Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek, a leghamarabb (25 db)

Mármint vágtában?
Egy jó lovassal. Próbáld meg (ez ellentétes azzal, amit lovasiskolában tanítanak, de beválik) kifelé állítani beugratásnál, így a belsõ vállára esik. Én csikók belovaglásánál alkalmazom, és mikor már megy, megvan az egyensúlya, akkor kezdem el a rendes beugratást tanítani neki. Kezdõ, fiatal lótól ne várd el, hogy az elõírásos beugratásra jól reagáljon, hiszen neki is meg kell tanulnia.
Hú amit a második hozzászóló írt azért én kegyetlenül le lettem osztva egy lovardában ahol épp elkezdtem dolgozni. Pedig a csikók szabadon mindig "kifele állítva" ugranak be "jó lábra".
Vedd a pálcát a külsõ kézbe, a ló maradjon belsõ állításba, de próbáld meg külsõ lábbal is beemelni vágtába, ne csak a belsõ zárjon rá határozottabban. Ezen kívül jó lehet, ha körön próbálkozol, esetleg kiskörbõl kifelé jövet, mert összekavarodnánk a a lábai, ha nem megfelelõ lábra ugrik. Átlóváltásnál, ilyesminél cserél lábat, hogy csak azért is rossz lábon maradjon?

Mennyibe kerül egy németjuhász (kan) ivartalanítása, és mikor lehet a leghamarabb ezt megejteni?

a kis kutya (kan) 6-7 hetes...a szuka 2 és fél éves lesz februárban, és kb 40 kilo.

Legjobb válasz: A legtöbb orvos 6-8 hónapos koránál korábban nem javasolja. Ivartalanítási akcióban olcsóbb szokott lenni, pl. ha most vinnéd, akkor feltételezve, hogy fél éves korára meghaladja a 25 kg-ot, úgy 10500Ft lenne most a mûtét. Ha dec. 6-ig viszed a szukát, akkor az most akcióban 16500Ft. Itt van a dokik listája: http://www.zoldzebra.hu/hu/news.php?extend.55 Megjegyzem, megint körültekintõen alkottak törvényt - ebadó-, amikor a kutyus 4 hónapos kora után már fizetned kell, ha nincs ivartalaníttatva. Holott elõtte nem is nagyon lehet..

A legtöbb orvos 6-8 hónapos koránál korábban nem javasolja. Ivartalanítási akcióban olcsóbb szokott lenni, pl. ha most vinnéd, akkor feltételezve, hogy fél éves korára meghaladja a 25 kg-ot, úgy 10500Ft lenne most a mûtét. Ha dec. 6-ig viszed a szukát, akkor az most akcióban 16500Ft. Itt van a dokik listája: http://www.zoldzebra.hu/hu/news.php?extend.55 Megjegyzem, megint körültekintõen alkottak törvényt - ebadó-, amikor a kutyus 4 hónapos kora után már fizetned kell, ha nincs ivartalaníttatva. Holott elõtte nem is nagyon lehet..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Hát igen...akik ezt (ebadó) kigondolták, nem hiszem hogy ilyesfajta kérdéseknek, hogy mikor lehet egyáltalán ivartalanítani, utána néztek volna. A lényeg hogy a szeretõ gazdik szeretett kutyájuk után még többet fizessenek...azon felül, amit egy kutya vagy bármilyen állat, akivel törõdnek, fizetni kell...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni az eszperantót egy középfokú nyelvvizsgára? Nehéz volt a vizsga? Mik a tapasztalatok? Hogy lehet a leghamarabb elsajátítani ezt a sokak által könnyűnek titulált nyelvet?

Kell magántanár?

Legjobb válasz: Mennyi idõ alatt lehet megtanulni az eszperantót egy középfokú nyelvvizsgára? - Nekem 3 hónap alatt sikerült, bár már szinte semmire sem emlékszem:D Nehéz volt a vizsga? - Nem, bár szóbelin magamról kellett beszélni, ennél csak nehezebbeket húzhattam volna Hogy lehet a leghamarabb elsajátítani ezt a sokak által könnyûnek titulált nyelvet?- Kinyitottam a könyvet és tanultam:D A Szilvási könyvbõl készültem, minden benne volt

Mennyi idõ alatt lehet megtanulni az eszperantót egy középfokú nyelvvizsgára? - Nekem 3 hónap alatt sikerült, bár már szinte semmire sem emlékszem:D Nehéz volt a vizsga? - Nem, bár szóbelin magamról kellett beszélni, ennél csak nehezebbeket húzhattam volna Hogy lehet a leghamarabb elsajátítani ezt a sokak által könnyûnek titulált nyelvet?- Kinyitottam a könyvet és tanultam:D A Szilvási könyvbõl készültem, minden benne volt
Három hónap alatt én le tudtam vizsgázni belõle középfokon! A Rigó utcában nagyon rendesek voltak a vizsgáztatók. Én egy barátomtól tanultam, akivel sokat gyakoroltunk, de inkább csak a vizsga elõtti 2-3 hétben! :D Szerintem magától is meg tudja tanulni az ember, ha van vmi jó könyve és esetleg megveszi a kidolgozott tételeket. (Ha kellenek kidolgozott tételek, vagy segítség a vizsgához, akkor tudom ajánlani, aki nekem is segített.)
utolsó: nekem kellenének tételek :)
Sziasztok! Júniusban készülök középfokú nyelvvizsgára. Engem is érdekelnek a tételek. Írd meg légyszíves hogy juthatnék hozzá! Köszi!
Sziasztok! Engem is érdekelnének a kidolgozott tételek, leírnátok, hogyan juthatnék hozzá! köszi
Sziasztok! Én októberben szeretnék szóbelizni középfokon, sajnos a laboron elbuktam júniusban, ha valakinek vannak kidolgozott tételei, és elküldené, azt megköszönném!


Szülës utän mi a leghamarabbi idöpont amikor utazhatok a picivel is egy hetesen mär lehet vinni repülön? Kell neki utlevél? Nem dugul be a füle vagy ilyesmi?

Hazamegyek szülni Magyarországra és mivel szeretném hogy az apukája lässa mihamarabb jönnék is vissza amint lehet.Olvastam hogy van akire külföldön ,,jött rá" a szülés ök meddig vártak ott ,hogy oldották meg?

Legjobb válasz: Útlevél kell neki. Azt nem tudom, mi a legkorábban ajánlott idõpont az utazásra, de egy pár hetes baba még nagyon védtelen. egy repülõ belsejében meg rengeteg baci és miegymás keringhet...A babák immunrendszere még nagyon fejletlen. Még társaságba se ajánlott vinni 2 hónapos kora elõtt... Az apuka nem tud ideutazni hozzátok???

Útlevél kell neki. Azt nem tudom, mi a legkorábban ajánlott idõpont az utazásra, de egy pár hetes baba még nagyon védtelen. egy repülõ belsejében meg rengeteg baci és miegymás keringhet...A babák immunrendszere még nagyon fejletlen. Még társaságba se ajánlott vinni 2 hónapos kora elõtt... Az apuka nem tud ideutazni hozzátok???
A légitársaságok nem vállalnak utolsó hónapos terheseket, és csecsemõket sem, de a kor változó társaságonként.Eleve ki sem viheted pár hétig a lakásból, csak ablaknál levegõzhet.
Egy hetesen repülõn? Normális vagy? Nem nagyon... Így van, utolsó idõben repülni sem jó, nem is engedik a légitársaságok-és a dokik sem. A felnõttnek is dugul a füle, nem hogy egy csecsemõnek... Szülj inkább kint, miért olyan fontos itthon szülni, ha eddig kint voltál? Nem vagy komplett-már bocs. MAradj ott, ahol vagy, és szülj ott apával.
Egyetértek, felelõtlenség a babával szemben, a hülye járvány pedig csak fokozza ezt. Azt tenném még hozzá, hogy Neked is vigyázni kell magadra, szülés után ne pattogj egy ideig! Gyermekágyas idõszak minimum 2 hét, de 6 kellene igazából... Vedd komolyan, hiszen még sok-sok évig NÕ szeretnél maradni, ugye?
Kérdezd meg a gyerekorvost, orvosodat, házidokit, védõnõt, és ha áldását adja akkor fontold meg. De ha úgy gondolod akkor mennye, de nehéz lesz, és fárasztó. Én 6 hetes voltak az ikreim amikor hazamentünk. 16 óra 3 átszállás, tápszerek, pelenkák tömege, légörvényben. Ez volt 3 hónapja. Szinte végig aludták.
A kérdező hozzászólása: Nem azért utaznék hamar mert annyira felelötlen vagyok, hanem mert minden nap számít hogy az apja láthassa a miután megszületik.Mivel a kölfüldön dolgozik nem repülhet csak ugy el.De ha el is jöhetne sajnos nincs szalonképes rokon akinél elszállásolhatnám..Ugyhogy nem tudom mi legyen:S Köszönöm a válszokat
szia ! 3 hónaposan lehetett elõször repülõvel utaznom a kisfiamnak ! a párom sem látta addig mert õ is külföldön dogozott ! ha az apuka meg te nem vagytok össze házasodva akkor ugye szüléshez kell az apasági nyilatkozat ! az útlevélhez szintén kell az aláírása és beleegyezése ! megteheti a külföldi magyar nagykövetségen a beleegyezõ nyilatkozatot ! azt haza postázza hivatalosan és utána lehet csak elkezdeni az útlevél ügyintézést ! ugye várni kell az anyakönyvi kivonatra is ami ( vidéken ) kb 3-4 hét volt nekünk . úgyhogy egyszerûbb ha az apuka el tud szabadulni legalább egy hétvégére hogy lássa a picit ! ha van kérdésed még válaszolok !
A kérdező hozzászólása: Jajj de jó hogy az utolsó ilyen informált:) ..Ez tényleg eléggé kacifántos..Igazäból a pënzt megigényelni mentem volna haza a pici után szülni..Mivel itt nem jár nekem semmi(Spanyolo.)Otthon sem sok de ha összegzem akkor repjegyek 2 minimum.Meg ez a papir ami kell a szüléshez az is drága lenne mert nálunk itt a konzulátos mindenért pénzt kér minden papírért mint aboltba.(ha nem tudsz fizetni nincs segítség)Nevetséges na mindeggy:S..és akkor plussz az utlevél ugytudom 10000 körül van..és mindenre várnom kell heteket és ki tudja még miröl nem tudok..Nem tudom hogy megérné-e..Nagyon köszönöm a választ..

Hogyan lehet egy nőt a leghamarabb a csucsra jutatni mi a legérzékenyebb pont?

Legjobb válasz: Nincs ilyen, és nem is ajánlatos csak egy ponton izgatni. Ráadásul alkalomtól, hangulattól és a hónap napjától is függ hogy most éppen mit kíván jobban... De miért akarod gyorsan??? Minél tovább tart, annál jobb! Tanulj jó sokat, kísérletezz, legyél vele minél többet... és rá fogsz jönni, hogy õ mit szeret.

Nincs ilyen, és nem is ajánlatos csak egy ponton izgatni. Ráadásul alkalomtól, hangulattól és a hónap napjától is függ hogy most éppen mit kíván jobban... De miért akarod gyorsan??? Minél tovább tart, annál jobb! Tanulj jó sokat, kísérletezz, legyél vele minél többet... és rá fogsz jönni, hogy õ mit szeret.
A kérdező hozzászólása: Hát még szûz vagyok meg barátnõm is csak gondoltam ha eljön az a pillanat akkor a lehetõ legjobb élményt biztosítsam neki ... ezért érdekelne mármint nem tudom mennyi esélyem lehet arra hogy az elsõ szex jó lessz e neki ezért érdekelne...
csikló
G-Pont:) :) :) :P:P
Azért irtam a csiklót, mert azt azért könnyebb megtalálni. :D De, igen a G-pont is.
mind2 egyszerre, az a legjobb!!!!!
Szerintem inkább az orvosod kérdezd. De egy újabb terhességgel legalább három-négy hónapot várni kell.
És a doktor bácsi ezt nem mondta?Vagy csak nem kérdezted.Nem akarok hülyeséget írni, szerintem kérdezd meg az orvost.Ilyet ne bízz rá a laikus válaszolókra.
Nekem anno 3 hónap pihit javasolt a doki.
Szerintem ki kellene egy picit vizsgáltatni magad. Az, hogy 9 év után sikerült a baba, és persze el is halt, ez nem jó ómen. Eleve 3 ciklust kell megvárni, hogy újra lehessen próbálkozni, addig meg egy hormonprofilra van idõ. Azt, hogy ne legyen semmi baj, senki nem tudja megjósolni. Én hiába vigyáztam 2x is átéltem a missedet. Talán majd legközelebb.... Sok sikert!
olvass... diéta+aerob szálkásításról olvass sokat ill szálkásító diétáról!!!
Fuss heti 4x-5x 30-40 percet. Futás elõtt fél órával még egyél banánt.

SEGÍTSÉG! Tegnap kinyomtam egy pattanást (nem volt fehér a közepe, csak egy púp volt ott, de kijött az a fehér izé belőle) de viszont reggelre úgy bedagadt. Mit csináljak hogy a LEGHAMARABB ELMÚLJON?

(kozmetikus, b?rgyógyász nem meggyek!) házi praktikákra gondoltam! köszönöm!

Legjobb válasz: tegyél rá jeget az leviszi 1 kicsit a gyulladást...egyik praktika sem fogja azonnal eltûntetni de én a fogpasztát ajánlom :)

tegyél rá jeget az leviszi 1 kicsit a gyulladást...egyik praktika sem fogja azonnal eltûntetni de én a fogpasztát ajánlom :)

2? -em van. Az egyik az hosszú, de mit tegyek? (Többi lent) A másik pedig hogy éves korában lehet kiheréltetni egy lovat leghamarabb?

Még mindig csipked a csikóm. Nemsokára 1 hónapos lesz, és már fel tudom venni a lábát, amit nem szeret, s?t! Ha már a lábához érek, elkezdene harapdálni, ma amikor felvettem a lábát, meg is harapott! Megmaradt a nyoma, kicsit véraláfutásos is lett. Egyébként sokszor elkezdene csipkel?zni, de szerintem csak játékból, nem agresszivitásból. Mit tegyek, hogy leszoktassam arról, hogy harapjon, ha felveszem a lábát?

Legjobb válasz: Bocs, az elsõ mondat jelenése, hogy 2 kérdésem van. és a második mondatban pedig a "hogy" szó után kihagytam a "hány" szavat.

A kérdező hozzászólása: Bocs, az elsõ mondat jelenése, hogy 2 kérdésem van. és a második mondatban pedig a "hogy" szó után kihagytam a "hány" szavat.
vágd orrba ha csíp és harap láttam már 1 éves mént is, akit kiheréltek, de ha kiherélik a lovat, magasabbra fog nõni, mint ha csõdör maradna
Jobb még néhány évet várni amíg kialakul a csõdörös testalkat, és utána herélni. :) Ilyen fiatalon is lehet herélni, de nem lesz olyan szép alakja, picit "punnyadt" lesz. Azt pedig sose engedd neki, hogy csipkedjen, de még azt se, hogy feléd kapjon! Addig tartsd fent a lábát amíg legalább néhány másodpercig meg nem tud állni normálisan, ha csíp vagy harapni próbál akkor azonnal vágd orrba, de a lábát ne tedd le! Majd szépen megtanulja, hogy nem lesz ám kényelmes ha hülye!
1 hónapos csikónál még nem fog segíteni a csipkedésen a herélés. A kancacsikó is ugyanúgy csipkedne, ha neveletlen. Meg kell nevelni. Herélni lehet most is, késõbb is. Ha vársz, akkor csõdörösebb testalkata lesz, ha nem akkor nyúlánkabb lesz.
Minden csikó csipked. Egy atyai pofon nem árt ilyenkor! ;) 4-5 évesen heréltesd akkor szép csõdis nyaka lesz.. ;)
A kérdező hozzászólása: Oké! Heréltetni még nem most akarom, nem azért kérdeztem! Legalább 3 évet várok még vele (mármint a heréléssel) ! Köszönöm a válaszokat!

Szemöldököm között nőtt egy pattanás, kinyomtam és lealkoholoztam, viszont mostanra egy hatalmas seb lett ott. Mi tenne neki a legjobban? Hogyan tudnám a leghamarabb elmúlasztani, gyógyítani a sebet?

Legjobb válasz: Öltözz hindu ruhába és nem fog feltûnni senkinek. Azt hiszik majd, hogy egy bindi van a szemeid közt! Amúgy nyomj hozzá valamit a fagyasztóból, utána meg csakis az alkohol a legjobb, vagy más ami leszárítja. Csak a kezeiddel ne kezd el nyomkodni, mert még nagyobb lesz!

Öltözz hindu ruhába és nem fog feltûnni senkinek. Azt hiszik majd, hogy egy bindi van a szemeid közt! Amúgy nyomj hozzá valamit a fagyasztóból, utána meg csakis az alkohol a legjobb, vagy más ami leszárítja. Csak a kezeiddel ne kezd el nyomkodni, mert még nagyobb lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!