Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek, 9 hetes babámnak ne (2 db)

Mit egyek, hogy 9 hetes babámnak ne csak 2-3 naponta legyen széklete?

Ez kb. másfél hete van így. Csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: 8 hetesen nekünk is volt ilyen problémánk. Nekem a gyerekorvos a szellõztetést ajánlotta. Eleinte müanyag lázmérõvel segítettünk neki, de lehet kapni a gyógyszertárba erre alkalmas szélcsõt. Biztonságosabb és jobb. A gázoktól is megszabadítja a kicsit. Csak túlzásba nem szabad vinni, mert a végén megszokja.

8 hetesen nekünk is volt ilyen problémánk. Nekem a gyerekorvos a szellõztetést ajánlotta. Eleinte müanyag lázmérõvel segítettünk neki, de lehet kapni a gyógyszertárba erre alkalmas szélcsõt. Biztonságosabb és jobb. A gázoktól is megszabadítja a kicsit. Csak túlzásba nem szabad vinni, mert a végén megszokja.
Nekem anno azt mondta a védõnõ, ha csak anyatejet kap, max.az egy hét fér bele, hogy ne legyen széklete.Persze csak ha nincs baja, nem fáj a hasa. Én cukros kamillateát adtam Neki ha ilyen volt, de csak nagyon keveset.
Az anyatejes babáknál teljesen normális, hogy 2-3 naponta van székletük. A nagyobb babák már szinte mindent hasznosítanak az anyatejbõl. Szerintem nem érdemes "erõltetni" a napi kakit. Az anyatejeseknél nagyon tág határok között mozog a kakilások gyakorisága. Van, hogy minden szopinál, de az is normális ha 5 naponta 1x. Szerintem az étrendeddel ezt nem nagyon lehet befolyásolni. Keresgélj szoptatásos honlapokat, van egy csomó hasznos infó errõl.
Miért kéne ez ellen bármit is tenni? Ez normális, amíg csak anyatejet kap, sõt, akár kakilhat hetente is.
Ha nem fáj tõle a pocija, nincs székrekedése, normálisat kakil, amikor kakil, akkor semmit nem kell tenni. Anyatejes babánál normális az is, ha napi több kaki van, de az is, ha hetente 1. Amelyik anyatejes babának ritkán van széklete, annak a szervezete nagyon jól hasznosítja az anyatejet. Ennyi. Más oka nincs. Ha nincs más panasz, akkor nincs semmi gond, ez így teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kicsit megnyugodtam.

9+3 hetes kismama vagyok, nem tudom mit tegyek. Egyedül lennék ha vállalnám, egészségügyben dölgozok, 32 éves vagyok, nincs babám és volt két konizációm. Az én keresetemből meg tudnám oldani a gyereknevelés meg a többi dolgokat? Vagy inkább ne?

egyedül vállaljam e a babát?

Legjobb válasz: Vállald. Ha a szíved azt súgja, tartsd meg, akkor ne tétovázz. Simán fel tudod nevelni, nem mindig lesz könnyû, de a babád átsegít minden nehézségen. És egy életen át bánnád, ha elvetetnéd. Pláne, ha neadjisten nem lehetne másik.

Vállald. Ha a szíved azt súgja, tartsd meg, akkor ne tétovázz. Simán fel tudod nevelni, nem mindig lesz könnyû, de a babád átsegít minden nehézségen. És egy életen át bánnád, ha elvetetnéd. Pláne, ha neadjisten nem lehetne másik.
Ne haragudj, de nagyon naív vagy, ha ezt még meg is kérdezed, mert nem tudod, mi zralkodik mostanában a világban. Egészségügyi dolgozó, hogyne vállalhatná?!Kapcsolatok, orvosok, ismerettségek, mondhatni protekció, ami nem egy utolsó dolog ma, amikor simán lesöprik az embert, ha nincs pénze, mert sajna olyan ritka a jó és lelkiismeretes orvos, mint égen a csillag.Ráadásul nem egy árjáróház az eü általában, és a fizetés is kiszámítható, elvégre nem úgy mész be reggelente, hogy nem tudod, ott éred-e meg a másnapot, illetõleg nem felejtenek el hónapról - hónapra kifizetni, mint más helyeken.
Szerintem is vállald! Maga a gondolat hogy elveszed más életét csakhogy megkíméld magad a "kiadásoktól" és a babavárás velejáróitól...elég morbid-én azt gondolom.Fõleg úgy hogy eü-s dolgozó vagy, tudod hogy melyik az az orvos akit megkérnél hogy legyen az orvosod..persze aki nem érintett az nem lát a "kulisszák" mögé. Egyedül maradni egy babával nagyon nagy dolog manapság..de ez fog erõsebbé tenni, hiszen ott lesz neked õ, akirõl gondoskodsz és szereted, õ mindig veled marad. Jó Babavárást! És mindig csak elõre nézz!NE hagyd hogy mások véleménye befolyásoljon..ha te tudod mit akarsz, csak ez vezéreljen!
Bocs a hibákért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. pár dolog lemaradt: egészségügyben dolgozok de csak részállásos 120 órás vagyok tehát kevesebb fizuért mint teljes állásál ( és még mielõtt szemrehányás érne fõiskola miatt és másik munkahely miatt nem vagyok teljes óraszámú) az anyámékkal élek, de mikor megtudták hogy mi van, hát nem lelkesedtek tulzottan a dologért mert még a diplomám nincs meg meg hogy az anyagiak meg õk nyugdíjasok, stb stb problémákat soroltak. jelzem én nagyon szeretném a babát. a párom viszont 21 éves és ha tisztán gondolkozunk azért még az õ életébe nem biztos hogy belefér egy gyerek, még együtt vagyok a párommal bár még nem beszéltük meg hogy mi legyen még van pár napom :( nem tudom mi legyen. a gyereknek nem akarok hogy rosszul döntsek. nem én nem a párom senki nem fontos hanem a gyerek, csak õ neki mi lenne a jó ?!
Ha így gondolod, akkor mindenképpen vállald. Nyilván mindenki azonnal a nehézségekkel jön, de ez nem is baj, így tudsz mérlegelni minden oldalról. És nem mellesleg 32 éves vagy, mi van, ha elveteted, és többet nem lehet gyereked? Isten ments, hogy ilyen elõforduljon, de ezt is számításba kell venned. És gyerek mellett is lehet tanulni, nekem is ment, le is államvizsgáztam, még mielõtt betöltötte volna az egyet. Neked is menni fog.
A problémákat sokkal egyszerûbb felsorolni mint végiggondolni azt hogy a saját gyerekük segítségre szorul és várja is a segítséget, jól esne neked ha segítenének.Nyugdíjasok: és ha nem lenne gyerek akkor is meg tudnak élni a nyugdíjukból..ugyanúgy van kiadás.Amíg csak lehet gondolom addig dolgozol továbbra is.Ha részállásban dolgozol, akkor esetleg szóba jöhet egy kis plusz mellékkereset: valamit elvállalsz hogy legyen egy kis több bevételed, de csak addig míg tudod csinálni.A szüleidet meg nem értem..örülnének egy unokának de az hogy a segítségük jól esne az már távol áll tõlük( ne értsd félre nem akarom õket bántani, csak nem értem miért kell felfogni ilyen negatívan ezt az egészet.) Ha már döntöttél akkor értesítsd a szüleidet is és érvelj nekik, mit-miért döntöttél így. Sok szerencsét!Kitartás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!