Találatok a következő kifejezésre: Mit egyek, 9 hetes (41 db)

Mennyit kell ennie és mit egy 9 hetes német juhász kan kiskutyának?

német juhász,

Legjobb válasz: Elsõ kõrben azt kellene adni neki, amit eddig is evett a tenyésztõjénél. Általában szoktak adni pár napra valót, és szépen fokozatosan át lehet állítani a gyomrát a nektek tetszõ tápra. Minden jobb minõségû tápon rajta van az etetési útmutató, aszerint adjatok neki enni. Nekünk skót juhászunk van, mikor pici volt Brit Junior tápot kapott.

Elsõ kõrben azt kellene adni neki, amit eddig is evett a tenyésztõjénél. Általában szoktak adni pár napra valót, és szépen fokozatosan át lehet állítani a gyomrát a nektek tetszõ tápra. Minden jobb minõségû tápon rajta van az etetési útmutató, aszerint adjatok neki enni. Nekünk skót juhászunk van, mikor pici volt Brit Junior tápot kapott.
Mibõl? Jó lenne ha leírnád mivel etetsz mert így nem lehet válaszolni. Mondjuk a tápokon rajta van az adagolási útmutató.
Ti aztán remekül felkészültetek a kutya érkezésére....Semmit nem vettetek még meg neki? A legfontosabbat, a kutyakaját.....Amikor én megvettem a kutyámat, már 1 hónappal elõtte megrendeltem a tápját, amit a tenyésztõ is ajánlott. Sajnálom, de nem tudok érdemben válaszolni neked, mert van egy olyan érzésem, hogy felesleges lenne bármit is írnom. Úgy sem értenéd meg.
A kérdező hozzászólása: 28 éves anya vagyok, de azért köszi:)
szerintem a szüleid tudni fogják hogy mit kell 1 kutyának enni adni. bizd rájuk.
A kérdező hozzászólása: kedves vagy és nagyon köszönöm. utána is nézek.
Már valaki ajánlotta és én is csatlakozom a Brit Premium Large táp szerintem jó választás lenne. Netrõl tudod rendelni kg 7000ft 15 kg, 2-3 nap alatt meghozzák, ebbe minden vitamín benne van, + calciumra se lesz szükség a kicsinek. Esetleg Luposan zöldkagyló készítményt adjatok neki hogy az izûletei védve legyenek. Jó kutyázást:-)
A kérdező hozzászólása: és bocsánat ez lemaradt, akik nem bántottak nonverbálisan, azoknak is köszönöm a válaszokat, az eddigieket.
A kérdező hozzászólása: igen talán felkészületlennek tûnik a dolog de mivel meg mérgezték a nagy német juhászt és a gyerekek másikat szerettek volna hogy így ne gondoljanak a nagy elvesztésére így nem volt idõ mindenre és hirtelen kellett dönteni, sajnálom ha felelõtlennek tartanak egyesek, elõször válaszolni kellene a kérdésre és utána ócsárolni, mert szerintem ebben az esetben ti sem lettetek volna felkészültebbek. nekem a két gyerek érdekeit kellett néznem hogy ne sírják végig azt a fél évet ameddig én nem akartam másikat venni mert lelkileg még nem voltam rá felkészülve a nagy halála után. Ami válaszok ezek után jönnek azt nagyon szépen meg köszönöm.
Elméletileg igazad van és egyetértek! De ez az oldal arról kellene szóljon hogy segítünk. Meglehet mondani hogy ostoba és felelõtlen mert ez így igaz de mi lenne ha esetleg valami használhatót is írnánk a végére. Persze tudom hogy én vegyok az ostoba, de legalábbis naív, hiszen sokkal könnyebb lehuggogni valakit mint segíteni. Ezekután hálás lennék ha tolnátok néhány piros kezet, hiszen errõl szól a dolog. Vagy mégsem?
Egyeske, te csak ne szólogassál be....Vettek kutyát, de még csak azt sem tudják, hogy mivel etessék. Had ne veregessem már meg a vállát, oké? Azt sem értem, te mit szólsz bele más véleményébe.
1-es vagyok, úgylátom megint sikerûlt kultúráltan segítõkészen válaszolnia gratulálok a szinvonalhoz. Kérdezõ, jó lett volna ha egy kicsit felkészûltebb vagy ez így felelõtlenség volt! Ha néhány napig felnõtt tápot kap nem lesz semmi baja, de jó lenne ha normális minõségi kölyöktápot vennél a kicsinek. Ne pedigree, chappy, esetleg darlingot! Hanem mondjuk Acanát, Orjent, Britet, de lagalább Happy Dogot. Nagyon fontos hogy a kölyök jó minõségû tápot kapjon. A felsoroltak közûl van amit állatfelszerelési boltokban megkapsz, van amit csak rendelni tudsz. A jó táp mellé ráadásúl nem kell vitamín mert minden benne van, max zöldkagylót adj neki az izûletei miatt. A tejet kerüld, viszont adhatsz neki, túrót, kefírt, zöldséget gyümölcsöt.
ELhoztátok a kiskutyát, de nem készültetek fel az érkezésére? Hogy akartok így kutyát tartani? Ha felelõsségteljes lennél, akkor tájékozódtál volna arról, hogy mit adj egy ennyi idõs kutyának, és nem vadidegenektõl kérdezgetnéd. Ráadásul már elõre meg kellett volna venni a szükséges dolgokat. Gondolom nem tenyésztõtõl van, mert õ nem engedett volna el a kiskutyával ennyire tudatlanul.
A kérdező hozzászólása: ma vettük a kiskutyát ugyhogy még nem vettünk neki semmit, csak az van ami a nagykutya után maradt (felnõtt táp)
A kérdező hozzászólása: elolvasod egyáltalán amit írok?:) írtam van két gyerekem akik sírtak a nagy kutya elvesztése miatt...na mindegy

Mit csináljak? Van egy 9 hetes németjuhászunk és mindig annyira ugrál mikor meglát minket, a lábunk alatt szaladgál és nem lehet haladni tőle, mikor meg véletlenül rálépek nyüszít.

A másik probléma az h minap vittem neki ételt, és szinte kiverte a kezemből, mikor nem maradtam ott vele amíg eszik a nadrágomat elkapta és húzta foggal. Nagyon zavaró.

Legjobb válasz: Ebbõl látszik, hogy õ a vezér és nem ti. Szabályokat kell bevezetni az életébe. Ha ez az elsõ kutyátok -a jelek szerint igen - , akkor mihamarabb kutyasuli (pontosabban kutyaóvoda). Tanulnotok kell! Neked és a kutyának egyaránt.

Ebbõl látszik, hogy õ a vezér és nem ti. Szabályokat kell bevezetni az életébe. Ha ez az elsõ kutyátok -a jelek szerint igen - , akkor mihamarabb kutyasuli (pontosabban kutyaóvoda). Tanulnotok kell! Neked és a kutyának egyaránt.
Fogj egy újságpapírt tekerd össze és mikor rád ugrik csapj rá az orrára és mond azt neki hogy nem! Amikor meg nem tudsz tõle lépni állj meg egy helyben ne szólj hozzá meg ne is simogasd meg egyszer úgyis ráun és abba hagyja. a Amikor meg elkezd az ételre ugrál akkor meg erélyesen szólj rá!!
Mivel kölyök kutya egyértelmû hogy többet ugrál, mert játszik, ezt esetleg úgy lehet kiküszöbölni a sokat mozogsz vele, a német juhász kutyák amúgy is nagyon energikus kutyák.
Neveletlen. Mikor a nadrágodat "cincálja" egyszerûen egy rugó mozdulattal rázd le és szólj rá, határozottan. Alapokat tanítsd meg. Ülj, Feküdj, Maradj, Hozzám és a többi. Az étkeztetés elõtt fektesd le, és tedd elé az ételt, ha felkellne az engedélyed, nélkül és habzsolni kezdene a lábaddal PICIT "rúgj" a szájához. Majd kiadod a "Tiéd!" parancsszót hátrafordulsz és elmész. Ezt ismételd amíg nem megy tökéletesen.
A kölyök akként fog viselkedni, ahogyan az odakerülésekor elkezdik neki tanítani a szabályokat. Ez fedi a helyére menést, az étel elfogadását, a behívást és a többi, és a többi.Nyilván nem az az elvárás, hogy másnap este már mindent tökéletesen csináljon. De ha nap, mint nap, ugyanazzal a mozzanatokkal él, egy idõ után természetessé válik neki. Megette a fene, ha a láb mellett menést csak 7-8 hónaposan tanulná. Hiszen a legnyitottabb mindenre a 3-4 hónapos kutya. Egy kis kajával könnyen, játékosan csodákat lehet vele csinálni. Persze, itt is érvényes, hogy nem a tökéletest várjuk el tõle a tanulási szakaszban. Ha nincs "célja" valakinek a kutyájával, a békés, probléma mentes együttéléshez akkor is szükség van bizonyos dolgok megtanítására.
15.O3-as vagyok, 18.O9-nek szól a válaszom.Még ha 3 felkiáltó jelet is teszel és az egész írandódat nagybetûkkel írod, akkor is tartom az általam leírtakat :) A pórázon való sétálást, hogy ne húzzon, hanem szépen lábnál menjen, csak 7-8 hónapos kora után tanítjuk komolyabban.Legalábbis függ, hogy a jövõben milyen terveid vannak a kutyával.De amint már írtam, én csak egy tanácsot adtam, nem muszáj megfogadni....Tõlem már nekifoghat a gazdi a 3 napos kölyökkutyának megmutatni, hogy ki a fõnök....Csak késõbb ne legyen csodálkozás, hogy a kutyája nem az elvárásoknak megfelelõen teljesít.Tehát rajta, semmit sem nézünk el...Sok sikert.
NEM nézünk el semmit sem még 9 hetesen sem! Az elsõ perctõl kezdve tanítani kell, mi az, amit tehet, hogyan teheti, és mit nem tehet . Persze, szépen, kitartóan, türelemmel kell mindezekre megtanítani.
Egy 9 hetes kölyöknek sokat elnéz a falka, s a falkavezér is.Ráér szigorúbban nevelgetni picit késõbb...Hidd el, ha jó vezetõi képességed van, nagyobb korában is hamar értesítésére tudod adni, hogy hol a határ, mit engedhet meg magának és mit nem.Most max. hagyd ott ha túl durva...De ez csak egy tanács, nevelheted már most is, csak én a késõbbiekre gondoltam, fõleg, hogy egy ÕV-re is tanítható kutyafajtád van.....
A kölyökkutya szeleburdi, ilyennek kell lennie. Nekünk a német juhászunk 13 hetes. Nálunk bevált, hogy pl. mikor haza érünk, akkor egyszerûen nem veszünk róla tudomást. A család leveszi a kabátokat, látványosan üdvözöljük egymást, és csak 10-15 perc után köszönünk a kutyának. Akkor, amikor már megnyugodott. A kaját is csak akkor veszi el, ha megengedem neki. De persze ez mind idõ, és türelem, mire megtanulja.
Kölyökkutya, nyilván szeleburdi. Tanulj meg bánni vele, hatni a kutyára, elérni, hogy úgy viseledjen, ahogy neked tetszik (persze a korának megfelelõen), és szép fokozatosan le fog szokni ezekrõl a dolgokról.
Minek nektek kutya, ha nem tudjátok, hogy mivel jár? Egy kölyökkutya természetes, hogy ugrál. Majd el kell kezdenetek nevelni. Egyelõre játszik.
Ó igen, azok a született vezérek, akik már 9 hetesen dominálnak (NEM!). Õszintén szólva nem látom, hogy mi itt a kérdés. Pontosan úgy viselkedik a kutya, ahogyan az elvárható egy 9 hetes németjuhásztól. Te valami másra számítottál, mikor kutyát vettél?
ma 12:27 Vezér, mi? 9 hetesen.
Mondd csak, tisztában vagy azzal, miként viselkedik egy kölyök kutya? Neked kell megtanítani a kicsit, hogy ne ugráljon, nyugodtan várja az ételt és még sok mindent, ami az együttéléshez szükséges. Beírod a keresõdbe, hogy kölyökkutya nevelése és rengeteg oldalt fogsz kapni. Ott pedig kiválasztod a Neked megfelelõ módszert. Azt jegyezd meg, nem lesz a kiskutya egy hét alatt tökéletes viselkedésû .
Ja és nekem is német juhászom van az enyém mikor látja hogy viszem az ételt akkor bemegy a házába leül, leteszem elé és csak akkor jön ki a házából ha azt mondom neki hogy : mehetsz jó étvágyat.

Mit lehet jatszani egy 9 hetes babaval?

Mert szerintem en valamit rosszul csinalok! :(

Legjobb válasz: Nyugodj meg, az én lányom is ilyen idõs és hasonlóan viselkedik. Délután már nagyon nyûgös. Én azt szoktam csinálni, hogy mindenhez fokozatosan szoktatom: elõször csak pár percre tettem a játszószõnyegre, majd egyre több idõre (már alár fél órát is elvan rajta). Ha nagyon sír, én is felveszem, hogy megnyugodjon, utána visszateszem. (Sok türelem kell hozzá)Nálunk most nagy favorit a hason fekvés és nézelõdés, beszélek hozzá, énekelek neki, érdeklik a színes, mozgó, csörgõ, zörgõ dolgok. Ilyeneket rakok elé. Szerintem próbáld arra szoktatni, hogy máshol is érezze magát jól. Még semmivel sem vagy elkésve :-)

Nyugodj meg, az én lányom is ilyen idõs és hasonlóan viselkedik. Délután már nagyon nyûgös. Én azt szoktam csinálni, hogy mindenhez fokozatosan szoktatom: elõször csak pár percre tettem a játszószõnyegre, majd egyre több idõre (már alár fél órát is elvan rajta). Ha nagyon sír, én is felveszem, hogy megnyugodjon, utána visszateszem. (Sok türelem kell hozzá)Nálunk most nagy favorit a hason fekvés és nézelõdés, beszélek hozzá, énekelek neki, érdeklik a színes, mozgó, csörgõ, zörgõ dolgok. Ilyeneket rakok elé. Szerintem próbáld arra szoktatni, hogy máshol is érezze magát jól. Még semmivel sem vagy elkésve :-)
A gyerek akkor lesz kiegyensúlyozott, ha minden szisszre reagálsz és minél többet van kézben.
Szia! Ne aggódj, nincsen semmi baj sem veled, sem a babáddal. Csupán annyi történt, hogy gyerekbõl van és rájött, hogy kell kihasználnia a mamáját. Próbáld szépen fokozatosan leszoktatni arról, hogy mindig a kezedben legyen és ott is aludjon el. A baj az, hogy ha nem teszed, akkor neki ez teljesen természetessé fog válni, még akkor is, ha neked esetleg éppen dolgod lenne. (fõzés, vasalás stb) Nekem két gyermekem van és az elsõt sajna én is elkényeztettem egy kicsit és lett is belõle némi hátránya, de mára már helyreállt a "rend". Pl. nehezen szokott be az oviba, nagyon Anyás lett.De sohasem késõ a dolgokat a normál mederbe terelni. A legjobbakaT!
A kérdező hozzászólása: Koszi aranyos vagy!Kulonben en az a tipus vagyok aki probalja a gyereket egy kicsit sirni hagyni es nem elkapatni azzal hogy felveszem minden szisszre de mar tenyleg ketsegbeestem mert ketsegbeesetten tud sirni mint akinek faj valamije es akkor semmiesetre sem hagynam sirni, sot..de nem beteg mert amugy boldog vidam tunderi kisfiu akivel elotte sosem volt baj, csak gondoltam valamit rosszul csinalok.
Jól van, kényeztesd csak el, de legalább annyit megtehetnél, hogy a kérdésre válaszolsz, és csak utána próbálod a rögeszméidet másokra rátukmálni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom csajok! Egyetertek az elozo valaszadoval, mi ebben a valasz? Amugy meg mindenki ugy csinalja ahogy akarja es tudja szerintem nem kell lehurrogni senkit semmiert, minden baba mas csak jo meghallgatni a velemenyeket es nekem ha nem is segit a valasza de legalabb latom hogy vannak rendes emberek a foldon.
Te a kérdésre válaszoltál azzal, h lehurrogsz?:)


Normális, hogy egy 9 hetes kis kutyus annyira fal, hogy utána néha vissza is öklendezik belőle? Mit lehet ellene tenni?

Most kaptam ezt a kutyust, ? az els? kutyám. Bichon havanese. Ma egy hete, hogy nálunk van. Amikor elkezdjük csinálni a kajáját, annyira örül hogy ugrál, nyüszít, néha még ugat is, és amint letesszük a tálkáját fel se emeli bel?le a fejét, csak ha elfogyott minden. Napi 3szor kap enni. Jó lenne valahogy leszoktatni err?l a gyors evésr?l, de hogy? Vagy megtanulja, hogy nem kell a kajáért harcolnia a társaival, az csak az övé, és akkor már lassan eszik?Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Örülj neki, hogy eszik. :) Kis mohó. :) Az én beagle-m is igy volt, annyira evett mindig, de le szokott róla. Idõvel a tied is le fog. :) Majd ha már kicsit idõsebb lesz, szoktathatod a naponta kétszeri kajához. :)

Örülj neki, hogy eszik. :) Kis mohó. :) Az én beagle-m is igy volt, annyira evett mindig, de le szokott róla. Idõvel a tied is le fog. :) Majd ha már kicsit idõsebb lesz, szoktathatod a naponta kétszeri kajához. :)
nekünk a habzsolásgátló-tál segített. kutyás boltokban lehet venni, kidudorodik a közepe.
nem szabad annyit adni egyszerre...egy koluok kutya annyit eszik amennyit adsz neki mert nagyon moho...figyelj erre azert oda....
Ne adj neki annyit. A kutyának nem annyit kell adni, hogy mindig jól legyen lakva, mert akkor a világ összes étele se elég, és hamar gömb alakot vesz fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ha nem szokik le róla idõvel kipróbálom azt a tálat. Köszönöm, megnyugtattatok. Amúgy most napi 3szor kap 1 evõkanál rizst és 5-6 kis kocska fõtt csirkehúst. Ez így sok neki? (amugy azért ezt kapja mert ment a hasa, és a doki ezt mondta) Köszi

Mit adjak enni egy 9 hetes cicusnak?

Nagyon keveset eszik, pedig tápot is váltottunk. Odamegy szagolgatja, de a végén nem eszi meg. Az orvosnál adtak egy vitaminos tubust, azt seperc alatt lenyalja az ujjamról, de a száraz kaját otthagyja. reggel adtam neki kis joghurtot, azt hamar eltüntette. Szegény már eléggé enervált, aggódom mi lesz így vele, mit adjak neki enni?

Legjobb válasz: Egyszerû,ne adj neki száraz tápot ha nem szereti.Próbáld meg valami mással..párizsi ilyenek.Én is ismerek olyan macskát,hogy ha száraz vagy dobozos táppal közelítek,akkor kiröhög,de ha valami konyhamaradékot adok,azt meg kétpofára zabálja.

Egyszerû, ne adj neki száraz tápot ha nem szereti.Próbáld meg valami mással..párizsi ilyenek.Én is ismerek olyan macskát, hogy ha száraz vagy dobozos táppal közelítek, akkor kiröhög, de ha valami konyhamaradékot adok, azt meg kétpofára zabálja.
Száraztáp helyett adj neki junior tasakos, szószos tápot vagy konzervet, azt valószínûleg szeretni fogja.
A kérdező hozzászólása: kipróbáltuk, de azt sem eszi :S Adtunk neki májat meg fõtt sonkát (fûszer nélkül) azt megette, de hogy tudnál rászoktatni a tápokra?
Esetleg próbáld meg, hogy a száraz tápot áztatod be vízbe, aztán ha úgy megeszi, egyre kevesebb vizet adjál hozzá. Vagy keverheted a házikosztot konzervvel, az lenne talán a legjobb megoldás. Sajnos az én macskám fordítva mûködik, sem a nyers, sem a fõtt csirkehúshoz, májhoz hozzá sem nyúl, tápból viszont bármilyet megenne, csak sajnos olyan betegsége van, ami miatt csak speciális (nagyon drága!) tápot ehet. Ennél az is jobb lenne, ha megenné a házikosztot.
vegyél neki macskatejet és junior tasakos kaját

9 hetes terhes vagyok. Egy kicsit piros a köldököm, és viszket is? Mi lehet?

Legjobb válasz: Van akinek gombás lesz a bõre a terhesség alatt, de lehet hogy ahogy nõ a pocak, vagyis 9 hetesen még inkább a méh, attól húzódik a bõröd. Szerintem próbáld meg kenegetni kamillás testápolóval, és ha nem múlik akkor mutasd meg dokinak. Én is 9 hetes vagyok és nekem a cicimmel vannak ugyanilyen próblémák. A múlthéten majd meg õrültem annyira viszketett. Minden héten mérem a cm-es változásokat és egy hét alatt 3 cm-t nõtt. Szerintem nem is csoda hogy viszket:)Te hol szülsz?

Van akinek gombás lesz a bõre a terhesség alatt, de lehet hogy ahogy nõ a pocak, vagyis 9 hetesen még inkább a méh, attól húzódik a bõröd. Szerintem próbáld meg kenegetni kamillás testápolóval, és ha nem múlik akkor mutasd meg dokinak. Én is 9 hetes vagyok és nekem a cicimmel vannak ugyanilyen próblémák. A múlthéten majd meg õrültem annyira viszketett. Minden héten mérem a cm-es változásokat és egy hét alatt 3 cm-t nõtt. Szerintem nem is csoda hogy viszket:) Te hol szülsz?

9 hetes terhes vagyok. A kérdésem a következő! Az a gond, hogy napok óta nem birok enni. Jó ha magamba birok erőltetni egy kis tésztát, néha zsíros kenyeret. Tejet probálok inni, de az is kijön. Félek, hogy baja lesz a kicsinek. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. En is 9 hetes vagyok. Ugyan ez van nálam is. Semmi sem áll meg bennem. Néha le tudok eroltetni egy kiflit, pirítos kenyeset, de fott ételt alig. Tul kell ezt vészelni, az elso gyerekemnél is így volt. Utána megjon az étvágy. Szedj terhes vitamint és igyál sok vizet. Rágcsálj mogyorót, nekem az segített.

Szia. En is 9 hetes vagyok. Ugyan ez van nálam is. Semmi sem áll meg bennem. Néha le tudok eroltetni egy kiflit, pirítos kenyeset, de fott ételt alig. Tul kell ezt vészelni, az elso gyerekemnél is így volt. Utána megjon az étvágy. Szedj terhes vitamint és igyál sok vizet. Rágcsálj mogyorót, nekem az segített.
A barna rizsben majdnem minden fontos tápanyag benne van. Fõzz ki egy csomaggal és édesen és sósan elkészítve is eheted, kis szafttal sósan, vagy lekvárral édesen, a fontos, hogy bejutass valami táplálót. Kitartás!
semmi baja nem lesz. Szedj vitamint, igyál sokat nehogy kiszáradj. Én 8 kilót fogytam az elején.
semmi gond, nálam is ez a szitu. azt mondta a dokim, azt egyem, amit kívánok , amúgy is szedek vitamint, és higgyem, pár hét múlva bármit megeszek majd:)
Nálam a második gyereknél volt olyan, hogy kajára sem bírtam nézni. Sajnos nem pár napig, hanem hétig-hónapig. KÖzben azon görcsöltem, hogy a 2 éves fiam ne haljon éhen mellettem, mert rá mégiscsak kellett fõznöm. De a kajaszagtól, fõzéstõl is teljesen kivoltam. Egy ideig rendelem is a kaját. Aztán szerencsére varázsütésre elmúlt és rendesen megjött az étvágyam. Barnarizs az tényleg jó. Muszáj enni. És ne édességekkel csapd el a gyomrod, ha mégis bekapsz pár falatot, hanem rendeset egyél. A vitamin meg akkor tényleg fontos. Sokáig ne hagyd, hogy ne egyél. Ha így marad, akkor szólj a dokinak.
13 hetes vagyok.igaz ikres kismama de én még mindig hányok.eddig fogytam is....Semmi baj amúgy, majd elmúlik.szedjél magne b6 o az jó a hányásra.Nekem ez a 3. terhességem mindegyikkel ez volt..
8 hetes vagyok nálam dettó, hányni ma is hánytam már, szinte egész nap hányingerem van, maximum babaadagot vagyok képes megenni, én is rendelek kaját mert egyrészt nem bírom a szagokat másrészt, így amit megkívánok azt rendelem, ma én a kismamavitamint hánytam ki...lányommal 16. hétig hánytam...remélem elmúlik hamar mert idegörlõ ez tudom, anyukám azt mondta azt egyek ami jólesik, jól szokott jönni a hideg leves és joghurt stb, na nekem ez sem vált be..nemigen van sajnos megoldás, nyugi a babának nem lesz semmi baja, kitartást neked is!
9+6 hetes vagyok két hete kezdõdött hogy már korán reggel hányingerem van, eddig csak du. 4 után jött rám, reggelente ritkán de kijön belõlem a vacsi, rájöttem hogy ha eszek pár falatot attól elmúlik a hányingerem, fele olyan lassan eszek mint ezelõtt pedig nem szoktam gyorsan enni, úgy megmarad bennem, persze délután elkerülhetetlen a puffadás, büfi és hányinger, de nálam az evés jó megoldásnak tûnik, elõször nincs hozzá gusztusa az embernek de pár falat után jobb, meg ami még bevált az a citromos víz vagy citromos zöldtea, mind1 mi csak citromos legyen, és az apró szemû édes alma, remélem jobban leszel :) kitartás nemsokára már elmúlik (én is már ezt várom)
Nem lesz baja a babának!
Valószínüleg fel volt puffadva!! :-))
Biztos hogy nem látszik még 9hetesen, nekem 18hetesen kezdett el ugyahogy látszani, türelmetlen az ember, de ne félj, majd a végén meg már azt kívánod, hogy ne nõjõn tovább.
A kérdező hozzászólása: :D hm... Akkor nemtudom, hogy miért teszek ilyen vidótoda.... Becsapás... :S köszi a választ. Jah és szerintetek érdemes már elmenni a dokihoz?
már bejelentkezhetsz a dokihoz, de még két hét mulva fog valószínû érdemleges dolgot látni. A videóról meg annyit, hogy a 9 hetes magzat(embryo) még kb 3-4 cm között van..szóval kisebb mint a hüvelykullyad..tehát mi is látszódhatna belõle?? amugyis a baba olyankor még 9 hetesen a méhhel együtt a szeméremcsont mögött van és csak a 10-11.hét körül kezd a szeméremcsont fölé kerülni, akkor sem látszk, csak tapintható. Puffadás viszont lehet magyarázat, vagy eleve nagy hasa volt a videós csajnak már terhesség elõtt is.
A kérdező hozzászólása: Az lehet, vagy nem 9 hetes csajt kameráztak. Mind1most már tudod, hogy van még idõm kiélvezni az alakomat :P Tudtok valami jó korházat pesten?
En holnap toltom be a 14 hetet, de nekem meg csak a mult heten tunt el az allandoan kikandikalo csipo csontom, pedig nem vagyok sovany!...es meg most kezdek kerekedni.Viszont a baratnom is terhes es 1 idosok vagyunk, de o neki mar 8 hetesen is nagy pocija volt, igaz o duci es neki mar nem az elso baba. Dokihoz raersz 1-2 het mulva menni, es 5 hetesen voltam de csak a petezsak latszott es 1 kis potty. Gratulalok a babahoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ésn is neked. Engem mondjuk érdekel a kis pontom, mert arrol is kapok képet és olyan jó lesz majd késõbb visszanézi:)
Nekem most kezdett el latszodni 17 hetesen, 9 hetesen csak puffadastol nagy a hasunk!!!
Hogy látszódik-e a pocak az attól függ hanyadik terhesége.Én nekem ez a második most töltömbe a 12.hetet és akkora a hasam a kislányommal kb a 19.héten volt ekkora.De a védõnõ azt mondta, hogy a 2.-3. terheségnél elõbb látszik, hogy kerekedik a has mivel kivannak tagulva a szalagokis és a méh is.És nemcsak, hogy ellõbb látszódik, de azt mondják nagyobb is lesz a has a terheség végére a másodikal mint az elsõvel.

9 hetes pocis vagyok. Egy hete nincs székletem, már ott tartok, hogy a sok kajátol fáj a gyomrom. Mit csináljak, hogy minél elöbb legyen széklet? Köszi.

Legjobb válasz: Gratulálok a pocaklakódhoz.Bizony a székrekedés ilyenkor nagy probléma.Egyél minél több rostos ételt,az õszibarack nagyon jó rá,de nekem a vitamin italtól ált helyre a székletem.én Hipp natalt ittam, és nem szedtem semilyen gyógyszeres vitamint.Nekem nagyon beállította a székletemet.olyanyirra,hogy nyáron ezt is szüneteltettem, mert inkább a sok gyümit,zöldséget ettem, és bizony jött a székrekedés is.aztán megint elkezdtem inni, és egy nap alatt helyreállt.igyál minél többet.boldog babavárást neked is. 33 heteske.

Gratulálok a pocaklakódhoz.Bizony a székrekedés ilyenkor nagy probléma.Egyél minél több rostos ételt, az õszibarack nagyon jó rá, de nekem a vitamin italtól ált helyre a székletem.én Hipp natalt ittam, és nem szedtem semilyen gyógyszeres vitamint.Nekem nagyon beállította a székletemet.olyanyirra, hogy nyáron ezt is szüneteltettem, mert inkább a sok gyümit, zöldséget ettem, és bizony jött a székrekedés is.aztán megint elkezdtem inni, és egy nap alatt helyreállt.igyál minél többet.boldog babavárást neked is. 33 heteske.
Szia! Én is székrekedéses vagyok, de a terhesség elõtt is ez volt mindig a probléma. Nekem nem vált be a szilvalekvár sem, a Tamarinlax lekvár sem, a Nature Care por sem, se a rostos táplálkozás, se mûzli, sem a lenmag, semmi. A Laevolac meg úgy megcsavargatta a beleimet, hogy az a két óra hossza míg kifejtette a hatását kínszenvedés volt. A terhesség elõtt Oxytarm tablettát szedtem, de nem tudtam szedhetem-e terhesség alatt. Attól minden reggel mentem régen Wc-re. Volt aki azt mondta nem lehet szedni, volt aki terhesség alatt is szedte, végülis összetevõi alapján c-vitamin, magnézium és citrus bioflavonoid van benne. Amit viszont terhesség alatt is biztosan lehet szedni az a Herbalife cég által forgalmazott Rost tabletta. Ettõl is tudok menni rendesen Wc-re. Én is a Hipp Natalt iszom, de nekem nem javította a székletürítést. 39 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: KÖszike!Én is gratula neked!
Szia! Én a terhesség elejétõl a mai napig székrekedéssel küzdöm.Menj el a patikába, s vegyél glicerin kúpot. 1 percen belül lesz székeleted, a gyógyszertárban lehet kapni Ferenc József, vagy Mira gyógyvizet, reggelente éhgyomorra 1 dl-t ha megiszol, lesz tõle székleted, vagy Laevolac szirupot kérj, azt is lehet használni terhesen. Esetleg próbálkozhatsz még a szilvalekvárral reggelente éhgyomorra 1-2 evõkanál. Ha ezeket használod felváltva, egyikre sem szokik rá a szervezeted, s lesz székleted. Lehet használ nálad a sok joghurt, rostban gazdag étrend, próbáld ki.
Szia! Csatlakozom az elöttem szólóhoz. Még csak annyit szeretnék hozzátenni, hogyha már egy hete nincs széklet, akkor cselekedni kell. Méghozzá, glicerines végbélkúp vagy esetleg ha van nálatok a patikában Microclist (ez folyékony). A babának nem ártasz vele, mert ez mind a végbélben játszódik le, és kb. 20 perc alatt lesz székleted. Utána próbáld meg azokat az ételeket (italokat)amiket az elöttem szóló javasolt. Még ami esetleg bejön, savanyú káposzta vagy reggelire müzli. Sok sikert! Egy félidös kismama
Sajnos ilyenkor gyakori a székrekedés, nekem a teresvitamin még csak rátett egy lapáttal. Sok gyümölcs, tejtermék, kefír fõleg, rostos üdítõk, befõtt leve, ezek mind segítenek a széklet beindulásának.
egyél aszalt szilvát este és tényleg hat. Gutalax hashajtót is szedhetsz terhesen!

9 hetes vagyok. Megfaztam. Sokat pihenek, teazok. Megmertem a lazam es 37.6 volt. Vettem be egy paracetamolt. Attol lemegy majd? Ha feljebb menne mit tudnek meg tenni? Lehet baja a babanak? Vagy csak a magas laztol?

A gyogyszertaros azt mondta a paracetamol nem art a babanak.Csak 1 db-ot vettem be ami 500mg-os.

Legjobb válasz: hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)

hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)
Ha feljebb megy Rubophent vagy Panadolt bevehetsz. Inkább vegyél be egy gyógyszert, mint hogy magas lázad legyen!
Nagyon magas láztól lehet baja a kicsinek, ekkorától nem. Ha feljebb megy, a fentieken kívül még borogathatod magad, vagy hívd fel a házidokidat, hogy mit csinálj! És pihenj sokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!