Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek egészséges (137 db)

Mit egyek hogy egészséges maradjon az idegrendszerem?

Legjobb válasz: èrdekes kérdés. Inkább mit nem. Pl ami stimuláló az a csokoládé, kóla, ice tea. csokitól a kisgyerekek felpörögnek. Ezért pl vizsgák elött ha csokit eszel jobban pörög az agyad, de ha sok csokit eszel stimulál, túl pörögsz. egy egészséges szervezetnél ha nem túlzott a stimulá´ló ételek fogyasztása nem lehet baj. igazábol, hogy az agy jól m´üködjön ahhoz ki kell kapcsolni, mint a számítógépet. aki nagyon stresses életet él annak a legjobb ha rendszeresen sportol, olyan sportot amihez oda kell figyelni és tényleg kikapcsolódást jelent. Egy egy hobby is jól jön ami leköti a figyelmet, leginkább ha ez egy csoportban kell csinálni.

èrdekes kérdés. Inkább mit nem. Pl ami stimuláló az a csokoládé, kóla, ice tea. csokitól a kisgyerekek felpörögnek. Ezért pl vizsgák elött ha csokit eszel jobban pörög az agyad, de ha sok csokit eszel stimulál, túl pörögsz. egy egészséges szervezetnél ha nem túlzott a stimulá´ló ételek fogyasztása nem lehet baj. igazábol, hogy az agy jól m´üködjön ahhoz ki kell kapcsolni, mint a számítógépet. aki nagyon stresses életet él annak a legjobb ha rendszeresen sportol, olyan sportot amihez oda kell figyelni és tényleg kikapcsolódást jelent. Egy egy hobby is jól jön ami leköti a figyelmet, leginkább ha ez egy csoportban kell csinálni.
kevés/ebb húst fogyassz, több zöldség és meditálj rendszeresen!

2honapig dietaztam, illetve inkabb probaltam egy egeszseges taplalkozasra atterni, de szombaton is degeszre ettem magam a legszemetebb kajakbol. Nagyon megfog latszani rajtam? Korulbelul mennyi ido mire sikerul ledolgoznom? 17/L

Amugy 166cm magas vagyok, es 53kilo Tavaly ilyenkor kb 57,6voltam...Foleg csipore hasra es hatra hizok, a lbaim pedig tok vekonyak. Nagyon rossz volt a kozerzetem ezert 'kenyszerbol' ettem...(holnap vizsga, kimerult voltam, es nagyon szomoru az alakom miatt) Ez egy regi rossz szokasom Koszonom a valaszokat :)

Legjobb válasz: Dinka nõ, nem vagy kövér, szép vagy. De ha szemetet eszel, nem maradsz sokáig szép. Döntsd el, melyik a fontosabb, és néha hagyj magadnak olyan napot, amikor ehetsz mást is, mint naaaagyon egészséges kajákat. De ne úgy, hogy beesel egy McDo-ba, hanem eltervezed, hogy mondjuk hétvégén megeszel egy szelet...ööö. Starbuckos csokiszeletet. OMG :) De csak azt. És vársz egy hetet mindenre. Majd meglátod, mekkora élvezet lesz. :)

Dinka nõ, nem vagy kövér, szép vagy. De ha szemetet eszel, nem maradsz sokáig szép. Döntsd el, melyik a fontosabb, és néha hagyj magadnak olyan napot, amikor ehetsz mást is, mint naaaagyon egészséges kajákat. De ne úgy, hogy beesel egy McDo-ba, hanem eltervezed, hogy mondjuk hétvégén megeszel egy szelet...ööö. Starbuckos csokiszeletet. OMG :) De csak azt. És vársz egy hetet mindenre. Majd meglátod, mekkora élvezet lesz. :)

Mekkora annak az esélye, hogy egy nő 2 petéjű ikrekkel legyen terhes, a 6. hét környékén elveszítse az egyik babát (mert gondolom gyenge, vagy életképtelen), de a másikat kihordja úgy, hogy egy egészséges baba váljon belőle mire megszületik?

Legjobb válasz: Pontosan! Elég sok terhesség indul ikerterhességnek, ahol sajnos az egyik baba már az elején elhal, viszont a másikat tök egészségesen meg lehet szülni!

Pontosan! Elég sok terhesség indul ikerterhességnek, ahol sajnos az egyik baba már az elején elhal, viszont a másikat tök egészségesen meg lehet szülni!
Sok esélye van. Mármint annak, hogy az egyik iker felszívódik, de a másik megszületik egészségesen. Sokkal több terhesség indul ikresnek, mint ahány iker végül is megszületik.
nálunk ez így volt. anyukám is ikreket várt, aztán az elsõ hetekben a másik picuri sajnos felszívódott.De a hugom idõben megszületett, minden rendben van vele. egyáltalán nem beteges, sõt.. élénkebb mint én voltam. azóta 15 év telt el... és még mindig rendben van minden..
Az egyik rokonunk is ikreket várt, de az egyik baba nem született meg. A másik viszont szép nagy baba lett. Már ötéves elmúlt. Nekem a 9. héten vették észre az ikreket, már 1 évesek. :)


13 éves vagyok. Szeretnék egészséges életmódot kezdeni. Hogyan álljak neki? Mivel kezdjem? Mit egyek? Mit sportoljak?

Legjobb válasz: Szia! Sportnak a legjobb a biciklizés! Én azt mondom amit NE egyél! Ezek pedig: chips, nyalóka, cukor Ne igyál: Bármiféle szeszes ital, Cola Ne dohányozz! Ne füvezz! Tanulj meg távirányítós helikoptert vezetni, ez fejleszti a koncentráció képességed, türelmed, reflexet, idegrendszert!+tök izgi :D Ezek a LEGfontosabbak, vannak még, de ezeket tartsd be (ha egészséges életet akarsz élni!) Drukkolok! :) Sok sikert! :)

Szia! Sportnak a legjobb a biciklizés! Én azt mondom amit NE egyél! Ezek pedig: chips, nyalóka, cukor Ne igyál: Bármiféle szeszes ital, Cola Ne dohányozz! Ne füvezz! Tanulj meg távirányítós helikoptert vezetni, ez fejleszti a koncentráció képességed, türelmed, reflexet, idegrendszert!+tök izgi :D Ezek a LEGfontosabbak, vannak még, de ezeket tartsd be (ha egészséges életet akarsz élni!) Drukkolok! :) Sok sikert! :)
13 évesen már az is elég ha nem eszel cukros ételeket, fehér lisztet, olajban sült dolgokat. És sportolj azt amihez kedved van, a lényeg hogy mozogj rendszeresen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Mit sportolj? Azt amiben örömöd leled. De talán amit nagyon ajánlanék az az úszás. MIt egyél és mennyit? Azt és annyit amennyi jól esik. Mindennap legalább 1 gyümölcs és "reggelizz úgy mint egy király (Vagyis egyél sokat) ebédelj úgy mint egy polgár (vagyis se sokat se keveset) és vacsorázz úgy mint koldus. (vagyis leveset egyél).. De diétázni semmiképp ne kezdj fiatalon csak este kevesebbet egyél mint napközbe és heti rendszerességgel sportolj!! Remélem hasznos volt a válaszom. :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy 153cm , 50kg vagyok.

Mit egyen az aki egészséges akar maradni? Hogy néz ki egy egészséges heti étrend napi 3 étkezéssel?

Legjobb válasz: köszönöm. minden válasznak örülök.sokat lehet belõle tanulni. várom további válaszokat.

A kérdező hozzászólása: köszönöm. minden válasznak örülök.sokat lehet belõle tanulni. várom további válaszokat.

Mi történik, akkor, amikor egy egészséges, vagy egészségesnek hit, ember fiatalon, álmában meghal? Mitől van ez?

Az utcánkban elő, 42 éves hölgy reggel már nem kelt fel... Tegnap még mosolyogva, köszönt, seperte a járdát...olyan hihetetlen...

Legjobb válasz: Hát ennek sok oka lehet, de létezik pl. hirtelen szívhalál, ami fiatalokat (még huszonéveseket is) elég gyakran érint, és nagyon sokszor nincs semmi elõjele, vagy nem vesznek róla tudomást, mert nem feltûnõ.

Hát ennek sok oka lehet, de létezik pl. hirtelen szívhalál, ami fiatalokat (még huszonéveseket is) elég gyakran érint, és nagyon sokszor nincs semmi elõjele, vagy nem vesznek róla tudomást, mert nem feltûnõ.
legtöbbször, tüdõembólia okoz, ilyen hirtelenen halált. (minden elõjel nélkül!)
Mindenképpen valamilyen létfontosságú szerv (elsõsorban tüdõ vagy szív) betegsége lehet a háttérben. De úgy tudom vannak olyan fertõzések, esetleg mérgezések is amelyek, kezelés nélkül, nagyon gyors lefolyással végeznek az emberrel.
Ezt így nehéz megmondani Nem tudhatod milyen betegsége volt
De hogy tudtátok meg? Lehetett pl. valmilyen veleszületett (szív)betegsége is (amirõl ti nem tudtatok)

Mit egyen, aki csak egeszsegeset akar? Etrendleiras, es hol kell hozza bevasarolni?

Raadasul nem kerül többe, mint az eddigi etkezes, ha jol tudom.

Legjobb válasz: De igen, többe kerül. Ráadásul nincs abszolút egészséges, hacsak nem ismersz biogazdákat a környéken. A növényeket permetezik, tartósítószerezik szállításhoz, az állatokat antibiotikumozzák, hormonkezelik. Ha epediétát kell tartanod, akkor inkább szakembertõl kérj tanácsot, mert amit itt kapsz, annak 3/4-e hülyeség lesz - még epebaj nélkül is. Ha kilövöd azt, amire allergiás vagy meg amit nem ehetsz az epéd miatt, meg még azt is, amit itt néhányan "egészségtelennek" ítélnek, napi 3 salátalevelet fogsz rágcsálni kb.

De igen, többe kerül. Ráadásul nincs abszolút egészséges, hacsak nem ismersz biogazdákat a környéken. A növényeket permetezik, tartósítószerezik szállításhoz, az állatokat antibiotikumozzák, hormonkezelik. Ha epediétát kell tartanod, akkor inkább szakembertõl kérj tanácsot, mert amit itt kapsz, annak 3/4-e hülyeség lesz - még epebaj nélkül is. Ha kilövöd azt, amire allergiás vagy meg amit nem ehetsz az epéd miatt, meg még azt is, amit itt néhányan "egészségtelennek" ítélnek, napi 3 salátalevelet fogsz rágcsálni kb.
na most, a gabona kilövése nem miattad kell. egyszerûen azért, mert káros. a gyerekeknek egy példa kell, mégpedig az, hogy jóízûen eszel húsokat, zöldségeket. ezt a példát kell követniük. azért az epe dolog az necces. a kedvencem az, amikor valakinek a veséje rossz, na az hogy fog húsokat (fehérjét) enni? hát, nehezen. az epédrõl tudni kell, mi a probléma. miért van. alternatív kezelés lehet a táplálkozás ütemezése, beosztása (pl egy reggeli gyõri édes nem indítja be az emésztést, enzim és epe ürítést a paktóbélbe, míg egy zsíros étel, pl. tojásrántotta elindítja az emésztést.) lehet még alternatív megoldásokat találni az epe problémára. különbözõ keleti "hókuszpókuszok" pont szervi problémák megoldásáért (is) vannak. pl. Qigong, Taichi gyógyítás része. és át kellene szokni a húsevésre. Kínában, egy Wudang kolostorban lehet heti 1 húsevéssel élni, de a mi világunk, környezetünk más igénybevételt jelent a testünknek. el kell fogadni, hogy szükség van húsevésre, mert hiába nem számolgatunk kalóriákat, egy élelmiszer mennyiséget (és ez energia mennyiség is) be kell vinni. ezt hússal, zsírokkal tudjuk. a többi tápanyagot, vitaminokat, növényi tápanyagokat természetesen sok zöldséggel, gyümölccsel kell magunkhoz venni. tehát jöhet a saláta. amit piacon be lehet szerezni, én azokat szoktam ajánlani. nem járok rügyekért, bogyókért erdõbe, piac vagy hipermarket megoldja, hát ez marad nekünk :)
Szakembertõl kérdezd meg, mert itt mindenki a maga hülyeségét szajkózza.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :)
tegyük fel szakember vagyok, akkor meg lettem kérdezve és így már talán kevésbé hülyeség, amit szajkózom. ellenben ha egy inkompetens dietetikust kérdez meg, aki gabona és tej fogyasztásra ítéli, nos abból jöhetnek majd a gondok.
Sok zöldséget, gyümölcsöt. Sovány húsokat. Teljes kiõrlésû gabonából készült pékárút.
az egészséges étkezés többe kerül. optimalizálni kell.. a paleolit táplálkozás eleve kilövi a tejtermékeket, mert allergia nélkül is rossz hatással van az emberi szervezetre. ezen kívül az ugyan olcsó, de káros gabonákat, hüvelyeseket is elhagyandónak ítélik. maradnak húsok, zöldségek, bogyók-magvak, gyümölcsök, rügyek hajtások gyökérfélék a terítéken.
A kérdező hozzászólása: Köszi, Szoondiii, amugy a te kerdesed ihlette a kerdesemet. :) (Fogyozok, esztek tejet es kenyeret?) 1. Eppen a paleoliton gondolkodtam, csak az a baj, mintha husokon alapulna, es en nem vagyok husos tipusu, akar vegan is ellennek sztem (bar meg nem probaltam). Szerinted? 2. A masik, hogy nem tudom, hol tudok zöldségek, bogyók-magvak, gyümölcsök, rügyek hajtások gyökérféléket venni egy helyen, ha lehet? Kisgyerekek mellett kisse bonyolult. 3. A harmadik, hogy milyen peldat mutatok igy a gyerekeknek? Mert ha en nem eszek bagonat, ök se - ez nem karos nekik? Nem lesznek majd anorexiasak, mert ezt latjak kisgyerekkent, a fogekony eveikben?
A kérdező hozzászólása: A többi valaszt is köszönöm - hat igen, en is a salatalevelen kötöttem ki. :)

Mit egyen a kismama: amit kíván, vagy ami egészséges? Mert a kettő nem mindig ugyanaz!

Sovány voltam terhesség el?tt, és hét kilót fel is szedtem a 30. hétig. Pár napja egyfolytában az evésen jár az eszem, és hiába próbálok gyümölcsöt, zöldséget (amúgy nagyon szeretem ?ket), teljesen kifordultam magamból, és zsíros szalámikat, virslit, tejfölt, sajtokat és csokit ennék legszívesebben, mert csak azoktól lakom jól, egyébként csak szédölgök.

Legjobb válasz: próbáld ki azt enni, amit kívánsz, abból nem lehet baj, max rádöbben a szervezeted, ha mégsem kellene. Egyébként a szervezet ilyenkor kényszeresen zsírt követel, a szoptatás miatt szeretné feltölteni a raktáraidat. Biztosan kicsi a zsírkészleted.Mellette egyél egeszségeset is.

próbáld ki azt enni, amit kívánsz, abból nem lehet baj, max rádöbben a szervezeted, ha mégsem kellene. Egyébként a szervezet ilyenkor kényszeresen zsírt követel, a szoptatás miatt szeretné feltölteni a raktáraidat. Biztosan kicsi a zsírkészleted.Mellette egyél egeszségeset is.
Szerintem amiket felsoroltál egy se nagyon egészségtelen, fõleg a sajt meg a tejföl!Én imádom a virslit reggelire, nem tudom mi a baj vele!A szalámi meg igen finom szendvicsbe paprikával, paradicsommal!A csokiban is vannak egészséges dolgok, de azt nem kell túlzásba vinni, de amint látom nem vagy túlsúlyos!Semmi bajod nem lesz, csak ne komplikáld túl!! Boldog babavárást!
amugy is a 30.héttõl fontos h sok fehérjét, szénhidrátot eggyél a baba növekedése miatt..eggyél ami jól esik..annak meg mi értelme, h olyan eszel amit nem akarsz és v égén még megundorodsz tõle? esetleg sárgaságot is kapsz????? Jó étvágyat!:-)))) 33.hetes kismama
Szia Dietetikus vagyok. Azt mondom is is. Azért ésszel! Ilyenkor a szervezeted sikít azért ami neked kell. Az elsõ oldalon lévõ 7 hetes terhes étvágytalanságára írtam egyhosszab szösszenetet, olvasd el, vagy keress meg a [email protected]-on.

Egy "egészséges"embernek leeshet a cukra 1, 6-ra? Mi okozhatja?

Tünetei:gyengeség,szédülés!!Az még fontos,hogy 2 órával el?tte evett(paprikáskrumpli,kifli,csokoládé+olyan üdit? aminek magas a cukortartalma)!

Legjobb válasz: Talán már nem egészséges,utána kéne járni dokihoz menni!!!

Talán már nem egészséges, utána kéne járni dokihoz menni!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!!!!
Mindenképp menjen el orvoshoz! Hasnyálmirigy probléma is lehet.
Úgy látszik, sokat olvasom itt a fórumot, és beletették a fülembe a darazsat. DE nem lehet, hogy azt a szép mennyiségû ennivalót kihányta és üres maradt a gyomra???
A kérdező hozzászólása: Nem hányta ki!!De szerencsére már tudjuk az okot-voltunk dokinál!!Köszi a tanácsokat!!

Egy micro USB kábelt és egy rossz megtört végű micro USB-s töltőből lehet csinálni egy egészséges töltőt? Mit mivel kössek össze ha lehet?

Telefontöltő: egy fehér, egy zöld kábel. USB kábel: fekete, piros, zöld, fehér, "réz"

Legjobb válasz: Micro usb 5 lábú. Általában magában a microusb fejben van egy ellenállás, ami jelzi, hogy ez töltõ, nem pc csatlakozás. Sok telefon ennek ellenére mûködik vele, de jópár el fog küldeni, hogy "nem támogatott töltõ", vagy meg sem indul a töltés. Kérdés az, hogy milyen telefonhoz kell.... Töltõnél rámérsz, hogy melyik a + és -, piros a +, fekete a - az usb kábelben. (ÁLTALÁBAN!)

Micro usb 5 lábú. Általában magában a microusb fejben van egy ellenállás, ami jelzi, hogy ez töltõ, nem pc csatlakozás. Sok telefon ennek ellenére mûködik vele, de jópár el fog küldeni, hogy "nem támogatott töltõ", vagy meg sem indul a töltés. Kérdés az, hogy milyen telefonhoz kell.... Töltõnél rámérsz, hogy melyik a + és -, piros a +, fekete a - az usb kábelben. (ÁLTALÁBAN!)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, meglátom mit hozok össze :)
A kérdező hozzászólása: Samsung Galaxy Ace 2 a telefon 2.3.6-os Androiddal.
A kérdező hozzászólása: Teljesen stabilan mûködik, köszönöm!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!