Találatok a következő kifejezésre: Mit fog a védőnő (24 db)

6 hós kisfiam még csak a hasáról a hátára fordul át. Hová fog a védőnő elküldeni minket? Kell már izgulnom miatta :/?

Legjobb válasz: Elõször is ne aggódj, tényleg, én végig paráztam helyetted is ezt az idõszakot :) Kislányom ugyanígy volt,pontosabban õ semerre nem forgott még ekkor. Csupán egyszer csinálta meg, aztán semmi. Egyszercsak hipp-hopp (7 hónapos kora elõtt egy héttel) egyik nap azt vettem észre a játszószõnyegen, hogy ide-oda gurulgat). Nem csináltunk semmi extrát, a védõnõ nem küldött minket sehova, annyit mondott lepedõbe forgatgassuk, hogy ráérezzen az ízére. Mai fejjel már aztmondom meg kell érnie rá a babának. Szerintem ne aggódj, de mindenképpen jelezd a védõnõnek, dokinõnek, mert õk látják a kisfiadat, meg értenek is hozzá. (Jobban, mint én)

Elõször is ne aggódj, tényleg, én végig paráztam helyetted is ezt az idõszakot :) Kislányom ugyanígy volt, pontosabban õ semerre nem forgott még ekkor. Csupán egyszer csinálta meg, aztán semmi. Egyszercsak hipp-hopp (7 hónapos kora elõtt egy héttel) egyik nap azt vettem észre a játszószõnyegen, hogy ide-oda gurulgat). Nem csináltunk semmi extrát, a védõnõ nem küldött minket sehova, annyit mondott lepedõbe forgatgassuk, hogy ráérezzen az ízére. Mai fejjel már aztmondom meg kell érnie rá a babának. Szerintem ne aggódj, de mindenképpen jelezd a védõnõnek, dokinõnek, mert õk látják a kisfiadat, meg értenek is hozzá. (Jobban, mint én)
Ja, annyit még írnék: Én azért voltam annyira megijedve mert a környezetünkben a korabeli babák már csinálták ezeket a dolgokat. Aztán végre találtam egy ismerõst, . akinek már 2 éves a kislánya, de visszanézte a naplójából, és kiderült 7, 5 hónapos volt mire azzal az igazi lendülettel forgott. Minden baba más, más a fejlõdésük is. Az én kislányom a kézmozgásokkal van sokkal elõrébb, és a beszédfejlõdésével. Biztos van amiben a Te kisfiad is megelõzi a többieket! Ha meg nem látod a többi gyerek forgását, akkor nem is kell feltétlenül, 100%-osan elhinni amit az Anyukák mesélnek. Sajnos nálunk nem egy Anyuka van aki nagyon szívesen dicséri a gyermekét, hogy mennyire ügyes, de közben fele annyit nem tud a gyerkõc!
Szerintem sem vagytok semmivel sem elkésve. Nekem 5 hónapos a kisfiam, és egyik nap még semmit sem csinált, másik nap meg ide-oda pörgött. Az egyik rokon kisgyerek 6-7 hónaposan fordult meg elõször, és 1 évesen már járt, olyan gyorsan ráérzett aztán a dolgok "ízére". Amúgy meg úgy is visszasírod majd az idõt, mikor még nem forgott. :-)
Ennyi idõsen a fiam még ezt se csinálta. Nem küldtek minket sehova. Most 8 hónapos és forog oda is meg vissza is gond nélkül, és kúszik is. Nincs semmi baja, késõbb fejlõdik.

Mindenki a 18. heten megy uh-ra? Nekem akkora irta be az idöpontot a vedönö. Az nem késö? Ott mit fognak a nemén kivül nézni?

Legjobb válasz: Ez lesz a legelsõ UHd ??? mert az elég érdekes:( Egyébként ált. az elsõ UH-t 6-7 hetesen csinálják, abból kiderül van e élõ terhesség, szívmûködés. a 12.héten a tarkóredõ szûrés van ez is UH, megmérik a hosszát a magzatnak, a durvább rendellenességeket ki tudják szûrni. a 18-20.hét az úgynevezett genetikai vagy nagy ultrahang . Az AFP eredmény birtokában megnézik tüzetesen a babát, gerinc, koponya, végtagok, köldökzsinórban hány ér van, lemérik a combcsontot, haskörfogatot, fejet. A méhlepény helyzetét és a magzatvíz mennyiségét is nézik. A milyen nemû az csak a legutolsó szempont:) Szóval NEM ezért végzik ezt az UH-t kifejezetten, hanem hogy egészséges e.

Ez lesz a legelsõ UHd ??? mert az elég érdekes:( Egyébként ált. az elsõ UH-t 6-7 hetesen csinálják, abból kiderül van e élõ terhesség, szívmûködés. a 12.héten a tarkóredõ szûrés van ez is UH, megmérik a hosszát a magzatnak, a durvább rendellenességeket ki tudják szûrni. a 18-20.hét az úgynevezett genetikai vagy nagy ultrahang . Az AFP eredmény birtokában megnézik tüzetesen a babát, gerinc, koponya, végtagok, köldökzsinórban hány ér van, lemérik a combcsontot, haskörfogatot, fejet. A méhlepény helyzetét és a magzatvíz mennyiségét is nézik. A milyen nemû az csak a legutolsó szempont:) Szóval NEM ezért végzik ezt az UH-t kifejezetten, hanem hogy egészséges e.
ez nagyon érdekes!!!!!! én most vagyok 6hetes és már volt uh-om!!!és 2-hét mulva ujra mennem kell...sztem ez igy tuti késö föleg ha neadj isten valami gond van ilyenkor már nem sok mindent lehhet tenni.de bizzunk a dokidban ne aggodj... bizti tudja mit csinál.
A kérdező hozzászólása: Mar voltam 6-12 hetesen uh-on.Csak en ugy tudtam hogy 16 hetesen kell menni nem 18 es ezert aggodtam egy kicsit hogy ha nagyon fontos ez az uh akkor nehogy kesön csinaljak.... De akkor jo ha 18-20 között van a következö a 12. utan!
16 hetesen az AFP vér levétele van, ezzel az eredménnyel a kezedben kell menni a 18. heti UH-ra. Nekem egyébként 20. hétre esett ez az UH.
Ne aggódj nem vagy elkésve még! Nekem pl.csak 22 hetesen csinálták, annyira nem volt idõpont az UH rendelésen. De ha eddig a 2 UH-n részt vettél és oké volt minden akkor ne aggódj:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!Mindenkinek jo baba várást!!!!!!

Amikor legelőször keresem fel a védőnőt, mennyi ideig tart? Mit fog csinálni? A héten állapította meg a doki a terhességet, és mondta, keressem fel a védőnőt.

Legjobb válasz: Nálunk 1/2-3/4 óra. Felveszi az adataid. Kitölti a kis könyvet, Kikérdezi a családi anamnézist. Vérnyomást, testsúlyt mér.

Nálunk 1/2-3/4 óra. Felveszi az adataid. Kitölti a kis könyvet, Kikérdezi a családi anamnézist. Vérnyomást, testsúlyt mér.
Én magánkórházban szültem, ott állítottak ki igazolást, amivel jogosult lettem a gyás-ra. Engem védõnõ nem is látott, csak szülész-nõgyógyász. A gyereket szintén magánkórházban oltják, így ismét csak a gyerekorvos látja védõnõvel sem én sem õ azóta sem találkozott. A háziorvos meg még a gyerek születésérõl sem tud. Szóval nem futnak össze a szálak, nagy a választási szabadság.
Fél óra az egész. Ellát életmódbeli tanácsokkal, olvasnivalót ad, kitölti a kiskönyvet, ha van már esetleg valamilyen leleted, azt megnézi, megméri a súlyodat.


Mit fog nézni a védőnő első alkalommal?

Legjobb válasz: Kérdezgetni fog,családi betegségek,öröklõdõ betegségek,neked milyen fertõzõ betegségeid voltak amin átestél,stb szval általános dolgokat.Minden alkalommal kell vinni vizeletet neki amit megvizsgál, vérnyomást mér, súlyt,és bármit kérdezhetsz tõle,ill. elmondja a vérvételre mikor kell menni,stb.

Kérdezgetni fog, családi betegségek, öröklõdõ betegségek, neked milyen fertõzõ betegségeid voltak amin átestél, stb szval általános dolgokat.Minden alkalommal kell vinni vizeletet neki amit megvizsgál, vérnyomást mér, súlyt, és bármit kérdezhetsz tõle, ill. elmondja a vérvételre mikor kell menni, stb.
Nálunk csak a 20.hét után kell vinni vizeletet.Mindenféle olyan papírt, ami addig a terhességedrõl szól.Vérvétel, ha voltál már stb. Mindig mér vérnyomást és testsúlyt.Adni fog egy csomó kismama magazin promót, meg mindenféle kérdéses kiskönyvet.Kicsit úgy éreztem magam, mint amikor általános iskolában volt a mensis felvilágosítás, és mindig adtak egy csomó mindent mindenféle kiscsomagban.Szívhangot is csak a 20. héttõl hallgatunk, legalábbis nálunk. Úgyis beszélsz vele mielõtt sorkerülne erre a találkozásra, kérdezd meg, hogy mit kell vinned.A többi meg majd ott kiderül.
Szia!Azért annyira csomó mindent nem ad, ne számíts túl nagy durranásra.Én két promóciós újságot kaptam meg két kifejezetten várandósoknak való kisalakú füzetkét és ennyi, ja és az újságban lévõ kuponok is már le voltak járva..szval nekem ez csalódás volt..megkérdezte az öröklöttbetegségeket családon belül és nálam-fontos a rubeola, hogy tudd voltál e olyan, meg lemért , megmérte a haskörfogatot és kb ennyi.Nekem nem mondott semmit vizeletrõl..Legközelebb ..most lassan 17hetesen megyek hozzá, de azt mondta, már szívhangot is hallgatunk ekkor.Ja és a páromnak tüdõszûrést kellett csin., mert kéri az igazolást róla, de ezt még senkitõl sem hallottam...ennyi kb.
Nekem például meg sem kérdezte a családban elõforduló öröklõdõ betegségeket... Meg haskörfogat-mérés sem volt. Ami történt, az annyi volt, hogy kaptam kismama-könyvet, 2 újságot, egy kismama-felvilágosító magazinfélét (ahogy az elõzõ hozzászóló írta: régen lejárt kuponokkal), megmérte a súlyomat és vérnyomásomat, és kaptam beutalót a laborba meg a belgyógyászatra. Ezen kívül elmondta, hogy a tüdõgondozóban és a fogászaton pecsételtessek. Az azért tetszett, hogy a laboreredményemért nem kell visszamennem, õ elmegy érte, és el is hozza nekem, megbeszéljük az értékeket. Ezek szerint, ahogy az elõzõ hozzászólásokat figyelem, nem egységes a magyar gyakorlat...
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek ilyen apró dolgokkal is sokat segítettetek jó babavárást kívánok közben mindenkinek
én elõször 8 hetesen mentem hozzá. kb. 1 órát foglakozott velem, nagyon alapos volt. mindenfélét kérdezett, tanácsokat adott, megmérte a vérnyomásomat, súlyomat. vizeletet is kellett vinnem, azt ellenõzizte. kb. 1 hónapra rá rendelt vissza.

Holnap jön elsőnek hozzánk a védőnő, és van egy vadászgörényem meg egy tengeri malacom, el kell hogy dugjam előle Õket, be fog szólni? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy el kellene dugni õket. Nekünk kutyánk van, lakásban tartott, arra is csak annyit mondott, hogy õ is szereti az állatokat. Elõtte pedig én is gondolkoztam, hogy átviszem anyuhoz, de jobb volt hogy nem. Gondolj bele, többször is fog menni, hozzánk sokszor váratlanul, örökké úgysem dugdoshatod õket.

Nem hinném, hogy el kellene dugni õket. Nekünk kutyánk van, lakásban tartott, arra is csak annyit mondott, hogy õ is szereti az állatokat. Elõtte pedig én is gondolkoztam, hogy átviszem anyuhoz, de jobb volt hogy nem. Gondolj bele, többször is fog menni, hozzánk sokszor váratlanul, örökké úgysem dugdoshatod õket.
Én a védõnõhöz fogok kutyával beállítani:D Most megyek elõször és van egy segítõkutyám. Kórházba meg mindenhova jöhet velem, majd kíváncsi leszek akkor hogy a védõnõ mit szól hozzá a rendelõjében.
Mi lett végül?
Én ugyan még csak tanulom a védõnõi hivatást, de ha találkoznék ilyennel, akkor az elsõ kérdésem a "megsimogathatom-e" lenne :D Szerintem, ha rendesen van tisztán tartva/állatorvoshoz víve, akkor csak pozitívum lehet! Azoktól az anyukákra nézek inkább furcsán, akik a házi kedvencet elpaterolják a baba miatt, mert jaj a sterilitás (jó, persze nyilván egy koraszülött csecsemõnél ÁTMENETILEG érthetõ, de ez a ritkább eset). Szóval szerintem ne dugd el õket, hisz a családotok részei!
Nekem egy ötvenkilós németjuhász volt a lányom mellett, és nincs az a védõnõ, aki miatt eldugtam volna.
Nekünk kutyánk van (tacskó). Sosem volt vele gondja, jól elvolt vele. Rengeteg tanácsot adott a kutya vs. baba kapcsolatban is. Mai napig sokat foglalkozik mind a kettõvel :) )) A védõnõnk szerint az egyik legjobb állat a gyermek mellett a kutya több ok miatt is. pl. társas kapcsolat, finom mozgások, etc. Egyébként, ha olyan védõnõt fogsz ki, aki még a szoba falszínébe is beleköt, annál csinálhatnál bármit, semmi sem lenne jó neki .. :) )
Kertes házban lakunk, amÍg jött kiraktam õket, mert már terhesség alatt is vágta a pofákat.
Mi az a védõnõ?
nekem volt két cicám. nekik menniük kellett, de nem a baba miatt, páromnak kijött az allergiája rájuk sajnos. a dokimnak! mondtam, hogy volt két szobacicám, de már nincsenek. majdnem leharapta a fejem, hogy miért nincsenek már... :) mikor elmondtam neki párom allergiás reakcióját, akkor higgadt csak le. ha majd megszületik a baba, nagyobb lesz, és szeretne valamilyen háziállatot akkor kap valamit természetesen. én is kutya/macska mellett nõttem föl, nem tudom ez az oka, vagy más, de nagyon szeretem az állatokat.szeretném, ha a pici is ilyen lenne majd.
A kérdező hozzászólása: Hát biztos nem fogok tõle megválni, Õ is a gyerekem. Ezek szerint vannak védõnõk akik nem szeretik ha állattal van egy házban a gyerek. Igazatok van letojom, csak tegnap felidegesített ezzel. Én is kutyával, macskával nõttem fel, volt hogy be is szartak, meg is kóstoltam a kutyaszart, agyon se lehetne ütni olyan egészséges vagyok!XD Meg nyilván amíg pici baba nagyon nem engedem közel hozzá (idegeneket csípked a göri), majd ha nagyobb lesz összeszoktatom Õket
Le vagyok döbbenve. Nincs gyerekem, de állataim vannak, két görény, 2 nagytestû kutya, csirkék, libák, disznók, ebbõl csak a 2 kutya van bent. Nem is gondoltam soha hogy egy védõnõnek ilyen "hatalma" van, hogy el kell adjam az állataimat ha gyereket akarok egyszer. Igazság szerint azt sem tudtam hogy váratlanul bármikor beállíthat hozzánk a védõnõ?! Ez komoly?
Ne hagyd magad. Fontos a gyerek persze, de az állatot se azért akartad amíg gyereked nem lesz aztán meg lehet eldobni. Nekem is vannak olyan családtagok akik ellenzik h kutyám van bent a lakásba de ez mind csak higénia kérdése egy kis odafigyeléssel. Kényszeríteni nem kényszeríthetnek, hogy vitesd el onnan õket és a gyerekedet sem vehetik el emiatt. Szóval csak el kell engedni a füled mellett amit beszélnek. A te gyereked a te állatod a te háztartásod senkinek semmi köze hozzá. Talán állat mellett a gyerek szocializálódik is megtanulja, hogy nem bántani kell õket hanem szeretni és gondoskodni róluk. Ne aggódj emiatt nem kell velük foglalkozni!! :)
Nekünk is volt vadászgörényünk. Én a terhesség alatt lemondtam az alom takarításáról. Késõbbre pedig a férjemre ragadt... Amúgy minden oltást megkapott, naponta volt takarítva, napközben a lakásban kószált, éjszakára volt bezárva. Három gyereket szültem mellette, de õ volt az elsõ gyerekem. Egy szó, mint száz. Pont leszartam a védõnõ véleményét. Az elsõ védõnéniket nem érdekelte, hogy van. A második finnyáskodott, hogy õ nem veszi le a cipõjét, mert görényszõrös lesz, stb... Aztán teljesen elfeledkezett a görényünkrõl.
szia! nem hiszem én sem, hogy ez bármilyen problémát okozna. mielõtt jön takarítsd ki õket és ennyi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, eddig nem tûnik "gonosznak", csak úgy fosok mégis.Mondtam a férjemnek hogy nem kéne eldugni Õket, de mondta hogy egy kutya vagy egy macska mégiscsak más mint egy göri.:) De remélem nem fog belekötni semmibe, fõleg nem a görcimbe.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elment, nagyon nem tetszett neki hogy van állat.Azt mondta nem olyan helyre valóak ahol kisbaba lesz.Nem e lehetne odaadni valakinek.Mondom neki hogy nem, õk családtagok ugyanúgy.Mondja hogy Õ elhiszi, de most már a baba lesz a családtag.Meg kétszer elmondta hogy szaguk is van ezeknek.A férjemnek is mondta mikor megjött hogy el kellene vinni Õket valahova.De Õ is mondta hogy nem kell.Csak attól félek hogy beszél anyósommal errõl, és Õ majd addig megy míg nem maradhat a görényem.:( De remélem erre nem kerül sor.

1 hónapos babámnak a jobb szemébe tegnap óta benne van egy szempilla. A védőnő szerint ki fogja pislogni, de ez még nem történt meg. Mit tudtok tanácsolni, mit tegyek?

Legjobb válasz: szerintem is hagyd, majd kipislogja! õket annyira nem zavarják az ilyenek! ha elkezdesz a szeméhez nyúkálni, biztos, hogy sírni és kapálózni fog, csak megijeszted vele! az én fiam már 7 hós, és most sem enged a szeméhez nyúlni, bármi is van benne. egy idõ után mindig kipislogja.

szerintem is hagyd, majd kipislogja! õket annyira nem zavarják az ilyenek! ha elkezdesz a szeméhez nyúkálni, biztos, hogy sírni és kapálózni fog, csak megijeszted vele! az én fiam már 7 hós, és most sem enged a szeméhez nyúlni, bármi is van benne. egy idõ után mindig kipislogja.
Igen, ne aggódj, ki fogja pislogni! Én többször észreveszem, hogy a kisfiamnak (3 hós) szösz vagy szempilla van a szemében, tudom nagyon zavaró, de egy idõ után eltûnik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat. kicsit megnyugodtam, hogy nem egyedi ez a probléma.
Én ilyenkor fogok egy fültisztító pálcikát, a vízforralóban nálunk mindig van víz, azzal benedvesítem, s kiszedem. 2 hónapos, de mindig hadja kiszedni. Azorrában isha látok fikát kiszedem ugyan így.

Kizárólag anyatejes babátoknak mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Kisfiam 3, 5 hónapos, 6 hónapig csak anyatejet szeretnék, védőnőm szerint ez ódivatú, emiatt később bizonyos étleket nem fog majd elfogadni. Ti mit gondoltok / tudtok erről?

Legjobb válasz: Azt, hogy ne törõdj a védõnõvel. 3 gyerekem van, tápszert csak a reklámban láttak. mindegyikkel 5,5-6 hónaposan kezdtük az almapép kósttolását. Nem ezen múlik a késõbbi válogatás. Az 1 évesem van, amikor szinte egész nap a cicin lóg, mást csak pár falatot fogad el. Lehet ez fogzás miatt, mert fáj az ínye, vagy torokfájás, vagy nátha miatt mert nem esik jól neki az a kaja, nem érzi az ízét stb...

Azt, hogy ne törõdj a védõnõvel. 3 gyerekem van, tápszert csak a reklámban láttak. mindegyikkel 5, 5-6 hónaposan kezdtük az almapép kósttolását. Nem ezen múlik a késõbbi válogatás. Az 1 évesem van, amikor szinte egész nap a cicin lóg, mást csak pár falatot fogad el. Lehet ez fogzás miatt, mert fáj az ínye, vagy torokfájás, vagy nátha miatt mert nem esik jól neki az a kaja, nem érzi az ízét stb...
Védõnõ volnék. Akkor kell elkezdeni a hozzátáplálást 4 hónaposan, ha a baba tápszeres. Ha anyatejes, akkor 5.5 hónaposan kell elkezdeni a hozzátáplálást a legújabb irányelvek szerint naponta fél keksszel, hogy a késõbbi lisztallergiát megelõzzük. Majd 6 hónapos korban kell elkezdeni a tényleges hozzátáplálást az almával, barackkal, répával, krumplival...
a védõnõd az egy idióta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, én is úgy gondoltam, hogy az a legjobb ha félévig csak szopizik ha megfelelõen fejlõdik, akkor mégsem csap be az anyai ösztönöm :-)
Már bocsánat, de akkor a te védõnõd is elég hülye! Ha lett volna elég tejem és szopott volna a babám, én 6 hónapos kora elõtt biztos nem adtam volna neki semmi mást. Sajnos tápszerezni is kellett és 3 hónaposan úgy gondolta, hogy neki elég a cicibõl. Utána szép lassan elment a tejem.:( Szóval igen, 6 hós koráig nyugodtan szoptasd, ráérsz utána kóstoltatni. Nem azon múlik, hogy elfogad-e ételeket, hogy milyen korán akarod bevezetni. Ha szépen fejlõdik, akkor semmi sem indokolja, hogy hamarabb elkezdd a hozzátáplálást.
én 5 . hónapban (kb 5, 5 hónaposan) kóstolatattam elõször mégis a mai napig semmilyen gyümölcsbõl és zöldségbõl nem eszik pár kanálnál többet! még mindig az anyatej, ami a legjobban ízlik neki! látod nem egyformák a babák. nemrég óta elfogadja a babakásákat (rizs, köles) anyatejjel vagy rizstejjel, tegnap "beletrükköztem" egy kis banánt nem annyira vette észre :-) kukoricás abonettet eszi még meg szívesen. 7, 5 hós. és érdekes módon ha valamit magától csíphet fel sokkal jobban érdekli...ezért fõtt zöldségeket szoktam kirakni, abból magát kiszolgálja. kóstolásnak ez jó, és majd ami ízlik azokkal meg pótolom a többi hiányzó kalóriát
A kisfiammal megvártuk a hat hónapot, utána kezdtük a hozzátáplálást! Mindent megevett, amit adtam neki! Ngyon gyorsan haladtunk! Kislányom most 4.5 hós, és szeretném vele is megvarni, ha szopizik eleget! Sõt õt lassabban szeretném hozzátáplálni! Az anyatej jó dolog, szerintem ne siettesd a hozzátáplálást!
Mindkét gyerekemnél 6 hónaposan kezdtem, egyik sem válogatós. Jó, a kisfiam 3 éves, most elkezdett válogatni, de ezt inkább a dackorszakra fogom, kisebb korában semmi probléma nem volt ebbõl. A 14 hónapos kislányom meg szerintem a rozsdás szöget is megenné.
Elõzõ vagyok. És attól, hogy 5 hós koráig nem kellett semmi a fiamnak, csak a tápszer, most 8 hós és mindent megeszik amit ehet, nem válogatós
Az én kisfiam sajnos csak 3 hónapig kapott anyatejet, aztán el is kezdtük az almát kóstoltatni, de hiába. 5 hónapos volt, mikor már nagyon nézett minket, nagyokat nyelt ha ettünk, na akkortól ment igazán a hozzátáplálás. Nem kell erõltetni, lehet látni a babán mikor akar már mást is enni. A "cicis" babák, meg ismerõsi körömben még késõbb akarnak mást is enni. És akkor mi van? 70-80 éve van még rá hogy egyen! :) A védõnõk meg egy külön faj, persze van kivétel...
Ez a ti döntésetek, a védõnõt meg kell hallgatni, de nem mindenben kell megfogadni a tanácsát. Ha jól fejlõdik, eleget hízik a kisfiad még 4-5 hónaposan is majd, akkor nyugodtan várd meg a 6. hónapot. Mi 5 hónaposan kezdtük a kóstoltatást, és nem bántam meg. Második gyerek, az elsõvel is így csináltam. Most 7 hónapos, már sok mindent eszik, de sok mindennel megvárom, míg idei frisset tudok adni neki (borsó, bab, meggy) Rendesen szopik még, napi 4 alkalommal, 3x kap mást, gyümölcsöt, zöldséget, gabonapépet. Nem haladtunk gyorsan az egy étkezés kiváltásával, de nem is célom ez, ügyesen eszik, és remélem, õ is szopizni fog még egy jó darabig, mint annak idején a tesója. :-)
bár én már 3 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, de szerintem ha van elég tejed és fogyasztasz sok vitamint (mindegy, hogy gyümi vagy tabletta), akkor mért ne szoptathatnád még? nem késik le semmirõl. de az egy megfontolandó szempont lehet, hogy most jönnek a friss gyümölcsök és érdemes inkább most adni pl friss barackot, mint késõbb mirelitként vagy bébiételként.

A 12. hét után, milyen vizsgálat van és mikor? Úgy tudom, hogy van 1 lap, amin rajta van, hogy mikor milyen vizsgálat van, valaki elküldené. A védőnő jelentkezni fog, mert, eddig csak egyszer voltam a 7. h. , most kezdtem 15. hetet.

Legjobb válasz: Szia.én a kiskönyvhöz kaptam egy mappát annak a hátoldalán rajta van,neked most az afp fog jönni 16 hetesen,18 hetesen meg jön a genetikai uh. Boldog babavárást! 30 hetes km

Szia.én a kiskönyvhöz kaptam egy mappát annak a hátoldalán rajta van, neked most az afp fog jönni 16 hetesen, 18 hetesen meg jön a genetikai uh. Boldog babavárást! 30 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ

Mit fog szólni a védőnő ha van 3 cicám?

6 hetes kismama vagyok és nemsokára megyek véd?n?höz és azt hallottam már 10 hetesen kijön a lakásra.Mit fog szólni hogy van 3 cicám a házban? Ezek kimondott benti fajtiszta cicák.Tenyésztem ?ket!

Legjobb válasz: azért mikor megy legalább a gyerek szobájába ne menjenek be, csukd ki õket onnan, szerintem nem tetszene neki

azért mikor megy legalább a gyerek szobájába ne menjenek be, csukd ki õket onnan, szerintem nem tetszene neki
Nem sok köze van hozzá a védõnõnek, õ tanácsadó, legfeljebb tanácsolja, hogy mit csinálj vele, te nem vagy köteles megfogadni.
hát lehet védõnõ idejére én is eltüntetném õket valahova - becsukni valahova vagy ki az udvarra kicsit. de nállam terhesség alatt nem volt kinn a védõnõ, csak mikor megszületett a baba, utánna sem járt tul sürün.
Az én védõnõm javasolta, hogy valahol másnál helyezzük el a cicát.Azóta is a mamánál van.Nálunk mindenképpen "mennie kellett volna", mert nem szereti a gyerekeket.ha megyünk megnézni akkor is támad, képes felugrani a fejére és szétkarmolja. nem lehetett õsze szoktatni a babával, ezért maradt az új helyén.
Nekem ugyan csak egy van, de gondolom nem a darabszám a fontos. Az én védõnõm nem dumált érte. Sõt , megdicsérte, hogy milyen szép , macska. A te érdeked, hogy ne menjen a babaszobába(nehogy ráfeküdjön a babára stb.), de a terhesség alatt abszolút semmi hátrány miatta(miattuk). Mint írod lakáscicák, innentõl feltételezem, hogy oltottak, tiszták. Annyi, hogy majd jelezd az orvosnak is, hogy szeretnél toxoplazma vizsgálatot. Bár az ember a saját macskáira "immunis", de fõ a biztonság. Ja és nálam 34 hetesen volt elõször kint.
Nekem is van 3 perzsa cicám. Szintén bent vannak a lakásban.Semmiképpen sem válnék meg tõlük. Ha elég óvatos vagy és ügyelsz a higiéniára is, akkor semmi baj nem lesz. Még terhes vagy, addig a toxoplazmózisra kell vigyázni. Mindenképp szûresd magad. Ha még nem estél át rajta, akkor vigyázni kell, hogy nehogy elkapd. Aztán amikor meglesz a pici, akkor arra, hogy ne klerüljön szõr a baba szájába, ne karmolja meg a cica, vagy ne feküdjön rá. Ezt szerintem be lehet tartani. A védõnõ nem szólhat a cicák miatt. Maximum felhívja a figyelmed, hogy mikre kell vigyázni velük kapcsolatban. Az enyém nem szólt semmit.
Semmit. Elmondja, mire figyelj jobban és kész.

Az előbb felhívott a védőnő, hogy holnap meglátogat.20 hetes vagyok. Nem korai még? Mit akarhat? Mit fog nézni?

Legjobb válasz: Szia!Miért lenne korai?Környezettanulmányt végez,ne izgulj.Megnézi,hogy mennyire laktok igényesen,és milyen környezetbe várod a babát.Nálunk is volt.Ez rutinellenõrzés náluk. 22 hetes kismama

Szia!Miért lenne korai?Környezettanulmányt végez, ne izgulj.Megnézi, hogy mennyire laktok igényesen, és milyen környezetbe várod a babát.Nálunk is volt.Ez rutinellenõrzés náluk. 22 hetes kismama
Szia. Egy környezettanulmányt kell neki nézni. Nálam már háromszor volt, és nagyon jó amikor itt van, mert a tanácsadáson sokan vagyunk és ott nincs mindenre annyi idõ. Írd össze esetleg azokat a kérdéseket amik foglalkoztatnak a terhességgel kapcsolatban és most felteheted neki. Nálam amikor elõször volt, megkérdezte, hogy mit vettünk már a babának, elmondta, a javaslatait, hogy ne kezdjünk felesleges vásárlásba. De azt hozzáteszem, hogy nekem egy tünemény a védõnõm. Szakmailag és emberileg is nagyon meg vagyok vele elégedve. Üdv, 38 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!