Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek egészséges maradjon (2 db)

Mit egyek hogy egészséges maradjon az idegrendszerem?

Legjobb válasz: èrdekes kérdés. Inkább mit nem. Pl ami stimuláló az a csokoládé, kóla, ice tea. csokitól a kisgyerekek felpörögnek. Ezért pl vizsgák elött ha csokit eszel jobban pörög az agyad, de ha sok csokit eszel stimulál, túl pörögsz. egy egészséges szervezetnél ha nem túlzott a stimulá´ló ételek fogyasztása nem lehet baj. igazábol, hogy az agy jól m´üködjön ahhoz ki kell kapcsolni, mint a számítógépet. aki nagyon stresses életet él annak a legjobb ha rendszeresen sportol, olyan sportot amihez oda kell figyelni és tényleg kikapcsolódást jelent. Egy egy hobby is jól jön ami leköti a figyelmet, leginkább ha ez egy csoportban kell csinálni.

èrdekes kérdés. Inkább mit nem. Pl ami stimuláló az a csokoládé, kóla, ice tea. csokitól a kisgyerekek felpörögnek. Ezért pl vizsgák elött ha csokit eszel jobban pörög az agyad, de ha sok csokit eszel stimulál, túl pörögsz. egy egészséges szervezetnél ha nem túlzott a stimulá´ló ételek fogyasztása nem lehet baj. igazábol, hogy az agy jól m´üködjön ahhoz ki kell kapcsolni, mint a számítógépet. aki nagyon stresses életet él annak a legjobb ha rendszeresen sportol, olyan sportot amihez oda kell figyelni és tényleg kikapcsolódást jelent. Egy egy hobby is jól jön ami leköti a figyelmet, leginkább ha ez egy csoportban kell csinálni.
kevés/ebb húst fogyassz, több zöldség és meditálj rendszeresen!

Kövér a nyuszim! Mit adjak neki enni, hogy fogyjon egy kicsit de egészséges maradjon attól?

Persze tudom hogy testmozgás is kell neki.

Legjobb válasz: Engedd ki a ketrecbõl,napi fél óra hossza nem nagy dolog! Neki szerintem pont elég+ne adj neki annyi eleséget,ha szoktál répát adni neki sokat,azt csökkentsd,mert nagy a cukortartalma... :) Adj neki változatosan zöldségeket,de figyelj oda,hogy mit szabad és mit nem+a mennyiségre!!! Remélem tudtam segíteni. :)

Engedd ki a ketrecbõl, napi fél óra hossza nem nagy dolog! Neki szerintem pont elég+ne adj neki annyi eleséget, ha szoktál répát adni neki sokat, azt csökkentsd, mert nagy a cukortartalma... :) Adj neki változatosan zöldségeket, de figyelj oda, hogy mit szabad és mit nem+a mennyiségre!!! Remélem tudtam segíteni. :)
szénát, szénát és még több szénát... tápot nagyon minimálisat, mézes rágcsát meg jutifalatokat felejtsd el, zöldségeket... és mozgassd!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Napi fél óra mozgás egy nyúlnak nem elég, õk nagy mozgásigényû állatok, ha folyton a ketrecben ülnek akkor persze hogy híznak és nem is érzik jól magukat. Legalább 3 órára engedd ki a lakásba szaladgálni. Az etetéssel mi a helyzet? Milyen fajta tápot eszik és mennyit?
A kérdező hozzászólása: az udvaron van ketrecben. Az udvaron el szoktam engedni csak a mostani esõzések miatt nem mert nedves a fû.. egyébként. azért lehet kövér mert sokáig csak lucerna granulátumot kapott, mostanában már rendes nyúltápot : napraforgó, borsó, kukorica, árpa.. ezek vannak benne. egy nap egy kis tányérral kap.(kb 1 marék) ha több zöldséget enne egészságesebb lenne?
Törpenyúl? Vegyél hámot neki és sétáltasd, vegyél jutalomfalatos labdát, tegyél bele zöldségeket, és õ majd addig görgeti ameddig ki nem esik belõle a kaja. Sok zöldség és széna, és csak egy evõkanálnyi (vagy 2szer egy teáskanálnyi táp, de az minõségi legyen, hogy megkapja a szükséges tápanyagokat, és vitaminokat)Nyúlagility pálya építése és klikkerezés.
borsó meg kukorica? hát az nagyon nem jó a nyuszinak... vegyél neki kedvtelésbõl tartott nyusziknak való tápot... de gondolom lefogyasztani jóval nehezebb, mint felhizlalni:S
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek... érdekes ez a nyúlagility... még csak ktyáról hallottam ^^ talán kipróbálom :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!