Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek igyak, hogy több (28 db)

Mit egyek vagy igyak, hogy több legyen a tejcsim? És mennyit?

Legjobb válasz: én minden nap megiszom egy alkoholmentes sört. mellette szörpöt iszom. husileves, az is folyadék, tojásleves ha szereted (köménymagosan), néha iszom gyógyteát is (mecsek tejszaporító) a lényeg, hogy ne idegeskedj, pihenj (tudom könnyû mondani) én is majd másfél hónapig küzdöttem ezzel. néha még mostanság is becsúszik, ha nem figyelek a hangulatomra kevesebb a tejem 9 hetes baba anyukája (26 éves)

én minden nap megiszom egy alkoholmentes sört. mellette szörpöt iszom. husileves, az is folyadék, tojásleves ha szereted (köménymagosan), néha iszom gyógyteát is (mecsek tejszaporító) a lényeg, hogy ne idegeskedj, pihenj (tudom könnyû mondani) én is majd másfél hónapig küzdöttem ezzel. néha még mostanság is becsúszik, ha nem figyelek a hangulatomra kevesebb a tejem 9 hetes baba anyukája (26 éves)
A lényeg a sok folyadék, és egyél rendszeresen. Én is észreveszem, ha pl. kevesebbet ittam, vagy ettem, hogy csappan a tejci. Fiam most 5 1/2 hónapos, és csak anyatejet kap. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat!
Én egy nyolc hónapos kislány anyukája vagyok akit még mindig anyatejjel táplálok. A tejcsi mennyiségét CSAK úgy tudod növelni ha MINDEN szopi után lefejed a maradékot(ha csak 10 ml marad azt is), mert mindig ugyan annyi termelõdik vissza amennyi kiürül belõle. A baba sosem üriti ki az egész mellet, még akkor sem ha te teljesen üresnek érzed, ezért minnél többet próbálsz kifacsarni a te üresnek hitt melledbõl annál több termelõdik vissza. Tudom, hogy ez nagyon macerás de hidd el ez az egyetlen módja annak, hogy növelni tudjad a tej mennyiségét ezt saját tapasztalatból tudom.Én azt tanácsolnám neked, hogy csak annyi folyadékot igyál amennyi jól esik ( ilyen melegben biztos, hogy többet kívánsz), mert a túlzásba vitt folyadék bevitellel -bizonyos bonyolult hormonális folyamatok miatt- épp az ellenkezõjét érheted el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Fejem minden etetés után. És van tejcsim, csak nem szeretném ha kevés lenne neki, mert nem marad sok benne szopizás után.

Kora szülött kisfiam 10-20g vessz fel naponta, mit egyek vagy igyak, hogy több vitamin legyen a tejben?

Legjobb válasz: Én a helyedben nem adnék neki tápszert ha van elég tejed. Szerintem teljesen felesleges. Írass ki a dokitokkal valamilyen vitamint.

Én a helyedben nem adnék neki tápszert ha van elég tejed. Szerintem teljesen felesleges. Írass ki a dokitokkal valamilyen vitamint.
A tápszernél ezerszer jobb a tej. Amíg van tejed, eszedbe ne jusson tápszert adni! Táplálkozz kiegyensúlyozottan és egészségesen, és szedj valami multivitamint (pl amit az orvosod javasol, vagy akár a szokott terhesvitaminodat), és igyál sokat. És ennyi. A tejben minden benne lesz, a szervezeted akár a tested egészségének kárára is biztosítja, ami a babának kell.
Minek tápszer?????? Ezek szeritn 300-600 grammot hízik havonta, ez tljesen jó!
10-20g jó! az én lányom is koraszülött volt(1980g-al). majd nekilódúl õ is a hízásnak, ne aggódj! te csak arra figyelj hogy legyen tejcsi a babának. nekem anyum sok rántott ételt fõzõtt. Pl: rántott levesek, köménymagos, krumpli, tojás, fõzelékek. a tejben megvan minden ami kell egy babának, nicns szükség plusz vitaminokra ha helyesen étkezel!
Ha szükséges kiegészítésnek tápszer...
A kérdező hozzászólása: név szerint milyen tápszer?
Sok gyümölcsöt, esetleg terhesvitamint, de a hízás nem ettõl függ! Ne a napi hízást nézd, hanem a hetit, mert az biztosabb adat. Egyébként a tej vitamin és zsírtartalma nem hiszem, hogy függ a te étkezésedtõl, vagy legalább is nem jobban, mint a terhesség alatt. Tehát amit akkor ettél, olyasmiket fogyassz most is.

Mit csináljak hogy több legyen a tejem? Mit egyek, mit igyak?

3 honapós a kisfiam és már vagy két hete kevés a tejem,tápszerrel pótolom a hiányt,de én nem örülök neki hogy azt kell neki adnom!Mecsek teát iszom de semmi hatása.

Legjobb válasz: Szoptass sûrûbben! ennél jobb tejszaporító módszer nincs. A fejés is jó, bár a babád sokkal jobban szívja, így ingerli a melledet, mint a legszuperebb mellszívó. A tápszerrel való pótlás sajnos sokszor épp az ellenkezõjét hozza, a babád jóllakik, bírja is 3 órán keresztül, de a tejtermelést nem serkenti... a igény szerint megszoptatod a picit akárhányszor is éhesnek látod, néhány nap alatt több tejed lesz. Csak arra figyelj, hogy ha 2 órán belül kéri, akkor az üresebb melledre tedd vissza, így kiküszöbölöd a hasfájást! Sok sikert!

Szoptass sûrûbben! ennél jobb tejszaporító módszer nincs. A fejés is jó, bár a babád sokkal jobban szívja, így ingerli a melledet, mint a legszuperebb mellszívó. A tápszerrel való pótlás sajnos sokszor épp az ellenkezõjét hozza, a babád jóllakik, bírja is 3 órán keresztül, de a tejtermelést nem serkenti... a igény szerint megszoptatod a picit akárhányszor is éhesnek látod, néhány nap alatt több tejed lesz. Csak arra figyelj, hogy ha 2 órán belül kéri, akkor az üresebb melledre tedd vissza, így kiküszöbölöd a hasfájást! Sok sikert!
görögszéna-tea. tuti a hatása. tápszer helyett meg inkább fejj, és az add pótlásként.
Többször- akár óránként - tedd mellre a kicsit, Urtica U. ch 5, rántott leves, õszilé, Lactoherb tea, madártej.


Az lenne a probléma hogy az egyik barátomnak egy fehér képernyő jön ki, mint amikor például egy tv meghibásodik, és nem csinál semmit csak igy közbe mozog a kép de semmi mi lehet a gond? (többi lent)

azt mondta nekem hogy letöltött valamit aztán kikapcsolódott a gép aztán bekapcsolta minden jó volt aztán lekapcsolódott és utána már nem jött be semmi :/

Legjobb válasz: csak hát az a baj hogy nem reagál pld az F1re (mert neki így kapcsolódik be a gép) meg a többi gombra se (semmi nem történik:/) de lehet majd megcsinálom vele az újratelepítést aztán majd meglátjuk :)

A kérdező hozzászólása: csak hát az a baj hogy nem reagál pld az F1re (mert neki így kapcsolódik be a gép) meg a többi gombra se (semmi nem történik:/) de lehet majd megcsinálom vele az újratelepítést aztán majd meglátjuk :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszi elõre is a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: *a gép, aztán sorry a rossz fogalmazásért :/
Szerintem indítsa el csökkentett módba, csináljon egy víruskeresést, majd indítsa újra a gépet. Ha ez nem hozta a várt eredményt, akkor csináljon egy rendszer-visszaállítást azelõttre, hogy azt a bizonytalan eredetû vackot letöltötte.
A kérdező hozzászólása: Már mindegy mert valamiért elinditotta és ujra jó lett minden xD

Szilveszterre várom 2. gyermekemet. Az első nyári baba volt. Az öltözködéssel igy alig volt gond. Hogyan öltöztessek egy hideg napon egy ujszülötett, hogy ne fázzon meg, de melege se legyen? Miböl kell több ruhát vennem? Mibe hozzam haza a korházból?

Legjobb válasz: A legjobbak otthonra a rövid ujjú body hozzá hosszú ujjú rugi vagy a hosszú ujjú body és hozzá ujjatlan rugi. Ha kiviszed fontos egy meleg sapi illetve jó meleg téli overáll ami kapucnis. Mi legalábbis így öltöztettük télen.

A legjobbak otthonra a rövid ujjú body hozzá hosszú ujjú rugi vagy a hosszú ujjú body és hozzá ujjatlan rugi. Ha kiviszed fontos egy meleg sapi illetve jó meleg téli overáll ami kapucnis. Mi legalábbis így öltöztettük télen.
Semmit sem jelent...kell neki vki, akinek elsírhatja a bajait...ennyi. Üdv.
Próbáld a böngészõben átállítani a karakterkódolást. A küldõ szúrta el, amikor õ rossz kódolást használt.

Mit csináljak hogy többet igyon? 5.5 hónapos, már csak tápszeres, 4, 5 hónaposan kezdtük a gyümiket. Teát adok Neki (hipp) de általában nagyon keveset iszik, jó ha 50ml-t egy nap.

Reggel tápszer, délel?tt gyümölcs, aztán délután kap tejpépet, a többi mind tápszer. Hajnalban 1szer eszik.

Legjobb válasz: Nekem sem ivott a lányom, a Hipp gyerektea nemigen jött be, meg a víz sem, örültem én is, ha 50ml elfogyott egy nap. 1 hónapja kipróbáltam a Hipp málna-csipkebogyót, imádja. Azóta 2-3dl iszik egy nap.

Nekem sem ivott a lányom, a Hipp gyerektea nemigen jött be, meg a víz sem, örültem én is, ha 50ml elfogyott egy nap. 1 hónapja kipróbáltam a Hipp málna-csipkebogyót, imádja. Azóta 2-3dl iszik egy nap.
Hasonló a helyzet nálunk is. A lányom jövõhéten lesz 5 hónapos, 4 hónapos korától kap gyümit. Reggel még 100% cici van, de utána már csak tápszer. Maximim 3-4 kortyokat iszik, minden alvás elõtt és gyümi után megkínálom, 1 hónapja. Én is aggódtam, de a doki azt mondta, nem baj, ha melegebb lesz, majd többet kíván, ne erõltessem, nem buták a babák, ha szomjasak, isznak. Amúgy a tápszer vízzel készül, kap elég folyadékot a szervezete.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, van itthon mélna-csipkebogyó, csak még nem bontottam fel mert az alma-citromfû teát issza. De akkor kipróbálom.
1. vagyok. Majd írd meg, hogy nálatok is bevált -e.
A kérdező hozzászólása: Most adtam Neki málnásat, ivott is kicsit, kb 20 mlt. Holnap még próbálom, remélem jobban fogja inni! Majd megírom holnap, mennyit sikerült belõle inni. Köszi!
Hogy haladtok? "Bekapta a csalit" a picur? :-)
A kérdező hozzászólása: Eddig 60ml-t ivott meg belõle! Úgy tûnik ez most jobban izlik Neki! És még messze az este! :D
A kérdező hozzászólása: 90ml a vége, ma már csak vacsit kap. :)
Na akkor nálatok is mûködik. :-) Az illata is jobb, mint az almásé, vagy a gyerekteáé.

Letöltöttem a netről egy avis torna videót, ami 45 perces. Amikor ki akartam írni akkor láttam hogy több mint 8 Giga. Mit lehet ezzel kezdeni? Így sajnos nem tudom lemezre írni.

Legjobb válasz: Valamilyen kodekkel (codec) tömöríted. Ehhez használhatod pl. a Virtual Dub programot. Betöltöd a videót, tömöríted (compression/kompresszió) egy kiválasztott kodekkel (pl. DivX, Xvid), és elmented. Persze a lejátszáshoz is kell ilyenkor, hogy a megfelelõ kodek fel legyen telepítve a gépre. Én magam nem vagyok a videók szakértõje, de ilyet már sikerült csinálnom.

Valamilyen kodekkel (codec) tömöríted. Ehhez használhatod pl. a Virtual Dub programot. Betöltöd a videót, tömöríted (compression/kompresszió) egy kiválasztott kodekkel (pl. DivX, Xvid), és elmented. Persze a lejátszáshoz is kell ilyenkor, hogy a megfelelõ kodek fel legyen telepítve a gépre. Én magam nem vagyok a videók szakértõje, de ilyet már sikerült csinálnom.
Ha tömöríteni akarsz, akkor a Xilisoft video converter a legjobb.
Jujuj 2000 Szép név
A kérdező hozzászólása: ez nem az én nevem de azé köszi :)
Ezzel én is gy vagyok :( :P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!