Találatok a következő kifejezésre: Mit fognak fülemmel csinálni (6 db)

A beszédhibás gyermekemet logopédus javaslatára orr-fül-gégészhez kell vinnem. Mit fognak vele csinálni?

Hasonló cipőben járó Anyukák válaszát várom. Nem javul a fiam beszéde, és azt mondta a logopédus, hogy lehet nagy az orrmandulája és ki kell venni neki.

Legjobb válasz: Ennek érdeklõdj utána mert ha jól tudom a fül-orr gégészet országosan fizetõs... csak a fekvõbetegeknek van ingyenes ellátás Nekünk tûzoltó utcában 12000 lenne edukid magánban 8000... hallásszûrés, géppel (dobhártya épsége, van e folyadék a középfülben, orrmandula vizsgálata) és audiológiai vizsgálat ahol túlhallást és halláscsökkenést vizsgálnak.. Én Fiam túlhalló így erre megy majd most neki a kezelés (túl dolgozik egy ideg az agyában és minden hangot fel akar dolgozni ez által egy állandó zúgás van a fülében ez a zúgás egy bizonyos frekvencián van, így eza ezen a fgrekvencián kiejtett hangokat nem hallja meg nem veszi észre... a mély hangokra fogja a fülét hogy hangos stb)... Hallásébresztõ terápia és helyre jön a hallása

Ennek érdeklõdj utána mert ha jól tudom a fül-orr gégészet országosan fizetõs... csak a fekvõbetegeknek van ingyenes ellátás Nekünk tûzoltó utcában 12000 lenne edukid magánban 8000... hallásszûrés, géppel (dobhártya épsége, van e folyadék a középfülben, orrmandula vizsgálata) és audiológiai vizsgálat ahol túlhallást és halláscsökkenést vizsgálnak.. Én Fiam túlhalló így erre megy majd most neki a kezelés (túl dolgozik egy ideg az agyában és minden hangot fel akar dolgozni ez által egy állandó zúgás van a fülében ez a zúgás egy bizonyos frekvencián van, így eza ezen a fgrekvencián kiejtett hangokat nem hallja meg nem veszi észre... a mély hangokra fogja a fülét hogy hangos stb)... Hallásébresztõ terápia és helyre jön a hallása
Hogy ki kell e venni az orrmanduláját azt majd a doki eldönti. Nekem azt mondta a logopédus hogy süket a fiam. Az orvos meg azt hogy semmi baja a hallásának. Fiamat csak megvizsgálta az orvos hogy nincs e fizikai Oka annak hogy egyes betbetûket rosszul ejt.
Szerintem meg vidd el magánba is logopédushoz. Az oviban sok gyerek jut a logopédusra, nem tudnak úgy fejlõdni, mintha vki csak vele foglalkozna. Nálunk is ez volt, elvittem magán, egy héten egyszer jártunk az ovison kívül, itthon szinte nem is gyakoroltam vele, mégis megtáltosodott a fiam:-) Persze azért megnézhetik orr-fül gégészeten is, nincs-e gond, de szerintem inkább az elõzõ verzió az esélyesebb :-)
Biztos nem fizetõs, teljesen abszurd lenne :) Mi sem fizettünk egy petákatot sem, ráadásul itt nálunk az Sztk-ban van hetente gyerek rendelés is.
fizetõs? az szép lenne :D télen voltunk a Jánosban. fül orr gégész megvizsgálta a fülét, megnézte a manduláját, hangvillával nézte, hogy van-e hallása. ezután átmentünk az audiológiára, ott 4 féle hallásvizsgálatot próbáltak csinálni, de persze a fiam nem hagyta. egyedül a szabad hallásos vizsgálat sikerült (szoba különbözõ pontjairól jött a hang és fordult a hang irányában). néma csendben kellett volna lennie a vizsgálat alatt, és be kellett volna csuknia a száját, ezért nem sikerült, de a szabadhallásos elég volt ahhoz, hogy tudjuk, rendben van. ezután fél évre kiderült, hogy le van tapadva a nyelvféke, egy ingyenes logopédus vette észre, hogy nyitott szájjal nem bírja felemelni a nyelvét... errõl ennyit :) amúgy kedvesek voltak a Jánosban, nem is értem, hogy miért maradt ki a nyelv vizsgálat, te majd külön kérd, hátha nálatok is csak ennyirõl van szó :)
HOgy lenne már az alap fül orr gégészet fizetõs??? Hogy lehet ilyen baromságot írni? Anyám!!! Ugyanolyan orvos, mint a nõgyógyász, stb....
A kérdező hozzászólása: Az oviba jár a logopédus 1 héten 1x. Azt mondja, hogy semmit nem javul, pedig én is gyakorlok vele itthon. Esetleg jó pesti orvost tudtok?
Szia! Anno mi is végigjártuk ezt az utat. Az or-fül-gégész egy hangvillával fogja vizsgálni, hogy mikor mit hall, kopogtatta jobbról-balról, homlokához illesztette. Benézett a fülébe, torkába. Nem vészes. Az én gyerekem beszéde is sokáig hibás volt, aztán egyszer csak elmúlt. Hozzáteszem, hogy a gyerek határozott kérésére lemondtam a logopédust, kb. 5 év kezelés után, aztán a gyerek magától elkezdett rendesen beszélni. Nem szerette, hogy megmondják neki, hogy hová tegye a nyelvét amikor beszél, sokat rontottak rajta, összezavarták. Persze ez nem jelent semmit, van kinek bevált a logopédus.
Pont ez a problémánk. De ahogyan én tudom, csak egy sima vizsgálat, nyelvletapadás, hallásvizsgálat..... Gondolod írj privit.
Julius 1 ota fizetos a tuzolto utcaban... 2-es szamu gyermekklinika ha igy ismeritek... Ahelyett hogy utana erdeklodnetek tamadtok... A kettes szamuban fizetos, kerdeztem hogy mindenhol? Es ha jol emlekszem a heim palban nem fizetos de 4 honap a varolista a hallas vizsgalatra...

Miért dölöngél az 5 éves macskám ha megy? Ma viszem dokihoz! Szerinetek is a fülével vana valami baj? Elég koszos a füle meg állandóan vakarja is! Szerintetek mit fog vele csinálni az orvos? Valaki járt már így és mit csináltak a cicával?

Az a baj,hogy itthon nem tudok neki csöppenteni a fülébe mert karmol és elrohan..

Legjobb válasz: Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/

Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/
A kérdező hozzászólása: most jöttünk a dokitól.kapott antibiotikumot szuriban.Szerinted abban van fájdalomcsillapító?
nincs, de ha a doki szerint nem kell akkor úgy van. :) Jobbulást neki. ;)
A kérdező hozzászólása: Nagyon komoly fülgyulladása van .

Arcüreggyulladásom van! Ez veszélyes? Holnap megyek fül-orr gégészetre az orvosom elküldött aazt mondta, hogy ott megnézik az eredménnyek kell vissza mennem és úgy ír fel gyógyszert! Mit fognak csinálni a gégészeten?

Legjobb válasz: Nem veszélyes. A fül-orr-gégész megnyomkodja az arcod az arcüreg felett, hogy érzel-e fájdalmat. Belenéz orrodba-füledbe, hogy van-e váladék, vagy gyulladás. A torkodba is belenéz, ha már ott vagy. És valószínûleg elutal orrmelléküreg röntgenre, ahol lefényképezik a fejed (arcüreg és homloküreg miatt). Meg kell állnod egy fémlemez elõtt nyitott szájjal. Nem kell levetkõzni, max pólóra. A röntgenlelettel visszamész fül-orr-gégére, aki megnézi és diagnózist állít fel, gyógyszert javasol, esetleg felír (ha aházidoki akar felírni, akkor nem tudom, a gégész ad-e receptet). Tehát lesz egy zárójelentésed meg egy röntgeneredményed, ezzel elmész a házidokihoz, és õ megnézi. Múlt hónapban négyszer csináltam ezt, van rutinom. :)

Nem veszélyes. A fül-orr-gégész megnyomkodja az arcod az arcüreg felett, hogy érzel-e fájdalmat. Belenéz orrodba-füledbe, hogy van-e váladék, vagy gyulladás. A torkodba is belenéz, ha már ott vagy. És valószínûleg elutal orrmelléküreg röntgenre, ahol lefényképezik a fejed (arcüreg és homloküreg miatt). Meg kell állnod egy fémlemez elõtt nyitott szájjal. Nem kell levetkõzni, max pólóra. A röntgenlelettel visszamész fül-orr-gégére, aki megnézi és diagnózist állít fel, gyógyszert javasol, esetleg felír (ha aházidoki akar felírni, akkor nem tudom, a gégész ad-e receptet). Tehát lesz egy zárójelentésed meg egy röntgeneredményed, ezzel elmész a házidokihoz, és õ megnézi. Múlt hónapban négyszer csináltam ezt, van rutinom. :)


28hetes km! Tegnap este vettem észre hogy fülül az ínyemből ki nőtt egy kis fog! Ami eléggé kellemetlen, mivel belül az arcomban a húst karcolja! Mit lehet ezzel csinálni ilyenkor?

A fogorvosom azt mondta ezt ilyen korban már nem lehet ki húzni,csak szájsebész tudja ki vágni!!Az nagyon fáj??

Legjobb válasz: Nem fáj, érzéstelenítéssel csinálják. Inkább az azt követõ pár napban fogsz érezni erõs fájdalmat, de szerintem egyeztess a dokiddal, lehet hogy inkább elhalasztja a mûtétet és csak lecsiszolja amíg a babucid meg nem születik.

Nem fáj, érzéstelenítéssel csinálják. Inkább az azt követõ pár napban fogsz érezni erõs fájdalmat, de szerintem egyeztess a dokiddal, lehet hogy inkább elhalasztja a mûtétet és csak lecsiszolja amíg a babucid meg nem születik.
Mennyit viszitek sétálni?
Kín keservesen le lehetne szoktatni a szökésrõl. Ha ez nem megy vagy csak nincs hozzá kedvetek, akkor napi sok órás aktív fizikai lefárasztás, ami elégséges a kutyának, szintén kellõ minõségû és elegendõ szellemi fárasztás, kutyasuli és egy erõs, fedett kennel. Ha meg erre sem vagytok hajlandóak, akkor ne tartsatok kutyát, nem kötelezõ.
Nem értem miért vállal kutyát olyan, aki nem ért a neveléséhez.
mennyit sétáltok vele naponta? a labi munkakutya, napi 2nagy sétára szüksége van. és érdekes, mások tudnak olyan kerítést csinálni, ami kutyabiztos.
1) Kerítés. Nem megerõsíteni kell, hanem megcsinálni szökésbiztosra. Ha egyedül nem megy, hívjatok szakembert. 2) Sok-sok séta. A kutya ki akar menni, hát vigyétek, ellenõrzött körülmények között. Aktívan foglalkozzatok vele odakint, játék (apportírozás legfõképp), tanítás, futás, meg ami belefér. 3) Ha nincs ivartalanítva, itt az ideje.
Hát én azért csak kilesném, hogy mikor és hogy megy ki. A roti szukánkhoz jártak a kanok...egyszer bejött egy közel akkora mint a mi kutyánk (de a miénk sosem ment ki) így nagyon kiváncsi lettem, hogy hol a fenébe tud ez bejönni? Átpréselte magát kib*szott nehezen a kerítés rácsai között. Csoda hogy nem szorult be.
Talán olyan helyen kellene tartani, ahonnan nem tud kiszökni.És természetesen foglalkozni kéne vele többet.
Nekünk is volt ilyen mind a 2 kutyusunkal.(bár az egyik golden retriever volt a másik pedig goldi-bernáthegyi mix) szerintem érdemes lenne megnézni esetleg hol bújik ki vagy hol àssa ki magát esetleg ha nincsenek ilyen nyomok nem e tud kiugrani a keritésen. A mix kutyus fojton eljárt otthonról ezér megnagyobbítottuk a keritést de így is kimászott ezért vacsora elõtt futottam vele utána pedig figyeltem és amikor megpròbált kiszökni akkor egy drótot húztunk végig az udvaron rà egy làncot tettünk és egy hét sem volt többé már nem jár el. De most hogy sajnos elcsavargott a goldink ezért megint eljárt de hoztunk mellé egy másik kutyust ès már a kerités közelébe sem megy. Remélem sikerül majd leszoktatni SOK SZERENCSÉT!!!:-):-)

Mit fognak a fülemmel csinálni?

21 éves vagyok,és a házi orvos adott egy beutalót a fül-orr-gégére,mert a jobb fülemre nem hallok,(bedugult).Mit fognak ott csinálni vele?Csak kimossák? És az milyen érzés? De ugye nem szúrják fel? :S Holnap kell mennem.

Legjobb válasz: Apanak ugyanez volt, de nem szurtak fel. Csak igy kimostak meg kapott egy sprayt amit igy fujogatni kellett vagy 1 hetig.

Apanak ugyanez volt, de nem szurtak fel. Csak igy kimostak meg kapott egy sprayt amit igy fujogatni kellett vagy 1 hetig.
A kérdező hozzászólása: szia köszi szépen:)
hát ha be van dugulva, az fülzsírtól szokott és azt házi orvos is kimossa. nem tudom vagy más valami van vagy miért nem mosta ki. de ne félj csak mosás lesz szerintem. kicsit kellemetlen érzés de ki lehet bírni mint egy szurit.
Nekem nem csinált semmit a dugulással, mert nem látott semmit a fülemben. de annál rosszabb nem hisze, hogy történik, minthogy kimossák:-)
Akkor szúrják fel, ha be van gyulladva. A testvéremnek 7-8 éves korában szúrták fel, de egymukkot nem adott ki (elég hisztis fajta:-), tehát még az sem lehet olyan elviselhetetlen.. Bár biztos van, aki az ellenkezõjét tapasztalta..
Szerintem hallásvizsgálatot csináltatnak, én erre tippelek.
A kérdező hozzászólása: csak kimosták.de olyan ciki volt:) kösz a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!