MKB-t veszik meg.
A kérdező hozzászólása: de ne vedd így fel a kását. Az is lehet hogy az MKB-t vásárolja fel, vagy kis esély marad a Raifaisen-re is. Annyi biztos hogy a 2 közül az egyik kis bank.
Kár a CIB bankért. Egyszer már eladták, a jelenlegi olasz tulajoknak. Azt még lenyeltem, de ez a csányis téma nekem már sok.
A kérdező hozzászólása: beolvasztás az ami ésszerûen hangzik, másik is lehetséges, csak drága mulatság lenne. Csányi meg nem szereti a felesleges kiadásokat. Az is lehet, hogy OTP-n belül új kondíciót kapnak.
Akkor ez most is jelent? A név marad, vagy beolvasztja Csányi az OTP-be a CIB-et? Szerinted?
A kérdező hozzászólása: én is õt tartom esélyesebbnek, bár az MKB-n se lepõdnék meg. Szerencsésnek érzem magam, hogy Gránitos vagyok :D
A kérdező hozzászólása: ugyanakkor ittvan ez is: http://hvg.hu/gazdasag/20130517_Origo_az_OTP_megvenne_az_MKBt Tényleg szemez az MKB-val, de a CIB-el is! Az már biztos, hogy a tárgyalásos rész lehet az MKB, de kivel történt meg akkor az utolsó fázis? CIB/Raiffaisen?


Mit gondoltok, hogyan kellene hozzáfognom?

3. A számítógép-függ?ség

Legjobb válasz: A gugli a barátod: http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%.. Olvasd el az ezzel foglalkozó cikkeket és ollózz össze belõlük valamit. Elõször írj arról, hogy milyen csoportok veszélyeztetettek. Aztán jöhet a kialakulásának a folyamata, majd a következmények (társas kapcsolatok beszûkülése, stb.) és végül a kezelési lehetõségekrõl is írhatnál. Egy konkrét esetet is kereshetsz a gugliban, ahol mondjuk történt valami súlyosabb a függõvel. Az eset kapcsán vezesd le, hogy milyen jelek voltak, amiket nem vettek komolyan a hozzátartozók és mikor mit kellett volna csinálni, hogy a tragédiát megelõzzék. Kb. ennyi jutott hirtelen eszembe.

A gugli a barátod: http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%.. Olvasd el az ezzel foglalkozó cikkeket és ollózz össze belõlük valamit. Elõször írj arról, hogy milyen csoportok veszélyeztetettek. Aztán jöhet a kialakulásának a folyamata, majd a következmények (társas kapcsolatok beszûkülése, stb.) és végül a kezelési lehetõségekrõl is írhatnál. Egy konkrét esetet is kereshetsz a gugliban, ahol mondjuk történt valami súlyosabb a függõvel. Az eset kapcsán vezesd le, hogy milyen jelek voltak, amiket nem vettek komolyan a hozzátartozók és mikor mit kellett volna csinálni, hogy a tragédiát megelõzzék. Kb. ennyi jutott hirtelen eszembe.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Mit gondoltok, hogyan kellene alakitani a felnőtt-gyerek kapcsolatokat ahoz, hogy a büntetések száma csökkenjen?

kiküszöbölhet?-e teljes mértékben a büntetés?

Legjobb válasz: Én elsõsorban azt gondolom errõl, hogy a felnõttek nem értik meg a gyerekeket, nincsenek tisztában a fejlõdési szakaszokkal, miniatûr felnõttnek tekintik õket és büntetnek sokszor indokolatlanul, feleslegesen. A gyerekeknek óriási a fantáziájuk, tele vannak kíváncsisággal, sok esetben nem direkt rosszak, ahogy a felnõttek látják. Nem a gyereknek kell hamar felnõnie, hanem a felnõttnek megtanulni és megismerni a gyerekek lelkét mit miért is tesz vagy mond. Sajnos sok gyereket minõsítenek kezelhetetlennek, rossznak, amikor ez általában a szülõ hibája, rosszul és félreértelmezte, félrenevelte a gyerekét.

Én elsõsorban azt gondolom errõl, hogy a felnõttek nem értik meg a gyerekeket, nincsenek tisztában a fejlõdési szakaszokkal, miniatûr felnõttnek tekintik õket és büntetnek sokszor indokolatlanul, feleslegesen. A gyerekeknek óriási a fantáziájuk, tele vannak kíváncsisággal, sok esetben nem direkt rosszak, ahogy a felnõttek látják. Nem a gyereknek kell hamar felnõnie, hanem a felnõttnek megtanulni és megismerni a gyerekek lelkét mit miért is tesz vagy mond. Sajnos sok gyereket minõsítenek kezelhetetlennek, rossznak, amikor ez általában a szülõ hibája, rosszul és félreértelmezte, félrenevelte a gyerekét.
A büntetés van helye. De nem mindegy mikor, hogyan és MI az. Kisebb gyereknek, már egész pici korban el kell mondani mi helyes és mi nem Egyébként meg úgyis a szülõ értékrendjét teszi magáévá, mert a példa után, utánzással tanul. Mindez a kamaszkorig érvényes, utána a lázadás következik. Annak lezajlása után ismét az érvényesül, amire nevelõdött. többnyire. Visszatérve a büntetésre. A verést nem helyeslem, károsnak tartom. Azt viszont, csak egy példa: ha más módszer nem használ, a szobájába küldeni, vagy elvenni tõle azt, amivel többszöri felszólítás és figyelmeztetés után nem tud bánni, teljesen helyénvalónak tartom. A túl sok büntetés, mindenféle apróság miatt pedig visszájára fordulhat. A fontos dolgokért pedig igenis szólni kell és következetesen nem szabad hagyni.
Ajánlom figyelmedbe Ranschburg Jenõ: Szülõk könyve c. mûvét (a fogantatástól az iskolakezdésig) nagyon érdekes olvasmány.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!:)
Attól függ, mit értesz büntetésen? KORLÁTOZNOD mindenképpen kell, a gyerek akkor érzi jól, biztonságban és komfortosan magát, ha tudja, hol vannak a határai, valamint azok nem változnak állandóan. Tehát hamar megtanulhatók, kiismerhetõk és biztosak a szabályok. Ezért például az engedékenység nem tesz jót a kisgyereknek, mert nem tud mihez igazodni, összezavarodik: ma ezt lehetett, tegnap megszidtak érte, mi lesz holnap??? Viszont a büntetés sokféle lehet. Ha büntetésnek veszed a jutalmazás elmaradását, akkor kikerülhetetlen. Ám ez csak felfogás kérdése.

Anyagi problémáink vannak és az életünk egy kalap . Egyszerûen nem tudom, hogy mit lehetne tenni. Mit gondoltok hogy lehetne valamit tenni?

Gyakorlatilag az életünk egy katasztrófa minden hónap végén már barátoktól kell pénzt kérni hogy tudjunk valamit enni.Rühellem ezt az életét rossz érzés hogy a többi ember mennyi mindent megengedhet magának még nekünk folyton spórolnunk kell.Már ott tartunk hogy a tv-t telefont netet kikapcsolták azon se csodálkoznék ha lassan elvennék a házat.Én semmit nem tudok tenni ugyanis még suliba járok bár ez hogy ilyen rosszul élünk kihat arra is hogy hogyan tanulok.Sokszor nem látom értelmet az egésznek mivel hiába lennék kiváló ugyse tudnánk fizetni a tovább tanulást.A kocsit is el kellett adni.Egyszerûen annyira kilátástalannak tûnik az életûnk szinte értelmetlennek érzem az egészet.

Valakinek sikerült az asztrálutazás? Ti milyen mószert használtok? Mit csináltok, mire gondoltok, hogy kilépjetek és utazzatok? Lefekszetek az ágyra, és mennyi idõ mire kiléptek a testetekbõl? Irjatok tapasztalatokat.

Ugyanugy telik az idõ kilépés után is? Lehet idõutazást is menni,vagyis megnézhetem magam Pl:10 éves koromban? Lehet kommunikálni olyannal aki meghalt a földön?

Legjobb válasz: Nekem még csak az Astrán utazás sikerült.

Nekem még csak az Astrán utazás sikerült.
Nekem sikerult egy Ausztaliai utazas, 2 eve. Az nem erdekelne inkabb ?
Én még nem éltem át ilyesmit, de kizárt dolog, hogy ebben az állapotban vissza tudnál menni az idõben . Egyszerûen csak kilépsz a testedbõl és a lelkedet el tudod juttatni minden általad ismert helyre, vagy csak szellemszerû alakban sétálhatsz az utcán . Egyébként a szintén veled egy síkon lévõ halottakkal tudnál kommunikálni .
Hajjaj, szombat esténként olyan asztrálutazásban van részem a barátaimmal, hogy az hihetetlen. Módszer: ha ismered a sex on the beach koktélt, 2 után összejön az utazás. Mohitóból is 2-3 kell, de nekem nem jön be. De lehet utazni rövidekkel is. Kellemes utazást kívánok!
ha természetesen nem megy, akkor erre találták ki a hallucinogén növényeket, csak ezek itthon btk ellenes tevékenységnek minõsülnek, úgyhogy sehogy se fog ez menni:)
Az utolsónak majdnem igaza van, azzal a kivétellel, hogy van forgalomban legális hallucinogén drog, mégpedig a hajnalka mag. LSA-t tartalmaz, igaz kis mennyiségben, de akinek bírja a gyomra nézzen utánna hogy kell felhasználni. Meg van még néhány dolog, de ez ugye nem felvilágosító fórum, így is sokat mondtam már...

Mit gondoltok, hogyan kellene túllépnem ezen?

Apukám 6 éves koromban meggyilkolták. Anya és nagymamám neveltek, igazából inkább nagyim, mert anya dolgozott, ha épp nem akkor pasizott, neki otthon semmit nem kellett csinálni, mert nagymamám (bocsánat a kifejezésért)a fenekét is kinyalta, elé rakta az ennivalót, nem kellett rendet tartania, stb. 6 éves koromtól költöztünk rengeteget, anya mindig más férfiakkal lakott és én mindig el voltam hanyagolva, ha kint mászkáltam, a kutya sem keresett, ha felriadtam este és anyáért kiabáltam, még én lettem lecseszve, hogy nem hagyom aludni őket, ha beteg voltam, anya nem törődhetett velem, mert az aktuális férfi féltékeny volt, hogy velem törődik, így nem is tette inkább. A tanulás sosem volt az erősségem, ha viszont egyest hoztam haza, mindig ordítottak velem, olyanokat mondtak, hogy tönkreteszem anyámat és hogy rossz gyerek vagyok. Anya ilyenkor sírt, nekem pedig bűntudatom volt, hogy rossz vagyok és nem felelek meg. Nagymamám mindig az unokatestvéremmel példálózott, hogy ő mennyire ügyes, kitűnő tanuló. De az Õ családi háttere remek volt, mindig csak dicsérték, sokat foglalkoztak vele, remek családban nőtt fel, szinte kiszolgálták a szülei és csak körülötte forog a világ mai napig. Anya időközben alkoholista lett, természetesen nem tart rendet itthon, én csinálok mindent.Sokat veszekszünk ilyenkor, mert ha részeg mindenbe beleköt. 16 éves korom körül már kedvem sem volt hazajönni, mert legszívesebben megöltem volna magam ha a közelébe vagyok és látom mennyire szánalmas.Depressziós lettem és komolyan fontolgattam az öngyilkosságot. Szerencsére megismerkedtem 17 évesen a jelenlegi párommal,aki mellettem állt és sikerült erőt merítenem belőle. Viszont a mai napig bármihez kezdek, úgy érzem kevés vagyok, nem fog sikerülni, hiába tudom, hogy valamire képes vagyok, belül mégis van bennem egy szorongás, ami miatt úgy érzem nem fog sikerülni. A legkisebb negatív kritika hatására még jobban erősödik bennem ez az érzés, mindig a legjobbat próbálom nyújtani, de talán már olyan alázatosan, hogy az eddigi munkaadóim mind rabszolgaként kezeltek és embertelenül bántak velem. Valahogy mintha megéreznék mennyire bizonytalan vagyok. Nem akarom, hogy az életem így éljem le, tennem kellene valamit, de nem tudom mit. Bármilyen ötletet szívesen meghallgatok, tanácstalan vagyok. 23

Legjobb válasz: Sajnálom, hogy iylen volt a gyerekkorod, DE!!! most mar felnött vagy, és nem takarózhatsz azzal, hogy "régen" milyen rossz dolgod volt. Legyél felnött, a saját életedért KIZÁRÓLAG TE vagy felelös. Kezdd el kicsiben: eltervezel valamit egy napra (késöbb egy hétre), és azt teljesítsd is. Ha sikerül, akkor tudatosítsd magadban, hogy EZT MEGCSINÁLTAM, képes voltam rá. Utána más dolgokat is kezdj el - fess egy képet, mássz föl egy hegyre, ásd fel egyedül a konyhakertet, szerelj össze egy bútort, stb - mindegy, hogy MIT, csak egyrészt eröfeszítésedbe kerüljön, másrészt ne add fel. Ami sikerül, azt írd fel, hogy lásd az eredményeidet. A munkahelyen is (meg máshol is) soha nem mondd semmire, hogy "nem tudom", hanem azt, hogy "megpróbálom". Ha valaki megaláz, ne hagyd, állj ki magadért. Remélem, ezek segítenek elindulni a jó irányba. Ha konkrét helyzetben szeretnél ötletet kapni, írj privátban.

Sajnálom, hogy iylen volt a gyerekkorod, DE!!! most mar felnött vagy, és nem takarózhatsz azzal, hogy "régen" milyen rossz dolgod volt. Legyél felnött, a saját életedért KIZÁRÓLAG TE vagy felelös. Kezdd el kicsiben: eltervezel valamit egy napra (késöbb egy hétre), és azt teljesítsd is. Ha sikerül, akkor tudatosítsd magadban, hogy EZT MEGCSINÁLTAM, képes voltam rá. Utána más dolgokat is kezdj el - fess egy képet, mássz föl egy hegyre, ásd fel egyedül a konyhakertet, szerelj össze egy bútort, stb - mindegy, hogy MIT, csak egyrészt eröfeszítésedbe kerüljön, másrészt ne add fel. Ami sikerül, azt írd fel, hogy lásd az eredményeidet. A munkahelyen is (meg máshol is) soha nem mondd semmire, hogy "nem tudom", hanem azt, hogy "megpróbálom". Ha valaki megaláz, ne hagyd, állj ki magadért. Remélem, ezek segítenek elindulni a jó irányba. Ha konkrét helyzetben szeretnél ötletet kapni, írj privátban.
pszichológus? talán õ tudna segiteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

Az iskolába diákigazgató választás lesz. Jelölt vagyok. Mit gondoltok, hogy álljak neki a kampánybeszédnek? Miket vegyek figyelembe? Ti mit írnátok?

Legjobb válasz: Ha mindenáron gyõzni akarsz, mindig mondd azt, amit hallani akarnak tõled. Minél több ígéret, ígérj bármit, ne törõdj vele, hogy képtelenség megvalósítani. Ezt tanácsolná Machiavelli. :)

Ha mindenáron gyõzni akarsz, mindig mondd azt, amit hallani akarnak tõled. Minél több ígéret, ígérj bármit, ne törõdj vele, hogy képtelenség megvalósítani. Ezt tanácsolná Machiavelli. :)
Mond el, hogy milyen rossz volt az emúttnyócév' :D.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszön mindhármótoknak a válaszát mindegyikbõl merítettem ötlete !! :) :)
Nagyon szívesen! Nyertél?

Nagyon nagyon szeretnék egy szobakutyát. Mit gondoltok, hogyan győzhetném meg a szüleimet, hogy kapjak egyet? Kérlek felhasználható válaszokat adjatok!

Már vagy 5 éve könyörgök a kutyáért. Egy Bichon Havanese szobakutyát szeretnék. Nagyon sokáig győzködtem a szüleimet míg végre sikerült meggyőznöm őket. Megállapodtunk, egy levelet irattak alá velem amiben megesküdtem, hogy élete végéig gondozom a kutyust. Olyan május környékén rákérdeztem: -Melyik alomból választunk?-kérdeztem. Szüleim azt mondták nem lesz kutyám. Nagyon el voltam keseredve. Kis idő múlva végül kihevertem. Egy nap megtudtam, apukám azért intézkedik, hogy az unokatestvéremnek szerezzen egyet. Nagyon rosszul esett ez, el is panaszoltam anyukámnak. Megint megállapodtunk, hogy lehet kutya. Kis idő múlva ez is fuccsba ment. Szerintetek mi tévő legyek, ha másodjára is lemondták?

Legjobb válasz: Szia! Megkérdezhetem hány éves vagy? Egy kutyus nagy felelõsség, legyen bármilyen is. A Bichon Havanese fajta 20-50 ezer ft körül van. Lehet ez is akadály a szüleidnek. Kérdezd meg a szüleidet, mit gondolnak akadálynak... nem tudnád gondozni? Te keresd meg az árát? Kevés a hely? Nincs, aki otthon vigyázzon rá? Fiatal vagy még egy kutyushoz?

Szia! Megkérdezhetem hány éves vagy? Egy kutyus nagy felelõsség, legyen bármilyen is. A Bichon Havanese fajta 20-50 ezer ft körül van. Lehet ez is akadály a szüleidnek. Kérdezd meg a szüleidet, mit gondolnak akadálynak... nem tudnád gondozni? Te keresd meg az árát? Kevés a hely? Nincs, aki otthon vigyázzon rá? Fiatal vagy még egy kutyushoz?
100 ezer Ft? Ez hülyeség. Írd be a gugliba és meglátod. Már 20-ért is lehet venni, oltva és féregtelenítve. Sajnos nehéz így megmondani, miért nem engedik a szüleid. Ezt már csak õk tudhatják. Õk ismernek. Azt javaslom, tanulj jól, tarts szép rendet, játssz kinn a szabadban! Ha kutyád lesz, úgyis rá kell szoknod, ha hazaérsz, vele kell töltened az idõdet és sokat kell kint lenned vele.
:D bírom az ilyen családokat. szerzõdés..no comment. ha nem akarják, nem tudod õket meggyõzni. tanulj jól, takaríts stb. amúgy nincs olyan, hogy szobakutya. a szabadidõd nagy részét vele kell töltened az utcán, parkban stb.
Nekemis sokáig kelllet a szüleimnek könyörögni egy yorkiért nekemis azt mondták hogy nem, 3 éven át:) elkezdtem gyüjteni rá a pénzt de végül vetttek egy kutyust gyereknapra:) Ja még gy kérdés a szüleid mért nem veszik meg a kutyust? pl: anyagiak , vagy pannnel ház miatt?? :)
A kérdező hozzászólása: Nos ha én tudnám mért nem, talán nem állna fent ez a probléma. Talán a piszkítás miatt meg anyukám attól fél a legjobban, hogy egy idõ után neki kell gondoznia a kutyát, és nem tudom mit mondjak, hogy elhitessem vele, hogy nem így lesz. Biztos ennyire akarnám...ha tudnám hogy ez lesz...
Az a baj hogy mi nem ismerjük a családodat, így nagyon nehéz olyan tanácsot adni amivel hatni tudnál rájuk. Talán ha sok házimunkát végzel, látják hogy felelõsségteljes vagy és emellett jól is tanulsz akkor talán. Sok sikert, az írásod alapján szerintem jó helye lenne nálad a kutyának, csak sajnos míg velük élsz õk döntenek. Hajrá!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Ezt fogom tenni! :) Az a baj, hogy nekik ha azt a szót mondjuk hogy kutya, rögtön ez jön le nekik: nem jó, büdös, odapiszkít mindenhova...stb.
Próbáld meg õket "felvilágosítani". Mutass nekik modern szakirodalmakat a témában, esetleg itt gyakorin is mutathatsz nekik a témába vágó kérdéseket. Ha látják hogy ennyien írják az hátha meggyõzi õket. Ezen kívül pedig azt is látni fogják hogy milyen tájékozott vagy a témában .:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hát igyekszem. Aki azt mondja nem állok rá készen... Az téved. Nem is tudja, hogy ki vagyok, nem ismer engem. Ha ismerne, tudná, hogy én elég felelõsségteljes vagyok. Házimunkában gyakran segítek, menhelyre mennék, ha a szüleim engednék, mindent tudok/megtanultam errõl a fajról. Egész nyáron azt magoltam. És nem rosszból mondom, mert tényleg érdekel nagyon is. Szóval majd csak akkor mondja azt valaki, hogy nem vagyok érett hozzá, ha már ismer és tudja, hogy nem csak azért szeretném a kutyát, hogy szeretgessem/babusgassam. Emellett elválok minden ezzel kapcsolatos dolgot. Reggel korán olyan 5:45 körül leviszem sétálni olyan fél hétig. Nyáron is. Nekem ez nem nyûg. Nekem ez csak jó... Különben pozitívumot is észre lehetne már venni, mert tisztába vagyok már a negatívumokkal. És igen, az a három napos kutyanevelés nem volt egy nagy kiképzés, õ már alapból be volt tanítva. Nekem is ilyen lesz, lefogadom, a tanulás és minden mellett errõl is fogok gondoskodni.
A kérdező hozzászólása: Elõször is: MÉG NEM KÉRDEZTEM MEG, AZT MONDTAM, HA SZÜLEIM MAJD MEGENGEDIK AKKOR MEGYEK. Ötvenszer elmondtam már, hogy TUDOM AZ A PÁR NAPIG TARTÓ KUTYATARTÁS UTÁN NEM GONDOLNÁ SENKI HOGY KÉSZEN ÁLLOK RÁ. Igazad van, nem ismersz, nem tudod mióta könyörgöm. A kérdésben az áll, hogy TUD-E VALAKI SEGÍTENI, MIT TEGYEK AMIVEL MEGGYÕZÖM ÕKET. Aki azért ír, hogy engem fikázzon vagy mondja a magáét, az javaslom tartsa meg magának. Nem veszekedni akarok, csak az ember ne ítéljen addig, amíg nem is tudja, mit ítél meg. Bocsánat az elõbbi "agykitörésért" csak biztatást jobban elfogadnám. Még gyerek vagyok. Ne vágjon senki nekem ilyeneket az arcomhoz, inkább segítsen vagy ha nem: NE IRJON SEMMIT MERT AKKOR NEM VAGYOK RÁ KÍVÁNCSI
A kérdező hozzászólása: Most miért kell nekem támadni? Mi ezzel a baj? Nem láttatok még ilyet? Néhányan közületek bocsánat a kifejezésért, de kicsit érzéketlenek... Nem akarok vitát nyitni, jobb a békesség, csak nem kell mindenkinek leharapni a fejemet, ha esetleg valaki máshogy értelmezte azt amit írtam. Vagy, ha tévedek, nyugodtan és higgadtan is meg lehet mondani. Nem nehéz, ugye? Nem gyõzöm elégszer hangsúlyozni: ÉRETT VAGYOK HOZZÁ, A SZÜLEIM NEM AZÉRT NEM ENGEDIK MEG, MERT AZT LÁTJÁK, HOGY NEM VAGYOK RÁ KÉPES, azt sem, hogy MÉG NEM KÉRDEZTEM MEG! Látják és tudják, hogy meg tudom csinálni. Attól félnek, egy idõ után rájuk ragad a felelõsség. Tudom majd amikor megyek egyetemre meg az efféléknél közremûködnek majd a szüleim. Te meg azt képzeled magadról, hogy akkor te most megmondtad a tutit és mindent tudsz ebben a témában akkor tessék, hallgatlak mester. Amúgy nem hiszem azt, hogy Cesar Millan vagyok. Nem azt mondtam, hogy a takarításról szól az egész. Nagy felelõsség egy kutya, én ezt tudom. Nem kell nekem támadni, elég lett volna annyit is mondani: Menj el egy menhelyre és ott segíts. Nekem leírni nekem egy egész regényt, amirõl dióhélyban csak annyi jött le nekem, hogy én síkhülye vagyok a témában...
A kérdező hozzászólása: Persze! Volt ismerõsünk, akinek van egy ugyanilyen kutyája és kölcsön is adta egyszer és a szüleim imádták! Mindig mondták hogy milyen aranyos. Osztálytársam gyakran segit a Noé Állatotthon Alapítvány-nak majd akkor én is bejárok vele! :) . Köszönöm szépen, ez tényleg nem rossz ötlet, de más ötleteket is elfogadok, hisz mindig kell egy B terv :) És mégegyszer mondom: XBOXOZNI NEM A KUTYA HELYETT SZOKTAM CSAK UNATKOZOM ÉS NEM TUDOK MIT CSINÁLNI AMÚGY MEG NAGYON GYAKRAN MEGYEK BICIKLIZNI MEG ISMERÕSÖKKEL TALÁLKOZNI!!!!!!
Az utolsót én is nagyon jó ötletnek tartom! A menhelyeken biztosan jó néven veszik a segítséget, lefoglalod magad és a szüleid is látják majd, hogy mennyire szeretnél egy kutyát, jól bánsz velük és ha elég kitartó vagy, biztosan meglepnek majd eggyel! :) De ha van olyan ismerõsöd, akinek van, menj át, gondozd, kérd kölcsön, ha esetleg nincs ideje vele foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Nem azzal van náluk a baj. Nekik nagykutya kell ha elköltözünk. De az még kb. 3 vagy 4 év mire elköltözünk és nagyon nincs mit csinálnom otthon, ezért vagyok cyber gyerek (xbox stb) :D
Én nem javaslom neked a kutyát. Ha csak xbox ellen kell valami, akkor járj el bringázni, de egy kutya nem játék. Olyan pedig nincs, hogy szobakutya, egy Havanese igényli a mozgást a friss levegõn. Viszont ha kiköltöztök, javaslom, hogy valaki közepes kutyát válasszatok, ami mindenki igényeit kielégíti. Amúgy is nagy macera egy nagy kutya és fizikailag is nagyteher a gazdának, egy közepes jószág viszont abszolút jó!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok fiatal hozzá. Nem az xbox helyére kell a kutya, azt azért mondtam mert nem tudok otthon mit csinálni ezert játszom folyton, de ha lenne kutyám...! A "szobakutya" szó alatt pedig azt értettem, hogy a lakásban tartó! Volt már nálunk pár napig egy ilyen kutyus. Az ismerõsünknek van ilyen kutyája. Szüleim meg akarták nézni, mennyire boldogulok a kutyával. Nagyon jól! El voltak ájulva. Csak õ alapból be volt tanítva, nekem nehezebb lesz! Egész nap tanitanám és ugyan olyan intelligens és okos kutyát fogok nevelni belõle!
nem 20-50, hanem 100ezer körül van.
A kérdező hozzászólása: Valami jó tanácsot amivel meggyõzhetem õket? Légyszives, nagyon rossz érzés, amikor jövök haza a suliból és mindenhol boldog gazdikat látok akik sétáltatják a kutyusokat, én meg ott cipelem azt a 6 kg-os táskát. Amig suliba vagyok, nem hal bele a magányba, 6-7 órát kibírnak egyedül otthon, nyáron kérném szóval addig szobatisztaságra nevelem szóval az otthoni piszkítással nem lesz gond, ha mégis feltakarítok és leviszem másfél órára.
20-50 ezer ft-ért csak keverékeket lehet kapni, nincsenek leszûrve aztán kérdezõ nézhet ha fél éven belül elpusztul. Egy egészséges, fajtatiszta kutya 80-100 ezer ft körül van kistestû, de 15-20 évre is szól a kutya.
A kérdező hozzászólása: Mindenkit megkérek, ne a kutyus árán veszekedjenek! A pénzt majd még megoldom, hozzáadok egy kicsit az enyémbõl, az nem akadály. Köszönöm annak aki azt javasolta, tanuljak szépen, így majd meglátják mennyire akarom a kutyust, talán megengedik és van bennem elég felelõsségérzet, volt már nyulam, de tudom-hogy az semmi a kutyához képest, de mindent tudok róluk, vagy 15-20 oktatólapot kinyomtattam, amikor még úgy volt h lesz kutya... Kérek mindenkit, adjatok tanácsokat, nagyon hálás lennék!
Vannak kutyaiskolák, ahova mehetnek gyerekek akkor is, ha nincs kutyájuk, mert biztosítanak kutyát a foglalkozások idejére. Turkálj a neten, meg fogod találni. Továbbá javaslom, hogy jelentkezz a lakóhelyedhez közeli menhelyen, és hétvégente, meg xboxozás helyett végezz ott önkéntes munkát, azaz segíts gondozni az árva kutyusokat. Lehet vinni õket sétálni, etetni, simogatni, kitakarítani a kenneljüket meg általában foglalkozni velük.
és egyvalamit ne feledj. ha ezalatt az idõben csak egyetlen egy alkalmat is kihagysz, mert nincsen kedved, nincsen idõd, beteg vagy, esik az esõ stb stb. máris bizonyítottad hogy bizony nem tudnál mindig a kutyával foglalkozni. tehát ha a saját kutyádat nem viszed sétálni ugyanezen okokból akkor valóban a szüleidre hárul a feladat, vagy senkire és akkor az unatkozó kutya rongálásba kezd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!