Találatok a következő kifejezésre: Mit fognak fülemmel (43 db)

A beszédhibás gyermekemet logopédus javaslatára orr-fül-gégészhez kell vinnem. Mit fognak vele csinálni?

Hasonló cipőben járó Anyukák válaszát várom. Nem javul a fiam beszéde, és azt mondta a logopédus, hogy lehet nagy az orrmandulája és ki kell venni neki.

Legjobb válasz: Ennek érdeklõdj utána mert ha jól tudom a fül-orr gégészet országosan fizetõs... csak a fekvõbetegeknek van ingyenes ellátás Nekünk tûzoltó utcában 12000 lenne edukid magánban 8000... hallásszûrés, géppel (dobhártya épsége, van e folyadék a középfülben, orrmandula vizsgálata) és audiológiai vizsgálat ahol túlhallást és halláscsökkenést vizsgálnak.. Én Fiam túlhalló így erre megy majd most neki a kezelés (túl dolgozik egy ideg az agyában és minden hangot fel akar dolgozni ez által egy állandó zúgás van a fülében ez a zúgás egy bizonyos frekvencián van, így eza ezen a fgrekvencián kiejtett hangokat nem hallja meg nem veszi észre... a mély hangokra fogja a fülét hogy hangos stb)... Hallásébresztõ terápia és helyre jön a hallása

Ennek érdeklõdj utána mert ha jól tudom a fül-orr gégészet országosan fizetõs... csak a fekvõbetegeknek van ingyenes ellátás Nekünk tûzoltó utcában 12000 lenne edukid magánban 8000... hallásszûrés, géppel (dobhártya épsége, van e folyadék a középfülben, orrmandula vizsgálata) és audiológiai vizsgálat ahol túlhallást és halláscsökkenést vizsgálnak.. Én Fiam túlhalló így erre megy majd most neki a kezelés (túl dolgozik egy ideg az agyában és minden hangot fel akar dolgozni ez által egy állandó zúgás van a fülében ez a zúgás egy bizonyos frekvencián van, így eza ezen a fgrekvencián kiejtett hangokat nem hallja meg nem veszi észre... a mély hangokra fogja a fülét hogy hangos stb)... Hallásébresztõ terápia és helyre jön a hallása
Hogy ki kell e venni az orrmanduláját azt majd a doki eldönti. Nekem azt mondta a logopédus hogy süket a fiam. Az orvos meg azt hogy semmi baja a hallásának. Fiamat csak megvizsgálta az orvos hogy nincs e fizikai Oka annak hogy egyes betbetûket rosszul ejt.
Szerintem meg vidd el magánba is logopédushoz. Az oviban sok gyerek jut a logopédusra, nem tudnak úgy fejlõdni, mintha vki csak vele foglalkozna. Nálunk is ez volt, elvittem magán, egy héten egyszer jártunk az ovison kívül, itthon szinte nem is gyakoroltam vele, mégis megtáltosodott a fiam:-) Persze azért megnézhetik orr-fül gégészeten is, nincs-e gond, de szerintem inkább az elõzõ verzió az esélyesebb :-)
Biztos nem fizetõs, teljesen abszurd lenne :) Mi sem fizettünk egy petákatot sem, ráadásul itt nálunk az Sztk-ban van hetente gyerek rendelés is.
fizetõs? az szép lenne :D télen voltunk a Jánosban. fül orr gégész megvizsgálta a fülét, megnézte a manduláját, hangvillával nézte, hogy van-e hallása. ezután átmentünk az audiológiára, ott 4 féle hallásvizsgálatot próbáltak csinálni, de persze a fiam nem hagyta. egyedül a szabad hallásos vizsgálat sikerült (szoba különbözõ pontjairól jött a hang és fordult a hang irányában). néma csendben kellett volna lennie a vizsgálat alatt, és be kellett volna csuknia a száját, ezért nem sikerült, de a szabadhallásos elég volt ahhoz, hogy tudjuk, rendben van. ezután fél évre kiderült, hogy le van tapadva a nyelvféke, egy ingyenes logopédus vette észre, hogy nyitott szájjal nem bírja felemelni a nyelvét... errõl ennyit :) amúgy kedvesek voltak a Jánosban, nem is értem, hogy miért maradt ki a nyelv vizsgálat, te majd külön kérd, hátha nálatok is csak ennyirõl van szó :)
HOgy lenne már az alap fül orr gégészet fizetõs??? Hogy lehet ilyen baromságot írni? Anyám!!! Ugyanolyan orvos, mint a nõgyógyász, stb....
A kérdező hozzászólása: Az oviba jár a logopédus 1 héten 1x. Azt mondja, hogy semmit nem javul, pedig én is gyakorlok vele itthon. Esetleg jó pesti orvost tudtok?
Szia! Anno mi is végigjártuk ezt az utat. Az or-fül-gégész egy hangvillával fogja vizsgálni, hogy mikor mit hall, kopogtatta jobbról-balról, homlokához illesztette. Benézett a fülébe, torkába. Nem vészes. Az én gyerekem beszéde is sokáig hibás volt, aztán egyszer csak elmúlt. Hozzáteszem, hogy a gyerek határozott kérésére lemondtam a logopédust, kb. 5 év kezelés után, aztán a gyerek magától elkezdett rendesen beszélni. Nem szerette, hogy megmondják neki, hogy hová tegye a nyelvét amikor beszél, sokat rontottak rajta, összezavarták. Persze ez nem jelent semmit, van kinek bevált a logopédus.
Pont ez a problémánk. De ahogyan én tudom, csak egy sima vizsgálat, nyelvletapadás, hallásvizsgálat..... Gondolod írj privit.
Julius 1 ota fizetos a tuzolto utcaban... 2-es szamu gyermekklinika ha igy ismeritek... Ahelyett hogy utana erdeklodnetek tamadtok... A kettes szamuban fizetos, kerdeztem hogy mindenhol? Es ha jol emlekszem a heim palban nem fizetos de 4 honap a varolista a hallas vizsgalatra...

Miért dölöngél az 5 éves macskám ha megy? Ma viszem dokihoz! Szerinetek is a fülével vana valami baj? Elég koszos a füle meg állandóan vakarja is! Szerintetek mit fog vele csinálni az orvos? Valaki járt már így és mit csináltak a cicával?

Az a baj,hogy itthon nem tudok neki csöppenteni a fülébe mert karmol és elrohan..

Legjobb válasz: Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/

Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/
A kérdező hozzászólása: most jöttünk a dokitól.kapott antibiotikumot szuriban.Szerinted abban van fájdalomcsillapító?
nincs, de ha a doki szerint nem kell akkor úgy van. :) Jobbulást neki. ;)
A kérdező hozzászólása: Nagyon komoly fülgyulladása van .

Arcüreggyulladásom van! Ez veszélyes? Holnap megyek fül-orr gégészetre az orvosom elküldött aazt mondta, hogy ott megnézik az eredménnyek kell vissza mennem és úgy ír fel gyógyszert! Mit fognak csinálni a gégészeten?

Legjobb válasz: Nem veszélyes. A fül-orr-gégész megnyomkodja az arcod az arcüreg felett, hogy érzel-e fájdalmat. Belenéz orrodba-füledbe, hogy van-e váladék, vagy gyulladás. A torkodba is belenéz, ha már ott vagy. És valószínûleg elutal orrmelléküreg röntgenre, ahol lefényképezik a fejed (arcüreg és homloküreg miatt). Meg kell állnod egy fémlemez elõtt nyitott szájjal. Nem kell levetkõzni, max pólóra. A röntgenlelettel visszamész fül-orr-gégére, aki megnézi és diagnózist állít fel, gyógyszert javasol, esetleg felír (ha aházidoki akar felírni, akkor nem tudom, a gégész ad-e receptet). Tehát lesz egy zárójelentésed meg egy röntgeneredményed, ezzel elmész a házidokihoz, és õ megnézi. Múlt hónapban négyszer csináltam ezt, van rutinom. :)

Nem veszélyes. A fül-orr-gégész megnyomkodja az arcod az arcüreg felett, hogy érzel-e fájdalmat. Belenéz orrodba-füledbe, hogy van-e váladék, vagy gyulladás. A torkodba is belenéz, ha már ott vagy. És valószínûleg elutal orrmelléküreg röntgenre, ahol lefényképezik a fejed (arcüreg és homloküreg miatt). Meg kell állnod egy fémlemez elõtt nyitott szájjal. Nem kell levetkõzni, max pólóra. A röntgenlelettel visszamész fül-orr-gégére, aki megnézi és diagnózist állít fel, gyógyszert javasol, esetleg felír (ha aházidoki akar felírni, akkor nem tudom, a gégész ad-e receptet). Tehát lesz egy zárójelentésed meg egy röntgeneredményed, ezzel elmész a házidokihoz, és õ megnézi. Múlt hónapban négyszer csináltam ezt, van rutinom. :)


Pszichológushoz megyek. Pontosan mi fog történni? Biztos, hogy amit ott elmondok az nem jut harmadik fél fülébe? 13/L

Legjobb válasz: Dehogy fog.Többezer ember jár pszchiológushoz.majd pont a te problémáidat fogja kikotyogni az imserõseidnek. na persze.

Dehogy fog.Többezer ember jár pszchiológushoz.majd pont a te problémáidat fogja kikotyogni az imserõseidnek. na persze.
A kérdező hozzászólása: Szüleimnek se? Vsak mert régebben volt a nõvérem is és a pszichológus elmondta nekik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Valószínû kérdéseket tesz fel Neked. Ezt a neten egy pszichológus weboldaláról másoltam: "A pszichológus titoktartásra kötelezett, ami minden alkalmat érint, akár gyermekrõl, akár felnõttrõl van szó. A szülõ tájékoztatást kérhet, melyet a pszichológus a titoktartási kötelezettség keretei között nyújt. Azon esetekrõl, melyek a szakembert e kötelezettsége alól felmentik, a klienst tájékoztatni köteles." Ettõl függetlenül én úgy hallottam, hogy kiskorú esetén nem köti a titoktartási kötelezettség. De ez sem arra vonatkozik, hogy "kidobja" a szülõnek azt ami négyszemközt elhangzott. Inkább csak nagy vonalakban tanácsot adhat a szülõnek, hogy hogyan viszonyuljon a gyerekéhez de a rábízott információkat (titkokat) nem adhatja ki. A Te érdeked nézi! Viszont ha megkérdezed tõle, akkor õszintén kell erre válaszolnia a pszichológusnak! Én azzal kezdeném a helyedben a pszichológusnál, hogy elmondanám, a nõvérem estében a pszichológus elmondta a szülõknek az elhangzottakat. Ugyanoda mész ahol a nõvéred volt? Mennyit mondott el az általad említett pszichológus a nõvéred esetében az anyukádnak?
A kérdező hozzászólása: Ha jól tudom nem ugyan oda megyünk.(mert mindenki megy a családba). A testvérem elmondta, hogy hogyan bántalmazták, és a pszichológus ezt elmondta a bántalmazónak, ez esetben az apánknak. Utána méginkább probléma lett belõle..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); # 3-as vagyok. Ó, hát ez nekem fáj!:( Nézd, feltételezem, hogy a pszichológus jót akart azzal, hogy szembesítette a szüleidet azzal amit apád mûvel. Nyilván más eszköz nem volt a kezében, hiszen nem lehet veled 24 órában, hogy megvédjen - gondolhatta, hogy talán így ha elmondja, akkor apád visszafogja magát azáltal, hogy mások is tudnak róla. Hát sajna, hogy nem így történt... Ezt így feltétlen mondd majd el a pszichológusnál, hogy ez történt és rosszabb lett! A pszichológussal való kapcsolat egyébként valamennyit könnyíthet rajtad, azáltal, hogy van valaki akinek elmondhatod a problémád. Sajna a szüleidet (apádat) nem tudja megváltoztatni. Anyukád nem tud megvédeni? Nagyszülõk tudnak errõl? nagynéni nagybácsi? (én még gyerekként is minden ismerõsnek elmondanám, hátha a szégyen visszatartaná apámat) A pszichológus biztosan tud olyat mondani neked ami esetleg segíthet. A nõvéred bántása pontosan mit jelent? Téged is bánt? Mikor mész a pszichóhoz?
szia! mindenképpen titoktartás van, viszont nem minden pszichológus jó szakember sajnos. a nõvéreddel kapcsolatban valószínûleg helytelenül járt el a pszichológus, bár nem ismerem a teljes történetet. igaza van az elõzõnek, jó ha már az elején rákérdezel mindenre.
A kérdező hozzászólása: Az egész apa felõli családom ugyan ilyen. Minden sakkban áll, nem tudunk semerre se lépni, mert behálózzák az életünket..:S de már voltam pszichológusnál, nagyon kedves volt, és megbízható, szerintem nem lesz semmi baj. Köszönöm a válaszokat!:)

Van egy 17 hetes Csivavánk és nem áll a fel füle mikor fog neki felálni vagy már nem fog?

Legjobb válasz: Ha tenyésztõtõl vettétek és van törzskönyve akkor még van rá egy pici esély, hogy felálljon neki. De ha nincs törzskönyve akkor erõteljesen gyanítom, hogy egy fajtajellegû keveréket vettetek :)

Ha tenyésztõtõl vettétek és van törzskönyve akkor még van rá egy pici esély, hogy felálljon neki. De ha nincs törzskönyve akkor erõteljesen gyanítom, hogy egy fajtajellegû keveréket vettetek :)
Lassan kezdõdik nála a fogváltás 3-4-5 hónapos korába kell megtörténnie. Fogváltáskor azoknak a kutyáknak sem áll fel a füle akiknek addig szépen állt. Sztem ne aggódj, mert még bõven nem fejezõdött be a porcok kifejlõdése. Ha zavar h nem áll fel, fel lehet ragasztani. A neten tuti találsz hozzá útmutatást :)
Korábban állt a füle? Mert akkor, ahogy írták, a fogváltás miatt konyulhatott le, és akkor vissza fog állni. De ha még soha nem állt, akkor annyit tudtok tenni, hogy ragasztjátok néhány hétig. Bár ezt 1-2 hónapos korban szokták megcsinálni, akkor tuti, hogy stabilan föláll, de nem reménytelen, az én kutyámnak is kb. 4-5 hónapos korában lett felragasztva (yorkshire) és azóta is szépen áll.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Szia! Az én kutyám félig volt kajlafülû. A tenyésztõtõl érdeklõdtem, hogy mi a teendõ? Egyrészt porcerõsítõ tablettát szedett pár hónapig, másrészt "megtámogattuk" a fülét. Belülrõl ragtapasszal rögzítve egy megfelelõ méretû gyufaszálat hordott 2-3 hónapig, a végére gyönyörûen felállt a füle. Nem piszkálta + így leszedni is könnyebb, mivel nem ragadt a szõrébe, mintha körbetekertük volna a fülét.

A megmaradt lanugó mikor fog kipotyogni? 6 hetesek vagyunk, és a kisfiam vállán, hátán, fülén meg a homlokán még mindig van.

Legjobb válasz: A kisfiam 11 hetes. Már csökkent a mennyisége, de még nem tûnt el teljesen. Ne aggódj, el fog múlni.

A kisfiam 11 hetes. Már csökkent a mennyisége, de még nem tûnt el teljesen. Ne aggódj, el fog múlni.
Nekünki is jóval 3 hónapos kora után hullott ki teljesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor türelmesen várakozunk. :)

8 éves keverék hosszú szőrű kutyám nagyon büdös. Sajt szagú. Voltunk állatorvosnál, de nincs ötlete. /Bűzmirigy, fogak, fül, szörzet, fürdés renben van/ Jó lenne valami tanács, hogy mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Gondolom a farkaskutya alatt németjuhász keveréket értesz. Van az ír farkaskutya és a csehszlovák, ill. saarloosi farkaskutya, több nincs! :D Le lehet neki nyírni. Nem lesz szép, de 2-3 hónap alatt már a nagy része visszanõ. Ha csak Darlingra futja anyagilag, akkor inkább ne is adj neki ilyen tápot, mert semmi jó nincs benne. Csupa színezék, tartósítószer, hústartalom 4%. A Darling árából bõven kijön, ha csak fõzöl neki. Húst (farhát, csirkecomb húsa, sertésmáj - ezek olcsóak), és tészta, rizs, zöldség, ha szereti, adhatsz gyümölcsöt is. Így sokkal jobban tudod táplálni a kutyát, mint Darlinggal. Vagy ha meg tudod engedni, válassz egy középkategóriás tápot, pl. Dog Chow, Happy Dog, Flatazor, Biomill, ezek 500-600Ft/kg-ba kerülnek. Írd meg, mit mondott a másik doki, engem érdekel, mi okozhatja a sajt szagot.

Gondolom a farkaskutya alatt németjuhász keveréket értesz. Van az ír farkaskutya és a csehszlovák, ill. saarloosi farkaskutya, több nincs! :D Le lehet neki nyírni. Nem lesz szép, de 2-3 hónap alatt már a nagy része visszanõ. Ha csak Darlingra futja anyagilag, akkor inkább ne is adj neki ilyen tápot, mert semmi jó nincs benne. Csupa színezék, tartósítószer, hústartalom 4%. A Darling árából bõven kijön, ha csak fõzöl neki. Húst (farhát, csirkecomb húsa, sertésmáj - ezek olcsóak), és tészta, rizs, zöldség, ha szereti, adhatsz gyümölcsöt is. Így sokkal jobban tudod táplálni a kutyát, mint Darlinggal. Vagy ha meg tudod engedni, válassz egy középkategóriás tápot, pl. Dog Chow, Happy Dog, Flatazor, Biomill, ezek 500-600Ft/kg-ba kerülnek. Írd meg, mit mondott a másik doki, engem érdekel, mi okozhatja a sajt szagot.
Én szeretem a sajt szagát... szerintem ne etessetek vele tápot vagy ha azt etettek vele, akkor sajtot ne etessetek vele
Volt itt valamelyik nap egy olyan történet, hogy a kutya erõs szagát komoly betegség okozta, asszem májbetegség. Érdemes megnézetni szerintem más dokival. Esetleg rövidre nírni a szõrét, hátha azzal van a baj.
Esetleg okozhatja a táplálék is (pl. az ember, ha fokhagyma kúrázik, iszonyú büdös lesz, hiába fürdik rendesen), de inkább valami belszervi problémára gondolnék. Röntgen, ultrahang, egyebek, talán egy másik orvosnak van jobb ötlete, mint akihez eddig vittétek. Lehet, hogy bepállik a szõre a melegtõl, de vakaródzást, szõrhullást nem okoz. Ne adj isten nem fordulhat elõ, hogy rendszeresen kakiba/dögbe hempergõzik, és nem veszitek észre?
A kérdező hozzászólása: Valószinüleg keresek másik dokit. Most csak Darlingot adok egy hétig, de egyelõre nincs változás. Nem fekszik bele semmibe, az valószinû. Farkaskutya keverék és igy nem tudom szabad e a szõrét lenyirni???
A kérdező hozzászólása: Eddig 2 nap fözött pulyka szárny volt és két nap Darling. Majd megprobálom azt amit ajánlottál. Németjuhász keverék. A szõre nagyon szép. Hétfõn csináltatok neki egy vérképet. Tud valaki rendes doki a 16.ker kötnyékén. ??

Ha elmegyek fül-orr-gégészetre és műteni kell, akkor kb. mikor fognak műteni?

Ha ezen a héten megyek vizsgálatra és tényleg m?teni kell, akkor kb. mennyi id? mire megcsinálják?:D Minél hamarabb szeretném.. Tudom hogy pontosan nem tudjátok de ugy kb.:D

Legjobb válasz: amikor van hely

amikor van hely

A CCleanerben az "Alkalmazások" fülön mi fog történni ha?

...arra kattintok, hogy a "Ccleaner futtatása"? Csontra letakarítja a gépet, kitörli a programokat? Válaszokat köszi!

Legjobb válasz: nyugodtan indítsd el .. csak olyan fájlokat töröl ki amik nem voltak használva , vagy nincs használatban , programokat nem töröl ki

nyugodtan indítsd el .. csak olyan fájlokat töröl ki amik nem voltak használva , vagy nincs használatban , programokat nem töröl ki
Nem, a programokban tárolt elõzményeket törli ki. A felsorolt programokban ha lenyitod a fájl menüt, ott kilistázza a legutóbb megnyitott fájlokat. Ezt a listát törli ki csak, az adott programnak nem lesz egyéb változása.
Ha mindkét fülön vannak pipák, akkor mindegy melyik fülre van véve az elvégzéskor a nézet, mindkettõbõl elvégzi azt amelyik értékeknél pipa van. Mivel a program csak biztonságosan eltávolítható fájlokat vizsgál és töröl, akár minden nap lefuttathatod. Persze minél gyakoribb a futtatás, annál kevesebb mennyiségû dolgot lehet találni ami szemét. Egyedül a böngészõ gyorsítótárait nem törölném minden nap, mert így mindig újra le kell tölteni a fájlokat a gyorsítótárba, ami jóval nagyobb oldalbetöltési idõt jelent, mintha a gépen lenne a gyorsítótárba helyezve. Azaz annak pont az lényege, hogy egy oldal elemeit (fõleg ha gyakran nézed), akkor sokkal gyorsabb a géprõl, azaz a gyorsítótárból betölteni, mint minden alkalommal egy távoli szerverrõl lekérni és felépíteni vele az oldalt. Ha ezt törlöd, akkor csak a távoli forrásra tudsz hagyatkozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor lefuttatom.

Mit fognak a fülemmel csinálni?

21 éves vagyok,és a házi orvos adott egy beutalót a fül-orr-gégére,mert a jobb fülemre nem hallok,(bedugult).Mit fognak ott csinálni vele?Csak kimossák? És az milyen érzés? De ugye nem szúrják fel? :S Holnap kell mennem.

Legjobb válasz: Apanak ugyanez volt, de nem szurtak fel. Csak igy kimostak meg kapott egy sprayt amit igy fujogatni kellett vagy 1 hetig.

Apanak ugyanez volt, de nem szurtak fel. Csak igy kimostak meg kapott egy sprayt amit igy fujogatni kellett vagy 1 hetig.
A kérdező hozzászólása: szia köszi szépen:)
hát ha be van dugulva, az fülzsírtól szokott és azt házi orvos is kimossa. nem tudom vagy más valami van vagy miért nem mosta ki. de ne félj csak mosás lesz szerintem. kicsit kellemetlen érzés de ki lehet bírni mint egy szurit.
Nekem nem csinált semmit a dugulással, mert nem látott semmit a fülemben. de annál rosszabb nem hisze, hogy történik, minthogy kimossák:-)
Akkor szúrják fel, ha be van gyulladva. A testvéremnek 7-8 éves korában szúrták fel, de egymukkot nem adott ki (elég hisztis fajta:-), tehát még az sem lehet olyan elviselhetetlen.. Bár biztos van, aki az ellenkezõjét tapasztalta..
Szerintem hallásvizsgálatot csináltatnak, én erre tippelek.
A kérdező hozzászólása: csak kimosták.de olyan ciki volt:) kösz a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!