Találatok a következő kifejezésre: Mit csinaljak kutyammal, folyton (6 db)

Mit csinaljak a kutyammal, folyton bepisil, meg bekakil es ha elviszem setalni, akkor nem vegzi el a dolgat, csak bent?

Legjobb válasz: Ugyan nem írtad hogy mennyi idõs a kutya,de gondolom még kölyök.Elõször is amit be kell tartani,az a rendszeresség.Ez abból áll,hogy lehetõleg ugyanabban az idõben kapjon enni,ugyanakkor menjen sétálni,mert így a széklet ürítését tudod szabályozni.A kölyök kutya még nem tudja a vizeletét sokáig tartani,ezért kb.2 óránként ki kell vinni.Amennyiben elvégzi a dolgát,dícsérd meg,jó kutya stb,esetleg jutalmazhatod is valamivel.Elõbb-utóbb összekapcsolja a kettõt,fõleg ha mindig ugyanoda viszed. Sok sikert.

Ugyan nem írtad hogy mennyi idõs a kutya, de gondolom még kölyök.Elõször is amit be kell tartani, az a rendszeresség.Ez abból áll, hogy lehetõleg ugyanabban az idõben kapjon enni, ugyanakkor menjen sétálni, mert így a széklet ürítését tudod szabályozni.A kölyök kutya még nem tudja a vizeletét sokáig tartani, ezért kb.2 óránként ki kell vinni.Amennyiben elvégzi a dolgát, dícsérd meg, jó kutya stb, esetleg jutalmazhatod is valamivel.Elõbb-utóbb összekapcsolja a kettõt, fõleg ha mindig ugyanoda viszed. Sok sikert.
ha megoldható, hogy 1 órát kint legyetek, vagy többet, séta közben itasd meg..és amíg nem pisil, ne vidd haza. a többi kutya vizeletének a szaga ingerli, ezért pisilni fog. Ha pisilt, jutalmazd meg, és gyakran vidd ki. Ha mégis úgy adódni, h 5-6 óráig nem tudod levinni, ajánlom a gumilepedõt, és hogy ne adj neki vizet mielõtt elmész. (4-5 órát kibír víz nélkül.

Folyton megy el a kutyam itthonrol, pedig mar van egy kutya a haznal es jol kijonnek. Mit csinaljak vele?

Legjobb válasz: hat nem irtad oda,hogy milyen nemu kutyaid vannak,ha a koborlos kutya kan es a tobbi is akkor az az oka a koborlasnak,hogy egy szuka van a kozelben es egyikojuk sincs ivartalanitva ,igy a szuka magahoz vonzza a kant.ivartalanitsd,vagy szerelj keritest sok sikert :)

hat nem irtad oda, hogy milyen nemu kutyaid vannak, ha a koborlos kutya kan es a tobbi is akkor az az oka a koborlasnak, hogy egy szuka van a kozelben es egyikojuk sincs ivartalanitva , igy a szuka magahoz vonzza a kant.ivartalanitsd, vagy szerelj keritest sok sikert :)

Mit csináljak egy 4 éves kislánnyal aki folyton hecceli a kutyámat?

Hasonló kérdést már írtam ki a kutyák témában egyszer. De most a gyerek nevelésröl lenne kérdésem. Helyzet: A házunkba két lakást kiadtunk. és az egyik családban van egy 4 éves kislány. Az udvar NEM közös, hanem a miénk. Ott tartjuk a kutyánkat, aki épp most kamaszodik (9 hónapos örökmozgó) A lakók úgy jöttek oda hogy el lett magyarázva hogy kutya az udvarban, figyelnek a gyerekre. Azóta minden nap megkérem öket hogy ne engedjék ki a kislányt az udvarba egyedül vagy szóljanak és elzárom a kutyát. A kislány kezdetben játszhatott a kutyával a felügyeletem alatt, de ebböl az lett hogy a kutya játszótársnak kezdte tekinteni, és folyton ráugrált, harapdálta. ezért úgy döntöttünk, hogy a kutya nem játékszer, nincs több játék a kutyával. Ezt a kiscsaj nehezen viseli, mert mostanában sunyin próbálja heccelni a kutyát. Amikor senki nem veszi észre kimegy az udvarba és lóbálja a kutyának a játékait. a kutya kétszer akkora mint a kislány. és durván játszik, mint ahogy ilyen korban szoktak is a kutyák. Volt hogy bezártam a kenelbe mert elmentem otthonról, akkor meg botot találtam a kutya vizes vödrébe. Gondolom miközben nem voltunk ott kennelen keresztül piszkálta. az nem segít hogy a kutyát zárom el mert a kiscsaj folymaat jön és pesztrálja. Baleset lesz elöbb utóbb a dologból és én már nem tudom mit csináljak. Hogy vegyük rá a kislányt, hogy magyarázzuk el neki hogy NEM játékszer a kutya; a szülök nyitottak, szeretnék segíteni nekik. ti hogy magyaráznátok el egy 4 évesnek hogy nem játék a kutya?

Legjobb válasz: Nem a gyereknek, hanem a szülõnek kellene felfogni, hogy a kutya nem játékszer. Esetleg szerzõdésbontással is lehet vagdalkozni, ha annyira nem fogják fel. (mert ha uram bocsáss baj lesz, ebben az esetben te és a kutya lesztek a bûnösök)

Nem a gyereknek, hanem a szülõnek kellene felfogni, hogy a kutya nem játékszer. Esetleg szerzõdésbontással is lehet vagdalkozni, ha annyira nem fogják fel. (mert ha uram bocsáss baj lesz, ebben az esetben te és a kutya lesztek a bûnösök)
Lelocsolnám vizipisztollyal, ahányszor a kutya körül ólálkodik xd Komolyra fordítva, Tompikával nem neked kell megértetned, hogy mit szabad, mit nem. Szólj este a szülõknek, hogy utoljára kérted szépen, hogy fegyelmezzék a csemetét, ha nem változik semmi, akkor a SAJÁT ÉRDEKÜKBEN kirakod õket a lakásból, mert a vége tényleg az lesz, hogy megmarja a kutya, és akkor hiába a gyerek ingerelte, téged vesznek elõ, mint gazdát.
Sehogy. Tul kicsi meg. Addig, amíg a kutya meg nem támadja, addig cukkolni fogja. Az en gyerekem mar idõsebb, de valahogy az fejébe se akar belemenni, hogy a kutya nem jatek. Majd' 50 kilós a kutyánk, alapból egy kezesbarany, de harapta mar meg a párom mert épp rosszul ért hozza.... Azt tudom mondani, hogy meg kell tiltani s yerek el az udvaron valo játékot. Ha bármi történik, te leszel a hibás.....
Azóta lett valami fejlemény?
ha észreveszed, hogy sunyul, ugyanúgy szólhatsz neki, hogy megbeszéltétek, hogy nem hecceli a kutyát. vagy csak menj ki és nézz rá nagyon csúnyán :) esetleg minden ilyen alkalommal szólj át a szomszédnak (biztos kellemetlen, de ha nincs más...) hátha egy idõ után megunják és odafigyelnek a gyerekre.
A kérdező hozzászólása: A tiltásból az lett hogy sunyiban járkál ki hozzá. Négykézláb mászkál, hogy felfigyeljen rá a kutya. Szerencsére a kutyánk felfog annyit a dologból hogyha a kislány egyedül van akkor nem piszkáljuk. De ha hecceli a kutyát, akkor a kutya se fog egy helyben ülni, mivel kölyök még. Sajnos tanácstalan vagyok, mert jól írtátok, ha van egyesség ha nincs, akkor is mi leszünk a hibások ha baj történik.
azért annyit hozzátennék, hogyha a lakásokhoz bejárat csak a kerten át vezet, akkor írathatsz akárhány papírt, támadás esetén te leszel a hibás, hogy a kutyád szabadon lófrált kint az udvaron. továbbá lehet mûködhetne az is, ha finoman letolnád a kislányt vagy beszélnél vele, mert te "idegen" vagy, nem ismer úgy, mint a szüleit, valószínûleg veled szemben nem olyan bátor.
Sajnos. az elején nem voltál következetes. a gyereknek volt egy játszótársa, aztán meg a tiltás... De megértem, a bajt jobb megelõzni. A szerzõdésetekben benne van, amit elmondtál, hogy a kert e tietek, és hogy oda nem mehetnek, és nem jétszhat a kutyával? mert akkor ezt bele kellene venni. hogy nem nevelhetõ a gyerek? Ennyire liberálisak a szülõk ? a forró kályhához is odaengednék ???!!!! a jó szülõ megelõzi a bajt, és ha jobban látja a bajt, mint a gyerek, akkor megelõzi. Nem hiszem, hogy a gyerek nem fogná fel, ha rácsapnának a fenekére.... (persze, õt veszteség érte, nem akarja már elfogadni, hogy elvették a játszótársát) tragédia és börtön helyett jobb lenne õket kitenni.
Az a szülö nem normalis, aki egy udvarba (ami nem az öve, es kutya is van) FELÜGYELET NELKÜL kiengedi a gyereket! Dobd ki ezeket az ertelmi fogyatekos, trehany bolondokat! Latod, hogy nem hasznal nekik a jo szo.
A kérdező hozzászólása: Igen, kutyában nem lehet bízni meg gyerekben sem. Bármikor történhet baleset. ezt a papírt már többen ajánlották... lehet ezt fogom csinálni. ès igen, a kifogások amiket a kisgyerekek kitalálnak ilyenkor, az ismerös :D A kislány is ezt csinálja. Hát.. megpróbálkozok beszélni ma még egyszer a szülökkel. Nem értem miért csak én látom ennek az egésznek a veszélyét....
Írass egy papírt a szülõkkel, hogy nem mehet a gyerek a kertbe és ha bármi történik, az nem a te felelõsséged. Mert ha megharapja, vagy ellöki akár játékból is, komoly bajod lehet belõle. A szülõk szemében is te leszel a hibás. Én a saját kutyámat sem engedem ki amikor a gyerekek kint játszanak a kertben. A kutya 20 kilós 1 éves szintén nagyon játékos, a gyerekek 5 és 3 évesek. Megértik hogy nem kell heccelni, de ettõl még nem bízom bennük.
a szülõ felelössége vigyázni a gyerekre. Ök tartsák kordában és figyeljenek rá hogy ne menjen a kutyához.
Hiába probalkoztok bármivel, annyira kicsi még az a gyerek, hogy nem fogja fel. Mondom, az en gyerekem 9 eves, de nem tudod meggyõzni róla, hogy a kutya az haraphat. "Nem fog, mert szeret engem/csak játszunk, azért harapta meg mert nem szépen mondta neki, stb" Pedig nem hulyegyerekrol van szó, tud viselkedni, jo tanuló, de egyszerûen gyerek. Ennyi
A kérdező hozzászólása: A szülök arra kértek hogy beszéljek én is a gyerekkel mert rám jobban hallgat.... de nem tudom mi lenne hatásos..
A kérdező hozzászólása: Sajnálom a szülöket mert tényleg nagyon próbálkoznak ök is de a gyerek nem hallgat rájuk. Szeretném fenyegetés nélkül megoldani a dolgot.... szerencsére nem nagy testü ktya, de így is van 27 kiló és élesek akörmei nagyon. Ugrál harapdál ha játszani akar. Velünk csinálja gazdákkal, de mi le tudjuk rendezni. Viszont ha a 4 éves kint ingerli egymagában és nem veszi észre senki, akkor gáz lesz. Még arra gondoltam hogy talán rémisszem meg a kislányt hogy megharapja?
a gyerekkel nem tudsz mit kezdeni, és nem is a Te dolgod, hogy megértess vele bármit is. menj a szülõkhöz, mond el nekik, hogy többször láttad ahogy buzerálja a kutyát a gyerek, kéred õket figyeljenek rá oda, mert ettõl jobban nem tudod a kutyát elszeparálni a gyerektõl. Te megtettél mindent, amikor bezártad a kennelbe. Viszont ha bármi történne Te lennél a felelõs. Menj a szülõkhöz.
Örülök, hogy megoldódott:)


A kutyám folyton szart eszik. Mit csináljak?

Nagyon nagy udvarunk van és minden szomszédnál van tömérdek macska és folyton hozzánk járnak szarni amit a kutyám meg is eszi. Nincs éheztetve yorki bichon mix. Mit tegyek hogy ne egye meg??

Legjobb válasz: Tiltsd le.Csak a macskakakit eszi?? Vagy a sajátját is? A macska elássa a kakiját,ezért nem hinném,hogy csak a macskakakit eszi meg.A saját ürülékét pedig általában azért fogyasztja el,mert rossz minõségû táppal van etetve,ami ugyanolyan ízletes végtermék formájában is,mint a tálban.Normális táp segíthet. Plusz egy ekkora kutya miért van felügyelet nélkül a kertben?

Tiltsd le.Csak a macskakakit eszi?? Vagy a sajátját is? A macska elássa a kakiját, ezért nem hinném, hogy csak a macskakakit eszi meg.A saját ürülékét pedig általában azért fogyasztja el, mert rossz minõségû táppal van etetve, ami ugyanolyan ízletes végtermék formájában is, mint a tálban.Normális táp segíthet. Plusz egy ekkora kutya miért van felügyelet nélkül a kertben?
Mondjuk tartsd bent házban, mivel szobakutya ha nem tûnt volna fel.
Ugye nem az udvaron tartjátok azt a kutyát? Egyébként ne engedd ki az udvarra (a sétáltatás nem az udvart jelenti) vagy elõtte szedd össze a kakit.
A kérdező hozzászólása: Kertes házban lakók ezért BENT szokott lenni. Mindig 1 helyre kakil és azt felszedem tehát a sajátját nem tudja enni. Mivel kapar ezért kikaparja a macskaszart. :/
A kérdező hozzászólása: *lakok
A macska ürülékére is igaz, ami a kutyáéra.A cicák is rossz táppal vannak etetve, ezért eszi meg a kutya, mert ízletesnek érzi. A macskákat nagyon nem lehet távol tartani...esetleg szedd össze a cicakakit is.Jobb ötletem nincs.
Az én kutyám is megette a macskáét és a másik kutyánkét is. A mi macskánk, amikor kiment lestem mikor kakil és összeszedtem. Egyébként simám kikaparja a macskaszart, hába kaparja be. Az én vizslám vak, és mégis megtalálja gyorsabban, mint én. Érdekes, magától leszokott róla
Ha ezt a kérdést komolyan gondoltad, akkor menjetek el egy "szellemûzõhöz".
hány évesek vagytok? 11-12 körül még akár "normális" is lehet a dolog. Ha idõsebbek vagytok akkor baj van.

Mit csináljak a kutyával, hogy ne vakarja folyton magát véresre?

A blöki annyira szereti vakartatni a hátát, hogy ha nem talál rá valakit, aki megtegye, akkor felkutatja az egész udvart és addig nem nyugszik, míg nem bújhat valami alá és nem dörzsölheti neki a hátát. Ett?l viszont már tiszta spr?d a sz?re és a háta véres és hámlik. De mindent nem pakolhatunk el az útjából, mindig talál valamit. Bolhái nincsenek, és a kutyasampon se okozhatja a viszketést... Már nem tudom, hogy mit kezdjek vele, pár napja is sebhint?porozni kellett, olyan nagy volt a hámfosztott rész. El?re is köszi, ha valaki tud segíteni!

Legjobb válasz: Szia! Nem lehet, hogy atkás? Szerintem nem véletlenül vakarózik fõleg ha véresre vakarja magát. Vidd el az állatorvoshoz minél hamarabb!

Szia! Nem lehet, hogy atkás? Szerintem nem véletlenül vakarózik fõleg ha véresre vakarja magát. Vidd el az állatorvoshoz minél hamarabb!
Valamilyen bõrbetegsége lehet neki.Vidd el egy állatorvoshoz az én pulimnál is volt már ilyen hogy véresre kivakarja a fenekét.
Ha a kutya ilyen szinten vakarózik, annak biztos, hogy van oka. Ez lehet akár (ahogy az elsõ hozzászóló is írta) atka, ami a bõrében élõsködik, ezért nem láthatod és csak speriális szerekkel lehet kiírtani, sima bolhasamponnal nem. Mindenképpen vidd el egy jó orvoshoz, szegény kutya most nagyon szenvedhet a viszketéstõl.
A mi macskánk hasonlóan viselkedett. Bolhaallergiája volt. Azzal az a baj, hogy amikor a bolhát már kiirtotta az ember, a bolha ürüléke még akkor is ott van és valójában az okoz allergiát. Vidd el orvoshoz szerintem. :)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. 100%, hogy valami élõsködõ van rajta, vagy valami bõrbetegsége van. Mindenképpen orvoshoz kell vinni, mert a kikapart sebek könnyen elfertõzõdnek, ami sokkal nagyobb problémát okozhat.
Nekem fox-terrierem van, és õ is ilyen bajjal küszködik. Van ilyen por, ami a kiírtja a bolhát, az atkát és az ilyen élõsködõket. Miután beporpztuk nem vakarja a hátát, és a seb szépen gyógyul.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! Mint kiderült járvány van nálunk, már kaptunk is valami ampullát, hogy azzal kell kezelni a kutyákat hetekig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!