Találatok a következő kifejezésre: Mit csinaljak kutyammal, (638 db)

Mit csinaljak kutyaval?

ha anyam allandóan ordit a kutyaval/velem, ha vmi oylant csinál, pl elvisz vmit.

Legjobb válasz: Te nem érheted el,hogy anyudra hallgasson. Anyudnak kell elérnie,hogy hallgasson rá. Viszont amiért anyud örjöng,üvöltözik,veri a kutyát.A kutya szemében ezek a gyengeség jelei. Anyudnak nagyon megkell változnia illetve több hónap mire elérheti,hogy hallgasson rá.

Te nem érheted el, hogy anyudra hallgasson. Anyudnak kell elérnie, hogy hallgasson rá. Viszont amiért anyud örjöng, üvöltözik, veri a kutyát.A kutya szemében ezek a gyengeség jelei. Anyudnak nagyon megkell változnia illetve több hónap mire elérheti, hogy hallgasson rá.
Próbáld szépen lassan adagolni ezt anyukádnak, gondolom elég temperamentumos típus ha ennyi miatt ordibál meg veri a kutyát. Ha látod hogy kezdõdne a cirkusz akkor ne várd meg amíg üvöltözésig fajul, hanem menj oda hogy "Várj anyu, megmutatom hogy csináld" aztán kérd vissza a kutyától a dolgot vagy hívd magadhoz, ha teljesíti a parancsot, dicsérd meg majd mond hogy "Látod, szépen, nyugodtan, de magabiztosan kell szólni neki és akkor hallgatni fog rád is". Ha látja anyukád hogy ez a módszer tényleg mûködik akkor át fog térni rá.
Mozgasd le, neveld sokat, foglalkozz vele, hogy minnél kevesebb gondot okozzon édesanyádnak, hiszen a jelek szerint õt megváltoztatni nem nagyon tudod.
Miért engedte, hogy kutyát vállalj, ha gyûlöli a kutyákat? Itt hibázott. Most már szeresse a kutyát, ha megengedte hogy tarts.

Mit csináljak kutyámmal? Szó szerint fut a fésű elől.

Tegnap vettünk egy fés?t már akkor sem akart fésülködni.De gondoltuk hogy holnapra csak megbarátkozik vele, de nem.:(

Legjobb válasz: Hogy könnyebben birkózz meg a feladattal, ki is kötheted, de attól ugyanúgy nem fogja élvezni a dolgot. Gondolom a kutyád szereti, ha vakargatod a hasát. Rejtsd el a fésût a zsebedbe és elõször csak kezdj el vele játszani, dögönyözd meg egy kicsit, és simogasd a hasát. Aztán elõveheted a fésût is és szép finoman kezdd el fésülgetni a hasát. Ezt sztem élvezni fogja, az enyémek is imádják. Mire kikefélted a pocakját, már rá is fog jönni, hogy ez nem is olyan szörnyû dolog, és hagyni fogja, hogy mindenütt kikefélgesd. Ez tutira bevált módszer, olyan kutyával is megcsináltuk már, aki életében nem látott nemhogy pórázt, kutyafésût sem.

Hogy könnyebben birkózz meg a feladattal, ki is kötheted, de attól ugyanúgy nem fogja élvezni a dolgot. Gondolom a kutyád szereti, ha vakargatod a hasát. Rejtsd el a fésût a zsebedbe és elõször csak kezdj el vele játszani, dögönyözd meg egy kicsit, és simogasd a hasát. Aztán elõveheted a fésût is és szép finoman kezdd el fésülgetni a hasát. Ezt sztem élvezni fogja, az enyémek is imádják. Mire kikefélted a pocakját, már rá is fog jönni, hogy ez nem is olyan szörnyû dolog, és hagyni fogja, hogy mindenütt kikefélgesd. Ez tutira bevált módszer, olyan kutyával is megcsináltuk már, aki életében nem látott nemhogy pórázt, kutyafésût sem.
Ami a jutalomfalatot illeti, azt a munkavégzés, vagy az elvárás UTÁN kell adni és nem elõtte. Egyébként az elõttem szóló jókat írt. Viszont azt megkérdezném, hogy a kutyád hosszú szõrû-e és gubancos? Mert akkor fájdalmas is lehet neki a fésülködés.
Én is úgyszoktam csinálni, mint az elsõ. Általában beválik, de csak akkor, ha nem látja meg semmikép a fésût, mert akkor elbújik vagy úgy tesz, mint akinek fontos dolga van :D
ne közsd ki! egy idõ után már a póráztól is félni fog! tedd le a földre és menny ki a szobából, hogy ne lásson a kutya.Oda fog menni és megszaglássza mi az.... utána fogd meg a fésût és ülj le a földre, hívogasd és ha odamegy agy neki jutalmat:) egy idõ után megbarátkozik vele!

Mit vegyek vagy mit csináljak kutyámnak?

ezt most úgy értem hogy szeretek varni vagy venni és tenni neki.

Legjobb válasz: Kis ruhácskát játékot vagy cuki alvó párnát!!! Milyen fajta a kutyád?

Kis ruhácskát játékot vagy cuki alvó párnát!!! Milyen fajta a kutyád?
A kérdező hozzászólása: foxterrier
énis mindíg ezen agyalok, nekem német juhászom van :D de szerintem egy játéknak, valami jutalomfalatnak ilyesminek nagyon örülne :) ) meg a sok-sok szeretgetésnek, esetleg birkózásnak...:D
Csináljatok úgy, hogy futtok:) De tényleg, a foxikban olyan sok energia van, biztos örülne, ha rohanhatna egy nagyot. (de csak este, most nagyon meleg van)


Mit csináljak kutyámmal?

Van egy 3 éves Angol Cocker Spánielem nagy az udvarunk és mellette van még 3 kutya ha az egyik odajön akkor mindig morog meg megtámadja a Buldoggal azzal még elbánik de a német juhász nem enged és olyankor ha ott vagyok össze vesznek. Mit csináljak az a baja a Spánielemnek mert sokat foglalkozok vele és féltékeny?

Legjobb válasz: Szerintem nem igazán lehet vele semmit csinálni. Az én spánielem még a tengerimalacra is féltékeny :D Talán próbálj meg játszani vele amíg a többivel foglalkozol pl.: dobj el neki valamit és amíg elszalad érte addig a másik kettõt tudod marasztalni egy kis pocakvakarásra. Jobb ötletem nincs.

Szerintem nem igazán lehet vele semmit csinálni. Az én spánielem még a tengerimalacra is féltékeny :D Talán próbálj meg játszani vele amíg a többivel foglalkozol pl.: dobj el neki valamit és amíg elszalad érte addig a másik kettõt tudod marasztalni egy kis pocakvakarásra. Jobb ötletem nincs.
Legyenek türelmesek, nem úgy van az hogy most akkor mindenkivel játék. Nekünk elválasztható az udvarunk és elõre zárom az egyiket mindig. Bár õk jól kijönnek egymással. Úgy látszik még köztük sem dõlt el a hierarchia.
a nagy udvarnak mi köze lehet a kérdéshez? mindegyik kutyát energiaszintjéhez mérten kellene mozgatni minden nap! és ugyanolyan következetes szabályokat, határokat kijelölni számukra-a kutyák nem emberek-ergo nem féltékenyek! egyik kutya sem ismeri el vezetõjének a gazdit ez a fõ probléma!(a mozgatás és feladat hiánya mellett....)

Mit csináljak kutyám szemével? (boxer)

Nyaralni voltunk, szaladgált a mez?n.Most vettem észre, hogy az egyik alsó szemhéja feldagadt, lehet, hogy van benne valami, de nem látom.Holnap állatorvos, de addig mit csináljak vele?

Legjobb válasz: kamillázd, de nagyon óvatosan

kamillázd, de nagyon óvatosan
hát addig semmit nemtudsz max ha van ügyelet akkor oda beviheted
a kamilla tényleg jó ötlet:) én kutyusomnak is volt, hogy nagyon begyulladt és nagyon szépen helyrehozta :)
Nem tudja valaki, mennyiért mûtik a kutya szemét szürkehályoggal? Pincsirõl lenne szó. 8 éves.
Ne kamillázd! Boxereknél nagyon gyakori a harder-mirigy elõreesése. Nem a harmadik szemhéja dülledt ki, pirosan? Ha igen, akkor az az, és akkor nagy bajt csinálsz a kamillával, mert szárítod.
Kamillát ne! Az elõzõnek igaza van, szárítja a szemet. Körömvirágteával lehet mosogatni (Dr. Szakmáry Katalin szemspecialista tanácsa) és minél hamarabb doki. Szerintem is harder-mirigy elõreesés, amit, ha idõben és jól kezelnek, akkor talán visszahúzódik, ha nem, akkor mûtét. Ez általában 1 éves kor elõtt kijön azoknál a kutyáknál, amelyek hajlamosak rá. Nagy valószínûséggel örökletes betegség. Mennyi idõs a kutyád?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, a kutyus 2 éves.Reggelre már teljesen visszahúzodott, úgyhogy lehet, hogy valamire allergiás lett, már nincs megdagadva.
Jaj, de jó! Örülök!:)

Mit csináljak? A kutyám lassan egy éves és mindent meg rág cipőt, a ház falát, a bokrokat, kabátot mit csináljak vele?

Legjobb válasz: világos ,van egy kutyád, amit mozgatsz,futtatsz,hétvégén akadálypálya? ( komám !! neked van saját akadálypályád ??:):) ha rosszat tesz megszidod, a fater néha ( egyszer ?) ad neki egy pofont,szóval ,mi is a gond? jaaa! hogy szétrág mindent? esetleg MEGNEVELHETNÉD [email protected]!. .... hiperaktív,meg más [email protected]ég, ugyan-már! a kutyaiskolákban is van akadálypálya, meg pár ember aki talán ÉRT A KUTYÁKHOZ ,mivel te nem :) sõt, megtanítottad beszélni?? sõt érti a beszéded?? a kutya non-verbális lény! érti a hanghordozást, az energiát, és természetesen sok kutya úgy tûnik,mintha értené a beszédet, de NEMMMM!!! MÁSBOL ÉRTENEK. a legegyszerûbb ,ha megnevelnéd. a gond ott van ,hogy fogalmad sincs ,ezt hogyan is kell!!:) erre is jó a kutyasuli,ott megtanulhatod:) vagy esetleg olvasgass szakkönyveket,de a kutyádnak ne olvasd fel,mert nem fogja érteni! a kutya ezt teszi amit megengednek neki. sok olyan kutya is van aki NEM TESZ ILYEN DOLGOKAT! NEM AZÉRT MERT ,OKOSAK, HANEM MERT MEG LETTEK RÁ TANÍTVA! ne tedd, mert én a vezér ezt nem engedem! vagy tedd, de annak azonnali következményei lesznek. azonnali, nem késõbbi, nem 2 per mulva:) szóval, egyszerûen neveld jól, neveld helyesen,és nem lesz semmi gond! a többit remekül csinálod!! a mozgatás, a legfontosabb , a nevelés pedig legyen közös élmény:)

világos , van egy kutyád, amit mozgatsz, futtatsz, hétvégén akadálypálya? ( komám !! neked van saját akadálypályád ??:) :) ha rosszat tesz megszidod, a fater néha ( egyszer ?) ad neki egy pofont, szóval , mi is a gond? jaaa! hogy szétrág mindent? esetleg MEGNEVELHETNÉD [email protected]!. .... hiperaktív, meg más [email protected]ég, ugyan-már! a kutyaiskolákban is van akadálypálya, meg pár ember aki talán ÉRT A KUTYÁKHOZ , mivel te nem :) sõt, megtanítottad beszélni?? sõt érti a beszéded?? a kutya non-verbális lény! érti a hanghordozást, az energiát, és természetesen sok kutya úgy tûnik, mintha értené a beszédet, de NEMMMM!!! MÁSBOL ÉRTENEK. a legegyszerûbb , ha megnevelnéd. a gond ott van , hogy fogalmad sincs , ezt hogyan is kell!!:) erre is jó a kutyasuli, ott megtanulhatod:) vagy esetleg olvasgass szakkönyveket, de a kutyádnak ne olvasd fel, mert nem fogja érteni! a kutya ezt teszi amit megengednek neki. sok olyan kutya is van aki NEM TESZ ILYEN DOLGOKAT! NEM AZÉRT MERT , OKOSAK, HANEM MERT MEG LETTEK RÁ TANÍTVA! ne tedd, mert én a vezér ezt nem engedem! vagy tedd, de annak azonnali következményei lesznek. azonnali, nem késõbbi, nem 2 per mulva:) szóval, egyszerûen neveld jól, neveld helyesen, és nem lesz semmi gond! a többit remekül csinálod!! a mozgatás, a legfontosabb , a nevelés pedig legyen közös élmény:)
még egy tanács :) ha, már olvasol kutyás könyveket ! érted is , amit olvasol?? vagy csak nézel ki bárgyún a fejedbõl??:) és DE ! a neveléssel van gondod, [email protected]ög. bár kedves voltam, és visszafogott ( már szokásommal ellentétben , de kár volt) aki [email protected]én , az is marad:) a kutyád neveletlen, te meg irhatsz amit akarsz, a tény-tény marad! a nevelés a te fejedben , nem ugyanaz mint a nevelés a valóságban:) nem elég kérdéseket irni, nem elég betüket egymás utánban elolvasni, ha a végén képtelen vagy értelmezni:) kaptál megoldási javaslatokat. te meg vissza-po...zol??? inkább köszönd meg , és tanulj . hidd el, sokkal okosabbak, sokkal ügyesebbek, és sokkal jól neveltebbek vagyunk nálad, és még a kutyáink sem rágnak szét semmit:)
Ha igaz, hogy több kutyát neveltél már, akkor nem értem, hogy nem vetted észre, hogy a kutyák különbözõek. Vannak nyugodtak és vannak pörgõsek. Vannak egyszerû, békésebb kutyák és vannak dominánsabbak, keményebbek. Hány olyan gazdát hallottam már panaszkodni, hogy az elõzõ kutyáikkal bírtak, a mostanival nem, mert egy csöppet keményebb kutyát választottak, akihez sokkal több szigor kell, akit sokkal keményebb kézzel kell fogni. És ez már ismeretlen az embereknek. Ha nem bírsz a kutyáddal és változtatni szeretnél ezen, akkor keress fel egy kutyasulit. Hiába olvastál el tonnaszám könyveket, úgy tûnik, nem segítenek neked vagy nem értetted meg a tartalmukat.
Nem kell a másik kutyához hasonlítani. Az egy nyugisabb egyed. A kérdésben szereplõ kutyád pedig egy túlfûtött egyed. Neki több fárasztásra van szüksége, mint a másik kutyádnak.Egyszerûen tombol, mert nincs lefárasztva.
igaza van Little Red-nek. olyan problémával küszködsz amilyennel ha valaki életében csak egy kutyát is felnevelt megfelelõen soha többé nem küszködik vele. ez egy valóban iszonyatosan kezdõ probléma.
Ahhoz képest mgcsinálod a legnagyobb baromságot, amit a tipikus kezdõk szoktak. Odaviszed valamihez, és lekiabálod. Tényleg, mester, taníts minket.....
A kérdező hozzászólása: már nem egy kutyát felneveltem gond nélkül, a neveléssel nincs gondom sosem volt. nem is olvasok a kutyámnak és szerintem több csak kutyával kapcsolatos könyvet olvastam mint te bármilyen könyvet fogsz egész életedbe;) azért kösz a tanácsokat:)
Esetleg ha nevelnéd....
Ha oda viszed az adott dologhoz, akkor minden bizonnyal nem tetten érted, így nem jókor lett megszidva. Egy kutyát az elkövetett rosszaságtól számítva 2-3 másodpercen belül meg kell büntetni, különben nem érti meg. Ti meg szegényt szidjátok, meg ütitek, és csóri azt se tudja miért. :(
A kérdező hozzászólása: oda viszem az adott dologhoz és erösebb hangnemben tudtára adom hogy az nem szabad. ez se hatott apûm meg multkor adott neki egy pofont az se hatott.
Milyen módon adod az értésére, hogy ne tegye?
Nem értem hogy jön a neveléshez a futtatás. Attól h fáradt, még nem tudja mit szabad és mit nem.
A szellemi fárasztás legalább olyan fontos ha nem fontosabb, mint fizikai.
A kérdező hozzászólása: nevelem.. napi szintû futtatás hétvégén meg akadály pálya de a mûsik kutyával nincs ilyen jellegû sõt semmilyen gond,
Nem tudod letiltani errõl? Nem tudod leállítani? Mennyit foglalkozol vele? Mennyit mozgatod, mennyit fárasztod szellemileg és fizikailag naponta?
Közismert tény, hogy napjainkban egyre több a funkcionális analfabéta. Ha a kedves kérdezõ tényleg könyveket olvas a témában, és mégis ilyen alapvetõ hibákat követ el, akkor csak ez lehet. Kérdezõ, ezzel nem megbántani akarlak. Nincs rajta mit szégyellni, hiszen a középiskolások 36%-a funkcionális analfabétaként kerül ki az iskolarendszerbõl. Ez egy 3 évvel ezelõtti statisztika, nem tudom még helytálló e, de nagy mértékben nem változhatott.

Nem tudom mit csináljak a kutyámmal. Nem arról van szó, hogy agresszív, de például a lépcsőházban egyszerűen nem bírok vele. Mit csináljak? (lent részletesebben kifejtem)

Amikor megyek le, vagy jövök haza a kutyámmal a sétából, és találkozunk egy másik kutyával, aki mondjuk éppen száll ki a liftből, a kutyám teljesen megvadul, morog és erőteljesen ugat, pedig nem az az ugatós típus. El vagyok keseredve, nem tudom mit tehetnék azért, hogy a lépcsőházban ne forduljon ez elő..Nem tudnátok segíteni? Máshol egyébként nem jellemző, hogy ennyire bevadul, néha ugat másokat, de ez szerintem természetes. Ilyen erős agressziót csak a lépcsőházban, esetleg a ház előtt közvetlen csinál.

Legjobb válasz: de igen, ez agresszió . a megoldása, pedig az,hogy a megfelelõ pillanatban LETILTOD . ez megtanulható a kutyaiskolákban . sok oka lehet az ilyen viselkedésnek, de a te hozzáállásodon is sok múlik. hogyan viselkedsz vele a lépcsõházban ,a liftben, mennyire irányítod pórázon, váratlan helyzetekben,stb. mennyire motiválható, mennyire pörög, mennyire fáradt, stb,stb,stb. a jutifalat, a pórázrántás, a szöges-nyakörv ,a síma textil nyakörv, a simi, a beszéd a kutyához, egyszóval a büntetés és jutalmazás akkor mûködik, ha az ingert a megfelelõ pillanatban kapja a kutya. ezek kombinációja hozza meg az eredményt a rossz viselkedés LETILTÁSÁHOZ. a NEM szó csak akkor mûködik ,ha a kutya megérti annak értelmét. és csak akkor érti meg ,ha te azt megfelelõen csinálod!! :)

de igen, ez agresszió . a megoldása, pedig az, hogy a megfelelõ pillanatban LETILTOD . ez megtanulható a kutyaiskolákban . sok oka lehet az ilyen viselkedésnek, de a te hozzáállásodon is sok múlik. hogyan viselkedsz vele a lépcsõházban , a liftben, mennyire irányítod pórázon, váratlan helyzetekben, stb. mennyire motiválható, mennyire pörög, mennyire fáradt, stb, stb, stb. a jutifalat, a pórázrántás, a szöges-nyakörv , a síma textil nyakörv, a simi, a beszéd a kutyához, egyszóval a büntetés és jutalmazás akkor mûködik, ha az ingert a megfelelõ pillanatban kapja a kutya. ezek kombinációja hozza meg az eredményt a rossz viselkedés LETILTÁSÁHOZ. a NEM szó csak akkor mûködik , ha a kutya megérti annak értelmét. és csak akkor érti meg , ha te azt megfelelõen csinálod!! :)
Arra figyelj, hogy nem elég a szabályokat betartatni a kutyával. Sokan elkövetik azt a hibát, akár tudatlanul is, hogy a szabályokat baromi jól betartatják a kutyával, de az csak egy rítus lesz az állat számára. Viszont a hétköznapi "éles" szituációkban a gazda viselkedésébõl leveszi a kutya, hogy alkalmatlan hiteles vezetõnek. Tehát minden pillanatban Neked kell irányítani a kutyát :) Nem egyszerû, de nem is lehetetlen :D
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!!:)
http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Itt van egy elég jó összefoglaló. Azt is olvasd át, amit csinálsz már, hátha van még mit javítani rajta :)
A kérdező hozzászólása: értem, teljesen igazad/igazatok van.. és hogy én lehessek a falkavezér, miket csináljak még? eddig olyanokat csináltam csak, hogy az ajtón, liftben én vagyok az elsõ õ csak utánam jön be, ha hozza a játékát akkor nem játszok vele, hanem csak akkor ha én szeretnék, amikor hazajövök és nagyon örül akkor nem foglalkozok vele, elõször bejövök a házba, lepakolok stb. és csak utána üdvözlöm. Még miket csinálhatnék?
"próbálok falkavezér lenni" - amíg ez így van, addig cseszheted. Nem próbálni kell, hanem csinálni, mert a kutya pontosan érzi, hogy te elvársz tõle egy adott viselkedést, vagy csak nagyon szeretnéd, hogy úgy történjen. Ha azt látja, hogy te nem vagy elég magabiztos, õ viszont igen, akkor õ nyert, kész. Nagyon fontosak a falkavezérséggel kapcsolatos szabályok, de tartalomnak is kell lennie mögöttük. Szóval kapd össze magad és a kutyádat, mert a lagymatag próbálkozásból sosem lesz eredmény.
A kérdező hozzászólása: Már járunk kutyasuliba, vagyis még csak most lesz a második alkalom, hogy megyünk, de akkor esetleg ott is rákérdezek:) köszi a válaszokat!
Az a helyzet, hogy ez a viselkedés tulajdonképpen területvédés. Amivel nem lenne gond, de normális esetben a kutyának nincs területe, amit bevédhetne, hiszen a terület a falkavezéré. Így látatlanban kutyasulit, vagy inkább pár alkalommal házhoz járó kiképzõt ajánlanék, mert õ ott helyben pontosan látja, mi a probléma.
A kérdező hozzászólása: próbálok falkavezér lenni, de ez is ebbe tartozik akkor bele igaz? ilyenkor rászólok hogy nem, nem szabad, ilyeneket mondok neki és (ezt olvastam hogy ilyen jó) itthon nem szólok hozzá, nem simogatom meg egy darabig, hogyha ilyen durván viselkedik..lehet hogy csak ezen kéne változtatnom, hogy még inkább próbáljak meg falkavezér lenni, és akkor a lépcsõházban sem fordulnának elõ ilyen gondok? jó, lehet hogy nem természetes, nem tudom, az én kutyám séta közben csak úgy ugatni, vakkantgatni nem szokott, hanem van 1-2 kutya a lakótelepen akivel kiskora óta nem jön ki jól és csak õket ugatja, de mivel ritkán találkozunk velük jó esetben, ezért az ugatás is ritka
Falkavezérséggel hogy álltok (bár a kérdésed alapján kb sehogy :S)? Mit reagálsz ilyenkor?
Miért lenne természetes, hogy néha ugat másokat? Az én kutyáim miért nem ugatnak másokat?
késõbb pedig jöhet a nevelés . amikor is leneveled arról, hogy így reagáljon a liftbõl kilépõ kutyákra! hol?? pl: kutyaiskola !
A kérdező hozzászólása: értem, rendben!

Mit csináljak ha a steffordsirterier kutyám állandóan csirkét támadmeg 5hónapos a kutya! Mit csináljak?

ja meg összevissza ugrál meg harapdál!

Legjobb válasz: Elõször tanuld meg leírni a kutyád fajtájának a nevét. :)

Elõször tanuld meg leírni a kutyád fajtájának a nevét. :)
Itt is meg látszik a nagy kutya tulajdonosok hozzá nem értése. Csak azért tartják mert meg tetszik. 90% nem ért hozzá. Ez inkább állat kínzás amit a kutyákkal mûvelnek. Arról már ne is beszéljünk hogy a kutya kinyalja a saját seggét aztán meg a gazdája száját nyalogatja. Szóval undorítóak.
5ös vagyok, a nagy E poénból volt. tudom, hogy "amerikai staffordshire terrier" a fajta neve. agybajt kapok, ha valaki E-vel mondja, azért is volt ott a smile! na de mindegy is. egyébként kedves kérdezõ vidd kutyasuliba, hogy segítsenek neked megnevelni a kutyát. a csirkéket meg tartsátok biztonságos kerítés mögött.
Az elmeháborodott még a sünit is kikapta a kezembõl és kezdte volni hirigelni.
Utolso, hat nalam bejott ez a modszer, tengerimalacnal, es toprenyulnal is. Es egyiket sem bantotta, pedig staffordshire bull terrier. talan neveles kerdese.
Utolsó elõtti, próbáld meg bármelyik bullterrieremnek kézbõl mutogatni a csirkét! Garantáltan kitépnék a kezedbõl és már ölnék is meg.Nem minden kutyánál jön be ez a megoldás, fõleg terriereknél.
5-öske staffordshire :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jol van mar, oltogatjatok a kerdezot, 5 honapos kolyokkutya jatszik, attol fuggetlenul, hogy staffordshire terrier, vagy kuvasz. Bar a staffordok nagyon sokaig ilyen rosszalkodos, kis hulyegyerekek, keson komolyodnak. Kerdezo, szolj ra a kutyara. Ha csirket kerget, szolj ra, nem! Es zavard el. Ezt sokszor meg fogja probalni, de te turelmesen, mindig szolj ra, dobbants a labbaddal, hogy nem es kicsit meg is uzheted erte. Kesobb Fogj meg egy csirket, mutasd a kutyanak, hogy mennyire szereted a csirket, hogy neki az szent, nem nyulhat hozza. simogasd a szeme lattara a csirket, ha szagolgatja, szolj ra, hogy nem! Es vedelmezd a csirket. Folyamatosan szolj ra, ha tolakodoan menne a kezedben levo csirkehez. En igy szoktattam ossze nyuszival es tengerimalaccal a sztafimat. Az ugralas miatt is szolj ra, ertik ok, csak az agyacskajuk tulsagosan a jatekon jar. Ez sokaig fog igy menni, de ne add fel, egy ido utan szofogado lesz. A lenyeg, ne veszitsd el a turelmed, mert sokszor el fogja ezt jatszani.
1. Mi az a steffordsirterier? 2. Mi az anyámnak kellett ilyen kutya, ha annyit tudsz a fajról, hogy elöl ugat, hátul sz*rik? 3. Ha már ennyire kellett a farokhosszabbító, miért nem voltál képes legalább utánaolvasni, hogyan is kell vele bánni, mik az igényei? 4. Ha annyira nem voltál képes, hogy a nevét megtanuld leírni, mégis MIT VÁRSZ attól a szerencsétlen kölyöktõl?
egyébként valószínûleg hamar lett elválasztva az anyjától és testvéreitõl
stEffordshire!!!! :)
Egy megoldás van:el kell zárni elõle a csirkéket. El kell kezdeni mozgatni, lefárasztani rendesen, lehetõleg más kutyák között.Az nagyon kevés, ha kint van az udvaron azzal, hogy ott úgyis eleget mozog.Hát nem.Következmény pl.a csirkezargatás. Mielõtt egy ilyen kutyát beszereztél, talán illett volna tájékozódni a fajta igényeirõl. Melyik kennelbõl való egyébként?
Csirkét sok más fajtájú kutya is megtámadhat. A lenevelésérõl én nem írnék, majd talán mások adnak ötleteket. Az ugrálás, harapdálás viszont a te hibád. Nem voltál képes idáig leszoktatni róla.Írd be itt a keresõbe, hogy harap és ugrál a kutyám. Rengeteg választ fogsz olvasni.
mondjuk kutyaiskola vagy ha megnevelnéd? ... úgy utálom az olyat, amikor valaki beszerez egy olyan kutyát, amirõl fogalma sincs, hogyan kéne megnevelni..., az ilyen embernek még szobanövényt sem adnék, nemhogy kutyát...
Utolsó, EZAZ, veregesd meg a vállad meg vegyél egy nyalókát, most aztán hatalmas f.*.sz.*.gyerek voltál :)

Serdulokoru kutyam van, mit csinaljak vele?

Nem tisztel igazan engem a kutyank,paromat es egyik ferfiismerosunket igen,pedig en foglalkozok vele mindig,ok csak neha raszolnak.Mely hangjuk van es ferfiak,ez is kozrejatszhat,meg az is,hogy en sokszor tars modjara jatszok vele es emiatt egyenrangunak tart. Ha raszolok,neha abbahagyja.Neha nem, olyankor melyen a szemebe nezek egy `nem` kisereteben,abbahagyja a nem kivant viselkedeset es odadorgolozik hozzam,bujik,mint egy kismacska, es emiatt nem is tudnam bantani. Kis ido mulva megint ugyanazt a rosszat csinalna. Nem tudok nem hozzaerni,es megsimogatni, ha dorgolozik hozzam, mert olyan aranyos. Hogy lehetnek tiszteletteljesebb a szemeben?

Legjobb válasz: Figyelj, te is leírtad, hogy mi a hiba: társ módjára játszol vele, hagyod, hogy befolyásoljon, mivel olyan aranyos, nem fegyelmezed... nincsennek trükkök, amivel majd elhiszi neked, hogy te vagy a fõnök. Vagy fõnök vagy, és elfogad, vagy nem. Hiába viselkednél úgy mint egy falkavezér, a kutya tökéletesen átlát a színjátékon. Tanulj meg vezetõ lenni, és válj azzá, ne csinálj úgy, mintha az lennél. Amúgy a kutya azt fogadja el fõnöknek, aki fõnökként viselkedik, nem azt aki a legtöbbet foglalkozik vele.

Figyelj, te is leírtad, hogy mi a hiba: társ módjára játszol vele, hagyod, hogy befolyásoljon, mivel olyan aranyos, nem fegyelmezed... nincsennek trükkök, amivel majd elhiszi neked, hogy te vagy a fõnök. Vagy fõnök vagy, és elfogad, vagy nem. Hiába viselkednél úgy mint egy falkavezér, a kutya tökéletesen átlát a színjátékon. Tanulj meg vezetõ lenni, és válj azzá, ne csinálj úgy, mintha az lennél. Amúgy a kutya azt fogadja el fõnöknek, aki fõnökként viselkedik, nem azt aki a legtöbbet foglalkozik vele.
Hja, és a férfi hang az max egy embernek "félelmetesebb" mint a nõi. a kutyát nem a hang mélysége érdekli, hanem annak a magatartása, aki mondja. Én lány vagyok, a legkevésbé sem férfias, vagy mély a hangom, de ha valamit mondok a kutyáknak, azt szentírásnak veszik.
Ugyanolyan határozottan tiltod és/vagy ellököd magadtól és/vagy otthagyod. Kutyától függ, de nektek inkább egy jó sulit/házhoz járó kiképzõt ajánlanék.
A kérdező hozzászólása: De amikor dorgolozik rosszalkodas utan te mit tennel a helyemben?
Na itt a különbség. Az én kutyám ha rosszalkodik, és letiltom róla, nem jön dörgölõzni, hanem meghúzza magát. És a tiltást ne úgy vedd, hogy agyonverem. Az esetek 99%-ban csak egy tiltó parancsot kap...és nagyon ritkán pórázból korrekciót.
A kérdező hozzászólása: De az enyem rosszalkodas utan mindig idebujik, mint egy macska, ez ellen nem tudok tenni.Ha ilyenkor elkulddenem, azt hinne, nem dorgolozhet.Mert nem azzal van baj, hanem velem, mert ilyenkor nem tudom, mit reagaljak.Megprobalom ilyenkor, hogy en nem erek hozza.Mert szornyu kis hizelgos, szamito termeszete van:) De mint mondtam, nem azt akarom elerni, hogy ez megvaltozzon benne, csak annyit szeretnek, hogy elso `nem`-re hagyja abba a rosszasagot, azaz tiszteljen:)
Ajánlom neked, hogy olvass utánna kicsit a kutyák viselkedésének, és annak, hogy a kutya pontosan milyen szabályok szerint éli az életét. Amíg te emberként kezeled a kutyád, addig SEMMI ESÉLY NINCS arra, hogy tiszteljen. Majd ha kutyaként kezeled, meglátod, meglesz a változás is.

Mit csináljak a kutyámmal hogy ne legyen ilyen?

Rendesen viszem állatok és emberek társaságába. Napi 3 óra rendszeres mozgás, általában elengedem... viszont a gyerekekkel szemben nem túl bizakodó... most lesz fél éves. Ivartalanított szuka. Szereti a gyerekeket de általában csak a "magyarokkal" van el... ha kínai vagy más nemzetiség? jön oda vicsorog és morog meg ugat... de nem értem mért. Soha nem uszítottam senkire. Mit tegyek vele?

Legjobb válasz: Az írásodból azt nézem ki, hogy azért van fogalmad a kutyás dolgokról, mint pl. szocializáció. Szerintem is kérj meg egy más nemzetiségû felnõttet, hogy segítsen neked pár percig. Ne csináljon semmit, ameddig a kutyád morog, ne foglalkozz vele. Amikor egy jó megmozdulást is tesz az ember felé (szagolgatás, ilyesmi) akkor rögtön jutalomfalat. Ha klikkerrel próbálnád hozzászoktatni, akkor még gyorsabban elérhetnétek a kívánt hatást. Mindennap többször - minnél többet, majd megszokja a kutya.

Az írásodból azt nézem ki, hogy azért van fogalmad a kutyás dolgokról, mint pl. szocializáció. Szerintem is kérj meg egy más nemzetiségû felnõttet, hogy segítsen neked pár percig. Ne csináljon semmit, ameddig a kutyád morog, ne foglalkozz vele. Amikor egy jó megmozdulást is tesz az ember felé (szagolgatás, ilyesmi) akkor rögtön jutalomfalat. Ha klikkerrel próbálnád hozzászoktatni, akkor még gyorsabban elérhetnétek a kívánt hatást. Mindennap többször - minnél többet, majd megszokja a kutya.
ez a testszag miatt van...A bõr máshogy párolog más a szag ez zavaró a kutyáknak. Sokat kell ehhez is szoktatni...nem létezik rasszista kutya:D csak mást szokik meg ezért van, hogy sok kutyára mondják, hogy nem szeretik a romákat ez is amiatt van. Az Európa kiállításon volt az, hogy az egyik Thai tenyésztõ pincserei totál bekattantak a szagoktól:) õk a mi szagunkat nem ismerték és ez zavarta õket
A kérdező hozzászólása: Én sem mondom rá hogy rossz ha megvéd a romáktól de azért nem hiszem hogy bárki is örülne ha egy gyereket megharapna azért mert más a testszaga. Kutyasuliba vinni fogom. csak most pénzhiány van:S:D
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztam vele hogy megkértem a gyereket hogy maradjon itt, fogom a kutyát nem fogja megharapni, kicsit megböktem a kutyát az oldalán mikor morgott akkor leült de nem engedte a közelébe a gyereket. Próbálkozni fogok tovább természetesen. Eleinte a nagy kutyáktól félt pedig Õ is nagyobb testû lesz egy idõ után megszokta hogy vannak nála nagyobbak ehhez az kellett hogy bevittük a két kutyát a futtatóba és elengedtük, egy ideig menekült aztán játszottak:)
A kérdező hozzászólása: Rendben próbálkozok tovább. Remélem jutok is vele valamire:)
Nekünk egy idióta szomszéd rontotta el a kutyánkat úgy 8 hónapos kora körül. Kifigyeltük, hogy a két pici gyerekét tolta az utcán, felvett egy botot és azzal közelített a kerítésünkhöz. Végül észrevette, hogy figyeljük, eldobta a botot és kiment a kocsiútra, de el tudom képzelni mi volt a terve. Korábban nem volt a kutyának semmi baja a gyerekekkel, azidõ tájt viszont elkezdett rájuk ugatni és félni tõlük. Gondolom anyuci többször hergelte, mikozben a gyerekek ordítottak a babakocsiban, így a kutyában rossz élmény társult a gyerekekhez. Mi azt csináltuk, hogy sokszor vittük emberek közé és amikor vállalkozó kedvû gyerekekkel találkoztunk, adtuk nekik jutalomfalatot és megkértük, hogy félig hátatfordítva a kutyának a nyitott tenyerükbõl adják oda a jutalomfalatot. Ez a kutyának nem olyan fenyegetõ, mintha szembõl, teljes testfelülettel, esetleg visongva tennék ugyanezt. Utána mikor a kutya látta, hogy jó dolog jön a gyerekektõl, akkor meg is simogatták. Másrészt mikor közömbosen viselkedett a gyerekekkel (nem volt tolakodó, nem volt agresszív, rájuk sem nézett), akkor klikkerrel megerõsítettük ezt a viselkedést. Azóta teljesen rendbejött és nincs baja senkivel sem az utcán, símán bemehetek vele egy vásári tömegbe is. Talán egy próbát megér ez a módszer is. Ja, és ne a gyerek közelítsen a kutyához, hanem te menj oda a kutyával a gyerekhez!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!