Találatok a következő kifejezésre: Mit fog a doki (155 db)

Most megyek fogamzásgátlót íratni, mit fog a doki csinálni? Milyen kérdéseket tesz fel?

Vérvétel mindig kötelez??

Legjobb válasz: Engem egy nõdoki sem küldött még el vérvételre, de azért az nem árt. Meg fogja kérdezni, hogy szedtél-e már korábban valamilyen fogamzásgátlót, hogy érzékeny vagy-e valamilyen gyógyszerre. Ezután elképzelhetõ, hogy megvizsgál. Ha nem voltál az elmúlt 1 évben rákszûrésen, akkor valószínûleg levesz kenetet. Nagyjából ezek fognak történni.

Engem egy nõdoki sem küldött még el vérvételre, de azért az nem árt. Meg fogja kérdezni, hogy szedtél-e már korábban valamilyen fogamzásgátlót, hogy érzékeny vagy-e valamilyen gyógyszerre. Ezután elképzelhetõ, hogy megvizsgál. Ha nem voltál az elmúlt 1 évben rákszûrésen, akkor valószínûleg levesz kenetet. Nagyjából ezek fognak történni.
Ha alapos az orvos és 1. irattatod föl a gyógyszert kenetet vesz, és elküld vérvételre. Nekem legalábbis ezt tette, remélem neked is ezt fogja. Így kiderül(het) hogy van-e valami májfunkciózavarod, vagy egyéb gond, ami miatt vagy nem javallt a tabletta alkalmazása vagy pedig bizonyos fajtájút kell, hogy felírjon.

7 hetesen mit fog a doki ultrahangon látni a babámból? Csak a pocakomon keresztül vizsgálnak, vagy hüvelyen keresztül is fognak? Milyen életjelenségei lesznek akkor?

Legjobb válasz: Engem 6 hetesen csak hasi ultrahanggal vizsgált, és már szívmûködést is látott. Szerintem már neked is fogja látni. Sok sikert!

Engem 6 hetesen csak hasi ultrahanggal vizsgált, és már szívmûködést is látott. Szerintem már neked is fogja látni. Sok sikert!
szia! nekem hüvelyit csinált, de nekem üres hólyagot kértek! én úgy tudom, h teli hólyagot hasinál kérnek, de hallottam már arról is, h hüvelyinél is telit kértek... na mindegy, sztem készülj mind2re, aztán meglátod:) a hüvelyitõl meg ne félj, ha már úgy is látott alulról nem olyan vészes... szerintem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, úgy látszik az a legjobb ha mindkettõre felkészülök. Valójában a fejem búbjától a lábam kisújjáig is vizsgálhatnak, csak ne legyen semmi baj a kicsimmel. :)
Szia! Engem hasin néztek, és 7 hetesen már volt szívhang :)
Engem is 7 hetesen hüvelyivel vizsgált. Látta a szívhangot, petezsák méretét stb. Ne félj a hüvelyi uh-tól, egyáltalán nem fájdalmas, csak a helyzet kicsit kellemetlen:)
A kérdező hozzászólása: Amikor bejelentkeztem uh-ra, a hölgy azt mondta teli húgyhólyaggal menjek, talán csak a hasamon keresztül vizsgálnak. Remélem, mert a másiktól félek kicsit.
Szia, nekem hüvelyi UH-t csinált 7 hetesen, már volt szívhangja is. Nekem mérték a petezsák méretét, a baba ülõmagasságát (CRL) stb.
Engem a 12.hétig csak hüvelyen keresztül nzett uht, és igen kb lesz már szívhang is. Gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :)
Az elsõ alkalommal hüvelyi UH-t néznek, hasit ritkán! Az én dokim minden alkalommal megnézi a hüvelyt, azután hasi UH!!! 21h terhes

Lyukas fog: fog betömésénél mit csinál a doki? Fáj? Látszódni fog utána a helye?

16/f els? lyukas fogam, tökre kiakadtam, rendszeresen mosok fogat, és mégis... köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ad érzéstelenítõ injekciót, kifúrja, kitisztítja a lyukat, majd betömi. Ha profi a doki, és jó tömõanyagot használ, nem fog látszani.

Ad érzéstelenítõ injekciót, kifúrja, kitisztítja a lyukat, majd betömi. Ha profi a doki, és jó tömõanyagot használ, nem fog látszani.
A kérdező hozzászólása: És kb. meddig tart a mûvelet az érzéstelenítés után? (azt tudom, h szuri után 10-15 perc várakozás, h lezsibbadjon)
Az ultracain injekciónál öt perc is elég. Egyébként 15 perc kb, nem több.
A kérdező hozzászólása: és utána lesz ebbõl bmilyen hátrányom kajálás szempontjából? ugye nem ragad bele semmibe, nehezen esik ki?
Ha jól van betömve, annak nem szabad kiesnie. Ehetsz akármit, ahogy addig. Addig ne egyél, míg el nem múlik az érzéstelenítõ hatása, nehogy megharapd a szád, vagy a nyelved. De ezt majd biztos mondja az orvos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

Mit mondjak a dokinak, ha többszöri próbálkozás után sem estem teherbe? Mit fog csinálni?

Legjobb válasz: azt kell neki mondani h már több mint egy éve próbálkoztok,és nem esel teherbe.szeretnéd ha elküldene kivizsgálásokra.ha még nincs egy év h próbálkoztok akkor is mondj több mint egy évet,mert sok doki nem foglalkozik az emberrel ha még nem telt le az egy év.csinálni fog uh-ot,meg elküld hormonvizsgálatra.meg párpodat is ki kell vizsgálni/spermavizsgálat/.a többi vizsgálat nem tudom h h zajlik,mert én a hormonvizsgálat után teherbe is estem,úgyhogy szerencsére én nem tapasztaltam meg a többi vizsgálatot.sok sikert és mielõbbi babásodást kívánok. 34 hetes km

azt kell neki mondani h már több mint egy éve próbálkoztok, és nem esel teherbe.szeretnéd ha elküldene kivizsgálásokra.ha még nincs egy év h próbálkoztok akkor is mondj több mint egy évet, mert sok doki nem foglalkozik az emberrel ha még nem telt le az egy év.csinálni fog uh-ot, meg elküld hormonvizsgálatra.meg párpodat is ki kell vizsgálni/spermavizsgálat/.a többi vizsgálat nem tudom h h zajlik, mert én a hormonvizsgálat után teherbe is estem, úgyhogy szerencsére én nem tapasztaltam meg a többi vizsgálatot.sok sikert és mielõbbi babásodást kívánok. 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: És gratulálok a bébihez! :)

Mit tud a doki ilyenkor csinálni? Van egy fogam, ami egyszerre több helyen is szuvasodik (tetején, oldalán, nyakánál a az elötte levővel határos helyen). Mi lesz vele? Levésik, inlay, vagy kihúzzák, vagy mi lesz vele?

Legjobb válasz: Egy igazán jó fogorvos megtudná menteni! Nekem is egy nagyon rossz! fogamat mentette meg, már lassan két éve. Szinte ki sem látszott.., gyökérkezelte és betömte. Merre laksz?

Egy igazán jó fogorvos megtudná menteni! Nekem is egy nagyon rossz! fogamat mentette meg, már lassan két éve. Szinte ki sem látszott.., gyökérkezelte és betömte. Merre laksz?
szia, nem fogja kihúzni, szépen megcsinálja, de még menj el idõben fogorvoshoz, mert én is így voltam régebben , de én nem mentem el csak mikor bekövetkezett a baj , és akkor már csak egy megoldás volt, mégpedig a húzás.
A kérdező hozzászólása: Tápiószecsõ-city
A kérdező hozzászólása: Várj, miért kellett gyökérkezelni?
Vagy töméssel, vagy koronával megmenthetõ még a fogad, akárhány helyen is lyukas.

A kihúzott fogam helyére vadhús nőtt, volt ilyen tapasztalata valakinek, mit tesz a doki ilyenkor?

Legjobb válasz: Azt nem tudom. Nekem egyszer hátul/fölül a rágó fogamból kitört egy darab, és szépen benõtte az íny. Injekcióval és zselével is érzéstelenítették és valahogy kivágták. Majd' besz*rtam úgy fájt, a könnyem csorgott. Muszáj volt megcsinálni és végülis életben maradtam, egyszer ki lehetett bírni. Menj el dokihoz és tegye rendbe mindenképp.

Azt nem tudom. Nekem egyszer hátul/fölül a rágó fogamból kitört egy darab, és szépen benõtte az íny. Injekcióval és zselével is érzéstelenítették és valahogy kivágták. Majd' besz*rtam úgy fájt, a könnyem csorgott. Muszáj volt megcsinálni és végülis életben maradtam, egyszer ki lehetett bírni. Menj el dokihoz és tegye rendbe mindenképp.
A kérdező hozzászólása: Engem az érdekelne, akinek az üregbe belenõtt vadhús, mit csináltak vele?
Hát nekem két hete húztak ki egy inybenõtt fogat, a helyén maradt egy ilyen hús, de ahogy húzódik össze a lyuk, úgy veszem észre egyre inkább eltûnik, talán összenõ, vagy benõ, vagy hogy kell ezt írni!?

Ha magas a prolaktin szintem mit fog ajánlani doki? Vmi gyógyszert? Miket adnak ilyenkor? Mennyi idő míg helyre jövök? Nincsenek ezek a tüneteim amiket olvastam, csak a tejfolyás. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Bromocriptint adnak rá általában. Ami már 1-3 hónap alatt használ, mellette persze lehet próbálkozni a babával! A gyógyszeradagot a hormonviszgálat alapján állapítja meg a doki. Nyugi, ez kezelhetõ!

Bromocriptint adnak rá általában. Ami már 1-3 hónap alatt használ, mellette persze lehet próbálkozni a babával! A gyógyszeradagot a hormonviszgálat alapján állapítja meg a doki. Nyugi, ez kezelhetõ!
Nekem is Bromocriptint adtak.1000 fölött volt a prolaktinom. Már két hét alatt helyre állt, de a Doki kísérletezett csökkenteni az adagot, akkor mindig felugrott.Most másfél hónapja szedem napi 1 adagban. De összesen már 5 hónapja szedem, néha abbahagyással.De eddig semmi.Lehet, hogy más bajom is van, lehet, hogy nincs peteérésem. A Doki azt mondta, 1-2 hónap múlva jelentkezzek, és akkor a többit is kivizsgálják. (Peteérés, petevezeték átfúrás)Nekem tünetem semmi sem volt, még tejfolyás sem. Neked azért sok sikert.
Éna bromotól nagyon szarul voltam.Norprolacot kaptam helyette 1 hónapig.Csak álmos voltam tõle, de azóta minden rendben, és elsõ alkalom is sikeres volt :)
Nekem is ugyan ez volt a gondom. Bromocriptint kaptam rá, napi 2x1-et szedtem, két hét múlva el is múlt a tejfolyásom, a ciklusom is pontos lett. 2 hónap után abba hagytam a gyógyszert, de minden tünetem vissza jött, szedtem tovább 1 évig, márciusban hagytam abba a szedését, s májusban már terhes is lettem, s már 22 hetes vagyok! A doki szerint míg a gyógyszert szedi az ember nem lehet teherbe esni, s nem is ajánlott. Most pedig azért nem esel teherbe, mert a szevezeted azt hiszi terhes vagy.

Honnan fogom tudni hogy beindult a szules? Mikor hivjam a dokit? Mikor induljak?

Legjobb válasz: Attól függ mennyit szeretnél kórházban vajúdni. Ha bemész 10percesekkel, lehet, hogy még egy fél napot ott töltesz. De 5perceseknél már be kell menni. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor lezuhanyzol, és bemész. Ha zöld a magzatvíz, akkor azonnal indulsz.

Attól függ mennyit szeretnél kórházban vajúdni. Ha bemész 10percesekkel, lehet, hogy még egy fél napot ott töltesz. De 5perceseknél már be kell menni. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor lezuhanyzol, és bemész. Ha zöld a magzatvíz, akkor azonnal indulsz.
Ha rendszeresek a fájások, akkor az már a vajúdás. Ha rendszertelen, és meleg zuhan hatására elmúlnak, akkor az csak jósló! Ezért szerencsés szülésznõt fogadni, mert õt hívhatod, ha nem vagy biztos benne, és õ gyakorlati tanácsokat tud adni a tüneteidre!
Megindulnak a fájások, érezni fogod. Vagy elfolyik a magzatvíz.
Tudni fogod, nyugi. :-) Én is ezen paráztam még pár hete, hogy honnan fogom tudni, hogy ezek már igazi fájások, nem jóslók (rengeteget jóslóztam az utolsó 3-4 hétben, sokszor rendszeresedtek is de elmúltak, és igaz hogy 2. terhesség volt, de az elsõt indították így nem tudtam milyen amikor magától beindul), de amikor aztán jött az elsõ igazi fájás akkor tudtam, hogy ez az (nálam aztán rögtön a víz is elfolyt). Viszont nekem nem voltak 20 meg 10 percesek. Az elsõ két fájás közt 8 perc telt el, utána már 4 percesek jöttek kb. fél óráig, utána pedig 2 majd 1 percesek, ha nem éjszaka lett volna lehet be sem érünk a kórházba a szülésre, elsõ fájás után kevesebb mint 2 órával megvolt a baba. Szóval azért nem árt résen lenni, fõleg ha szinte egyszerre folyik el a magzatvíz és indulnak be a fájások, mert akkor valószínûleg gyorsan fognak zajlani az események.
Nekem hányni kell közben, öklendezés jön rám. Egyszer hánytam is valami rossz ízû gyógytöméstõl.
A kérdező hozzászólása: Azta, ott a rendelõben hánytál? És hova? A csapba? :) Mit szólt a doki? :D
nekem sosem volt még ilyen. én általában vagy bámulok ki a szemben lévõ ablakon, vagy csukott szemmel arra gondolok hogy " mikor csukhatom már be a számaat..."
Én is az ablakon nézrk ki a szemközti házra.Szakad rólam a vítz és majd eltöröm az ujjaimat.Már az orvosom is megjegyezte, hogy mindjárt eltörik az ujja. Ezek a tünetek még nem jöttek rám, de az állandó nyeldesés igen, mikor a számba van a nyálelszívó berendezés. Hát igen kellemetlen!

5hetes és 5napos leszek mikor megyek a dokihoz. Fogja már látni a baba szív verését?

Ezt már inkább a hatodik hétnek lehet nevezni,nem?

Legjobb válasz: Nekem 5 hét 3 naposan már látták, de ha neked mg nem, akkor sem kell elkeseredni.:) Valakinek késõbb látszódik.

Nekem 5 hét 3 naposan már látták, de ha neked mg nem, akkor sem kell elkeseredni.:) Valakinek késõbb látszódik.
A kérdező hozzászólása: Szuper! Köszönöm a válasz! Pontosan tudom mikor foganhatott és még +1napot rá is számoltam, mert azt mondják hogy fogantatástól számított 22nap már dobog a pici szíve, én 30.-án megyek dokihoz, addigra már 23-24nap eltelik!! :) Már nagyon várom hogy láthassam a kis szerelmemet!!! :)
én 5+6naposan voltam, nekem még nem volt szívhang. De ez nem jelenti azt, hogy Nálad sem lesz! Boldog babavárást!
Az elõzö terhességemnél 5+5 napon voltam és már volt pulzálás, a mostani terhességemnél 5+3 naposan voltam de és még nem volt. 18hkm
-de

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!