Találatok a következő kifejezésre: Mit fog a védőnő első (2 db)

Mit fog nézni a védőnő első alkalommal?

Legjobb válasz: Kérdezgetni fog,családi betegségek,öröklõdõ betegségek,neked milyen fertõzõ betegségeid voltak amin átestél,stb szval általános dolgokat.Minden alkalommal kell vinni vizeletet neki amit megvizsgál, vérnyomást mér, súlyt,és bármit kérdezhetsz tõle,ill. elmondja a vérvételre mikor kell menni,stb.

Kérdezgetni fog, családi betegségek, öröklõdõ betegségek, neked milyen fertõzõ betegségeid voltak amin átestél, stb szval általános dolgokat.Minden alkalommal kell vinni vizeletet neki amit megvizsgál, vérnyomást mér, súlyt, és bármit kérdezhetsz tõle, ill. elmondja a vérvételre mikor kell menni, stb.
Nálunk csak a 20.hét után kell vinni vizeletet.Mindenféle olyan papírt, ami addig a terhességedrõl szól.Vérvétel, ha voltál már stb. Mindig mér vérnyomást és testsúlyt.Adni fog egy csomó kismama magazin promót, meg mindenféle kérdéses kiskönyvet.Kicsit úgy éreztem magam, mint amikor általános iskolában volt a mensis felvilágosítás, és mindig adtak egy csomó mindent mindenféle kiscsomagban.Szívhangot is csak a 20. héttõl hallgatunk, legalábbis nálunk. Úgyis beszélsz vele mielõtt sorkerülne erre a találkozásra, kérdezd meg, hogy mit kell vinned.A többi meg majd ott kiderül.
Szia!Azért annyira csomó mindent nem ad, ne számíts túl nagy durranásra.Én két promóciós újságot kaptam meg két kifejezetten várandósoknak való kisalakú füzetkét és ennyi, ja és az újságban lévõ kuponok is már le voltak járva..szval nekem ez csalódás volt..megkérdezte az öröklöttbetegségeket családon belül és nálam-fontos a rubeola, hogy tudd voltál e olyan, meg lemért , megmérte a haskörfogatot és kb ennyi.Nekem nem mondott semmit vizeletrõl..Legközelebb ..most lassan 17hetesen megyek hozzá, de azt mondta, már szívhangot is hallgatunk ekkor.Ja és a páromnak tüdõszûrést kellett csin., mert kéri az igazolást róla, de ezt még senkitõl sem hallottam...ennyi kb.
Nekem például meg sem kérdezte a családban elõforduló öröklõdõ betegségeket... Meg haskörfogat-mérés sem volt. Ami történt, az annyi volt, hogy kaptam kismama-könyvet, 2 újságot, egy kismama-felvilágosító magazinfélét (ahogy az elõzõ hozzászóló írta: régen lejárt kuponokkal), megmérte a súlyomat és vérnyomásomat, és kaptam beutalót a laborba meg a belgyógyászatra. Ezen kívül elmondta, hogy a tüdõgondozóban és a fogászaton pecsételtessek. Az azért tetszett, hogy a laboreredményemért nem kell visszamennem, õ elmegy érte, és el is hozza nekem, megbeszéljük az értékeket. Ezek szerint, ahogy az elõzõ hozzászólásokat figyelem, nem egységes a magyar gyakorlat...
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek ilyen apró dolgokkal is sokat segítettetek jó babavárást kívánok közben mindenkinek
én elõször 8 hetesen mentem hozzá. kb. 1 órát foglakozott velem, nagyon alapos volt. mindenfélét kérdezett, tanácsokat adott, megmérte a vérnyomásomat, súlyomat. vizeletet is kellett vinnem, azt ellenõzizte. kb. 1 hónapra rá rendelt vissza.

Holnap jön elsőnek hozzánk a védőnő, és van egy vadászgörényem meg egy tengeri malacom, el kell hogy dugjam előle Õket, be fog szólni? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy el kellene dugni õket. Nekünk kutyánk van, lakásban tartott, arra is csak annyit mondott, hogy õ is szereti az állatokat. Elõtte pedig én is gondolkoztam, hogy átviszem anyuhoz, de jobb volt hogy nem. Gondolj bele, többször is fog menni, hozzánk sokszor váratlanul, örökké úgysem dugdoshatod õket.

Nem hinném, hogy el kellene dugni õket. Nekünk kutyánk van, lakásban tartott, arra is csak annyit mondott, hogy õ is szereti az állatokat. Elõtte pedig én is gondolkoztam, hogy átviszem anyuhoz, de jobb volt hogy nem. Gondolj bele, többször is fog menni, hozzánk sokszor váratlanul, örökké úgysem dugdoshatod õket.
Én a védõnõhöz fogok kutyával beállítani:D Most megyek elõször és van egy segítõkutyám. Kórházba meg mindenhova jöhet velem, majd kíváncsi leszek akkor hogy a védõnõ mit szól hozzá a rendelõjében.
Mi lett végül?
Én ugyan még csak tanulom a védõnõi hivatást, de ha találkoznék ilyennel, akkor az elsõ kérdésem a "megsimogathatom-e" lenne :D Szerintem, ha rendesen van tisztán tartva/állatorvoshoz víve, akkor csak pozitívum lehet! Azoktól az anyukákra nézek inkább furcsán, akik a házi kedvencet elpaterolják a baba miatt, mert jaj a sterilitás (jó, persze nyilván egy koraszülött csecsemõnél ÁTMENETILEG érthetõ, de ez a ritkább eset). Szóval szerintem ne dugd el õket, hisz a családotok részei!
Nekem egy ötvenkilós németjuhász volt a lányom mellett, és nincs az a védõnõ, aki miatt eldugtam volna.
Nekünk kutyánk van (tacskó). Sosem volt vele gondja, jól elvolt vele. Rengeteg tanácsot adott a kutya vs. baba kapcsolatban is. Mai napig sokat foglalkozik mind a kettõvel :) )) A védõnõnk szerint az egyik legjobb állat a gyermek mellett a kutya több ok miatt is. pl. társas kapcsolat, finom mozgások, etc. Egyébként, ha olyan védõnõt fogsz ki, aki még a szoba falszínébe is beleköt, annál csinálhatnál bármit, semmi sem lenne jó neki .. :) )
Kertes házban lakunk, amÍg jött kiraktam õket, mert már terhesség alatt is vágta a pofákat.
Mi az a védõnõ?
nekem volt két cicám. nekik menniük kellett, de nem a baba miatt, páromnak kijött az allergiája rájuk sajnos. a dokimnak! mondtam, hogy volt két szobacicám, de már nincsenek. majdnem leharapta a fejem, hogy miért nincsenek már... :) mikor elmondtam neki párom allergiás reakcióját, akkor higgadt csak le. ha majd megszületik a baba, nagyobb lesz, és szeretne valamilyen háziállatot akkor kap valamit természetesen. én is kutya/macska mellett nõttem föl, nem tudom ez az oka, vagy más, de nagyon szeretem az állatokat.szeretném, ha a pici is ilyen lenne majd.
A kérdező hozzászólása: Hát biztos nem fogok tõle megválni, Õ is a gyerekem. Ezek szerint vannak védõnõk akik nem szeretik ha állattal van egy házban a gyerek. Igazatok van letojom, csak tegnap felidegesített ezzel. Én is kutyával, macskával nõttem fel, volt hogy be is szartak, meg is kóstoltam a kutyaszart, agyon se lehetne ütni olyan egészséges vagyok!XD Meg nyilván amíg pici baba nagyon nem engedem közel hozzá (idegeneket csípked a göri), majd ha nagyobb lesz összeszoktatom Õket
Le vagyok döbbenve. Nincs gyerekem, de állataim vannak, két görény, 2 nagytestû kutya, csirkék, libák, disznók, ebbõl csak a 2 kutya van bent. Nem is gondoltam soha hogy egy védõnõnek ilyen "hatalma" van, hogy el kell adjam az állataimat ha gyereket akarok egyszer. Igazság szerint azt sem tudtam hogy váratlanul bármikor beállíthat hozzánk a védõnõ?! Ez komoly?
Ne hagyd magad. Fontos a gyerek persze, de az állatot se azért akartad amíg gyereked nem lesz aztán meg lehet eldobni. Nekem is vannak olyan családtagok akik ellenzik h kutyám van bent a lakásba de ez mind csak higénia kérdése egy kis odafigyeléssel. Kényszeríteni nem kényszeríthetnek, hogy vitesd el onnan õket és a gyerekedet sem vehetik el emiatt. Szóval csak el kell engedni a füled mellett amit beszélnek. A te gyereked a te állatod a te háztartásod senkinek semmi köze hozzá. Talán állat mellett a gyerek szocializálódik is megtanulja, hogy nem bántani kell õket hanem szeretni és gondoskodni róluk. Ne aggódj emiatt nem kell velük foglalkozni!! :)
Nekünk is volt vadászgörényünk. Én a terhesség alatt lemondtam az alom takarításáról. Késõbbre pedig a férjemre ragadt... Amúgy minden oltást megkapott, naponta volt takarítva, napközben a lakásban kószált, éjszakára volt bezárva. Három gyereket szültem mellette, de õ volt az elsõ gyerekem. Egy szó, mint száz. Pont leszartam a védõnõ véleményét. Az elsõ védõnéniket nem érdekelte, hogy van. A második finnyáskodott, hogy õ nem veszi le a cipõjét, mert görényszõrös lesz, stb... Aztán teljesen elfeledkezett a görényünkrõl.
szia! nem hiszem én sem, hogy ez bármilyen problémát okozna. mielõtt jön takarítsd ki õket és ennyi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, eddig nem tûnik "gonosznak", csak úgy fosok mégis.Mondtam a férjemnek hogy nem kéne eldugni Õket, de mondta hogy egy kutya vagy egy macska mégiscsak más mint egy göri.:) De remélem nem fog belekötni semmibe, fõleg nem a görcimbe.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elment, nagyon nem tetszett neki hogy van állat.Azt mondta nem olyan helyre valóak ahol kisbaba lesz.Nem e lehetne odaadni valakinek.Mondom neki hogy nem, õk családtagok ugyanúgy.Mondja hogy Õ elhiszi, de most már a baba lesz a családtag.Meg kétszer elmondta hogy szaguk is van ezeknek.A férjemnek is mondta mikor megjött hogy el kellene vinni Õket valahova.De Õ is mondta hogy nem kell.Csak attól félek hogy beszél anyósommal errõl, és Õ majd addig megy míg nem maradhat a görényem.:( De remélem erre nem kerül sor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!