Találatok a következő kifejezésre: Mit ertenek egeszseges (7 db)

Mit ertenek ez egeszseges taplalkozas alatt?

mar kb 5 honapja nem eszem edesseget,szensavas uditoket,kenyeret is csak reggel es d.u meg csak gyumolcsot vagy egy keves levest=tehat egeszsegesen taplalkozom de mar neha teljesen ki vagyok!es megsem fogytam tulsokat raadasul attol is felek,hogy azt a keveset os visszahizom!mit tehetnek meg?

Legjobb válasz: egészséges táplálkozás sok oldalú, változatos: tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéke, és zsírokat egyarát. Vitaminokat, nyomelemeket, és ásványi anyagokat, olajakat és antioxidánsokat a megfelelõ mennyiségben. azzal, hogy leveseket és gyümölcsöket eszel még nem biztos, hogy egészségesen táplálkozol. sokkal hamarabb fogsz fogyást tapasztalni, ha rendzeresen (naponta 5x-6x), változatosan táplálkozol, és közben mozogsz valamit. gyümölcsök helyett néha inkább fehérjéket egyél többet. nem a zsír hízlal igazán, hanem a szénhidrát, a gyümölcsök általában ebbõl igen sokat tartalmaznak.

egészséges táplálkozás sok oldalú, változatos: tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéke, és zsírokat egyarát. Vitaminokat, nyomelemeket, és ásványi anyagokat, olajakat és antioxidánsokat a megfelelõ mennyiségben. azzal, hogy leveseket és gyümölcsöket eszel még nem biztos, hogy egészségesen táplálkozol. sokkal hamarabb fogsz fogyást tapasztalni, ha rendzeresen (naponta 5x-6x), változatosan táplálkozol, és közben mozogsz valamit. gyümölcsök helyett néha inkább fehérjéket egyél többet. nem a zsír hízlal igazán, hanem a szénhidrát, a gyümölcsök általában ebbõl igen sokat tartalmaznak.
az egészséges táplálkozás nem azt jelenti, hogy fogyni fogsz. fogyni diétával és mozgással tudsz. hány kiló/hány centi vagy? mennyi és milyen kenyeret eszel? milyen levest és milyen gyümölcsöt? ezek nem mindegy.
pontosan, ez önnmagában édeskevés, a mennyiség is lényeg, hogy mozogsz-e , de zsírt veszteni minõségileg csak és kizárólag, diéta + aerob edzés + súlyzós edzés hármassal lehet, úgy hogy annak lesz is látszata. az ételeket mérni kell, étkezési naplót kell vezetni stb, ez másképp nem megy hidd el, macera, az elsõ két hónapban de amikor a felsõ két kockád megjelenik a hasadon , na az kárpótol mindenért és nincs az az isten hogy te azt akkor abbahagyd!!! további infó: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_04_91_elsosegely_zsireg..
Felejtsd el az autót, buszt, járj sokat gyalog. Csodákat tesz az alakoddal.
szia, (én vagyok a hármas számú válaszoló) még annyit hozzátennék, hogy ha kúra szerûen csinálod az étrend változtatást, akkor sajnos, amikor visszatérsz a régi megszokott étrendhez, könnyen lehet, hogy amit nagy keservesen leadtál azonnal vissza is pattan rád. Sajnos, ha komolyan akarod venni az egészséges táplálkozást, akkor az életmód változtatással is jár. Viszont nagyon finomakat lehet így is enni. Én annó szakítottam egy csomó magyaros megszokással: kevés zsíros, ételt eszünk itthon, viszont nagyon sok zöldséget, halakat (konzerveket is, frisset is, füstölteket is), teljes örlésû gabonákat, teljes magvakat, gyümölcsöket, sajtokat, joghurtokat stb. Most már nagyon jó szakácskönyveket is lehet kapni egészséges ételek elkészítéséhez. nem is nagy macera :)

Az ásványvizeknek milyen a pH értéke? (És mi az egészséges)

Van az az Alpok-Aqua, aminek 7,4-8,2 és lúgos, ami állítólag jót tesz, mert az étrend nagy részének lúgodnak kéne lennie. Más vizek milyenek, tudtok valamit? Csak ennek találtam meg a pH-ját.

Legjobb válasz: Figyu, ez az egész ph dolog baromság. Kérdezz meg egy belgyógyászt. Meg fogja mondani. A szervezet ph értéke állandó, nem lehet befolyásolni. Súlyos betegségek kialakulása UTÁN (pl. rák) megváltozhat, és bármit csinálsz, nem áll helyre, csak ha meggyógyítottak. A fogyás lúgosítással is átverés, mert ha megnézed, minden "lúgosító" étel alacsony kalóriatartalmú, és minden "savas" étel magas kalóriatartalmú. Bárhogy nevezed, kalóriabevitel-csökkentésrõl van szó, azért fogynak le az emberek. Csak ha "diétának" hívod, mindenki utálja, ha meg lúgosításnak, esküsznek rá az emberek.

Figyu, ez az egész ph dolog baromság. Kérdezz meg egy belgyógyászt. Meg fogja mondani. A szervezet ph értéke állandó, nem lehet befolyásolni. Súlyos betegségek kialakulása UTÁN (pl. rák) megváltozhat, és bármit csinálsz, nem áll helyre, csak ha meggyógyítottak. A fogyás lúgosítással is átverés, mert ha megnézed, minden "lúgosító" étel alacsony kalóriatartalmú, és minden "savas" étel magas kalóriatartalmú. Bárhogy nevezed, kalóriabevitel-csökkentésrõl van szó, azért fogynak le az emberek. Csak ha "diétának" hívod, mindenki utálja, ha meg lúgosításnak, esküsznek rá az emberek.
Saját szubjektív véleményeket nem kellene tényként közölni, fõleg megfelelõ hozzáértés hiányában. A kérdésre válaszolva: Az ivóvíz pH értéke nincs hatással a szervezet sav-bázis egyensúlyára, ugyanis a gyomorba jutva a kb. 1-2 pH-val rendelkezõ gyomorsavval közömbösítik egymást. Sokan próbálják lúgos vízzel lúgosítani a szervezetüket, de ez a fent említett kémia miatt nem fog sikerülni, legfeljebb némi gyomorsavat közömbösít vele, ami még nem jelent lúgosítást, sõt, hosszabb távon emésztési rendellenességek kockázatát hordozza magában. Lúgosítani olyan táplálékkal lehet, mely az emésztést követõen lúgos kémhatású alkotóelemekre bomlik, és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy fogyasztáskor is lúgos volt. Ezt alátámasztandó pl. a legjobban lúgosító gyümölcsök közé tartozik a citrom és a meggy, melyek ugyan köztudottan savasak, de emésztés után lúgos alkotókra bomlanak, és ez a lényeg. Vagy ott van még a klorofill, mely eredeti állapotában is lúgos, és emésztést követõen is. A lényeg: Lúgos kémhatású vízzel max. gyomorsavat közömbösítünk, de nem lúgosítunk. -egy EÜ végzettségû-

Az Amd Turion x2-es notebook processzornak mik az egészséges hőmérsékleti értékei jól működő notebook léghűtés mellett üresjáratban és terheléskor?

Az Amd Turion x2-es notebook processzorom üresjáratban 50-56 fokos, terheléskor felmegy 65-67-70re de volt már hogy belekarcolt a 75-80-82 fokba is nagyobb terhelés alatt(játék) High performance energiasémára állítva. Jók ezek az értékek ennél a procinál? Ennyivel nagyobb az üzemi h?mérséklete mint egy intel procinak? Vagy valami gond van a noti h?tésével?


Az egészséges ételek alatt mit értenek?

Az egészséges ételek alatt mit értenek ? Az is benne vna h szabályosan pl napi 3-4x együnk?

Legjobb válasz: Az elsõ kommentelõ nagyopn ügyesen leírta a lényeget.

Az elsõ kommentelõ nagyopn ügyesen leírta a lényeget.

Mi történik akkor ha a baba 28 hétre születik? Unokatesom ma szült. Izgulok erte, mi várhat rá? Van arra esély h egészséges legyen?

járt igy vki?irjatok

Legjobb válasz: Egy ismerõs gyerkõce 30 hétre született,tudom ez nem 28,de majdnem.Makk egészséges,a világon semmi baja,de 1.5 hónapig kórházban volt ,a kis súlya miatt.Nem lehet baja a babának,minden ok lesz:))

Egy ismerõs gyerkõce 30 hétre született, tudom ez nem 28, de majdnem.Makk egészséges, a világon semmi baja, de 1.5 hónapig kórházban volt , a kis súlya miatt.Nem lehet baja a babának, minden ok lesz:) )
Nem tudod, hogy mi az oka, hogy megindult a szülés????
Nagyon szurkolok nektek, és a babának!Remélhetõleg semmi károsodása nem marad!Sem szellemi, sem testi! Ilyenkor az oxigén adásától rongálódtanak a látóidegek, ami késõbb szemüvegre fogja kényszeríteni a gyereket!Remélhetõleg ez lesz a legnagyobb baja!Szorítok!Azért majd írd meg hogy van ha többet tudtok, szerintem sokunk aggódik érte! (egy kismama)
90%a tulélési esélye, de ha 1-2 napot tulél, akkor valoszinû minden ok lesz.Esetleg késõbb erõs szemüvegre lesz szüksége, elõfordulhat ludtalp, vagy problémák a tüdõvel, de ezekkel mind együtt lehet élni.
Anyukám egyik barátnõje (több, mint 60éves!) anno 900g-mal született. Akkor az orvos is azt mondta, hogy ne is foglalkozzanak vele, mert reggelre úgyis meghal. Ám szerencsére nem így történt, mert a baba nagyon erõs volt! Szépen fejlõdött, és egy tüneményes ember lett belõle - semmi károsodása (se szellemi, se testi) nincs! Most már egy tündéri nagymama. :) Pedig ez már több, mint 60éve történt, s az orvostudomány azóta rengeteget fejlõdött! Úgyhogy nagyon nagy esélye van arra, hogy egészséges legyen! A legjobbakat kívánom!!!
a sógornõm a 26 héten szült, 1150gr és 37 cm kislány most három éves a kislány, makk egészséges, nincs semmi károsodása, utolérte kortársait
Szia! Én féltem a koraszüléstõl a terhességem alatt és a dokim, azt mondta, hogy ha a 28.héten szülök, akkor már jók vagyunk. Értem ezt úgy, hogy a babának ilyen esetben a tüdejét kell fejleszteni és attól, még egészséges lessz.
Ez attól is függ, hogy mi volt a koraszülés oka. Egy ismerõsöm 26. héten szült, mert leszakadt a méhlepény. Semmi baja a világon.
Igazából ez függ attól kapott e tüdõérlelõt, stb!Az ekkorka babák még nagyon picik, sok a rizikófaktor!Kevésbé fejlett tüdõ, érfalak!De aztán lehet hogy egy erõs egészséges gyerkõc !Orvosok biztos többet tudnának róla!Nem tudtok semmit a baba állapotáról?Súlyáról, stb?
Hogy van a mama, és a baba??
Sziasztok! Az én férjem 28. hétre született(anno nem vettkk észre, hogy ikrek-ekkorra sajnos a kislány már nem élt) 1 kg-mal jött a világra 2 hónapot töltött a kórházban. Azóta eltelt 30 év és makk egészséges. 35 hetes kismama
Szia ismerõsömnek hármas ikrei vannak, hat hónapra születtek, és makk egészséges, másfél éves gyönyörû gyerekek. Hál istennek. Nagyon édesek, õk is sokáig voltak kórházban, de ezen kívül semmi probléma nincs velük. Gagyognak, mennek, nagyon ügyesek. Ne izgulj.
Ez szerintem már a szülõtõl függ. Ha törödnek vele (szükség esetén fejlesztés, bármilyen téren: mozgás, beszéd..) és betegség esetén orvos, akkor teljesen egészséges lesz. Mert sajnos szerintem még ma is az a legnagyobb probléma, ha a szülõ nem látja be, hogy probléma lehet a gyerekével és nem fordul a megfelelõ helyre. Ha egyáltalán szükség lesz rá.
Tulajdonképpen a szülés megindulásának okától függetlenül ma már egy 28 hetes koraszülöttnek elég jók az esélyei. Sok a rizikó, mert az inkubátor nem ugyanaz, mint az anyaméh, de általában 80%-nál nincs különösebb baj az izgalmon kívül, persze évekig odafigyelést igényel majd (biztonságból). Ha nem azért szült, mert vele is baj volt (toxémia, egyebek), akkor jobbak az esélyek, ha a baba már terheslének volt kitéve odabent is, akkor is elég sokat tehet ma az orvostudomány.
A kérdező hozzászólása: 1000gr a súlya
A kérdező hozzászólása: a mamát már kiengedték de a babarol azota nem nagyon tudok csak annyit hogy tejet fej le neki, de a járvany miatt nem engedik öt se be a kórhazba...mert eddig külön kórhazban voltak

Anyám csibéket kezdett el tartani a konyhában. Egyszerûen nem érti meg, hogy ez nem egészséges! Mivel érvelhetnék még neki? Már a testvéremmel sem beszél!

Szülinapjára a barátaitól keltetõgépet kapott ajándákba. Azóta folyamatosan csirkéket keltett eladásra, de a legtöbb a nyakán maradt, mert nem tudta eladni.

Legjobb válasz: Lehet jelenteni az önkormányzatnál... Rávenni nem fogod tudni, mert neked nem fog hinni, nem tidod meggyõzni, mert neki meggyõzõdése, hogy helyes így

Lehet jelenteni az önkormányzatnál... Rávenni nem fogod tudni, mert neked nem fog hinni, nem tidod meggyõzni, mert neki meggyõzõdése, hogy helyes így
Próbáljátok meg több felületen meghirdetni a csirkéket, hátha elkel még egy jó pár és csökken némileg a mennyiség. Vagy keressetek valamilyen alapítványt ami szegényeknek tudná õket adni.
Szerintem akkor már egyszerûbb és higiénikusabb lenne, ha kitenné a csirkéket az ólba és õ költözne be közéjük.Nekem anno nagyanyám tartott csibéket dobozban a szobájában.Baromi büdös volt!Akkor még nem zavart, mert kicsi voltam, játszottam velük és a ház többi pontja tiszta és lakható maradt.Na de hogy csirkeszarban járni és tyúkszaros asztalon enni, ez már nagyon durva!Tényleg büdös és egészségtelen porral lepik be a környezetüket(pelyhek, fekália, stb).Szerintem anyukád sajnos orvosi eset.Van igénytelenség, ami már beteges.
Jó, jó, tényleg csináltunk már mi is olyat, hogy pár naposcsibét, vagy kacsát egy rövid ideig dobozban az elõszobában tartottunk, amíg kicsit megerõsödtek, de õket naponta takarítottuk minimum egyszer és rövid idõn belül mentek ki az ólba, ahol ha még kellett, infralámpával melegítettük. Felénk szokás ilyesmit csinálni, de tényleg csak rövid ideig és akkor fokozottan kell ügyelni a tisztaságra.
A kérdező hozzászólása: Van nyúl, kutya, macska, minden. Nem is azzal van gond, hanem hogy nem takarít. Nem zavarja, ha összepiszkítanak mindent. Ha ott vagyok, a csirkeszart kell kerülgetnem. És azt sem tartom normálisnak, hogy engedi, hogy az ebédlõasztalra felmenjenek, és oda akar megteríteni!
Nem túl egészséges, de nem is lesz semmi baja tõle. Én úgy nõttem fel, hogy a konyhában tavaszonta mindig volt kiscsibe vagy kiskacsa. (És nem vagyok egy vénség, de mégcsak roma sem.) Falun ez természetes. Egy kis egészséges kosz nem árt. Semmivel sem koszosabb, mmint az a macska vagy az a kutya, amelyik egész nap kint viháncol és csatangol. Ha nem bírod, ne menj oda.
Jah megszokott, de aki ennyit tart, az jelenti.. Mármint aki nalunk keltet, ahhbak külön hivatalosan kell megoldást találnia a szagokra, mert még az udvarban tartva is volt ezzel gond... Persze nem a 10 csibérõl van szó..hanem arról amikor valaki eladásra keltet..
Ez üres fészek szindróma inkább szerintem. nem a csirkék meg a pénz a lényeg itt, hanem hogy "élõlény van a házban"m mert te is és a tesód is külön éltek már. Szerintem neki megértésre lenne szüksége, mert kicsit megkattant a magánytól (ha van apukátok, akkor is lehet magányos!), és szelídséggel rá lehetne venni, hogy kitegye õket a kertbe, fõleg most, hogy itt a jó idõ. Esetleg vegyetek neki valami szõrmókot: nyuszit, hörit, tengerimalacot, kisebb kutyát. Javaslat: kerti ól építése, nagymamáméknál ott voltam a pici kacsák és csibécskék gyerekkoromban és imádtam õket, de nem a házban voltak:)
A kérdező hozzászólása: Falunk lakik, ott megszokott, hogy mindenkinél van jószág. Bár senki sem tartja õket a házban. Nem, nem éri meg neki, de elõbb nyelne le egy szöget, minthogy ezt bevallja.
Megéri neki anyagilag ?
Szerintem is hivatalos szervnél kellene segítséget kérni, csak anyukád lehetõleg ne tudja meg, hogy te küldted rá õket.Ezért lehet, hogy megbüntethetik, vagy legalább is kap egy kis ejnye -bejnyét, mert veszélyes, amit csinál. Ha nem tesztek ellene, hamarosan mennek a kismalacok is, amik majd felnõnek...a szobában.Ismertem egy hasonló családot, a tyúkok, kacsák, macskák, csirkék bent laktak, szabadon használták és szarták össze az egész házat, a padlótól a plafonig.Csak a tehén nem járt be, mert az nem fért be az ajtón, a többi mind.
Szerintem a tesóddal együtt próbálj beszélni vele, ha ez nem elég, akkor a háziorvossal beszélj. Súlyos betegség tünete épp úgy lehet, mint különcködés
Az ember a házba való, az álla meg az ólba / udvarra / istállóba. Ezt meg nem érteni nem okos dolog. Viszont buta.

Nem érzi hiányát a sex-nek a párom, én annál inkább. Mi lehet a megoldás? Állandó a helyzet sajnos.Nem is értem hogy lehet hogy egészséges fiatal nem kívánja a sex-et

Legjobb válasz: hormonok, stressz, munkahelyváltás , sok munka, boldogtalanság,túlterheltség, unalmas kapcsolat és ilyenek.

hormonok, stressz, munkahelyváltás , sok munka, boldogtalanság, túlterheltség, unalmas kapcsolat és ilyenek.
Szia! Nem vagyunk egyformák, és a fiuk , lányok is másképpen "mûködnek". Lehet, hogy meg kellene kérdezned a párod, hogy mi az oka annak, hogy most nem kívánja annyira a szex-et, mint korábban. Üdv!
Velem is volt már ilyen. Egy darabig bírod, meg mondogatod, h szereted... Aztán a szerelem is múlik a sok frusztráció miatt... és a végén lecseréled. Na ez az utolsó a megoldás.
utcsó válaszolónak üzenem, még akkor nem voltál szerelmes! ha az vagy, akkor meg tudjátok beszélni és orvosolni. ha nem, akkor tényleg nem marad más választásod, minthogy mást keress magadnak.
nálunk is volt ilyen helyzet, párom fáradt volt, gondterhelt , de megvártam nem csaltam meg mostmár minden rendben mint régen! ;-) TÜRELEM kell, nagyon sok türelem..:)
Legyél vele õszinte mond el , hogy ezen sokat filóztál és , hogy ez téged nagyon bánt beszéljétek meg. Ne haragudj a kérdésér: 1 kis hosszabb ráhangolódás sem segít? ha egyáltalán nem kíván az elég baj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!