Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek igyak, (1744 db)

A méhlepény ha kiszűri a káros anyagokat, akkor miért van megszabva, hogy mégis mit együnk, igyunk?

tudom hülye kérdés de érdekel hogy mégis miért kell oly sok esetben betartani hogy mit szabad és mit nem!

Legjobb válasz: Ezt találtam régebben: "Korábban úgy gondolták, hogy a méhlepény védõburokként megvédi a magzatot, így kiszûri a káros vegyi anyagokat is. Aggasztó módon azonban a káros vegyi anyagok átjutnak a méhlepényen, így az anya átadja ezeket a gyermekének. Honnan tudjuk ezt? Az USA-ban egy vizsgálat során újszülöttek köldökzsinórvérét elemezték. A vizsgálatok során összesen 287 különbözõ vegyi anyagot találtak, közülük számos anyag rákot, idegrendszeri problémákat, születési vagy fejlõdési rendellenességeket eredményez (pl. biszfenol-A, ftalátok, DDT). Egyes káros hatások (allergia, asztma, tanulási zavarok) csak évekkel, évtizedekkel késõbb jelentkeznek." Egyébként egyáltalán nem szûr ki mindent, csak nagyjából, ezt is csak addig, amíg teljesen egészséges. Amint elkezd öregedni csökken ez a szûrõ funkciója. Márpedig minél több káros hatás éri (dohányzás, alkohol) annál hamarabb öregszik. Azaz a folyamat egymást generálja.

Ezt találtam régebben: "Korábban úgy gondolták, hogy a méhlepény védõburokként megvédi a magzatot, így kiszûri a káros vegyi anyagokat is. Aggasztó módon azonban a káros vegyi anyagok átjutnak a méhlepényen, így az anya átadja ezeket a gyermekének. Honnan tudjuk ezt? Az USA-ban egy vizsgálat során újszülöttek köldökzsinórvérét elemezték. A vizsgálatok során összesen 287 különbözõ vegyi anyagot találtak, közülük számos anyag rákot, idegrendszeri problémákat, születési vagy fejlõdési rendellenességeket eredményez (pl. biszfenol-A, ftalátok, DDT). Egyes káros hatások (allergia, asztma, tanulási zavarok) csak évekkel, évtizedekkel késõbb jelentkeznek." Egyébként egyáltalán nem szûr ki mindent, csak nagyjából, ezt is csak addig, amíg teljesen egészséges. Amint elkezd öregedni csökken ez a szûrõ funkciója. Márpedig minél több káros hatás éri (dohányzás, alkohol) annál hamarabb öregszik. Azaz a folyamat egymást generálja.
Csak nagyon kevés káros anyagot és kórokozót szûr ki, azt is kis mértékben. A méhlepény nem mindenható. Ezermillió módon meg tudod mérgezni a babát. A ruha megvéd a hidegtõl, akkor kimész e télen a -10 fokos jégesõbe egy szál pólóban?
Nem kell dohányozni, inni, drogozni és vödörszám kávét inni az tény, de ez a mit együnk és mit nem dolog kicsit túl van lihegve.
Mindent sajnos nem tud szûrni a méhlepény. Egy kutatás pl. bebizonyította, hogy a dohányzó kismamák méhlepénye rendesen elszínezõdik.
Nincs túllihegve a mit együnk és mit nem, mert egy terhes nõ szervezete bizonyos ásványi anyagokból, vitaminokból és egyéb tápanyagokból sokkal többet kíván mint egy nem állapotos nõé. Ha bizonyos dolgok nagyban hiányoznak egy leendõ anya étrendjébõl, vagy épp túl sok van belõle, akkor annak tragikus kimenetelei lehetnek a babára nézve. Sajnos manapság az iskolában az ilyen fontos dolgokat nem tanítják, helyette belesulykolnak mindenféle értelmetlen szemetet a kölykök fejébe, pedig néhánytíz óra alatt felületesen meg lehetne tanítani az embereket táplálkozni, akármilyen viccesen is hangzik.
Nem arra gondoltam, hogy egészségtelent együnk, meg azzal tömjük majd a gyerekeket is, hanem, hogy néha olyan kérdesek merülnek fel a mit lehet/ben lehet enni témakörben, hogy elgondolkodok azon, hogy ez csak vicc! Amikor a fiammmal voltam terhes 9 éve, még nem volt iithon internet, így csomó dolog fel sem merült bennem, hogy ezt most szabad, vagy nem, hanem ösztönösen ettem, ittam csinálta ami jólesett és nem lett semmi bajunk. Az a baj, hogy néha már a védõnõk is olyan baromságokat mondanak.
A kérdező hozzászólása: elsõsorban a dohányzásra és az italra gondolok!
mit nem tûr tõle?
Ne aggódj. Ez teljesen normális. A tej elsõ része áttetszõ szinte víz szinû. A vége a sûrû tápláló rész. Az eleje szomjoltásra való a vége a tejnek etetésre. Ezért szokták tanácsolni, hogy a végét is szívja ki a gyerek ne csak az elejét ha sok a tejed akkor megcsinálhatod azt is, hogy az elejébõl lefejsz egy kicsit és a végét adod oda neki. Minnél idõsebbek vagytok annál hígabb lesz a tejed. Ez teljesen normális. A gyereked igényeihez igazodik.

Mit egyek/igyak vagy ne egyek/igyak, hogy tudjak székletmintát adni?

A doki elküldött vérvételre vizelet és székletminta vizsgálatra. Ma akartam volna menni, mert tegnap kaptam a beutalót de székletminta hiányába nem mentem. Már hétf?n sem volt székletem, tegnap sem és most reggel sem sikerült. Hogy tudnék ma estére vagy holnap reggelre produkálni valamit?vagy ilyen esetben tud adni a doki valami hashajtót??

Legjobb válasz: Egyél babfõzeléket, másnap reggelre tuti a siker.

Egyél babfõzeléket, másnap reggelre tuti a siker.
Vegyél egész lenmagot. Annál is biztos az eredmény. Ne rágd meg, ne áztasd, egészben nyeld le. Kb. egy teáskanálnyit nyeljél le. És igyál hozzá, és utána is nagyon-nagyon sok vizet. Vagy legalábbis lehetõleg vizet. De vigyázz, ha nem iszol hozzá sokat, akkor még rosszabb lesz a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt még hagy kérdezzem meg hogy olyat lehet-e csinálni hogy ugye vérvételre éhgyomorra kell menni. De ha én lemegyek már hétre leveszik a vért és utána ott a büfében iszok egy kávét, majd ott produkálok? Mert a tejeskávétól általában beindul, fõleg az ilyen büfés vacak kávéktól.


Mit egyek, igyak, csináljak, ami abban segít, hogy ne legyen farkasétvágyam?

Legjobb válasz: Általánosságban? Több igazi tápanyag (zsír, fehérje) és kevesebb gyors szénhidrát, tej. Végsõ soron csillapítsd a farkasétvágyadat farkas módjára, így is meg lehet közelíteni.

Általánosságban? Több igazi tápanyag (zsír, fehérje) és kevesebb gyors szénhidrát, tej. Végsõ soron csillapítsd a farkasétvágyadat farkas módjára, így is meg lehet közelíteni.

Mit egyek/igyak aerob (kocogás) után és milyen pulzustartomány felelne meg?

Sziasztok! Igazából nincs konkrét célom az edzéssel, csak szeretnék izmosodni egy kicsit, amit már sikerült is elérnem, de szeretnék magasabb szintre lépni, viszont elhízni semmiféleképpen sem akarok. Azért problémás a dolog, mert igen hízékony típus vagyok, tehát a helyes táplálkozás/súlyzós edzés mellett szeretnék heti 1-2 alkalommal eljárni aerob edzésre, aminek a lassú kocogást/futást választottam. Mit kellene utána fogyasztanom? Én rögtön utána egy adag fehérjeturmixra gondoltam és persze folyadékpótlásra, majd egy fél órával-órával a futás után hús+zöldség és úgy kb. 120-130as pulzussal 60 percig gondoltam. Nem tudom, hogy ez így jó -e ?! Köszi, Gábor

Legjobb válasz: Jó így ahogy írtad.

Jó így ahogy írtad.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Rizs már nem fér bele edzés után ? (tehát hús+zöldség helyett hús+rizs)?
Az étrendben kiszámolt szénhidrát mennyiségétõl függ. A napi ch legyen 2g/testtömeg kg körül. Ha ebbe belefér még, akkor mehet, de ne a zöldség helyett, hanem mellé. Lefekvés elõtt meg csak sovány túró menjen már.
A kérdező hozzászólása: Most 3g/tskg a szénhidrátom.
Ha ennyivel is fogysz heti 0, 5-1 kg-ot, akkor jó így, ha megáll a fogyás, akkor lejjebb viheted majd fokozatosan.
A kérdező hozzászólása: De amúgy lehet, hogy félreértettük egymást. Én most nem konkrétan fogyni szeretnék, csupán az a helyzet, hogy több CH-t fogok fogyasztani, mint eddig, mert ez kevés. Tehát emelni fogom 3, 5-4g/tskg -ra, de mivel hízékony, zsírosodós típus vagyok, ezért eljárnék most már heti 1-2 alkalommal aerobozni, hogy ne zsírosodjak el jobban, mint most, mert már ez sem tetszik igazán. Tehát én most nem szálkásítani/fogyni akarok..
Akkor tényleg félreértettelek. Tömegnöveléshez ugye 2g/ttkg fehérjét és 5g/testtömeg kg ch-t szoktunk írni, de ha 4g-ra állítod be a ch-t és a fehérjét is kicsit emeled, akkor nem fog jönni annyi zsír, de lassabb lesz a tömegelés.

Egy futóverseny két szakasza között a versenyzõ mit egyen- igyon? Pihenés, gyúrás, séta? Mi a jó?

Legjobb válasz: Mennyi idõ van a két szakasz között? Ez nagyon lényeges!

Mennyi idõ van a két szakasz között? Ez nagyon lényeges!
BigMac menut

Tipp kell hogyan egyem meg a nyers tojásfehérjét, ha undorodom az állagától. Mivel ízesítsem vagy mit egyek/igyak hozzá, hogy minél kevésbé érezzem?

És honnan tudjam, hogy a tojás szalmonellamentesített, amit megehetek nyersen? Vagy mindegyik az amit a hipermarketben kapok?

Legjobb válasz: Sehogy.

Sehogy.
Miért akarod nyersen enni? Palacsintasütõ. Ezzel a szalmonellakérdés is letudva.
Nem kell úgy csinálni mint régen. Régen sokan itták nyersen, meg kevertek hozzá más dolgokat, ezzel egy házilagos tömegnövelõt létrehozva. És tudod miért csinálták így? Mert akkor még nem tudtak leugrani a sarki tápkieges boltba fehérje porokat venni.. :D
Nyersen ne egyél tojást. Az csak egy dolog, hogy fos az íze és az állaga, de nem is hasznosul belõle semmi.

Ha megyek egy komoly műtétre, előtte mit egyek-igyak, hogy ne keljen majd utána az első napokban székelnem?

Legjobb válasz: sztem normáisan egyél,de ne a mütét elött.az orvos mondja meg h mikor ehetsz utoljara.általában elözö nap este 6-7-8-után már nem szabad enni,mert hányni fogsz.

sztem normáisan egyél, de ne a mütét elött.az orvos mondja meg h mikor ehetsz utoljara.általában elözö nap este 6-7-8-után már nem szabad enni, mert hányni fogsz.
A kérdező hozzászólása: azt mondták, hogy este 10 után ne egyek, de amit aznap este 10-ig ennék, annak ki kell jönnie :( nemtom ez megtörténne-e a mûtétig :( ha nem eszem, nem hányok majd?
Ürítési és hányási problémák kiküszöbölése miatt.
*nem szabad enni, hogy hány órával elõtte nem szabad azt nem tudom, de teljesen ki kell ürülnie az emésztõ szerveknek.
Igyál kamillateát, az majd meghajt, és rosszat sem teszel vele.

Terhesseg idejen mit egyek, igyak? Mijen teakat? Es mit ne egyek?

Legjobb válasz: a védõnõ teljes listát tud adni neked errõl!

a védõnõ teljes listát tud adni neked errõl!
Igyál vizet, ne igyál cukrozott üdítõket, gyümölcslevet se nagyon. Teából zöldtea. Ne egyél nagyon sós, fûszeres ételeket rendszeresen, illetve kerüld a cukrot. Gyümölccsel próbáld kielégíteni az édesség utáni vágyadat. Zöldségbõl bármi mehet, amire nem vagy érzékeny, ami nem puffaszt. Próbáld kerülni a készételeket, fõzõcskézz, ha van rá idõd. Én ezeket nem ettem, de ez is állandó vita tárgya: penészes sajtok, nyers hús, tatárbeefsteak, nyers tojást tartalmazó ételek. Próbálj szokszor enni keveset, akár naponta 5-6x is. Hirtelen ennyi :)
Ami jólesik, kivévr az alkoholt. Én ittam tejeskávét, teát, meg amit tudtam a cukorbetegség miatt.
Ettem ami jólesett(volt tatárbifsztek is) illetve amit ehettem a diéta miatt. elõzõ
A kérdező hozzászólása: koszonom lanyok a hasznos valaszokat

Fogy a tejem? Mit egyek-igyak?

3 hetes babámnak ma csak a 2 mellb?l tudok annyit adni enni,ami elég neki!Eddig 1 mellb?l is jól lakott,evett akár 90-100g-ot is(mérem minden etetésnél)!Nem sok ez Neki egyébként?(2hét alatt hízott már közel 700g-ot)

Legjobb válasz: Itt valószínûleg arról van szó, hogy szeret szopizni... és mivel jön is belõle valami, hát akkor azt lenyeli. A védõnéni azt mondaná, hogy "erõs a szopási ingere". Bõvel sok a tejcid, ne aggódj! Tessék elhinni, hogy elég! Gyönyörûen fejlõdik! Valóban soknak tûnik a hízás (hát csoda, ha ennyit eszik?), de a következõ hónaptól már egyre kevesebb lesz. Nem, egyáltalán nem baj, hogy ennyit hízott. Kis súllyal született? Mert azok a babák szoktak az elején ennyire beleerõsíteni :) Ha kér, adj neki enni, amig a melledet stimulálja, addig lesz is benne bõven tej! Hajrá!

Itt valószínûleg arról van szó, hogy szeret szopizni... és mivel jön is belõle valami, hát akkor azt lenyeli. A védõnéni azt mondaná, hogy "erõs a szopási ingere". Bõvel sok a tejcid, ne aggódj! Tessék elhinni, hogy elég! Gyönyörûen fejlõdik! Valóban soknak tûnik a hízás (hát csoda, ha ennyit eszik?), de a következõ hónaptól már egyre kevesebb lesz. Nem, egyáltalán nem baj, hogy ennyit hízott. Kis súllyal született? Mert azok a babák szoktak az elején ennyire beleerõsíteni :) Ha kér, adj neki enni, amig a melledet stimulálja, addig lesz is benne bõven tej! Hajrá!
Nagyon jol hizott, eggyaltalan nem tul sok! Biztos jo a tejed! Az en babam is az elso 3 honapban 1200 es 1400 grammokat hizott. Es nem "kover mint egy kisdiszno" (ahogyan ezt valaki leirta nem olyan reg itt), hanem eleg hosszu baba.
A kérdező hozzászólása: 3350g volt a születési súlya
Egyáltaláén nem baj, h ennyit hízott, ne aggódj!És nem méricskéld, csak hetente.Amikor éhes tedd mellre és kész. És a tej miatt se aggódj, mert az idegességtõl fog elapadni!!! Pihenj sokat, sok folyadék-és persze tedd minél többet mellre a picit.Hidd el, így lesz elég tejed:)
Szoptatós tea és sok folyadék, rendes étkezés! Sok pihenés amennyire csak lehet.
nekem a mákos dolgok váltak be, de ha egy kicsit elõrébb nézelõdsz, ott már volt szó errõl, és sokan ajánlottak ott mindenfélét.
Pfuuu Sokat hízott a picur! Sztem kicsit többet is mint kéne! Elég ott neki egy cici! Nagyon bekajál! Persze halgass mindig magadra ez csak egy vélemény
A kérdező hozzászólása: És ilyen lenne, hogy egyik napról a másikra elfogy a tej?Mostmár estére talán még kevesebb mint napközben volt!Ettem már mákot, ittam alkoholmentes sört és laktoherb teat!Félek, hogy elfogy lassan, csak nem értem miért..
A kérdező hozzászólása: Túl sokat hízott?Baj lenne?De ha nem eszik annyit amennyit akar, akkor csak sír és kapkodja a kis öklét és addig nem alszik el...
A kérdező hozzászólása: Köszi, most olvasgatok vissza én is, csak eddig nem volt idõm rá!Annyit szenvedtem az elsõ két hétben, hogy legyen tejem, szinte egész nap csak szoptattam, de megérte, csak most félek, nehogy elapadjon a tejem!Sokat eszik a Drágám....
A mérleget felejtsd el, túl sokat árthat az anyatejnek a fölösleges idegeskedés! Az a legfontosabb, ha a baba nyugis marad, alszik eleget, egyszer keveset, egyszer sokat szopik, ahogy jól esik neki, ez így természetes. Ha a baba sír, de felveszed és nyugtatgatod, s abbahagyja a sírást, akkor biztos semmi baj! Csak akkor gyanakodj, ha hiába nyugtatgatod, akkor is bömböl, elõször nézd meg, hasfájós-e, szûk ruha, melege van, fázik-e, lázas-e, stb. Ha ezeket végigellenõrzöd és minden rendben van, akkor valószínûleg éhezik, nem elég neki.
Kérem, aki lepontoz minket írja már meg, hogy miért!! Nem a pontok érdekelnek, hanem a vélemény!! Ha van valami hasznos ötlete, írja meg! Rajta! Bátran!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!