Találatok a következő kifejezésre: Mit fontos venni (35 db)

Mit fontos figyelembe venni egy digitális fényképezogép vásárlásakor?

azt hallottam hogy a lencse màrkàja fontosabb mint a megapixel nagysàga.

Legjobb válasz: Mit egy másik kérdés kapcsán már megválaszoltam, az emberi szem felbontóképessége nem több, mint 7 megapixel (az átlag az 4), így nem igazán érdemes négyszáz megapixeles gépet venni, semmire nem mész vele :) A lencse minõsége viszont igen sokat számít. Tehát arra érdemes figyelni. Meg a gép saját (optikai) zoomjára is.

Mit egy másik kérdés kapcsán már megválaszoltam, az emberi szem felbontóképessége nem több, mint 7 megapixel (az átlag az 4), így nem igazán érdemes négyszáz megapixeles gépet venni, semmire nem mész vele :) A lencse minõsége viszont igen sokat számít. Tehát arra érdemes figyelni. Meg a gép saját (optikai) zoomjára is.
Az se árt ha olyan, amibe bele is tudsz nézni, nemcsak az LCD kijelzõn látod, amit fényképezni akarsz. Meg a hozzá való memóriakártya ára sem utolsó szempont.
nos, ha normál fényképezéshez akarod használni, azaz buli, nyaralás stb. akkor bármelyik kompakt gép jó. Ha normál papírképet is akarsz, akkor 3MP legyen benne, de több nem kell. Az optikával ugyanez a helyzet. Nem árt, ha tud optikai zoomolni (a digitális felesleges, én ki is szoktam kapcsolni), de nem feltétel. Gondolom nem profi fotós vagy, úgyhogy számodra 2 fontos szempont van. A memóriakártya és az akku. A memóriakártya legyen SD, mert az jelenleg a legolcsóbb, az akku meg legyen ceruzaelem méretû, mert azt lehet külön is venni. Az egyedi aksikkal az a baj, hogy drágák és jellemzõen nagyon kis kapacitásúak. ennyi. minden más csak akkor érdekes, ha profi felhasználásra kell. egyébként a szem felbontóképessége nem 4-7 MP, hanem kb 137 MP. Az egy más kérdés, hogy nem valami nagy szám optika tartozik hozzá...
Az optika fényereje fontos, ami az átmérõtõl függ. Ha csak egy kis lyuk van rajta, mint a mobilokon, akkor hosszabb exp. idõ vagy nagyobb megvilágítás kell a képekhez. Minél több fény jut az érzékelõre (és az minél nagyobb) annál jobb lesz a minõség. Ez mozgó témánál fokozottan igaz. Optikában min. egy Zeis (Sony pl.) Felbontásban min. 4, max 7 MPixel ajánlott. Kompakt géptõl ne várj csodát.

Milyen márkájú okostelefont érdemes venni? Mi fontos, mit tudjon a készülék? Milyen tapasztalatotok van?

Sajnos nincs ebben tapasztalatom, úgyhogy kérlek titeket a fontos tudnivalókat, sőt alapokat írjátok le!

Legjobb válasz: Milyen az androidos mobil,mert a választékot nézem,és ezeket egy külön kategóriába sorolja.

A kérdező hozzászólása: Milyen az androidos mobil, mert a választékot nézem, és ezeket egy külön kategóriába sorolja.
Szerintem inkább valami lumia nokiát nézzél. Az is okosteló viszont egyszerûbb mint az android.
A kérdező hozzászólása: De tulajdonképpen mi az az android?
Egy operációs rendszer. Olyan mint pl a windows a számitógépre. Van iOs amit az iphone használ, van az android ami a google rendszere és van a windows phone ami értelemszerûen a microsofté. Ha még nem volt egyik se akkor én továbbra is a windowst ajánlom, mert az talán a legstabilabb és egyszerûbb. Mondom ezt úgy hogy nekem android van amit szeretek és ez se komplikált szerintem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Szerintem az android egyszerûbb mint a windows-os

Fontos! Mit lehet venni 13 éves fiúnak szülinapjára?

Legjobb válasz: Bicikli,xbox,sportok,számítógép meg ilyenek...

A kérdező hozzászólása: Bicikli, xbox, sportok, számítógép meg ilyenek...
A kérdező hozzászólása: =D
lesd meg a játékait és abból megtudod a játékérdeklõdési körét, pl sok autós játéka van akkor azokat szerti, sok lövöldözõs játéka van, akkor azokat szereti. és megtudod hogy milyen játékai vannak és akkor azokat már ne vedd meg! ^^
Mi az érdeklõdési köre
A kérdező hozzászólása: Kultúrált választ várok... -.-
mûpinát:D
A kérdező hozzászólása: Köszi én is ilyesmire gondoltam csak az a baj h nem tom milyen xbox játékai vannak...
ha 13 lennék én örélnek egy xBox játéknak vagy egy távirányítós autónak :D
Érdekes.Én is feltettem egy kérdést szülinappal kapcsolatosan.és pont 12:47 kor :D
A kérdező hozzászólása: Csak sajna nem tom màr megnézni mert szombaton lesz meg nem unokatesóm és nem vagyunk olyan közeli kapcsolatba...


Miket fontos figyelembe venni elektromos gitár vásárlásakor?

Szeretnék venni egy elektromos gitárt, de egyáltalán nem értek hozzá... Melyik gyártótól? Milyen legyen az elektronikája? Miket fontos figyelembe venni? Minden tanácsot szívesen fogadok :)

Legjobb válasz: Elõször is azt kellene eldöntened, milyen jellegû zenét akarsz játszani, milyen szinten vagy a tanulásban és mennyi pénzt tudsz rákölteni, figyelembe véve, hogy lehetõleg ne olyan legyen, amivel csak szenvedsz, és hogy egy elektromos gitárhoz általában még jön majd egy csomó kiadás, úgy mint erõsítõ, effekt, stb. Ha ezt már tudod (és elmondod), jobban lehetne segíteni. Így eddig túl semmitmondó.

Elõször is azt kellene eldöntened, milyen jellegû zenét akarsz játszani, milyen szinten vagy a tanulásban és mennyi pénzt tudsz rákölteni, figyelembe véve, hogy lehetõleg ne olyan legyen, amivel csak szenvedsz, és hogy egy elektromos gitárhoz általában még jön majd egy csomó kiadás, úgy mint erõsítõ, effekt, stb. Ha ezt már tudod (és elmondod), jobban lehetne segíteni. Így eddig túl semmitmondó.
A kérdező hozzászólása: Igaz, bocs. Szóval fõleg rockot, punk-rockot, grunge-ot szeretnék játszani. Már több, mint egy éve tanulok klasszikus gitáron, de még van hova fejlõdnöm, nem is tervezem, hogy a jövõ héten veszem meg a gitárt csak ki szeretném találni, hogy milyet akarok, vagy, hogy mi lenne a jó. Nem hinném hogy elsõ gitárnak százezres nagyságrendût kéne választanom, de persze a leggagyibbat sem akarom megvenni, szóval olyan közepes árúra gondoltam gondoltam...
A kérdező hozzászólása: Pl. ez jó lenne? http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=102127&lang=hu Vagy ez? Bár errõl a márkáról még nem hallottam... http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=19589&lang=hu
Az a helyzet, hogy egyrészt az eladó azt mond, amit akar, másrészt pár képbõl nem sokat lehet megállapítani. Mindkettõ teljesen átlagos Gibson Les Paul másolatnak tûnik. Az elsõ eleve egy hamisítvány, ilyet nem vennék. Nem mondom, hogy feltétlenül szar, de ki tudja, milyen? De én nem égetném magam egy hamisítvánnyal. A másodikról most hallok elõször, ami persze nem jelent semmit. Beleolvastam a külföldi fórumokban a véleményekbe és azt írják, az árához képest jó, bár a hangszedõk nem mindenkinek tetszettek, mármint a hangja. Páran azt mondták, jobb, mint az Epiphone. Végül is egy próbát megér.

Mit kell venni egy p4-es gép-be hogy a mai játékok menjenek rajta? Nem értek a gépekhez azért írtam h p4-es (intel inside nem tudom h ez fontos-e ) ?

Például gta4,crysis2, és ilyesmi játékok jah és pl assassin's creed 3 stb.,szval ilyen játékokra gondoltam.

Legjobb válasz: Ez nem ilyen egyszerû :D A P4 a Processzorra utal. Intel Pentium 4. De ha már p4-es proci van benne, akkor valószínûleg a többi része is olyan elavult hogy nem érdemes/lehet fejleszteni. Neked egy komplett új gép kéne.

Ez nem ilyen egyszerû :D A P4 a Processzorra utal. Intel Pentium 4. De ha már p4-es proci van benne, akkor valószínûleg a többi része is olyan elavult hogy nem érdemes/lehet fejleszteni. Neked egy komplett új gép kéne.
Mostani gépem is onnan származik, nincs vele semmi gond.
A kérdező hozzászólása: ó kösz és te rendeltél már innen ?
IPON is összerakja, csak meg kell rendelni. http://ipon.hu/site/builder
A kérdező hozzászólása: mármint nem nekem ...na mind1
A kérdező hozzászólása: jah azon gondolkoztam unokatesómnak rokonuk rakott össze gépet direkt játékokra :) kössz az ötletet asszem a gond meg van oldva
Erre nem lehet csak úgy válaszolni hogy akkor vegyél egy "Core i7 gépet" mert az csak a processzort jelöli. Kérj meg valakit aki ért hozzá hogy rakasson össze neked egy konfigot. Elõzõ te ezt meg komolyan gondoltad? Játékokhoz készült integrált vga-val?!
Használt gépet kaphatsz már olcsón két magú processzorral, ha kevés is a memória, azon már futnak az egyszerûbb játékok. http://www.avocomp.hu/index.php?page=shop.product_details&fl..
A kérdező hozzászólása: szval lehet egy újat kell venni..ühümm...ha vennék akkor milyet kéne ?
Elõzõnél a pont, valószínû teljesen új gép kellene. Ha így is fennáll a kérdés akkor írd meg hogy mennyit szánnál rá és segítenek :)
A kérdező hozzászólása: ok lehet akkor onnan fogok beszerezni egyet jah és szerinted mit kérjek bele kicsit hülyén fogalmaztam tom :)

Mit kell venni 6. osztályba? Milyen új tantárgyak jönnek be? NAGYON FONTOS

6. osztályos leszek ! mit kell venni PL füzetb?l hány darabod?

Legjobb válasz: Általában van a 6.osztályosok számára összeállított füzet csomag nem? Gondolom abban benne lesz minden szükséges füzet.

Általában van a 6.osztályosok számára összeállított füzet csomag nem? Gondolom abban benne lesz minden szükséges füzet.
változó, van ahol már 6. ban lesz fizika v. kémia, de én általánosban csak 7. ben kezdem ezeket, elképzelhetõ h esetleg biológia is lesz, más nagyon új tárgy nem hiszem, ha természetismereted volt eddig lehet földrajz lesz. Nem kell tõlük félni, füzetbõl meg sztem elég 6 csíkos, meg vagy 3 kockás, legyen tartalék is évközben, neg a szokásosak tollak, ceruza, vonalzó, körzõ....meg amire még szükséged van, de szüleid biztos segítenek.

Routernél mi a fontos? Venni szeretnék, de milyet?

Vezeték nélkül szeretném használni, az emeletre is elérjen a jel. 6 mbit-es kábelnetem van, ahhoz mit? Mit jelent az hogy 54Mbit/s a másik meg 150mbit/s? És fontos hogy minél olcsóbb legyen.

Legjobb válasz: Ha az a cél , hogy olcsó legyen akkor nem fogsz kapni 150m/s -at amúgy meg a kapcsaolat gyorsasága. De Trabant árán ne akarj BMW-t

Ha az a cél , hogy olcsó legyen akkor nem fogsz kapni 150m/s -at amúgy meg a kapcsaolat gyorsasága. De Trabant árán ne akarj BMW-t
Valahol itt kezdõdik, ami használható: http://vivodjunk.hu/index.php/component/virtuemart/?page=sho..
A kérdező hozzászólása: pedig nincs nagy eltérés az árukban, én úgy láttam. de akkor pl ez jó? http://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/tl-wr740n-p3888.. vagy ez? http://www.arukereso.hu/router-c3144/tenda/w311r-p40525954/ vagy tudtok olcsóbban jobbat?
TP-LINK TL-WR841N WiFi router http://www.softworld.hu/tp-link-tl-wr841n-wifi-router.htm Ez pedig valószínûleg biztos jó lesz jelerõsségben, sebességben. Ha neked a pénz az elsõdleges, akkor nem kell sokat gondolkodni, kiadja a keresõ. Viszont én már cseréltem antennát, hogy mindenhol legyen jelem, nem biztos, hogy te is erre vágysz...
Szerintem ezek az olcsó routerek semmit nem érnek. Már csak azért is mert amég gari van addig mennek utána meg jössz ide , hogy mindig lekapcsol meg szakadozik a net.
Amit elõbb linkelte az jó, annál lejjebb már ne add. Erre gondolok: http://www.softworld.hu/tp-link-tl-wr841n-wifi-router.htm Most az a +2-3k szerintem belefér, de legalább jó lesz
Hát, ha csak Wifit használsz, akkor Apple Airport Express-t ajánlok, nem egy olcsó darab, de nem is a legdrágább, és nagyon állat! :) Tapasztalatból mondom. :)

Felnit szeretnék venni, mit ajánlotok? ! 4x100x56 et46 ezek a 99es mitsubishi colt-om paraméterei, melyik az amelyik nagyon fontos és melyik ami esetleg olcson átalakítható?

Legjobb válasz: A 4*100 az fontos. Az agyméret lehet 56-nél nagyobb is, csak akkor venni kell hozzá tehermentesítõt ( a felnihez képest filléres cucc ). Az ET szám az gyári méretû guminál ne változzon (sokat), szélesebb felni esetén pedig csökkenjen, akkor remélhetõleg nem fog beleérni a kerék semmibe.

A 4*100 az fontos. Az agyméret lehet 56-nél nagyobb is, csak akkor venni kell hozzá tehermentesítõt ( a felnihez képest filléres cucc ). Az ET szám az gyári méretû guminál ne változzon (sokat), szélesebb felni esetén pedig csökkenjen, akkor remélhetõleg nem fog beleérni a kerék semmibe.

ANYUKÁK! Első babánkat várjuk karácsonyra és nem tudom mik azok a fontos dolgok amit mindenféleképpen meg kell venni az érkezésük előtt? Pl:cumisüveg, stb

Legjobb válasz: Kiságy,pelenkázó,ruhák,pelus,kád.Én csak ezeket venném meg.A többit csak akkor,amikor megszületett,mert mi a kislányunkkal ugy jártunk,hogy párommal bevásároltunk cumisüvegtõl elkezdve cumin keresztül mindent,és a kincsem ugye szopizott,a cumisüvegre nem volt szükség,cumizni meg nem cumizott,mert a szájához ért,már bokákolt is.Mellszívót se vennék elõre,csak ha majd ugy érzed,hogy hasznát veszed.Ha a korházban lesz rá szükséged,meg ott úgyis adnak,utána meg meg tudja venni a párod is.Tisztálkodási szereket meg majd ha megszületik a pindur,akkor irja fel a gyerekorvos,mert azt csak gyógyszertárit lehet használni míg pici.Mi belefutottunk abba a hatalmas hibába,hogy mindent megvettünk,kidobtunk egy rakat pénzt,és egyszer nem voltak használva.Ha lesz majd második,nála okosabb leszek! Minden jót,egy 23 hónapos kislány anyukája

Kiságy, pelenkázó, ruhák, pelus, kád.Én csak ezeket venném meg.A többit csak akkor, amikor megszületett, mert mi a kislányunkkal ugy jártunk, hogy párommal bevásároltunk cumisüvegtõl elkezdve cumin keresztül mindent, és a kincsem ugye szopizott, a cumisüvegre nem volt szükség, cumizni meg nem cumizott, mert a szájához ért, már bokákolt is.Mellszívót se vennék elõre, csak ha majd ugy érzed, hogy hasznát veszed.Ha a korházban lesz rá szükséged, meg ott úgyis adnak, utána meg meg tudja venni a párod is.Tisztálkodási szereket meg majd ha megszületik a pindur, akkor irja fel a gyerekorvos, mert azt csak gyógyszertárit lehet használni míg pici.Mi belefutottunk abba a hatalmas hibába, hogy mindent megvettünk, kidobtunk egy rakat pénzt, és egyszer nem voltak használva.Ha lesz majd második, nála okosabb leszek! Minden jót, egy 23 hónapos kislány anyukája
Én is ezzel a problémával küzdök, de anyósom sokat segít. Kell meleg zsák, amiben kihozod, tetilpelenkák a feje alá és a szoptatáshoz, takaró a kiságyba, ágynemû, 2 fürdõlepedõ és néhány váltás ruha (én javaslom a tescot, mert jó minõségû és olcsó)de ez még ráér, mert nem tudhatod mekkora lesz. Én novemberre várom.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok a gyors választ.Igen én is azt szeretném elkerülni, hogy minden bevásároljunk és fele se kellene, manapság már tényleg meg kell gondolnunk hogy mi a létfontosságú és mi hanyagolható:-)szép napot.
kiságy kiskád, hõmérõ, kifogó, törölközõ babakocsi pelenkázólap (de ágyon is lehet pelenkázni) textilpelenka (10-15db) 1 cumisüveg a biztonság kedvéért 1 cumi a biztonság kedvéért ruhák bundazsák sapka takaró (kocsiba is, kiságyba is) ha szeretnél akkor mérleg, légzésfigyelõ (de enélkül is jól meg lehet lenni) kisolló (olyat keress, aminek vékony az éle, azzal tudsz vágni - pl. dm-ben) autós hordozó (ha utaztok autóval)
http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php Ez egy elég jól összeszedett lista. Nem mondom, hogy minden kell róla, de mindenképpen érdemes végignézni.
vegyetek harisnyát is, télen hideg van.kell vastag és vékony takaró, vastag sapka, sál, bundazsák.ha van autótok, akkor autós hordozó.körömvágó ollót, ezt a babaollót ne vegyetek, semmire nem használható.vegyetek baba hajkefét, az jól jön.ja és pelenkát, az mindenképpen kell.én többfélét vettem, kicsi csomagokat, hogy rájöjjek, melyik a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Ez egy nagyon hasznos oldal, köszike:-)
Részletes listám van kommentárokkal a kelengyébõl és kórházi listából. Ha írsz, szívesen elküldöm, innen nem tudok csatolni fájlt.

Iphone-t szeretnék venni. Mit jelent az, hogy UK orange függõ? FONTOS

Használt Iphone 5-öt szeretnék venni. Találtam is egyet az egyik online hirdetõs oldalon, de azt írja a hírdetõ, hogy a telefon gyárilag UK orange függõ. Ez mit jelent? Elmagyarázná valaki?

Legjobb válasz: Attól, hogy odaírod, hogy fontos, nem fogok nagyobb kedvvel válaszolni rá! Azt jelenti, hogy csak az UK Orange hálózatán belül használható, pont úgy, mint a Telenorfüggõ telefon csak a Telenor hálózatán. Természetesen kifüggetlenítik, ha kéred (itthon a Telenor, ott az Orange), de annak elég borsos ára van. (Itthon a Telenornál és a Vodánál magánszemélynek 20k, UK-ban nem tudom, mennyiért csinálják, ha csinálják egyáltalán.) Nem biztos, hogy megéri a macerát.

Attól, hogy odaírod, hogy fontos, nem fogok nagyobb kedvvel válaszolni rá! Azt jelenti, hogy csak az UK Orange hálózatán belül használható, pont úgy, mint a Telenorfüggõ telefon csak a Telenor hálózatán. Természetesen kifüggetlenítik, ha kéred (itthon a Telenor, ott az Orange), de annak elég borsos ára van. (Itthon a Telenornál és a Vodánál magánszemélynek 20k, UK-ban nem tudom, mennyiért csinálják, ha csinálják egyáltalán.) Nem biztos, hogy megéri a macerát.
A kérdező hozzászólása: Jo, rendben köszönöm, akkor ezt kihagyom :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!