Találatok a következő kifejezésre: Mit egyen kismama: (261 db)

Miért kell kemény százezreket fizetnünk a szülésért? Mikor egy kismama álltalában nem dolgozik végig és ugye a gyermek válallás költséges dolog föként ha az elsö babo?

Legjobb válasz: Te jó ég, mi van Magyarországon!!! Én Szlovákiában lakom, itt az orvos nem fogad el pénzt, csak valamilyen piát, vagy csak nagyon kevesen, de akkor is max. 15-20000 Ft-nyi összeget... Tisztességesen ellátnak, nagyon rendesek, pedig semmivel nem élünk nagyobb lábon, mint Mo-n. Én a helyedben nem adnék ennyi pénzt a dokidnak, félelmetes ez számomra. Mit képzel magáról? A szülésnél alig lesz benn, utána 5 perc alatt kapja ki a varratokat, ezért??? Fordítsd ezt az összeget a kicsitekre, magatokra, biztosan lesz helye bõven. Nehogy már mi is erre szoktassuk a dokikat, amire az elõttünk élõ generációk, mert akkor soha nem fog megváltozni a paraszolv. rendszere.

Te jó ég, mi van Magyarországon!!! Én Szlovákiában lakom, itt az orvos nem fogad el pénzt, csak valamilyen piát, vagy csak nagyon kevesen, de akkor is max. 15-20000 Ft-nyi összeget... Tisztességesen ellátnak, nagyon rendesek, pedig semmivel nem élünk nagyobb lábon, mint Mo-n. Én a helyedben nem adnék ennyi pénzt a dokidnak, félelmetes ez számomra. Mit képzel magáról? A szülésnél alig lesz benn, utána 5 perc alatt kapja ki a varratokat, ezért??? Fordítsd ezt az összeget a kicsitekre, magatokra, biztosan lesz helye bõven. Nehogy már mi is erre szoktassuk a dokikat, amire az elõttünk élõ generációk, mert akkor soha nem fog megváltozni a paraszolv. rendszere.
A kérdező hozzászólása: Persze nem sajnálom az orvostol, ha tényleg foglalkozik velem.Csak fizetem a tb-t .Tudom, hogy nem kötelezõ orvost fogadni, de én már ugy érzem muszály ha gond nélkül akkarom meg uszni.Sajnos volt rossz tapasztalatom egy hajszálon mult hogy tuléltem! Érdekelne ki mit gondol erröl.Mi rontottuk el?Elég durva, hogy most már szabot árak vannak, nekem százezer ft-ot kér.
En az egyesult allamokba szulok, mivel nincs biztositasunk medicaidet kapok semmiert nem kell fizetnunk, ha a doki kerne penzt ki is rugjak , en is undoritonak talalom hogy mesz es fizetsz maximum aha megszultel vennel egy ajandekotes kesz.Aki a boltba elado az se kap minden egyes vevo utan jutalekot mert eladott neki vmit, mindenki fizetesbol el es ezt tudtommal a doki is kapja.
Sziasztok! Én az elsõ szülésemért elég kemény pénzeket fizettem, már ami az én pénztárcámat illeti. A baj csak ott kezdõdött, hogy 6-kor beadhatták volna az érzéstelenítõt, de a fogadott orvosom úgyis 8-ra jön dolgozni, így 6 órakor már nem szólnak neki. Persze mikor bejött , bement még egy mûtétre, és elment vizitelni, és csak utána jött és adta be az epidurálist fél 12-kor, és 12: 35-kor szültem. Sok hatása nem volt, úgyanis úgy hasbarúgtam vele az orvosomat, hogy majdnem kirepült a szülõhelységbõl. A 2. szülésemnél nem követtem el ezt a hibát. Nem fogadtam orvost. Szüléskor tök rendesek voltak velem. Mindenki. Igaz, hogy történt egy "kis" gikszer, ugyanis aki levezette a szülést, egy kontár volt, és rosszul varrt össze. Véreztem. Egy óra múlva berakott még 2 öltést, és mikor így is véreztem, szóltak a fõorvosnak, hogy mi legyen, bontsák-e fel. Erre én elkezdtem hisztizni. Az lett a vége, hogy betoltak a mûtõbe, fölbontották és újravarrtak.A fõorvos másnap is lejött az osztályra, és megnézte a sebet, hogy milyen. Szóval így is kedvesek voltak. Igaz, ha lett volna orvosom akkor biztos nem varrt volna mégegyszer, de orvos mellett is többet kínlódtam. Szóval, ha szenvedek, akkor már inkább pénz nélkül.
en romaniaban lakom es most vagyok 8hetes terhes.en is maganorvosnal vagyok es itt ki vannak irva a fix tarifok.egy normalis szules 3500lej, kb230000 ft.a vizsgalatokat is mind kell fizessem de nem banom, mert itt legalabb emberkent viselkednek velem es a babaval, nem mint az allami korhazakban, ahol mindenki rohan es elvarja hogy fizess es nem is olyan banasmodban reszesulsz.
A kérdező hozzászólása: Tök igazatok van én csak probálom mindenkinek kinyitni a szemét mert sokan vannak még akik nem olyan tájékozottak, hallotam olyat is , hogy félmillió meg durvábat .nem tudom hovátartunk mármint az ország én is tudnám másra költeni pl a lányomra és fogom is.
veszprémben tilos orvost fogadni egy jó ideje (pontossan nem tudom mióta). mindenki az éppen ügyeletes orvosnál szül. eleinte nagy volt a felháborodás a kismamák részérõl. de érdekes módon egy ott szült nõt sem lehet hallani panaszkodni. pedig a környezetembõl mindenki ott szült. teljesen elégedett anyukák jönnek haza. mielõtt ideköltöztünk, más városban fogadott osztályvezetõ fõorvos mellett elvesztettem egy 21 és egy 27 hetes terhességet. elintézte a doki hogy úgylátszik én képtelen vagyok kihordani egy terhességet. elmentem egy sima "mezei" rendelésre, megplasztikázták a méhszájat amiután szültem egy 4 kg-os fiúcskát aki már 9 éves és most várja a kishúgát.Nem mindig jó a fogadott orvos mint a példám mutatja. és szerintem is nagyon elszálltak a "hálapénz" nagyságát illetõen is.
szerintem is majd varratszedés után a borítékba tegyél kevesebbet. úgy sem nézi meg ott elõtted. kész. Na meg tényleg úgy sem megy utánad, hogy helló és 100.000-ret mondtam. ennyi van, érje be ennyivel. nem? de te tudod....
Egyáltalán nem biztos, hogy ha megfizeted, akkor automatice a jobbat kapod. A kislányom súlyosan oxigén hiányos lett, pedig "sztárdoki" mellett szültem, nem kevés pénzért. És tényleg, mi van, ha nem adsz neki pénzt? Vagy csak kevesebbet? Utánad megy? Megbüntet? Ugyan már, lányok, meddig csináljuk még ezt? Rajtunk múlna, hogy megváltozzon ez a rendszer!
A kérdező hozzászólása: akkor mi fáztunk rá Hallgatam az anyosomra ö ajánlotta az orvost mert ö is oda jár régota, Késön kérdeztem a tarifát.Én nagyon tartottam a nögyogyiktol, legalább most megbizom benne mert eddig nagyon normális volt és még a szüléstöl sem félek (eddig ).Remélem nem is fogok.De a második babát lehet nem nála szülöm!
Második vagyok. Még annyit, hogy volt, aki végig finanszírozta a dokit és igencsak befürdött a szülésnél.. Van ilyen is! Hol a garancia???
én 50.000 ft.-ot adtam, plussz minden rendelésen 9.000 ft.-ot. nagyon jó bánásmódban részesültem. 100.000 ft az szerintem nagyon sok. én láttam a kórházban hogy hogy bántak azzal akinek volt orvosa és hogy azzal akinek nem. sajnos nálunk így volt, de ez ellen mi már nem tudunk tenni.
Egyetértek! Én sem fizettem még egy fillért sem és tündér dokim van, aki mindig tisztességgel megvizsgál. Tb-t fizetünk, ez a dolga fizetésért csinálja. Ha valaki ad, adjon, de ne legyen már kötelezõ és kellemetlen, ha nem fér bele! Én inkább a babócámra költöm a sok pénzt. Nem hiszem, hogy ezen múlna a bébi vagy a saját egészségünk.. Amúgy is csak utólag adjuk a zsozsit (aki ad), akkor miért bánna máshogy bárkivel az orvos emiatt!?
Én nem fizettem egy fillért sem se a terhesgondozás alatt se a szülésnél pedig végül császárral szültem. Nagyon rendesen bánt velem mindenki. Vannak rendes dokik is akik nam szabják meg elõre hogy mennyit kell majd adni. sajnos sok anyuka kötelezõnek érzi mert hát "adni kell" ez undoritó
Hát logikusnak tûnhet az érvelésed, de én talán kevésbé bánom, ha a boltan lejárt ad az eladó, mert azt csak kidobom. de az orvosnak több a felelõssége, és ha fizetnem kell azért, hogy odafigyeljenek rám, akkor fizetek :) amúgy számlára. Én hiszek abban, hogy szolgáltatás és szolgáltatás között van különbség. Egy szülés esetében meg kettõnk ÉLETÉRÕL van szó. nem csupán egy gyomorrontásról. Valóban mindenki fizetésbõl él, az orovos is. Tudod, egy "életmentõ" mûtétért több péntz is kap mint egy sima szülésért. arról nem beszélve, hogy 8-10 óra munka helyett mindõssze fél óra alatt végez. Te az orovos helyében melyiket választanád? De engem azért ne vágjon meg, mert attól Õ jobban jár!

Mit gondoltok arról, mikor egy kismama gyertyákat, hangulatvilágítást, lágy, andalító zenét képzel el a szüléséhez?

Legjobb válasz: Azt, hogy jó sok pénze van. Szerintem ilyet csak magánklinikákon csinálnak.

Azt, hogy jó sok pénze van. Szerintem ilyet csak magánklinikákon csinálnak.
Kútvölgyiben szültem, amikor még nem magánkórház volt, és ott is lett volna erre lehetõség. Én rádiót akartam hallgatni, hogy legyen egy szám, amikor megszületik a baba, és arra mindig emlékezzek, de sajnos idegesített a zene, így ki kellett kapcsolni. Ha valakinek jól esik a gyertyafény és az illóolaj meg a hasonlók vajúdás közben, hát miért is ne? Mindent el lehet képzelni, aztán úgyis másképp lesz, mert elõre senki nem tudhatja, mi fog neki jól esni vajúdás közben.
azt gondolom, hogy nyilván elsõ gyerekét várja, azért tervez ennyire:) )) viccet félretéve, én nem is tervetem semmi extrát, mert úgy voltam vele, ha meg nem sikerül, ezen fogok parázni. magam se gondoltam volna, de végig üvöltöttem, mint a sakál, szegény baba elõször olyan hangon hallott megszólalni, hogy charlie ahhoz képest kutyafüle, teljesen berekedtem. éjjeli szülésre gondoltam, ehhez képest ugyan éjjel kezdõdött, de délután lett, mire kibújt, akárhogy is sötétítettünk, hétágra sütött a nap, mécsesnek nem lett volna értelme. apás szülést szerettem volna, a párom nem akarta, nem erõltettem. egy idõ után már olyan mindegy volt, akár Barack Obama személyesen is jöhetett volna, szerintem fel se tûnt volna:) nekem nagyon megfelelt így is, a következõre se fogok annyira rákészülni, nehogy csalódjak.
Nekem 1, 5 óra volt az egész, úgyhogy még jó, hogy nem költöttem erre. Bár leginkább a szomszéd szobában üvöltõ nõ hangja volt a meghatározó hangulat a szülõszobánkban. A férjem már ki volt rajta akadva, hogy nem bírja már visszafogni magát. Én nem bírtam túlüvölteni.
Ha Neki így jó, hajrá. Engem bizos nem zavar:-) mindenki ugy kínlódik ahogy neki a legjobb: - ülve - állva -ordítva -halkan -csempét nézve -zenét hallgatva -négykézláb -sétálva -kiabálva -fekve -sírva. Mindegy csak legyen kint a baba. Semmi jónak nem vagyok az elrontója:-)
vannak kórházak, ahol ilyet lehet és nem kell magánba menni. Az más kérdés, hogy én el sem tudom képzelni, hogy lassú, andalító zenét hallgassak, nekem a síri csönd jött be, még a férjem szuszogása is fájt. A csend viszont megnyugtatott, hagyott befelé fordulni. a labda nekem se jött be, iszonyatosan rossz volt ráülni :) )
én egy kimondottan orvosoknak szólo wellness részlegen szültem meg a kisbabámat, pezsgõfürdõbe, díszvilágítással, masszázsal és apás szülés volt. kinek mi a drága, szeritnem erre 9 hónap alatt fel lehet készülni anyagilag :)
utolsó vagyok, rendben, lehet hogy igazad van, de nekem a babaágyam többe került mint a szülés körülményei, ugy hogy középkategoriájú ágyat vettünk, mert mi sem vagyunk dúsgazdagok.:) a szülés körülményei kb 40 ezer ft.ba került :) ez biztos ár, de ugy tudom annyi, a párom rendezte.
De sok irigy ember van, boáááááá. Nálunk is lehetett volna így. Kádban vajúdtam, külön szobában-ahol fotelek voltak, színes falak, képekkel.....mint itthon. Ment a tv-apa nézte, én addig kádaztam... Zene is lehetett volna-nem kértem. Engem nem zavartak-otthagytak párommal, a doki és a szülésznõm lábujjhegyen közlekedett, leoltották a villanyt és hagytak minket hármasban. Senki nem nyitott rám, nem bacogatot-ha történés volt, párom ment szólni... Születem elõtte már, 9 évig nem mertem babát vállalni a rossz emlék miatt. Most 2 év után ismét babát várok, ugyan ott és ugyan annál a párosnál szülök majd.
Én nem is hallottam volna meg a zenét. Nem érdekelt a lámpa sem, semmi, csak hogy jól van-e a baba. Végig kellett feküdnöm a vajúdást magzatvíz-elfolyás miatt, akár unatkozhattam is volna, ha nem lettek volna a fájások. 2 fájás között pihentem, fészkelõdtem, és a férjemmel beszélgettem, amíg még tudtam... Nem hiányzott semmi zene, félhomály, stb! fontosabb volt az nst hangja és rajzolatai :)
Gondolom orvos párod van, azért tudtál ilyen körülmények között szülni, és nagyon nagyképûen hangzott a kijelentésed. Szülés közben tõlem akár gyertyát rakhattak volna a fejemre is, az se érdekelt volna...szóval ha valaki igy akarja, akkor hajrá!
Második gyerkõcöm a gyõri kórházban született, az egyik apás szülõszobában. Sajnos a vajúdás alatt nem lehetett még lezuhanyozni sem, mert nem volt meleg víz. :( Ez azért volt gáz, mert rettenetesen fáztam. Nem volt hideg, de az utolsó három hétben elkaptam egy vírust, láz, hörghurut, gégegyulladás, minden "tuti", kruppos rohamok, szóval mire elérkezett a nagy nap már eléggé kimerültem. Ja, meg ugye ott volt a két éves kislányom, akit mindezek ellenére el kellett látnom. Szóval az a lényeg, hogy a kimerültség miatt reszkettem, mint a nyárfalevél, ami átment izomgörcsökbe. Nem tudtam ellazulni, nagyon vágytam egy meleg fürdõre. Nem jött össze. Én a csendben szenvedõ típus vagyok, de amikor a doki hozzámért és megérezte milyen hideg a bõröm, õ maga hozott egy polártakarót és bebugyoláltak a szülésznõvel. Le kellett feküdnöm, de igazándiból a lábikragörcsök miatt mást nem is tudtam volna. A szülésznõ megmutatta a férjemnek hogyan masszírozzon, közben elrohant egy másik kismamához, az orvosom viszont ott volt, adott rám zoknit, hozott vizet és mondta a férjemnek, hogy fel ne álljon, öleljen, melegítsen, masszírozzon. Amikor visszajött, megkérdezte, hogy mit szólnék egy kis zenéhez. Vacogó fogakkal bólintottam - nem igazán érdekelt már semmi. Valami komolyzene volt. Kicsit késõbb a doki lekapcsolta a villanyt, el kellett mennie egy másik kismamához. A kintrõl beszûrõdõ fénytõl ( kültéri lámpák ) félhomály volt. Megmelegedtem, összhangba kerültem a fájásokkal. Néha jött a szülésznõ és adott homeós bogyót. Aztán megjelent az orvos, megvizsgált és mondta, hogy már 4 ujjnyira kitágultam, ennél tovább nem megy - most szülünk.Felesleges tovább kínlódnom, csak kifárasztanak a fájások, szóval nyomjak. A gátmetszésre nem is emlékszem. A doki egy állványos íróasztali lámpával világított hozzá. Így született meg a fiam, 10-ed annyi fájdalommal mint a nõvérkéje. Pedig jópár órát eltöltöttem 130-140-es fájásokkal. Mégis életem legszebb emléke. Nem készültem ekkora körítésre, egyszerûen csak megtörténtek a dolgok. Jobb is volt így, sallangok , felhajtás nélkül, szerintem az már elég görcsös, ha valaki egy csomag teamécsessel meg egy marék CD-vel megy be és ott izgul, hogy mikor jön már a kedvenc száma, azon parázik, hogy ellazuljon.Az olyan természetellenes. Nem errõl szól a szülés. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, és gratulálok:)
A kérdező hozzászólása: Valóban igazad van, kinek mi a drága, de az utolsó kijelentésedet én nem mondtam volna ki ilyen könnyedén.Van aki az egész babakelengyére szán annyi pénzt, és tudja a 9 hónap alatt összegyûjteni, mint amit te a szülés körülményeiért kifizettél.
A kérdező hozzászólása: Én már megszültem, nem ezért kérdeztem..Csak a kismamaújságok állandóan ezzel vannak teli, egy ilyen szülés ma a trendi, ami álmaink netovábbja, ezért érdekelt h vajon mások, ti mit gondoltok errõl.
A hangulatvilágításról annyit, hogy egy nagy lámpa van ott, hogy a doki lássa, hogy mit is csinál. Akkor minek? A zenére meg tényleg nem fogsz tudni figyelni. Nekem is mondták, hogy vihetek be kedvenc cd-t, de nekem eszembe se jutott. A vajúdás elejére még talán lenne értelme, de úgyis közös vajúdó van.
nekem van ilyen nõ a rokonságomban. õ kompletten felkészült a szülésre, terhestorna, légzési módszerek tömkelege, zene, apuka, minden, ami kell. aztán bement szülni és csak arra emlékszem, hogy annyira üvöltött végig, hogy a zenét lekapcsolták, úgysem hallotta senki, apuka kijött mert nem bírta. neki nem jött be, de valakinek biztos igen, ha neki úgy jó, akkor hajrá. én nem hiszem, hogy sokat segítene nekem egy kis hangulatvilágítás, de mindenki másmilyen. sokan esküsznek a labdán vajúdásra, nõvéremet mindenáron rákényszerítették, hogy arra üljön és a végén azt mondta ha mégegyszer oda kell ülni valahogy kidurrantja. mindenki máshogy szül.
én a rádió1et hallgattam , közben férjem kezét szorongattam... egy számra sem emléxem, h mi ment :) de nekem így volt jó :) kinek mi a megnyugtató!
13:42-es, tök jó lehetett!!!

A páromat elküldték és mi egy helyen dolgozunk! Ha január 15-én kapta a levelet, hogy február 16-tól megszűnik a munkaviszonya, ha én lennék ilyen helyzetben és kiderülne, hogy kismama vagyok és már megkaptam ezt a levelet akkor mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni

Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni
Szia! Ha még nem vagy terhes azért arra figyelni kell hogy a felmetés közlését követõen bekövetkezõ, egyébként felmentési védelmet eredményezõ eseménynek nincs jelentõsége. Viszont terhesség esetén ez azért másként alakul, mivel ez késõbb derülhet ki, ilyen esetben a felmentési tilalom a terhesség kezdõ napjától véd, tehát a védelem szempontjából nincs jelentõsége a terhesség megállapításának ami rendszerint késõbb van mire kiderül már 4 hetes vagy, idõpontjának. A felmentés közlésekor fennálló terhesség a munkavállaló és a munkáltató tudomása nélkül is felmentési tilalmat valósít meg, még akkor is ha utólag derül ki, hogy a felmetés közlésekor már fennállt a terhesség jogszerûen lehet kérni a bíróságtól az intézkedés jogellenességének megállapítását.
A kismamákat munkajogi védelem illeti meg, munkáltatói rendes felmondással nem lehet megszüntetni a munkaviszonyukat. Ez visszamenõleges tartamú, magyarul nem függ attól, hogy mikor jelented be a munkahelyen, hanem a teljes terhességre vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok, de szeretnék az lenni!!!Nagyon félek!


Nem rúghat ki..
Bocsi elsõ de július 8-a van. :D Kérdezõ: Én úgy tudom nem rúghatnak ki, csak jelentsd be, hogy miért vagy táppénzen.
bocs, de ma julius 3.a van.
mielõtt táppénre mész be kell jelentened hogy terhes vagy, akkor nem rúghatnak ki: A felmondási védelem továbbra is jár Az új Mt. a jelenleg hatályos törvényt némileg módosítva kimondja, hogy a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt a várandósság, a szülési szabadság, a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság, a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés, valamint a nõ jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelésé alatt (de legfeljebb ennek megkezdésétõl számított hat hónapig). http://www.profession.hu/cikk_munkajog/20120213/jobb-lesz-a-..

Párommal Angliában élünk fél éve és most úgy néz ki kisbabánk lesz. Tudna nekünk valaki tanácsot adni az ügyben hol lenne érdemes szülni, /Mo. V. A/mi az ami itt jár egy kismamának és meddig?

Legjobb válasz: Szia Szulni szerintem angliaban erdemes. Itt nincs annyi folosleges es idegesito es neha fajdalmas vizsgalat. A kismamakkal tisztelettel bannak. Nem uvoltik le a fejedet a vedonok...hogy mennyit hiztal...hogy nezel ki...stb. nincs huveji vizsgalat, csak akkor nyulnak beled, ha baj van. Csak akkor latsz orvost ha baj van. Addig a hazi orvosod es a baba (midwife) foglalkozik veled. A juttatasokrol pontosan a jobcenterben adnak felvilagositast. Ha van 26 het munkaviszonyod akkor kaphatsz anyasagi segelyt, a fizetesed 90%-at. Kaphatsz 500 font gyorssegelyt. Valamint lakber tamogatast, ado tamogatast. De mint mondtam bementek a legkozelebbi jobcenterbe es mindent elmondanak. Boldog babavarast egy midlans-i pocakos

Szia Szulni szerintem angliaban erdemes. Itt nincs annyi folosleges es idegesito es neha fajdalmas vizsgalat. A kismamakkal tisztelettel bannak. Nem uvoltik le a fejedet a vedonok...hogy mennyit hiztal...hogy nezel ki...stb. nincs huveji vizsgalat, csak akkor nyulnak beled, ha baj van. Csak akkor latsz orvost ha baj van. Addig a hazi orvosod es a baba (midwife) foglalkozik veled. A juttatasokrol pontosan a jobcenterben adnak felvilagositast. Ha van 26 het munkaviszonyod akkor kaphatsz anyasagi segelyt, a fizetesed 90%-at. Kaphatsz 500 font gyorssegelyt. Valamint lakber tamogatast, ado tamogatast. De mint mondtam bementek a legkozelebbi jobcenterbe es mindent elmondanak. Boldog babavarast egy midlans-i pocakos
Az biztos, hogy Magyarország híres arról, hogy komolyan veszi a várandósságot és nagyon komolyan figyelik a kismamákat a 9 hónap leforgása alatt. Én személy szerint ennek nagyon örülök, mert különben nem derült volna ki idejében nálam a magas vércukorszint pld. Azt is fontosnak tartom, hogy orvossal könnyedén lehet találkozni itthon, míg külföldön csak akkor kerülsz a közelébe, ha nagyobb bajod van már. Tehát szakmailag én többre tartom a magyar orvoslást.
Hat en csak annyit tudok mondani a magyar orvoslasrol, hogy egy nagy rakas kutya urulek...itt is van minden fele vizsgalat ami kizarja a betegsegeket...amugy meg miert lenne rossz, hogy nem gyotornek minket foloslegesen??? Nincs szanalmas vedono, akinek nagyzolasi maniaja miatt a kismamik befordulnak... ja amugy meg valami...gyerekkorom ota van egy betegsegem amit otthon nem tudtak diagnosztizalni...elkuldtek gerinc rongenre ami alapjan megallapitottak hogy depresszios vagyok...ami persze nem volt igaz...itt kb ket perc alatt megmondtak mi bajom es kezeltek...na ennyit errol. Szoval ha jot akarsz magadnak itt maradsz, es elvezed a terhesseget.
ja elso voltam
De itt Mo-on legalább otthon maradhatok a gyerekkel és nem kell visszarohanni dolgozni, idióta bébiszitterekre bízni a gyerkõcöt és tápszerrel tömni.
miert nem maradhatnal otthon??miert kene tapszerrel tomni? ne hari de hol elsz?valamirol csak akkor alkoss velemenyt ha ismered. En ismerem mindkettot...

Gyed, Gyes stb. Ezen kívül milyen pénzbeni juttatást kaphat egy kismama és kispapa? Mi mettől meddig jár és mik a feltételei, hol kell intézni?

Gondolom mindet a munkabér alapján számolják, ami nekem mondjuk nem sok, de ez van. Már több, mint 3 éve dolgozom megszakítás nélkül.

Legjobb válasz: Szülés után (vagy elõtte 28 nappal) igényelhetsz tgyást. Ez 168 napig jár, (leegyszerûsítve) a fizud 70%-a , mínusz szja. Ha letelt a tgyás, akkor jön a gyed, neked a gyerek 2 éves koráig. Ez is (leegyszerûsítve) a fizud 70%-a, ebbõl szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. A gyerek 2 éves korától 3 éves koráig van gyes, ez br. 28500 Ft, ebbõl nyugdíjjárulékot vonnak, heti 30 órában lehet mellette dolgozni. (Tgyás és gyed mellett egyáltalán nem lehet keresõtevékenységet folytatni) Tgyást, gyedet az oepnél kell intézni, ill. ha a munkáltatód tb. kifizetõhely, akkor náluk. Gyest a MÁk-nál. A magzat 91. napjától jár a családi adókedvezmény, egy gyereknél (ill. magzatnál) ez 10eFt-ot számít, ha van annyi levonandó szja-d vagy a férjednek (ha nincs, akkor megosztható kettõtök között). Munkáltatónál kell intézni, mindkét munkáltatónak alá kell írnia. Családi pótlék: MÁK, egy gyerekre 12200Ft. Egyszeri anyasági segély: MÁK, feltétel: min. 4 alkalommal meg kell, hogy jelenj terhesgondozáson, 64127 Ft. Nem pénzbeli: Gyerek után járó pótszabi: mindkettõtöknek évi 2 nap Apa szabi: szülés után 5 nap Babakötvény: automatikusan megnyitják, 42eFt-al, erre rakhatsz te is, átviheted bankba, kamatozik, a gyerek 18. éves korában jut az összegyûjtött pénzhez, amit csak bizonyos célra fordíthat (pl. iskola).

Szülés után (vagy elõtte 28 nappal) igényelhetsz tgyást. Ez 168 napig jár, (leegyszerûsítve) a fizud 70%-a , mínusz szja. Ha letelt a tgyás, akkor jön a gyed, neked a gyerek 2 éves koráig. Ez is (leegyszerûsítve) a fizud 70%-a, ebbõl szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. A gyerek 2 éves korától 3 éves koráig van gyes, ez br. 28500 Ft, ebbõl nyugdíjjárulékot vonnak, heti 30 órában lehet mellette dolgozni. (Tgyás és gyed mellett egyáltalán nem lehet keresõtevékenységet folytatni) Tgyást, gyedet az oepnél kell intézni, ill. ha a munkáltatód tb. kifizetõhely, akkor náluk. Gyest a MÁk-nál. A magzat 91. napjától jár a családi adókedvezmény, egy gyereknél (ill. magzatnál) ez 10eFt-ot számít, ha van annyi levonandó szja-d vagy a férjednek (ha nincs, akkor megosztható kettõtök között). Munkáltatónál kell intézni, mindkét munkáltatónak alá kell írnia. Családi pótlék: MÁK, egy gyerekre 12200Ft. Egyszeri anyasági segély: MÁK, feltétel: min. 4 alkalommal meg kell, hogy jelenj terhesgondozáson, 64127 Ft. Nem pénzbeli: Gyerek után járó pótszabi: mindkettõtöknek évi 2 nap Apa szabi: szülés után 5 nap Babakötvény: automatikusan megnyitják, 42eFt-al, erre rakhatsz te is, átviheted bankba, kamatozik, a gyerek 18. éves korában jut az összegyûjtött pénzhez, amit csak bizonyos célra fordíthat (pl. iskola).
GYED elõtt félévig TGYÁS-t kapsz! Ez is, ahogy a GYED a béred 70%-a! Van még egyszeri anyasági, amit akkor kapsz, ha megszülsz, az 65 ezer!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, fõleg a 2. válaszolóét! Nagyon hasznos volt.

Hányingeres kismamák! Mit esztek reggelire, ebédre vacsira és közte? A vajaskenyér főttkrumpli gondolatától is rosszul vagyok. Mit egyek?

Legjobb válasz: Én is úgy kezdtem hogy áááá tuti nem szabad hogy rosszul legyek mert mi lesz a kisfiammal? Aztán egyik nap hirtelen tört rám az egész. Nagyon várom már én is a végét.

A kérdező hozzászólása: Milyen leveseket eszel?
A kérdező hozzászólása: Én is úgy kezdtem hogy áááá tuti nem szabad hogy rosszul legyek mert mi lesz a kisfiammal? Aztán egyik nap hirtelen tört rám az egész. Nagyon várom már én is a végét.
Na, én ma jól kiszúrtam magammal--vajaskenyeret ettem (már valamit kellett) kár volt. Egyébként barackot szoktam reggelizni. 4-5 napja ebédre kínait eszek...ugyan azt a fajtát, krumpli és kacsa. Napközben barackot és nyalókát :) Inni csak colát tudok. Nem éppen egészséges, de 2 hónap hányás után örülök, hogy valami nem ki hanem befele megy.
Én az eslõ terhességem 5-11 hetében kizárólag mackósajton és kenyéren éltem! Szerintem a gyereket csak a vitaminok tartották életben, mert tényleg semmmit nem bírtam enni! (Szerencsére most a másodikkal nem viselt meg annyira, bár nem volt egy leányálom) Meg mindig volt otthon diákcsemege az jól esett, vagy a jó hideg ásványvíz a hûtõbõl, a bodzaszörp és egész jól bevált, az ha rágóztam vagy mentolos cukrot szopogattam akkor elmúlt a rosszullét! Kitartás, bízz benne, hogy hamar elmúlik!
és leves.
pirítós, banán, citromos víz, puffasztott rizs, tészták, péksütik, gyümölcsök. örülök, ha ez lemegy. húsra rá se bírok nézni
Nekem is az 5. héten kezdõdött---én elhatároztam nem lehet rosszul, mert mi lesz a 2 éves lányommal.. Rá kellett jönnöm-nem elhatározás kérdése :( 12. hetet fogom töletni uh. szerint. Azaz már 7 hete kínlódok. Mondjuk én a lányommal is így voltam-bár akkor a 7-8. hét környékén jött, de tartott a 16. hétig (ha jól emlékszem). Vele még kórházba is küldtek. És anno 11 éve a fiammal is megjártam a kórházat. Akkor is az 5. hét környékén kezdõdött és kb. 14. hétig tartott... Valahogy engem nem kerül :( Pedig igazán jár volna egy nyugis babavárás :p Engem leginkább az nyugtat meg, hogy látom, nem csak én vagyok így. Sokan hisztinek meg mittudom én minden gondolják. Nem hisztizek, nem nyavalygok. De volt már, hogy sírva jöttem ki a wc-bõl, alig várom, hogy megszülessen a baba :)
A kérdező hozzászólása: Nálam is ez a helyzet. Elsõ terhességnél alvás megváltás volt, és 7-8. hét volt csak hányingeres. Most éjjel is felébredek akkor rosszul vagyok és 5. héten kezdõdtek a rosszullétek, és ennek még nincs egy hete! Nagyon jó lenne ha nem lenne ez az egész mert a kisfiamat is el kell látnom. Már megettem egy fél barackot, csipegetem. Ropit valahogy nem kívánom. A fagyira én is gondoltam mondjuk citromosra. A mentolos illatok bejönnek. Te hányadik hétben vagy és mikor kezdõdött a rosszulléted? Ja és az együttérzõ beszélgetések is mintha jót tennének, A lelkemnek biztos így a közérzetem is jobb kicsit. Talán.
Na, az éjjellel én is gondban vagyok. Ahányszor felébredek jön a rosszullét. Az elõzõ terhességemnél legalább aludni tudtam-megváltás volt. Most meg, lényegében 10 percenként kipattan a szemem.. Ha meg mégsem akkor a lányom nem hagy aludni. A barackot én is sokáig halogattam-nem mertem kipróbálni. De már örülök, hogy kisérleteztem. Az alma is jó-nekem is. Meg egy ideig dinnyét ettem. Ja, és a wolf-os ropi--de a sót lecsipkedtem róla mert attól elég rosszul lettem. Nekem a csokis dolgok nem igen jönnek be. Ja, és még ami jól esik ideig-óráig a fagyi. A gyümölcsös fagyik. Meg a gumicukor.
Én most dobtam a kukába a barackot. :(
A kérdező hozzászólása: Tényleg barack? Jó megpróbálom. Tegnap ettem csokis nápolyit jó volt meg almát rágcsálok. De éjszaka is alig aludtam a hányingertõl. :( Köszi. Írjatok még ötleteket!
Barack, barack, barack! Ha nincs friss, akkor befõttet.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tök jó ötleteket adtok. Tényleg a bodzaszörp nekem is jó volt tegnap ma nem kívánom most kólázok. A barack is jó volt ma csak valami tartalmasabbat is jó lenne enni.

30 hetes kismama vagyok idáig 8kg-mot híztam és szólt a védőnő, hogy nem éppen a legjobb és oda kéne figyelnem. Szerintetek is? Vagy ez mos tényleg ennyire sok? Picit elbizonytalanodtam, hogy akkor most mit egyek és gyümölcsöt sem lehet este?

Legjobb válasz: Ez attól is függ eredetileg volt-e túlsúlyod. Bár a 8 kg tényleg nem sok. Ami azt illeti valóban most fogsz rohamosan felszedni pár kg-t. Ne koplalj, de azért figyelj mit eszel, ha ehhez van lelkierõd. Nekem nem volt. A végén megettem volna egy lovat, pedig sokan ijesztgettek gyomorégéssel a végén. A sok kényelmetlen mellékhatásból ez kimaradt...

Ez attól is függ eredetileg volt-e túlsúlyod. Bár a 8 kg tényleg nem sok. Ami azt illeti valóban most fogsz rohamosan felszedni pár kg-t. Ne koplalj, de azért figyelj mit eszel, ha ehhez van lelkierõd. Nekem nem volt. A végén megettem volna egy lovat, pedig sokan ijesztgettek gyomorégéssel a végén. A sok kényelmetlen mellékhatásból ez kimaradt...
Nekem a 39. héten mondták a 13kgra, hogy sok... De csak azért, mert eleve túlsúllyal kezdtem (+15kg), ami engem egyáltalán nem zavart, most sem zavar, mert még a szülés elõtti napon is képes voltam szaladni a buszhoz. De komolyan!!! A védõnõmnek mondtam, hogy a doki sokalja a 13kg-ot, erre elkezdett röhögni, hogy akkor az õ 30kg hízásához mit szólt volna. Tényleg, amíg rendben a cukrod, jól érzed magad a bõrödben, addig semmi ok az aggodalomra.
Jajj ne már... A 8 kg semmi. Ne aggódjál. A védõnõ meg biztos nem tudott okosabbat mondani, ezért ez a bevált "térkitöltõ" dumájuk. Egyél nyugodtan, ami jól esik.
8 kg az semmi. En szinten 30 hetes vagyok es legalabb a duplajat szedtem fel eddig. Amig a vercukrod rendben van, addig ne parazz! En egy par hete kerdezgettem kulonbozo orvosoktol, hogy az eddig felszedett 15 kilo sok-e es mindegyik azt mondta, hogy soknak hangzik, de alkatfuggo, nekem valoszinuleg nem artott. Mondjuk nem magyar orvosoktol erdeklodtem, nekem nagyon ugy tunik, hogy otthon el van ez az egesz suly-tema tulozva egy kicsit. Gondolom neked is van ezer mas dolog is, ami miatt parazol, ezen szerintem pont ne. Majd a szoptatassal ugyis lemegy a felesleg! Ha meg nem, akkor a rohangalassal a gyerek utan. :)
A terhesség alatt az optimális súlynövekedés (már amit jónak tartanak orvosi szemszögböl) 10 14 kiló között van. Szerintem neked a súlyod inkább kicsit kevesebb, de semmiképpen nem túl sok. Viszont ha az utóbbi idöben kezdtél el erösebben hizni, akkor tényleg nem árt kicsit figyelni, de ez csak annyit jelent, hogy tésztafélét, kenyérfélét, édességeket csak keveset egyél. Zöldségféléket meg gyümölcsöt viszont ne korlátozd. A gyümölcsökben ugyan van cukor, de a banán és szölö kivételével nem igazán sok, ellenben a vitaminokra szükséged van neked is meg a babának is. (A természetes vitaminok sokkal jobban felszivódnak, mint a tablettákból)
azért mondja hogy sok, mert most fogsz elvileg! rohamosan hízni, heti akár 1kg-t is.Nekem is szólt a bûvös 8nál, és összesen 13kilót szedtem föl.És sajnos maradt rajtam 5kiló felesleg.de ez nem ide tartozik. estére inkább csak joghurt, saláta, ilyenek.bár ne parázz.neked kell majd a kilókkal küzdened.Nekem volt olyan hogy 3hét alatt 3kiló, következõ 3hét alatt alig 30deka.próbálj sokat sétálni, most a jó friss levegõn jót is tesz, boldog babavárást
Jaj, ne már, hülyét kapok. Tessék rendesen enni, jóllakásig, és ne édességet. Azt is lehet, de mértékkel. Érezd jól Magad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Én a 30. héten már 10 kg-t híztam. Azt mondták, hogy ez teljesen rendben van. A 3. trimeszterben ugyan többet hízol, szóval még egy 5-6 kg feljöhet. De az 1. gyerekkel is ennyit híztam, simán lement. Na, meg én nem is tudok koplalni, mert rosszul leszek. Normál állapotomban 6 után már nem szoktam enni. Most 8-kor már az ájulás kerülget, sokszor még 11-kor is zabálok. A terhesség nem a koplalás ideje, majd ráérsz utána. Orvosilag meg egyébként sem sok, majd 20 kg felett.
Én a mostanáig hiztam 16, 5 kg-t.Nekem senki nem mondta, hogy baj lenne, azt mondták, hogy jó igy teljesen.Ez a 8 kg semmi, ne foglalkozz vele! 29 hetes km
Szia! Ezen tényleg ne aggódj! Ha elolvasod az én adataimat, biztos nem fogsz a te súlyodon bizonytalankodni. Most 25 kg plussznál tartok. 3 hét alatt 5 kiló jött fel rám, bár ez a nagyon vizesedésnek köszönhetem. És van még 3 hetem a kiírt idõpontig. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy ne a súlyoddal foglalkozz. Nyugodtan egyed azt amit megkívánsz, és sok gyümölcsöt. Kellemes babavárást! 37 hetes km
Szia!èn most vagyok a 28. hétben, és eddig 9 kg plusznàl tartok.terhessègemet 53 kiloval kezdtem.egyàltalàn nem sok az a 8 kilo amit felszedtél, na meg nem most kell pont fogyokuràzni, elég lesz utàna... egyél ami jol esik!

Volt ma vagy tegnap egy kérdés amiben egy kismama azt kérdezte hogy miket kell venni újszülött babájának és kapott egy linket?

Belinkelné nekem ezt valaki, sajnos már 5x átnéztem, de nem találom. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Www.babaszafari.hu aszem minnyá megnézem

http://Www.babaszafari.hu aszem minnyá megnézem
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)
Sajnos bemásolni neked nem tudom mert telefonról netezek amúgy nincsmit elsö vagyok
De ha kell leirom nekünk mi van
A kérdező hozzászólása: Leírthatod köszönöm! Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Ja meg Babahintõpor alkohol (Ezeket is receptre adják a kórházban) meg még a popsi törlõkendõ ezeket kihagytam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat :)

Mitől kezd el egy kismama vizesedni? A vese működése nem tökéletes, vagy mi?

A hideg-meleg vizes tusolás a lábnak használ? Nem eszem egyébként se sósan, se f?szeresen.

Legjobb válasz: A hormonok hatására kezdi el a szervezet visszatartani a vizet, ez okozza a vizesedést. Az ödéma természetes jelenség, a nõk majdnem háromnegyede tapasztalja. A várandósság alatt a testben több folyadék halmozódik fel és az egyre nagyobbodó méh egyre nagyobb nyomást gyakorol a medence visszereire. Ettõl lelassul a vénás vér áramlása és a lábban felgyülemlõ vérbõl a folyadék a lábfej szöveteibe vándorol. A baba megszületése után szinte azonnal megszûnnek a panaszok:)

A hormonok hatására kezdi el a szervezet visszatartani a vizet, ez okozza a vizesedést. Az ödéma természetes jelenség, a nõk majdnem háromnegyede tapasztalja. A várandósság alatt a testben több folyadék halmozódik fel és az egyre nagyobbodó méh egyre nagyobb nyomást gyakorol a medence visszereire. Ettõl lelassul a vénás vér áramlása és a lábban felgyülemlõ vérbõl a folyadék a lábfej szöveteibe vándorol. A baba megszületése után szinte azonnal megszûnnek a panaszok:)
valóban összefüggés van vizesedés és a vérkeringés között. Ezért jabasolják, hogy aki vizesedik, sokat mozogjon, de ne ücsörögjön lábat lógatva, ne álldogáljon sokat, illetve felpóckolt lábakkal kell feküdni, ülni. A vese mûködéséhez is lehet köze a vizesedésnek, de a terhesség alatt teljesen másról van szó. HA elõtte nem volt ilyen problémád, nem hinném, hogy a veséd mûködne rosszul. Nem tudom, mennyire használ a váltófürdõ, de mivel serkenti a vérkeringést általában, lehetséges, hogy használ. Minden jót! (35. hetes mami)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!