Találatok a következő kifejezésre: Mit gondolnak mai (20 db)

Ki mit gondol a mai tizenévesekről?

Legjobb válasz: azt gondolom ,hogy minden mai 3. 15-16 éves már nemi életet él és én meg nem -.- ez elszomorító :D

azt gondolom , hogy minden mai 3. 15-16 éves már nemi életet él és én meg nem -.- ez elszomorító :D
gondolkodjatok el ezen: nem a mostani generációval van gond, hanem az elõzõvel, tehát a mostani középkorúakkal... õk nevelték/ nevelik a mai fiatalokat...
Én sem, és ezt felháborítónak tartom:D
20:19: te is tizenéves vagy. Szerintem egyszerûen csak mások mint mai 30asok, de valószínûleg rólunk is ezt gondolták a szüleink amikor tizenévesek voltunk ahogyan a nagyszüleink is a szüleinkrõl stb, nem jobbak vagy rosszabbak, csak másmilyenek, és ugyanúgy vannak köztük kedvesek és undokak, vagy szépek és csúnyák mint bármelyik más korosztályban.
én azt gondolom róluk, hogy mindegyik más :) . Sokan nyelvizsgáznak, tanulnak, építik a jövõjüket. Rengeteg fiatal mûvészkedik :) . Sokan rajzolnak, írnak, zenélnek. Vannak akik a sportban élik ki magukat. Megtröténik az elsõ szerelem stb. Vannak akik lefekszenek a párjukkal. Na ehez senkinek semmi köze szerintem. :D Persze sokan cizinek/piálnak/foygasztanak drogot. De a felnõttek is ezt teszik, és nagyon szomorú ez, de mindig lesznek ilyen emberek :) Én nem látom borúsnak a helyzetet. :)
16 éves vagyok. Én sem vagyok egy szent, de a legdurvábbak a nálam kisebbek. A 12-13 évesek. És az az egészben a szomorú, hogy nem az õ hibájuk. Hanem a szar társadalom tette õket ilyenné. Ahol manapság már ciki, ha 10 évesen nem gyantáztatsz, vagy gimibe menéskor még szûz vagy... Nem maguktól lettek ilyenek.
Azt, hogy mind egy külön egyéníség, és nem kéne általánosítani se sztereotipikusnak lenni.
elõször is, ne általánosíts. tény, hogy van sok elzüllött hülye gyerek, akiknek nem a valóban fontos dolgok számítanak. de azért akadnak normális, átlagos, a tanulást komolyan vevõk is. ez nem azt jelenti, h. nincs is életük az iskolán kívül.
Számomra nagyon sokat "csúnyúlt" a mostani tizenéves réteg! Nagyon furcsák és szemtelenekké váltak a szememben, persze nem mindegyik, vannak kivételek hál istennek elég sokan! Nem értem! Én is voltam tizenéves és most is csak 19 vagyok, de ha megnézek egy 2-3 évvel fiatalabb tizenévest, hát nagyon elcsodálkozok! A mi "idõnkben" szokás mondani még ilyen nem nagyon volt, hogy megverem a tanárom, sõt....! Nem értem, hogy fordulhat ekkorát a világ 3-4 év alatt!
modernan elik az eletet
Én nem a mai tizenéveseket tartom felháborítónak, hanem azokat, akik direkt azért járnak fel egy közösségi oldalra, hogy ilyen kérdésekkel szítják az embereket, és azon élvezkednek, hogy mindenki egymásnak esik...
Ja és azt kifelejtettem, hogy oké, hogy te nem akartál senkit megbántani, de mit gondoltál, ezen a kérdésen nem kapnak majd össze? Ez te is tudod, hogy eléggé provokatív.
Szerintem nincs olyan , hogy "mai tizenéves" , kb. mindenki másmilyen , nem lehet egy egész korosztályt általánosítani.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk nem gondoltam hogy vita lesz belõle....
Én 14/f vagyok és az iskolába már van olyan 6-odikos aki már szexel én 8-adikos vagyok és az osztálytársaim is, de a 7-edikesekrõl jobb nem is beszélni ott a fiúk már szünetekbe úgy viselkednek mintha megerõszakolnák a lányokat lehúzzák a nadrágjukat elkezdik õket fojtogatni és igaz ruhán keresztül de lefogják õket és elkezdik úgy csinálni mintha megújjazznák.Meg most a gyerek veri a tanárt már, órán is hallottam hogy volt olyan gyerek vmelyik osztályba hogy órán felálltak, felborították a kukát leszedték a tablókat, én nem ilyen vagyok ha tudom ki volt neki is megyek, de szörnyûek vagyunk tudom nem tudom mi lesz így a jövõvel.Nagyon elszomorít mert én kivétel vagyok, de remélem sokan vannak még akik kivételek.
A kérdező hozzászólása: nyugi tuti hogy sokan vannak így ezzel :)
Bírom a sok rosszakaró felnõttet vagy fiatalt. -.- Úgy csináltak/csinálnak , mintha sose lettek volna fiatalok. vagy mindig kis szent gyerekek voltak , akik nem csináltak semmi rosszat? Ez esetben elismerésem. ;). És folyton megy ez az általánosítás.. húú , nem ér-ti-k meg a felnõttek soha, hogy minden gyerek és felnõtt egy EGYÉNISÉG?! Nagyon okos ember le is írta már azt, hogy nem kell általánosítani , mert mindenki különbözik.--> Az ilyen embereket tisztelem én, nem pedig az ítélkezõ embereket, mikor nem is ismerik a tizenéveseket, de azért okoskodnak. Egyébként meg ahelyett, hogy itt siránkozik a sok tudatlan felnõtt(igen tudatlan , a tizenévesekkel szemben persze) belegondolhatnának abba, hogy a gyerekeket õk tették ilyenné, és hogy csakis õk tehetnek arról ami van. Tehát NEM tartom normális dolognak, hogy minden tizenévest elítélnek, ez olyan, minthogyha minden emberi lényt elítélnének csak azért mert valaki egyszer közülük rosszat tett. Errõl ennyit, én leírtam a véleményemet, kiálltam a sorstársaim mellett, akik véletlenül ebbe az idõbe születtek bele és ezért a sok felnõtt lenézi õket. ----->>>>>>>>>>FELÕLEM lehet nyomkodni a piros kezecskét, én legalább leírtam amit gondolok! 13/L
Elõzõ vagyok még mindig. Ez az elkorcsosulás csak részben a szülõk hibája. Az igazi ludas az a nyugatról érkezõ népbutítás. Amikor évekkel ezelõtt megszûntünk szovjet érdekszféra lenni, szép lassan jöttek a jó dolgok nyugatról pl. jótékony média, orvostudomány, fejlettebb technikai cikkek stb., de sajna a jóban is volt rossz. Jött a kapitalizmus árnyoldala. JEEEE! Üssük a tanárt, hisz úgysem tehet ellene semmi! [email protected] le a kötelességeinket, elvégre elég, ha a jogainkat tudjuk! Öregem, hány éves is vagy? 15? Bakker, és még szûz?! VÁÁÁ, de gáz vagy! Na remélem érthetõ.
A legelcseszettebb generáció. Egyáltalán lehetne ennél rosszabb?
Elõzõ vagyok, azt kihagytam, hogy kamaszkorban az sem normális, ha az idõdet teljes mértékben a tanulásnak szenteled. Az is fontos, de kikapcsolódás is kell bõven, a sok tanulásba bele lehet õrülni, legalábbis én ezt tapasztaltam, amikor ebben a korban voltam.
Drog, cigi, pia, azt hiszik menõ, de nem, majd ha 20 év múlva már tüdõ és májgondokkal küzdenek, és májtranszplantációt sem kaphatnak, ha kell pl. az elõéletük miatt, akkor megbánja. 14 fölött viszont elfogadható teljesen, ha barátja/barátnõje van egy kamasznak. Az nem elfogadható szerintem ha 16 elõtt/nem kellõen éretten vesztik el a szüzességüket, vagy ha hetente váltogatják a partnereiket. Az visszataszító, meg abból születik a sok terhes vagyok-e kérdés itt a Gyik-en is.
Szerintem nincs olyan nagy baj a mai fiatalokkal. Persze van két véglet. Akik buliznak, piálnak, cigiznek, drogoznak és összefekszenek mindenkivel. És akik egyiket sem csinálják csak tanulnak és erre olyan nagyon büszkék. Itt is mint mindig az arany közép út a legjobb választás. Kipróbálni mindent, élni az életet úgy ahogy szeretnék. Ebbõl persze kudarcok is lesznek de késõbb ebbõl tanulnak. Felkészíti õket az életre. Abból is felnõtt lesz aki beleesik a két végletbe. De ott lesznek hiányosságok amiket majd akkor akar pótolni. És így romlik meg a társadalom. De ez mindig így volt és így lesz. :)
A kérdező hozzászólása: amugy 16 vagyok nem drogozok, cigizek, nem fogyasztok szeszes italt, és még buliba se voltam nemhogy pasiztam! :) elsõ a tanulás és a jövõ építése
A kérdező hozzászólása: Nem akartam ezzel a kérdéssel bántani, vagy sérteni senkit egyszerûen feltettem egy kérdést ami már régen megvolt bennem. Egyébként szerintem annyi hogy igen sokféle egyéniség van és van aki másabb mint a másik esetleg nem a legjobb útra tér, és ez megvan, illetve megvolt minden korosztálynál. :) Bocsánat ha megbántottam vagy megsértettem valakit... Kíváncsi voltam véleményekre :) köszönöm mindenkinek aki írt vagy írni fog :)
hmm ez érdekes...:D
Minden ember külön egyéniség, más mindenkinek a jelleme, itt nincs helye az általánosításnak..

Ti mit szóltok ahhoz, hogy a mai divatos lánynevek, amolyan züllött budoár hangulatúak, ha érted, mire gondolok? Lulu, Mici, Bibi, stb, szerintem mind nagyon visszatetsző.

Legjobb válasz: Én sem adnák, de mindenki hagy döntse el milyen nevet ad a gyerekének. A mai sok idiótábbnál idiótább név között ezek már fel sem fognak tûnni. A Mirával például nem értem mi a baj. Neked nem tetszik, másnak meg igen. Ahogy a Lili is, Kira is. Én például kivagyok a Csengétõl, Kincsõtõl, Barnabástól, Bendegúztól, mégis tök divatnevek, tehát sok embernek meg tetszenek. Ez van. :)

Én sem adnák, de mindenki hagy döntse el milyen nevet ad a gyerekének. A mai sok idiótábbnál idiótább név között ezek már fel sem fognak tûnni. A Mirával például nem értem mi a baj. Neked nem tetszik, másnak meg igen. Ahogy a Lili is, Kira is. Én például kivagyok a Csengétõl, Kincsõtõl, Barnabástól, Bendegúztól, mégis tök divatnevek, tehát sok embernek meg tetszenek. Ez van. :)
A Lulu, Mici, Bibi divatos lánynevek? Maximum becenévként hallottam õket. Bíborka nevû ismerõsömet becézik Bibinek, Lucát pedig Lulunak. Attól, hogy Ördög Nóra mûsorvezetõ Micinek nevezte el a kislányát, még nem lett divatos a név. Amúgy becenévként mindhárom aranyos.
Bibi nincs is az utónévtárban:) Mondjuk a másik kettõ az van. De szerintem nem annyira divatosak ezek, ismnerõsöm ismerõsei között sem találkoztam még ilyen nevû lánnyal.
Züllött budoár hangulatúak :D:D Jól körülírtad, az én véleményem is ez. Egy embernek legyen normális neve, ne Lili meg Noel meg Mia meg Kira meg mittudoménmicsodák. Nem ettõl lesz valaki az a szerencsétlen gyerek...
Nekem szerencsére nincsenek ilyen ismerõseim.
Simán kinézem ÖN-ból, hogy a kislányt nem így hívják, csak így becézik. Lehet pl Mikolt, csak ezt nem köik az orrunkra.
Szerintem vannak ennél sokkal durvább nevek is... Mint például a Bonaventúra meg a Leokádia. Nem értem mi a probléma a Zsombor névvel, az öcsémet úgy hívják, szerintem nincsen benne semmi kivetnivaló... A nõvérem beceneve pedig Bibi, mert õ meg Bianka. Nekem inkább azok a kedvenceim, amikor nem válogatják meg, hogy milyen vezetéknévhez adják... Pl ismerek olyan tanárt, akinek Nun Ilona a neve. Hallottam illetve vannak az ismeretségi körömben olyanok, hogy: Cserepes Virág, Nyári Napsugár, Sper Marcell, Szopkó Dóra, Dári Dóra .... Akkor ezekrõl mi a vélemény?
A kérdező hozzászólása: Egyébként az egyik ismerõsöm János nevet adta a kisfiának, és esküszöm üdítõ volt a játszótéren hallani, hogy "Jancsi, Jancsikám"! :) ))
Jancsi...Jancsika ...hát tényleg mennyire szép...soha nem nevezném Jancsikának a fiamat...és Józsikának meg Pityukának sem...számomra ezek a röhejesek
A kérdező hozzászólása: 63% Ha neked a Jancsikám, kisfiú becézéseként röhejes, az tanulmányértékû reakció.
A kérdező hozzászólása: Ez egy kérdés, ami az elevenedbe talált. Puff. Akkor elosztottuk, neked irány a zülött budoár, nekem maradnak a rétek.:)
Lulu ka.kálni megy. Ki az az ütõdött, aki ilyen nevet ad a gyerekének? Amúgy nem tudom, hol élsz te, de én még nem találkoztam ilyen nevekkel szerencsére.
A kérdező hozzászólása: Fõváros, értelmiségi szülõk gyermekei. Hát ez az.:(
Szerintem mindenkinek más tetszik éppen ezért nem is kéne ítélkezni hogy ez vagy az budoár hangulatú vagy parasztos vagy stb. Mindenkinek más és más. Ha neked nem tetszik az egyéni szoc problem. Egyébként ha manapság ezek divatosak akk egyik lány se fogja cikinek érezni majd az iskolás éveiben fõleg ha lesz az osztályában még 10 ilyen nevû gyerek. Én inkább az olyanok miatt aggódnék mint az Ajándék, Ágacska, Nintendó meg az egyéb névnek nem illó tárgynevek...
A kérdező hozzászólása: Értem én, nem is folytam bele a szimpátia alapú ítélkezése, pont ezért. De nekem a LULU van olyan gáz, mint az Ágacska (bár az sem piskóta, bár a mesejáték az cuki volt). Fõleg, amikor a harmincas apuka kiabálja hangosan, hogy Lulu, Lulu a tipegõ kislányának. Igenis peepshow hangulata van egy ilyen jelenetnek, és ez szörnyû. :-( Bár, tényleg nem tudom, mit siránkozom itt, amikor minden valamire való pornós luvnyát már celebként tolnak naponta az arcunkba. Nagyanyáim idejében ez még szégyen volt, most meg dicsõség... (Nem nem vagyok se vén, se savanyú, se magányos, se ronda, se irígy:)
Most komolyan, a Jancsival mi a baj? A Józsi, Pisti becézésekkel megértem, hogy valakinek problémája van, mert annak ellenére, hogy a József és az István teljesen normális nevek, ezekrõl a becézésekrõl az emberek 90%-ának egy parasztfiú jut eszébe akinek kilóg a kapa a szájából...de a Jancsival tényleg nem értem mi gond. Aranyos, normális.
Nekem konkrétan VOLT Mici nevû macskám, bár én úgy tudom hogy a Mici az régen a Mária becézése volt (egy Fekete Szivárvány c. "csíkos" könyvben volt az egyik fõszereplõ neve Mici/Mária). A fiamat én se nevezném Jánosnak ha nem muszáj, de ha muszáj választani az itt elhangzottak közül akkor simán Jancsi lenne és nem Nimród meg Csanád meg ezek a hülyeségek amik egyébként lehetnének ritka és szép nevek, de nem divatból kéne...
az a baj a mai szülõkkel, hogy úgy adnak nevet, mintha az a szegény gyerek örökre kis édes büngyürke maradna. baromi vicces lehet olyan névvel élni mondjuk vezérigazgatóként hogy Mici, Bibi, Lulu. még a helyesírás-ellenõrzõ is aláhúzza :P jómagam normális, felnõttként is elfogadható hangzású nevet adok majd a gyerekemnek, és pont azért, hogy a név hallatán senkinek ne legyenek prekoncepciói.
A kérdező hozzászólása: Teljes mértékben egyetértek, utolsó! Pont ez az. 40 éves Micike, Babi, Lulu és társai.:) )) Pont most olvasom, mennyire ráhibáztam, Ö.N. honnan vette a Mici nevet (Ej, te Mici öltözz fel kezdetû roma népdal, én is gyakorta dúdolgatom, egyébként). Öööö... inkább nem mondok semmit.
"züllött budoár" ... igen ezek olyan 20-as 30as évek stílusú züllött budoár nevek. fûzõ, francia pezsgõ meg cigarettaszipka. szerintem vicces :)
A kérdező hozzászólása: A wiki szerint a 2000-es években a Dávid nén a 3.-6- leggyakoribb név volt, és csak 1960 után kezdték adogatni a szülõk. A régi magyar nevek közül akas, ami nekem jobban bejön, mint a Cristofel, Herkules, Renátó és társaik.
Én a Mici meg a Lulu nevet maximum macskának adnám, de gyereknek nem.
A kérdező hozzászólása: Az ismerõseim gyermekei: Lulu (anyakönyvezve), Bibi (anyakönyvezve), Mira (anyakönyvezve), ma meg ö.n. gyerekneve ütötte ki nálam fénycsövet. Bár nagyon szeretem az ej, te Mici öltözz fel kezdetû roma népdalt, de a gyerekemnek nem adnám hívójelnek, az tuti.
A kérdező hozzászólása: Ja a Tádét (brrr) és a Lujzát kihagytam, de abból legalább volt egy Blahánk, és még ez tetszik a legjobban.
A kérdező hozzászólása: Szerintem egyébként az az egyik gond ezekkel, a kecses, de legalábbis nõies nõket feltételezõ nevekkel (amellett, hogy 80 évvel ezelõtt kizárólag az élvbárokban voltak használatosak, kis túlzással), de ha kislányból , a genetika folytán mondjuk tenyere-talpas felnõtt lesz, máris szinte röhejesen hat majd a Lili, a Lulu, a Bubu, Bibi, Babi, Napsugárka és társaik.
A kérdező hozzászólása: Na, az meg a másik fele: Csenge, Kincsõ, Zsombor, Máté, Dávid, jaj, az a 10 név a naptárban.:) )) Legyen mindenki Mária, mint Görögországban.:DDD
A kérdező hozzászólása: Pedig de jó lenne, ha Mikolnak hívnák, az is milyen szép.:) )) Van egy fogadásom, hogy bizony Mici lett a kicsi hivatalosan is.
Azt van, hogy néhány lökött szülõ bolond neveket ad a gyerekének, és nem számol azzal, hogy a gyerekek az iskolában halálra cikizik a neve miatt.
Szép név az, hogy Mikolt, csak konkrétan ha nem mondod, hogy nõi, akkor simán azt mondom, férfinév... Egyébként a Mici macskanév basszus.
A kérdező hozzászólása: Egyébként szerintem nem szerepel sehol (utónévtár, stb) a Mikol név, hála az égnek.:)
Jóvan kérdezõ, hogy okosnak akarsz itt tûnni a szabatos fogalmazásoddal, de amúgy meg hülyeséget beszélsz. Mi bajod van a Dávid névvel??? A legszebb férfinév szerintem, de megértem, ha valakinek nem tetszik, de úgy írod ezt, mintha valami ócska név lenne, holott szerintem semmi baj nincs vele. A "régi" nevek (Sanyi, Józsi, Pista, Laci stb.) mivel jobbak? A Mira névvel sem értem mi bajod van.
Az Mikolt és nem Mikol és szerintem semmivel nem jobb, mint a Mici.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok okosnak tûnni. Ha okosnak akarnék tûnni, akkor disszertálnék a kommentekben. Nem ezt teszem. Dávid nagyon szép, héber eredetû név, kedves anyuka. Máris ott van Dávid király. Minden második kisfiút így hívnak, csak erre utaltam.
A Mici onnan jött, hogy Ördög Nóra és Nánási Pál kislányák az lett a neve? Igen nevettem rajta XDD
Tévedsz, hogy minden kisfiú Dávid. Mert ugyebár ma divat lett régi neveket adni. Érdekes, felém nincs Dávid, csak ilyenek, hogy: Zétény, Nimród, Benedek, Koppány, Zalán, Csanád meg ilyen hasonló (szerintem) nem szép nevek. Úgyhogy ezek mellett a Dávid lassan kezd ritka név lenni.
Annyi más szép név van. De pont a Micit meg a Lulut kellett választani??Itt van például pár szép név (magyar): Emese, Réka, Hanga, Villõ, Levente stb.

Mit írhatnék? Irodalom feladat. Mit gondolnak az idősebbek a mai világról?

ezt kellene kifejteni..S: de nincs nagyszülőm és nincs kitől megkérdeznem holnapra kellene 1.5 oldalas.:S segítenétek?

Legjobb válasz: A dolgok felgyorsulnak, a mai fiataloknak olyan technikai eszközeik vannak, amiket õk el sem tudtak képzelni. Azt is gondolhatják, hogy az erkölcsök fellazultak. Olyan a fejlõdés üteme az elmúlt 15-20 évben, hogy sokan követni sem tudják. Sokkal kényelmesebbé vált az élet a fiatalkorukhoz képest.

A dolgok felgyorsulnak, a mai fiataloknak olyan technikai eszközeik vannak, amiket õk el sem tudtak képzelni. Azt is gondolhatják, hogy az erkölcsök fellazultak. Olyan a fejlõdés üteme az elmúlt 15-20 évben, hogy sokan követni sem tudják. Sokkal kényelmesebbé vált az élet a fiatalkorukhoz képest.
Ó ezek a fiatalok, mindig csak rohannak. Nincs idejük meglátogatni, ha el is jönnek, csak pár percre és máris szaladnak tovább. Bezzeg az én idõmben azok voltak ám a szép idõk! Nem volt még mobil sem, de az én szüleim mindig tudták, hogy hol vagyok. Emlékszem rá hazafelé a suliból a barátaimmal tettünk egy kitérõt a tó felé. Anyám az ajtóban mindjárt azzal fogadott, hogy milyen volt a tó! Persze nemértettem honnan is tudja. Mindenki ismert mindenkit, nem úgy mint most. Ilyeneket szokott mondani az én nagymamám! :)
A kérdező hozzászólása: köszöönöm szépen.:D már megírtam de most reggel ezeket is gyorsan beillesztem.:D én inkáább a politikai irányba vittem el a fogalmazást.:D ha kiváncsiak vagytokrá majd leirom .:)
én kíváncsi lennék rá.

A mai fiuk mit gondolnak arrol, ha még nem szeretném elveszteni a szüzességem?

15-éves lány vagyok.Nem rég szakitottam egy sráccal, mert nem éreztem magam érettnek egy komoly kapcsolathoz{szexre gondolok}.3-hónapig jártunk.

Legjobb válasz: Nem a mai fiúk fognak téged megdugni sorjába, nem velük jársz. Ez a téma arra tartozik akivel párkapcsolatban vagy .A többiekre NEM. Ha nem érzed magad késznek, akkor nem csinálod, ha szeret megért, ha nem így jártál. Tényleg bonyolult ezt megérteni?

"nem éreztem magam érettnek egy komoly kapcsolathoz{szexre gondolok}" Egy komoly kapcsolat nem a szexrõl szól, nyilván mint mindenfajta kapcsolatnál, ennél is közrejátszik és egy idõ után kimaradhatatlan, sokkal inkább az érzelmekrõl szól, az egymáshoz való viszonyulásról, egymás egyre melyebbrõl való megismerésérõl.. stb. Hogy mit gondolnak a 15-18 éves srácok errõl?! Relatív... Nekem semmi gondom nincs azzal, hogyha egy lánynak van erkölcsi tudata és többre tartja annál magát, hogy lefeküdjön akárkivel, akivel úgy érzi hogy nem kéne. Rendjén van. Szerintem 16-18 éves kor között természetes elveszíteni a szüzességet, de nem azért csak hogy szexelj, vagy csak hogy elveszítsd már végre, hanem azért mert szeretsz annyira, és megbízol valakiben annyira, hogy lefeküdj vele - Nah ez jár egy komoly kapcsolattal! 16/F
Nem a mai fiúk fognak téged megdugni sorjába, nem velük jársz. Ez a téma arra tartozik akivel párkapcsolatban vagy .A többiekre NEM. Ha nem érzed magad késznek, akkor nem csinálod, ha szeret megért, ha nem így jártál. Tényleg bonyolult ezt megérteni?
én is igy jártam HASONLÓAN :d 15 éves vagyok és volt egy pasim 1hónap 3hetet jártunk és egyszer meghívott a családjához de mikor átmentem nem volt ott semmilyen család csak õ meg a szép ágya és csak azt akarta tõlem .... sztem jól tetted hogy szakítottál vele .. hidd el én megértelek :D
én tökre megértem fiú vagyok és szûz mert nem akartam még elveszteni ennyi :) pedig el tudnám simán de azt nem egy útszéli diszkó elötti bokorban akarom. 17/F
Egy ideig mehet szex nélkül a kapcsolat de annak a kapcsolatnak is max fél évet adok, és nagyon jó szívû voltam. Ezért nem kell járni senkivel amíg nem érzed azt, hogy felkészültél. Lásd a te példád.
Azt gondolom errõl, hogy nem vagy qrva, valószínûleg egy értelmes lány lehetsz.
Ugyanazt, mint minden korban: fütyülnek az érzelmekre, legfeljebb hazudják, viszont DUGNI akarnak. Mindegy, kivel: aki éppen kéznél van. A következményeket pedig viselje a történtek után a lány.
3hónap után én rúgnám ki a csajt ha nem feküdne le velem, de inkább 1után, bár kislányokkal nem kezdek.
Hát a nagyja nem fogja díjazni, egyik barátnõm két hónap után engedett, miután megkapta a srác otthagyta és visszaszállingózott az exéhez. Elõttem postoló 16/f: Elég normálisnak tûnsz, nincs kedved dumálni?:D
Háát, dumálni, dumálok én szívesen bárkivel, ha kell egy beszélgetõpartner :D Írj egy privit!
1. Nem érdelek senkit a nyomorod 2. Komoly kapcsolat nem = szex, nem ez a lényege...csak a velejárója! 3. Még gyerek vagy te is egy komoly kapcsolathoz kislányom.
*érdekel
Csak azért, mert a fél osztály túl van rajta, ne feküdj le senkivel. Éretlenek vagytok erre, nagyot csalódtok aztán. Várj, semmirõl nem maradsz le. Ha érett vagy már, szerelmes vagy és úgy történik meg, az megint más.

Mit gondolnak a mai keresztények és zsidók egymásról?

Kérlek, olyan válaszoljon, aki ért hozzá (tehát keresztény vagy zsidó), mert tényleg érdekel. Kíméljetek meg a "kereszténység hülyeség", "a keresztények senkit sem fogadnak el" meg a "nem vagyok keresztény, de szeretem/utálom a zsidókat" típusú válaszoktól! Ja, és légyszí azt se hozzátok fel, hogy a keresztes hadjáratokkor mi volt. Köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem nincs bajom a zsidókkal (evangélikus vagyok), pont olyan emberek, mint mi, vagy bárki más.

Nekem nincs bajom a zsidókkal (evangélikus vagyok), pont olyan emberek, mint mi, vagy bárki más.
Ezt gondolják azok akik ide írnak! de ne vedd kérlek mérvadónak a válaszokat. Godold csak végik kik olvassák ezt és ki az aki veszi a fáradtságot is hogy válaszoljon. Az akiben ilyen sok gyûlölet van. végre hangot adhat a magában õrzött gyûlöletnek. Szomorú, hogy ilyen sokan így gondolkodtok! Történelmi ismeretek nélkül pusztán elõitéletek miatt gyûlölködtök. Nagyon emberi tulajdonság. így könnyebb gondolozni, kár, hogy sehova nem vezet! Föleg nem egy olyan országban ahol 13 nemzetiség és közel ennyi vallású ember él! Vannak akik még hisznek - bármiben is, de hisznek! a többiekben peid túlteng a gyûlölet, az irigység, a borúlátás és egyben a felsõbbrendûség! mert nyilvánvaló, hogy bárkit lenéztek aki hisz olyasmiben amiben Ti nem!!!!
2008-04-25 14:17-es - Már elnézés de a zsidókat a keresztények az újkorban kezdték el igazán üldözni!
Három utolsó hercegprímás, azaz a magyar katolikus egyház feje is fél zsidóvolt. Az aktuális például kis korában otthon héberül beszélt kizárólag. Bár nagyobb és durvább zsidózás sincs másutt, mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen ami zajlik, fõleg az oktatok részérõl az elõadás kereti között. Bár nemzetközileg a Lutheránus-ok híresebbek a zsidógyûlöletûkrõl. Ehhez hozzá járul, hogy a régi képeket nem távolítják el a templomokból, pedig rendszeresen ábrázolnak zsidó férfiakat, akik keresztény csecsemõk vérét ontják. Ezek a képek visszavezethetõ, arra hogy nagy konkurencia volt kezdetekben a Lutheránusoknak a zsidóság. Azóta vegyes házasságokkal oldódót a feszültség.
Hogy nincs magyar fordítás a talmudról??? Ez most komoly? Ez a XXI. század te farkinca. Hogy hazudhatsz ilyet, hogy egy világ"vallás" "szent" könyve nincs magyarra fordítva? Persze érthetõ hogy hazudsz, jellemzõ a fajtádra. Azon gondolkodj, hogy miért egyszerûbb körbevágni a cerkát, mint megmosni. Amúgy most megyek aushwitzba kirándulni egy csoporttal, és asszem nem tudod elképzelni, mit fogok tenni a krematórium tepsibe:)
Én nem hiszem, hogy a zsidóknak bármi gondja lenne a keresztényekkel. Nekem is van rengeteg keresztény ismerõsöm. Amúgy a goj szó héberül van és egyszerûen annyit jelent, hogy nép... Ezzel egy mûveltebb zsidó is tisztában van, aki nem az az õ szegénységi bizonyítványa. És ezt én zsidóként mondom, és tényleg így van. Az a "Talmud" pedig, amit itt is említettek, a Luzsenszky féle "Talmud fordítás", és NEM a Talmud. A Talmud tudomásom szerint NEM létezik magyar fordításban, esetleg angolul. Meg persze eredetiben héberül, és azokat a nagyon durva állításokat amiket az antiszemiták hangoztatnak, hogy benne van a Talmudban NEM tartalmazza.
gyümölcsérõl ismerjétek meg a fát
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem voltam egyértelmû, de direkt kértem, hogy zsidó részrõl zsidó válaszoljon. Köszi!
keresztény vagyok, és próbálom egyenrangúként kezelni a zsidó vallst gyakorlókat, de mivel abban hisznek, hogy én alsóbrendû vagyok, és engem átverni, megverni, megalázni nem bûn, elég nehéz...
A zsidók nagy része szerint aki nem zsidó vallású az gój. Azaz alacsonyabb értékû illetve rangú ember. Ez benne van a Talmudban. Azaz lenéznek minden gójt.
Nálunk a fõsulin volt egy zsidó kultúra napja, és javarészt keresztények tartottak elõadást. Tulajdonképenn a kereszténység az a Zsidóság 2.0, hiszen Jézus is zsidó volt.
Szia! Én katolikus vagyok, bár nem az a annyira vallásos, hogy minden misére eljárok, naponta gyónok, ilyenek. Nekem személyszerint semmi bajom a zsidókkal, õk is ugyanolyan emberek, mint mi. Nagyon becsülnivaló, hogy még most is összefognak, nem tagadják a vallásukat a holokauszt után sem, ami pedig igazán szörnyû volt. Érdekel a holokauszt téma, szerintem rémes dolgokat csináltak a zsidókkal a németek. És ezek után is emberek tudtak maradni, becsülni való. Nos, a mi osztályunkban is meg ez a "zsidózás". Ha valaki nem úgy csinál valamit, ahogy a másik akaraja, az egybõl "hülye zsidó" az osztálytársaim szerint. Mivel az osztályomban értelmes ember van maximum 3, nem kezdem el nekik magyarázni a holokauszt dolgot. Szerintem aki vallás/faj/etnikum/stb. alapján elítél valakit, az nem jó/normális dolog. (Az más, ha súlyos oka van rá)
A kérdező hozzászólása: Na, még ilyet se mondtak rólam, hogy antiszemita vagyok.:) Attól, hogy megállapítjuk, hogy pl.egyik elfogadja azt, amit a másik nem, még nem leszünk antiszemiták. A mai Európában is vannak különbségek, amit nem kell letagadni, hanem inkább ápolni. Szerintem. Azért kérdeztem, m. a mi osztályunkban elég sok a vallásos, (katolikus)gyerek, és közben folyamatosan zsidóznak. Érdekelt, hogy ezt egymástól lesték-e el, vagy általános jelenség.
Szeritnem a kérdés eleve magában rejti az antiszemitizmust, illetve a megkülönböztetést. Én úgy vélem, hogy a mai Európában nem különbztethetünk meg embereket valásuk, kultúrájuk, hovatartozásuk miatt. A mai kereszténység szeirntem már nem az mint ami a középkorban volt. 1. kb semmit. 2. egy istent tisztelünk, imádunk, miért kéne rosszat gondolnunk egymásról. 3. ugyaolyan emberek, semmi különbség! nem az emberek vallása számít!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából megnyugtattak egy kicsit, fõleg az itt is újabban felbukkant durván antiszemita hozzászólások miatt is. Én is örülök, hogy tartják a kultúrájukat, és örülök, hogy akinek esetleg fenntartásai vannak, az sem csap át gyûlölködésbe. A másik oldalra is kíváncsi lennék.:)
Én református vagyok, és tisztelem a zsidókat, hisz Jézus is zsidó volt, a zsidó kultúrából gyökerezik a kereszténység is! Meg azért is tisztelem õket, mert az a rengeteg üldözés és hontalanság, amin át kellett menniük, és mégis léteznek mai napig, õrzik a hagyományaikat...
A zsidók azt gondolják minden más vallású emberrõl, hogy "nem követik az Isteni Parancsot", és ez a keményen vallásosaknál olyan szinten van ez a lenézés, hogy szinte nem is veszik õket emberszámba, úgymond diszkrimináció van. De ez tényleg a nagyon vallásos zsidóknál van, akik nem láttak világot és nem tudják, mindenhol emberek élnek. Láttam ellenpéldát is, aki szigorúan vallásos családban nevelkedett, aztán idejött Magyarországra, és pár év múlva rájött, hogy ez a vallás-dolog mennyire nem azt jelenti amit õ hitt, és már nem tud semmilyen kóser dolgot betartani, keresztény barátnõje van és buddhista tanításokat is tanulmányoz. De a keresztényeknek azért van egy jó nagy adag elõítéletük a zsidókkal kapcsolatban, amit amúgy a média is erõsít (nem tudom, miért), és ez a kép, amit mutatnak a zsidókról, nem feltétlenül igaz, illetve, mindenhol élnek jó emberek, és nem jó emberek, függetlenül vallási hovatartozástól.
Hat, ez egy nagyon osszetett kerdes... En reformatus vagyok es eppen olyan helyen elek, ahol sok zsido el... Vannak zsido barataim egyik sem kosher, de megadja a tiszteletet a zsido unnepeknek. S mint tudjuk a zsidok kozott eppugy oriasi a kulonbseg mint a keresztenyek kozott. Kulonbozo szintek vannak. En pl. azt gondolom -es merem mondani, hogy zsido barataim is osztjak ezt-, hogy az orthodox zsido fajta az egy kulonleges, cseppet sem baratsagos kirekeszto fajta. Nagyon kiabrandito mint minden szelsoseges torvenyeket koveto "szekta" szeru kulon lala-vilagban elo orokosen gyanakvo, gyermekeiket utalatra nevelo kepmutato kozosseg. Pont a multhet vegen beszelgettem egy zsido baratommal...ugyanis akkor vilagosodott meg bennem, hogy mennyi rendes zsido halt meg ezek miatt...mennyire sajnalom Radnoti Miklost es meg vannak egy paran. Mennyire igazsagtalan volt azokkal is az elet akik nem kovettek a pajeszos mintat. Szoval en tisztelem masok vallasat. Tisztelem az unnepeket. De nagyon nem tetszik az, ha valaki a ruhazataval, kiegeszitoivel "tuntet" vallasi hovatartozasa ugyeben - es most nem a szepen megnyirt szakallrol beszelek!!!! A feherzokni & halaszgatya, v. a 6cm-es arany gyemantokkal kirakott feszuletrol. Vannak muszlim barataim is es buddhak is. Mind origi, egyik sem felvette, hanem beleszuletett. Egyikonknek sincs baja a masikkal mert tiszteljuk egymast. Megegyszer irom: gond, csak a kepmutato szelsosegekkel van.
De durva por hites volta az elõzõ!

Hoffmann mikor hagyja abba a hazudozást és a valótlanságok reklámozását? Komolyan is gondolja mait mond, vagy úgy hazudik, hogy még ő is elhiszi?

http://444.hu/2013/09/03/tanarok-uzennek-hoffmann-rozsanak/

Legjobb válasz: Akkor hagyja abba, ha már nem fog havi másfél millát kapni érte. Amúgy nem hiszem, hogy magától kinõne a gerince.

Akkor hagyja abba, ha már nem fog havi másfél millát kapni érte. Amúgy nem hiszem, hogy magától kinõne a gerince.
"Ráadásul a tanévnyitót is a temploban tartotta" ?????? Mit álmodtál? Hogy Hoffmann mennyire gondolja komolyan a ne hazudj parancsolatot, csak abból sejtem, amiket nyilatkozik, és amiket a munkám során tapasztalok. A kettõ nem kevés esetben nem fedi egymást.
Hoffmann Rózsa miniszterassozny soha nem szokott hazudni, a politikai hazugság az kommunista szokás, nem keresztény szokás! Hoffmann Rózsa meg keresztény!
A kérdező hozzászólása: tegnap 21:56 A kereszténységnek semmi köze sincs az állam irányításához. Vallástól függetlenül lehet valaki jó és rossz. Hoffmann hiába "keresztény" attól függetlenül szar... És egyeseknek elég annyi, hogy FIDESZ-KDNP és akkor másis biztos jó, de nem. Csak hisznek a tündérmesében.
Es milyen szakmaban szakbarbar, Utolso? :)
Az a baj azzal a növel hogy õ se tudja hogy hazudik mert elhiszi a saját baromságait mert egy szakbarbár, gõze nincs róla hogy müködik az a rendszer aminek a kereteit õ akarja lefektetni.
8-as, elárulom ez nem irónia! tudod vannak még, akik hisznek jó dolgokban, mint pl. a kereszténység, és én ilyen vagyok. Hiszek benne, hogy a magyar nemzet csak a kereszténység követõi segítségével juthat ki a gödörbõl. A pogányok rossz útra viszik a népet, fertõbe, mocsokba, ezt tapasztalhattad volna az szdsz idején, amikor a pogányság hatalomra jutott és még kádárnál is gonoszabb, sunyibb módon tette tönkre az országot és a kereszténységet!
"...még õ is elhiszi?" IS? :) Miért, ki hisz neki? Akkor fogja abbahagyni, ha kiteszik a bársonyszékbõl, addig nincs rá remény. Valószínû, hogy legalább egy részét komolyan gondolja, jobb helyeken már rég kapott volna egy csinos, nagyon hosszú ujjú inget.
2 es 4 az ironia, nem olyan nehez eszrevenni... Remelem!
A kérdező hozzászólása: ma 10:31 Amiket leírtál remélem te se gondoltad komolya. Amúgy akkor a magyar lakosság többsége pogány? Mert itthon csak kisebb rész keresztény.
Hoffmann mikor hagyja abba a hazudozást és a valótlanságok reklámozását? Ezt szerintem õ sem tudja, akkor mi miért tudnánk a választ emberi tényezõkre? Komolyan is gondolja mait mond, vagy úgy hazudik, hogy még õ is elhiszi? Nem tudom, nem látok bele a fejébe, tv-n keresztül nehéz pszichológiai elemzést tartani.
A magyar nép keresztény (kivéve a neokommunista pogányokat) és Hoffmann Rózsa is keresztény, mivel a kdnp miniszterasszonya. Ráadásul a tanévnyitót is a temploban tartotta, hogy kifejezze Istenhez, Jézushoz való hûségét! Isten útján járni nem bûn és ezt Hoffmann Rózsa felvállalta, még ha nagy a teher akkor is kûzd, a népért!
A kérdező hozzászólása: ma 09:54 Istenem az ilyen embereket, akik ennyire vakok és hülyék. És van szavazati joguk, a kereszténységet meg ne keverjük bele, mert azért abba is lehet vitázni. Meg, hogy hazán mennyire keresztény. Mind a 39%.
A kérdező hozzászólása: ma 07:49 Abba amiben most van. De remélhetõleg tanárnak jobb mint államtitkárnak.

Ki mit gondol? Valóban minden mai lány egy idióta? Semmi mást nem akarnak, csak bulizni, inni meg szórakozni. Lehet találni valahol legalább 1 értelmes lányt?

Legjobb válasz: Nyilván nem minden lány ilyen, de mintha minden generáció egyre hülyébb lenne nemektõl függetlenül.

Nyilván nem minden lány ilyen, de mintha minden generáció egyre hülyébb lenne nemektõl függetlenül.
71% :DD Nekem komolyan nem fér a fejembe, hogyan ismerhetnek egyesek MINDEN MA ÉLÕ NÕT, LÁNYT. :O :D
Már hiányoltam az ilyen kérdéseket. Ez az elsõ a héten az elkövetkezõ 500-ból.
lehet találni (és nem csak rondákat- engem sem tartanak rondának, sõt, mégsem a bulizás meg az ivás az életcélom), de igaza van az egyik válaszolónak- bulizós helyen mit vársz? hogy majd ultraokos, érzékeny, figyelmes lányokkal hoz össze a sors, akik egytõl egyik kvantumfizikát tanulnak az egyetemen, ha nem éppen a jogi vagy az orvosi karon próbálnak boldogulni? akik értelmesek, azokat elõbb találod meg parkban, könyvtárban, egyéb helyeken (mondjuk, a kollégiumban, ahol lakom, elég sok dekoratív, mégis okos, kedves lánnyal találkoztam, akik közül nincs mindnek barátja). Diszkóban ne reménykedj, oda többségében tényleg azok járnak, akik felszínesek és buták, akiknek tényleg csak az a legnagyobb bajuk az életben, hogy Cuba Librét vagy Sex on the Beach-et vegyenek péntek este inni...
Nem, a lányok az alfahímet akarják, te nem vagy az, akkor te mit akarsz?
Ne minden lány ilyen de az biztos h a többség ilyen.
hát a rondak kozott akad ertelmes csaj.ha neked ez nem problema valogass kozuluk.
Értelmes fiúk se nagyon vannak...1-1 ;)
Ne sértegetsd a lányokat!!! Nem kell általánosítani!Nem minden lány bulizik, iszik, én sem.
"Mai" lány vagyok (21 éves vagyok), és évente 2-3x bulizom, és akkor sem igazán iszom. Lehet máshogy is szórakozni, nem világom a bulizás. Nem kellene általánosítani. Biztos nem vagyok egyedül az imént leírt dolgokkal. :)
Üdv. Wirkommen im UNGARN!!
Hát nemtom, én utálom a discot, undorodom a piától, a drogtól és a koffein tartalmú dolgoktól.A cigaretta is hányadék.Sose fogok ilyeneket "használni".Nem várom el a szórakozást se, igaz néha egy KICSI lazítás kell, de akkora nem hogy discoba menjek szexmániás õrültekhez :)
Te vagy idióta, hogy általánosítasz, mert sügér vagy, és nem bírsz felszedni senkit sem!
ahogy MINDEN mai fiú is :) nem lehet találni értelmes srácot az ÖSSSZES [email protected], az ÖSSZES bulizik, az ÖSSZES iszik, az ÖSSZES cigizik, az ÖSSZES kefél fûvel-fával. Na, felfogtad végre? -.-
Inkább igazi nõt akarj
Ha csak buliban ismerkedsz, csak bulizós csajokat fogsz megismerni. Ki hitte volna?
Szerintem inkább az a probléma, hogy a szép lányok mind ilyen bulizósok, aki pedig amúgy normálisabb, az csúnyább.
Vannak értelmes normális lányok, csak azok meg majdnem mind olyanok hogy az igényeik magasabban vannak mint a csillagos ég. Olyan lánnyal aki normális, értelmes és még ezek mellé szerény is én nagyon ritkán találkozok.
Nos, én nem ilyen vagyok..persze, jó szórakozni, de jóból is megárt a sok..Adyt olvasok, zenélek, sportolok..és nem olyan vagyok, amilyennek szerintem képzeltek rólam a leírás utáng

Érvelőfogalmazást kell írnom címe Jó-e ma magyarnak lenni? Mit gondol a hazafiaságról, nemzettudatról egy mai fiatal? Fontos-e a hazaszeretet? De sajnos nem tudom hol kezdjem! Moncsi

Legjobb válasz: Nagyon fontos dolog a hazaszeretet! Kezdheted azzal hogy 1920-ban elszakítottak számos magyar testvért az országtól! És hogy nagyon nehéz a sorsuk. MAjd hogy csak a rendszerváltás után lehetett újra felvenni a kapcsolatot (jobban) velük. A hazafiság összetartó erõ!

Nagyon fontos dolog a hazaszeretet! Kezdheted azzal hogy 1920-ban elszakítottak számos magyar testvért az országtól! És hogy nagyon nehéz a sorsuk. MAjd hogy csak a rendszerváltás után lehetett újra felvenni a kapcsolatot (jobban) velük. A hazafiság összetartó erõ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!

Mik a mai szabályok az osztalékadóra? Gondolok a mértékére meg, hogy ha külföldi cégről van szó akkor hogy alakul? Ha cég EU-n belüli vagy kívüli?

Legjobb válasz: Általánosságban 25% Kivéve Ha EGT ország tözsdei cégérõl van szó, akkor 10% EGT= EU+Izland, Liechtenstein, Norvégia

Általánosságban 25% Kivéve Ha EGT ország tözsdei cégérõl van szó, akkor 10% EGT= EU+Izland, Liechtenstein, Norvégia
Az elsõ válaszoló szerintem nem jól tudja. Jelenleg 16% osztalékadót + 14% EHO-t kell fizetni magánszemély részére fizetett osztalék után. Ha külföldi cégnek fizetnek osztalékot, akkor továbbra sincs osztalékadó és EHO.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha EGT ország fizet nekem osztalékot Magyarországra akkor 10% az adó? (magánszemély vagyok)
Akkor nekem a MTELEKOM, rosszul vont le. (Egyébként jól.) Itt van mellettem KELER által küldött 2010-es kimutatás (holnap akarom épp megcsinálni az adóbevallást): „a 2010. évben kifizetett osztalékból 10% mértékû adott vont le” Ja, és ECHO sem kellet utána.
És szerinted most 2010 van?
Szerintem nem, de te már a 2011-est fizeted? Nem korai ez még egy kicsit? 2011-es évet majd akkor kell bevallani ha vége. Még szerintem osztalék fizetés sem történt, ugyania május 5 a MTELELKOM-nál az osztalék nap. Akinek akkor volt részvénye az kap 2011-ben osztalékot.
"Szóval ha EGT ország fizet nekem osztalékot Magyarországra akkor 10% az adó? (magánszemély vagyok)" Szerintem erre is a 16+14% vonatkozik, de az adott országgal a kettõs adózás elkerülésére kötött egyezményt kellene megnézni.
Ország nem fizet adót csak cég. ÚTMUTATÓ A 2010. ÉVI ADÓBEVALLÁSHOZ, 39. old. lapteteje. „Az osztalék után az adó mértéke 2010-ben: fõ szabály szerint 25%” (utána van hogy 10% ha EGT tõzsdei cégrõl van szó - ezt már nem írom be) (A 2011-est még nem tudom, arra majd térjünk vissza 1 év múlva, ha már vége 2011-nek.)

Miert hiszik nagyon ERETTNEK magukat a mai 13-14 eves KISlanyok? Mit gondolnak ezeknek a szuleik?

En most 19 eves vagyok tul egy tanitokepzon es most pszichot vegzek. Azt gondolom, minden csak neveltetes kerdese, hulyeseg az, hogy most "mas vilag van". amikor en voltam 13-14 eszembe sem jutott a szex, akkori baratnoimmel maximum azt targyaltuk ki, hogy "uvegezes" kozben ki-kinek adott szajrapuszit. Megsem lettunk lemaradva semmirol. es 18 evesen sem azt beszeltuk, hogy sajnios nincs orgazmusom es hasonlok. A legfontosabb most 13-14 evesen a pia, a diszko(mert mar van szemelyink!---> nagyok lettunk), ugy kioltozni, hogy latszodjak majdnem husznak...push up melltarto es tarsaik...olyankor indulnak ejszakazni amikor en mar hazafele jovok ugy 11 fele. es egyre kevesebb olyan igazan "normalis gyereket", vagy egeszseges kamaszt latni. Ezeknek a szulei nem gondolnak ebbe bele, hogy milyen elet var igy a lanyukra-fiukra? visszaterve kicsit a szex temahoz, mi az, hogy nem lehet tiltani, ha egyszer akarja. En azt gondolom, egy 13-14 eves gyereknek meg kell tudni parancsolni. jo, nem akkor kell azt mondani, hogy "fiam, ne csinald" hanem fokozatosan kell megmondani, mi, miert, mikor a helyes...remelem nem vagyok ezzel egyedul...

Legjobb válasz: Elég sok válasz érkezett ahhoz a kérdéshez, azért linkeltem:) Nos, akinek ilyen a gyereke, amit te leírtál, az nem fog válaszolni, csak azok, akik felháborodnak.

Az en hugom is 14 eves, testileg erett, lelkileg meg nagyon nem, meg is ugy oltozkodik, mint a 19-20 evesek.. engem mar kikeszitett, anyu leszarja...
Elég sok válasz érkezett ahhoz a kérdéshez, azért linkeltem:) Nos, akinek ilyen a gyereke, amit te leírtál, az nem fog válaszolni, csak azok, akik felháborodnak.
Teljesen igazad van, de(!): anyukámat pl. nagyon szigorúan nevelték orvos akart lenni, de sajnos nem sikerült neki, mert fertõzést kapott egy vizsgálatnál. Szerintem engem nagyon jól nevelnek, de jól esik, hogy kicsit szabadjára engednek persze mértékkel. Mondjuk 10-ig bulizhatok ha van a suliba valami és nem kell, hogy elkisérjem, ihatok pezsgõt stb.-t ünnepekkor stb. stb. Azért is érzik magukat a mai 13-14 éves lányok nagyobbnak, mert fejlettebbek!!! Én testileg és lelkileg is elég fejlett vagyok, de nem vagyok magamtól elszálva és nem vagyok beképzelt. Nekem azért engednek meg sok mindent a szüleim, mert megbíznak bennem többek között azért is, mert segítek nekik, kiváló tanuló vagyok és vigyázok a hugomra. Eszembe nem jutna most lefeküdni bárkivel pedig ismerek olyat aki 13 évesen vesztette el a szüzességét. 12/L
Szerintem nem csak a nevelés okolható ezért, bár az is nagyon fontos. Vannak befolyásolható gyerekek és vannak minden osztályban hangadó diákok is. És ha az úgynevezett menõ srácok cigiznek vagy isznak, akkor a többiek is azt fogják utánozni, mert tartozni akarnak valahova. A szülõkhöz egyre nehezebb tartozni, hiszen nincs idejük a munka mellett annyit foglalkozni a gyermekükkel. Ha pedig nincs közösen töltött idõ, nincsenek beszélgetések, akkor a szülõk nem ismerik a gyermeküket. Ez pedig általában kamaszkorban üt vissza legelõször, amikor is nem találják a közös hangot a gyerekkel, akinek pedig ezer kérdése lenne a "felnõttek világáról", de nincs kinek feltegye. Így jobb híján egymást világosítják fel sok dologban, sokszor tévesen. Akinek több ismerete van, vagy kompetensebbnek látszik, az lesz a hangadó, rá fognak hallgatni a többiek. És ha ez a gyermek rossz mintát látott és azt fogja követni, akkor a többi gyerek is azt fogja csinálni. Mert ott vannak a szüleik ugyan, de nem tudnak olyan mintát mutatni a gyermeknek, amivel az azonosulni tudna. Régen az anyák többnyire nem dolgoztak, egész nap otthon voltak a gyerekekkel, azaz volt idõ nevelni a gyereket. Az az 1-2 óra, amit manapság együtt tölt egy család esténként, erre nem elég. És bizony sok családban elhangzik az a mondat, hogy "most hagyjál kisfiam/lányom, fáradt vagyok és nem érek rá beszélgetni" És a kamasz gyerek nem fog állandóan próbálkozni, egyszerûen elkönyveli, hogy a szüleit nem érdeklik a problémái és új "példakép" után néz.
Én 15 éves lány vagyok, de eszembe sem jutna cigizni, piálni, szexelni. Bõven ráérek. És én semmi pénzért vagy akár a menõségért, sem tenném egyiket sem. Én a 13-14 éves KISlányokat csak sajnálni tudom, mert azt hiszik, hogy már fejben érettek pedig ha ilyeneket tesznek nagyon nem azok. És csatlakozom az elõttem szólóhoz, hogy errõl nem csak a szülõk ha nem a nagyobb "fiatalok" is tehetnek, mert õk viszik bele a 13-14 éveseket. De legalább ha már a szülõk nem foglalkoznak a gyerekkel a nagyobbaknak lehetne annyi eszük, hogy nem rángatják bele a kicsit. És nem a a személyi teszi naggyá az embert, hanem az életfelfogása. 15/L
A kérdező hozzászólása: igazad van, jo hogy vannak hozzad hasonlo 15 evesek! :)
"13 vok nagyon cerizem a béjlízt, és cerizek a haverkákkal partyzni..:" Szánalmas zsebr/bancok!
Miért foglalkoznak egy csomoan ezzel a témával???Te ennyi idõsen miröl beszéltél?Einsteirõl vagy miröl??Ha te olyan "okos" vagy.Én se vagyok nagyonokos de tény hogy nem vagyok normális gyerek bevallom.de nem minden percben csak a szexrõl beszélünk.Van néhány olyan de azoknak az õ dolguk.Nem a tied.Mert lehet hogy néhány "olyan mint te"fejében a kamaszok tökkusban ülnek egésznap a suliban és ha egyszer is megszola valaki két hétig büntudata van és otthon meg reggelig tanul.de ez nem igy van. 14/l
az elözö vagyok.nekm is van ismerõsöm aki13 éves és cigizik.õ baja.én soha nem szivtam még egy szálat se.Mégis szóba állnak velem.a pia-diszkoval kapcsolatosan:valamikor el kell kezdeni.az osztályomban vagyunk 15 en lányok. és minanjian ilyenek vagyunk és MEglepetés:minadjian szüzek vagyunk még.
A kérdező hozzászólása: kosz a linket :) igazabol nekem a kerdesem ilyen koru gyerekek szuleinek szolna :)
Pont ebbe a korba vagyok! Van barátom, aludtam már barátnõnél, voltam már több buliba is(házibuli). ESZEMBE NEM JUTNA LEFEKÜDNI A BARÁTOMMAL. A csókolózás és a szájra puszi sztem nem gáz. Még az se annyira, h letaperolják egymást. Nah de amikor már a 13 éves pettingel. MEg fgodossa a másikat OTT LENT. Meg olyanokat kérnek egymástól amibe még a 18 éves is belepirul, nah az az igazi gáz. A másik gáz, h a legtöb alkalommal a lány csinálja a fesztivált, h ha te ezt akkor én azt. Meg csak úgy szórakozásból rácsap egy fiú seggére. Pont 13 éves vok és LÁNY
Igazad van, mostanában tényleg sok szörnyûséget hallani. Van az a mûsor terhes tinik, nagyon sokszor 16 éves lányokról szól (én is annyi vagyok és elképzelhetetlen számomra, hogy-hogy lehet ennyi idõsen gyereket vállalni.)Egyébként anya gyermek ápoló (csak azért, hogy belföldi példát mondjak) néha meglátogatjuk a munka helyén, és gyakran találkozunk benn olyan koraszülöttekkel akiket kamaszok szültek. Minket nem fogtak sosem rövidre a szüleink, de idõben, fokozatosan fel lettünk világosítva és ez szerintem sokat számít.
Szerintem meg az idõsebbek viszik bele õket. Ha például egy ilyen "kislány" bekerül 17-18 évesek közé, akiknek ez már természetes, akkor jó h õ is ezt fogja csinálni... akkor ugye menõ lesz. Az osztálytársai/évfolyamtársai is "menõk" akarnak lenni, ezért vele lógnak meg a haverjaival. És õk is elkezdik ugyanezt. Aztán amikor ezek majd idõsebbek lesznek, õk "rontanak meg" egy ugyanilyen kislányt. Miért hiszik azt h érettek? Mert idõsebbekkel vannak. és akkor már biztos õk is olyanok mint azok. Ez nem csak a kislányokon múlik hanem a többi nagyfiún/nagylányon is. Rossz példa, rossz környezet, rossz kislány. 14/L
én kiakadok az ilyenektõl! 14 éves vagyok, testileg érett. de nekem a szüleim félelmetesnek nézik a konzervatívságomat. most melyik a jobb? ha konzervatív vagyok, vagy ha ilyen... inkább legyek ilyen.
Korán el kell kezdeni beszélgetni a gyerekekkel komolyabb témákról, többek közt a szexrõl, alkoholról, bulizásról, és az olyan dolgokról amiket jobb ha egy ennyi idõs gyerek elõre tud, tudja a következményeket.Merthogy sajnos korán kezdik, muszáj ezekrõl beszélni, de legfõképpen elérni, hogy bizalom legyen a szülõ és gyerek közt. Az a baj hogy a szülõk felháborodnak ha ilyen lesz a gyerekük mint a legtöbb tizenéves, de abba nem gondolnak bele, hogy ez az õ nevelésük, illetve nem nevelésük következménye. Ezek a fiatalok meg azt hiszik hogy ez a jó, mert sem anyuka, sem apuka nem magyarázta el nekik mi ennyi idõsen az illem, a normális viselkedési forma, kultúra, és mi az ami megengedhetõ és mi az ami nem.
Szia! Én egy 13 éves pesti lány vagyok. Nem piálok, nem szexelek, nem cigizek. Viszont ezt már én sem értem: Van 4-5 olyan osztálytársam , aki folyamatosan cigizik és 17-18 évesekkel lóg úgy, hogy a szülei nem is tudnak errõl. Az egyik lánynak az anyukája nagyon sokat dolgozik, nevelõapja van, a nagymamája 92 éves , és *5-ös tanuló, nincs semmi magatartás problémája, kedves és sok barátja van. Azt meg nem értem hogy mér menõ az hogyha cigizel? Mert tönkreteszed az egész életed? Mért tartják ezt menõnek? Hát passz. Sajna tényleg kevés "normális" 13-14 éves gyerek van ma. De szerencsére én többnyire csak ilyen normális gyerekekkel barátkozom :)
Nem csak a lányok de a fiúk is nagyon érettnek hiszik magukat. A legtöbb 13 évesen már kefélni akar váltogatni a partnereit. Védekezésrõl meg annyit tudnak hogy van gumi és akkor baj nem lehet. Egy drogéria láncnál dolgozok pesten mint diák. Mivel nem válogatok hogy épp melyik polcot töltsem fel hát kivittem a betét-óvszer kocsit. Amíg pakoltam egy 14 és 15 év körûli fiú épp kitárgyalta hogy mekkorát élvezett és hogy milyen nagy van neki mert a Masculan legnagyobb gumiját használja a Type4-et. Gondolkoztam egy ideig hogy elmondjam e neki hogy a TypeX nem a méretet hanem a tipust jelöli. Én 14 évesen nem a sexrõl hanem a csókolózásról és az ölelésrõl fantáziáltam. 20/F
Szia! Teljesen egyetértek Veled! 16 éves lány vagyok, és sajnos elszomorító amit látunk, hallunk és olvasunk! Találtam egy olyan kérdést, hogy a 13 éves kislány anyukája aki ugye már nem szûz - gondolok itt a kislányra- kimarad éjszakánként, 19 évesekkel találkozik, részegen tér haza. De a szülõ fél tõle! Szörnyû!! Szüleim engemis mindig következetesen neveltek! Barátnõmnél sokszor ott aludhattam és õ is nálunk, mert tudják, hogy teljsen normálisak a szülõk is, és a lány is. Bulizni nagyon ritkán járok. Soha életemben nem cigiztem és 4.6-os tanuló vagyok. Azt gondolom, hogy a társaság is befolyásolja ezt a témát és persze javarészt a szülõk! Talán erényesebben és céltudatosabban kellene nevelni a mai fiatalságot! 16/l
Engem a szüleim szigorúan, de következetesen(!!) nevelnek.Tudják, ha most elengednek bulizni 10-ig, akkor legközelebb már tovább akarok menni, vagy épp én akarok bulit csinálni.Mondjuk a bulizás rossz példa, mert még sosem voltam igazán bulizni, max. az általánosban a suli-discoban...meg 2x volt "szilveszteri buli" amikor a legjobb barátnõm nálunk volt, aztán én náluk és zenét hallgattunk, táncoltunk meg ittunk pezsgõt. Egyébként a szüleim nekem is engedékenyek úgy ahogy, pl. alkalmakor(szülinap, névnap, karácsony, szilveszter stb.) ihatok egy kis likõrt vagy bort(tényleg nem viszem túlzásba). Nem vagyok elszállva magamtól, tudom, hogy testileg-lelkileg fejlett vagyok és mivel lelkileg és észben is fejlett vagyok tudom, hogy mit szabad és mit nem.Tudom, hogy nem jó ha cigizek, bulizok, piálok állandóan és ne adj' isten szexuális életet élek.Szûz vagyok, nem volt barátom, sõt még nem is csókolóztam, de nem érzem úgy, hogy lemaradtam volna vmirõl.Szerintem aki igazán fejlett lelkileg és észben is az tudja, hogy ezek még mind koraiak.Én így érzem jól magam, és igen, néha nekem is hiányzik, hogy elmenjek bulizni meg pasizzak v vmi, de tudom, hogy van még idõm bõven.Jövõ nyáron lehet, eljárok már ide-oda, de nem fogok cigizni, szexelni és piálni állandóan, mert még bõven ráérek. 14/L
A kérdező hozzászólása: ezzel is egyetertek, de minden mondatodat visszatudom vezetni a NEVELES-ig :)
A kérdező hozzászólása: 12-L gratula a szuleidnek :) megtalaltak a kozeputat, es klassz kis emberket nevelnek:) Engem sajnos nem engedtek ekkora koromban bulizni 10 ig, sosem aludhattam baratnomnel (amit nem tudok miert), allandoan haza kellett menjek mindenhonnan elsonek, akkor rossz volt, de ma mar nem banom. azt hiszem en kicsit engedekenyebb leszek, persze mertekkel:)
Nem tudom aktuális-e még, én most vagyok 13 éves. Nekem is van "fiúm", szeretjük egymást, de eszünk ágában sincs pettingelni, lefeküdni egymással. Gyerekek vagyunk még, jó ez így:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!