Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek igyak, hogy több legyen (6 db)

Mit egyek vagy igyak, hogy több legyen a tejcsim? És mennyit?

Legjobb válasz: én minden nap megiszom egy alkoholmentes sört. mellette szörpöt iszom. husileves, az is folyadék, tojásleves ha szereted (köménymagosan), néha iszom gyógyteát is (mecsek tejszaporító) a lényeg, hogy ne idegeskedj, pihenj (tudom könnyû mondani) én is majd másfél hónapig küzdöttem ezzel. néha még mostanság is becsúszik, ha nem figyelek a hangulatomra kevesebb a tejem 9 hetes baba anyukája (26 éves)

én minden nap megiszom egy alkoholmentes sört. mellette szörpöt iszom. husileves, az is folyadék, tojásleves ha szereted (köménymagosan), néha iszom gyógyteát is (mecsek tejszaporító) a lényeg, hogy ne idegeskedj, pihenj (tudom könnyû mondani) én is majd másfél hónapig küzdöttem ezzel. néha még mostanság is becsúszik, ha nem figyelek a hangulatomra kevesebb a tejem 9 hetes baba anyukája (26 éves)
A lényeg a sok folyadék, és egyél rendszeresen. Én is észreveszem, ha pl. kevesebbet ittam, vagy ettem, hogy csappan a tejci. Fiam most 5 1/2 hónapos, és csak anyatejet kap. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat!
Én egy nyolc hónapos kislány anyukája vagyok akit még mindig anyatejjel táplálok. A tejcsi mennyiségét CSAK úgy tudod növelni ha MINDEN szopi után lefejed a maradékot(ha csak 10 ml marad azt is), mert mindig ugyan annyi termelõdik vissza amennyi kiürül belõle. A baba sosem üriti ki az egész mellet, még akkor sem ha te teljesen üresnek érzed, ezért minnél többet próbálsz kifacsarni a te üresnek hitt melledbõl annál több termelõdik vissza. Tudom, hogy ez nagyon macerás de hidd el ez az egyetlen módja annak, hogy növelni tudjad a tej mennyiségét ezt saját tapasztalatból tudom.Én azt tanácsolnám neked, hogy csak annyi folyadékot igyál amennyi jól esik ( ilyen melegben biztos, hogy többet kívánsz), mert a túlzásba vitt folyadék bevitellel -bizonyos bonyolult hormonális folyamatok miatt- épp az ellenkezõjét érheted el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Fejem minden etetés után. És van tejcsim, csak nem szeretném ha kevés lenne neki, mert nem marad sok benne szopizás után.

Mit csináljak hogy több legyen a tejem? Mit egyek, mit igyak?

3 honapós a kisfiam és már vagy két hete kevés a tejem,tápszerrel pótolom a hiányt,de én nem örülök neki hogy azt kell neki adnom!Mecsek teát iszom de semmi hatása.

Legjobb válasz: Szoptass sûrûbben! ennél jobb tejszaporító módszer nincs. A fejés is jó, bár a babád sokkal jobban szívja, így ingerli a melledet, mint a legszuperebb mellszívó. A tápszerrel való pótlás sajnos sokszor épp az ellenkezõjét hozza, a babád jóllakik, bírja is 3 órán keresztül, de a tejtermelést nem serkenti... a igény szerint megszoptatod a picit akárhányszor is éhesnek látod, néhány nap alatt több tejed lesz. Csak arra figyelj, hogy ha 2 órán belül kéri, akkor az üresebb melledre tedd vissza, így kiküszöbölöd a hasfájást! Sok sikert!

Szoptass sûrûbben! ennél jobb tejszaporító módszer nincs. A fejés is jó, bár a babád sokkal jobban szívja, így ingerli a melledet, mint a legszuperebb mellszívó. A tápszerrel való pótlás sajnos sokszor épp az ellenkezõjét hozza, a babád jóllakik, bírja is 3 órán keresztül, de a tejtermelést nem serkenti... a igény szerint megszoptatod a picit akárhányszor is éhesnek látod, néhány nap alatt több tejed lesz. Csak arra figyelj, hogy ha 2 órán belül kéri, akkor az üresebb melledre tedd vissza, így kiküszöbölöd a hasfájást! Sok sikert!
görögszéna-tea. tuti a hatása. tápszer helyett meg inkább fejj, és az add pótlásként.
Többször- akár óránként - tedd mellre a kicsit, Urtica U. ch 5, rántott leves, õszilé, Lactoherb tea, madártej.
Próbáld a böngészõben átállítani a karakterkódolást. A küldõ szúrta el, amikor õ rossz kódolást használt.


Kora szülött kisfiam 10-20g vessz fel naponta, mit egyek vagy igyak, hogy több vitamin legyen a tejben?

Legjobb válasz: Én a helyedben nem adnék neki tápszert ha van elég tejed. Szerintem teljesen felesleges. Írass ki a dokitokkal valamilyen vitamint.

Én a helyedben nem adnék neki tápszert ha van elég tejed. Szerintem teljesen felesleges. Írass ki a dokitokkal valamilyen vitamint.
A tápszernél ezerszer jobb a tej. Amíg van tejed, eszedbe ne jusson tápszert adni! Táplálkozz kiegyensúlyozottan és egészségesen, és szedj valami multivitamint (pl amit az orvosod javasol, vagy akár a szokott terhesvitaminodat), és igyál sokat. És ennyi. A tejben minden benne lesz, a szervezeted akár a tested egészségének kárára is biztosítja, ami a babának kell.
Minek tápszer?????? Ezek szeritn 300-600 grammot hízik havonta, ez tljesen jó!
10-20g jó! az én lányom is koraszülött volt(1980g-al). majd nekilódúl õ is a hízásnak, ne aggódj! te csak arra figyelj hogy legyen tejcsi a babának. nekem anyum sok rántott ételt fõzõtt. Pl: rántott levesek, köménymagos, krumpli, tojás, fõzelékek. a tejben megvan minden ami kell egy babának, nicns szükség plusz vitaminokra ha helyesen étkezel!
Ha szükséges kiegészítésnek tápszer...
A kérdező hozzászólása: név szerint milyen tápszer?
Sok gyümölcsöt, esetleg terhesvitamint, de a hízás nem ettõl függ! Ne a napi hízást nézd, hanem a hetit, mert az biztosabb adat. Egyébként a tej vitamin és zsírtartalma nem hiszem, hogy függ a te étkezésedtõl, vagy legalább is nem jobban, mint a terhesség alatt. Tehát amit akkor ettél, olyasmiket fogyassz most is.

Szilveszterre várom 2. gyermekemet. Az első nyári baba volt. Az öltözködéssel igy alig volt gond. Hogyan öltöztessek egy hideg napon egy ujszülötett, hogy ne fázzon meg, de melege se legyen? Miböl kell több ruhát vennem? Mibe hozzam haza a korházból?

Legjobb válasz: A legjobbak otthonra a rövid ujjú body hozzá hosszú ujjú rugi vagy a hosszú ujjú body és hozzá ujjatlan rugi. Ha kiviszed fontos egy meleg sapi illetve jó meleg téli overáll ami kapucnis. Mi legalábbis így öltöztettük télen.

A legjobbak otthonra a rövid ujjú body hozzá hosszú ujjú rugi vagy a hosszú ujjú body és hozzá ujjatlan rugi. Ha kiviszed fontos egy meleg sapi illetve jó meleg téli overáll ami kapucnis. Mi legalábbis így öltöztettük télen.

Van egy lány, akit bírok, mint barátot, de semmi többet nem akarok tőle. Viszont szoktunk találkozni és sok közös érdeklődési körünk van és néha úgy érzem, talán túlságosan is úgy tűnik, mintha "adnám alá a lovat". Mit csináljak, hogy ne így legyen?

Úgy értem, kicsit az az érzésem, hogy bejövök neki vagy esetleg érez is valamit irántam, de nem akarom, hogy neki kés?bb rossz legyen. Viszont szívesen találkozom vele. Hogy oldjam ezt meg?

Legjobb válasz: ha elejtesz ilyen mondatokat hogy "hát olyan vagy nekem mintha a tesóm lennél" vagy "az én szívem foglalt" - és mesélsz neki a csajról aki tetszik, onnantól tuti megérti hogy nincs esélye és csak barátként nézel rá. a lányok ezt könnyebben megértik mint a fiúk és sokan még úgyis barátok tudnak maradni

ha elejtesz ilyen mondatokat hogy "hát olyan vagy nekem mintha a tesóm lennél" vagy "az én szívem foglalt" - és mesélsz neki a csajról aki tetszik, onnantól tuti megérti hogy nincs esélye és csak barátként nézel rá. a lányok ezt könnyebben megértik mint a fiúk és sokan még úgyis barátok tudnak maradni
Kb. ahogy elõttem is írta valaki. S egyszerûen csak viselkedj vele is úgy, mint egy haveroddal, akivel ugyanúgy sok közös érdeklõdési körötök van. Ha ezek után is kiderül õ tényleg többet érez, rossz dolog lesz neki, az ellen te nem tudsz mit tenni. De beszéljétek meg, hogyan tovább (jobb-e ha találkoztok egyáltalán vagy sem). Rajta áll, hogy a jó barátság meg marad-e.
Szerintem beszéld meg vele.. sokkal egyszerûbb az úgy.. és lehet hogy õ nem is érez irántad semmit..csak szintén abban a helyzetben van mint te, hogy nagyon bír.. és kicsit "adja alád a lovat"..ahogy te is mondtad! Beszéljétek meg! Kár egy nagyon jó barátságot erre beáldozni! :D 16/ L Somogy megye :) )
A kérdező hozzászólása: Amúgy az a baj, hogy mindig azt mondják, hogy ha csajt akarok, elõbb barátok legyünk és utána lehet továbbmenni, viszont az olyan csajok, akik tetszenek, azokkal vagy barátkozni nem tudok, vagy õk nem akarnak tõlem semmit; az olyan csajok pedig, akikkel tényleg tök jól elvagyok barátilag, azok nekem sosem tetszenek, és ráadásul néha õk akarnak tõlem valamit.
Hasonló helyzetben vagyok én is, azzal a különbséggel, hogy régen (=5 éve) nagyon bele voltam esve és szerintem nem hiszi el, hogy már ilyen szempontból közömbös :D Én azt javaslom, hogy kettesben kevesebbet találkozzatok, inkább legyen más is ott és akkor nincs annyira esély félreérthetõnek lenni, nálam egyelõre mûködik.
A kérdező hozzászólása: Kezd súlyos lenni a helyzet, most már világosan érzem, hogy hajt rám. De tényleg nem akarok vele járni...
Pattintsd le a csajt.Nem véletlenül tapad mint a ragasztó.
A kérdező hozzászólása: az tuti...
Hány éves vagy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!