Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek, 9 hetes babámnak (7 db)

Mit lehet jatszani egy 9 hetes babaval?

Mert szerintem en valamit rosszul csinalok! :(

Legjobb válasz: Nyugodj meg, az én lányom is ilyen idõs és hasonlóan viselkedik. Délután már nagyon nyûgös. Én azt szoktam csinálni, hogy mindenhez fokozatosan szoktatom: elõször csak pár percre tettem a játszószõnyegre, majd egyre több idõre (már alár fél órát is elvan rajta). Ha nagyon sír, én is felveszem, hogy megnyugodjon, utána visszateszem. (Sok türelem kell hozzá)Nálunk most nagy favorit a hason fekvés és nézelõdés, beszélek hozzá, énekelek neki, érdeklik a színes, mozgó, csörgõ, zörgõ dolgok. Ilyeneket rakok elé. Szerintem próbáld arra szoktatni, hogy máshol is érezze magát jól. Még semmivel sem vagy elkésve :-)

Nyugodj meg, az én lányom is ilyen idõs és hasonlóan viselkedik. Délután már nagyon nyûgös. Én azt szoktam csinálni, hogy mindenhez fokozatosan szoktatom: elõször csak pár percre tettem a játszószõnyegre, majd egyre több idõre (már alár fél órát is elvan rajta). Ha nagyon sír, én is felveszem, hogy megnyugodjon, utána visszateszem. (Sok türelem kell hozzá)Nálunk most nagy favorit a hason fekvés és nézelõdés, beszélek hozzá, énekelek neki, érdeklik a színes, mozgó, csörgõ, zörgõ dolgok. Ilyeneket rakok elé. Szerintem próbáld arra szoktatni, hogy máshol is érezze magát jól. Még semmivel sem vagy elkésve :-)
A gyerek akkor lesz kiegyensúlyozott, ha minden szisszre reagálsz és minél többet van kézben.
Szia! Ne aggódj, nincsen semmi baj sem veled, sem a babáddal. Csupán annyi történt, hogy gyerekbõl van és rájött, hogy kell kihasználnia a mamáját. Próbáld szépen fokozatosan leszoktatni arról, hogy mindig a kezedben legyen és ott is aludjon el. A baj az, hogy ha nem teszed, akkor neki ez teljesen természetessé fog válni, még akkor is, ha neked esetleg éppen dolgod lenne. (fõzés, vasalás stb) Nekem két gyermekem van és az elsõt sajna én is elkényeztettem egy kicsit és lett is belõle némi hátránya, de mára már helyreállt a "rend". Pl. nehezen szokott be az oviba, nagyon Anyás lett.De sohasem késõ a dolgokat a normál mederbe terelni. A legjobbakaT!
A kérdező hozzászólása: Koszi aranyos vagy!Kulonben en az a tipus vagyok aki probalja a gyereket egy kicsit sirni hagyni es nem elkapatni azzal hogy felveszem minden szisszre de mar tenyleg ketsegbeestem mert ketsegbeesetten tud sirni mint akinek faj valamije es akkor semmiesetre sem hagynam sirni, sot..de nem beteg mert amugy boldog vidam tunderi kisfiu akivel elotte sosem volt baj, csak gondoltam valamit rosszul csinalok.
Jól van, kényeztesd csak el, de legalább annyit megtehetnél, hogy a kérdésre válaszolsz, és csak utána próbálod a rögeszméidet másokra rátukmálni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom csajok! Egyetertek az elozo valaszadoval, mi ebben a valasz? Amugy meg mindenki ugy csinalja ahogy akarja es tudja szerintem nem kell lehurrogni senkit semmiert, minden baba mas csak jo meghallgatni a velemenyeket es nekem ha nem is segit a valasza de legalabb latom hogy vannak rendes emberek a foldon.
Te a kérdésre válaszoltál azzal, h lehurrogsz?:)

Mit egyek, hogy 9 hetes babámnak ne csak 2-3 naponta legyen széklete?

Ez kb. másfél hete van így. Csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: 8 hetesen nekünk is volt ilyen problémánk. Nekem a gyerekorvos a szellõztetést ajánlotta. Eleinte müanyag lázmérõvel segítettünk neki, de lehet kapni a gyógyszertárba erre alkalmas szélcsõt. Biztonságosabb és jobb. A gázoktól is megszabadítja a kicsit. Csak túlzásba nem szabad vinni, mert a végén megszokja.

8 hetesen nekünk is volt ilyen problémánk. Nekem a gyerekorvos a szellõztetést ajánlotta. Eleinte müanyag lázmérõvel segítettünk neki, de lehet kapni a gyógyszertárba erre alkalmas szélcsõt. Biztonságosabb és jobb. A gázoktól is megszabadítja a kicsit. Csak túlzásba nem szabad vinni, mert a végén megszokja.
Nekem anno azt mondta a védõnõ, ha csak anyatejet kap, max.az egy hét fér bele, hogy ne legyen széklete.Persze csak ha nincs baja, nem fáj a hasa. Én cukros kamillateát adtam Neki ha ilyen volt, de csak nagyon keveset.
Az anyatejes babáknál teljesen normális, hogy 2-3 naponta van székletük. A nagyobb babák már szinte mindent hasznosítanak az anyatejbõl. Szerintem nem érdemes "erõltetni" a napi kakit. Az anyatejeseknél nagyon tág határok között mozog a kakilások gyakorisága. Van, hogy minden szopinál, de az is normális ha 5 naponta 1x. Szerintem az étrendeddel ezt nem nagyon lehet befolyásolni. Keresgélj szoptatásos honlapokat, van egy csomó hasznos infó errõl.
Miért kéne ez ellen bármit is tenni? Ez normális, amíg csak anyatejet kap, sõt, akár kakilhat hetente is.
Ha nem fáj tõle a pocija, nincs székrekedése, normálisat kakil, amikor kakil, akkor semmit nem kell tenni. Anyatejes babánál normális az is, ha napi több kaki van, de az is, ha hetente 1. Amelyik anyatejes babának ritkán van széklete, annak a szervezete nagyon jól hasznosítja az anyatejet. Ennyi. Más oka nincs. Ha nincs más panasz, akkor nincs semmi gond, ez így teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kicsit megnyugodtam.

Vigyem orvoshoz? Amikor a 9 hetes babam hatan van a kezem, erzem, hogy horog neha. Neha trusszog, neha kiszivok egy kis fikuszt, de nem lazas, nem kohog. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ugyan ez a helyzet. Már többször tapasztaltam én is ilyen "hörgést", de csak néha, szóval ez nem állandó. Voltam már vele orvosnál azt mondta, hogy semmi baja sincs, teljesen tiszta a tüdeje, csak összegyûjt egy ki nyál a torkában és ezzel "játszik" de ha lenyeli akkor az távozik a széklettel. Azt is mondta ne ijedtünk meg, minden kisbaba csinál ilyet. De ha attól megnyugszol akkor inkább vidd el orvoshoz, én is aggódtam érte, tudom milyen érzés.

Szia! Nálunk ugyan ez a helyzet. Már többször tapasztaltam én is ilyen "hörgést", de csak néha, szóval ez nem állandó. Voltam már vele orvosnál azt mondta, hogy semmi baja sincs, teljesen tiszta a tüdeje, csak összegyûjt egy ki nyál a torkában és ezzel "játszik" de ha lenyeli akkor az távozik a széklettel. Azt is mondta ne ijedtünk meg, minden kisbaba csinál ilyet. De ha attól megnyugszol akkor inkább vidd el orvoshoz, én is aggódtam érte, tudom milyen érzés.
Bocsi, reggel van, nem tudok helyesen írni :D


9 hetes babámnak reggelre az egyik fülére (amelyiken alszik) sárga váladék rá volt száradva mindenfelé kivűl, belül. Ez mi lehet?

Ma elviszem orvoshoz mert igaz nem fáj neki de nagyon gyanus hogy nincs-e begyulladva.

Legjobb válasz: Az öcsémnek is volt ilyen(most 12 éves), még a szaga is kellemetlen volt. Úgy hívtuk azokban a hetekben, hogy Büdifül :) Ekcéma volt. És neki is egészen picike korában jött ki. Saját babáról még nem tudok nyilatkozni, mert nem bújt még ki :)

Az öcsémnek is volt ilyen(most 12 éves), még a szaga is kellemetlen volt. Úgy hívtuk azokban a hetekben, hogy Büdifül :) Ekcéma volt. És neki is egészen picike korában jött ki. Saját babáról még nem tudok nyilatkozni, mert nem bújt még ki :)

9 hetes vagyok. Megfaztam. Sokat pihenek, teazok. Megmertem a lazam es 37.6 volt. Vettem be egy paracetamolt. Attol lemegy majd? Ha feljebb menne mit tudnek meg tenni? Lehet baja a babanak? Vagy csak a magas laztol?

A gyogyszertaros azt mondta a paracetamol nem art a babanak.Csak 1 db-ot vettem be ami 500mg-os.

Legjobb válasz: hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)

hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)
Ha feljebb megy Rubophent vagy Panadolt bevehetsz. Inkább vegyél be egy gyógyszert, mint hogy magas lázad legyen!
Nagyon magas láztól lehet baja a kicsinek, ekkorától nem. Ha feljebb megy, a fentieken kívül még borogathatod magad, vagy hívd fel a házidokidat, hogy mit csinálj! És pihenj sokat!

9 hetes 6 napos terhes vagyok. Mikor ulto helyembol felallok, altalaban belenyilal az alhasamba es nyilal egy darabig. Mitol van ez? Lehet tole baja a babanak? Mit csinalkak?

Mivel a munkahalyemen meg nem tudjak, hogy allapotos vagyok, igy probalok nem mashogy viselkedni mint terhessegem elott.

Legjobb válasz: En tegnap voltam 7+1 es miutan felkeltem, kb. 15percig folyamatosan alig birtam kiegyenesedni, meg jarni, allni, mert sokat nyilallt a hasam. Mondtam is az ultrahangos nonek, azt mondta ez is normalis,bar engem megijesztett. Nekem is arra fogtak, hogy no a meh, nyulnak a mehszalagok, stb.... Minden megvaltozik odabenn, azert eleg gyorsan no a bebi ilyenkor, kell a szabad hely neki.

En tegnap voltam 7+1 es miutan felkeltem, kb. 15percig folyamatosan alig birtam kiegyenesedni, meg jarni, allni, mert sokat nyilallt a hasam. Mondtam is az ultrahangos nonek, azt mondta ez is normalis, bar engem megijesztett. Nekem is arra fogtak, hogy no a meh, nyulnak a mehszalagok, stb.... Minden megvaltozik odabenn, azert eleg gyorsan no a bebi ilyenkor, kell a szabad hely neki.
Igen, valószínûleg minden rendben van odabent. Gondolj erre, semmi rosszra! És egyetértek az elõttem szólókkal: valóban a méhszalagok okozzák ezt a hirtelen fájdalmat. Nagyon éles, mint a késszúrás és az alhasban érezni egyik másodpercrõl a másikra, bal, vagy jobb oldalon. Én a 39. hétben vagyok és az egész terhességet végigkíséri, mondjuk ez nem spontán jön, ki lehet kerülni, mivel általában egy rosszabb, hirtelen mozdulatnál jelentkezik nálam. Eleinte csak akkor tapasztaltam, ha gyorsabban álltam fel a székbõl, vagy ültem fel az ágyon, ahogy nõtt a méhem egyre inkább figyelnem kellett arra, hogy finomabban mozogjak. Most már akkor is érzem, ha fekvés közben gyorsabban fordulok az oldalamra, vagy vissza. Szóval csak finoman mozogj, került a túl gyors mozdulatokat! A babának ettõl nincs baja, viszont nagyon kellemetlen tud lenni.
A kérdező hozzászólása: Igen, altalaban akkor nyilal, ha gyorsabban mozdulok. Meg meg kell tanulnom lassan felallni. Egyreszt mivel ha otthon tortenik es odakapok, akkor a pasim megijed, ha meg a munkahelyemen, akkor meg kell probalnom nem odakapni, nehogy lebukjak, mivel meg probaidos vagyok. Skociaban. De ugyanaz a rendszer. Koszonom a valaszt.
Szia! Ez a méhszalagok nyúlásától van. Ne aggódj a babának ettõl nem lesz baja. Próbálj ilyenkor rálazítani, kicsit hajolj elõre, hogy ne húzódjon és elmúlik. Nálam is van már hetek óta, most 13 hetes vagyok. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. Az alhasi szurka meg a mindjart megjon erzes mar nem igazan van. Ezek szerint erre valtott at most. Csak kicsit feltem, mert nalunk ahol lakom a 12.heten lesz csak uh, addig nem vizsgalnak egyaltalan. Ezek szerint akkor minden rendben odabent, es a bebi novoget es fejlodik?
Te nem Angliaban lesz veletlenul?

9+3 hetes kismama vagyok, nem tudom mit tegyek. Egyedül lennék ha vállalnám, egészségügyben dölgozok, 32 éves vagyok, nincs babám és volt két konizációm. Az én keresetemből meg tudnám oldani a gyereknevelés meg a többi dolgokat? Vagy inkább ne?

egyedül vállaljam e a babát?

Legjobb válasz: Vállald. Ha a szíved azt súgja, tartsd meg, akkor ne tétovázz. Simán fel tudod nevelni, nem mindig lesz könnyû, de a babád átsegít minden nehézségen. És egy életen át bánnád, ha elvetetnéd. Pláne, ha neadjisten nem lehetne másik.

Vállald. Ha a szíved azt súgja, tartsd meg, akkor ne tétovázz. Simán fel tudod nevelni, nem mindig lesz könnyû, de a babád átsegít minden nehézségen. És egy életen át bánnád, ha elvetetnéd. Pláne, ha neadjisten nem lehetne másik.
Ne haragudj, de nagyon naív vagy, ha ezt még meg is kérdezed, mert nem tudod, mi zralkodik mostanában a világban. Egészségügyi dolgozó, hogyne vállalhatná?!Kapcsolatok, orvosok, ismerettségek, mondhatni protekció, ami nem egy utolsó dolog ma, amikor simán lesöprik az embert, ha nincs pénze, mert sajna olyan ritka a jó és lelkiismeretes orvos, mint égen a csillag.Ráadásul nem egy árjáróház az eü általában, és a fizetés is kiszámítható, elvégre nem úgy mész be reggelente, hogy nem tudod, ott éred-e meg a másnapot, illetõleg nem felejtenek el hónapról - hónapra kifizetni, mint más helyeken.
Szerintem is vállald! Maga a gondolat hogy elveszed más életét csakhogy megkíméld magad a "kiadásoktól" és a babavárás velejáróitól...elég morbid-én azt gondolom.Fõleg úgy hogy eü-s dolgozó vagy, tudod hogy melyik az az orvos akit megkérnél hogy legyen az orvosod..persze aki nem érintett az nem lát a "kulisszák" mögé. Egyedül maradni egy babával nagyon nagy dolog manapság..de ez fog erõsebbé tenni, hiszen ott lesz neked õ, akirõl gondoskodsz és szereted, õ mindig veled marad. Jó Babavárást! És mindig csak elõre nézz!NE hagyd hogy mások véleménye befolyásoljon..ha te tudod mit akarsz, csak ez vezéreljen!
Bocs a hibákért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. pár dolog lemaradt: egészségügyben dolgozok de csak részállásos 120 órás vagyok tehát kevesebb fizuért mint teljes állásál ( és még mielõtt szemrehányás érne fõiskola miatt és másik munkahely miatt nem vagyok teljes óraszámú) az anyámékkal élek, de mikor megtudták hogy mi van, hát nem lelkesedtek tulzottan a dologért mert még a diplomám nincs meg meg hogy az anyagiak meg õk nyugdíjasok, stb stb problémákat soroltak. jelzem én nagyon szeretném a babát. a párom viszont 21 éves és ha tisztán gondolkozunk azért még az õ életébe nem biztos hogy belefér egy gyerek, még együtt vagyok a párommal bár még nem beszéltük meg hogy mi legyen még van pár napom :( nem tudom mi legyen. a gyereknek nem akarok hogy rosszul döntsek. nem én nem a párom senki nem fontos hanem a gyerek, csak õ neki mi lenne a jó ?!
Ha így gondolod, akkor mindenképpen vállald. Nyilván mindenki azonnal a nehézségekkel jön, de ez nem is baj, így tudsz mérlegelni minden oldalról. És nem mellesleg 32 éves vagy, mi van, ha elveteted, és többet nem lehet gyereked? Isten ments, hogy ilyen elõforduljon, de ezt is számításba kell venned. És gyerek mellett is lehet tanulni, nekem is ment, le is államvizsgáztam, még mielõtt betöltötte volna az egyet. Neked is menni fog.
A problémákat sokkal egyszerûbb felsorolni mint végiggondolni azt hogy a saját gyerekük segítségre szorul és várja is a segítséget, jól esne neked ha segítenének.Nyugdíjasok: és ha nem lenne gyerek akkor is meg tudnak élni a nyugdíjukból..ugyanúgy van kiadás.Amíg csak lehet gondolom addig dolgozol továbbra is.Ha részállásban dolgozol, akkor esetleg szóba jöhet egy kis plusz mellékkereset: valamit elvállalsz hogy legyen egy kis több bevételed, de csak addig míg tudod csinálni.A szüleidet meg nem értem..örülnének egy unokának de az hogy a segítségük jól esne az már távol áll tõlük( ne értsd félre nem akarom õket bántani, csak nem értem miért kell felfogni ilyen negatívan ezt az egészet.) Ha már döntöttél akkor értesítsd a szüleidet is és érvelj nekik, mit-miért döntöttél így. Sok szerencsét!Kitartás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!