Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek, legyen is (390 db)

Két hét múlva lesz egy katalinom (tenyésztőtől), de szeretnék hozzá még egy hullámosat is, hogy ne legyen egyedül! Mikor vegyem meg mellé a hullámost?

Rögtön őt is akkor mint a katalint vagy később? Nem akarom h utálják egymástvagy féltékenyek legyenek!:) Előre is köszi az értékes válaszokat!

Legjobb válasz: Ha azt szeretnéd, hogy ne legyen egyedül akkor vegyél 2 katalint vagy 2 hullámost, de ne egy ilyet egy olyat mert nemtudnak egymással mit kezdeni..nemtudnak kommunikálni egymással. De ha mégis egy katalint és egy hullit veszel akkor egyszerre tedd õket a kalitkába mert ha az egyik már bent volt régebben akkor az az õ otthona és valószínûleg bántani fogja az újat, ha egyszerre teszed be akkor mindkettõnek új hely és nemlesz annyi baj. De szerintem vegyél inkább vagy 2 katalint vagy 2 hullámost!!

Ha azt szeretnéd, hogy ne legyen egyedül akkor vegyél 2 katalint vagy 2 hullámost, de ne egy ilyet egy olyat mert nemtudnak egymással mit kezdeni..nemtudnak kommunikálni egymással. De ha mégis egy katalint és egy hullit veszel akkor egyszerre tedd õket a kalitkába mert ha az egyik már bent volt régebben akkor az az õ otthona és valószínûleg bántani fogja az újat, ha egyszerre teszed be akkor mindkettõnek új hely és nemlesz annyi baj. De szerintem vegyél inkább vagy 2 katalint vagy 2 hullámost!!
hullámost nem hogy fölösleges hanem baj ha veszel hozzzá mert egyik madárnak sem jó! Ahogy az elõzõ írta, vagy 2 hullámos, vagy 2 katalin!
A kérdező hozzászólása: Csak azért gondoltam, mert olvastam több helyen is hogy a katalin tök.békés és elvan a másfajta papagájokkal iis, sõt hullámossal vagy nimfával még költ is együtt... Köszi a válaszokat

Babát tervezünk a párommal de szeretnénk egy kutyát is. Golden retrievert. Akkor vegyük meg a kutyust amikor megszületett a baba hogy együtt nőjenek fel, vagy előbb a kutyus hogy már ne legyen olyan kajla mire jön a baba?

Volt már goldink nagyon gyerekbarát állatok de ebben a kérdésben nem tudom melyik lenne a jobb.

Legjobb válasz: Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.

Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.
tettesd át ezt a kérdést állatok-kutyák kategóriába mert itt sok a "burokba zárjuk a gyereket" Anyuka. Golden egy családi kutya amúgy, imádni fogja a picit de ehhez korán szocializáljátok. Mindenképp baba elõtt vegyétek meg, és vigyétek sokat gyerekek közé hogy szokja a nyúzást és hogy hogy kell viszonyulni a kisgyerekekhez. A falkavezérséget tartsátok be és olvass utána, hogy nehogy féltékeny legyen, és jó helyrõl vegyétek tenyésztõtõl hogy idegrendszeri rendellenességre le legyen szûrve! Ez nagon fontos!
Toxémia :DDD Toxémia = eclampsia, te mindenttudó :) )) Toxoplasmosist pedig egy életben egyszer lehet szerezni. Mivel a kérdezõ jó eséllyel olyan szülõkkel rendelkezett, akik nem úgy akarták megóvni az immunrendszerét, hogy mindentõl elzárták, nehogy véletlenül legyen ellenanyaga vagy erõsödjön kicsit, így valószínûleg már régen átesett rajta és immunis rá. A gyereknek pedig annál gazdagabb lelki világa és élete lesz, minél több olyan lény veszi körül, aki szereti, legyen az ember, vagy állat.
Nekem goldiem van és 4 hónapos terhes vagyok. Az enyém már felnõtt, tudom mire számítsak tõle, így nyugodt szívvel vállaltam a babát. Szerintem elõbb legyen a kutya, megtanítod arra a viselkedésre amit elvársz tõle, és akkor tudod majd mennyire engedheted a gyerekkel játszani. Ráadásul szerintem sok lenne egyszerre egy kölyök meg egy bébi, ha még nem volt kutyád és ráadásul kezdõ anyuka is vagy. Sokan mondják, amit még nem tudok saját tapasztalattal alátámasztani, hogy goldies családokban a gyerek a kutyába kapaszkodva tanul meg járni:)
1es: direkt rákérdeztem állatorvosnál, védõnõnél stb... és mindegyik azt mondta, hogy csak a macska veszélyes, a kutya nem toxoplazmozis szempontjából. Az állatorvosunk 6 hónapos terhes koráig dolgozott és nem lett semmi baja.
A goldi valóban az egyik leggyerekbarátabb kutya. Én viszont felcserélném a sorrendet, persze csak ha van két-három év türelmetek. A kutyu megszokná, hogy rengeteg idõtök van rá, ugye míg csak ketten vagytok õ egy amolyan "gyerekpótlék" is. És õ veszteségként fogná fel a pici születését, hisz utána kevesebb idõ jut rá. Fordítva viszont a pici imádná a kölyköt, a kutya már úgy ismerné meg a családot, hogy hárman vagytok, õ a negyedik a sorban. Bár még egyszer mondom, ez a fajta nem akarja a domináns szerepet betölteni, de ha az õ "lelkivilága" is fontos, akkor én így tennék. :)
Ha mindenképpen akartok kutyát most fogadjatok örökbe egy kölyköt. Addigra mindent megtanítotok neki, úgy ahogy mondod, nem lesz olyan kajla.
Minek a baba, ha a kutya a döntõ tényezõ?
2. vagyok. Elsõ válaszolóval annyiban értek egyet, ha panelházról van szó. Na oda nagy testû kutyát sose vinnék be. Kertesbe, miért ne lehetne? Ha a teraszt el tudjátok zárni elõle, a gyerek nem fog kapcsolatba kerülni a kutyával csak, ha Ti is akarjátok. Egyik családnál így van, a gyerek kb 3 éves korába simogatta meg elõször a kutyát, addigra a kutyának is benõtt a feje lágya. Az anyuka meg nem dajkálgatta annyit a kutyát hanem a férje foglakozott vele.
meg hogy nehogy toxémiát (betegség amit a toxoplazma , kutya macska terjeszt és ezt elkapd terhesen ha éppen érzékeny vagy rá. szerintem nem fér össze a terhesség és egy állat, sõt még egy kisbaba és egy állat sem... de biztos van ellenpélda. vagy elkapod vagy nem ! minden jót.
Hát az elsõ válaszolón nagyon jót röhögtem. Gondolom a toxoplazmózisról akart értekezni nagy tudományosan (amit egyébként csak a macskák terjesztenek, kutyák nem) :) Kérdezõ: mi is gondolkodtunk ezen a kérdésen, végül úgy döntöttünk, hogy elõbb a baba, és ha majd kicsit nagyobb lesz, és elég érett lesz hozzá, akkor fog kapni egy kiskutyát, akit õ nevelgethet, gondoskodhat róla, amennyire tud. Ez szerintem több szempontból is hasznos. Egyrészt szerintem nagyon sokkal gazdagodik egy gyerek, ha együtt nõ fel az állattal, másrészt pedig megtanul felelõsséget vállalni a kutya iránt. Persze ez csak akkor mûködik, ha a gyerek is akarja, tehát tényleg örül majd neki, és nem csak kötelességbõl gondozza, de ha állatbarát környezetben nõ fel, akkor szerintem ez magától jön majd.
Én is azt javasolnám, mint egy korábbi válaszadó, hogy elõször jöjjön a baba, utána 2-3 év múlva a kutyus! Nekem is goldim van, õ a család szemefénye! :) 1 éves volt, amikor megszületett az unokatesóm, õk itt laknak a szomszédban, azóta eltelt 2 év, de még a mai napig nem tudja elviselni a kutyus, ha nem õ az elsõ, ha nem õt simogatjuk meg elsõnek, hanem a gyerekkel foglalkozunk tiszta depressziós... Mert ugye azt szokta meg, hogy õ a "gyerek" a családban... (Amúgy tényleg olyan, mint egy gyerek...:) ) Szóval tényleg jobb lenne, ha abba csöppenne bele, hogy már 3-an vagytok, látja a sorrendet! Egy 2-3 éves gyereknek pedig külön nagy öröm lenne egy kiskutya, akkor már együtt tudtok vele játszani, együtt nõnek fel. Neked is több idõd van akkor már vele foglalkozni, terhesen nem hiszem, hogy egy kiskutya után tudsz majd rohangálni, visszatúrni a kiásott földet harmincadjára is, rohangálni a cipõid után stb... :)
Nekünk is goldink van, 7 éves, a fiam idén született. Iszonyat jó haverságban vannak :) Szerintem elõbb kutya legyen, tanítsátok be, legyen szófogadó mikorra jön a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Kedves gpotter. Hogy minek a baba??? Mert ez minden vágyam, és mert szeretnénk a férjemmel családot. A kutya pedig érzelmi okokból. Mindig is volt kutyánk. goldink 2x is és én elmondhatatlanul szerettem õket, a gyermekkorom fénypontja voltak. Csak én 5 éves voltam mikor lett kutyánk. Egyébként mindenképpen vinnénk kutyaiskolába megtanítani pár dologra. A kommenteket olvasva megerõsödött bennem hogy most veszünk kiskutyát hogy mire jön a baba már "érett" legyen. Kertes házunk van így ha kell eltudjuk különíteni majd. De amint lehet szeretném majd õket összebarátkoztatni . Nyilván errõl majd orvossal is fogok konzultálni, de most az is fontos hogy sikerüljön teherbe esnem :)
Hát ez embertõl függ. Jelenlegi élethelyzetemben én is többre tartok egy kutyát, hamarabb akarok kutyát, mint gyereket, jobban szeretem õket és kész, de ettõl még lehet józanul gondolkodni. Akinek pedig csak a gyerek az isten, még annak is illene gondolkodni.
Én nem tetetném át az állatok kategóriába, mert ott nagyon fanatikusak a kutyások! Többre tartják mint egy gyereket. Tapasztalat!!! Bár itt meg tényleg sok anyuka burokban tartaná a gyereket. Egyszer majdnem a fejemet szedték mert leírtam hogy miért kell a kutyát a játszótérre vinni [email protected], és még én voltam az idióta hogy minek viszem olyan játszóra a lányom...... A kérdésedre: Nekem elõször a gyerek született meg, és mikor 1éves lett akkor kapott egy keverék kutyust. De nekem nem volt segítségem így sok lett volna a kettõ egyszerre még ilyen pici volt a gyerek! Most 2, 5éves a kislányom és a legjobb haverok! Fel kell mérni hogy neked/nektek mi felel meg jobban!
Barátnõmnek is van, nagyon bírom, fõleg amikor röfög :DD Nekem berni pásztorom van, aki szintén angyal :) ))
Igen, tényleg aranyosak. Szerencsére ez is nagyon gyerekszeretõ fajta, az sem zavarta, mikor a fiam megcsavarta a fülét :)
Tök jól nézhet ki egy mopsz meg egy baba egymás mellett :D Az lehet a legjobb, amikor nincs méretbeli különbség :D
Szerintem elõbb a kutyus, kicsit komolyodjon meg, mire megérkezik a baba. Nálunk is így van, van egy 1, 5 éves mopszunk, kölyök kora óta nálunk van, a fiam pedig most 5 hónapos. Már kezdenek érdeklõdni egymás iránt, ezt mi egyáltalán nem akadályozzuk, természetesen felügyelet mellett.
Tavaly vettük meg a kölyökkutyusunkat, egy közép-ázsiai juhászt. Akkor még nem tudtam h babát várok. :-) Nem volt semmi probléma. Szerintem csak jót teszel azzal ha a gyerkõc hamar megismerkedik az állatokkal, nem csak mesekönyvben lát cicát, kutyát vagy nyuszit. Nem mellesleg normálisabb immunrendszere is lesz mint azoknak a gyerekeknek akiknek az anyja még a hypót is kidomestosozza :-)
Na mindegy, ha már szóba került a toxémia is, akkor elmondom, hogy annak az ég világon semmi köze az állatokhoz. Még a fertõzésekhez sem. Ez egy terhességi gond, súlyos esetben életveszélyes állapot. Görcsöket is okozhat. Családi halmozódás elõfordulhat, meg nyilván vannak rizikófaktorai, meg olyanok, akiknél sûrûbben elõfordul, de alapból nem tudni elõre, hogy ki lesz toxémiás és ki nem. Ennek 3 fõ tünete van, a baromi magas vérnyomás, az ödéma és a fehérjevizelés.
Nem keveredett volna meg, ha nem mondanának olyan dolgokat az emberek, amikhez nem értenek. A macskától sem lesz az ég világon semmi baja egy terhes nõnek, ha már régen átesett a toxoplasmosison. A toxoplasmosist jobb elkapni gyerekkorban, az esetek java részében még tünetet sem okoz, csakis és kizárólag akkor veszélyes, ha terhesen találkozol a fertõzéssel elõször és akkor sem rád, hanem a magzatra nézve, egyszóval teratogén. De ha már régen átestél rajta, akkor védett vagy, tarthatsz macskát is és annyit simogathatod, amennyit kedved tartja, semmi bajod nem lesz.
Na, kérdezõ, itt csak még jobban megkeverünk, nem hogy segítenénk. :) De nyugi, nem tudsz rosszul dönteni, mindkét eset megfelelõ.
Tényleg poén volt az elsõ :) )) Egyébként is maga az állat terjeszti, hanem annak az ürüléke. Nyers húsokban is elõfordulhat, tehát még állat sem feltétlenül kell ahhoz, hogy átessünk ezen.

MI tévők legyünk? Pasim a egy csaj lesmárolta de a fiú nem akarta és mondta neki hogy van barátnője de ő még is? Szerintetek vége legyen köztünk?

A fiú bevalotta nekem :(de mit tegyek?nekem ez fáj:(

Legjobb válasz: Ezt én is láttam.A Leszopidasz a pasid mi?

Ezt én is láttam.A Leszopidasz a pasid mi?
Ha a barátod nem akarta, akkor miért kéne szakítanotok? Ha találkozol a csajjal, jól tépd meg :D de szerintem amúgy ugyanúgy folytassátok, mintha meg se történt volna. 19/L
Az, hogy egy csaj lesmárolta a pasid sokmindent takarhat. A pasid tett olyat, ami neked fáj, vagy csak áldozat volt? Bízol benne? Én nem tudom a választ, egyedül te tudod. A fájdalom gyógyítható, a bizalom elvesztése nemigazán.
miért nem lökte el magától?
Annyira gondolom nem ellenkezett a pasid. Ha én nem akarom, hogy lesmárljanak, akkor max egy puszi sikerül csak a csajnak, mivel ellököm. Idióta!
Biztos úgy volt ahogy õ mondja ? Lehet nem is ellenkezett.. Neked kell tudnod.
A kérdező hozzászólása: Hát én nem láttam nekem mondta:(
A kérdező hozzászólása: Hát én mondtam neki ha engem leakarnának smárolni nem sikerülne=(...
Sherry. :) És akkor már illenek is egymáshoz.
Bacardi :P Jó pörgõs név és még csajos is. És ez is B betûs, mint a Baileys :P
tonik?gin?vodka?:D
Nincs mit. :) Majd írd meg végül mi lett a kutyus neve!
*Mojito-hoz* bocsi. ^^"
Szerintem is jó a Martini :D ebbõl akár Martina is lehet. Vagy mit szólsz a Mojito-joz? =)
Cherry Berry :D
Lehetne mondjuk likõr :D, vagy nekem a metaxa is tetszik, szerintem nem is egyhangú...Vagy mit szólsz a martinihoz? Nagyon tetszik, hogy ilyen neveket adsz nekik, szerintem illik a kutyusokhoz! :D
A kérdező hozzászólása: én falun lakok egyébként és én itt a környéken még soha nem láttam fajtiszta kóbor kutyát! Sõt a mi kutyáinkat is el akarták lopni még nem voltunk itthon, csak mert szép fajtiszta kutyusok! Egyébként kb 10-15 ismerõs szólt hogy szeretnének venni kiskutyát ha lesz, ezek ellenére sem szeretnék kiskutyákat, de ha véletlen lesz, örülünk majd nekik, és lesz helyük családon belül! és a következõ almot nem várnánk meg, mert ivartalanítanánk! ilyen egy szaporító, igaz????
A kérdező hozzászólása: Írisz lett a neve! azt mondták, van ilyen nevû krémlikõr is így néznek ki http://kephost.hu/share-0A16_4CB1E8D7.html http://kephost.hu/share-44B9_4CB1E94B.html
Jaj, ezek irtó gyönyörûek, nekem is spánielem van, már 3 éves, fiú. A neveik is nagyon aranyosak, illenek hozzájuk. :) Amúgy meg az ilyen hozzászólókon ne húzd fel magad, õk is csak jót akartak (gondolom), csak rossz embert támadtak. Nem ismernek téged, így nem ítélhetnek el. Hát igen, ebbõl indul a rasszizmus...
Jaj, hát én nem vagyok spániel-párti, de õk igazán édes kis dögök. :) A nevük is tetszik, de nem keverednek össze? Írisz - "Bélisz"? Hasonlóan hangzik. :D De találó, az tény, tetszik. ^^
elég iszákos a gazdi xDD:D(bocs ha rosszat mondtam viccnk szántam:) ) :D:D de ha mindenáron italról akk elnevezni legyen APSZINT:D:D(legerõsebb alkohol asszem:D) 96% vagy vmi iylesmi:)
Nagyon aranyosak:)
A kérdező hozzászólása: köszi! :-) A Baileys-t, nem mi találtuk ki, így lett törzskönyvezve, de a gazdája, nem vitte el, és így került hozzánk, és a kislánynak meg valami hasonló nevet szerettem volna! Tudják nagyon a nevüket! És az Íci, és Béló becenévre is nagyon figyelnek!
Szia! Leírnád, melyik kennelbõl vannak? Én is ilyen színût keresek, de sehol sem találok minõségi törzskönyveset! Vagy adsz egy elérhetõséget?
tegnap 21:25 vagyok Ja akkor értem, nálunk is becenevezés megy, szóval gondolhattam volna. :D Nekem hétfõn lesz kiskutyám, fiú, én is most keresgélek nevek után, próbálok valami ritkát, de értelmeset találni. Keverék kutyus, de azt hiszem az anyukájában (aki szintén keverék :D) van spániel a szõre és a fülei alapján, meg a mérete is erre utal. Ezt muszáj volt megosztanom. xD
A kérdező hozzászólása: http://www.mesztegnyei.fw.hu/
Törzskönyvest esetleg kapnék itt, de minõséget nem, ez egy szaporító telep... De azért köszi.
A kérdező hozzászólása: http://www.spanielekholdvari.eoldal.hu/
utolsó válaszolónak: nem halnának ki, csak kevesebb lenne a kobór, menhelyi kutya...egyébként a kérdezõnek üzenem hogy ennyire ne legyen felelõtlen!
Miért kell mindenkit szekálni? A kérdezõ kérdezett inkább válaszoljatok arra. Igaza van a kérdezõnek semmi közünk hozzá, hogy mit csinál! És akkor mi van ha egyszer születnek kiskutyák? Gondolkozzatok! Ha soha nem születne kiskutya akkor kihalnának! Az talán jobb volna! Vagy ha soha nem születne kiskutya akkor nektek se lehetne, meg minek vesztek akkor kutyát ha úgyis tudjátok, hogy a kutyának valahogy meg kellett születnie és ahogy ti mondanátok akkor ez is épp úgy "szaporítótól" származik! Könyörgöm! Néha az ilyenek kíméljenek! Még valami! Ha valami nem tetszik, nem kötelezõ írni! Jesszusom! A kérdésre pedig meglett a válasz? Kíváncsi vagyok mi lett a kutyusnak a neve. Sok boldogságot és örömöt kívánok a kutyusokhoz!
a kérdezõ enyhén hirtelen haragú...nyugi.....
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam rá hogy jó lenne valami ilyesmi... Elõször a metxa-ra gondoltam, azt amúgy is szeretem, de lebeszélnek róla, mert hosszú egyhangú név! De így tanácstalan vagyok. cherry- tettszik, nem rossz, csak kicsit egyszerûnek tûnik nekem! Ezért még várok ötleteket!
A kérdező hozzászólása: De jó! Nagyon tettszenek a nevek! Nagyon aranyosak vagytok! Nagyon örülök, igy már van több választási lehetõségem is! Azért ha van még ötlet, azt nagyon szívesen várom... Egyébként a spánielem (fiú is és a lány is) fekete és barna színû, vagyis coboly!
Brandy :)
jézusom még egy szaporító..
A kérdező hozzászólása: Nem kell jézusom-ozni! nem vagyok és nem is leszek szaporító! Egyébként ha akarok veszek még 3 törzskönyves kutyát és alapítunk kennelt, de neked ahhoz sem lesz semmi közöd!!!! És egyébként csak társat akarunk a kutyusomnak, csak a fiú igy is sok mindent lepisil, ezért nem akartunk még egy fiút! és a tenyésztõnk azt mondta nagy a valószínûsége hogy nem lesz kiskutya sem mert együtt nõnek fel!!! de te szövegelsz, pedig azt se tudom mi a helyzet!
hát a "tenyésztõ"(az ilyet szaporítónak hívjuk..) jó nagyot hazudott.. a kutyák még a saját kölykükkel/anyjukkal is párosodnak, attól még mert együtt nõnek fel nem lesznek olyanok, mint az embereknél a testvérek, ergó ugyanúgy fognak szaporodni.. ami azért jó, mert akkor a szuka kutya már az eslõt tüzelésnél be lesz fedezve.. gondolkodj az ivartalanításon!! a tenyésztés nem a törzskönyves kutyákkal kezdõdik, azokat is megfelelõ helyrõl kell kiválasztani és rengeteget kell tanulni, ahhoz, hogy tenyésztõ lehess(tenyésztõi tanfolyam, szaporodásbiológia ismeretek , a fajta állományának ismerete, elképzelés, hogy milyen típusú kutyákat szeretnél, tehát szakértelem st stb....)
ha pedig a fiú sok mindet lepisil, akkor ott komoly probléma van a falka sorrendjével, falakvezérnek hiszi magát..
A kérdező hozzászólása: Te egy idióta vagy!!!! Nem érted hogy nem akarok szaporítani se se semmi! De ha akarnám se lenne hozzá semmi közöd!!! (érdekes nõtt már fel együtt két kutyám és nem lett soha kiskutya a 10 év alatt- roppan érdekes, vagy csoda lenne???? ) nyugi! Gondoskodva lesz róla legalább 2éves koráig semmiképp se legyen kiskutya, a többi meg a természetre lesz bízva! Remélem megnyugodtál, mert még a végén aludni se bírsz majd egy új szaporító miatt akit beképzeltél magadba!!!!!
Ézdekesség képpen szeretnék belekogyogni, hogy nekünk volt egy mudi kev.szukánk (teljesen úgy nézett ki mint egy róka), és a fia aki puli kev. volt. Az anyja soha nem engedte, hogy befedezze a fia, és a végére teljesen bepörgött a kan. Szegény el kellett altatni, olyan súlyos volt neki. Persze most 2 kanunk van, és egy ivartalanított lánycicánk. Sose szaporítanék, de akkor még kicsi voltam, nem szólhattam bele.
"a többi mega természetre lesz bízva..".na hát ez a szaporítás.. mi háziasítottuk a kutyát, aki a farkastól származik(ahol kizárólagcsak az alfa állatok párosodbak!!), tehát a mifelelõsségünk megakadájozni, hogy szaporodjon, erre is való az ivartalanítás.. a kutyád kölykei közül nem egy fog kikötni szaporítóknál, erre mérget vehetsz, márpedig az már a te lelkeden szárad.. szegény kutyáid, sajnos nem az õ érdeküket nézed, hanem, hogy te szeretnél kiskutyázni..
A kérdező hozzászólása: csak jelzem, akik szaporítónak könyveltek el: a lány már 3szor is tüzelt és nincs kiskutya!!! A kan szaglássza, néha megnyalja, de más semmi nm történik!!!! Nagy szaporító vagyok, ugye!?
és mi lett a lány kutyus neve?
A kérdező hozzászólása: http://www.athinas-product.hu/ én õket néztem ki elõször, de sajnos nekem nincs, nem volt és soha nem is lesz 100 ezren felüli öszzegem kiskutyára!!! :(

Üdv! Az a helyzet hogy sovány vagyok de régen duci voltam és emiatt a fenekem és a vádlim most is nagy. Vékony is vagyok és dagi is. Mit egyek és mennyit, hogy sportoljak és mit, hogy kisebb legyen a vádlim és a fenekem? +úszógumi is van egy pici.

az egész önbizalmam elveszi ez... jön a nyár,valahogy muszáj szebben kinéznem... köszönök minden választ!

Legjobb válasz: Nem bántásból, de ha sovány vagy, és szerinted nagy a feneked, a combod, a vádlid, és úszógumid is van, akkor hol vagy sovány? Hány kiló és milyen magas vagy?

Nem bántásból, de ha sovány vagy, és szerinted nagy a feneked, a combod, a vádlid, és úszógumid is van, akkor hol vagy sovány? Hány kiló és milyen magas vagy?
Bármit, de sportolnod kellene (futás, úszás, bicaj, séta, aerob tánc, bármi).
Rendszeres sport (amit szeretsz, de heti 4 ora minimum legyen), kevesebb kaloria bevitele, es minosegibb, egeszsegesebb kajak. En meg javaslok e melle valamilyen vertisztitast (sok mondja van). igy tavasszal kulonosen jot tesz.

80 ezer alatt 140*200cm-es franciaágyat matraccal? Nem muszály hogy egybe legyen, lehet külön is a matrac és ne legyen középen ilyen csík vagy mi. LEÍRÁST~>

Lehet használt is de ne nagyon régi és jó álapotú!! ÉRTELMES VÁLASZOKAT LÉCCI.

Legjobb válasz: Vatera, Tesz-vesz, Jófogás

Vatera, Tesz-vesz, Jófogás
A kérdező hozzászólása: de és ha bihar megyében van pl azért nem fognunk elmenni..az ország másik felébe.. ._____. ráadásul honnan tudjam hogy nem ver át?
Mi ilyen ágyat vettünk úgy 60 ezerért 2 éve. A keretet már nem tudom hol vettük (Talán IKEA, de lehet Möbelix is), a matracot külön, talán az RS-ben. Mosti s nagyon jó, nem rugós ágy. Szerintem nézz utána akcióknak a közelben, tényleg ki lehet hozni olcsón.
Matracot az auchan(most már cora)-ban éri meg, vákumosat(az csak a csomagolását jelenti).
Fordítva: a Cora lett Auchan. Az Vaterán lehet úgy keresési feltételt megadni, hogy csak a környékeden lévõ találatokat dobja ki. Nem éri meg senkinek becsapni a vásárlót, mert akkor rossz értékelést kap tõle. Akinek sok rossz értékelése van, attól senki nem vesz semmit. Mi már sokszor rendeltünk, és nem bántuk meg.
A kérdező hozzászólása: oké köszi mindenkinek
Valóban félre írtam bocsi.Az eredetileg is auchan nevû auchanra gondoltam.

Van nekem egy 5.1 es hang kártyám. Lényeg hogy nincs hozzá program. Találtam hozzá egy genius illesztőt jó is volt a hang meg minden. Amint újra indítottam a gépet már a XP töltése közben egyszer csak meg áll és ennyi befagy. Mi tévő legyek?

Legjobb válasz: Szia. Próbáld meg a harverazonositók alapján keresni a drivert hozzá : Számitógép - Jobb egér katt - Tulajdonságok - majd Eszközkezelõ. Itt keresd azt az eszközt, amire kiváncsi vagy (telepités után sárga kérdõjeles az eszköz - és az Egyéb eszközök között van - kattits rá (kinyilik) ami benne van azt nem ismerte fel a gép és nem telepitett hozzá drivert) Kattints kétszer az egyikre, elõjön egy ablak, abban a "Részletek" fülön van egy leengedhetõ ablak, oda válaszd a "Hardverazonositókat". Az alatta lévõ ablakban megjelenõ adatokból az elsõ sorra kattints rá és CTRL+C (másold). Gogliban bemásolod (CTRL+V). Egy kicsit lebutitod (elég a VEN és a DEV - Vendor és Device ), utánna irod Driver plusz az OP rendszert és már keres is. Példa gugli keresésre : VEN_1002&DEV_94C1 driver windows XP Itt egy mintakép hardwerazonositóra : http://coopper.tvn.hu/getfile.php?dfn=hwazon1.jpg Sok sikert. Üdv. Ui. : Ha nem megy másold ide a hardverazonositók elsõ sorát és én is megpróbálok drivert keresni + kell még, hogy milyen operációs rendszerhez kell a driver.

Szia. Próbáld meg a harverazonositók alapján keresni a drivert hozzá : Számitógép - Jobb egér katt - Tulajdonságok - majd Eszközkezelõ. Itt keresd azt az eszközt, amire kiváncsi vagy (telepités után sárga kérdõjeles az eszköz - és az Egyéb eszközök között van - kattits rá (kinyilik) ami benne van azt nem ismerte fel a gép és nem telepitett hozzá drivert) Kattints kétszer az egyikre, elõjön egy ablak, abban a "Részletek" fülön van egy leengedhetõ ablak, oda válaszd a "Hardverazonositókat". Az alatta lévõ ablakban megjelenõ adatokból az elsõ sorra kattints rá és CTRL+C (másold). Gogliban bemásolod (CTRL+V). Egy kicsit lebutitod (elég a VEN és a DEV - Vendor és Device ), utánna irod Driver plusz az OP rendszert és már keres is. Példa gugli keresésre : VEN_1002&DEV_94C1 driver windows XP Itt egy mintakép hardwerazonositóra : http://coopper.tvn.hu/getfile.php?dfn=hwazon1.jpg Sok sikert. Üdv. Ui. : Ha nem megy másold ide a hardverazonositók elsõ sorát és én is megpróbálok drivert keresni + kell még, hogy milyen operációs rendszerhez kell a driver.
indítsd csökkentett módban (F8), majd szedd le a feltelepített hangkártya driver-t. Ha külön hangkártya akkor a kártya gyártói honlapján, ha alaplapi, akkor pedig az alaplap gyártói honlapján keress hozzá illesztõprogramot.
A kérdező hozzászólása: ez a kártya neve asszem.SunRich Tech Model M-123, 5.1 CHANNEL PCI SOUND CARD (New) (with CMedia CMI8738 chipset)
A kérdező hozzászólása: meg xp van.köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: igen eszt raktam a gépre 2 szer is volt is hang.de amint újra indítottam a gépemet egyszerûen a xp töltése közben be fagyot.:/
A kérdező hozzászólása: üdv nah meg van hogy mi a baj.nem jó a hangkártya

Mit egyek, hogy szép legyen a bőröm, és a súlyom is megfelelő legyen?

Nagyon pattanásos a bőröm, hajlamos a zsírosodásra. Mitesszerek, pattanások, fényes bőr.... Ezen kívül hízásra is hajlamos, vagyok, szóval valami fogyis dolog kéne. Az is jó, ha ebben segítetek, mit ne egyek :)). köszi

Legjobb válasz: Csoki, olajos magvak...http://www.femina.hu/szepseg/pattanas_valodi_ok Igyál sok vizet az jó a bõrödnek és eltelíti a gyomrod, így kevesebbet fogsz enni. Ha hegesedésre hajlamos a bõröd irány a bõrgyógyász aki a megfelelõ kúrával rendbe tudja hozni. Húgomnál ez a Roacután kúra volt. Egyébként ebben a témában rengeteg cikket találsz a neten.

Csoki, olajos magvak...http://www.femina.hu/szepseg/pattanas_valodi_ok Igyál sok vizet az jó a bõrödnek és eltelíti a gyomrod, így kevesebbet fogsz enni. Ha hegesedésre hajlamos a bõröd irány a bõrgyógyász aki a megfelelõ kúrával rendbe tudja hozni. Húgomnál ez a Roacután kúra volt. Egyébként ebben a témában rengeteg cikket találsz a neten.
1.minimum 2lfoly./nap 2.Rendszeres arctisztítás(nekem a szappanos arcmosás bevált, de arra figyelj, h. ne legyen túlságosan száraz a bõröd, mert attól is jöhet ki új) 3.napozás is jót tesz neki, mert szárítja 4. ne egyél zsíros kaját 5.csokit se! 6.ha nem sikerül, akkor alkohol tartalmú cuccot fel tud írni a bõrdoki és az segít, de brutális....

Mi van akkor ha, kimegyek forgalomba egy 125ccm-is hivatalosan forgalomba helyezett motorral ami erősebb, mint amilyen kéne legyen és ha megállít a rendőr akkor mi van? TÖBBI LENT

Ha kimegyek egy 125ccm 2 ütemű (kb 23kW) motorral aminek a FORGALMIJÁBAN (azaz forgalomba van helyezve, rendszám stb.) az áll hogy 11kW, úgy hogy megvan az A1 (125ccm) jogosítványom amiben az áll hogy 11kW-ig vezethetek, akkor a rendőr fog még utána nézegetni stb. vagy nem?

Legjobb válasz: A rendõr nem tudhatja hogy neked pl egy gyárilag fojtott verzió van-e. Tehát még ha ismeri is a típust akkor sem fog veled semmit sem kezdeni. Amitõl inkább félned kell hogy ha pl balesetet szenvedsz más hibájából és bevizsgálják a gépet akkor te fogod megjárni.

A rendõr nem tudhatja hogy neked pl egy gyárilag fojtott verzió van-e. Tehát még ha ismeri is a típust akkor sem fog veled semmit sem kezdeni. Amitõl inkább félned kell hogy ha pl balesetet szenvedsz más hibájából és bevizsgálják a gépet akkor te fogod megjárni.
Semmi. A rendõr nem fog kirántani az Astra csomagtartójából egy teljesítménymérõ padot, hogy lemérje tényleg 11kWattos a motorod :D
A kérdező hozzászólása: Mindkettõtöknek köszönöm a választ:) Hát igen, ha baleset van akkor gáz van..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!